Despre 13 si 16 mai, despre conjuratia antiunionista

Inca o davada ca discursurile de aderare la UE sunt doar povesti pentru neinitiati.

Azi unimedia anunta ca UE isi securizeaza frontiera pe Prut – “pe segmentul frontierei de stat vor fi instalate 63 turnuri de telecomunicatii pentru grăniceri”.
http://unimedia.md/?mod=news&id=47961

Prin anii ’97-98 la Vama Albita (Romania) incepu construirea masiva a unor terminle uriase. Atunci era clar: UE si NATO urmau sa se opreasca la Prut.
Azi situatia se reconfirma prin instalarea acestori turnuri de telecomunicatii pentru grăniceri.
E inca un motiv pentru intensificarea actiunilor de reunificare cu Romania – alta solutie chiar nu exista.

Dupa manifestarile de 13 si 16 mai nu am mai apucat sa imi astern impresiile. Pentru ca aveam deja bilete de avion sa plec la fiica, ginere si nepotica in Germania. Acolo, in locul meu, in rol de bunica, s-a aflat aproape trei luni sotul – ca eu sa ramin la Chisinau si sa ma dedic, alaturi de colegii din PNL si din Consiliul Unirii, pregatirii manifestarilor legate de implinirea a 200 de ani de ocupatie ruso-sovietica. Intre timp, pe exact 16 mai, am onorat si invitatia venita de la Bucuresti – de a participa la Conferinta pe subiectul acestei triste date din  incinta Legislativului de la Bucuresti, unde Comisia parlamentara condusa de senatorul Viorel Badea si Fundatia pt romanii de pretutindeni, condusa de Eugen Popescu, au desfasurat o dezbatere consistenta despre ce s-a intimplat acum doua secole cu teritoriul dintre Prut si Nistru, dar, mai ales, despre intreg calvarul basarabean. Pe 18 mai eu eram deja in Germania, unde ramin o luna.


Cea mai elocventa apreciere a actiunilor de la 13 mai a fost reactia alogenilor neintegrati in societatea celui de-al doilea stat romanesc, apreciere inclusa de tinerii din Actiunea-2012 in debutul unui filmulet despre Marsul Demnitatii Nationale. – “Priveste – ei sunt tot mai multi…” Este o apreciere si in spiritul in care scria Constantin Tanase – de acum inainte nu-si vor mai putea permite “analistii politici” si antiunionistii, – alias “pragmaticii” de pe stinga, dar si de pe dreapta, – sa spuna ca participantii la Marsul Unirii de la 25 martie si participantii la Marsul Demnitatii Nationale de la 13 mai ar fi grupuri “extremiste”, “marginale” etc. Ca stiti cum e cu cei platiti sa “analizeze” – ori spun neadevar, ori tac. Acum, unii au tacut… Altii au facut ce au putut contra. Dar nu mai e cazul… La Marsul de la 13 mai si la Teatrul de Vara a fost floarea intelectualitatii romanesti din Basarabia, oricine se respecta ca roman.

Altii nu au participat din doua motive: 1. Nu au stiut, ca presa noastra este ticalosita, in mare parte, controlata de “pragmatici” antiromani, si nu informeaza. 2. Unii nu au avut cu ce veni, ca populatia a fost rau insaracita cu buna stiinta in acesti ani. Si a mai fost o categorie care nu au venit – ei vorbeau la telefon cu “ministrii” trimisi sa le spele obrazul politic fariseic.   

Dupa o cooperare benefica de o vreme dintre experienta membrilor Consiliului Unirii si elanul, entuziasmul tinerilor din Actiunea-2012, rezultatele au aparut si decizia ca fiecine sa vina la actiune cu propria identitate a da deha doua Marsuri frumoase, mobilizatoare, care ii fac pe cei ce sovaie ori sa se alature, ori sa faca si ei ceva, pentru ca simt ca politica de a lasa o impresie, dar a face altceva ii duce la esecul gruparii. Si e timpul sa se defineasca in raport cu niste actiuni si pozitii. Desigur, e vorba aici, in primul rind, de Partidul Liberal.

Partidul National Liberal, care a venit in mare parte cu ideea de a coagula o platforma unionista, ofera ce poate, ca partid extraparlamentar, in promovarea obiectivului si a contribuit masiv la Marsul Demnitatii Nationale de la 13 mai, venind activistii formatiunii din 26 de raioane. Asta s-a vazut in PMAN, unde, bineinteles erau si membri ai PL, pentru ca membrii simpli sau votantii acestui partid au niste convingeri, niste aspiratii, au idealul reintregirii neamului romanesc – vorbim de oamenii sinceri, nu de profitorii  care ieri erau comunisti, iar azi sunt liberali…

Cei sinceri nu mai pot astepta pina cind sefii lor de partid, pe alocuri pierzind cu ei legatura (avem o sumedenie de plingeri si regrete expuse noua dupa aceste actiuni), vor decide – sunt mai importante rinza politica, invidia si gelozia sau dezideratul si obiectivul Unirii, firesti pentru poporul roman nedreptatit.

Ca presedinte al formatiunii pe care o conduc al saselea an, am scris suficient si voi reitera doar urmatoarele: PNL, de la formarea sa, desi a dorit inca atunci coagularea fortelor liberale, respinsa de Ghimpu, este constant obstructionat de PL chiar mai mult decit a fost de comunisti. De ce? Din concurenta politica neonesta. Cum? Pe toate caile, dar mai ales prin Primaria pretins liberala a Chisinaului, pentru care nu comunistii, din pacate, ci PNL este dusmanul numarul unu. De aceea, principala noastra suparare pe zisii liberali e ca ne impiedica, ne interzic sau ne confisca dreptul de a ne organiza actiuni, de a ne plas apublicitatea unionista s.a si asta de ani buni. De fiece data PL spune ca si ei au depuse cereri – obligatoriu inaintea noatra – privind actiunile preconizate de PNL sau de prietenii nostri. Exact asa ca si comunistii, cu vreo doua-trei registre de inregistrare a instiintarilor prealabile, “pentru orice eventualitate”. Si toate actiunile “nationale” facute de PLnu sunt din convingere, ci din concurenta cu PNL, care le face sincer, cu sacrificiu, asa cum poate.

Exact acelasi lucru s-a intimplat si anul acesta, in cazul Consiliului Unirii, cind – in loc sa isi defineasca limpede atitudinea fata de obiectivul unionist, care, in opinia falsilor liberali “nu aduce voturi” deocamdata, – PL isi mobilizeaza toate arsenalele mucegaite impotriva CU, PNL, Pavlicenco si a altora care muncesc onest.

Din imputernicirea Consiliului Unirii doua asociatii obstesti – Asociatia Veteranilor Razboiului 1992 “Tiras-Tighina” si Forul Democrat al Romanilor, au depus oficial cereri de organizare a actiunilor, cei doi presedinti – Anatol Caraman si Nicolae Dabija – stiind bine asta, ca asa ne-am inteles. Cind colo – ba direct, ba indirect, ba sub diferite influente – a inceput sa se tot vehiculeze ca nu are nimic in comun acest Consiliu al Unirii cu actiunile de la 13 si 16 mai, ca doar aceste doua asociatii obstesti (adica societatea civila!) au organizat actiunile si – culmea cinismului! – ca PNL le-a politizat, iesind cu drapele si alte insemne.

Cind, de fapt, PNL e motorasul platformei, a putut mobiliza si solidariza peste 50 de asociatii romanesti si unioniste din toata lumea, pregatind, impreuna, si banerele lor, purtindu-le si ale celor care sunt azi in SUA sau Canada, Italia sau in alta parte.

PNL promoveaza consecvent Unirea de cind exista, deschide calea juridical pentru acest obiectiv unionist fixat in Statutul si Programul formatiunii, adoptate la Congresul al III-lea de la 3 decembrie 2011, fapt pentru a caror inregistrare se judeca – fiti atenti! – cu Guvernul AIE, din care face parte si PL-ul, caruia i-ar tot conveni sa insele lumea ca, uneori e unionist, iar uneori nu. De fapt, am vrea sa stim daca e unionist PL sau lasa Unirea in sicriul in care a spus Ghimpu ca trebuie sa o punem sis a uitam de ea. Adica sa o ingropam.

Credem ca ar fi mai bine daca PL ar cere Ministerului Justitiei sa inregistreze Statutul PNL cu obiectivul programatic si statutar unionist, pentru ca – mine-poimiine, cind PL va fi debarcat de fortele prorusesti mascate sau fatise d ela Putere – parca vedem ca va avea nevoie si el de acest obiectiv.

Ca sa fie clar: totul ce a fost pe 13 si 16 mai in PMAN a fost parte a planului elaborat de Consiliul Unirii, ce include doua partide – PNL si PNR, pe ultimul, deja, PL incepind sa il curteze ca sa il desprinda din CU, desi, pe de alta parte, lui Chirtoaca Dorin, ca sa vezi, “nu-i place” nici Noua Dreapta, inregistrata oficial in Romania, nici Miscarea National-Crestina, inregistrata oficial in cel de-al doilea stat romanesc. De ce? Se teme de rusi si le vrea voturile? Ca de aia si-o fi prins Panglica antiTRICOLOR a Sf.Gheorghe in Piept, nu?!

Toti servilii lui Ghimpu, inclusiv istorici neapreciati in breasla profesionala, fiind prezenti in Romania prin toamna lui 1989 (am aflat acum si mai multe despre niste istorici gen Platon, prieteni cu Pasat, asa ca ii sfatuim sa se potoleasca…), s-au apucat cu zel sa falsifice situatiile legate de 13 si 16 mai. Au inceput sa plagieze fara rusine ideile din documentele inaintate oficial de Consiliul Unirii, prin conferinte de presa publice, conducerilor celor doua state romanesti, inclusiv propunerea cu declararea Zilei de Doliu National pe 16 mai, pe care Ghimpu a promovat-o cum face PL cu toate ideile si actiunile PNL pe care le confisca. Precum a incercat pe 13 mai cind nu i-a prea reusit, dar si pe 16 mai, cind i-a reusit. Imi trezeste repulsie minciuna presei care scrie ca “au venit in PMAN pe 16 mai simpatizantii PL” cind acolo erau cei invitati de PNL prin SMS-uri trimise, zile intregi, la mii si mii de oameni. Nu mai spunem de plagierea cu baloanele negre…

Impreuna cu vicepresedintele PNL Anatolie Revenco, am participat pe 16 mai la Bucuresti la o conferinta consistenta, nu ca cea de la 27 martie, unde reprezentanti directi si indirecti ai PL cereau nervos retragerea partidelor din Consiliul Unirii. Asta fac unii sponsori ai PL si azi, care “sugereaza” retragerea PNL din Consiliul Unirii, pentru ca: 1. Se doreste anihilarea Consiliului Unirii, daca inca nu a fost confiscat de PL, acesta urmind sa ii anihileze mesajul ce arata ca “regele liberal” e gol. 2. Exista o conjuratie foarte dubioasa contra PNL, din care fac parte niste adunatori de gunoi in urechi de pe la Bucuresti, servilii din presa antiunionista si antiromaneasca de la Chisinau si toata tagma de profitori din romanism si fals unionism care se tem sa nu-si piarda troaca. Stati linistiti, ne-am propus sa promovam obiectivul unionist fara bani din Romania, ci doar cu saracia noastra.

Pe 13 mai zisul primar nehotarit si cu scopuri de cariera politica magistrale astepta sa vina si sa confiste actiunea CU pt PL doar pentru ca a platit niste artisti la Teatrul de vara. De parca a facut-o din salariu sau din pensia mosului. In discutiile avute de noi la CU s-a spus clar – adera PL la Consiliul Unirii, facem impreuna actiuni de demnitate, dupa care poti sa iti doresti sa acumulezi – si de aici! – imagine politic ape munca altuia. Dar fiind si un populist incurabil – trebuie sa ai bun-simt si sa nu iti doresti in mod immoral sa iti cumperi aparitiile in public. Adu-ti oamenii de partid sip e prietenii lor, depune efort sa vina nu numai bugetarii care se tem sa nu fie dati afara din intreprinderile municipale, si – apari in public sa le spui ce vrei.

Nu a venit nimeni de la PL sa vorbeasca pe 13 mai pentru ca “nu au vrut sa fie linga Noua Dreapta” – asa am auzit. Dar poate si pentru ca a tinut Primarul si cei carora le fardeaza imaginea, sa fie cu orice prêt in frunte sis a vorbeasca “primul” la Teatrul de Vara. Ambitii si rinza mai mari decit obrazul si bun-simtul liberal.

Pe 16 mai, cum spuneam, membrii activi ai CU au fost in PMAN, venind de la Parcul Valea Morilor si de la Cladirea unde Sfatul Tarii a votat, pe 27 martie 1918, Unirea cu Patria-Mama, trecind pe la Ambasada Romaniei, intrind in Piata si cu 40 de torte ale membrilor CU, cumparate cu suportul PNL, care si-a indeplinit programul preconizat. In conditiile, insa, cind PL, care a confiscate ziua de 16 mai de la Consiliul Unirii si i-a permis sa vorbeasca numai lui Nicolae Dabija, copresedinte al CU, dar care nu a amintit de Consiliul Unirii, probabil – sa nu-l supere pe maria sa Mihai Ghimpu si ciracii – lumea nu a inteles ca organizatorul a fost Consiliul Unirii, cel care a anuntat la Teatrul de vara despre actiunea de la 16 mai.

Nu a fost in cuvintarile de linga piatra comemorativa nici un cuvint liberal despre Romania, romanism, Unire si unionism. Probabil, la rindul lor, liberalii nu au vrut sa-i supere pe partenerii prorusi din AIE, pe care din cind in cind, in scop populist, Ghimpu ii mai pisca. Dar voi, PL, de cine va temeti? Nu tot de Kremlin si de Nariskin care, venit la Chisinau, v-au amenintat cu suficient material compromitator din dosarele unora pe care ii tot promovati ca martiri? Intrebati-va prietenii, ca ei ne-au spus si noua ce “dialog” a avut Nariskin cu Ghimpu si ce dosar al neamurilor este tinut ascuns de opinia publica…

Acum ne intrebam – cine politizeaza situatiile? PNL care a sprijinit Actiunea – 2012 pe 25 martie si a venit doar cu tricoloruri si esarfe, iar, ulterior, cind a fost manifestarea organizata deja de Consiliul Unirii (prin doua depuneri formale de instiintari la primarie de catre doua componente ale platformei unioniste) s-a convenit ca fiecare asociatie si partid sa vina cu tot ce are fiecare? Sau PL care – ca sa vezi – nu adera la CU ca acolo e PNL si Pavlicenco?

Pai, nu tot vorbea istoricul vostru despre nu stiu care front – de ce nu l-ati deschis voi, acest front unionist? Pentru ca Puterea e dulce? Nu e nici o problema, noi activam si faca a fi la putere, dar daca PL nu stie ce sa faca azi cu obiectivul unionist si crede ca el trebuie promovat numai cind ii va veni lui apa la moara, noi va spunem: Consiliul Unirii are si va avea tot mai multe partide si ar fi bines a va dumiriti si voi ce aveti d efacut sip e care drum vreti sa mergeti. Sa demonstrate oamenilor ca puteti comunica, discuta, conlucra, solidariza etc. Asa cum face PNL, ca a munci pe orizontala e cu mult mai greu decit a lovi cu pumnul in masa si a demonstra badaranism.

Avem o rugaminte – lasati-ne in plata noastra. Voi cautati-va de schimbarea pina la capat, de electorat, ca va fuge pamintul de sub picioare, in pofida sondajelor false ce va bucura. Ca, iata, capatul se vede, el va fi unul unionist, iar schimbarea – nu prea. Ne-ati plictisit amarnic deja cu aceasta pozitie – ori noi, ori nimeni. Ati confiscat actiunea Consiliului Unirii de la 16 mai, ati incercat si nu ati reusit sa o confiscati pe cea de la 13 mai. Veti continua la fel?

Da, apropo, si sondajistii sunt parte a conjuratiei antiPNL si antiConsiliul Unirii.

Ne scrie un prieten: “Iata ca CU s-a inchegat si e capabil sa faca actiuni de amploare din ce in ce mai mare… “si ar fi cazul” – se vede bine ce se doreste – sa lipim CU la imaginea PL-ului, ca sa mai imbunatatim imaginea cam sifonata si tot mai stearsa a PL…, de aceea trebuie sa scapam de PNL din structura CU.” Cum credeti – are dreptate acest prieten al nostru, care vede asa lucrurile tocmai de peste ocean sau nu? Si mai departe: “Chestia cu „sa nu fie partide in CU” este o capcana pentru organizatiile civile….Odata aprobat asta, CU va fi folosit apoi la propaganda PL.” Va redau intreg mesajul care m-a facut sa scriu acest articol lamuritor si de atitudine fata de cinismul conducerii PL. “Cred ca ar trebui scris despre ceea ce a fost pe 13 si 16 mai: pentru ca si tineri PL au participat la marsul din 13 mai, desi sefii PL nu au fost… si ca si CU a fost present in Piata pe 16 mai, desi nu a vorbit nimeni din CU alaturi de Ghimpu si Chirtoaca. Trebuie laudat Chirtoaca si PL ca au propus ziua de doliu de 16 mai, dar trebuie spus raspicat ca asta a fost de fapt cererea CU din scrisorile adresate la Bucuresti si Chisinau….Trebuie expuse clar faptele reale si, ca o concluzie, sa le cereti deschis si categoric celor de la PL sa-si clarifice atitudinea fata de CU. Criticati discursul lui Ghimpu si Chirtoaca de pe 16, cand nu au spus raspicat ca vor Unirea cu Romania”.

Asta se pare ca am facut – poate nu mi-a reusit cum am dorit, dar am scris sincer ce s-a intimplat.

Iata opiniile altor prieteni, implicati in actiunile din 25 martie si 13 mai.

“Daca vreti sa se reuseasca sigur Consiliul Unirii trebuie sa nu bagati in seama incercarile unora de deturnare. Unii incearca sa impace si capra, si varza, doar ca jocul dublu si politica de acest gen nu se pupa cu unionismul. Fara trei-patru persoane dedicate lucrurile nu se vor misca inainte. PNL va are pe Dvs., (…) ne are pe noi, altii au pe altcineva. Aici e nevoie de oameni avind cap si de persoane dedicate, nu de persoane cu interese private meschine.

Chiar daca uneori acceptati compromisuri ce aduc beneficii, trebuie sa ii criticati pe cei care nu vorbesc pe fata. Nu acceptati sa scoata cineva PNL din CU, ca nu are cum – e o prostie sa spui asta. Si noi avem multi membri, unii chiar cu multa implicare, dar daca nu ar fi o mica mana sa impinga totul, nu se facea nimic. Mergem inainte.”

As adauga ceva de viitor. CU incepe extinderea in teritoriu. II invitam pe liberalii din raioane sa se alature CU, dar nu ca unii de la Orhei… De voi, membrii responsabili ai PL, depinde daca PL va avea o atitudine corecta sau va umbla cu tertipuri si obstructionari contra unionistilor. Acum o luna a fost creat Consiliul teritorial al Unirii din Orhei, unde si liderul local pelist a aderat. Peste o sedinta-doua s-a pus toata artileria pe acest consiliu si pe Gheorghe Maxian, membru si al Forului Democrat al Romanilor, dar si presedinte al PNL-Orhei, incercindu-se o obstructionare masiva pina cind au ajuns ca pe 16 mai, dupa ce s-au inteles sa faca o actiune comuna, iata ca gruparea liberala rupe marsul si pleaca la biserica, luind o alta grupare, in loc sa defileze pe strada. Se ascund liberalii – deocamdata in biserica, pentru ca le e rusine de oameni. De Dumnezeu – se vede – inca nu le este rusine. La ce sa ne mai asteptam?

Despre tipurile de unionisti si corelarile dintre cele doua state romanesti in planul omogenizarii spatiului politic si impactul fenomenelor asupra politicii de pe Bic vom vorbi alta data.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

30 Comments

Add a Comment
  1. Tot aşa a început şi Roşca cu „Unirea”, peurmă cu denigrările asupra altor proromâni (V.Matei, N.Dabija, … chiar şi cuplul Teodorovici şi Gr.Vieru)
    Toată lupta PNL în frunte cu Dna Pavlicenco este repetarea aceluiaş scenariu a lui Roşca, numai că în cazul dat este denigrarea PL cu Ghimpu şi Chirtoacă. Istoria denigrărilor antiPL, antiGhimpu şi antiChirtoacă se poate citi pe blogul Dnei Pavlicenco.
    Despre atacurile PL antiPNL eu nu am găsit informaţie.În timp ce Dna Pavlicenco se plînge de atacurile PL împotriva PNL , aceste atacuri antiPNL nu se văd
    Ultimile cîteva săptămâni am avut senzaţia că s-a terminat dezbinarea forţelor proromâne. M-am bucurat. Am greşit.
    Cum ar putea orce persoană, dupa ce este denigrată să fie alături de denigrator? De ce PNL a preluat tactica lui Roşca? Cum se va face ReUnirea, dacă PNL atacă alte forţe proromâne?
    Dlor M.Druc, I.Ungureanu, V.Matei, N.Dabija, M.Popescu – chiar credeţi că cu aşa tactică de dezbinarea forţelor proromâne se va face ReUnirea?
    REGRETABIL DE ACEASTĂ TACTICĂ A PNL.
    SCOPUL PNL – nu este ReUnirea (care nu poate fi înfăptuită prin lupta cu alte forţe politice proromâne),dar AMĂGIREA ELECTORATULUI PROROMÂN PENTRU A FI VOTAT PNL.
    Roşca şi PNL luptînd cu alte forţe proromâne a asigurat că în Parlamentul RM sunt votaţi10-15% de deputaţi proromâni şi 85-90% proruşi. REGRETABIL!
    Dacă întradevăr, cel ce are scopul politic ReUnirii, trebuie să lupte cu forţile politice antiromâne proruse.
    Poziţia mea nu este PRO careva partid, dar ANTI atacurilor înte forţele politice proromâne, dacă şi nu se primeşte unirea acţiunilor forţelor politice proromâne, cel puţin neatacurile. Front de lucru este pentru fiecare partid proromân, în timp ce doar 10-15% se votează deputaţi proromâni în Parlament.
    Cred că ştiţi cui îi este convinabil ca să fie atăcat PL cu Ghimpu; în timp ce Dl Ghimpu este Nr 3 în lista celor mai mari duşmani a Rusiei, şi care nu a fost susţinut în Parlament cu Decretele cu privire la condamnarea comunismului, ocupaţiei, retragerea Armatei Ruse de pe teritoriul RM, dar şi declararea zilei de 16 mai – zi de doliu!? Rusia politică se bucură!

  2. Doamna Vitalia,atit de mult va stimez, dar va spun sincer, n-am putut citi pina la capat acest articol. Am destula rabdare si intelepcune sa inteleg tot ce vreati sa lamuritti, insa cind simt ca in loc sa ma inspir pozitiv de la un lider patriot,eu ma incarc de venin,atunci scuzati-mamai bine nici nu citesc. De la o parte cind priveste un om simplu ce impresie si-ar face..? Oare cind o sa ne inpacam frati Basarabeni, oare cind ???

  3. În exclusivitate, PL este o grupare de parveniţi. Liderii lor se gîndesc numai la sine, se iubesc numai pe sine şi aspiră numai la nişte profituri personale. N-au făcut încă nimic pentru ţară! Nici n-are cine, că-s nişte politicieni depăşiţi, ramoliţi şi mărginiţi. Hm, astăzi sunt preocupaţi de castrarea oamenilor. Prostii!
    Nici o adiere de luciditate, de raţiune, de iubire pentru acest pămînt şi stimă pentru oameni. Nimic! Nimic! Nimic!

  4. ha ha ha ha ha ha ha ha iaca asta îni plaşi….. tipic maldavenesc

    malagheţ pavlişenco, tu nu dizamajeşti, ţînio tot aşă, macar pentru ferişirea meia ha ha ha

  5. Pe de altă parte, acest John Connor are dreptate: cînd, totuşi, se vor uni unioniştii?

  6. …iar se bat ai noștri de la treucă
    DEZUNITI DIN CAUZA… UNIRII!
    Doamnă Fidelcenco,
    Doamnă Fidelcenco-
    Cum fără Trăi a n u s
    Să intrăm în România?!!

    Cum fără citat din Eminescu
    Nerostit la Teatrele de vară?!!
    Sau mesagul unuia- Maimescu
    E verigă ce va întregi o Țara?!!!

    …iar se băț ai noștri de la treucă
    Dă mă rog , așa e legea firii…
    Bravo , bravo doamnă Fidelcenco
    Cânii lătra,
    Caravană duce
    Doar contabili de valoare ai Unirii!!!

    14 mai 2012
    Moscova

  7. a trecut şi data de 16 mai iar în ziua imediat următoare basarabenii s-au trezit dimineţa la fel cum erau şi-n data de 12 mai,adică moldoveni altceva decât români.Nu s-a întâmplat mai nimic în planul conştiinţei generale.Doamna Pavlicenco este percepută ca ceva exotic,de factură extremistă,o cantitate neglijabilă,ceilalţi intelectuali de vază sunt marginalizaţi iar baza electorală pe care se sprijină năzuinţa unionistă este foarte firavă.Şi nu este de mirare că se întâmplă aşa,români declaraţi în actele oficiale sunt circa 75000 în RM,restul populaţiei baştinaşă se consideră moldoveni iar din rândurile lor proporţia covârşitoare o reprezintă cei care sunt convinşi de semnificaţia rusească a cuvântului,altceva decât români.Nu mai este o scuză neinformarea şi propaganda antiromânească,cred că ar trebui să vedem realitatea în faţă iar acestă realitate ne spune nouă,celor de la vest de Prut,că nu prea mai avem cu cine să ne unim.Să nu o luaţi ca un reproş,până la urmă fiecare dintre noi îşi are sensibilitatea sa iar pentru mulţi dintre românii interesaţi de fenomenul basarabean realitatea este amară.

  8. #mircea.ro

    gura pacatosului adivăr graieşti

  9. Unionistul din Costesti

    pt. Siberia:
    de ce nici un lider liberal in discursurile lor din Piata Mare din 16 mai
    n-a pronuntat cuvântul „românesc” sau România ?
    Tot doamna Vitalia le-a astupat gurile lor ?
    Ca sa nu mai zic ca nici unul din ei nu a promovat ideea
    Re-Unirii cu România, tot acolo pe Piata.
    Da, poate doamna Vitalia este cam repezita uneori, dar ea spune lucrurilor pe nume, lucru imprtnat sa stim ce facem in viitor si cu cine.
    Sigur, si mie mi-aa placea sa fim toti uniti pentru marea Re-Unire. dar realitatea este alta.
    Deoarece ideea Re-Unirii este tot mai polulara la electorat,
    eu cred ca PL va pierde multi din votanti din cauza limbii lor de lemn.
    Spusam.
    N.B.
    citi si comentariile de pe Voxpublika:
    http://vox.publika.md/politica/despre-13-si-16-mai-sau-despre-conjuratia-antiunionista-242871.html

  10. Pt John Connor

    Atunci cind o sa priviti corect lucrurile. Inca nu aveti aceasta tarie. Mai exersati, poate o capatati. Succes!

  11. Ioan Botezatorul

    ce sa mai zicem de PL, care fiind un partid ,,LIBERAL,, conditioneaza votarea legii antidiscriminare. Parerea mea e ca PL trebuiau sa fie primii cu aceasta initiativa, daca se considera liberali, insa noi vedem ce fel de liberali sunt ei, la fel ca si ce fel de unionisti sunt ei.

    Dna Vitalia bine ati spus: Chirtoaca nu a venit la Teatrul verde pentruca acolo era Noua Dreapta, insa bine ca a fost anul trecut la MEMORIAL unde era Liga tineretului rus si alte organizatiii oculte de stinga, si in plus si-a mai agatat si acea panglica.
    nu de alta dar chiar PL ne are de prosti in ultima perioada.
    Ca exemplu dupa ce a avut loc marsul duminica cu toata spelndoarea acestuia, luni seara deja TL a PL la fel au fost citeva zeci sau poate o suta de tineri sa protesteze in fata ambasadei rusiei. Deci nu a dorit sa ramina in urma cu actiunile sau cum?
    Eu inteleg perfect CU. ca au facut marsul de doli duminica cu citeva zile inainte de 16 mai, deoarece era o zi de odihna si normal e ca oamenii sa fie prezenti cit mai multi.
    PL actioneaza foarte tardiv mereu, chiar si cu acea initiativa in parlament de declarare a zilei de 16 mai zi de doliu.

  12. Doamnă Pavlicenco!Ajunge!Pân aici!De ce nu te anini de PCRM,PS,la urma urmei de PD,PLDM?Ce vreai de la PL în frunte cu marii patrioţi ai neamului Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă?Nu te bate cu pumnul în piept că eşti mai patriot ca alţii!Ce crezi că lumea nu înţelege că faci dezbinare între partidele unioniste.Ruşine!!!!!!!!!
    Bravo PL unicul partid care spune lucrurilor pe faţă,care nu se teme de Rusia şi respicat a cerut 16 mai să fie zi de doliu naţional!!!

  13. Vitalia imi pare rau,eu sunt membru al CU,am sustinut din rasputeri ideea Reunirii,din frageda-mi copilarie,in casa noastra,a parintilor si bunicilor de la Branza despre aceasta se vorbea – despre revenirea la Patria mama!Prima mea poezie n-a fost „Catelus cu parul cret…” ci „Acolo este Tara mea de Ioan Nenitescu,din cartea de Cetire de cl a IV a tatalui meu.Am crezut ca Tu te vei schimba si vei inceta cu atacurile acestea din timpul campaniei electorale,unde nu Dodon ori comunistii te preocupau ci Chirtoaca si PL.Am tacut si am inghoitit…Nu vreau sa mai repet greseala ,cu sustunerea PPCD.Vad ca comportamentul Tau e,comportamentul I Rosca tras la xerox.Cred ca e mai intelept sa ma retrag…Cu mari pareri de rau

  14. Pentru Nina

    Pai, cum sa nu spuna PL, daca a spus Consiliul Unirii si Ghimpu a furat ideea ca intotdeauna, fara elementar bun-simt sa spuna ca e a altcuiva? Asa fac „patriotii neamului? Halal de asa patrioti. Ajunge! Pin-aici!

  15. Pt Grigore Vulpe

    Cu oscilantii mare treaba nu faci. Poate ati vazut interviul acordat de Ghimpu Timpul-ui pe 21 mai, cu invinuirile ca cineva face capiotal politic din problemele nationale? Ce credeti despre asta? Ca e bine asa sa scrii despre altii, iar altii despre tine nu e bine sa scrie adevarul? http://www.timpul.md/articol/interviu-cu-mihai-ghimpu-daca-ingenunchezi-in-fata-rusilor-poti-ramane-fara-cap-33908.html

    „Multe partide ne folosesc tragedia naţională pentru a acumula capital politic”
    – În acest context, putem neglija părerea cetăţenilor, mulţi dintre care consideră că ruşii ne-au eliberat şi optează pentru predarea în şcoli a Istoriei Moldovei, ci nu a Românilor?
    – Să nu învinuim cetăţenii, atâta timp cât noi, timp de 21 de ani, n-am făcut nimic ca să le aducem la cunoştinţă adevărul. Unii dintre ei au învăţat Istoria ţaristă şi acum nici nu ştiu în ce să creadă. La prima vedere, noi nu avem istorie, la fel cum nu avem monumente. Toate monumentele din RM sunt cele sovietice. Am instalat şi eu o piatră în memoria victimelor regimului comunist totalitar, dar ea trebuie să fie monument, nu piatră… Iar mentalitatea oamenilor nu se schimbă într-o zi. Dacă ne-am fi condus de la bun început de adevărul istoric şi ştiinţific, ar fi fost altfel. Dar dacă avem partide, care, reieşind din interesele lor cu Rusia, spun alegătorilor ceea ce vrea Moscova, atunci cetăţenii ce să facă? Din păcate, multe partide folosesc tragedia noastră naţională pentru a acumula capital politic. Ei spun minciuni, ca să câştige voturi. Se vrea să aderăm la marea familie europeană, unde conduc valorile, dar pornim de la minciună. Cea mai bună soluţie pentru RM este ca toate partidele să recunoască adevărul, să tragem linia şi să ne ocupăm de problemele social-economice ale cetăţenilor.”

    Pai, nu PNL a facut declaratii legate de monumente, partid extraparlamentar, in timp ce partidul parlamentar se poarta ca unul extraparlamentar?

    Nu mai spun ca Ghimpu s-a trezit dupa ce PNL si CU au impins lucrurile. S-a speriat si a inceput frenetic sa apara la Pro TV, sa dea interviu Timpul-ui – sau l-a cerut sa il dea?..

  16. după aproape trei ani de guvernare democratică în RM opţiunile electoratului ,reieşite din sondajele de opinie ,corelate cu cele anterioare din perioada celor 8 ani de guvernare comunistă,sunt după cum urmează:acum peste 50% din electorat vrea aderarea la fantomatica uniune euroasiatică,în timpul comuniştilor peste 50% vroiau în UE.Peste 60% din populaţie vrea parteneriat strategic cu Rusia şi circa 4% cu România!.Cred că ajunge,respectivele date dau o imagine cuprinzătoare a fenomenului basarabean.Nu sunt în măsură să dau verdicte sau să fac reproşuri dar cam aşa se întâmplă în cazul populaţiilor care nu au devenit popor.Pentru că acest stat s-a constituit pe minciună este foarte greu,chiar imposibil să vi cu o idee naţională deoarece imediat eşti ridicularizat.

  17. Unionistul din GAVANOASA

    pentru Nina dezlantuita:

    PARTIDUL LIBERAL ESTE UN PARTID UNIONIST ?
    NE OFERITI NISTE DOCUMENTE CONCRETE
    CU ASEMENEA STIPULARI DESCHISE ?

  18. DE CE ?

    De ce, Pământul geme sub picioare ?
    De ce, sărmana Limbă plânge ?
    De ce, Istoria ne doare ?
    De ce, mi-e inima făr sânge ?

    De ce, hotarul stă la Prut într-una ?
    De ce, străinii ne conduc şi hoţii ?
    De ce, la Nistru nu-i hotar acuma ?
    De ce, români-s umiliţi cu toţii ?

    De ce, Carpaţii sunt departe de la noi ?
    De ce, în somn de moarte ne aflăm ?
    De ce, poporul plânge în nevoi ?
    De ce, suntem flămânzi şi îngheţăm ?

    De ce, o Ţară nu putem conduce ?
    De ce, suntem uitaţi de Dumnezeu ?
    De ce, mancurtul în prăpastie ne duce ?
    De ce, răbdăm cu toate că ni-i rău ?

    Dar unde-i, Adevărul aşteptat ?
    Dar unde-i, mult dorită Libertatea ?
    Dar unde-i, ni-i Norocul cel furat ?
    Dar unde-i, Fericirea şi Dreptatea ?

  19. D-na Vitalia Pavlicenco, va scriu ca simplu cetatean al orasului Orhei. De multe ori nu mi-au mi-au placut scrisurile dvs. indreptate impotriva celorlalti unionisti sau atunci cind vedeam ca supralicitati meritele PNL-ului in detrimentul altor organizatii care alcatuiesc CU.De data asta ati amestecat orasul meu in bulionul dvs. si nu mai tac,asa ca: 1. In Orhei nimeni nu are nimic personal cu dl. Maxian Gheorghe ci cu metodele pe care acesta le foloseste pentru a-si rezolva problemele(nu intru in amanunte dar rog verificati modul cum acesta a constituit CU la Orhei). 2. Conform intelegerii la care s-a ajuns in sedinta din 9 mai 2012 (prezenti 9 persoane) pe data de 16 mai 2012,toti cei care participau la ziua de doliu trebuiau sa se intilneasca la biserica Sf. Vasile de la Poiana Marului fara insemne de partid. Ulterior dl.Maxian a anuntat unilateral ca membrii PNL se intilnesc in alt loc. Si sunt mai multe!… si nu va mai legati de PL! Ei nu au nici o vina! Pe 27 martie 2012 evenimentul de la Orhei a fost sponzorizat de catre dl. Sergiu Miron, presedinte PL Orhei, si dl. Ion Codreanu, Presedinte PNR Orhei. Care a fost aportul d-lui Maxian?

  20. Cum să-i mai numeşti pe aceşti susţinători ai PL-ului? naivi, proşti, manipulaţi, dezinformaţi, lipsiţi de capacitatea de a analiza??? Cum ?

    SRL GhimPeLe azi e antrenată în hora „Treuca Puterii”. În jurul căreia Totul se vinde şi se cumpără. Despre care onestitate şi idee Naţională a PL-ului este vorba azi?

    Singura idee este să se menţină cât mai mult la putere, caci puterea în combinaţie cu business-ul aduce bani câştigaţi uşor şi respectiv furaţi.

    Şă fii un partid parlamentar şi să nu promovezi ideea Unirii este o trădare.

    Ideea Unirii este compromisa de aceşti ghimpi, şelari, roşca încă din anii 1988-89.

    Azi fenomenul Roşca (KGB-FSB) este substituit de PL.

    Este o ruşine că un şantajabil, un imbecil ca mişa ghimpu cu nepotul retardat sunt în fruntea unui partid parlamentar cu pretenţii de „interese naţionale”.

    Despre care „unire” a forţelor naţionale vorbiţi? Cu cine? cu mişa ghimpu?

    PL trebuie aruncat la gunoi cât mai repede şi uitat ca un vis urât. Dealtfel ca şi lichelele PLDM şi PD.

  21. 1) „Cel ce ataca pe unionisti nu este unionist!” – Nicolai Dabija
    2) Nu PL ci PNL incearca sa privatizeze Consiliul Unirii!
    3) Nu Chirtoaca se teme de Noua Dreapta ci Pavlicenco. Ca dovada, pe 13 mai nici un reprezentant al Noii Drepte nu a fost invitat pe scena, in ciuda faptului ca acesti tineri fac parte din CU si au participat activ la organizarea marsului. Plus la toate, Noua Dreapta a venit la mars cu oameni vii, nu cu declaratii ca unii din cei de pe scena Teatrului Verde.
    4) Daca la orhei PL au baicotat marsul, atunci dece toti membrii CU din Orhei, in afara de PNL, au fost prezenti la Biserica?
    5) Nu PL ci Pavlicenco a declarat pentru ProTV si alte posturi TV ca marsul este organizat de CU si PNL. Oare PNL nu este membru CU?
    6) Din cauza V. Pavlicenco, Consiliul Unirii au parasit mai multe organizatii, ca exemplu Pro Basarabia si bucovina care a facut pentru Unirea mai mult de cat PNL in toti anii de existenta.
    7) Cu toata stima fata de Actiunea 2012, insa pe site-ul Consiliului Unirii majoritatea stirilor sunt despre ei, chiar daca nu sunt membrii CU??? Iar in acelas timp niciun cuvant despre actiuni comemorative din 16 mai organizate de MNC si PNR la Ungheni, Orhei, Balti, Soroca, Edineti, Hancest si Stefan Vodai. La fel ca si despre actiunile organizate de ei de ziua unirii Basarabiei cu Romania la Balti, Falesti si Ungheni. Care este motivul? Mi se pare ca PNL duce o lupta ascunsa impotriva PNR si MNC. Altfel nu poti sa lamuresti faptul ca actiunile acestora sunt ignorate.

  22. „”felicitari”” pentru articolul asta…v-a iesit marsul si acuma ati atins norii d-na Pavlicenco…! Mai scrieti articole din astea..poate si cei din 2012 vor deveni mai „”ezitanti””…si cand nu vor mai merge la vreun mars alaturi de experienta celor din CU..atunci sigur va veti reveni din euforie! uite de aia si nu puteti deveni un lider national! Asta cu „”motorasul platformei”” sunt sigur ca va va costa in urmatoarea perioada..dpdv „politic””…am curaj sa fac pariu pentru ca multi va vor citi denigrarile astea..! PL-ul isi va plati singur politica pe care o duce! Dar, cel putin eu unul voi fi clar impotriva oricarei actiuni impreuna cu PNL-ul!mai bine cu ëzitanti”ca Vulpe decat cu eventuale „pumnale”ca Pavlicenco!

  23. Lupta politica avand ca teren de desfasurare interesul national, duce la compromiterea miscarilor nationale si la dezbinare.

    Acelasi lucru se intampla si cu Legea Electorala care, prin acceptarea candidaturii reprezentantilor politici, duce la divizarea diasporei si a romanilor de peste hotare, inclusiv din Basarabia.

    Opinia mea este ca in lupta politica dintre PL si PNL sa nu fie folosit CU. Se va ajunge la compromitere. Oamenii nu vor mai intelege nimic si se vor retrage.

    Ca membru al Consiliului Unirii, voi critica orice folosire de catre partidele politice a CU pentru promovarea intereselor lor de partid.
    De aceea, cer partidelor politice sa adere la CU, dar sa nu incerce sa-l confiste in scopuri electorale.

  24. Valentin ot Galati

    Reveniti-va voi, cei care va declarati unionisti! Lasati orgoliile personale, fiti mai ingaduitori cu greselile celorlalti pro-români din RM si …la lupta! Nu sunteti unii impotriva celorlalti, ci toti impotriva conceptiilor rusesti vis-a-vis de limba „moldoveneasca”, 1812, 1918 si 1940! Luati, daca vreti exemplul ungurilor din România: sunt mai multe partide unguresti care vor reprezentare mai mare pt. comunităţile lor, dar cand vine vorba de interesul lor social/politic/economic fac front comun!!
    Sper ca mesajul meu sa nu fie considerat pro-cineva, ci sper doar ca intelepciunea românească sa triumfe si fortele patriotice sa-si dea mana, intr-o singura dorinta: România Mare! Si inca ceva, frati români: România in hotarele actuale este o Ţară sigura, cu rezerve ale solului insemnate si fara amenintari externe; ea poate sa existe secole de-a randul si asa…. depinde insa doar de românii basarabeni daca vor sa revina ACASA!
    Va vom sprijini daca doriti sa reusiti si va vom intelege -cu parere de rau- daca va veti pierde in discutii sterile, fratricide!
    Doamne, ajuta-i pe români!

  25. Pt Mircea Popescu

    Absolut de acord. Parerea mea personala este ca CU nu trebuie sa se implice in alegerile din Romania, in primul rind, apoi nici in cele din R.Moldova. Si voi lupta pentru aceasta pozitie.

  26. Pt Vlad

    Dar cine a sustinut ca PL e unionist? Si-atunci ce rost are aici remarca precum ca unionistii ataca pe unionisti? Nu e cazul aici sa vorbim de asta.

    Nu am auzit, dimpotriva, uitati-va ce spune Ghimpu de Unire, a cita oara!…

    In multe lucruri nu aveti dreptate. Pro TV a venit si a discutat cu noi unde noi ne-am adunat ca s aintram in PMAN. Nu am declarat nicaieri ca a organizat CU si PNL, dimpotriva, au spus altii mereu ca au organizat asociatiile care au depus cereri. Cit priveste Noua Dreapta, in CU sunt peste 50 de organizatii, mai multi reprezentanti au fost la Teatrul de Vara, inclusiv din Romania, dar lista a fost mai mult completata cu membri ai Forului Democrat al Romanilor. Nu a decis cine e pe scena Vitalia Pavlicenco. De exemplu, ce are Vasile Grozavu cu CU? dar a fost invitat de Nicolae Dabija pentru unele contributii. Asta e.

    Pro Basarabia si Bucovina a fost prezenta si la conferinta de la Bucuresti, si la marsurile de la Chisinau. A facut foarte mult, dar asta nu inseamna ca nu trebuie mers mai departe. Si e bine de cei ce merg impreuna mai departe.

  27. Nu putem compara Noua Dreapta cu cele 50 de organizatii fara oameni!!! Din tot CU sunt doar 5 organizatii cu oameni, restu sunt de forma! Tineti-o tot asa poate pierdeti si pe acestea! Deja 13 organizatii sunt gata sa iasa CU din cauza ca Lascu este scos, in mod abuziv, din functia de copresedinte, in timp ce PNL are 5 copresedinti… Este clar ca PNL incearca sa privatizeze CU….

    Copresedintii CU:

    Vitalia Pavlicenco – PNL
    Gheorghe Viţă – PNL („oficial” preşedintele Uniunii Românilor din Basarabia, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa, care nu are nici un om!!!!)
    Anatolie Revenco – PNL
    Timotei Ţurcanu – PNL (inginer????)
    Gheorghe Mârzencu – membru ai Asociaţiei obşteşti ”Memoria victimelor regimului totalitar comunist” – nici un om in spate
    Nicolae Dabija, scriitor, membru de onoare al Academiei Române, ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al ,,Asociaţiei Parlamentul- 90”, preşedintele Forului Democrat al Românilor, preşedintele Forului Românilor de Pretutindeni, deţinător al Ordinului Naţional “Steaua României” în Grad de Cavaler
    Ştefan Maimescu – PNL ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al Consiliului ,,Asociaţiei Parlamentul-90”, preşedintele Asociaţiei socio-culturale ”Maluri de Prut” din Italia
    Anatol Caraman, locotenent-colonel, cavaler al Ordinului “Ştefan cel Mare”, preşedintele Asociaţiei Veteranilor Războiului – 1992 ”Tiras-Tighina”
    Valeriu Ciubotaru, preşedintele Partidului Naţional Român

    Oare у corect?????

  28. Pt Tudor

    In R.Moldova Noua Dreapta nu exista. Daca ati observat, nu avem copresedinti din Romania, pt ca asa cum spunea corect Mircea Popescu, din SUA, greul cade pe basarabeni si coordonatorii si-au asumat copresedintia provizorie pentru a organiza actiunile de la 27 martie si 16 mai. Personal, nu cred ca face imagine unei componente a CU sa inceapa fisurile intr-o constructie care e greu de facut pe orizontala. In rest, e mai bine sa discutam ins edintele CU, inclusiv, amanuntit, suportul logistic, financiar etc. Si daca Noua Dreapta e mai tare decit toti, ne bucuram, de ce asemenea marsuri s-au facut abia dupa unirea fortelor in CU, impreuna cu FDRM, cu Actiunea-2012 s.a.

    Nu e deloc bine sa punetis emnele de intrebare respective. Dl Timotei Turcanu e unul dintre cei care chiar primii a venit cu ideea coagularii fortelor romanesti de peste tot, a facut multe materiale serioase de analiza socio-economica si de concept privind CU, este si autorul conceptului Siglei CU. Ati face bine sa il cunoasteti si, apoi, sa va dati cu parereile care pot ofensa.

  29. 1) Doamna Pavlicenco, varog frumos sa nu exagerati puterea Actiunii 2012. In tot timpul existentei acestea in Romania, ei nu au organizat nici un mars masiv. Iar in romania in afara de Noua Dreapta nimeni nu a putut sa organizeze un mars Unionist!
    2) Noua Dreapta este unica organizatie care este in stare sa mobilizeze tinerii la o lupta permanenta, nu doar la un mars de 27 martie si 1 decembrie! Vreti sa comparam actiunile Actiunii 2012 si Noii Drepte, intrati pe saitul oficial al ND ( http://www.nouadreapta.org ) si MNC – care este filiala ND in Basarabia ( mncbasarabia.org ) ca sa vezi ca Actiunea 2012 ( actiunea2012.ro ) nici la 30% nu face cee ce fac baetii din Noua Dreapta.
    3) Cum am spus mai înainte, PNL duce o lupta ascunsa impotriva PNR si MNC. Mai mult ca atat, intre Pavlicenco si cei de la Actiunea 2012 exista o intalegere, prin care Lascu trebuia sa fie scos din functia de copresedinte iar PNR sa fie marginalizat. Insa sa primit invers, PNL a pierdut in fata PNR, iar oamenii din filialele au parasit PNL si au aderat la PNR.
    4) Doamna Pavlicenco, sa nu fiti naiva, Actiunea 2012 nu este doar Marius cu Giorge! Tinerii din Actiunea 2012 nu va iubesc, ei declară deschis: acolo unde e Pavlicenco nu poate fi nimic… Iar pe 1 decembrie 2011, la marsul Unirii, la care eu si alti tineri din galeria, traditional venim la marsul MNC-ND, de data aceasta am mers cu Actiunea 2012 doar din cauza ca la acest mars sa alaturat PNL. Dumneavoastra sunteti o persoana in care tineretul nu are incredere si daca credeti ca tineretul din Actiunea 2012 să meargă după PNL, sunteti naiva!!!
    5) Inainte de a lovi in aliatii, gandeste cu cine ramai? CU, ca platforma Civica, deja sa dezbinat, motivul – orgoliul personal a lui Pavlicenco si atitudine incorectă fata de cei cu care ai pornit la lupta. Iar Actiunea 2012, ca platforma Civica, va rămâne. Ganditi-va cui ati facut rau? La fel va ramane si Noua Dreapta!

  30. Pt Vlad

    Pozitia Dvs. nu este adecvata. Ne bucuram de oricine face ceva. Competitia pe care o vad intre unele forte si Actiunea-2012 nu este buna si nu voi fi victima acestei concurente. Nu am exagerat nimic, am scris care e legatura si de ce am postat. Daca scriam elogii, articole speciale, cum scriu unii la noi despre altii, era altceva. Daca va uitati pe http://www.consiliul-unirii.ro, nu este nici un articol despre PNL, dar sunt multe despre Noua Dreapta. Asta nu e „exagerare”? Incetati invidia si concurenta nesanatoase. Sau aveti alte misiuni si s-ar cadea sa fie discutat ce incredere putem avea in unii condrumeti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *