Acesta e “drumul spre Europa”? Printr-un tunel săpat de farisei pe sub România, la propriu și la figurat?…

catelusii lui Basescu

Astazi am stat cu nepotica in masina, fortat, doua ore in loc de 30 de minute, din cauza mitingului fals, tras de par, organizat pe resurse administrative, de coruptii si hotii de la guvernare, care se dau drept eurointegristi.

Nu le-au fost suficiente pozele de la 3 noiembrie anul trecut, unde au minat oamenii cu forta si s-au fotografiat pentru campania electorala din acest an. Hadarca, cel care a justificat lipsa cuvintelor Romania si romanism, limba romana si Unire, pe 3 noiembre, in PMAN pentru ca “asa intelegere exista in coalitie…”, azi si-a amintit, brusc, si de 28 iunie – cind, simbata, a stat in tufari, cu toata echipa sa, plecata din PL si ajunsa in Parlament datorita altora, – si de alte insemne ale identitatii romanesti…

Dar intrebam – aceasta e Europa – cind se deviaza si se compromite circulatia prin Chisinau pentru ca cei chemati de media aservita ii aduna pe oameni sa ii sprijine, cica, in fata comunistilor si dodonistilor antiAcord? In fata celor pe care i-ati folosit, sfidindu-ne pe noi, cu bun-simt, cind ati preacurvit cu ei in votul din Parlament pentru a va debarca reciproc?

Si Lupu deja isi aminteste de anii cind a fost proclamata Independenta, dupa ce nu a putut pastra intacta, ci a lasat de izbeliste, Declaratia de Independenta – actul de nastere al celui de-al doilea stat romanesc, nu moldovenesc, stalinist, antiromanesc, asa cum ati facut din R.Moldova cit ati fost alaturi si cu PCRM, inchizind gura democratilor “nationalisti”, dar si cum faceti dupa 2009?

L-am auzit azi si pe Ghimpu, care mai deunazi pleda contra reformelor in invatamint, probabil amintindu-si cum au obtinut greu, unii repetenti, certificatul de absolvire a scolii nr.1. Asa vreti voi, falsii liberali, reforme? Pastrind totul ce e vechi? Sau prin plagiatul continuu al liberalilor de la national-liberali, cind reprezentantii PL au interzis sau impiedicat manifestarile unioniste pasnice, in acesti ani, dupa care acum Ghimpu, “marele regizor plagiator”, face filme cu imagini luate de la actiunile Consiliul Unirii si ale PNL, ale Actiunii-2012, impotriva carora au luptat liberalii mereu, cu toate mijloacele… Mai bine puneati si poza lui Chirtoaca avind panglica Colorado, nu pe fundalul actiunilor InCercUnim Guvernul, asa cum a facut un film TVR… Ce farisei si lichele pretins liberale…

Imi repugna fariseismul vostru, care amagiti lumea, facind o opozitie falsa comunistilor, cu care, la sigur, inca veti pacatui…

Ca sa fie clar pentru toata lumea – doar unionistii sunt adevaratii eurointegristi, care vor sincer ca acest teritoriu, cu cetateni batjocoriti de voi, sa ajunga in NATO si UE prin Unirea cu Romania, nu prin tunelul spre UE sapat pe sub Romania, la propriu si la figurat.

Dar circulatia, cu ocazia manifestatiilor voastre administrative, nu trebuie perturbata.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

9 Comments

Add a Comment
 1. doamna pavlicenco, ati fost la guvernare cu domnul rosca unionistul, de ce nu va-ti unit cu rominia atunci? si de ce nu il criticati acum pe rosca pentru ceea ce a facut?, dar il criticati pe hadirca care dotorita reformatorilor circulam liber in europa, si azi sa ratificat acordul de asociere, care inclusiv a votata si traean basescu la bruxel, cit despre oamenii din strada, si umneavoastra tot scoateti oameni in strada cind aveti nevoie eati dus si la cahul si la balti, caci in balti nu aveti oameni unionisti eati dus de la chisinau.

 2. STRAMOSII NOSTRI TRACI, AU FOST INFRANTI PRINTR-UN SINGUR „CAL TROIAN” Cel al lui Ulise. Azi avem mii de „ULISE SI DE CAI ROIANI” Plasati atat in Romania, cat si in Moldova. Lucreaza cu cele mai perverse metode, dupa dictonul ” DEZBINA-I SI STAPANESTE”. Din pacate au penetrat toate institutiile statului. Nu numai in Moldova, dar si in Romania. Iliescu cu „haita” lui de tradatori a fost cel care a reinviat „fosilele” KGB-iste in Romania si le-a plantat in cele mai importante functii. Romanii de buna credinta sa ne unim, nu prin lozinci, Prin cinste, harnicie si credibilitate.

 3. ROMANIA sa faca 3-4 inchisori langa Prut (in Romania) sa intre acolo rusi si rusofoni care NU vor sa intre Republica Moldova in Uniunea Europeana. rusia si oameni PROSTI vor face TOTUL sa impiedice intrarea Moldovei in UE, NATO si chiar UNIREA CU ROMANIA dupa cum este normal.

 4. Stimata Doamna! De la Dvs nu m-am asteptat la o astfel de reactie nervoasa. Eu am fost azi in fata Parlamentului nesilita de nimeni. Am trait sentimente de mandrie pentru noua generatie de politicieni care, in pofida rezistentei interne ( n-asi vrea sa cred ca si Dvs ati pus umarul la impideicarea procesului de integrare europeana dintr-un orgoliu neinteles sau, poate, din cauza unor angajamente? ), am vazut lacrimi in ochii oamenilor si multa bucurie… Doamna, nu fit invidioasa, aveti fiica in Europa, incercati sa Va bucurati pentru realizarile acestor politicieni, incercati sa le iertati greselile. Toti gresim, chiar si pe Dvs suntem gata sa Va iertam pentru rautatea care o afisati…

 5. =Burunducul Unionist dela Tighina=

  Toata Luna lui Cuptor:
  Caravana UNIONISTA „Viitorul ne surâde“:
  300 de tineri vor merge din sat în sat
  să promoveze integrarea europeană a Moldovei prin Re-Unirea cu România !

  http://adevarul.ro/news/societate/cu-tinerii-moldovei-basarabia-unire-1_53b104400d133766a8026013/index.html

  În primele cinci zile, autocarul “Tinerilor Moldovei” va porni către sud, până la Cahul. Următoarele tururi vor merge către Ştefan Vodă, Ungheni, Briceni, Soroca şi Rezina, oprindu-se în toate localităţile de pe traseu. Tinerii anunţă că nu se vor limita la discuţii, urmând să desfăşoare mai multe activităţi, cum ar fi donaţii de carte românească, curăţarea de fântâni şi monumente şi alte activităţi sociale.
  / Dinu Plângău, preşedinte/
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  ===== BUCOVINA DE NORD =====
  ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE
  ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 !
  =====================

 6. 10 greșeli ale lui Vlad Filat
  by Bogdan Țîrdea Posted on 03/07/2014

  Recent, am lecturat un articol scris de sluga fidelă a păpușarului, un membru convins și de vază al PCUS, secretar la Academia de Științe a RSSM la secția filologie moldovenească, C.Tănase. Fidel tradiției propagandei sovietice, acesta a mai aruncat mai multe căldări cu zoi în capul celui care l-a făcut pe el și pe fiul său gospodari cu acte în regulă.

  Și dacă ar fi făcut-o din convingere, ar mai fi fost o mîncare de pește. Problema e că o face la comanda stăpînului său din hotelul Codru, promovînd insistent liniile de atac elaborate de echipa oligarhului.

  Astfel, Tănase îl acuză pe Filat că ar crea zîzanie în alianță, că s-ar ține cu dinții de putere (chiar așa?atunci de ce a cedat funcția lui Leancă, refuzînd de alegeri anticipate), că promovînd ideea de introducere în constituție a cursului european, face jocul lui Dodon…Ultima chiar îi bună. Probabil și Cehia, ca și alte state UE, care au introdus același lucru în Constituția lor, făceau jocul lui Dodon. Apropo, practic toate statele aderente la UE au produs referendumuri, ceea ce e și firesc. Și îmi vine greu să cred , deși nu exclud, că au făcut-o la sugestia lui Dodon.

  Reproducînd fidel indicațiile din Codru, acest ins ne informează că între Filat și Leancă există disensiuni, fără a aduce cel puțin un argument palpabil. Cea mai gravă acuzație lansată de bătrînul comunist se reduce la faptul, că Filat nu s-a consultat cu partenerii de Alianță, adică cu Plahotniuc, atunci cînd a propus referendumul pentru integrarea în UE!

  Vă dați seama? Filat trebuie să-și ceară voie de la Plahotniuc dacă face să introducem sau nu că Moldova e stat european în Constituție, așa cum au făcut-o mai toate statele UE! Și ce credeți că ar fi spus Plahotniuc? Pentru mine e limpede. Oligarhul se arată deranjat, iar proeuropeanul Tănase îi reproduce frustrările, criticîndu-l pe Filat pentru zel european.

  Logica lui Tănase este cu adevărat perversă. Ca să înțelegeți cum îl lustruiește pe păpușar, vă ofer doar un citat: “Băgatul zâzaniei a căpătat dimensiuni amețitoare în cadrul conducerii AIE, după 2009, campion fiind – cine altul!? – Filat: Filat împotriva lui Plahotniuc. Filat împotriva lui Ghimpu, (sluga lui Plahotniuc – nota BȚ). Filat împotriva lui Lupu, (subalternul păpușarului-nota BȚ). Filat împotriva tuturor.

  Deci, din punctul de vedere al lui Tănase, a fi contra păpușarului, înseamnă a fi contra tuturor.

  Interesantă abordare. Nu am știut ca oligarhul înseamnă pentru Tănase atît de mult.

  Nici nu–mi puteam imagina, că acest individ ar putea însemna totul, Tănase echivalînd-ul pe păpușar cu întregul, absolutul, dacă nu chiar și cu Duhul Sfînt.

  Rămîn stupefiat de tupeul acestui ins, care-l menajează deschis pe cel care este detestat de 86% din cetățenii țării ( conform sondajelor IPP (BOP)). Chiar crede acest Tănase că 86% din populația țării sunt niște tîmpiți, și el unul e atît de deștept? Asta e bună de tot. Să-l dai pe un ins dubios, monitorizat și de Interpol drept mostră a virtuții, criticîndu-i cu vehemență pe cei ce l-au demascat reprezintă o probă a unei degradări fără precedent.

  Nu am crezut că lupta cu un tip pe care însuși Lupu l-a acuzat de activități criminale, iar D.Chirtoacă l-a acuzat de preluarea abuzivă a insulelor din parcul La Izvor, iar Ghimpu a zis că este un oligarh care pe timpul lui Voronin ar fi vrut să-i ia stația de alimentare cu petrol, – înseamnă a băga zîzanie… Ca să nu mai zic de alte acuzații și mai grave.

  Să înțeleg că și Interpol a băgat zîzanie în Alianță, cînd a îndrăznit să-l monitorizeze? Și curtea de la Londra a greșit amarnic cînd l-a declarat beneficiar al atacurilor raider?

  Sau poate și prestigioasa organizație internațională Freedom House care în raportul Nations in Transit, din 2011, a remarcat fenomenul instituţionalizării corupţiei sistemice în Republica Moldova, invocând în acest context numele păpuşarului poate fi suspectată de stimulare a zîzaniei? Sau poate și Prestigioasa organizaţie internaţională Transparency International bagă zîzanie cînd a cerut cercetarea penală a păpuşarului și stabilirea vinei lui pentru atacurile raider?

  Ei, dacă zice Tănase, atunci da. Doar că pentru cetățeni, această “zîzanie” era mult mai benefică, decît actuala liniște. Liniște în care pierdem aeroportul, BEM, MAIB. Liniște în care toți liderii opoziției, iar mai nou și cei din PLDM, au dosare penale. Liniște în care criticii oligarhilor sunt amenințați cu răfuiala și chiar moartea, iar cei ce le ling public dosurile primesc medalii și premii de stat.

  Despre greșelile lui Filat și ale PLDM

  Dar totuși, la un singur capitol Tănase are dreptate: Filat în particular, și PLDM la general, cu adevărat au făcut mai multe greșeli. Unele destul de grave. Doar că greșelile sunt cu totul altele decît cele la care se referă „marele editorialist”.

  A negociat foarte prost partajarea funcțiilor în 2009, 2010, și mai ales în 2013, cedînd mai totul ce poate fi cedat. Avînd 29,42% voturi, Filat și PLDM au doar 7 ministere. PD, avînd de 2,5 ori mai puțin, adică 12.47, are 6 ministere strategice: economia, transporturi, tehnologii informaționale, construcții, plus cultură și protecție socială! Nu mai zic de agenții strategice, gen BNM, Consiliul concurenței, etc. Acordul din 2013 a fost cu adevărat unul descalificant, interzicînd membrilor CPE critica reciprocă fără acordul consiliului CPE!!! Și asta în timp ce mai mulți membri PLDM aveau dosare penale, care continuă să fie deschise pe bandă rulantă. În numele integrării europene, bineînțeles.
  A făcut o greșeală fatală cînd i-a cedat PD Procuratura Generală și CNA.
  Fatal a fost și faptul a neglijat parașutarea lui Poalelungi la CSJ, a lui Pleșca la CA și a lui Tănase la Curtea Constituțională. Aceste acțiuni au permis păpușarului să obțină controlul total asupra justiției și asupra sistemului politic moldovenesc.
  Miră faptul că Filat și PLDM nu au observat cum păpușarul a monopolizat tot cîmpul mediatic grație CCA condus de un ins, numele căruia îmi scapă. Paremi-se Zacaznoi. Astfel, păpușarul a preluat 6 radiodifuzori cu acoperire națională: Prime, 2 Plus, Canal 3, Publika, Muz TV și Prime FM. Nu mai zic de 24h.md, Timpul, hotnews.md, și multe altele, sfidînd grav Codul Audiovizualului. Avînd monopolul asupra media, acesta își asigură și monopolul politic, impunînd propria agenda publică, hărțuind pe toți cei care-l critică, creînd eroi și valori false și scuipînd pe indivizii cu virtute.
  Eronată a fost politica de cadre și promovarea unor persoane cu deficit de integritate și competențe la funcții cheie în ministerele Sănătății, Educației dar în special la MAI. Miră cum liderul PLDM nu a observat că Godea, Nagacevschi și Tănase erau de ani buni în slujba păpușarului. Ca efect, primul i-a compromis campania municipală din 2011, al doilea a compromis investigarea fenomenelor din 7 aprilie, al treilea l-a lipsit de dreptul de a ocupa funcții pe viață (cel puțin, așa vehiculează media oligarhului). Spre final, ME l-a propus pe Tănase seniorul, care și-a făcut meserie din scuipatul în Filat, la premiul de stat.
  A declanșat războiul contra păpușarului, fără a fi pregătit. Finalul a fost trist. Evident că tactic, și Filat și PLDM au avut de pierdut. Dar din punct de vedere strategic, țara, probabil, a avut de căștigat. Întrebarea oricum, rămîne deschisă.
  Și-a pierdut toți posibilii aliați pe dreapta, dar și pe stînga, rămînd practic în izolare politică, cu zeci de dușmani care zilnic îl încolțesc. Astfel, PLDM putea ușor colabora cu PPCD, PNL, Antimafia, PLR pe dreapta, și cu Moldova Unită, PPS, Vozrojdenie a lui Mișin și PSRM-ul lui Dodon pe stînga. E un lucru firesc și normal. Filat a preferat să se axeze pe propria agendă politică, fapt ce ar putea avea consecințe nefaste. Mai mult ca atît. PLDM luptă feroce cu aceste partide, creîndu-și probleme suplimentare.
  A fost inert în conflictul din PCRM între gruparea lui Tkaciuc și cea a păpușarului condusă de Reidman-Reșetnicov. În consecință, păpușarul a preluat controlul asupra partidului comunist, pe care-l va utiliza pe post de sperietoare în viitoarele negocieri. Negocieri în care păpușarul iarăși va cere PG, CNA, CCA, BNM, ME, MTI, M.Transporturilor. Sau poate chiar se va alia cu PCRM, pentru a schimba vectorul. Mai știi…
  Poziționare neclară și restrictivă. În 2010-2013 PLDM se deplasase spre centru, lărgindu-și vizibil bazinul electoral. Acest lucru i-a permis să acumuleze circa 30% la alegerile din 2010. În 2014, PLDM face mai multe declarații rusofobe, cochetează deschis cu NATO, lansează mesaje cu elemente unioniste. Astfel își îngustează bazinul electoral, transformându-se din partid de centru, statalist și european (pentru care au votat mulți rusolingvi) în partid de dreapta. Plusul vizibil constă doar în faptul că a monopolizat mesajul european, fapt care ar putea aduce plusvaloare electorală.
  Comunicarea ineficientă. Liderul PLDM are anumite carențe la acest capitol, evitînd adesea comunicarea directă cu actorii politici. Or, tocmai acum e momentul cînd e necesară cît mai multă comunicare cu proprii aderenți. De acest vid comunicațional profită păpușarul. Nu știu care este situația internă în acest partid, dar adresarea a 21 deputați privind demisia lui Recean este simptomatică. Și nu cred că acest lucru trebuie neglijat.

  În concluzie, consider că V.Filat s-a poziționat clar, dacă nu și monopolist pe vectorul european. E și normal, avînd în vedere aportul decisiv al PLDM în acest sens. De faptul cum va putea capitaliza această idee, va depinde și scorul electoral. Dar anumite erori i-ar putea crea probleme.

  Și dacă nu le repară acum, mîine ar putea fi prea tîrziu.

 7. Pt elena

  Bucura-te, draga, dar timpul inca va arata daca bucuria nu va fi zadarnica…

 8. Pt tudor

  Nu am fost la guvernare cu Rosca, ci, din pacate, cu dominatorul Lucinschi. Guvernarea de care ma midresc sunt 9 luni cu Sturza premier, pe care l-a scos Lucinschi, Rosca si Voronin, ca s anu ii creasca ratin gul si sa il depaseasca pe Lucinschi. Rosca a fost omul lui Lucinshci si nu a fost niciodata sincer pt Unire. Sturza e primul premier de stinga, avind o guvernare de dreapta si spunind ca trebuie sa iesim din CSI. A platit cu functia.

  In Balti si Cahul au fost oameni de pe loc si veniti, precum a facut-o si Tuleantev al vostru, doar ca noi nu mergem dupa manifestarile altora, trimisi de Ambasada Rusiei si de Puterea fariseica.

  Noi, pe pamintul nostru, defilam in orice colt al statului.

  Hadarca e omul lui Lucinschi si cu asta e spus totul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *