Papa Francisc ar vrea să vină în România în 2018, la aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire

papa_francisc_09465500Surse oficiale au dezvăluit că Papa Francisc ar vrea să viziteze România în 2018, cu ocazia Marii Uniri a României. De asemenea, o carte scrisă de Suveranul Pontif va fi lansată în România, în ianuarie.

UnireaSuveranul Pontif va răspunde astfel invitaţiei pe care preşedintele Klaus Iohannis, care s-a întâlnit marţi, la Cotroceni, cu noul ambasador al Vaticanului in Romania, i-a adresat-o, anul trecut, când a făcut o vizită la Vatican. Reprezentanţi români şi ai Sfântului Scaun au început deja să vorbească despre organizarea viitoarei vizite a Papei Francisc în România, în 2018.

Monseniorul Miguel Buendia, trimisul Papei Francisc la Bucureşti, l-a vizitat pe Klaus Iohannis. În afară de subiectul convieţuirii confesiunilor religioase în Romania, convorbirile au vizat şi pregătirea viitoarei vizite a Papei în România, potrivit stirileprotv.ro.

Papa Francisc a răspuns prompt invitaţiei şi a promis că va veni în România cu ocazia istoricului eveniment. Nu se ştie deocamdată dacă Papa Francisc va vizita doar Bucureştiul sau va merge şi la Alba Iulia, la Catedrala Marii Uniri.

Ar fi pentru a doua oara când un lider al Bisericii Catolice vizitează o ţară preponderent ortodoxă. Premiera s-a consumat în mai 1999, când Papa Ioan Paul a sosit la Bucureşti.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/papa-francisc-ar-vrea-sa-vina-in-romania-in-2018-la-aniversarea-a-100-de-ani-de-la-marea-unire_269119.html#ixzz3xjxxQiM1

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *