Încă o confirmare a antiromânismului guvernării

http://www.luleamariusdorin.ro/2013/11/o-delegatie-de-parlamentari-romani-la-chisinau-printre-ei-si-unionisti/

Iata ce scrie Lulea Marius Dorin după adunarea electorală a Puterii, fapt ce confirmă sută la sută esența moldovenistă, prorusească, antiromânească a guvernanților, fapt demonstrat pe 3 noiembrie:

O delegație de parlamentari români la Chișinău: printre ei și Unioniști

O delegație formată din parlamentari români se va deplasa la Chișinău. Coincidență sau Nu, acest lucru se face imediatmarius-lulea după Marea Adunare Națională de la Chișinău, de pe 3 noiembrie.

Poate cu această ocazie politicienii români îi vor întreba pe omologii lor din Republica Moldova (nu pot să le spun politicienilor din RM tot români, nu încă…) de ce pe 3 noiembrie Serviciul de Securitate i-a amenințat pe tinerii care au intrat în Piața Marii Adunări Naționale și de ce au călcat în picioare Tricolorul României?

Delegaţia, condusă de co-preşedintele CCIE, senatorul Florin Constantinescu, este compusă din: vicepreşedintele CCIE, deputatul Constantin Adăscăliţei, secretarul CCIE, senatorul Ionel Agrigoroaei, precum şi senatori Nelu Tătaru şi Dan Mihai Marian şi domnii deputaţi Ovidiu Cristian Iane şi Mugurel Cozmanciuc. Delegaţia va fi însoţită de ambasadorul României în Republica Moldova Marius Lazurcă.

Loading Facebook Comments ...

6 Comments

Add a Comment
 1. =Domnica Unionista=

  Va imaginati câta forta ar avea acum Miscarea Noastra Unionista,
  cu marii nostri titani intelectuali basarabeni,
  toti lichidati prin accidente la comanda,
  iradieri la distanta si otraviri intentionate cu medicamente voroniste
  in ultimii 25 de ani de “independenta” moscaleasca:

  – poetul Grigore Vieru -ian.2009
  – poeta Leonida lari -dec. 2011
  – studentul Andrei Savciuc -nov.2009
  – scriitoarea deputata Lidia Istrati
  – poetul deputat Ion Vatamanu
  – jurnalistul deputat Vasile Vatamanu -dec.2011
  – regizorul Emil Loteanu
  – actorul Grigore Grigoriu si fiul lui cu un prieten
  – cineastul Ion Mija
  -jurnalsitul protestatar anti-comunist Alecu Mocanu – oct. 2012
  – sclptorul Tudor Catarga si sotia lui Dora
  – deputatul poet dacolog Andrei Vartic
  – cuplul martir cântaretii Doina si Ion Aldea-Teodorovici – oct.1992
  – si fratele lui Petre Aldea-Teodorovici
  si lista este lunga…
  ––––––––––––––––––––––-
  N.B.
  Si ce avem acum ?
  O Uniune a Scriitorilor ANEMICA
  cu un Presedinte Ocult KGB cârliontat
  fals Bucovinean anti-român si anti-unionist Arkasha Suczeweanski
  si cu o matrioshka filatelista diversionista Ivan Gadyrka/Ion Hadârca ? Rusine lor !

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRAIASCA ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ==============================================

 2. Stimata doamna Pavlicenco,si stimati ascultatori

  Chestiunea Basarabiei se va pune foarte serios luna aceasta la summit-ul de la Vilnius.Se pare ca planul final al Angelei Merkel este integrarea Rusiei in Uniunea Europeana,si implicit apropierea relatiilor economice intre vest si est.Nu uitati ca Gerhard Schroeder este actionar la ……GAZPROM in Moscova! fostul cancelar german la Moscova!!!

  In acest context,la Chisinau trebuie sa incercati sa aduceti Basarabia la Romania,pentru ca odata ce NATO se prabuseste,din lipsa de fonduri,odata ce America s-a prabusit cu Obama Care,NSA law,Budget cuts,si incapacitate de plata temporara,Uniunea Europana prin Germania se va intari si mai tare,de data asta si militar.

  http://otvro.wordpress.com/

 3. Cine şi ce este romînismul şi unionismul la moldoveni?
  O nebunie? O boală? O crimă antinaţională şi antistatală? Toate laolaltă! Totodată mai e un blestem şi un păcat…
  Dacă vorbim de boală, numele ei e „romînism”, iar metastaza în ultima ei fază se numeşte „unionism”.
  Morbul unionismului atacă celulele de substanţă cenuşie al bolnavului, îi răpeşte bunul simţ, îi întunecă raţiunea şi judecata logică, producîndu-i şi suferinţe chinuitoare. Marele Sadoveanu într-o ocazie spunea: “Dacă prostia ar produce durere, atunci prea mulţi semeni de ai noştri ar îmbla pe uliţi urlînd”.
  Tocmai prin acest comportament se deosebesc pacienţii unionişti, care nu-şi pot afla loc de durere, îmblînd hojma pe străzi cu mutrele schimonosite de suferinţe, urlîndu-şi boala pe nume: „Noi sîntem romîni!”, „Vrem unire!”
  Doamne, fereşte-ne de proştii care îmblă pe uliţi urlînd: “Noi sîntem romîni!”
  La cele spuse de marele scriitor mai putem adăuga că dacă prostia ar produce energie electrică, atunci şi doamna Pavlicenco cu partidul său ar putea contribui cu ceva la dezvoltarea ţării.
  Închipuiţi-vă, stimaţi cititori, o prostie mai mare ca asta: minoritatea etnică turcească (sau rusească, ucrainească, evreiască etc) din Moldova împreună cu compatrioţii lor din „ţară”, sosiţi cu autobuzele tocmai din Ancara (Moscova, Kiev, Tel –Aviv etc.), ar ieşi mărşăluind pe străzile Chişinăului şi, cu o falcă în cer şi alta în pămînt, ar urla parcă scăpaţi din fundăturile iadului: „Noi sîntem turci!!! (ruşi, ucraineni, evrei…)”
  E vesel de tot, aşa-i?!
  Aici fantasticul din închipuirea noastră provoacă rîsul, pentru că e un tablou caraghios ireal, născocit. În balamucul politic romînesc însă această demenţă e o realitate. Cu idioţenia romînilor din Moldova lumea e deprinsă şi de acum nime nu se rîde de toate chirchimozurile lor. Ar fi, poate şi ea veselă şi ridicolă, de n-ar fi susţinută de guvernanţii bucureşteni şi clonii lor politici de la Chişinău, torochiţi de ideea unionismului.
  Unionismul e o nebunie, în esenţă şi de- facto. Iar de la un nebun te poţi aştepta la orice pozne şi caraghioslîcuri.

 4. Poetesa Leonida Lari, de pildă, fiind afectată de morbul unionismului, într-o bună zi şi-a pus poalele în cap şi, parcă năpădită de streche, într-un suflet a alergat la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt, unde a înscenat o cununie monstruoasă cu chipul în piatră al marelui Voievod. După această ispravă cu nagîţ tot satul o grăia de rău ca de o muiere cu selisovetul dereglat. A fost nevoită să fugă de gura lumii în ţara vecină, unde a fost primită cu mare alai, oferindu-i-se acolo onoruri statale şi portofelul de deputat pe viaţă în Senatul Romîniei.
  Guvernanţii romîni cunoşteau prea bine starea sănătăţii a Leonidei Lari, dar, totuşi, au hotărît să se folosească plenar de demenţa poetesei în scopuri unioniste. Ceea ce înseamnă că cei de la cîrma Romîniei, făcînd politică unionistă în relaţiile cu Republica Moldova, sînt şi ei complexaţi (ţîcniţi) şi bătuţi de cahla ideei-fix a unirii.

 5. De ce toţi dobitocii rumînoizi din ţara noastră, fără nici o ruşine, îşi ţipă demenţa în gura mare în public?
  Pentru că numai aşa pot fi observaţi, luaţi la evidenţă, plătiţi şi promovaţi în funcţii de stat de către secţia de cadre de la Bucureşti. Altfel cum şi prin ce merite un orecare Serebrean, fără aceste argumente auzite şi văzute, putea deveni ambasador al ţării noastre la Paris, tocmai în centrul culturii şi civilizaţiei europene?! Aţi văzut ca un simplu moldovan, cu soveste creştinească care n-ar fi rumînoid, unionist, homosexual, trădător de ţară să-şi facă o carieră politică atît de frumoasă?! Хренушки! В Молдове так не бывает! У нас румынские порядки и этим сказано всё…

  Emil Constantinescu, ex-preşedinte al Romîniei, încă pe timpul cînd era înscăunat în acest post, s-a plîns în faţa poporului romîn că Romînia trăieşte azi o vreme „a oamenilor care vînd şi cumpără principii, ideologii, locuri în parlament şi guvern, folosind minciuna, şantajul, vulgaritatea, manipularea oamenilor prin orice metode… ”
  Şi iată, romînii după 1990, atribuindu-şi în mod arbitrar rolul (nesolicitat de nimeni!) de „locomotivă a integrării Republicii Moldova în Europa”, exercitînd o influenţă directă asupra guvernanţilor unionişti şi cu paşapoarte romîneşti în buzunare, avînd şi dosare personale de agenţi de influenţă la securitatea romînă, sub steagul integrării europene, au adus vagonul-remorcă moldovenesc la marginea prăpastiei unei adevărate catastrofe umanitare. Acum mai rămîne o nimica toată: să-i dee o bleandă în hăul acestei prăpastii. Să transforme statul moldovenesc într-o provincie colonială a celei mai sărace şi înapoiate ţări din Europa.

 6. Spartacus! Nu inteleg in ce lume „ideologizata” traiesti? Vad ca pentru a te exprima „mai plastic” ai nevoie de limba rusa, deasemenea articulezi limba romana deseori folosind pentru anumite neologisme genul cuvantului rusesc „cloni” in loc de „clone”. Incultura dumitale transforma limba romana in limba moldoveneasca, adica te face sa afirmi ca nu vorbesti romana ci moldoveneasca? Aia pe care ii faci dobitoci de umbla pe strazi si striga „noi suntem romani” striga pentru tine ca sa-ti aduci aminte cine esti de fapt!

  Singura natiune care isi asuma basarabenii e natiunea romana. Pentru ca Romania ca stat a fost formata din moldoveni, munteni, ardeleni. Moldovenii sunt aici in Romania si sunt vreo 8 milioane. In Basarabia poate mai sunt 3 milioane. Basarabenii sunt romani, apelativul de moldovean e de natura regionala cum sunt si olteni, dobrogeni, ardeleni, munteni, fiecare isi spune dupa regiunea unde traieste, dar natiunea e una: natiunea romana.

  Nu te respecta nimeni in fosta URSS desi ai impresia aceasta, biet nostalgic sovietic! Rusii au bancuri cu moldoveni, belorusii la fel, ukrainienii nu mai vorbim, cei din Asia centrala nu vor sa aiba de a face cu tine ca om … Oare de ce? N-ai stiut sa te tii vertical si macar sa-ti asumi identitatea, te-ai dat cu toti care te-au cautat. Poate in al 12-lea ceas sa-ti vina mintea la cap, pana nu e prea tarziu sa-ti dai seama cine ti-e prieten si cine nu. Cel sange din sangele tau pe care-l blamezi si-l faci dobitoc, homosexual si tradator de tara sau cel venit de aiurea cu kalashnikovul si care ti-a luat de fiecare data slanina din pod, femeia, locul de munca, ti-a facut ordine in viata, ti-a renumit copiii si te-au invatat sa scuipi pe ai tai, pe neamul din care te tragi, pe limba ta, pe istoria ta si chiar pe maica-ta daca ti-o cerea partidul.
  Romania aia de pe marginea prapastiei, promotor al catastrofei umanitare moldovenesti, plina de colonialisti si cea mai saraca si inapoiata tara din Europa, are salariul mediu de peste cinci ori mai mare decat in „tarisoara” ta, doua judete din Romania, cele mai sarace, la alegere, adunate, au Produsul Intern Brut (Valovyi produkt – mai pe intelesul tau) mai mare decat al „republicutei” tale, Romania a platit pentru scolarizarea a mai mult de 150.000 de bursieri basarabeni dupa 90, cand e inundatie vin romanii si fac case, granturi pentru infrastructura fonduri europene cu coparticipare romaneasca (apropos Romania cotizeaza anual peste 1 miliard 800 milioane de euro la aceste fonduri ale Uniunii Europene care ajung la tine pentru ca Romania face lobby pentru tine) si altele pe care nu le mai enumar … si tu scuipi pe mine si pe natia mea de roman-moldovean … Nu ti-am cerut pamantul, nici casa, tu nu-mi trebuiesti nicidecum, te ajut pentru ca esti roman (chiar daca nu recunosti asta)…. si tu scuipi pe mine si pe neamul meu si-al tau.
  Adevarul este ca daca as locui unde locuiesti tu sau mai departe spre est si as asculta toata ziua ce prostii indruga media de limba rusa despre Tara mea si-a ta, poate as avea si eu impresii vecine cu ale tale.
  Mergi in Romania si vezi una dintre cele mai frumoase tari din lume, binecuvantata de Dumnezeu, mergi si vezi ca oamenii au drepturi si le e respectata demnitatea, du-te si vezi-ti Patria adevarata si poate iti va iesi sovietismul si ignoranta din incultura din sange si poate ca mintea ta va accepta ca nu esti decat un biet moldovean-roman pervertit, ca multi altii si invatat sa scuipe pe natia lui, pe fratele si vecinul lui la prima adiere de vant potrivnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *