De ce politicul si media nu vorbesc despre Unire

Textele de mai jos sunt de pe site-ul www basarabia-e-romania ro. Cineva mi le-a postat pe blog. Sunt intrebari la care ar fi bine sa cautam cu totii raspunsuri, ca sa stim cum sa actionam. Ar fi minunat daca, sub presiunea noastra, a romanilor care vor o Ţară intregita, lucrurile s-ar schimba. Mentalitatea oamenilor, mutilata sau strivita in mod criminal de guvernarile sovietica si comunista de dupa implozia URSS, e cea mai greu de schimbat, dar aici fiecare dintre noi are o obligatie morala, cu impact de destin. Am spus de atitea ori si imi pare bine ca spun si altii un lucru: toti oamenii politici – importanti si mai putin importanti – stiu ca Unirea cu Romania se va produce, ei nu cred in acest stat, stiu si chiar sunt convinsi ca nu-l vor construi, dar spun povesti legate de “integrarea europeana” pentru ca, intre timp, sa fure ce a mai ramas nefurat. Ei sunt cei care submineaza “statalitatea”, ce nu-i fericeste nici pe romani, nici pe alogenii nostri – integrati sau ba in societatea celui de-al doilea stat romanesc. Guvernantii nu cred in acest stat si il tot fura, ca sa fie cetateni “onorabili”, cu averi intangibile, cind Republica Moldova va fi inglobata in Romania.

DE CE NU VORBESC POLITICUL SI MEDIA DESPRE UNIRE

Dupa cum bine se vede de la televizor, oamenii politici din România și instituțiile media nu vorbesc în mod deschis despre soarta romanilor de dincolo de Prut și despre Unirea Basarabiei cu România . Mi-am pus întrebarea de ce oare se întâmplă acest lucru?

Televiziunea , radioul și ziarele despre Unire

Marea problemă în România este că majoritatea instituțiilor media nu aparțin unor cetățeni români. Astfel, aceştia nu duc o politică patriotică autohtona, ci încearcă să promoveze interesele altor puteri ale lumii sau interese personale ale proprietarului . Acestea nu sunt interesate de acest aspect, al națiunii romane dezbinate, și nu alocă timp pentru astfel de polemici. Probabil, există și interese străine, ca acest deziderat să nu fie adus în faţa opiniei publice. Oamenii se leagă de locuri și acest lucru se reflecta în spiritualitatea lor. Daca nu ești legat de un loc, nu poți fi cu sufletul alături de acele idealuri.

Dar, totuși, există și televiziuni, și ziare, care aparțin, cu precădere, unor cetățeni romani. As putea aminti aici de Antene: de ce nu iau acele televiziuni măsuri? Nu sunt acești patroni cu adevărat cetățeni romani – nu este idealul majorități românilor să se realizeze Unirea? Probabil, pentru că sunt prea deservite politic, pentru a mai trata astfel de subiecte, ce prezintă o mai mare importantă pentru națiunea romana decât ce a mai făcut Traian Băsescu sau Elena Udrea.

Unirea prin meteo de la televizor

Nu știu dacă ați observat că, în ultimul timp, mai precis de la pierderea alegerilor de către comuniștii din Basarabia, la televiziunile din România harta prezentată este cea a României împreună cu Basarabia, iar informațiile se referă, în mod natural, la ambele provincii românești. Aparent, acesta este un detaliu minor, dar el face, probabil, parte din mecanismul psihologic, prin care se transmite către români mesajul de unitate.

Unitatea realizată prin emisiunile de meteo este extraordinară, deoarece se transmite la ore de maximă audienţă, iar starea vremii, practic, interesează pe toți oamenii. Aducerea în faţa opiniei publice, în mod natural, a acestui lucru este extraordinară, dar, totuși, sper la mai mult din partea României. Probabil, în cărțile de istorie de peste 100 de ani, se va vorbi de aceasta primă etapă, aparent neimportantă.

Ce fac oamenii politici din România?

Cei din Basarabia vorbesc în mod deschis despre această problematică, fie ca sunt pro-, fie că sunt contra.

De ce nu fac și politicienii din România acest lucru? Analizați programul politic al tuturor partidelor parlamentare și o sa vedeți ca nici unul nu și-a propus o astfel de unitate. Nici unul nu are prin statut să lupte pentru realizarea unității teritoriale a Ţării. Îi înțeleg pe socialiști care, probabil, nu fac nimic fără să ridice mâna Moscova, dar nu înțeleg de ce și ceilalți aplică aceeași politică.

Una dintre explicații ar fi că mulți politicieni din România nici măcar nu știu ce este Basarabia. Acest lucru e din cauza slabei lor pregătiri istorice și sociale. Politicienii din România nu sunt acolo pentru susținerea intereselor națiunii, ci pentru propriile buzunare. Poate că e timpul ca aceștia să se schimbe, sa lucreze și in interesul cetățeanului, mai ales că acest lucru nu le afectează negativ propriile interese.

De ce nu înțeleg politicienii că au o misiune istorica? De ce nu se realizează astfel de dezbateri? Este timpul să vă responsabilizati și să introduceți în discursul politic acest lucru. Au trecut 20 de ani de la căderea zidului comunist și nu cred ca vi se mai poate întâmpla ceva.

 MAFIA DIN REPUBLICA MOLDOVA SE OPUNE UNIRII CU ROMANIA

Rep. Moldova mai există ca stat nu pentru că românii basarabeni ar vrea asta, ci pentru că există grupări mafiote primitive, care încearcă menţinerea acestui stat defect la graniţa Europei.

Rep. Moldova este întârziată în procesul unificării chiar de către “elita de afaceri si politica” din tara, deoarece atata timp cat mai au de furat ceva si de subjugat o parte a natiunii romane, nu vor vrea Unirea cu Romania.

Intrarea in Romania ii duce automat in spatiul European. Or, ei nu stiu sa lucreze intr-un sistem legal, averile lor facandu-se prin interventii de tip mafiot. Cand Rep. Moldova se va uni cu Romania, acesti „racketi” vor parasi de urgenta provincia, deoarece aici vor avea de platit pentru ce au facut.

Asa cum este el, statul roman este net superior celor din ESTUL lui si chiar din jurul lui. Asta inseamna ca aici regulile se respecta si fiecare va trebui sa se supuna legii.

Marele avantaj al Unirii cu Romania pentru romanii basarabeni este chiar acesta al securitatii interne si externe. Nimeni nu va mai putea face ce vrea, iar oamenii vor avea institutii care sa ii apare. Acest lucru va duce automat la dezvoltarea economica a acestei zone, tinuta pana in acest moment de catre “racketi” in primitivism.

Europa nu mai poate accepta ca un stat mafiot sa existe pe granita ei. Europa nu este Africa si nici Orientul Indepartat. In Europa siguranta si individul sunt pe primul loc.

UNIREA CU ROMANIA VA CRESTE DE PATRU ORI PENSIILE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Este foarte important ca unionistii sa stie sa spuna adevarul celor din Rep. Moldova. Iar adevarul trebuie exprimat prin efectele asupra bunastarii cetatenilor acestei provincii romanesti.

Adevarul este ca romanii basarabeni o vor duce mai bine. Cu mult mai bine.

De exemplu, pensia medie in Romania este de 200 de euro. In Rep.Moldova pensia medie este de doar 50 de euro.

Deci, in conditiile in care preturile sunt aceleasi, de multe ori mai mari in Rep. Moldova, Romania ofera pensii de 4 ori mai mari.

Nu mai vorbesc aici ca militarii si cei care lucreaza in ministerul de interne sau securitate, adica in structurile de forta – vor avea pensii nu mari, ci foarte mari. Cu totii stim ca media pensiilor militare din Romania este undeva peste 800 de euro.

Unirea va insemna pentru pensionari, de exemplu, cea mai buna cale, cea mai scurta si mai sigura de trai de patru ori mai bine. Incepand de a doua zi dupa realizarea Unirii, pensionarii vor trai de patru ori mai bine, fara sa adaugam aici ajutorul pe care statul il acorda constant acestei clase sociale.

Nu vorbim aici de promisiuni, asa cum se fac la Chisinau, nu vorbim daca Tara o va duce mai bine, nu vorbim decat de Unirea cu Romania, care va creste din urmatoarea luna pensiile. Din luna imediata, urmatoare pensiile vor veni crescute de patru ori iar postasul asa le va livra.

Acesta este si motivul pentru care multi romani basarabeni isi iau cetatenia romana – pentru bunastare. Tot acesta este si motivul pentru care multi vorbitori de limba rusa din rep. Moldova, cu mult peste procentul de romani, isi iau cetatenia romania. Ei vor sa traiasca mai bine, vor ca viata lor sa fie respectata.

Voi trebuie sa spuneti tuturor acest lucru. Trebuie sa le spuneti ca de a doua zi dupa Unire vor trai de patru ori mai bine.

Loading Facebook Comments ...

20 Comments

Add a Comment
 1. UNIRE !!! .

 2. vraghia malai jisazî

 3. d. pavlicenco bine ziceţi da rau lucraţi .ştiţi dumnevoastre ciţi romini locuesc in basarabiea .şi daca ştiţi trebui sai ajutaţi .am in vedere cu privire la ceteţenie .dumnevoastre trebui in mod legal sa cereţi romaniei sa puna in drept toţi cetaţenii r. moldova care locuesc pe teritoriul basarabiei pina la ocupaţiea basarabiei de ruşi nu ma refer la numeli meu sunt romin de mulţi ani cu acte in drept dar sunt mulţi care nuşi permit sa redobindeasca cetaţeniea ca e foarte scump.şi cei ce au bani şi au redobindit cetaţeniea cu bani grei nu sunt romăni .mai mult de cit atita lucreaza impotriva romănilor cu diferite critici la adresa romînilor .azi da juramintul şi mine ma injura cu nume de ţigan .eu propun ca rominii basarabiei sa fie toţi intrun partid comun şi toţi cu un ideal spre unire .eu zic aşa sa fie pus in drept toţi rominii basarabiei de a primi cetaţaniea .şi atunci putem vorbi de unire .chiar şi de referendum daca cinevai il doreşte cred şi sunt convins ca astai unica cale corecte spre unire .şi de a obţine acea unire foarte rapid şi simplu .şi tote minciunile spuse poporului pina acum despre uniuniea europeana vor cadea .şi nu a mai trebui atitea eforturi şi cheltueli de a fi membrii uniunii europene .dar pe de alta parte ma tem tare sa nu ajunjem de unde am pornit adica in s.s.s.r.

 4. ştiţi dumnevoastre cum lucreaza ruşii in moldova prin itermediu transnistriei şi cu ajutorul multora din politicieni care nu doresc acestui pamint bineli ruşii aduc bani in basarabiea cu vagoaneli nu cu sacii pentru a cumpara basarabiea .afara de partidul lui ghimpu toţi ca unu vor s.s.s.r

 5. Pt vladimir
  Pt neinformati

  PNL si Consiliul Unirii au facut repetate conferinte de presa, inclusiv la Bucuresti, in problema cetateniei romane. Unde au spus toate aspectele dureroase. Daca nu stiati, nu inseamna ca lucram prost. Presa nu arata nimic. Deschideti site-urile PNL si CU sau dati search „cetatenie” pe blogul acesta si vei vedea, apoi sa vorbiti.

 6. Mai corect ar fi: „De ce nu vorbesc politicienii si jurnalistii despre Unire?”

 7. Eu a-și propune să trecem de la vorbe la fapte, să mergem în fiecare sat ,să vorbim cu lumea despre avantajele unirii. Oamenii mai ales de la sate și ce-i din afara țării este puțin informată, și când vine vorba de unire se fac gem ca aricii și strigă ca nu vor. Sunt sigură ,că dacă vor fi mai bine informați, vor accepta unirea.

 8. Dar, in general, dna Pavlicenco, aveti dreptate.
  Nici nu mai incerc sa inteleg MENTALITATEA corupta, compromisa, de prostituati, de lingai, de tradatori a pseudo-intelectualilor nostri, politicienilor, jurnalistilor de PLASTILINA!

  Intr-un articol despre situatia din Rusia, cineva scria: Ce vreti voi? Cum sa priveasca intelectualitatea rusa mai larg, mai profund CRIZA care domneste in Rusia? Caci MAJORITATEA lor sunt niste PARVENITI, fara stofa de intelectuali;
  ca daca il dau jos pe Pukin, vine Ziuganov, ei inca nu au inteles de unde le vine tot RAUL…

  ADEVARUL este ca majoritatea rusilor sunt fiii si fiicelor celor care au supravietuit GENOCIDUL comunist, adica acelor care s-au aplecat, ca sa pupe cizma lui Stalin, care AU COLABORAT… Clasa politicva de la noi este formata la fel, din colaborationisti, sau din fiii colaborationistilor…

  Cei cu verticalitate au fost OMORATI, deportati, sau marginalizati din generatie in generatie.

  …niste CORCITURI… care asteapta ca ALTII sa fie pe linia I iar ei apoi vor FURA revolutia… si UNIREA!

  Cam acesta este tabloul, dar…
  dar…
  dar SA STIE, ca nu ei vor face UNIREA, nici milioanele… ci acei care AU VERTICALITATE, CARE AU IESIT LA DEMONSTRATI si care nu se vand pentru o farfurie de supa cu linte…

  Oricum UNIREA o va realiza chiar Dumnezeu, cand acest popor va intelege UNDE este adevarata PUTERE a BIRUINTEI!

  Stefan a inteles. Si Stefan „raru razboi de nu’l biruia”… scria Gr. Ureche.

 9. Oricum, actiunea de la 13 mai a fost un mare succes. Sa continuam cu indrazneala!
  Bucuria noastra trebuie sa fie mai mare decat frustrarile. Bucuria noastra este ca FLACARA ROMANISMULUI in Basarabia este VIE!
  UNIREA este inevitabila! Traiasca Romania Mare!

 10. Revolutia alba din Rusia, bate pasul tot pe loc, tot pe loc si deloc. De ce? Pentru ca rusii de azi nu au coloana vertebrala… inca nu s-au dumirit, nici nu S-AU POCAIT de toate crimele comise de PARINTII lor impotriva popoarelor pasnice vecine, impotriva propriului POPOR: intelectualitatii, preotimii, oamenilor de afaceri si gospodarilor din Rusia…

  Ce fel de revolutie ALBA pot face rusii, cot la cot cu comunistii si natistii fascisti rusi???

  Rusia e foarte bolnava … incat nu se mai poate autovindeca de ZARAZA comunista, de trecutul si prezentul ROSU de sange…

  ……………………..

  Левохождение

  http://kavkazcenter.com/russ/content/2012/05/15/90590.shtml

  #ОккупайАбай, #ЧистыеПруды, #МаршМиллионов, и т.д. и т.п. «Твиттерная революция» в России, как и ожидалось, усиленно педалирует свою ФОРМУ, при этом столь же тщательно скрывая суть.

  Иначе как можно объяснить, что с первых декабрьских митингов на Болотной — и по сей день, теперь уже в рамках одного лагеря на Чистых прудах — продолжают вполне себе мирно сосуществовать русские нацисты, леваки откровенно прокоммунистического толка и люди, до сих пор вроде бы относящие себя к «либералам»?..

  Как стрелка компаса в свободном вращении всегда поворачивается к северу — так и русские, молодые или старые, свободно отпущенные в вольное политическое плавание, немедленно начинают грести налево. Их уносит левый Гольфстрим, они млеют от слов о «социальных требованиях» и «социальной справедливости» («все отнять и поделить!»), да еще слегка — от нацистских речей об «интересах русских».

  Получается у них, короче, в чистом виде национал-социализм — много социализма, уравниловки и распределительного грабежа богатых, сдобренного нацистско-антисемитским душком (богатые же все, как всем известно, — евреи…). Классическая послевоенная сталинщина, короче — социализм плюс «борьба за приоритет» и «великий русский народ», так что о Гитлере вы сразу подумали — напрасно…

  По сути, если обобщить, — это просто коммунистический лагерь… Даже название откровенно скоммунизжено у американских леваков — Occupy Wall Street. Всевозможные левые тусовки — ЛСД, РСД, РРП, КРИ, всякого рода будрайтскисы и бийцы — оккупировали духовное, так сказать, пространство этого #ОккупайАбая. Нацистов меньше, — но зато они все дружинники с повязками и рациями, репрессивная, так сказать, часть этой общественной инициативы. Силовики…

  Да еще иной раз зайдет выступить какой-нибудь их Крылов («Спецназ России») перед публикой, пообъяснять, что такое демократия… Листовками этих КРИ и РСД завален весь пятачок у Абая, да и раздаваемые по рукам листки под нейтральными названиями — типа того же «#ОккупайАбай» — они тоже насквозь левые и прокоммунистические, если вчитаться…

  Мало того, что требовать смены режима, ночуя на земле в такого рода уличном лагере, где даже плакаты и мегафоны по требованию полиции запрещены, — это демонстрация собственной слабости и бессилия, которое только профанаторы и ничтожества могут выдавать за какой-то обалденный успех «протестного движения». Как и предшествовавшую образованию лагеря беготню от ОМОНа по бульварам, Тверской и пр. местам после «праздничка» 9 мая.

  Мазохизм, как и было сказано: в результате этих действий врагу (ментам ли, или государству) не причиняется ни малейшего рального ущерба. Зато ущерб причиняется самим митингующим: их арестовывают, избивают и т.д.. Презрение — это единственное, чего достойны «оппозиционеры»-белоленточники вместе со всеми их «мирными и ненасильственными протестами».

  Мало того — но есть же еще и вопрос политической программы, так сказать…

  С чего надо начинать «протест»? С требования «честных выборов» и отставки Путина как «вора» (но не палача, мясника и военного преступника)? Или все-таки с попыток оглянуться вокруг, вспомнить всю предысторию, всю расстановку сил — и ПОКАЯТЬСЯ? Покаяться за все то зло, которое русские причинили другим, порабощенным и оккупированным ими народами.

  И при Путине, и еще задолго до Путина, за столетия. Потому что нынешние бунтующие «хипстеры» с айпадами, как ни крути — правнуки тех самых, кто «дошел до Берлина» в 1945-м, изнасиловав по дороге 2 миллиона немецких и польских женщин. За это надо каяться!!. — но не тут-то было… Внуки, правнуки и праправнуки тех, кто сажал и охранял, кто расстреливал и конфисковывал имущество… Потому что других внуков тут просто не осталось.

  Более-менее нормальных, весь тоненький культурный слой, нажитый за 200 лет «петербургского периода», именно эти деды и прадеды тогда повырезали, выкосили, выжгли, — возможности сохраниться и оставить потомство, кроме как у прислуживающих и вертухайствующих — физически и морально — просто не было ни у кого. И за это тоже — надо бы сперва покаяться, господа!..

  А то теперь вот уже отпрыски тех палачей и стукачей «протестуют против режима», — и груз вины за прошлое их дедушек и бабушек, за оккупации, геноциды, раскулачивания и массовые изнасилования им при этом на плечи совершенно не давит!.. Никакой вины они не чувствуют, — виноват один Путин со своей шайкой, а они ни при чем, и деды-прадеды их ни при чем, и отцы их в КПСС вступали, конечно же, исключительно для продвижения по службе, и «георгиевская ленточка» радостно соседствует с белой у них на плече….

  Недаром украинцы сложили эту поговорку — что, мол, русская демократия заканчивается там, где начинается украинская независимость. Точнее не скажешь…

  Короче, русские — точнее, их лучшая, наиболее молодая, продвинутая, айпадно-белоленточная часть — хотят сменить правителя в своей стране. И только. Недостатков самой страны, ее преступлений в истории, ее кошмарного кровавого наследства — они при этом просто не замечают. И свою, СВОЮ личную, а не Путина, ответственность за эти преступления — признавать тоже не собираются, как видим… Ни извинений, ни покаяний.

  Путин — вор, потому что отдал своим друзьям по кооперативу «Озеро» торговлю нефтью и пр. Вот это их волнует, да, об этом только и разговоров, пересудов, публикаций в «Новой» и «The New Times». А по какому праву Москва вообще владеет Сибирью и качает (ворует!) оттуда нефть и газ, и что это ведь самая настоящая, классическая эксплуатация колоний (не только одной Сибири), — русской «оппозиции» просто не кажется чем-то неправильным и заслуживающим отдельного разговора…

  А как быть с геноцидом чеченцев, когда руками русской солдатни и ментов была убита больше чем четверть нации? За это никто из белоленточных «хипстеров»-«оппозиционеров» (и их вождей типа Бабченко, гордящегося участием в тех войнах) не испытывает желания покаяться как за вину всего населения РФ, не только одного Путина? Увы, если б испытывали – никакие развеселые ОккупайАбаи, где говорят обо всем, но молчат о главном, как и никакие легкие прогулки с писателями по московским бульварам, были бы просто невозможны…

  В общем, настоящая оппозиция в России — это, собственно, оппозиция самой России, самому существованию этой империи и всему тому вековому злу, феерии ужаса, пыток, погромов и насилия, что несет Россия всему остальному человечеству, начиная со своих ближайших соседей. Попробуйте-ка сказать о преступлениях русской империи в мире Немцову, или о желательности ее скорейшего распада — Яшину… Стремление подмазаться к большинству населения России, стать рубахой-парнем, сойти за своего, такого же — тем сильнее у Немцова, чем сильнее это фашиствующее, кондовое, черносотенное большинство открыто ненавидит его за его национальность….

  Собственно, конечно, говорить русским о преступлениях их империи, их же собственных дедов и прадедов, и призывать их покаяться, отринуть это вековое зло, зачеркнуть 1000 лет жуткого прошлого России и начать жить с чистого листа — бесперспективно. Они слишком закоснели во зле — не говоря уж, что просто-напросто спились, пропили последние остатки мозгов, какие еще были. Есть власть, состоящая из преступников в форме и погонах, есть шустрые молодые ребята — «хипстеры», красно-коричневого в основном окраса, из «оппозиции», — и есть больше 100 миллионов пьяной и бессмысленной биомассы.

  Вот, собственно, кто и населяет на 99% Россию. Людьми эту биомассу назвать совершенно невозможно, и в редкие моменты протрезвения и хоть какого-то интереса к окружающему — эта биомасса против Путина, о да, конечно же, она против Путина!!! За то, что он не Сталин, не всех еще «олигархов» посадил, не депортировал снова чеченцев, не навел еще «порядок железной рукой»… Такова «оппозиционность» того «народа», из которого вышла и который берется защищать «оппозиция» немцовых-яшиных-навальных…

  За что вообще вся эта борьба, все эти митинги, шествия, ОккупайАбаи, и пр. и пр? Какова главная цель, основной лозунг? Честные выборы? Смена Путина на «честно» выбранного кого-то другого? Но, во всяком случае, ясно одно: это борьба никак не за свободу. За что угодно, но не за свободу, а точнее — решительно против свободы. Хотя бы уже по одному тому, что в этой борьбе против Путина участвуют левые, включая и открытых коммунистов. А остальные участники, очевидно, совсем и не возражают против того, чтобы эти левые участвовали в «честных» выборах и даже выигрывали их.

  Получая тем самым возможность проводить в государственном масштабе меры, противоположные свободе: национализацию, скажем. Или какой-нибудь «налог на роскошь». Или просто прогрессивный подоходный налог. Проводить меры в духе «отнять и поделить», то бишь нагло, открыто и демонстративно нарушать имущественные права тех, кого они именуют «буржуями».

  Не говоря уже, что и тайную полицию, и цензуру, и наказания за мыслепреступления — коммунисты оставят в силе или восстановят после начального короткого периода эйфории от своей победы, — как, собственно, они и сделали в 1917-м году. Ибо коммунистической власти без цензуры и тайной политической полиции, выслеживающей инакомыслящих, просто не бывает. Путина по всем этим полицейским параметрам они превзойдут однозначно — но будет уже поздно…

  При Ельцине, как известно, за слова не сажали, даже нацисты за свои погромные речи отделывались в основном условными сроками. Но, однако же, и не карая за слова, не обращая на митинги и транспаранты с проклятиями себе никакого внимания — власть достаточно крепко сидела в седле, вышибить ее оттуда не удалось даже импичментом, организованным коммунистами и разного рода нацистами в тот момент, когда коммунистическая фракция была в Думе крупнейшей.

  Что уж говорить сейчас! — ну да, по чистому своему идиотизму, привычке жить не разумом и логикой, а инстинктами, власть разгоняет и избивает любых протестующих (даже духовно очень близких этой же власти). То-то они радуются и визжат от восторга, отвоевав себе хоть крохотное «пространство свободы» у памятника Абаю.

  С такой безумной властью и это уже событие, да! — но они в этой эйфории забывают, что от их круглосуточного тусования, еды и спанья на данном «пространстве свободы» власть уж точно не упадет и даже не пошатнется. Их там можно не разгонять хоть год, можно просто не замечать этот их лагерь, — пусть сидят себе там, играют на гитарах, читают друг другу лекции… А власть будет стоять незыблемо — и делать все, что считает нужным, на всей остальной 1/7 суши, кроме этого пятачка у Абая. И поэтому, как ни крути, — для ликвидации этой власти нужны совсем-совсем другие методы…

  За вооруженный захват царской армией и более чем 100-летнюю колониальную оккупацию русскими Казахстана, кстати, нет желания покаяться у сидящих возле памятника великому казахскому поэту Абаю? Захватывать силой оружия, ордами своей «непобедимой и легендарной», чужие страны, а потом — даже не подумав извиниться за оккупацию — несчастным поэтам этих стран, как Шевченко, Мицкевичу или Абаю, ставить памятники в столице метрополии, — это для русского «протестного движения» нормально, да?..

  Но и молодежь, «хипстеры», «креативный класс» — это такие же генетические совки, как и их родители и деды-бабки, только с айфонами в руках. И совершенно в этом кругу не считается западло вместе с белой ленточкой прикалывать себе и «георгиевскую»…

  Да и вообще, оправдывать существование на свете России могут только законченные подонки.

  Борис Стомахин

 11. RM=Republica Mafiei!

 12. în articol se menţionează că dacă s-ar uni RM cu România pensiile din RM vor creşte de circa 4 ori!!!Cred că nu este chiar aşa,pensiile în România se calculează în baza principiului contributivităţii,dacă ai contribuit mai mult la fondul de pensii ai şi pensia mai mare.În schimb în România există pensia minimă,indiferent de cât ai contribuit, în cuantum de circa 320 lei,asta ar însemna în lei moldoveneşti cam 1100 lei.Asta se poate face legal,

 13. Repet, in replica, un mesaj pe care l-am postat ca raspuns la celalat articol publicat de Vitalia Pavlicenco.

  Spuneti ca Bucurestiul trebuie sa se mai trezeasca. Bucurestiul este treaz, mass-media romaneasca doarme.
  De exemplu, manifestarile pro unioniste (cum a fost si cea dedicata comemorarii celor 200 de ani de la ocuparea Basarabiei) din cladirea Parlamentului Romaniei la care participa si iau cuvantul parlamentari, senatori, reprezentanti ai guvernului, ai armatei arata ca problema este in atentia Bucurestiului.
  Dar, asa cum am spus intr-o replica la acest eveniment, societatea civila este in acest moment locomotiva care trage trenul Unirii inainte si antreneaza si lumea politica in miscarea unionista prin crearea unei mase critice.
  Rolul acestei societati civile, prin Consiliul Unirii si al Actiunii 2012, este deja recunoscut, apreciat si sustinut de diverse cercuri politice.
  Tot cu aceasta ocazie, am subliniat rolul educational al unor emisiuni gen History Channel in care se pot transmite in tot spatiul romanesc documentare si comentarii despre istoria nationala. Am spus ca astfel de episoade sunt mult mai accesibile si au audienta la americani, de exemplu, si sunt urmarite mai usor si de mai multa lume decat diversele articole sau studii istorice. Iar acest „Canal Istoric” ar putea fi finantat direct de Parlamentul Romaniei, ca institutie de reprezentarea a poporului roman.
  Vitalia, ti-as propune sa treci acest subiect in planul de masuri al CU.
  Cu alte cuvinte, este nevoie de o mult mai stransa cooperare a societatii civile – locomotiva, cu clasa politica – vagoanele.
  Si de aceea, cu cat sunt mai multe partide angajate in Consiliul Unirii, cu atat dialogul este mai direct si influentarea clasei politice, inclusiv a gasirii de resurse umane, propagandistice si chiar financiare devine mai substantiala.
  Sa nu uitam ca exista influente politice internationale, fie la nivelul partenerilor din Parlamentul European, fie direct intre Bucuresti si Chisinau. Iar in acest din urma caz, este utila implementarea principiului „diplomatiei in tandem”. Ambasadorul Renita, aflat si el la manifestarea din 16 Mai de la Parlament, mi-a replicat ca deja au inceput sa aiba loc initiative diplomatice comune. Spun asta ca sa mai redau optimismul unora dintre cei care sunt inca pesimisti asupra relatiilor dintre Chisinau si Bucuresti.

 14. mi-a fost blocat un mesaj

 15. Daca va veni unirea, firmele si societatiile dintre Nistru si Prut vor avea angajatii mai putini dar mai de calitate, mai buni.

 16. 2012: RUSIFICAREA LICEENILOR LA CHISINAU
  ––––––––––––––––––-
  “O ora de istorie pentru Basarabia”
  a fost la liceul „Gheorghe Asachi” din Chisinau
  8 Mai 2012
  –––––––––––––––––––
  „Actiunea 2012” continua campania de informare
  cu privire la trecutul istoric si la prezentul relatiilor
  dintre cele doua state românesti, România si Rep. Moldova.

  Astazi s-a mers la liceul „Gh. Asachi” din Rep. Moldova.

  Dincolo de discutia istorica,
  doi din tinerii din sala si-au exprimat energic pararile mai putin pozitive ale perspectivei istorice a unirii.
  Acestia au pus intrebari la care in mod normal eu ar fi trebuit sa raspund dar la care de cele mai multe ori si-au dat ei raspunsurile, corecte sau nu, dovedind ca ele erau cumva retorice.

  Am spus cele de mai sus deoarece doamna profesoara,
  mi-a atras atentia sa nu cenzurez
  ca sunt si alte pareri si sa spun si de ele.

  Rezultatele campaniilor de deznationalizare
  se vad inca simtite in Rep. Moldova.
  Multi de acolo sunt prada propagandei antiromanesti,
  si desi vorbesc româneste, parintii lor se simt români,
  unii din ei nu se considera români ci moldoveni.

  Ei nu sunt de acuzat si discutia a fost una constructiva,
  pe de o parte, pentru ca noi sa ne lovim de aceasta problema
  si sa gasim solutii de rezolvare,
  pe de alta parte,
  deoarece propaganda anti-româneasca trebuie combatuta.

  Totusi marea majoritate a tinerilor din sala la intrebarea pusa de mine: Daca isi doresc UNIREA cu România
  au raspuns cu Da, desi discutia cu colegii lor
  fusese destul de aprinsa si plina de argumente fundamentate.
  ––––––––––––––––––––––––––
  Rog pe toti sa cititi pe
  http://www.basarabia-e-romania.ro
  articolul numit chiar Basarabia e România.
  ––––––––––––––––––––––-
  Tânarul din acest film imi spune cum din auzite,
  stie el ca Basarabenii nu sunt tratati cum trebuie in România,
  ca facem glume pe seama lor.
  Modalitatea lui de abordare nu este tocmai cea mai corecta;
  in România noi facem glume si pe seama moldovenilor din tara,
  pe seama ardelenilor, pe seama ungurilor,
  altii fac la Iasi glume despre munteni, olteni, etc….
  Gluma este una din modalitatile de exprimare ale neamului nostru. Astfel ca acest lucru nu mai poate fi discutat ca un caz particular
  ci ca pe o caracteristica a noastra.
  Exista mii de cazuri de ajutor acordat românilor basarabeni
  de cei din tara si de acest lucru verificabil trebuie discutat.
  Intreabarea lor totusi e valoroasa,
  deoarece pune in evidenta faptul ca propaganda anti-unionista functioneaza si cea mai periculoasa parghie este invrajbirea.
  –––––––––––––––––––––––––
  N.B.
  Acest Liceu „Gh. Asachi” din Chisinau, /specializat in limba franceza /,
  in timpul ocupatiei ruso-comuniste de pâna la 1991 se numea scoala nr.1, si era o scoala de elita / a nomenclaturii comuniste /
  cu predarea in limba româna. Multi din elevii ei erau rusificati
  si in timpul recreatiilor vorbeau ruseste intre ei;
  traditie stalinista de mankurtizare care contunua si pâna azi
  in Rep. Molodva „Independenta si Statalista” de 20 de ani
  cu tankurile rusesti de ocupatie la Nistru.
  ––––––––––––––––––––––
  ADDENDUM:
  –––––––––––––-
  Octombrie 1970:
  Miscarea de Rezistenta a elevilor moldoveni contra ocupatiei rusesti.

  – Asea Andruh, 16 ani,
  era elevă în clasa a 10-a la Şcoala nr. 1 din Chişinău,
  – Lilia Neagu, 19 ani
  era studentă în anul doi la Şcoala de Medicină.

  http://www.zdg.md/exclusiv/doua-vieti-intr-un-dosar-kgb-ist-cu-4-volume

  Acum 40 de ani, în noaptea spre 1 octombrie 1970,
  în plin regim comunist, Asea şi Lilia au decis să afişeze
  mai multe adevăruri pe blocurile de locuit, pe instituţiile statului
  şi pe vitrinele magazinelor de pe străzile centrale ale Chişinăului.
  Cu vopsea de culoare roşie,
  fetele au scris 40 de lozinci cu următorul conţinut:

  – «Trăim la ruşi cu pielea şi-n mănuşi;
  – Scoală, Ştefane cel Mare, scoală, scoală din mormânt,
  ia-ţi tu sabia cea mare, fă dreptate pe pământ;
  – Cadre moldoveneşti;
  – Moarte cotropitorilor!;
  – Întoarceţi-ne alfabetul latin!;
  – Întoarceţi-ne litoralul!».

  Timp de câteva zile, KGB-ul şi miliţia sovietică
  au efectuat mai multe razii prin Chişinău,
  încercând că identifice gruparea care a comis acea acţiune de protest. Fiind identificate, la 6 octombrie 1970, au fost reţinute.
  Ancheta a continuat luni în şir.
  Asea, fiind minoră, s-a ales cu exmatricularea din şcoală şi cu obligativitatea de a munci, timp de un an, în folosul societăţii.
  Lilia a fost condamnată la doi ani de privaţiune de libertate,
  pe care i-a ispăşit în Penitenciarul de la Rusca.
  In 1990 au fost reabilitate,
  condamnarea lor fiind calificată drept nefondată,

 17. Pe parcursul acestor două evenimente cea mai scandată lozincă a fost unirea cu Patria mamă. Până mai ieri se părea că nu ne vom mai putea ridica la înălţimea de altădată la capitolul „Demnitate naţională”.

  După aceste minunate evenimente a reînviat speranţa,
  pe cale să se stingă, în reunirea Basarabiei cu Ţara

  (nu neapărat în mod direct,
  ci măcar indirect, prin intrarea în Uniunea Europeană).

  Două Germanii au devenit o Germanie. Două Vietnamuri au devenit un Vietnam. Două Corei vor deveni, neapărat, o singură Coree. Două Chine vor deveni, de asemenea, una singură. Şi două „state româneşti” vor deveni, neapărat, unul singur, o singură Ţară. Basarabia răstignită timp de 200 de ani se va coborî de pe cruce, va reînvia, va reveni acasă dintr-un lung drum al Golgotei.
  Valeriu DULGHERU

  http://www.literaturasiarta.md/pressview.php?l=ro&idc=221&id=3602&zidc=1

  O Doamne, chiar si astia de la For sunt prosti cu totul si sa creada
  ca RM poate adera la Uniiunea Europeana,
  o utopie manipulatoare pragmatica ?

 18. De ce politicul si media nu vorbesc despre Unire
  deoarece nu toti sunt habaugi si cred in povesti pe care voi le visati la noapte

 19. Azi Romănia este un fel de Republica Moldova mai mare.
  Este la fel sub ocupaţie rusească doar că mai subtilă şi mai puţin vizibilă.
  Înca în anul 2000 60% din economia Romăniei era sub stăpânirea oligarhilor ruşi (mafiei ruse).
  Câte procente sunt azi, în 2012 ? 80%, 90%?
  Sunt cumpărate o bună parte din mass media şi partide politice.
  Iliescu(PSD) si banda ghebistă deghizaţi in militari nu au fost traşi la raspundere pentru genocidul din decembrie 1989 si mineriada 1990
  Partida Rusă – aşa Dragoş Paul Aligică numeşte acest fenomen:

 20. îmi blochează adresa( link)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *