Bomba de la Academie: “În România nu a existat holocaust”

Profesorul-Univ-Dr-Vladimir-Iliescu-in-plenul-Academiei-Romane-14.02.2013Prof. Dr. phil. Dr. h.c. mult. al Universitatii din Aachen, istoricul Vladimir Iliescu (centru, alaturi de conducerea Academiei Romane), in exclusivitate pentru Ziaristi Online, cu ocazia lansarii Enciclopediei regimului comunist din Romania, in aula mare a Academiei: “In Romania au avut loc persecutii impotriva evreilor, cu cifrele cele mai mari de aproximativ 100 sau 120.000 de evrei din Basarabia si Bucovina dar nu a avut loc un holocaust. Fiindca in Regat evreii au trait, si chiar si fara stea, cand l-a rugat Filderman (presedintele Uniunii Evreilor din Romania) pe Antonescu, deci ei au dus o viata aproape normala, iar din cei deportati in Transnistria multi s-au intors (printre care si Wilhelm Filderman), prin urmare nu poate fi vorba de holocaust. Holocaust a fost doar in Germania si Ungaria, care i-au trimis (pe evrei) la Auschwitz…”, spune istoricul Vladimir Iliescu, afirmand si ca a propus in plenul Academiei Romane infiintarea, impreuna cu academicianul Razvan Theodorescu, a unui club al “antisemitilor filosemiti”.

Related posts

 

Loading Facebook Comments ...

29 Comments

Add a Comment
 1. tovarasa draga,mi se pare ca te ocupi de Holocaust,asa ca sa se arate ca Unionistii=negationisti ai Holocaustului.Ma rog,nu toti prostii vor intelege la ce ma refer,insa sa nu credeti ca romanii ,,este,, tampiti!

 2. pt Nicador Talpes

  Personal, nu ma ocup de Holocaust, nu am timp. Am reprodus un lucru declarat la Academia Romana. Pentru ca e legat si de Basarabia. Si nu am vorbit in numele unionistilor, precum nu am facut niciodata.

 3. Oameni buni, cît de prost trebuie să fii, ca să iei per pulis, pardon, pe conducătorul celui mai puternic stat din lume? Cei, care ŢINEŢI la aces om nenormal, mişanea ghimpu, nimerit în politică în mod foarte întîmplător, izilaţi-l cît mai departe de politică, ba şi de lume – aşa nu se poate domnilor, el pătează imaginea ţării noastre şi aşa unsă cu balegă, imaginea. Cine-i acest psihopat al naţiunii de se adresează unui preşedinte de ţară…Eu rămîn crăcănat. Este ceva incredibil. Sper că Moldova va avea de suferit de pe urma oligofrenului. La Costoijeni cu el!Brr!

  “Bună dimineaţa, Vladimir Vladimirovici! Ce mai faceţi? Cum vă mai descurcaţi cu problemele Ţării, mai ales în ceea ce priveşte politica externă? În ultimul timp, lumea a devenit insuportabilă, toţi ţipă că vor libertate. Da, s-a stricat lumea aceasta, nu mai vrea să asculte de nimeni. Şi la noi e cam tot aşa, nu vor să asculte de tătuca şi gata. Grea situaţie peste tot, dar la noi, la moldoveni, e şi mai grea. Cum se spune în popor, ca la noi la nimeni.
  Vladimir Vladimirovici, am o rugăminte, dacă-mi permiteţi. Vorbiţi, vă rog, cu tizul (“chiosca”) Dumneavoastră să se mai potolească şi să nu pună pe umerii Rusiei şi problemele moldovenilor. Moldovenii nu merită să fie permanent “hrăniţi” din truda ruşilor. Ajunge! Spuneţi-i, vă rog, lui Volodea să transmită moldovenilor că viaţa se construieşte prin muncă şi nu prin hoţie. Mai puţin să furi şi mai mult să munceşti şi atunci ai ce-ţi trebuie şi tu, dar şi toată lumea. Aşa a dat Dumnezeu să fie, aşa să fie şi numai aşa veţi avea respectul poporului rus, american etc. Vă mulţumesc din suflet, V.V., şi vă doresc multă sănătate, succes în munca grea, dar nobilă. Curaj şi rezistenţă, Vladimir Vladimirovici!
  Aşadar, la muncă, dragi moldoveni, şi nu doar să mergem la muncă, ci să muncim cu multă dăruire, cu mult curaj şi multă, multă demnitate. Ţara aşteaptă, iar viaţa merge înainte. Doamne ajută!” el.

 4. da cu evreii exterminati de Armata Romana pe teritoriul Moldovei cum facem? 300 000 de vieti omenesti! ok, ungurii la Auschwitz, da Antonescu a scos evreii din Romania dupa Nistru si a ucis e mare diferenta?

 5. Pt Mihai

  Gasiti raspunsurile pe linkurile indicate.

 6. Doamna Pavlicenco, buna ziua. Vreo 2-3 luni in urma la Publika.tv ati pronuntat o fraza stranie. Ati spus:”Unirea se va face atinci cand vor dori evreii”. Nu romanii ci evreii. Sa cred ca sustineti parerea lui Ion Coja despre un milion de evrei din Israel ce vor fi stramutati in Romania inainte de lichidarea Israelului ca stat. Coja spune ca plata pentru Unirea Romaniei cu R.Moldova este acceptarea a unui milion de evrei. Asta aiti avut in vedere?

 7. de pe forumul Flux: regiunea autonoma UNGARA din Tiganriumlyandia la 15 februarie 2013
  Флаг румынских венгров поднят над зданием Национального собрания Венгрии в Будапеште. Сине-золотистый флаг секеев, проживающих на юго-востоке Трансильвании поднят „как символ национальной солидарности”, сообщает moldnews.md со ссылкой на Romania Libera. caneşna l Moldova de dincolo e pămîntul nostru, Ardealul – a Vengriei, în genere, am mai spus-o – România, ca şi Rusia, e un stat artificial.El tre-să fiibă dezmembrat! Moldova Mare, România Mică…Să sperăm, că Ţeara Românescă se va numi – ori Muntenia, nu, mai degrabă Valahia.

 8. Pt mihai

  Nu, nu am avut asta in vedere. Am avut in vedere ca exista grupuri care controleaza nu doar finanta internationala…

 9. Pt toti

  Iata ce scrie vizitatorul marian pe blogul meu de pe voxpublika

  “Dar ceea ce nu s-a spus de nimeni este faptul că deportarea evreilor nu a căzut din senin, nu a fost rezultatul unui plan premeditat de statul român, ca expresie a unei politici rasiale de sorginte nazistă. Fără crimele evreilor din vara anului 1940 precum şi ale celor din primul an de ocupaţie sovietică, înfăptuite împotriva a sute de mii de români, nu ar fi existat nici deportarea evreilor şi nici Transnistria. De aici pleacă toată ticăloşia: se vorbeşte despre soarta evreilor din Transnistria ca despre o nenorocire neprovocată, fără nici o vină proprie, apoi, şi mai grav, se extinde judecata cu privire la tratamentul aplicat evreilor din Transnistria asupra întregii Românii antonesciene. Absenţa discernământului în această problemă nu vine dintr-o insuficientă cunoaştere a faptelor, ci dintr-o premeditare fără echivoc, ură, dispreţ faţă de neamul românesc. A devenit o obişnuinţă să se pună în cârca românilor tot felul de blestemăţii, deoarece se ştie că nu există reacţie.

  La începutul anilor ’90 s-a bucurat de toate premiile din lume filmul „Lista lui Schindler”, film bazat pe fapte reale şi care ne-a emoţionat prin omenia unui industriaş german care salvează de la moarte câteva sute de evrei. Ceea ce nu se ştie sau nu vrea să se ştie, este faptul că, în România lui Antonescu, au existat mii de „liste ale lui Schindler”, cu sute de mii de oameni salvaţi de le moarte sigură. Aşa este cazul lui Cornel Dumitrescu care, cu ştiinţa lui Antonescu şi a Casei Regale, salvează viaţa a 4 000 de evrei din Cernăuţi, punându.i să muncească la fabricile sale de textile, motivându-şi gestul, faţă de germani, că aceşti evrei lucrau pentru armata română. (vezi Paul Goma, Săptămâna roşie, 28 iunie-3 iulie 1940 sau Basarabia şi Evreii, eseu, varianta 11 martie 2004, ediţie îngrijită de Flori Stănescu, studiu şi index de Mircea Stănescu, Editura Vremea, XXI, Iaşi, 2004, pp. 173-174.) Oskar Schindler a salvat 1 000 de evrei, Cornel Dumitrescu, din Cernăuţi, 4 000. Despre primul, ştie o întreagă planetă dar despre Cornel Dumitrescu nu se suflă, de către evrei, nici un cuvânt… Despre acest adevăr ar trebui să scriem şi să vorbim noi, să-l impunem lumii civilizate, să arătăm omenia acestui popor şi nu să decretăm un „holocaust românesc” pentru că aşa ni se cere. Am s-o repet mereu: românii trebuie să-şi asume propria istorie, oricum ar fi ea, dar numai în măsura în care este cunoscută aşa cum trebuie pe bază de docu­mente.

  Dau un ultim exemplu prin care, negru pe alb, se neagă existenţa vreunui holocaust românesc. Cuvintele aparţin lui Alexandru Safran, lider marcant al evreilor din România lui Antonescu, cel mai în măsură să-l judece pe acesta şi regimul său: „În timpul regimului nazist, noi, evreii din România, am fost oprimaţi, persecutaţi, chinuiţi. Dar nu am uitat că în acele vremuri de grea restrişte… adesea simţeam o suflare mângâietoare, de compasiune, de vindecare chiar… Evreii din Ardealul de Nord, de sub ocupaţia maghiară, nu au avut acest noroc… Ei, săracii, au fost trimişi cu cruzime la Auschwitz. Şi puţinii evrei din Ardealul de Nord care au reuşit să scape de deportarea la Auschwitz au fost salvaţi datorită simţurilor nobile ale profesorului Raul Şorban. Da, domnule Şorban, şi activităţii bine plănuite, mărinimoase şi salvatoare a prietenilor dumitale Ie-o datorăm. V-aţi străduit să permiteţi acelor evrei să treacă în partea noastră de Românie, şi, de aici, din acest sanctuar salvator, să treacă în ţara Sfântă. Deci din acest punct de vedere al deportării evreilor în Polonia, România se află în rândul acelor puţine ţări europene care, ocupate fiind de armatele naziste,… nu şi-au trimis fiii de origine evreiască să piară de gaz şi flăcări la Auschwitz. Mă rog la Dumnezeu să binecuvânteze din belşug frumoasa ţară a României şi bunul şi dragul popor român. “ (Cuvântare ţinută în Senatul României, 28 martie 1995). Iar eu mă rog la Dumnezeu să-l ţină de-a dreapta SA pe Alexandru Şafran, pentru că bun, şi drept, şi cinstit a fost cu ţara sa şi a mea, cu poporul său şi al meu, pentru că nu s-a aliat cu mincinoşii împotriva binefăcătorului său.

  Spuneam că Antonescu nu trebuie judecat doar după politica sa faţă de evrei. Antonescu pentru români rămâne omul care a lichidat Garda de Fier, scoţând-o definitiv din politica românească. După rebeliune, mii de legionari au fost închişi, puţini câţi au supravieţuit, fiind eliberaţi prin amnistia din 1964. Antonescu pentru români rămâne omul care a eliberat de sub ocupaţie sovietică Basarabia şi Nordul Bucovinei, cel care nu s-a împăcat niciodată cu pierderea unei jumătăţi din Ardeal (documentele păstrate sunt grăitoare în acest sens) de către România, afirmând: „nu va fi pace în Europa atâta timp cât nu i se va face dreptate poporului român”.

  Scrie istoricul Nicolae Iorga în „Neamul românesc” din 6 iulie 1940: „De ce atâta ură? Se adună şi cresc văzând cu ochii documentele şi materialele, actele oficiale luate sub jurământ. Înalţi magistraţi şi bravi ofiţeri, care şi-au riscat viaţa ca să apere cu puterile lor retragerea şi exodul românilor: au văzut cu ochii lor nenumărate acte de sălbăticie, uciderea nevinovaţilor, lovituri cu pietre şi huiduieli. Toate aceste gesturi infame şi criminale au fost comise de evreimea furioasă, ale cărei valuri de ură s-au dezlănţuit ca sub o comandă nevăzută. De ce atâta ură? Aşa ni se răsplăteşte bunăvoinţa şi toleranţa noastră? Am acceptat acapararea şi stă­pânirea iudaică multe decenii şi evreimea se răzbună în ceasurile grele pe care le trăim. Şi, de nicăieri, o dezavuare, o rupere vehementă şi publică de isprăvile bandelor ucigaşe… Nebunia organizată împotriva noastră a cuprins târguri, oraşe şi sate. Fraţii noştri îşi părăseau copiii bolnavi, părinţii bătrâni, averi agonisite cu trudă. În nenorocirea lor, ar fi avut nevoie de un cuvânt bun, măcar de o fărâmă de milă… Şi li s-au servit gloanţe, au fost sfârtecaţi cu topoarele, destui dintre ei şi-au dat sufletul. Li s-au smuls hainele şi li s-au furat ce aveau pe dânşii, ca apoi să fie smulşi tratamentului hain şi vandalic. Românimea aceasta, de o bunătate prostească faţă de musafiri şi jecmănitori, merita un tratament ceva mai omenesc din partea evreilor, care se lăudau până mai ieri că au sentimente calde, frăţeşti, faţă de neamul nostru în nenorocire. “

  Iar Antonescu, într-o scrisoare către liderul evreu Wilhelm Filderman (1941), prin care justifica măsurile luate împotriva evreilor, reaminteşte acestuia: „înainte chiar de apariţia trupelor sovietice, evreii ce-i apăraţi, din Basarabia şi Bucovina, au scuipat ofiţerii noştri, le-au smuls epoleţii, le-au rupt uniformele şi când au putut au omorât mişeleşte soldaţii cu bâtele. Avem dovezi. Aceiaşi ticăloşi au întâm­pinat venirea trupelor sovietice cu flori şi au sărbătorit-o cu un exces de bucurie. Avem fotografii doveditoare. Drept răspuns la mărinimia cu care au fost primiţi în mijlocul nostru şi trataţi, evreii, ajunşi comisari sovietici, împing trupele sovietice din regiunea Odessei, printr-o teroare fără seamăn… la un masacru inutil numai pentru a ne provoca nouă pierderi.“

  Totuşi, dacă evreii basarabeni şi cei din Nordul Bucovinei s-ar fi limitat doar la crimele comise împotriva românilor din vara lui 1940, încă nu am comenta prea multe. Însă, odată cu instalarea ruşilor şi anexarea provinciilor româneşti din Est la URSS, evreii de aici s-au pus în slujba ocupantului cu un exces de zel înţeles doar prin ura lor faţă de români. Astfel, NKVD-ul din Chişinău (iunie 1940 – iunie 1941) a fost asaltat, sufocat de peste 50. 000 de denunţuri ale evreilor împotriva românilor basarabeni. Rezultatul este uşor de anticipat: zeci de mii de români au fost arestaţi, torturaţi, ucişi (gropile comune sunt dovada – au fost filmate după 1941) şi peste 300. 000 de români au fost deportaţi în Siberia, unde vor fi exterminaţi. În faţa unor asemenea realităţi, probate cu documente, cu greu îşi poate stăpâni cineva mânia. Politica ocupantului sovietic, în cârdăşie cu evreii basarabeni, dusă împotriva românilor basarabeni (iunie 1940 – iunie 1941) conţine toate datele unui holocaust. Despre acest genocid (el va fi extins mai târziu asupra întregii naţiuni române) noi, românii, suntem indiferenţi şi tăcuţi, uitând vinovaţii şi iertându-i!

  Toate aceste crime în masă împotriva românilor basarabeni mă obligă să-i acuz, pe lângă sovietici, pe evreii basarabeni copărtaşi la genocid împotriva poporului român. Or, genocidul, se ştie, nu se prescrie nicicând. Aici, în comportamentul barbar, criminal al evreilor faţă de români în vara anului 1940, precum şi în primul an de ocupaţie sovietică, poate fi identificată cauza principală a reacţiei româneşti de după eliberarea pământurilor noastre din est (1941 – 1944). Am s-o spun şi mai clar: românii basarabeni şi cei din Nordul Bucovinei au fost victimele nevinovate ale unei politici de purificare etnică ce poartă toate datele unui genocid (holocaust).

  După eliberarea Basarabiei, Antonescu hotărăşte deportarea evreilor de aici (şi a celor din Nordul Bucovinei) peste Nistru. Înainte de venirea trupelor române peste o sută de mii de evrei au fugit împreună cu sovieticii.

  Românii au deportat peste Nistru între 100. 000 şi 125. 000 de evrei. În provinciile din Nord-Est trăiau cea 230. 000 de evrei. Cei rămaşi în Basarabia, au fost strânşi în ghetouri ce, cu nici un chip, nu pot fi comparate cu cele din Varşovia sau de aiurea, din timpul ultimului război mondial. În Transnistria vor muri câteva zeci de mii de evrei (foame, frig, boli). În afara faptului că a dispus deportarea lor, Antonescu n-a dat nici un ordin pentru uciderea în masă a evreilor. Crimele ce s-au comis nu Ie-a ordonat el, ci sunt opera autorităţilor româneşti locale, care procedau nu la ordin, ci după bunul lor plac. Aceasta înseamnă că statul român nu-şi exercita, pe deplin, au­toritatea. Faptul nu-l exonerează pe Antonescu de răspundere, dar, îl va determina la procesul său, să-şi asume toate erorile guvernării sale, în afară de crime.

  Adevărul este acesta: nu există nici un document care să autentifice că Antonescu ar fi ordonat uciderea unor oameni nevi­novaţi. Sublinierea este necesară deoarece în condiţii de război, guvernezi în funcţie de aceste condiţii. Antonescu nu minte, dar recunoaşte că a ordonat represalii împotriva atentatelor, crimelor comise împotriva Armatei Române.În Transnistria s-au comis atrocităţi împotriva evreilor. Dar vinovaţii nu sunt deloc numai românii. E adevărat, unii jandarmi, poliţişti români şi-au murdărit mâinile cu sânge nevinovat. Dar au fost excese singulare, şi nu expresia unui plan de exterminare, dinainte elaborat, conceput. înşişi evreii au puterea să recunoască masiva contribuţie a germanilor la masacrele de aici: „în câteva rânduri au venit de peste Prut camioane nemţeşti care au încărcat internaţi din lagăr (Peciora) ducându-i peste apă, unde au fost exterminaţi”. (Radu Ioanid, op, cit., pag. 298); „în 19 august 1942, 3000 de evrei din Cernăuţi, deportaţi în zona Ladajin sunt predaţi de prefectul judeţului, Tulcin, colonelul Loghin, organizaţiei TODT, şi aproape toţi vor fi exterminaţi de germani… “ (idem, pag. 295.).

  Însă, cifrele evreilor morţi în Transnistra sunt exagerate. Sub presiunea prezentului (a deciziei politice) unii acceptă moartea a 270. 000 de evrei. Cifra este cu totul exagerată, şi dacă ar fi acceptată, matematica ar fi siluită. Peste Nistru au fost deportaţi peste o sută de mii de evrei, din care vor reveni cca. 50. 000. Atunci, care-i adevărul?

  Repet, nu doar evreii basarabeni au suferit în acei ani, ci şi românii. Am să citez chiar autorul moral al nenorocirilor, să vedem cum justifică el deportarea evreilor (este bine de reţinut: deportarea, nu exterminarea): „Românii erau foarte agitaţi şi porniţi în contra evreilor din cauza atitudinii pe care aceştia o avuseseră pe timpul ocupaţiei. Reamintesc că Bucovina, regiunea Bălţi, Soroca şi Chişinău erau centrele cele mai puternice naziste şi antisemite pe care cuziştii şi codreniştii îşi sprijineau agitaţia lor. De acord cu germanii, se punea la cale un Sf. Bartholomeu românesc. Având în vedere ce se petrecuse la laşi, la Tighina şi la Floreşti peste voinţa şi intenţiile noastre (sublinierea ns.) am hotărât să-i scot din zonele de etape pe care se mişcau către front rezervele şi coloanele germane şi să-i trimit în Nordul Transnistriei”. (Procesul mareşalului Antonescu, Documente, II, ediţie prefaţată şi îngrijită de Marcel – Dumitru Ciucă, Bucureşti, 1997, pag. 175.).

  Tot Antonescu, la procesul din mai 1946, va declara: „… ororile comise în Transnistria, vă declar că în marea lor majoritate, nu mi-au fost comunicate şi că tot ce am cunoscut – cum este cazul prefectului de Owidopol – am sancţionat foarte grav prin justiţie. Acest prefect a fost condamnat la 10 ani pentru că a tolerat asasina­rea a 40 de ruşi”. (Procesul mareşalului Antonescu, pag. 171).

  Importantul lider evreu din România acelor ani, Wilhelm (Willi) Filderman, într-o scrisoare către Antonescu din octombrie 1941, justifică, până la un punct, măsurile acestuia împotriva evreilor basarabeni: Filderman considera că evreii implicaţi în agresiuni mili­tare împotriva Armatei Române, care au ocupat funcţii în aparatul comunist de ocupaţie în Basarabia şi Nordul Bucovinei, care au dus activităţi de spionaj împotriva României „trebuie să-şi ia pedeapsa”. (Alex Mihai Stoenescu, „Istoria loviturilor de stat în România”, vol. 3, pag. 458.). Revin: regimul lui Antonescu nu a impus un tratament unic evreilor români, ci unul diferenţiat, pe criterii geografice, aş spune. Dacă evreii basarabean (vor suporta rigorile unor măsuri justificate chiar de un important conducător al lor, evreii din dreapta Prutului nu au făcut obiectul unei politici antisemite decât în forma sa cea mai uşoară. Li s-au impus amenzi uriaşe (celor bogaţi), au fost scoşi la muncă obligatorie (unii), au fost internaţi în puşcării (alţii), atât şi nimic mai mult. Excepţiile au fost pogromul de la laşi (organizat şi executat de către germani) şi asasinarea în timpul rebeliunii legionare (21 – 23 ianuarie 1941) de către oamenii lui Horia Sima, a 116 evrei.

  Tot aşa, pe o notă a Direcţiei Secretariat către Secretariatul de Stat al Muncii, cu privire la interzicerea ca evreii să aibă salariaţi creştini, Antonescu pune rezoluţia: „Cum puteam să iau o dispoziţie în contra intereselor româneşti, economice şi industriale? Am cerut ca românii să nu mai fie servitori la evrei. Nu am cerut nimănui ca să ia dispoziţii ca românii să nu mai fie meseriaşi la evrei sau în fabricile şi magazinele evreieşti unde au fost trimişi tot de mine să înveţe comerţul. “Aşadar, într-un regim acuzat astăzi de holocaust, generalul Antonescu trimitea pe români în fabricile evreieşti pentru ca aceştia să înveţe cum se face comerţul! Dar, cel mai mare merit pentru salvarea evreilor români de la deportare şi extermi­nare în sistemul concentraţionar nazist, revine tot lui Antonescu. El a refuzat constant, în ciuda presiunilor, să-i dea pe evrei germanilor. Reprezentantul lui Adolf Eichman, Gustav Richter, a stat degeaba doi ani la Bucureşti (1941 -1943), timp în care a „negociat” predarea evreilor români către nazişti. Din România lui Antonescu evreii au emigrat către Palestina (englezii, ce aveau acest teritoriu sub tutelă, limitau numărul imigranţilor) sau Spania şi Portugalia. Iar comportamentul acesta nu i-a fost dictat de oportunism, ci denotă firea contradictorie a generalului în care alternau momente de antisemitism virulent (verbal) cu toleranţă şi compasiune.

  Este bine să ne imaginăm care ar fi fost soarta evreilor dacă legionarii ar fi preluat puterea prin rebeliunea cunoscută, în România. O spune acelaşi Antonescu, la mascarada numită procesul său: „Regimul Horia Sima sau ocuparea cu forţa a teritoriului nostru (de către Germania – n. n. ) ar fi însemnat omorârea tuturor evreilor, a tuturor comuniştilor, a tuturor cadrelor politice şi intelectuale, ar fi însemnat jefuirea, până la secare şi fără nici o contravaloare, a avuţiilor şi muncii româneşti. Am fi avut soarta Serbiei”. (Procesul mareşalului Antonescu, op. cit., II, pag. 165.). Este bine că se are puterea de a se recunoaşte acest fapt şi de către unii autori evrei: „Evreii din România îi datorează lui Antonescu atât viaţa cât şi moartea”

  JOSEPH GOEBBELS – NEMULŢUMIT CĂ ROMÂNIA SALVA EVREI DIN TOATĂ EUROPA

  În „Jurnalul” său,ministrul propagandei publice germane,îşi exprima făţiş nemulţumirea faţă de aliatul lui Hitler,Mareşalul Ion Antonescu.”Lucrurile din România se desfăşoară aşa cum m-am temut.Antonescu guvernează cu ajutorul masonilor şi al duşmanilor Germaniei.Minorităţile noastre sunt asuprite,Reich-ul şi-a dat atâta osteneală degeaba!”.

  „Despre guvernatorul Alexianu,căpitanul comandor de marină Georg Mensink,comandantul militar german al zonei maritime Odesa,ne-a informat că s-a organizat,cu aprobarea autorităţilor de la Bucureşti plecarea din portul Constanţa,fără o escortă adecvată,a numeroase vapoare cu evrei din România şi refugiaţi în România din diverse colţuri ale Europei,cu destinaţia Palestina.Se va pune în vedere autorităţiolor de la Bucureşti,domnului vicepreşedinte Mihai Antonescu,oprirea de îndată a unor asemnea transporturi şi eventual demiterea lui Alexianu.”

  „Reprezentanţii noştri de la Bucureşti,domnii Killinger şi Clodius,vor trebui să atragă hotărât atenţia guvernului Antonescu,că Reich-ul german face eforturi şi sacrificii enorme pentru purtarea războiului şi obţinerea victoriei finale şi noi nu înţelegem şi nu acceptăm faptul că din Transnistria administrată de români au plecat nenumărate vagoane cu alimente pentru ajutorarea Franţei…Ba mai mult,profesorul Alexianu,guvernatorul Transinistriei,aservit total prieteniei cu profesorii universitari din Franţa,şi-a permis să dirijeze special un vagon special cu ajutoare alimentare Facultăţii de Drept din Bordeaux,un centru plin de masoni şi evrei care menţin legătura deschisă şi pe faţă cu duşmanii Reich-ului.”

  Extrasele de mai sus au fost depuse de Şerban Alexianu,fiul fostului guvernator al Transnistriei,la dosarul aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justţie,care a judecat recursul declarat de Parchet împotriva decitiei Curţii de Apel Bucureşti,care a hotărât reabilitarea parţială a Mareşalului Antonescu,a lui Gheorghe Alexianu şi a altor colaboratori apropiaţi ai Mareşalului,judecaţi şi condamnaţi de Tribunalul Poporului în 1946.Oare ordinele cui le-a executat Parchetul?Ale americanilor ori ale evreilor?

 10. Marius Dorin Lulea
  Află cât ar costa pe fiecare român Unirea Republicii Moldova cu România.

  De foarte multe ori propaganda antiunionistă din Republica Moldova afirmă că România nu îşi doreşte Unirea deoarece ar fi costurile mult prea mari.

  În primul rând nu sunt de acord că ar fi costuri, cel puţin nu pe termen lung. Problema în Republica Moldova este în acest moment de productivitate financiară a muncii şi asta deoarece marile companii ocolesc această ţară nesigură (a se vedea ce s-a întâmplat zilele acestea cu clasa politică) iar banii nu se distribuie relativ uniform în economie ci sunt în general pierduţi în buzunarele a câţiva oligarhi. Costurile vor fi pe un an, maxim doi, timp în care prin investiţii se va creşte productivitatea forţei de muncă.

  Acest lucru afectează în mod direct şi calitatea vieţii deoarece salariile sunt printre cele mai mici din Europa, şomajul este printre cele mai mari şi apare automat o neîncredere într-o perspectivă de viitor. Unde a dus acest lucru: la un exod masiv de forţă de muncă dinspre RM spre exteriorul ţării, forţă de muncă care este definitiv pierdută. Ori este ştiut că valoarea adaugată a unei economii este dată de către populaţie iar scăderea acesteia reprezintă o adevărată ameninţare la adresa statului în sine. Să facem un exerciţiu de imaginaţie pentru a vedea cine va plăti salariile celor rămaşi. Dacă lucrurile vor continua astfel cu siguranţă nimeni deoarece visul oricărui cetăţean tînăr este să părăsească RM.

  Revenind la subiectul meu mi-am pus întrebarea firească: dar totuşi, cât ar putea costa pe români acest lucru? Având în vedere faptul că nu dispun de date oficiale prea multe am preferat să mă rezum la un calcul simplu care de altfel să fie şi extrem de uşor de urmărit.

  Iată câteva date oficiale la nivelul anului 2010:
  PIB 2010 Populaţie PIB/locuitor
  milioane de dolari/ an număr dolari /an
  România 161.629,00 19.042.936,00 8.487,61
  Republica Moldova 5.357,00 3.563.800,00 1.503,17
  Total 166.986,00 22.606.736,00 7.386,56

  Conform tabelului de mai sus fiecare român din România producea anual un venit de 8 487, 61 de dolari.

  Conform aceluiaşi tabel fiecare român basarabean producea anual un venit de 1 503,17 de dolari.

  Teoretic, în condiţiile în care după efectuarea unirii lucrurile nu se mişcă financiar în sus sau în jos, media ponderată a veniturilor ar deveni de 7386,56 de dolari.

  Acest lucru înseamnă o reducere cu 12,9% a veniturilor întregii populaţii ale actualului stat român astfel încât veniturile generate de românii basarabeni să poată creşte la acelaşi nivel. În cazul românilor basarabeni creşterea ar fi de-a dreptul spectaculoasă, cu aproape de 5 ori mai mult decât în situaţia de faţă.

  În cele de mai sus nu am ţinut cont de faptul că extinderea de teritoriu va duce de fapt la o creştere a productivităţii pe teritoriul Basarabiei ca urma a extinderii automate a marilor companii româneşti pe tot nou spaţiu naţional.

  De asemenea Europa va aloca fonduri speciale pentru dezvoltare şi chiar dacă ele nu sunt mai mari decât cele actuale raportate la populaţie, cu siguranţă vor creşte ca urmare a creşterii numărului de locuitori- e unul din principiile de bază a alocărilor bugetare.

  Eliminând însă ipotezele de creştere de mai sus se pune întrebare: vor fi oare românii dispuşi să renunţe la 12,9% din veniturile lor pentru a-şi ajuta fraţii din Est? Atenţie că nu vorbim de veniturile proprii anuale ci de ceea ce produce anual un român prin munca lui. Răspunsul va fi cu siguranţă unul pozitiv lucru dat şi de procentul mare a celor care îşi doresc Unirea dar şi de faptul că la nivel naţional statul vecin are cel mai mic nivel de şomaj din Europa el fiind constituit practic doar din cei care nu îşi doresc în mod real să muncească.

  Ori România pentru a mai creşte are nevoie şi de o creştere de populaţie şi este de preferat ca aceasta să provină dintr-o cultură identică şi nu una importată. Aceste lucru sunt ştiute în mediul politic de la Bucureşti şi de aceea se menţine permeabilitate pe graniţa de Est, cea cu Republica Moldova.

  91,75 de dolari este suma de bani pe care fiecare român trebuie să o accepte lunar ca reducere. Nu este vorba de veniturile salariale ci de a ceda din munca sa astfel încât şi cei de la est să poată munci în aceleaşi condiţii.

  Având în vedere că salariul mediu din România este de aproximativ 500 de euro asta înseamnă că în mod proporţional fiecare va trebui să accepte o reducere de 61,5 euro timp de vreo doi ani din totalul de 500 de euro.

  În scurt timp însă productivitatea se va aduce automat la acelaşi nivel şi atunci nu doar că nu se va afecta dar va avea loc chiar o creştere a PIB-ului.

 11. este clar ca istoricul Vladimit Iliescu nu a studiat istoria celui de-al doilea razboi mondial. Ce , dlui nu cunoaste , ca doar peste 5 zile de la ordinul maresalului de a trece Prutul, In Iasi au fost exterminati sute de evrei, si nu din cei de la pamint sau magazine, ci profesori, medici, juristi, s.a.
  In luna iulie 1941 in preajma orasului Soroca au fost organizate 3 lagare de evrei, cel mai mare fiind din padurea Malaciuni, unde au fost exterminati peste 6 mii evrei. Povesteau cei mai in virsta ca mergeu la lagar ca sa schimbe produse alimentare pe ceva haine, sau sa le de apa si ceva mincare evreilor de acolo. Pe alocuri santinele germane permiteau, dar paza era formata din jandarmi romani care categoric nu le permiteau sa se apropie de gardul lagarului. Ba si mai mult, unii demnitari romani , precum a fost seful de post Dragan a atras si unele persoane locale care noptile jafuiau evreii….. Multi localnici au stat dupa 1944 si prin lagarele siberiene .
  S-ar putea de dat vina si pe evrei pentru unele evenimente tragice din vara anului 1940, dar nu tot poporul a fost de vina.
  se vede ca d. Iliescu nu cunoaste legislatia internationala, pentru neglijarea holocaustului ar putea sta si dupa gratii….. Rusine de asa istorici.

 12. jidanii sa decida soarta Basarabiei? dar ce e Basarabia,un JUDE-LAND?!?! n-am inteles,care-i faza cu jidanii?

  cu holocaustul lui peste prajit? jidanii fac,jidanii dreg,jidanii dau Basarabia la Romania,dar cine sunt ei,buricul pamantului,n-am inteles?!?!?!?

  sincere CONDOLEANTE unirii Basarabiei cu Romania! sper sa vina Voronin la putere cat mai curand,sa nu arunce in aer masoneria UE Biserica Ortodoxa din Chisinau,sa o desparta de stat cum e in Franta,preotii sa nu primeasca salar si sa moara de foame,Bisericiile sa fie goale iar ateismul in floare.

  Pasul doi,legalizarea casatoriilor gay,prostitutiei,avortului,contraceptiei,sinuciderii asistate.Nu credeti ca ati luat-o pe aratura?

  Pai da,am uitat i se zicea ACTIUNEA 2012,pentru ca in 2013 unirea ca si APOCALIPSA din Decembrie,s-au terminat,produsele s-au vandut,banii s-au facut.Asta e capitalismul nu-i asa?

  acum HOLOCAUST, hau -hau vrajeli,sa vina jidanii sa spuna ca unionistii sunt fascisti,neo-nazisti,negationisti ai holocaustului.Deci Unirea Basarabiei cu Romania va veni la pastile cailor.BRAVO! deci tot la vorba mea ajungeti,ca era mai bun voronin!

 13. petru nistreanu

  cu cati euro-cash te-au platit jidanii sa intervii in numele ,,adevarului,, ? probabil acelasi adevar ca pe vremea lui Stalin: ,,rumainii sunt fascisti,imperialisti,esploatatori si criminali di razboiu,, nu-i asa?

 14. nistreanu

  ala n-a citit ce spun istoricii adevarat si veterani de razboi ai Armatei nationale romanesti:

  jidanii au fost partizani sovietici trageau la greu cu mitraliera in Armata romano-germana,ba mai mult femeiile jidance aruncau cu fecale de la balcon in Armatele noastre ce mergeau spre front.

  Si dupa ce te impusca,vrei sa le raspunzi cu flori,lapte miere si trandafiri nu-i asa?doar ca ei ,,este,, jidani ,,POPOR ALES,,(pe dracu prajit), si ,,tara sfanta,, adica mai ales cand israelul bombardeaza fasia gaza ucigand mii de copii arabi.Dar e COSHER,ca sa cada niste firimituri pupam in c_r toata ziua jidanii,n-asa?

 15. Bunica mea Lipovich Evdokia S., profesor de istorie. Ea este evreica. Ea mi-a spus ca, atunci cand ea a fost de 12 ani, ea a fost dusa la Auschwitz. In mod miraculos, a supravietuit. Sotul ei, bunicul meu, mi-a spus, de asemenea, modul in care romanii au venit la Cahul si evreii erau tarati de par. Apoi au fost pusi intr-o caruta si tremisi in Transnistria. El a vazut tot aceasta cu ochii sai. Ei au fost ucisi. Nici unul dintre ei nu sa mai intors viu. Timp de trei ani, ma duc la oras Rascov. Eu am vorbit multe ori cu un batran care are 90 de ani, el mi-a spus ca evreii au fost dusi aici si au fost inecati in Nistru. Asa ca nu-mi spui basme! La naiba cu tine, cu tatal tau, cu mama ta, copiii tai. Mori, gunoi inselatoare. Te-am blestemat! Fii blestemata!!!!!!!!!

 16. Toate mizeriile se toarnă în capul GERMANIEI fără nici un argument !
  Mulți dintre voi au studiat o historie de buzunar a komuniștilor și sioniștilor !
  Jos minciunile sioniste !

 17. NUa fost holocaust în ROMĂNIA, căci evreii nu au fost arşi, a avut loc un un MIC GENOCID, un antonescOID, unde ovreimea era pur şi simplu căsăpită. Da, fiţi calmi, nu numai românii, nu numai ICOANA românimii – distroficul antonescu, au căsăpit acest popor. Lui ,acestui, popor aşa i-a fost scris şi în frunte pus, ce să-i faci, – şi ei au ucis pe Domnul LOR, şi tot nu l-au ars, l-au lăsat să moară treptat, cîte-ncetul. Lucrurile estea le ştiu şi copiii, da ce importanţă avea pentru antonescu, pe care îşsăşi maică-sa îl detesta, zic ce importanţă are – 1 mln de evrei, sau 2 mln, SUBT 1 mln de români jertfiţi la Odesa de către acest Hitler-2, cum ar zice trai ANUS, 8oo ooo de români la Cotul Donului. Cum spunea un alt Hitler-3, cum ar zice TRAI anus, – stalin: moartea unui om e o tragedie, a unui mln – e de acum statistică. Frumoa spus, nu? Adcă ingenios. Şi acum tot cu milioane operăm, în Moldova. SUB ” mln de moldoveni au fost exilaţi, începînd cu nenorocirea oveză snegur şi mîntuind cu plohişii noţtri – Fliea, cum zice trai ANUS, mIşanea, mÂrÂian…Asta e.Staţi cuminţi, asta e statistică. Ea în totneauna e grăitoare Că nue era prost Maltus aceala, – trăiască genUCIDELE! Trăiască huleaCAUSTELE! Trăiască SNEGOexilurile! Ura, TOVAR ăşi! TOVAR aşii! AŞII din mîcena Prostului anului, pardon, al anilor. De la urmă. Şi dintotdeauna. Ura!

 18. Ok is doua lucruri ciudate .
  1 Antonescu nu a fost Nazist
  2 Antonescu a fost un antisemit si fanatic nationalist
  3 Nu-i clar daca a fost Holocaus,dar dupa cum era antonescu Romania era curatata de minoritatile cu care ne-au binecuvantat marile impererii,cum o facea ,asta ii in dezbatere
  De ce a fost Antonescu antisemit ii oarecum ciudat dar poate fi si justificat pt un om simplu dar nu si pt un general.
  Ce ii clar Romania a masacrat in cel mai „bun”caz numai 140 000 in cel mai rau caz 320 000 de oameni ,modul ii oribil.
  Totusi a existat o oarecare diferenta de tratament in restul Regatului .
  Ce ii de retinut ,Antonescu ii criminal ,Armata Romana ii de acuzat ,nu stiu daca ROmania ii un criminal mai mare ca SUA sau UK dar arderea de viu in hangare ii mai personala decat bombardarea si incendierea unui oras.
  Totusi nu te poti juca cu viata unui om ,Antonescu a spus ca respectivii erau comunisti si a curatat zona ocupata de rezistenta si de criminali .
  Dar fara proces tot crima ii fie ei si bolsevici.

 19. Academia Romana ii foarte politizata .
  Crimele exista ,care a fost motivele nu conteaza ,impuscarea evreilor de la Prut la Bug nu se numeste justitie.
  Cat despre ce scrie unu ,ca nu ar fi ORDIN,nici Hitler nu a dat nici un ORDIN oficial ,trebuie sa fi tampit sa crezi ca Antonescu nu stia ce misca acolo 🙂
  Exista totusi scrisori de o relevanta uriasa si de un antisemitism demn de alianta Romaniei de atunci ,in care Antonescu clar le cere curatarea si terorizarea populatiei Odessei si a imprejurimilor

 20. PAUL GOMA spune ca au murit intre Prut si BUG 40000 (patru zeci mii) jidani,nici decum 400 mii,adica cu un ZERO in plus precum zic holo-CASH-ustologii.Iar jidanii aceia ce au murit erau jidani comunisti din NKVD,tortionari,care ucisese in Basarabia peste 300 mii romani,violasera femei,torturase barbati,si jidanii dusesera in Siberia mii de familii inocente de crestini romani si ucraineni ca sa moara acolo de foame si frig.

  Ca sa ceri despagubiri mari,mai pui niste zero-uri la numarul victtimelor HOLO-cash jidanesc,FARA A ADUCE DOVEZI-gropi comune,cadavre numarate ca DOVADA,ori documente autentice,ori poze reale.

  Culmea pozele care arata jidani ucisi au aparut abia in anul 2002 odata cu raportul WIESEL,pana atunci nimeni nu a publicat absolut nimic.Cu tehnologia de azi e simplu sa clonezi orice poza.

  E foarte usor sa o pictezi ca POZA REALA pe doamna Pavlicenco rugandu-se intr-o Sinagoga pentru a o compromite.E un exemplu FICTIV,insa azi tehnologia permite orice modificare de poze!

  iar cu HOLO-cash-ustul jidnaesc o fi diferit? hai ca-i buna.

 21. adica e COSHER e in regula ca jidanii au ucis 300000 de romani in Basarabia intre 1940-1941,si va mirati ca au murit apoi 40 000 de jidani.Pai a fost razboi….

  PS:

  daca jidanul iti omoara COPII,verisorii,mama,tatal, tu ce faci cand vine Antonescu in Basarabia?stai si-l salvezi pe jidan ca ti-a ucis toata familia,sau dai de pamant cu el?

  este NORMAL ca atunci cand iti este ucisa familia sa ripostezi si sa ITI APERI COPIII tai din neamul romanesc!

 22. VASILE

  desteptule,in ODESSA era un musuroi de agenti sovietici jidani,tu crezi ca pe timp de razboi stai sa numeri ciupercile din padure? idiot mai esti.

  Si britanicii au ucis nemti la greu cu milioanele(prin bombardament RAF,prin executii sumare,pe frunt,sub front),dar aia n-a fost crima de razboi? idiotule!

 23. americanii au ucis jumate de milion de CIVILI inocenti germani,copii,femei la DRESDA (Dresden),in anul 1945,dar nuuu,nu a fost crima de razboi,ca americanii au castigat razboiul!

  daca-l castiga Antonescu razboiul azi avea statuie in fiecare SAT al Romaniei!

 24. de ce pozele cu ,,HOLOCAUSTUL DIN ROMANIA,, au aparut abia in anul 2002,odata cu raportul WIESEL?

  inainte de anul 2002 nu interesa pe nimeni ,,holocash-ul din Romania,, ori pozele alea n-au existat niciodata?

  Fiti oameni RATIONALI,cu gandire logica.Propaganda oficiala e pentru tampitii care cred orice.

  -americanii au ucis un milion de nemti prin BOMBARDAMENTE,copii femei,plus alte sute de mii de JAPONEZI,copii femei batrani prin BOMBA ATOMICA,deci e crima de razboi,insa nimeni nu-i acuza,pentru ca au castigat razboiul!

  -rusii au ucis zeci de mii de polonezi in gropi comune,sute mii UCRAINENI,ucisi de jidanii din NKVD,si nimeni nu-i acuza pentru ca au castigat razboiul!

  -britanicii au ucis mii sute de mii de oameni si ei,atat in coloniile lor,furand toata planeta,apoi in razboaie mondiale,etc.Si se cred natiune CIVILIZATA! dupa atatea crime….

  Si s-au gasit imbecilii sa auze tocmai Romania un stat pasnic,de holocaust,pentru ca sa ceara

  20 miliarde euro despagubire pentru HOLOCAUST dati de Romania statului sionist israel!

  Daca tot spun ca au murit 400 mii de jidani,puteau sa spuna si 40 milioane de jidani,ca tot una este!

  PENIBIL!

 25. Cei ce îl fac cu ou și oțet pe MAREȘALUL ANTONESCU, sunt niște pigmei nenoriciți. În conjunctura istorică a anilor 40 a fost OMUL care a menținut ROMÂNIA ca stat !
  Criticii MAREȘALULUI nu se ridică nici la glezna caporalilor din ARMATA ROMÂNĂ !
  Propaganda sionistă nu va trece !

 26. ION COJA PRESEDINTE 2014!

 27. Bomba de la Academie – “În România nu a existat holocaust”

  По этой проблеме вот что пишут наши старшие братия, русские-

  http://www.poistine.com/disclosures/pochemu-ya-ne-veryu-v-kholokost

 28. Thanks for the the valuable suggestions…keep writing on this topic. I also like „Bomba de la Academie: “În România nu a existat holocaust”” for the title. Very valuable information Vitalia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *