Iarasi despre Balti…


http://www.publika.md/editie/_371_1524761.html

Facem precizarile de rigoare. Nici Consiliul Unirii, nici componentele sale, printre care PNL, nu participa in calitate de organizatori sau coordonatori la Marsul Unirii de la Balti. Toti doritorii de a fi alaturi de Platforma civica „Actiunea-2012” sunt asteptati sa sprijine si sa participe la Mars ca persoane individuale, cu raspunderea pentru actiunile lor, care sa nu prejudicieze manifestarea stradala a Actiunii-2012.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

29 Comments

Add a Comment
 1. Ei, iată Vitalia se ascunde după Platforma civică ”Acțiunea – 2012”…

  Fata Gapon a politicii basarabene.

 2. FRONTUL RE-UNIRII

  Actiunea2012, Consiliul Re-Unirii
  si Forul Românilor din Moldova de Est organizeaza:

  UN NOU MARS AL RE-UNIRII noastre cu ROMANIA:

  la Bălți – Duminica, 5 august, 2012, orele 15:00
  strada Independentei, 2
  —————————————————————————————
  www youtube com
  Promo – Marșul UNIRII – Cahul – Bălți
  http://www.youtube.com/watch?v=wK7m6hySptE
  ———————————————————————————————
  Românii vor ieși din nou în stradă,
  cu drapele si in costume nationale,
  de această dată la Bălți.

  Pentru cei care doresc să participe la aceste acțiuni,
  se organizează transport din:
  CHIŞINĂU: – 40 de lei / detalii la telefon: 069647699 (Pavel)
  BUCUREŞTI: – 90 de lei / detalii la telefon 0722585679 (Radu)
  ————————————————————————————––––
  P.S.
  Portalul international de stiri „Vocea Europei” in engleza :
  „Organizatii de protectie a drepturilor omului
  vor monitoriza Marsul Unionist de la Balti de Duminica, 5 August 2012.”
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––-
  Intr-un articol publicat in presa europeana este criticat modul
  in care functioneaza democratia din Republica Moldova.
  „Europa va monitoriza manifestarile din Moldova,
  după violenţele rusofonilor de la Cahul din 22 iulie 2012. ”

  ” Organizatiile pentru drepturile omului vor monitoriza modul în care vor fi respectate
  drepturile demonstrantilor din Bălţi, Republica Moldova, pe 5 august 2012. ”
  incluzând si reprezentanti din cadrul consulatului român de la Balti,
  aceasta fiind cea mai apropiata administratie europeana din zona.

  „Aceste măsuri au fost luate după ce pe 22 iulie la Marsul Unionistilor din Cahul,
  50 de membri ai aceleaşi organizaţii pro-ruse au atacat mai mult
  de 200 de persoane care au manifestat paşnic pentru Re- Unirea Moldovei cu România. ”
  sursa: www euvoice eu
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––
  MAI MULTE AMBASADE STRAINE DE LA CHISINAU VOR MONITORIZA
  LA FATA LOCULUI MODUL IN CARE AUTORITATILE VOR ASIGURA
  CADRUL LEGAL PENTRU O MANIFESTATIE PASNICA EUROPEANA !
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––-
  N.B.
  un cântec cu Ricky Ardezianu:
  „Lăsați-ne să fim români ”
  http://www.youtube.com/watch?v=0Ov_utyB3jE&feature=related
  ––––––––––––––––––––––––––––––––-

 3. Dna Pavlicenco, in sfirsit v-ati domolit putin, si foarte bine faceti. Nu agitati spiritele caci nu se va face unirea in felul acesta, doar disceditati ideia unirii. Sa tineti minte si sa va invat eu ceva: RE-UNIREA trebuie facuta exact in modul in care s-a facut DEZUNIREA in 1940 – FARA A INTREBA PE NIMENI si fara nici un referendum. Este suficient doar acceptul marilor puteri. Acolo se va face unirea!!! Altfel decit in acest mod nu se va produce niciodata. Ve-ti avea nevoie de vre-o 300 de ani ca sa-i treziti cit de cit pe moldoboii nostri ca sa voteze pro la referendum. Treziti-va stimata doamna, si mai bine ati lucra in acest sens

 4. Trezeste-te tu, ma neinformatule. Toate Unirile s-au facut contrar Marilor Puteri, puse in fata faptului implinit. Mai bine invata sa scrii corect inainte de a da sfaturi oamenilor mai cu experienta.

 5. Doamna Vitalia,
  Sa nu fie cu banat, dar care sunt motivele ca nu doriti sa participati si la acest viitor Mars Unionist de la Balti din 5 august ?

 6. jan spune:
  ba jan esti asa de „bronerovanyi” si „bestrashnyi” ca sa vorbesti astfel de prostii, cine esti bre tu ca sa hotarasti si sa spui ca unirea se va face fara referendum si fara sa-i intrebi pe nimeni, tu ce ai ramas inca in epoca de piatra si nu poti coinstiintiza adecvat realitatea,sau esti vriun shizofrenic cu halucinatii, inteleg foarte bine ca ai sesizat si ai inteles spre deosebire de alti unionisti ca in caz de referndum, ceia ce e un lucru normal in sicietatea contemporana, majoritatea populatiei RM se va pronunta impotriva unirii,chiar si din cei ce au la mina pasaport romanesc,si in acest caz o sa ramineti in continuare doar cu iluziile care nu se v-or adeveri niciodata, dar totusi cum ai visat tu ca se poate produce unirea fara acordul populatiei? si inca ceva nu uita ca in 1918 pe moldoveni nu i-a intrebat tot nimeni cum isi vad soarta in continuare ca stat independent sau in componenta Romaniei precum si in 1940 in componenta URSS

 7. Pt Domnica

  Unde am spus ca nu particip? particip, dar nu ca organizator si coordonator, ci ca simplu cetatean. Asta am spus, mai citit o data.

 8. aburel de la Iasi

  Realist, ai dreptate. Unirea nu se mai poate produce deoarece suntem foarte diferiti ca oameni. Avem limbi diferite, mentalitate si religie diferite, istorie, educatie si cultura diferite. Ce mai la deal la vale, totul ne desparte. Noi, romanii, nu putem permite sa ne intre in tara toate populatiile acelea multilingve si multietnice care ne-ar dezorganiza felul nostru de viata. O viata avem si nu putem permite sa fim trasi in urma de niste straini cum sunt populatiile polietnice din actuala RM. Deci nota 10, realist. Sa stam fiecare in tara cui ne are! Asa spun pana si taranii din judetele limitrofe Prutului.

 9. Pentru aburică de la Iași,

  Bă, aburiciule,

  Ia zi cacanarule, cu ce mă rog se deosebește un putnean din Bucovina, de un corjovean din Transnistria ???

  De câte ori merg la prietenii mei de la Putna, pentru a face pelerinaj la Mormântul Sfântului Ștefan, merg în ospeție și la prietenii mei din localitate, care se bucură sincer, atunci când le pășim poarta…

  Niciodată nu i-am auzit de ceva asemănător cu ceia ce debitezi neatale pe acest blog obscur, care după cum se vede propagă din bunăvoința ”doamnei_comandor” ura dintre români…

  ”Unirea nu se mai poate produce deoarece suntem foarte diferiti ca oameni.” – scrie patetic aburiciu de la Iași (probabil că ești o treanță antiromânească veritabilă dacă debitezi așa prostii antinaționale)…

  Chiar este mai actuală decât oricând UNIREA și este necesar de rupt odată și odată rușinosul hotar de pe Prut, ca să ne debarasăm de păcatul trecutului și prezentului…

  Vitalia,

  Fanii tăi de pe blog pun baraje în calea UNIRII, și asta deranjează, dar…nu o să reușiți să ne dușmăniți pe noi cu frații de peste Prut.
  Abureii de la Iași nu vor putea hotărâ în locul românilor, care sunt pentru UNIRE.
  Și neatale nu vei putea dezorienta românii din Rep. Moldova, pentru a le crea false stereotipuri de unitate românească…

  JOS ABURIȚILOR DE TOT SOIUL ! CURVE ȘI DUȘMANI A POPORULUI ROMÂN !!!

 10. Si eu imi doresc unirea celor doua tari. Dar MOLDOVENI si MINORITATILE trebuie sa stie ca viata in Romania desi este mai usoara este si mai CONCURENTIALA iar CEI CARE nu se pot adapta la liceu, facultate, locul de munca (job) sunt depasiti de OAMENI MAI INTELIGENTI MAI CAPABILI. Cu alte cuvinte coruptia sau expresa „LASA CA SE POATE SI ASA” (sa facem lucrurile intr-un mod mediocru, partial bine deja functioneaza mai putin in Romania).

 11. Marea majoritate a romanilor care nu isi gasesc un loc de munca pe masura dorintelor acestora sau sunt someri pentru CA SUNT SLABI pregatiti profesional, nu stiu limbi straine la nivel mediu, calculatorul la nivel mediu, si nu cunosc sa faca ceva care SA LE ADUCA BANI LA FIRMELE UNDE SUNT ANGAJATI. Cine a trecut de bacalaureat fara sa invete sa nu isi faca iluzii ca va fii angajat la companiile pe care si le doreste. De exemplu eu am 30 de ani si vreau sa invat in timp scurt limba engleza la nivel avansat – fluent (foarte necesara in Romania). DECI DACA VREM UNIREA TREBUIE SA STIM CA ACEASTA NE VA SUPUNE LA NISTE EFORTURI pentru moldoveni si minoritari. Eu sunt din Romania.

 12. Aburel iesean= Liviu din Iasi = marele carturar, care nu stie ce vrea.
  Sa mergi la o vrajitoare, sa te descânte de vraja moscalilor !

  Mai bine ne-ai lasa in pace, caci comentariile tale nu ne ajuta,
  ci doar arata cât de deprimat esti !
  Daca nu ne vrei, ce cauti zi si nopate pe blogurile din Chisinau ?

 13. Cred ca de fapt aburelu’ a scris mai mult in gluma, ca raspuns la aberatiile realistului (care la cat de needucat scrie de fapt nici nu merita atentie) da’ shiobanelu’ s-a atacat pe bune. Clar ca si unii si altii suntem etnici romani, dar e nevoie de ceva timp sa ne cunoastem mai bine. Noi astia din RO nu prea intelegem atashamentul est-moldovenilor fata de limba rusa. Mai bine zis pricepem ca avut loc o ocupatie si erai nevoit s-o inveti, nu-ti cerea nimeni parerea. Dar nu intelegem prea bine de ce acuma dupa 20 si ceva de ani continua aceasta situatie si nu se opreste odata acest bilingvism, rusofonie, rusificare cum vreti sa-i spuneti. Eu de exemplu vorbesc destul de bine lb. engleza si lb. spaniola dar nu le amestec cu lb. romana, le tin in memorie in „sertare” complet diferite. De fapt nici ceilalti participanti la discutie nu m-ar lasa sa bag cuvinte straine. Clar ca un „ok” din cand in cand mai merge dar de exemplu daca zic „jobul” si alte cuvinte asemenea , prietenii mi-ar da peste nas si de fapt e si normal asa: esti roman si impreuna cu alti romani in Romania, treb’e sa vorbesti romaneste, nu sa te prostesti amestecand aceasta limba cu vobe din alte limbi. As zice ca, cu cat mai repede intoarcem pagina istoriei si depasim faza bilingvismului, cu atat mai bine. Ar creste mult increderea dintre noi.

 14. aburel de la Iasi

  Domnica: „Aburel iesean= Liviu din Iasi = marele carturar, care nu stie ce vrea.”

  Te inseli, Domnico! Locuim ambii in Iasi, dar eu nu sunt Liviu. Numele meu este Marcel, si nu-l cunosc pe Liviu decat de pe forumuri. Nu stiu cum arata fizic si nici ce varsta are.

  Domnilor si doamnelor din RM. Ma deranjeaza prezenta vorbitorilor de limba rusa in pietile iesene, in piata Nicolina in mod special. Am vizitat formatiunea d-voastra statala de la nord la sud si de la vest la est si nu mi-a placut ce am vazut si auzit. Am luat contact si cu mass media pruto-nistreana, iar cand ma odihnesc, citesc si presa electronica.

  Rezultatul: eu nu doresc ca Romania sa fie destabilizata social de prezenta polietnicilor rusofoni dintre Prut si Nistru. Avem si asa multe probleme politice create de idiotii politici de la noi. Mentalitatea d-voastra medievala nu-mi place. Si nu place aceasta mentalitate ruseasca nimanui din Iasi si cred ca si intregii Romanii. Sunt prea putini moldoveni adevarati, adica romani moldoveni, intre Prut si Nistru. Cum sa acceptam sa ne intre in tara toata pleava aceea antiromaneasca gen Paskaru, Selin, Dodon, Masin, Stati, Stepaniuk, Viorel Mihail, Garbuz etc. Imi vine a voma numai cand ii vad pe calculator sau le citesc dejectiile.

  Concluzia tuturor romanilor care au ajuns sa cunoasca formatiunea statala de mentalitate medievalo-feudala dintre Prut si Nistru este sa stam fiecare in tara cui ne are. Noi suntem romani moldoveni, adica moldoveni adevarati, si ne simtim bine in tara noastra Romania. Dumneavoastra sunteti orice, dar marea majoritate nu mai sunteti moldoveni de foarte multa vreme, deci nici romani nu mai puteti fi. Prin urmare va urez toate cele bune dar sa stati in formatiunea d-voastra statala si nu mai dati buzna in tara noastra Romania! Sincer, ma deranjeaza prezenta pruto-nistreana in dreapta Prutului!

 15. Cel mai eficient proces de reunire cu Patria-mama este simplificarea la maximum a redobindirii cetatenie romane, de catre Romania,pentru cetatenii RM,+ lucru de propaganda si educatie a cetatenilor,in special-celor de la sate.Apoi sa vorbim de Referendumum.

 16. Pt dumitru

  Pentru asta ne zbatem si am cerut-o in mod repetat.

 17. o da cineva cenzureaza deja mesajele))

 18. Aburiciu de la Iași iarăși degajează în adresa românilor basarabeni vorbe pline de venin…Cum altfel se poate exprima un dușman al românilor, dacă nu în halul acesta ?!?

  Bă Aburici,

  Ia zi cacanarule, care istorie ai învățat la liceu ???

  Mai răspunde ceafutule până unde era hotarul țării Sfântului Ștefan cel Mare ???

  Și mai spune idiotule de ce a fost cedat de trei ori teritoriul dintre Prut și Bug ???

  Aștept, un răspunc calificat și nu aberații pe această temă, fiindcă dacă nu-mi vei răspunde cum se cuvine, o să înserez eu pe acest blog obscur adevărul pur !

  Hai, pune neuronii în mișcare, asta în situația dacă ai frecventat școala și au avut note bune la istorie și geografie…

 19. Eu ii urasc de moarte pe tiganiii de romani borati, dar de nevoie imi fac cetatenie tiganeasca(romana) obtin pasaportul cu care sa pot trece frontiera UE, apoi arunc acest pasaport intr-un viceu public ca nimeni nici sa nu afle ca m-am injosit cindva a fi roman, si-i trimit in РULA pe marii romani Ghimpu si Basescu!

 20. Sunt și-n Țara mea dușmani,
  Cari se-opun cu vehemență,
  Și așa din an în an,
  Ne tratează făr`clemență,

  Dau în frate cu piciorul,
  La săraci nu dau un ban,
  Păcălind zilnic poporul,
  Și așa din an în an,

  Ei se cred drept… cei mai buni,
  Toleranța-le este zero,
  Dar în suflet sunt nebuni,
  Iar prin vene le curge zerul,

  Sunt urmași de trădători,
  Din acei ce-au stat în țepe,
  Căci sămânța de dihori,
  La învins chiar și pe Țepeș,

  Dar se stăruie din plin,
  Să-și mai facă meseria,
  De-a turna în cap venin,
  Fiindcă-așa li-i seminția,

  Dar nu pot acești nebuni,
  Să oprească Națiunea,
  Să-i înfrângă pe cei buni,
  Să înșele toată lumea,

  Nu mai pot opri UNIREA,
  Căci minciuna-i contra firii…

 21. aburel de la Iasi

  Domnule Ciobanu Valer, eu nu zic ca domnia ta nu esti roman. Insa cuvintele vulgare pe care le folosesti imi provoaca greata si te arata ca esti de educatie asiatica. Eu sunt moldovean, ca si domnia ta, dar ce putem face noi in fata istoriei nedrepte a acestui teritoriu romanesc furat de rusi si care acum, in clipa de fata, nu mai este populat de moldoveni adevarati decat intr-o proportie infima? Sau nu stii mdomnia ta ca romanii basarabeni, care erau moldoveni adevarati, au fost exterminati de rusi? Daca esti roman moldovean adevarat, de ce doresti sa aduci pe capul Romaniei copitate rusoide de genul lui Voronin, Tkaciuk, Masin, Garbuz, Selin, Stepaniuk, Paskar si toate celelalte excremente rusoide? Oare chiar doresti raul tarii noastre Romania? Un patriot adevarat intai ii anihileaza pe dusmani si-i trimite in Siberia de unde au venit ei sau stramosii lor si apoi mai discuta si despre unire. Hai sa traiesti, nene Ciobanu Valer, si moarte dusmanilor matale!

 22. Ei vezi Aburele de la Iași cum ai lăsat-o mai moale în problema identității mele naționale !

  Pot să-ți comunic că sunt român transnistrean și să știi că corjovenii sunt de obârșie maramureșeni. Deci, în timpul domniei lui Ștefan cel Mare au fost nevoiți să plece din Maramureșul istoric din cauza intervențiilor maghiare. Se cunoaște faptul că transnistrenii sunt în majoritatea sa români moroșeni (vezi istoria Transnistriei – vol.1, Nichita Smochină) și nu uita băiete că sângele apă nu se face.

  Dar nu mi-ai răspuns la întrebările mele. Dacă ești fără potență să răspunzi la ele pot să te ajut…

  Deci prima întrebare era: unde era hotarul țării Sfântului Ștefan cel Mare ???

  Hai mai încearcă o dată….

 23. aburel de la Iasi

  D-le Ciobanu Valer, te asigur ca eu cunosc foarte bine istoria romanilor. Dar domnia ta cunoaste ca Moldova pe timpul lui Stefan avea posesiuni si in Transilvania? De exemplu domeniile Ciceului si Cetatii de Balta? Cauta d-le pe net si vei gasi. Sunt fericit ca mai sunt moldoveni adevarati intre Prut si Nistru. Si nu uita domnule ca orice moldovean adevarat este ROMAN. Hai sa traiesti domnule Valer si moarte dusmanilor romanilor!

 24. aburel de la Iasi

  D-le Valer, asculta domnia ta niste melodii populare romanesti cantate de doua romancute:

  http://www.youtube.com/watch?v=jLM3SBOHbdc

  si

  http://www.youtube.com/watch?v=_OE-1hHBQuw

 25. Aburel are dreptate. Noi o sa-i destabilizam si mai tare. dar ce sa faci?.. Unirea trebuie facuta cu multe sacrificii economice si umane.

 26. Pentru Aburelu de la Iași,

  Da Aburele, cunosc istoria legată de perioada Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt și despre posesiile Domnitorului în Transilvania. Dar întrebarea mea a fost totuși alta: unde era hotarul țării Sfântului Ștefan cel Mare ???

  Nu este nevoie să caut pe NET locul unde au fost cândva cetățile Sfântului Ștefan în Transilvania, Ciceul și Cetatea de Baltă sunt cetăți medievale arhicunoscute, pe care le-am vizitat în pelerinajele mele prin Țară…

  Spune tu mai bine, unde era cetatea Lerici, pe care Domnitorul o stăpânea ???
  Îți dau o mică posibilitate de a cunoaște istoria acestei cetățui.
  Cetatea Lerici, a fost la începuturi un castro roman, aflan între două râuri, care se revarsă în Marea Neagră, la o distanță de doar 14 km.
  În anul 1400 aceasta a fost cucerită de către Alexandru cel Bun de la genovezi…

  Ia zi Aburele, unde era așezată cetatea Lerici ???

 27. iarasi despre unire… Vitalia ai un nume frumos insa ideologia ta cu unirea este la virful infernului… Mai bine ai influenta nu unirea cu rominii ci integrarea Tiraspolului in RM si revenirea teritorului RM cum a fost ca Principatul Moldovei

 28. M.Gorbuz rusine , afara din tara noastra ,traiasca MOLDOVA FARA SEPARATISTII RUSI

 29. Scrisoare catre domnul Putin !
  xdangels.com/scrisoare-catre-domnul-putin/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *