61% dintre privitorii PublikaTV sunt pt existenta unionismului. Manipularea „unionist”=”antistatalist”

http://www.publika.md/emisiuni/vox-publika_1361.html

Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL, copresedinte al Consiliului Unirii: Duminica seara, intre 20.10 si 22.00, a avut loc, la Publika TV o editie a emisiunii Vox Publika privind “initiativele legislative ale socialistilor in frunte cu Igor Dodon, prin care sa fie interzise entitatile si actiunile unioniste.

Au participat mai multe persoane. Intrebarea de sondaj, pusa in emisiune, a fost incorecta: “Trebuie interzise actiunile antistataliste?” Pentru ca partidele si asociatiile unioniste nu desfasoara actiuni “antistataliste” – decit, evident, in opinia dodonilor si stepaniucilor, ghelicilor, krilovilor si paskarilor prorusi si neevoluati din al doilea stat romanesc, exploatati in scopuri antinationale si imperiale.

Raspunsul oamenilor a evoluat de la 87:13 la 39:61, pentru NEINTERZICEREA actiunilor unioniste.

Si asta dupa 20 de ani din care 14 au fost dominati de guvernari antiromanesti, retrograde – dupa o crunta perioada sovietica antiromaneasca de 50 de ani si dupa 200 de ani de ocupatie ruso-sovietica.

La inceputul emisiunii, oamenii – inca indusi in eroare – erau in proportie de 87:13 pentru interzicerea actiunilor unioniste, dar dupa argumentele prezentate de participantii democrati, proportia s-a inversat: 39:61 – pentru neinterzicerea actiunilor unioniste.

Antiromanilor nu le convine sa numeasca partidele nationale/romanesti drept “unioniste”. Ei le numesc “antistataliste”, ca sa le creeze o imagine negativa unionistilor din al doilea stat romanesc, desi romanii, in proportie de 80 la suta dau identitate romaneasca Republicii Moldova.

A avut dreptate politologul Vasile Croitoru, prezent la emisiune, care a sustinut ca inca trebuie analizat ce inseamna “antistatalist” – pentru ca asta nu inseamna ce isi doresc exponentii cercurilor imperiale rusesti in teritoriul romanesc din stinga Prutului.

Reproducem aici argumentele dlui Andrei Iuri-Apostol despre “ce inseamna a fi antistatalist”. Democratii la emisiune au fost la nivel, cu mici exceptii, si emisiunea – cu o moderare echilibrata din partea Nataliei Morari, – demonstreaza ca pozitia PNL, expusa de vicepresedintele Sergiu Afanasiu, – ca “trebuie sa discutam linistit, constructiv si tolerant despre toate” – este corecta si oamenii, dupa asemenea emisiuni, se dumiresc unde e adevarul si unde e falsul.

Andrei Iuri-Apostol, primul presedinte al PNL, membru al BPC al PNL, membru al Consiliului Unirii: “Ieri, cind am fost contactat de Publika pentru a fi invitat la emisiune, am intrebat ce tema va fi pusa in discutie. Mi s-a raspuns – despre “antistatalisti”. Cuvintul «antistatalisti», aplicat unionistilor, este unul incorect, inadecvat si chiar tendentios. De aceea, este necesar sa insistam sa fie utilizat termenul corect – de “unionisti”.

Cu aceast prilej imi expun parerea despre notiunea de «antistatalist».

A fi «antistatalist» inseamna a fi contra statului sau, mai exact, a fi contra organizarii societatii sub forma de stat, adica a fi contra crearii institutiilor proprii statului, cum ar fi sistemul administrarii de stat (guvern, parlament etc.), sistemul judecatoresc, sistemului de securitate si de aparare s.a.m.d. In teoria statului notiunea de «antistatalist» converge spre notiunea de «anarhist». Evident, unionistii nici pe departe nu au aceste caracteristici.

Alta interpretare a notiunii de «antistatalist», utilizata in R.Moldova, este bazata pe parerea ca a fi «antistatalist» inseamna a fi contra unui stat concret, si anume – contra statului R.Moldova. Nici aceasta interpretare nu-i caracterizeaza pe unionisti, fiindca ei isi iubesc pamintul natal si oamenii din preajma.

Un raspuns corect, adresat celor care ii numesc pe “unionisti” drept «antistatalisti» in Republica Moldova, trebuie formulat din punctul de vedere al unitatii nationale romanesti. Intrucit unionistii se considera parte componenta a natiunii romane, ei manifesta o atitudine de statalism chiar mai pronuntata decit statalistii moldovenisti, militind, de facto, pentru edificarea unui SINGUR STAT in arealul populat de romani. Si, din acest punct de vedere, statalistii moldovenisti sunt SECESIONISTI, fiindca pledeaza pentru impartirea teritoriilor romanesti in doua state.

In concluzie, pentru “unionisti” nu este aplicabil termenul «antistatalisti», ei pot fi numiti doar «unionisti» si nimic mai mult. In acelasi timp, statalistii moldovenisti pot fi numiti si “secesionisti”.

VITALIA PAVLICENCO: “Se interpreteaza abuziv Constitutia”

Zilele trecute am audiat discutiile din Comisia juridica a Parlamentului legat de initiativele neconstitutionale ale lui Dodon privind interzicerea entitatilor politice si obstesti, precum si a actiunilor unioniste.

Initiativele lui Dodon – si nu e o intimplare, ci un scenaraiu prorus, antiunionist, al Puterii si Opozitiei – coincid cu procesul de judecata intentat de PNL contra Ministerului Justitiei, care, ca si Dodon, interpreteaza arbitrar Constitutia si uita de “Limitele revizuirii” Legii Fundamentale, prevazute in Art.142, care ne spun:

“(1) Dispozitiile privind caracterul suveran, independent si unitar al statului, precum si cele referitoare la neutralitatea permanenta a statului, pot fi revizuite numai cu aprobarea lor prin referendum, cu votul majoritatii cetatenilor inscrisi in listele electorale.

(2) Nici o revizuire nu poate fi facuta, daca are ca rezultat suprimarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor sau a garantiilor acestora.

(3) Constitutia nu poate fi revizuita pe durata starii de urgenta, de asediu si de razboi.”

Art.142 admite, deci, modificarea caracterului suveran, independent si unitar al statului.

Iar acest fapt inseamna, mai intii, declaratii, initiative, programe, statute, agitatie, marsuri, actiuni, pentru a convinge populatia sa pledeze pentru revizuirea Constitutiei si unificarea cu patria-mama Romania. Daca asta e neconstitutional, cum era de interpretat initiativa modificarii Constitutiei pt solutionarea problemei transnistrene, sau aderarea la UE, cedind din suveranitatea statului?

PNL a cistigat in justitie un dosar in baza precedentelor CEDO, care spun ca putem pleda, pe cai pasnice, sub protectia art.10, din Conventia Europeanaa Drepturilor Omului, pentru Unirea cu Romania.

Cazul Dodon comporta un aspect juridic si unul politic

Juridic – a pleda pt Unirea cu Romania e dreptul nostru conform Constitutiei si conform Conventiei Europene a Drepturilor Omului, care pune mai presus de toate libertatea de exprimare si pluralismul de opinii. Fiecine are dreptul sa isi caute fericirea. Noi credem ca fericirea noastra va fi prin Unirea cu Romania, si pledam pentru asta, iar unii, ca Dodon, fetisizeaza/sacralizeaza statalitatea, suveranitatea, independenta si alte notiuni, care sunt pe gustul Rusiei, si prin care au fost nefericiti oamenii nostril, alungati de saracia unui stat-problema sa isi cistige existenta peste hotare.

Politic – si acum, ca si mai inainte – Stepaniuc sau Dodon isi cauta electorat pe seama antiromanismului si antiunionismului, care au fost politici de stat ale comunistilor. Ei toti – sunt instrument si coloana a cincea a Kremlinului imperial, care se teme de Unirea noastra cu Romania.

Cel mai important, in opera anticonstitutionala, apar rolurile PLDM si PD

Dupa discutiile din Comisia juridica s-ar purtea ca PLDM, PD, PCRM si zisii socialisti sa voteze aceaste initiative legislative sis a se arate ca “o apa si un pamint” in privinta antiromanismului, intrecindu-se in a face sluj in fata Moscovei.

Consiliul Unirii, din care fac parte PNL, PNR, Forul Democrat al Romanilor, impreuna cu Actiunea-2012 si cu alte asociatii obstesti vor continua sa faca uz de dreptul la libera exprimare si vor pleda deschis pt Unire, pe cai pasnice, constitutionale, democratice, prin referendum – urmare a Marsurilor, actiunilor, pozitiei cetatenilor, abordarilor in public si la televiziuni etc. Si asta nu are nimic de a face cu Art.32 din Constitutie:

(Art.32. Libertatea opiniei si a exprimarii.

(1) Oricarui cetatean ii este garantata libertatea gindirii, a opiniei, precum si libertatea exprimarii in public prin cuvint, imagine sau prin alt mijloc posibil.

(2) Libertatea exprimarii nu poate prejudicia onoarea, demnitatea sau dreptul altei persoane la viziune proprie.

(3) Sint interzise si pedepsite prin lege contestarea si defaimarea statului si a poporului, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial, la violenta publica, precum si alte manifestari ce atenteaza la regimul constitutional.)”

Unionistii nu defaimeaza nici un stat, ci cauta o viata mai buna pentru romanii si alogenii din cel de-al doilea stat romanesc.

Unionistii nu pledeaza pentru Unire prin metode violente, ci prin metode pasnice, prin metode de convingere, la care au dreptul, ca si sa convinga si UE de necesitatea unificarii romanilor dupa exemplul german. Ba chiar unionistii au o atare obligatie, avind in vedere cit a patimit aceasta parte de popor roman in 200 de ani de ocupatie ruso-sovietica. Germania s-a unificat fara a cere permisiunea UE. A fost vointa oamenilor. Asa si unionistii romani vor explica si noi oamenilor unde este viitorul lor liber – in Europa, prin Romania.  

Loading Facebook Comments ...

23 Comments

Add a Comment
 1. Lumea din RM trebuie trezita la viata, caci propaganda ruso-comunista le-a fost bagata atat de adanc in cap,
  incat ei nu realizeaza ca numai Re-Unirea cu Romania ne mai poate salva de acest dezmat.

 2. Băi pavlişenco iar tu cu „concluzîili” tăli di doi bani. Poate prin sii 61 prosenti mai ierau si asii cari vor vreo uniri cu rasia, cu ukraina, cu tursia, cu jermania (cazusu tău) si iaca citi oleaci di la fiicari şî so facut 61 prosenti di antistatalisti.
  Şî bre pavlişenco, dacî nu ştii, 3 oamini tot pot faşi 61% daca di tat au fost 5, di aşeea mai intreabo pi morari cîţ di tăt au votat, dacî tot cauţ sondajî in folosu tau.

 3. curentul unionist are la baza adevarul istoric , democratia , pacifismul si progresismul … cei care vorbesc in numele statalismului in schimb sint multi simpli agenti ai rusiei in moldova … acestia sint sustinatorii mascati ai imperialismului ,colonialismului,militarismului si neo-fascismului rus . adica a unor forte reactionare si retrograde . miscarea unionista din moldova aduce mult cu miscarea pasnica de eliberare nationala a lui gandhi de pe vremea ocupatiei britanice . si stim ca acea miscare democratica si pasnica a invins in cele din urma in india …

 4. Cronicarul unionist

  Cazul Moldovei de Est – este unic in istorie:
  o populatie intreaga mai este inca manipulata si prefacuta in mutanti, ca sa-si uite originele sale romanesti, si sa devina niste mancurti rusofoni si rusofili !
  Cei de la Putere, participa tacit la aceasta crima contra populatiei moldovene, daca nu reactioneaza categoric contra acestui razboi contra noastra !

 5. EXTREMA DREAPTA din RM

  RM nu este un stat dar o fosta colonie a imperiului tarist-sovietic-rus.

 6. Unirea rominilor(fie moldovenilor) de pe ambele maluri ale Prutului devine pericol de moarte a tot soiul de excroci,tilhari in lege,mancurti-lingai.Toate lepadaturile stau in spatele armatei rusesti si sug singele acestui popor, aducind mari daune de imagine Rusiei.Este insuportabil de sustinut doi presedinti si un bascan cu toate structurile, pe o palma de pamint.Deaceia numai UNIREA este scaparea celor nevoiasi! UNIRE fratilor!!!.

 7. 1. cel mai mare antistatalist prezent la aceasta emisiune a fost domnul care a vorbit in rusa desi se vedea foarte clar ca ii este la indemana si limba romana, singura limba oficiala in Moldova este limba „moldoveneasca”/romana.
  2. aceasta ciuma rosie numita „comunisti”, dupa ce a omorat 30% din populatia romana din Basarabia, vor sa interzica un drept natural, unirea cu patria mama.
  3. sa inteleg ca cei din RDG, atunci cand au realizat unirea fireasca a celor doua Germanii au fost antistatalisti?

  Rusine comunistilor!, sa fie judecata aceasta ciuma care a ucis 70 de milioane de suflete nevinovate.

 8. Actiunele Unire trebuie sa continuie dupa 13Mai,terog nu va fii obositi’

 9. Pt John Onoje

  John, ele vor continua. Tu ce mai faci?

 10. Cine e Ceapaev, de fapt?

  Siberiakului

  Eu citesc ce scrii si parca esti un poloboc hodorojit. Mai schimba plaka. Unde vezi tu apropierea de Romania prin UE? Stii ce a spus Dabija? Ca Prodi, fostul comisar UE pentru extindere, i-a zis ca sansele RM sint egale cu ale Ruandei, peste vreo 40 de ani.

  Asta e una. Da a doua – oare nu pricepi ca unirea RM cu Ro prin UE este exact ceea ce place rusilor – adica la sfintu-asteapta? Pai cine face jocul antiromanesc – cei care spund e Unire sau cei care fac pe placul rusilor? Cit o sa mai manipulezi pe acest blog. Eu aici vad oameni destepti, nu stiu de ce crezi ca ei sunt buni ca sa ii prostesti tu cu Pl-ul tau, cu Korina Fusu si Valentin Dediu, unkiul ei. Ma-a-ari „liberali”!

 11. Problema pusa in discutie cred ca trebuia pornita exact de la denumirea statului. De ce se numeste MOLDOVA si de ce nu se numeste altfel ?. De ce „moldovenii” vorbesc limba romana si nu „moldoveneasca”, care cu maxima indulgenta poate fi socotita „grai” al limbii romane , nici macar dialectal ei(vezi fondul principal de cuvinte, frecventa folosirii acestor cuvinte , regulile gramaticale morfologice si sintactice etc)
  Pornindu-se de la aceste axiome dincolo de orice putinta de a fi negate, ar fi fost cat se poate de evident FALSUL punerii problemei. E ca si in cazul procesului computerului. Introduci termeni falsi, rezultatele vor fi false. De aici si intregul esafodaj al discutiilor este UNUL FALS.. Practica politica a preluat aceste falsuri pe post de adevaruri logice si de necontestat. Si, fapt foarte regretabil,prin emisiunea Nataliei Morari, o perpetueaza prin pretentii de obiectivism. Nu s-a documentat suficient , nu s-a gandit serios la ceea pooate fi concluzionat in urma acestei „dezbateri”… Cu alte cuvinte a facut un lucru de mantuiala pornind ea insasi de la falsuri.Dupa mine, ar fi trebuit prima data sa aduca in studioul TV somitati in materie de istorie, limba si drept constitutional , care cu siguranta exista in Academia de Stiinte a Moldovei, de pilda. In urma acesteia ar fi putu veni lamuritor si cu dezbaterile politicianiste la care s-a limitat. Astfel procedand a iesit ce a iesit:un talmes- balmes din care nu poti ramane cu nimic. Asta cu atat mai mult , cu cat din ceea ce s-a citat din Constitutia R. Moldovei, am sezisat derogari serioase de la doctrinele constitutionale stiintific probate international. Sunt „urmele” lasate de doctrina constitutionala sovietica din fabrica de falsificari de constitutionalitate ale fostului acad. Vinogradov.
  In fine, nu am putut sa-mi dau seama despre procentul de 61% a celor care accepta „unionismul”. Dar daca asa stau lucrurile cu adevarat, atunci intuitia logicii lor de oameni simpli si nescoliti este magistrala. Am stiut dintotdeuna ca LOGICA nu este apanajul exclusiv al savantilor. Cu ata mai mult a falsilor savanti.,drapati in faldurile jurnalismului de doi lei jumate.

 12. Bre Culmeo!! iar vinisi p-aci bre sa stuchesti oaminii cu balili tali? Amu chiar ca cred ca te-o trimis di la SIS sa tulburi apili di cind or scris aia scrisoarea aseeam stii tu cari!! Hai spune asa , pretinestii care palcovnic di la Maskva ti-a dat dezlegari sa ti bagi presti blogul ista? Vorbili tali intr-a cui folos li zisi? Al aluia cari ti-a agiustat calculatorul sa scrii cu tz, cu i din a? Pai vedzi cum ti dai di gol,neicusorule? Hai da fuguta la palcovnic si spuni ca esti unu din Rumania care ti dibuiasti una doua. Hai, ca poate o fi dom colonel Dediu? Sau Diliu? sti tu mai ghinii ca mini.
  Privet , moi drug. Ostorojno !!!

 13. P/u Un Informat
  1. De ce îţi permiţi să jigneşti pe alţii care au altă părere? Oare eu pe tine te-am jignit? Oare tu nu poţi conversa fără a obijdui cu acei ce au altă părere, cu atît mai mult încă nu se ştie cine este mai proromân – tu sau eu!?
  2. Da, sunt convins că lupta între forţele politice proromâne cu diferită tactică de ReUnire („acum, urgent” şi „prin UE”) nu este în folosul urgentării ReUnirii. Aceiaş tactică de ponegrire alţi proromâni a avut şi Roşca, care tot striga că este cel mai proromân şi luptă pentru Unire
  3. Prin tactica de „ReUnire prin UE” se va micşora numărul cetăţenilor antiromâni, deci şi se va urgenta ReUnirea
  4. Pe placul ruşilor fac cei ce luptă cu alţi proromâni, dar nu cu forţile politice din RM proruse, deci antiromâne
  5. Să ne auzim de bine!

 14. Pentru Siberiakul

  1. Cine te-a jignit? Comparatia cu polobocul gol si hodorojit este foarte potrivita, citeste-ti postarile si te convingi usor, mai skimba plaka.

  2. Ai incercat sa coniverseyi si tu altfel? Nu ai incercat, doar manipulezi.

  3. Nu est proromân daca faci politika pe plakul Rusiei.

  4. „Lupta între forţele politice proromâne cu diferită tactică de ReUnire (“acum, urgent” sau “prin UE”) nu este în folosul urgentării ReUnirii” spui? ba urgenteaza, pentru ca cei care spun ca si comunistii, peledemistii si pedistii vor pierde daca nu se vor trezi. daca s evor trezi si vor lasa Troaca si vor trece de partea unionistilor, vor contribui mai repede la skimbarea mentalitatii oamenilor indusi in eroare.

  5. Aceeasi (si nu „Aceiaş” – dar inca te consideri proroman cind nu stii gramatica!) tactică de ponegrire a avut Roşca, oamenii lui plecind toti la PL. Acum PL e PPCD. PL-ul fura ideile PNL, privatizeaza actiunile, confisca propunerile.

  6. Tactica de “ReUnire prin UE” ii alunga pe moldovenii romani peste hotare, pentru ka e la sfintul asteapta, adica niciodata.

  7. Pe placul ruşilor fac cei ce luptă cu alţi proromâni, dar PL nu sunt „forţile” (corect fortele) romanesti din RM.

  8. Nu ne mai auzim, ca esti plaka strikata. M-ai pliktisit.

 15. unirea nu se cerseste fratilor pe la portile inaltelor curti domnesti europene si din rusia … unirea se cistiga doar prin lupta … ori armata , ori prin lupta pasnica de zi cu zi . o mare victorie ar putea fi obtinuta la recensamintul populatiei care se apropie . a te autodefini ca roman nu inseamna nicidecum a dispretui faptul ca esti moldovean – ca loc de bastina . sintem moldoveni si sintem mindri de asta … asa cum oltenii sint mindri ca sint olteni . dar in contextul actual sa declari ca esti moldovean si nu roman , faci jocurile unor forte straine de neamul nostru , care ne doresc despartiti si in 100 de tarisoare daca se poate . pentru a ne domina mai usor … divide et impera .

 16. P/u Un informat (dupa stilul cum scriţi – nu sunteţi VP?)
  1.Încă o dată îţi arăţi (Vă arătaţi) incultura conversaţiei. Vă plac forumiştii care sunt doar din partea Dstră cînd ponegriţi alţi proromâni? Dstră cu aceiaş duritate ca şi Roşca luptaţi împotriva altor proromâni!!!
  2.”Placa” este de pe acest forum „Unirea acum, urgent” (ReUnirea fiind un scop nobil), dar fără a avea o bază socială (majoritatea cetăţenilor proromâni) – scopul principal al Dstră este de fapt de a relua votanţii proromâni de la PL la PNL. Pentru aceasta şi „placa” este de atac împotriva PL. Chiar şi de nimeriţi în Parlament nu ve-ţi putea face Unirea cu 13 deputaţi.
  3. Manipularea se face pe acest forum. Aceiaş tactică ca şi a lui Roşca de pînă la 2005 – vorbind vorbe măreţe despre Unire în acelaş timp se luptă cu alţi proromâni. Întrebaţil chiar şi pe Dl N. Dabija
  4. Pe placul Rusiei s-a făcut în timpu alegerilor locale cînd PNL alături de propaganda Rusiei, a comuniştilor şi toţi antiromânii, din aceiaş parte a baricadei lupte politice s-a luptat împotriva lui D.Chirtoacă, chiar şi cînd rămăsese doi concurenţi D.Chirtoacă şi comunistul antiromânul Dodon
  5. Pe placul Rusiei se face că şi acum nu atăcaţi forţele politice antiromâne, dar avînd pretextul că PL vede altă cale de ReUnire atăcaţi forţele proromâne. Principiul ocupantului „Dezbină şi conduce” – (Repet pentru acei care dezbină forţele politice proromâne şi nu conştientizează că prin aceasta fac jocul politic KGB-ist a Rusiei)
  6. I-a alungat pe moldovenii români peste hotare conducerea antiromână, prorusă, comunistă şi neocomunistă a RM. Avem aşa conducere pentru că Roşca a atăcat tot acest timp alte forţe politice proromâne. Acum PNL a preluat aceste atacuri împotriva altor forţe politice proromâne
  7. Ar fi bine să nu mai auzim „placa stricată” – atac asupra altor forţe politice proromâne. E de ajuns cît Roşca a dezbinat fporţele politice proromâne
  8. Dacă întradevăr doriţi ReUnirea – luptaţi cu antiromânii, avem de aceştea destui. Căile de ReUnire pot fi diferite, dar pentru aceasta ReUnire , majoritatea cetăţenilor şi a forţelor politice trebuie să dorească ReUnirea!!! Atacul asupra altor forţe politice proromâne îndepărtează ReUnirea

 17. Pt Siberiacul

  Ma uit la polemica aceasta cu Un informat si vreau sa intreb doar citeva lucruri, pt ca eu demult nu mai raspund, m-am saturat de aceste manipulari.

  1. Cind eu scriu despre Dodon si initiativele lui – asta e atac impotriva PL, PE CARE NOI, PNL, si ALTII NU-L CONSIDERAM IN NICI UN FEL PROROMANESC, ci oportunist si conjuncturist, un partid care se mafiotizeaza?

  2. Fostii PPCD-isti sunt la PNL sau la PL? Sunt la PL. Deci cine e Rosca – PNL si Pavlicenco sau PL si Ghimpu, care mereu propune PNL-ului sa nu participe la alegeri si sa se dizolve, care a pornit lupta contra PNL, cu ajutorul lui Rosca, in Flux, la EuroTV, cind PNL, in 2006, a lansat conceptul lui Taranu cu Uniunea Interstatala Romania-Republica Moldova? Ca asta a fost primul atac al PL contra PNL, care nu se uita, pina la cel din 2010, cind Ghimpu a spus ca a luat putine mandate din cauza mesajului unionist al PNL. Deci cine ataca fortele proromane, ca PNL e proromanesc, spre deosebire de oportunistii de la PL?

  3. Faptul ca PNL, Consiliul Unirii pledeaza pt Unirea cit mai repede – este atac impotriva PL (nu repet „forte proromane”, ca nu sunt Pl-istii asa ceva).

  4. Chirtoaca este un incompetent, om fara capacitati si fara putere de decizie, asta trebuie criticat dur, ca face de ris liberalii in general, adica si pe noi, ca ne numim national-liberali. Este o fatada pentru afacerile murdare ale tuturor celor pe care ii astupa de la directia locativa, de la toate intreprinderile Primariei care aduc, probabil, bani PL-ului nu numai in campanii electorale. Nici o diferenta fata de alte partide, care tot se mafiotizeaza.

  5. Cojusneanu, fost consilier comunist, Stratulat, seful pietei centrale, Vasile Petrea, seful pietei Ciocana, astia sunt liberali sau comunisti, deveniti din interse financiare liberali peste noapte cu Herta in frunte, avind un unchi comunist si dat afara de la CCCEC, la fel plecata si ea de acolo si cu Cernei, care numai unde nu a fost….

  6. In concluzie – toate acestea ce arata? Ca PL este o strinsura de fosti pepecedisti si fosti comunisti, ca nu a avut electorat si l-a amagit cu romanismul si cu faptul ca Chirtoaca are semnatura oficiala. Acum lumea se dumireste si vine la PNL, care e partid extraparlametar si are oameni in aproape toate raioanele din CONVINGERE, nu din interes de TROACA.

  Cit ai sa mai cinti refrenul asta imputit cu atacul intre fortele romanesti. Nu este PL forta romaneasca, uite prietenii PD-L-isti au cazut, acum ce mai spune Ghimpu care personal mi-a zis ca Basescu mai mult il incurca decit ii ajuta. Acum e liber sa fie roman fara PD-L, mai ales dupa ce va fi dat afara din AIE.

  Chirtoaca nu e bun de primar, asta nu inseamna ca e bun Dodon. Dar cind unul pe care il crezi de al tau face rau, iti interzice publicitatea unionista, te face de ris, nu poti asta admite daca esti om cu integritate. Noi nu procedam dupa principiul – „e clar ca e rau, dar e bun ca e al nostru”. Halal de asa neispraviti!

  Da, si despre Decret! Rid specialistii. Pt ca numai cu PR s-a ales, e clar. Daca facea Decretul competent, pe baza recomandarilor si rezolutiilor Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, nimeni nu-l anula. Nici aici nu l-a dus capul pe Ghimpu. Insa noi, PNL, am fost unicii care am iesit in piata, ca de fiecare data, cu drapelele in berna la instalarea Piaetrei comemorative si Chirtoaca nu dorea sa imi dea sa spun citeva cuvinte, egoist si rasutacios precum e, la fel ca si Korina Fusu, de 7 aprilie. Apoi au facut filmul unde ma arata pe mine linga Natalia Morari, cind toata ziua a stat acolo spinzurata de microfon Korina Fusu, al carei unchi, Valentin Dediu, deja se stie cine e… Astia sint forte proromane? Incetati cu manipularile. Toata lumea spune ca a declara azi ca te unesti cu Romania prin UE este jocul Moscovei, numai dumneata vii aici si torni manipulari pe blog si „obrazasti” nevoie mare precum ca e altfel. Nu e altfel, e asa cum spune toata lumea. Mai trec ceva ani sau chiar mai putin si se va vedea unde mergem.

 18. Pentru d-na Pavlicenco

  Kiar va multumesc pentru ca m-ati completat, eu cunosc din activitatea PNL, dar nu chiar asa, ci doar din ce citesc. Este extremd e tendentios cum scrie acest Siberiak. Parka e platit de liberali sa sckrie una si buna. Mai stergeti-l. Desi stiu ca le dati voie la toti sa skrie ce vor si nu stiu daca e bine sau nu.

 19. „…Nici aici nu l-a dus capul pe Ghimpu…”

  haha mai rariori cînd ma soglaşăsc cu pavlişenco, da aişia da. gHimpu o avut un an jiumati doua funcţîi din şele mai mari în stat, şî no facut niş o figî, pi tăti dirăcţîili. O putut numai sî închidî microfoanili comuniştilor în parlament şî o chiatrî sî pui pi cari no mai vedi nimi în afarî di uni politişieni cari vor sîş facî piar.

  Asta spuni numai una, gHimpu nari cap ! macar cîi unianist în suflit, da nari cap şî gata! şii drept, niş dispri pavlişenco nu poţ zîşi cî ari.

 20. Mie nu-mi plac conflictele între fraţii de sînge, rude şi persoanele proromâne şi anticomuniste, chiar dacă au şi diferite viziuni în unile probleme tactice
  Mie îmi pare rău de această agresivitate a PNL faţă de acei care au făcut mult real pentru românism în RM şi nu Vă plac că doar văd altă cale de ReUnire.
  Dar eu persoană simplă, nepolitic, nu văd cum se poate face acum , urgent Unirea. poate că şi greşesc.
  Aprecierea PNL a PL şi atacurile PNL asupra PL istoria le va da verdictul. Istoria va da verictul şi lui PNL şi PL, paremi-se că cu Roşca cu PPCD oamenii s-au calificat
  Cu aşa „conlucrare” a forţelor proromâne şi peste 10 ani vom fo conduşi de antiromâni. Dacă vom fi în viaţă Vă voi întreba personal şi pe Roşca şi pe Dstră
  Cîndva am mai mai scris că nu voi reveni, acum regret că am revenit, nedorind V-am enervat.
  Dna Pavlicenco – cer scuze dacă cu ceva V-am obijduit. Nici o dată n-am avut intenţia să obijduesc pe cineva. Doar am încercat să contribui cumva la conlucrarea, neatacuri a forţelor proromâne. Regret – doar am pierdut vremea.
  Vă doresc sănătate

 21. Pt Siberiacul

  Nu suntem „fraţi de sînge, nici rude cu PL”.

  Nu avem agresivitate fata de PL, ei au ACTIUNI fata de noi – interziceri, propuneri de dizolvari, critici de tot felul etc.

  PL nu a facut nimic pt românism, daca nu e pt Unire.

  Ca viitorul sa se implineasca, prezentul trebuie sa propuna. Asta facem – cu ce va jignim?

  Atacuri sunt ale PL contra PNL la nivel de ACTIUNI – plagiat, furt, interdictii, confiscari, atrageri si cumparari de oameni etc.

  Am fost cea care l-am criticat dur pe Rosca. Nu l-am auzit o data pe Ghimpu sa faca asta, doar s-a folosit de ce i-a pus Rosca la dispozitie.

  Si eu am pierdut vreme cu o persoana care apara niste forte ce nu sint romanesti, de aceea toata piramida dumitale de argumente nu isi are rostul. Timpul te va convinge.

 22. pentru Sibireak
  vorbesti foarte corect cind spui de acestea care fac parte din acest bunker al unionistilor si care ii ponegresc pe alti proromani si care cum de straniu nu ar fi au aceleasi interese ca si ultimii, insa ce sa-ti spun asta e foarte bine si in urma acestor conflicte dintre grupurile proromane nu au de cistigat decit insasi noi cetatenii RM care nu au dorit ,nu doresc si nici nu o sa doreasca ca cineva sa ne decida soarta tarii in care traim, deci iluziile voastre privind unirea sau reunirea nu o sa ramie decit iluzii si pareri fantastice care nicodata nu se v-or realiza, insa ceia ce tine de: „ar trebui sau nu interzise acele forte sau partide care dezbina societatea si atenteaza la integritatea si suveranitatea statului” atunci sunt cu ambele miini pentru , precum si majoritatea care isi iubesc patria RM ,si nu numai interzise ci si puse la perete toti vajashii lor care cauta numai sa-si faca piar pe iluziile bolnoviciaose ale unor indivizi, si in concluzie putem constata ca daca nu esti sustinator sau „priblijonyj” ai buncherului lui Pavlisenco esti un mancurt,kgbist ,comunist ,pohuist etc. si aici nu importa sustii ideia unirii ori nu , aici importa doar ce de bine ii poti linge in fund si numaidecit trebuie sa fii de acord cu tot ce se vorbeste aici, indata ce ti-ai schimbat parerea devii un tradator

 23. Respect pentru Caldare, dar nu stiu cine ar fi acel cretin in camasa albastra care a incercat sa vorbeasca despre sponsorizarea lui dodon si mai nu a inghitit limba cind i s-a rugat sa demonstreze acest fapt, asa numai vorbe si nimic fapte in stilul unionist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *