A PLECAT LA DOMNUL UN SUFLET DE COPIL – avocatul FILIPP DRUȚA

Îmi este extrem de greu să scriu acest text. Cuvintele sunt din partea colegilor din PNL, dar și din partea mea, personal, cu mare durere în suflet, pentru că Filipp a luptat aproape două decenii alături de noi, cu fermitatea și cunoștințele sale, pentru justiție, pentru dreptate, pentru cauza națională, câștigând în instanțele noastre și la CEDO dosare politice de rezonanță, împotriva unor foști Președinți ai Republicii Moldova, împotriva unor persoane cu vederi și poziții agresiv antiromânești, împotriva instituțiilor statului controlate de forțe politice antinaționale. El a contribuit, astfel, la crearea unor precedente importante în Republica Moldova în procesul afirmării, prin justiție, a drepturilor proclamate de CvEDO ale cetățeanului la pluralism politic, pluralism de opinii, la libertatea de exprimare… Este vorba și de dosarele Partidului Național Liberal pentru obținerea dreptului de a avea în Statul stabilirea – pentru prima oară în Republica Moldova – a obiectivului de Reunificare cu România.

Filipp a avut mereu acuta necesitate de a lupta contra nedreptății, provenind dintr-o familie care a cunoscut toate ororile persecuțiilor din partea regimului comunist de factură sovietică.

Tocmai de aceea, s-a inclus în lupta pentru dreptate umană, socială, patrimonială, văzând ce se întâmplă în jur. A fost membru al PNL, membru al Delegației Politice Naționale și al BPC. Colegii îl deplâng profund și exprimă condoleanțe familiei.

El a venit în PNL după ce l-am cunoscut în calitatea mea de deputat, pentru că mi-a adresat o plângere în care îmi vorbea – pentru prima oară eu auzind de acest fenomen – ”raider”, semnalizînd cazuri de acaparare abuzivă a bunurilor cuiva. Ca întotdeauna, am reacționat, am intervenit, m-am deplasat la fața locului, am discutat cu localnicii, unde aceasta se întâmpla. Apoi, l-am invitat în echipa național-liberală, unde a fost de la reconstituirea PNL.md în a treia formulă, în anul 2006, până în ultima clipă – ca luptător sincer și activ, ca participant la toate acțiunile, activitățile și manifestările PNL.

Filipp Druța a avut un suflet curat, de copil, cu un curaj și o temeritate cum rar se întâmplă, nu a făcut vreun compromis cu a sa conștiință, a mers în bătălie sperând în izbândă de la Cel de Sus, existând, ca noi toți, într-o societate nedreaptă, în care, din păcate, ne trece viața.

Dumnezeu să îl odihnească în pace.

Vitalia PAVLICENCO, ex-președinte al PNL

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *