Filat-Sevciuk-Iglesias si tananika ruseaska


Am privit aceasta editie a rubricii „Mai pe scurt”. Asta trebuie sa ii preocupe pe guvernantii nostri – soarta deportatilor, nedreptatiti pina astazi -, mai ales ca se pretind „guvernanti necomunisti”, nu „drujba” cu separatistii…

Sub regim comunist spuneam ca Voronin si Smirnov, ca si Olegii lor, sunt tot un drac (impelitat). Intrebarea simpla de azi este – ce s-a schimbat cu venirea lui Sevciuk? Doar ca a fost inlocuit tandemul. Acum e Filat-Sevciuk. Pe Internet au aparut articole extrem de elocvente cum isi impart, in plan economic, Republica Moldova cei de la Moscova, Tiraspol si Chisinau. Alte scopuri – “nationale”, “nobile”, “marete” – nu exista.

Prietenia Filat-Sevciuk mai putea fi inteleasa daca cel de peste Nistru (oare?) spunea altceva decit Smirnov. Insa el face aceleasi declaratii separatiste, antiromanesti, adica mereu cinta un refren cunoscut al Kremlinului. Iar Filat, “imbatat” de puterea pe care nu si-o vrea efemera, a legat o prietenie strinsa pina la betii, se pare, avind aproape efecte publice cu liderul separatist, cautind, probabil, sa se alimenteze logistic din aceasta prietenie. Filat l-a adus cu onoruri si escorta pe Sevciuk – spune lumea – la concertul lui Iglesias, unde au stat ca doi omologi, sefi a doua statulete – unul mai deocheat decit altul – intr-o euforie de oameni banosi.

Nu mai amintim spusele cunoscatorilor, inca vii, ca unele campanii electorale ale verzilor au fost sprijinite de Sevciuk. Scopul, visul si intelegerea liderilor de grupari mafiote si oligarhice de a deveni “omologi” pare sa se fi realizat. Dar numai spre folosul gruparilor lor.

Seara cu Julio Iglesias a aratat toata mizeria curtizanilor prorusi. Leanca si Filat, Sevciuk si niste artisti sau compozitori din Transnistria s-au „fraternizat”, pina s-au confundat, si, apoi, au iesit in public, se pare – unii beti-crita – si au depus flori, ingenunchind in fata cintaretului. Asta si-o poate permite doar cel care crede ca l-a apucat pe Dumnezeu de picioare si ca orice pirt, scuzati – gest – al sau va duce la lesinul publicului.

Citesc acum mai multe materiale despre problema nistreana. Rogozin, lipsa de demnitate a AIE, fostul Ambasador Neguta, incintat de Rogozin, Mitropolitul Vladimir – decorindu-l pe fostul Ambasador comunist la Moscova, lasat citiva ani in functie de AIE -, Misin, iesit (oare?) „intimplator” din PCRM, Babenco-verisor cu Sevciuk, cel care il invita pe Kiril la Tiraspol, Filat, venerindu-l pina la dezgust pe Kiril, toata Familia Lucinschi, ce nu mai descaleca Moldova, alti membri ai acestor clanuri antiromanesti, plus sistemul energetic, vami, contrabande etc. – toate acestea se aliniaza intr-o serie „logica si logistica” de manipulare, prin care sunt prostiti de-a binelea moldovenii de toate nationalitatile, care inca nu pricep la ce poate conduce aceasta tananika ruseasca si antinationala, jucata pe naivitatea si credulitatea lor. Imi este sila… VP

Loading Facebook Comments ...

13 Comments

Add a Comment
 1. Între Nistru şi Tisa locuiesc sclavii ruşilor.

 2. Între Nistru şi Prut locuiesc sclavii ruşilor, d-le luca. Nu incurcati lucrurile! Noi cu tara si politica noastra, voi cu lumea voastra rusofona si rusofila. Romania si romanii nu au romanii nimic in comun lumea voastra rusofona si rusofila, cu sclavia voastra, cu rusii sau chiar cu voi, basarabenii. Voi toti sunteti straini pentru noi, pentru spiritul si felul nostru de a fi.

 3. Daniel din Bucuresti

  Între Prut şi Nistru trăiesc Ai Noştri!

  Vorbim în aceeaşi limbă, avem acelaşi folclor şi aceiaşi clasici.

  Ai noştri sunt şi secuii din centrul României, şi ruşii lipoveni din Delta Dunării, chiar dacă româna nu este limba lor maternă.

  Cu atât mai mult sunt Ai Noştri basarabenii, care din cauza propriei noastre slăbiciuni şi din cauza lipsei noastre de ambiţie au fost pur şi simplu furaţi de lângă noi.

  Sângele apă nu se face!

  România adevărată nu o să renunţe niciodată la ei, ci o să încerce să îi readucă pe români între români.

 4. Mihai din Iaşi,nu-i băga pe toţi în aceiaşi oală;îţi înţeleg mâhnirea,oare ce român n-ar fi contrariat dacă ar afla mojiciile şi mincuinile la adresa poporului român din partea unor basarabeni care şi-au pierdut practic identitatea.Contează în primul rând că în acest teritoriu există destui oameni cu coloană vertebrală,în paranteză fie spus mai verticali decât mulţi români autohtoni,care trebuie ajutaţi şi încurajaţi ca adevăraţi patrioţi ai neamului.De fapt asta este esenţa,restul nici nu contează.

 5. Basarabia a fost sacrificată ruşilor în 1812.România a fost salvată de ocupaţie ruseasca. Aşa, amputată cum este Romănia a supraveţuit!?
  Nu vor fi romănii niciodată un popor fericit fără Basarabia şi Bucovina.
  Tradători şi sclavi ai ruşilor sunt cei care au guvernat şî guverneaza la Bucureşti şi Chişinău. Sclavi sunt cei care îi aleg.

 6. ca să fi trădător şi sclav al ruşilor trebuie să ai şi suportul necesar,să te accepte populaţia,ceea ce în România nu este cazul.În majoritatea şcolilor din România nu se învaţă limba rusă,din lipsă de elevi care doresc aşa ceva;resentimentele românilor faţă de ruşi sunt aşa de mari.,cauzele le ştim cu toţii,încât dacă cineva ar specula pe seama lor,cariera lui politică ar fi terminată.Prin urmare domnule Luca,în afară de Iliescu,la începutul anilor 90 care a făcut o prostie,să o numim trădare,mai mult din frică faţă de ruşi,restul politicienilor români în relaţia cu marele urs de la răsărit au avut o poziţie neutră.

 7. „….poziţie neutră” ? Şi cume e această „poziţie”? cu fundul în sus şi fără vazelina?

 8. Întru totul sunt de acord cu cele spuse. Am luptat ani de zile cu morile de vânt. Am vrut să scăpăm de dracu, dar am dat peste taică-său. Este ce este la vârf, dar ce se face în teritoriu este oribil. Oligarhi avem destui şi în raioane, din care cauză cei care ieri luptau pentru un ideal, astăzi nu mai cred în nimeni şi nimic. Păcat, dar asta este.

 9. Iaca aşă măi pavlişenco, unii sî pupî cu ruşî da alţî cu rrumîni da niş unu nu sî gîndeşti cum sî mai facî ghini în ţara asta. A sî va ei lumia odatî pi tăţ în furşi, tradatorilor. Ai sî fuji la şicta în jermania cî a sîţ iasî foc din papuşi. So gasît şini sî mai graiascî di tananikî… pavlişenco bato cruşia di rrumîncî..

 10. aprapo bre pavlişenco, cînd ai sî curîţ odatî di paduchi saitu ista a tău, paduchios, dam mam saturat sîni sarî în cap ativirusu.

 11. Un român este noul președinte al „parlamentului“ de la Tiraspol

  13 iunie 2012,

  Mihail Burla, un român originar din regiunea Cernăuți, a fost ales astăzi în funcția de președinte al sovietului suprem de la Tiraspol, după ce Anatoli Kaminski și-a dat demisia.

  Fost președinte al comitetului pe probleme economice din legislativul republicii separatiste, Burla este deputat încă din 2005. De asemenea, este unul dintre fondatorii partidului Obnovlenie din Transnistria, condus de Anatoli Kaminski, iar experții consideră că aceeași rocadă va avea loc și la congresul formațiunii din 23 iunie.

  În vârstă de 55 de ani, Mihail Burla s-a născut în satul Ciudei, raionul Storojineț din regiunea Cernăuți. S-a stabilit în regiunea transnistreană după ce și-a făcut studiile la Tiraspol. El vorbește limba română, iar în pașaportul său la rubrica naționalitate scrie „român”.

 12. @marian:

  iar în pașaportul său la rubrica naționalitate scrie „român” şi Ion Iliescu care azi jubileaza victoria de la alegerile locale este la fel român.

 13. Vitalia spune ca ,, doi omologi,, corect e,, doi blegi ,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *