Am depus actele și colectez semnături ca să candidez pt Parlament, în Circ.50, La Vest de RM. Dar nu am vrut să scriu acest articol…

Și mare tam-tam nu facem. Dar cine vrea să semneze, este binevenit. Da, va începe din nou discuția ”de ce candidează atâția?”. Vă spun – nu știu și nu răspund pentru alții. Eu am fost deputat de două ori și nu am făcut niciun compromis cu a mea conștiință. Dimpotrivă, am avut curajul mereu să lupt în Parlament când alții făceau acest compromis. Observăm și azi asemenea fenomen răspândit pe la noi.

Am pregătit și un text, pe care îl mai redactez, ca să răspund întrebării ”De ce candidez?” Sper să vă placă.

Acum văd pe rețele că unii denaturează starea de lucruri legată de Blocul UNIREA și taaaare nu vreau să mă refer la aceasta. De aceea, îi rog public frumos să se domolească. Să nu explic eu, până la urmă, care e adevărul…

Ceva însă voi spune. Că noi, PNL, am insistat cel mai mult să respectăm Protocolul semnat de cei ce acceptaseră Blocul Unirea și să încercăm să mai convingem o dată atât partidele-tulpină PL și PLDM să accepte un Bloc electoral, cât și unele ramuri desprinse din acestea. Cei care azi fac multă gălăgie pe rețele au avut un alt scop, din păcate, nu coagularea într-un Bloc electoral.

Nu ne-am angajat să fuzionăm. Nici Protocolul semnat nu prevede. Și noi, PNL, am spus clar și franc: ”A doua zi începem fuziunea, dacă se acceptă ca toți să vină în PNL, CU ALTĂ CONDUCERE!!! Nu cu mine sau neapărat cu un PNL-ist în frunte.”

Asta – spre deosebire de alții, care chemau în entitatea lor, cu el-ei în frunte.

Și ultima. Să punem o dată și o dată capăt speculărilor. NU POATE PNL SĂ UNEASCĂ AȘCHIILE DESPRINSE DIN PL, PLDM ORI CHIAR ACESTE PARTIDE, CĂRORA LE-AM SPUS CE AM SCRIS MAI SUS. Aceste partide au ceva mai mulțișori bani de la stat, desigur, au cu ce lucra, le dorim succes.

DAR, nici nu am înțeles insistența agasantă și sfidătoare de a ni se tot cere să dizolvăm PNL (noi avem decizii ale Congresului, DPN că nu îl dizolvăm), partid care, spre deosebire de multe partide devenite unioniste când au căzut din Parlament, are o istorie demnă de când există și a rezistat exact în fața partidelor foaarte proeuropeniste, care au participat la guvernare de prin 2009, cu sincopele cunoscute, adevărat și care ar fi responsabile de faptul unde am ajuns…

Doar PNL și Partidul ”Democrația Acasă” nu am fost, din 2009 (PNL s-a reconstituit în 2006) până în prezent, în Parlament, nu am mers să instalăm premieri pe la Condrița, nu am furat, nu ne-au compromis, nu ne-am destrămat și am rămas, așa cum au putut, greu – unioniste și verticale.

În rest – lăsați neadevărurile, semi-adevărurile și demagogia ieftină. Asta – ca să fiu elegantă în exprimare.

Reuniți-vă, înapoi, toate partidele plecate din PL și din PLDM, cu grupulețele voastre sau așchii. Dacă vă reușește, uitați-vă ulterior – dacă veți dori – și la PNL: vă mai trebuim – bine, discutăm, nu vă mai trebuim – ne vom bucura de succesul vostru. Dar la capitolul destrămare, fragmentare, denumiri ale unui partid în altul, pretinzându-se ”unificări” și ”coagulări”, nu suntem măsurabili și nici nu ne întrecem cu voi, cu cei care faceți exact asta și zăpăciți oamenii.

Nu am vrut să scriu acest articol. M-ați forțat.

Vitalia PAVLICENCO

.

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *