PNL le urează profesorilor sănătate și demnitate națională

profesori-invatatori-scoala-invatamant-225x225În această duminică, de 5 octombrie, sărbătorim Ziua Învățâtorului. imagesPartidul Național Liberal, car și Consiliul Unirii în întregime, are, în rândurile sale, ca membri, și mulți profesori, care predau în diferite instituții de învățământ. De asemenea, mulți dintre unioniști au părinți profesori, de aceea național-liberalii au o atitudine specială față de reprezentanții acestei meserii nobile, ce formează generațiile de cetățeni.

La evenimentele de importanță decisivă din al doilea stat românesc au
 participat decisiv persoane pregătite de cadrele didactice care cunosc istoria adevărată a românilor, care le-au cultivat identitatea și conștiința națională românească, pentru că au învățat în România sau în perioada interbelică și au rămas fideli ideii de românism și de România Mare.

Toate urgiile rusești, venite, în diferite forme, peste populația de dincoace de Prut, inclusiv cei 14 ani de guvernare comunistă, antiromânească, din cei 23 de la Independența încă nedobândită, au fost nefaste și pentru învățământ și au făcut grave victime morale și profesionale. PNL e conștient de aceasta, ca și de influențele politice urâte la care sunt supuși astăzi profesorii din toate instituțiile de învățământ, ale căror conduceri administrative sunt forțate să folosească și colectivele lor pedagogice pentru producerea de voturi partidelor parlamentare corupte.

PNL le urează profesorilor cu identitate și conștiință națională românească să depășească frica de șefii politici corupți, să nu se antreneze în falsificarea alegerilor, ca viitori membri ai Comisiilor electorale, să nu uite că totul e trecător, în afară de demnitatea umană și națională.

Orientarea europeană vehiculată de partidele compromise din Parlament sunt o metodă de deturnare a fondurilor structurale acordate de UE celui de-al doilea stat românesc pentru dezvoltare, inclusive pentru învățământ. Ele produc efecte în școli dacă nu sunt furate. Dar adevăratul sprijin pentru școală, pentru instituțiile de învățământ de orice nivel poate veni prin reunificarea românilor într-un singur Stat Românesc, fapt admis acum de demnitari români și europeni, confirmat de români în sondajele de pe ambele maluri ale Prutului, ceea ce și profesorii noștri trebuie să știe. Nu mai este cazul să vă temeți să formați tânăra generație în spiritiul românismului și al unionismului, pentru că numai astfel tinerii vor avea – într-o Românie Mare și o Europă Unită – adevărate oportunități pentru afirmare și posibilități de ai servi națiunea lor, română.

PNL vă urează, în această zi, sănătate, demnitate și rezistență!

Conducerea PNL,

5 octombrie 2014

Loading Facebook Comments ...

1 Comment

Add a Comment
  1. Dar cine le va da in aceasta minunata zi macar un banut? Ca vorbe toti le dau. Mamica mea a fost o veata intreaga profesoare de istorie in orasul Riscani si nimeni nu vine acum la ia. Tot eu sint acea care trebue sa am grija sa ii trimit niste bani in fiece luna. Si sorioara mea care a invatat si ea la Balti de sora medicala acum lucreaza ca un cal la o baba in Spania. Ce sa mai vorbim. Felicitarile nu te costa nimica. Iata sa fi venit cineva si sa zis ea macar o mie de lei invatatoareo in aceasta zi. Ca sa ai si tu cu ce sa iti ungi veata macar o saptamina. Asta nimeni. Hoti. Iata ce sint acesti politicieni. Si puslamale malade dupa putere si bogatie. Sa ne spue mai bine stimata dna Pavlicenco si altii ca ea bogatani citi bani au dat din averile lor si lefile lor grase nevoiasilor invatatori pensionari in aceasta zi. Iata atunci am citi cu interes. Dar urari de aceastea sanatate, la la la, bla bla bla si gata asta nu costa nimic si mamicii mele nu ii este mai usor de la asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *