Cum credeți? Unioniștii din Parlament s-ar bucura oare să vină și alți unioniști în Legislativ pe 20 octombrie?

Noi mai avem întrebări în actualul context politic…. Voi – aveți răspunsuri?

Anterior am formulat patru întrebări legate de realitățile și de percepțiile politice și electorale.

Aceste întrebări sunt cumulate din mai multe nedumeriri exprimate de cei care își formulează gândurile pe rețelele de socializare. Așa cum știm, acum, pe rețele, se aleg nu consilieri și primari sau deputați doar, ci Președinți de stat! Nu vom merge mai departe, ca să constatăm de unde și pentru ce în schimb lucrează cei ce promovează prin rețele exponenți ai nu știm căror interese sau ce se chiar întâmplă cu unii după aia, adică după ce au cunoscut subterana câștigului electoral și politic. Dar asta e de neschimbat și mai bine să trecem la alte aspecte.

UNIONIȘTII DIN PARLAMENT S-AR BUCURA OARE SĂ VINĂ ȘI ALȚI UNIONIȘTI ÎN LEGISLATIV PE 20 OCTOMBRIE?

Așa cum știm, odată cu aceste alegeri locale, de la 20 octombrie, se vor desfășura și alegeri parlamentare noi, în circumscripția din localități afiliate Chișinăului, în Nisporeni, Diaspora și Transnistria? Peste tot este câte unul sau chiar mai mulți unioniști care, în plus, fiecare reprezintă un partid. Sigur – unii având mai multe șanse, alții – mai puține. Dar dacă s-ar reuni eforturile partidele lor, s-ar putea ca președinții/vicepreședinți ai unor partide unioniste să devină deputați și să demonstreze acolo ce vor ei cu adevărat să propună societății.

De asemenea, cunoaștem că, în Parlament au scos sau încă scot capul de sub fusta/umbrela ACUM unii deputați considerați de capii ”Alianței pro-Dodon” drept unioniști, deja avem și candidați primari la capitală.

Alții așteaptă încotro va bate vântul după alegeri și va părăsi corabia ACUM-isto-PSRM-istă după. Dar poate și nu, cine știe?

Mai sunt doi, dintre care unul este chiar sincer și credibil.

Întrebarea noastră: Cum credeți? S-ar putea bucura aceste patru persoane percepute ca ”unioniste” în Legislativ de venirea altor patru unioniști din circumscripții, pentru a se forma un grup parlamentar unionist? De exemplu, să vină Tudor Deliu, Ana Guțu, Vitalia Pavlicenco și – exact de la ACUM, de ce nu? – Ion Iovcev, fost vicepreședinte al PNL de la fondare până la prima ”curățire” a PNL de către Vlad Filat.

Astfel, cineva dintre ei ar avea curajul și verticalitatea să facă apeluri și îndemnuri publice în sprijinul acestei idei? Cum credeți?

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *