Loading Facebook Comments ...

11 Comments

Add a Comment
 1. Igor Dodon: Sondajele închise arată că numărul unioniştilor creşte
  02.12.2015 16:56
  de: Svetlana Maftei (autor)
  POLITIC
  2
  Preşedintele PSRM, Igor Dodon, a declarat că pe fundalul crizei social-politice şi economice din RM, creşte numărul unioniştilor. El a făcut referire la rezultatele sondajelor închise pe care le realizează formaţiunea sa. Rugat să ne dea cifre concrete, Igor Dodon s-a eschivat, invocând confidenţialitatea acestor exerciţii.
  Pentru a combate acest fenomen, socialiştii vor lansa după Anul Nou, o amplă campanie de informare despre adevărul istoric şi dezavantajele Unirii dintre Republica Moldova şi România.
  De asemenea Igor Dodon a reiterat informaţiile deja publicate pe Deschide.MD, potrivit cărora Gurin a anunţat plenul că mai mulţi liberal-democraţi au depus depoziţii pe Vlad Filat.
  „Filat e bagat cu totul si dovezi am auzit si de la PG, BN si altii. N-au vrut sa ne dea nume, PG a spus ca au dat marturie impotriva lui Filat si colegi de partid si rude. N-au vrut sa dea nume, au zis ca vor aparea in judecata. Dovezile doar pe Filat si Shor”.
  Nu în ultimul rând liderul PSRM a confirmat că a fost abordat şi subiectul finanţării mai multor instituţii mass-media de către Vlad Filat, însă zice el, procurorul ar fi evitat să dea detalii întrucât dosarul este încă în desfăşurare.
  În concluzie, Igor Dodon, zice că furtul miliardului a fost pus la cale de Guvern, BNM, Ministerul Finanţelor şi fosta majoritate parlamentară, iar drept ieşire din situaţie, liderul PSRM a propus „măturarea tuturor” din funcţiile pe care le deţin astăzi.

 2. Sa dea bunul Dumnezeu sa se faca unirea cat mai curand. Noi romanii din America ne dorin mult re-unirea cu Basarabia. Frati Basarabeni ! Nu ascultati la acesti tradatori de neam – acesti Dodonisti si Voronisti care si-ar vinde si pe muma lor pentru fotolii ai putere. Acesti communisti au tradat neamul romanieac si in 1940. Cand sovieticii au rupt Basarabia din trupul Romaniei. Ei au aplaudat acest gest tiranic. Veniti acasa. Cereti unirea cu tara. Noi suntem acelasi popor, iar hotarele temporare nu vor putea niciodata sa distruga adevaril istoric. Basarabia este inima ranita a patriei Romane . Unire !

 3. Faptul că situația economică în Rusia este precară a fost relevată de numeroase studii, dar o prezintă cât se poate de clar și oficialii ruși, inclusiv Vladimir Putin.

  Chiar și fără aventura siriană, fără crearea zonei de interdicție a accesului pe zona de Est a Mediteranei și în Vestul Siriei alawite, situația financiară relevă precaritatea din cauza sancțiunilor economice europene și americane împotriva Rusiei, cu relevanță majoră la finanțări și transfer de tehnologie, a prețului petrolului scăzut și a sancțiunilor de retorsiune ale Rusiei către UE, care au vizat produsele alimentare și pe cele de larg consum.

  Dacă adăugăm la situația curentă aventura siriană, sancțiunile la adresa Turciei(o sursă alternativă de alimente pentru populația rusă) și mai ales ridicarea embargoului asupra petrolului și gazului iranian, imediat după ce se va constata îndeplinirea condițiilor pentru ridicarea sancțiunilor relative la programul nuclear militar iranian (partea iraniană speră că va avea loc confirmarea la 15 ianuaie 2016) deja impactul e atât de puternic încât riscă să introducă în tangaj Federația Rusă, cu tot sprijinul formal de care se mai bucură în sondaje liderii săi. Prețul barilului se estimează a scădea la 24-28 de dolari, unde să rămână circa doi ani, iar iarna blândă pe care o traversăm amenință să scadă și mai puternic cererea de combustibili. Cum Iranul și statele Golfului doresc să-și marcheze cotele de piață, perspectiva este una de scădere puternică, iar principalii perdanți sunt Venezuela, statele Asiei Centrale și Federația Rusă. Potrivit ultimului sondaj al Fundației pentru opinia publică, proporția rușilor care vorbesc despre criză economică în Rusia a crescut la 72%, în timp ce doar 15% mai susțin că nu e criză, iar 12% nu au putut răspunde din eșantionul de 1.500 de respondenți din 104 orașe și 53 de regiuni, sondaj efectuat la 21-22 noiembrie. Dintre cei ce acceptă că Rusia e în criză, 41% o văd manifestată în creșterea prețurilor și inflație, 22% în scăderea abruptă a standardului de viață și nivelul scăzut al pensiilor și salariilor, iar 15% o observă în șomaj și reducerea ofertei de locuri de muncă pe piață.

  Când vorbesc despre situația lor financiară, 38% din ruși spun că au bani pentru haine, dar nu pentru îmbunătățiri la casă, 27% au pentru mâncare, dar nu pentru haine, 14% neavând bani suficienți pentru a se hrăni, o rată în creștere substanțială de la 9% la precedentul sondaj din august. 17% dintre ruși sunt în partea superioară a statisticii veniturilor și își permit reparații la casă, dar nu să cumpere o mașină, iar procentul de cetățeni ruși ce-și permit o mașină a scăzut la 5%. Două treimi din respondenți, 61%, consideră că situația lor financiară este una medie, 31% susțin că e o situație financiară proastă (în creștere de la 24% în august) iar situația financiară e bună pentru doar 7% din ruși. La nivelul perspectivelor, situația este împărțită egal între cei ce cred că o vor duce mai bine, mai rău, la fel sau care nu se pot pronunța. Autorii sondajului sunt pesimiști asupra rezultatelor pe care le vor obține în februarie, după perioada de iarnă, și după ce se vor resimți și alte reduceri, întârzieri la plata salariilor și pensiilor sau reduceri ale propriilor venituri cu inflația.

 4. tare sunt curios de unde o sa-i trimita miliarde de dolari Rusia lui Dodon si Usatii , cand aproape 15 % declara ca nu au bani de mancare … iar aceste sondaje sau statistici sunt si ele mult falsificate sub presiunea regimului Putin …

 5. Rusia şi Turcia au suspendat negocierile pentru gazoductul Turkish Stream

  Toate negocierile referitoare la proiectul gazoductului Turkish Stream au fost suspendate, a declarat joi ministrul rus al Energiei, Alexandr Novak, transmite Sputnik.

  „În prezent toate negocierile pentru conducta de gaze Turkish Stream sunt suspendate, în special având în vedere că activitatea comisiei interguvernamentale pentru comerţ şi cooperare economică a fost la rândul ei oprită printr-un decret guvernamental. În condiţiile în care activitatea comisiei a fost suspendată, lucrările la acordul Turkish Stream au fost şi ele întrerupte”, a explicat Novak.

  Directorul general al Gazprom, Alexei Miller, a declarat la rândul său că Turcia poate cere în mod direct Rusiei reluarea negocierilor pentru construcţia Turkish Stream, dacă proiectul este o prioritate pentru autorităţile de la Ankara.

  „Turcia trebuie mai întâi să contacteze Rusia dacă este interesată de proiect. Turcia nu a venit cu o astfel de propunere”, a spus Miller reporterilor.

  El a adăugat că Moscova va analiza solicitarea, dacă va veni din partea Ankarei.

  O sursă apropiată situaţiei a declarat marţi că discuţiile pentru Turkish Stream au fost blocate după incidentul din 24 noiembrie, în care un avion de luptă turc a doborât un bombardier rus Su-24 în Siria.

  În urma atacului, autorităţile ruse au impus restricţii economice Turciei. Măsurile nu au inclus şi proiectele de construcţii convenite înainte de intrarea în vigoare a restricţiilor, dar lucrările comisiei mixte pentru comerţ şi cooperare, în cadrul căreia au loc negocierile pentru proiectele viitoare, au fost suspendate.

  Proiectul de construcţie a conductei Turkish Stream, cu o capacitate de 63 de miliarde de metri cubi, a fost anunţat în decembrie 2014. Gazoductul urma să treacă pe sub Marea Neagră, din Rusia în Turcia, şi să continue până la un centru de la graniţa turcă-elenă, de unde gazele să fie transferate către sud-estul Europei.

 6. veste buna si pentru Moldova : „Scutul antiracheta de la Deveselu-Romania va deveni activ pe 18 decembrie anul curent a anuntat John Heffern, adjunct al asistentului pentru afaceri europene al secretarului de stat american.”

 7. Ipoteza șocantă a unui pompier: În Club Colectiv a fost atentat terorist. Au ars de vii ca la crematoriu
  Publicat pe 24 noiembrie 2015

  Un pompier lansează o ipoteză șocantă cu privire la incendiul devastator din Club Colectiv soldat în prezent cu 56 de morți. Rapiditatea cu care s-a desfășurat incendiul indică faptul că acesta ar fi fost provocat. Pompierul spune că tinerii aflați în Club Colectiv la concertul din 30 octombrie 2015, au ars de vii precum la crematoriu.
  Un pompier, pe nume Ady Lupu, a publicat pe facebook concluziile incendiului din Club Colectiv, coroborând informaţiile din media, inclusiv cu documente oficiale, cum ar fi referatul procurorilor în vederea arestării preventive a patronilor clubului. Pompierul susține că în realitate incendiul din Club Colectiv a fost un atentat terorist.
  “La ora 22:32:16, imediat după ce artificiile s-au stins se observă cum spaţiul dintre stâlpul de susţinere al imobilului şi scenă rămâne în continuare luminat, iar lumina creşte foarte repede în intensitate acoperind o suprafaţă tot mai mare; Astfel, la ora 22:32:26 se observă, de fapt, cum tavanul situat între stâlpul de susţinere al imobilului şi scenă arde, iar din acesta încep să cadă bucăţi incandescente;”, fragment din Referatul Procurorilor după vizionarea înregistrărilor din Clubul Colectiv.
  Tinerii au murit că la Auschwitz, arși ca la crematoriu
  “Practic, când au venit pompierii nu au avut ce să stîngă. S-a transformat acea incinta într-un crematoriu în care acele persoane au fost carbonizate, că o camera de gazare, deci cu o mixtură în care în permanentă mai apar alte substanţe care fiecare dintre ele poate că le-am putea contracara, dar împreună nu ştie nimeni ce se poate face cu ele”, a declarat prof. dr. Dan Enescu, directorul Spitalului “Grigore Alexandrescu” la Ambasada Franţei.
  Medicul a mai precizat că una dintre fetele care a ajuns la Spitalul Universitar în seară incidentului stătea pe un scaun sub observaţie, nu părea să aibă nimic, dar s-a prăbuşit brusc şi a murit.
  “La Colectiv, oamenii au murit precum la Auschwitz. Tinerii aflaţi în club au fost practic gazaţi cu acid cianhidric, acesta fiind folosit şi de nazişti în lagărele din cel de-Al Doilea Război Mondial,” au declarat biochimiştii.
  Rezultatele analizei chimice, făcută de experţii de la Universitatea Politehnica din București, au confirmat prezenţa acidului în gazul ucigaş.
  Componenta gazului emanat de focul izbucnit în noaptea fatidică în club este extrem de complexă.
  “Dominanta în componentă gazelor este reprezentată de monoxidul de carbon şi imensă majoritate a pacienţilor, pe baza investigaţiilor efectuate la internare, au demonstrat că erau intoxicaţi cu monoxid de carbon. De asemenea, era prezent în ordinea concentraţiei, în ordinea importanţei: acid ciahidric, monoxid de azot, dioxid de azot, acid clorhidric, toluen şi xilen. Conform comentariului colegilor de la Universitatea Politehnică, o astfel de combinaţie de otrăvuri pentru o fiinţă umană cu greu şi-ar putea-o imagina cineva”, a spus Ioan Lascăr, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca.
  Profesorul Dan Enescu, medic chirurg la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu, cel care i-a tratat şi pe bebeluşii răniţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, spune că tocmai această compoziţie toxică face cazul special: Am avut impresia, când i-am văzut, că arată altfel decât am văzut în toată existenţa mea, adică era un lucru pe care nu reuşeam, va daţi seama că, după 20.000 de arsuri, începi să-ţi dai seama când intri în contact cu această patologie, şi îţi dai seama cam cum ar trebui să arate. Era ceva….am şi descris, este ceva pe care nu reuşesc să-l înţeleg. Era tocmai ce aţi auzit adineauri, componentă această de intoxicaţie.

 8. sa ridem cu un derbedeu vandut serviciilor de informatii ale Rusiei … Igor Dodon . slugoiul imperialismului putinist ne anunta cu mare trambitare : „Stăm pînă la Victorie! … De mai bine de două luni de zile, în centrul Chişinăului, lîngă sediul Parlamentului Republicii Moldova, funcţionează tabăra de protest numită „Orăşelul Victoriei”.

  În orăşelul de corturi, mai bine două luni de zile trăiesc permanent cetăţeni ai ţării – deputaţi ai Parlamentului, persoane publice, ziarişti, orăşeni de rînd, fermieri, tineri, pensionari – toţi cei care s-au săturat de actuala guvernare criminală.” … parca si vedem o multime de popor bulucita in corturile cu pricina … oraseni de rand , fermieri … tineri si pensionari … deputati ingramaditi noapte de noapte in frig in aceste corturi … mare clovn trist acest circar de Dodon ! in realitate numarul celor care ramin cu adevarat peste noapte nu depaseste numarul degetelor de la maini ale acestui adevarat Baron de Münchhausen … Baronul cel mincinos … „traiesc permanent” … mare gugumania , prostovan clovnul !

 9. vad o deplina incompetenta politica a celor care lupta impotriva coloanei a cincea din care face parte si Dodon … caci Programul combativ si stufos al PSRM cu care se lauda acest Dodon-bidon este deja pus in practica de peste 20 de ani ! unde ? in asa-numita „rmn” ! si ce vedem astazi in Transnistria ? un faliment economico-financiar generalizat … populatia s-a redus la jumatate de prea mult bine si prea multa fericire „socialista” … indemnul meu catre derbedeu – Dodon – este sa mearga degraba in Transnistria si sa vada pus la treaba „programul” sau falimentar , utopic si fantasmagoric , dodonist intr-un cuvint ! …

 10. ce mai fac amicii sau tovarasii comunisto-socialisti ai lui Dodon de prin Europa ? … „Eurodeputat comunist, reţinut în Elveţia după ce ar fi încercat să retragă bani din bancă cu acte false …

  Un europarlamentar comunist ceh şi trei cetăţeni slovaci au fost reţinuţi la Zurich pentru că ar fi încercat să retragă sume mari de bani dintr-o bancă, folosind documente false, relatează Deutsche Welle în pagina electronică.

  Patru bărbaţi, printre care şi Miloslav Ransdorf, membru al Parlamentului European din partea Cehiei, au fost reţinuţi de autorităţile elveţiene după ce au încercat să retragă 350 de milioane de euro dintr-o bancă din Zurich, folosind aparent documente false. Ministerul ceh de Interne a confirmat arestarea celor patru bărbaţi vineri.

  Toţi cei patru au fost ulterior eliberaţi şi deocamdată nu se ştie unde se află europarlamentarul ceh în vârstă de 62 de ani.

  „Autorităţile elveţiene l-au informat pe ambasadorul nostru că Ransdorf a fost eliberat, deci presupun că ar putea fi în drum spre casă acum”, a declarat Michaela Lagronova, o purtătoare de cuvânt a Ministerului ceh de Externe.

  Poliţia elveţiană a precizat pentru agenţia de presă DPA că dosarul privind presupusa fraudă bancară a fost înaintat unui procuror.

  În 2013, Ransdorf a fost implicat într-o confruntare cu un jurnalist de televiziune olandez, care l-a acuzat că s-a prezentat la Parlament doar cinci minute, pentru a-şi putea primi diurna de 300 de euro. Potrivit criticilor, aceasta este o practică larg răspândită şi durează de peste zece ani.

 11. politica militarista , imperialista si aventurista a regimului despotic Putin , loveste cu putere in chiar interesele Rusiei si ale poporului rus ! … Turcia un mare importator de gaze si petrol rusesc , anunta reorientarea importurilor de acest gen din alte parti in principal Azerbaidjan si Qatar … „Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat sâmbătă că ţara sa va găsi alţi furnizori de energie decât Rusia, din cauza tensiunilor puternice dintre cele două ţări de când Ankara a doborât, pe 24 noiembrie, un avion militar rusesc la frontiera siriană.

  „Este posibil să găsim alţi furnizori’”, a declarat Erdogan într-un discurs televizat, referindu-se la Azerbaidjan şi Qatar îndeosebi.

  Rusia este principalul furnizor de energie al Turciei, căreia îi livrează 55 % din necesarul de gaz şi 30 % din cel de petrol. Ankara importă 90,5% din necesarul său de petrol şi 98,5% din cel de gaz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *