Minune? O haită de lupi a asistat o femeie la naștere. Si, de ziua îndrăgostiților…

Lupihttp://www.pelerinortodox.com/mnune-o-haita-de-lupi-a-asistat-o-femeie-la-nastere/

O americană, Mary Krainik, prinsă într-o capcană de zăpadă, a dat naștere unui copil sănătos, cu o greutate de 3.4 kg. Ajutorul a venit din partea unei haite de lupi care pare să fi asistat la naștere. ”M-au considerat membru al haitei lor, – își amintește secretara de 25 de ani, din Talkeetny, Alaska. – Dacă nu era îngrijirea lor, copilul nu ar fi supraviețuit. Lupii ne-au încălzit, au lins noul-născut, unul dintre ei a mușcat cordonul ombilical. M-au ajutat să iau copilul în brațe ca să-l alăptez. Ne-au supravegheat până a venit ajutorul”.

Mary Krainik a fost în luna a opta de sarcină când, întorcându-se acasă, a nimerit într-un viscol teribil. Mașina a ieșit de pe drum și s-a blocat într-un morman de zăpadă. Mary a ieșit din mașină, în speranța că o va lua un transport ocaziona. Însă viscolul a tot crescut. Disperată, femeia a decis să meargă spre oraș pe jos. A străbătut, cu greu, aproximativ 800 de metri, când, dintr-o dată, a simțit durerile facerii. Văzând aproape un loc unde era mai puțină zăpadă, Mary abia de a ajuns acolo și, din cauza durerii și a fricii, a leșinat.

“Am revenit la câteva minute mai târziu, – spune Mary. – Capul meu fusese culcat pe spatele unui lup mare, probabil, căpetenia haitei”. Alți lupi, nouă la număr, au înconjurat-o într-un inel strâns, protejând-o de viscol. “Nici nu am avut timp să mă sperii. 20 minute mai târziu, am născut un copil. O lupoaică a mușcat cu grijă cordonul ombilical și, împreună cu prietena sa, au lins copilul”. Lupii rămași se lipeau de Mary, încălzind-o.

Mary a încercat să ia copilul în brațe, dar nu avea suficiente forțe. Lupoaică ce a mușcat cordonul ombilical, a împins, cu nasul, copilul spre ea. El plângea, ceea ce însemna că era viu.

Mary i-a dat piept. ”Lupii au fost mereu alături de mine, cu un perete dens, protejându-mă de viscol. Parcă eram membru al haitei lor, care avea nevoie de ajutor. Căpetenia haitei a lins zăpada și lacrimile de pe obrajii mei”.

Cunoscuții Mary au găsit mașina abandonată și au început  imediat căutarea. Văzând o haită de lupi pe deal, s-au gândit că s-a întâmplat ceva groaznic . Au început să tragă. Lupii au fugit. După care oamenii au găsit femeia cu noul-născut, rezemată de un copac.

Lupii, însă, nu au fugit, ci priveau de departe cum oamenii transportau spre mașină femeia ce le fusese sub tutelă. ”Ei nu mă vor uita, – le-a spus reporterilor Mary Krainik. – Într-o zi, voi veni acolo cu micul meu Bill. Sunt sigură că și ei vor veni”.

Dacă nu ar fi fost martorii care au găsit-o pe Mary, înconjurată de lupi, nimeni nu ar fi crezut în această poveste. Silvicultorii și vânătorii refuză să comenteze acest caz – niciodată nu au auzit de așa ceva. Ei conving femeia să nu se întâlnească cu salvatorii ei “carnivori”. Dar Mary Krainik nu se lasă înduplecată și așteaptă o întâlnire.

De ”ziua îndrăgostiților”, niște poze preluate de pe un link primit azi de la un vechi prieten, acum aflat pe alt continent… VP

Image.aspx Image.aspx1 Image.aspx2 Image.aspx3 Image.aspx4jpg Image.aspx5 Image.aspx6 Image.aspx8 Image.aspx9 Image.aspx10 Image.aspx11 Image.aspx13 Image.aspx14jpg Image.aspx15 Image.aspx16 Image.aspx17 Image.aspx18 Image.aspx19 Image.aspx20 Image.aspx21 Image.aspx22 Image.aspx23 Image.aspx24 Image.aspx25 Image.aspx26 Image.aspx27 Image.aspx28 Image.aspx29 Image.aspx30 Image.aspx31 Image.aspx32 Image.aspx33 Image.aspx34 Image.aspx35 Image.aspx36 Image.aspx37 Image.aspx38 Image.aspx39 Image.aspx40 Image.aspx41 Image.aspx42 Image.aspx43 Image.aspx44 Image.aspx45 Image.aspx46 Image.aspx48 Image.aspx49 Image.aspx50 Image.aspx51Image.aspx52

Loading Facebook Comments ...

6 Comments

Add a Comment
 1. Tot asa de drept e cum ar fi ca leul sa manince iarba:)

  O poveste. Subiectul descris, e contrar naturii evolutioniste. Daca sa ajuns la asta atunci si acei lupi sunt „dresati” de om.

 2. Prin contrast, iata la ce duce vecinatatea si prietenia cu animalele:

  In 2008, brasovenii s-au trezit cu ursu-n casa, la etajul 3. Au sunat la 112. Dupa o cascadorie pe acoperis si o interventie care a fost stirea zilei in tara, ursoaica si puiul ei au fost salvati si scosi din oras. Putini brasoveni stiu ca dorm nas in nas cu dusmanul.

  Brasovenii isi facusera un obicei sa indoape micile fiare de pe Tampa, fara sa-si dea seama cat rau le faceau sau ca isi puneau viata in pericol. Accesul tot mai usor la hrana omului a provocat un alt fenomen anormal in salbaticie: inmultirea excesiva.

  Ursoaicele nu mai fac unul sau doi pui, ca pe vremuri, ci cate 4 – 5. Sunt cele mai iubitoare si cele mai periculoase mame de pe pamant! De altfel, ele sunt acuzate de cele mai multe atacuri impotriva omului. A trecut un an de cand un barbat din satul Filia, Covasna, si-a vazut moartea cu ochii, in lupta cu o ursoaica. La 60 de metri de propria lui casa, i-a iesit in cale, de dupa un deal, s-a simtit amenintata si n-a asteptat sa vada ce ganduri are omul.

  Nici n-a apucat sa se ridice, ca ursoaica a vrut sa-I scoata viscerele. La a treia lovitura i-a rupt clavicula, i-a sfasiat umerii si bratele. S-a salvat, pentru ca a ramas lucid si a reusit sa fuga.

  Kelemen Sandor: „N-am mai privit inapoi. Ma tineam de stomac, ca-mi tasnea sangele. Si din umar siroia, nu vedeam nimic, degeaba ma stergeam, eram plin de sange! Atunci, mana o miscam mai bine decat acum. Acum, nici sa dau mana cu barbatii nu mai pot.”

  A urmat un an cumplit pentru intreaga familie, ramasa fara nici un venit si cu cheltuieli uriase in spital. Fortat, baiatul de scoala s-a angajat brutar in sat. Ranitul a batut pe la toate portile: la primarie, la mediu, la CAS. Statul despagubeste doar pagubele materiale pe care le provoaca ursul, la cele umane nu s-au gandit legiuitorii. Singurul ajutor banesc – cateva sute de lei primite de la fondul de vanatoare.

  Iar omul mai are de indurat operatii, pentru scoaterea tijelor. In Statele Unite, omul ranit de urs e despagubit, insa doar daca reuseste sa demonstreze ca n-a fost el vinovat. Ca sa-si faca dreptate, acest taran ar trebui sa se razboiasca in justitie cu statul. N-o va face, nici nu stie cum ar putea.

 3. =Anda Unionista dela HERŢA=

  MARTISOARE UNIONISTE LA CERNAUTI:

  http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/asociatii–ambasade/12218-festivalul-de-mrior-2014-de-la-cernui-in-plin-pregtire-.html

  Duminică, 2 martie,
  în sala Palatului Academic al Universităţii Bucovinene de Medicină din Cernăuţi
  (str F. Schiller, 11), cu începutul la ora 12.00
  româncele de la Cernăuţi sunt aşteptate la tradiţionala Sărbătoare a primăverii
  „Mărţişor UNIONIST” – ediţia XX-a,
  organizată tradiţional de Societatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu”
  din regiunea Cernăuţi.

  Informaţii suplimentare,
  sugestii, propuneri de colaborare cu potenţialii sponsori
  – tel. (0038) 050-627 41 56
  e-mail: vasilebycu@gmail.com .
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD E ROMANIA ! =====
  ————— ♥ TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ==============================================

 4. =Anda Unionista dela HERŢA=

  MARTISOARE UNIONISTE LA CERNAUTI:

  http www rgnpress ro

  Duminică, 2 martie,
  în sala Palatului Academic al Universităţii Bucovinene de Medicină din Cernăuţi
  (str F. Schiller, 11), cu începutul la ora 12.00
  româncele de la Cernăuţi sunt aşteptate la tradiţionala Sărbătoare a primăverii
  „Mărţişor UNIONIST” – ediţia XX-a,
  organizată tradiţional de Societatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu”
  din regiunea Cernăuţi.

  Informaţii suplimentare,
  sugestii, propuneri de colaborare cu potenţialii sponsori
  – tel. (0038) 050-627 41 56
  e-mail: vasilebycu@gmail.com .
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD E ROMANIA ! =====
  ————— ♥ TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ==============================================

 5. Fotografiile sînt geniale, desigur în lumea animală e mai mult umanism decît în PARTIDELE Moldovei noastre, decît în sufletele cîineşti ale conducerii de azi, de ieri şi dintotdeauna. Textul însă pare a fi o poveste de iarnă lacrimogenă-unluitoare.Ar putea fi credibilă, la o adică. E oricum plină de învăţăminte: mai mulţi oameni îţi ucid copiii, sau îi aruncă la gunoi, în sensul direct, decît animalele. Cea mai sacîrboasşă fiară e omul. Pe mine mă cutreieră de mai mult timp nedumerirea faţă de această Angela Gonţa, zău, după mine cu ceva talent de jurnalistă, – care s-a dat măritată (în post) după un bandit de drumul mare, – aşteptînd un copil, care, iertată să-mi fie, imaginaţia, teoretic tot hoţ va creşte, Din Măr tot un măr răsare, şi ce iese din mîţă – şoareci va prinde. Scuzaţi! Dar bine, doamnă Vitalia, gestul e lăudabil, mai actual ca oricînd…Da, era să uit, şi în afară de mondenul cuplu mă mă răsoleşte în partea dreaptă a pieptului Trădările PL-eice, cu toate că nu aînd admiratorul lui Ghimpu. Iar criminalul de stat gadîrcă este o holeră, un tif al politicii noastre, un biet poetaş care este totuşi jalnic. O nimicnicie cum n-a văzut aceste picior de plai. Mai reveniţi la atare procedee, Doamnă V.P.!

 6. Doar atat : EXCEPTIONAL !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *