Ce s-a spus la conferinta de presa de luni a Consiliului Unirii

La actiunile de pe 13 si 16 mai sunt asteptati toti patriotii romani adevarati si prietenii nostri alogeni

Marsul va incepe in Piata Marii Adunari Nationale, va inainta pe Bulevardul Stefan cel Mare spre Ambasada Federatiei Ruse, urmind apoi pe strazile Toma Ciorba–Constantin Stere–Alexei Mateevici–Anton Crihan–Teatrul de Vara, unde va avea loc o ampla manifestare national-patriotica romaneasca. Dupa aceasta manifestare, participantii la actiune se vor reincolona si vor reporni de la Teatrul de Vara pe strazile Anton Crihan–Alexei Mateevici–Puskin–Piata Marii Adunari Nationale, unde se va oficia un Te-Deum in memoria victimelor celor 200 de ani de lupta pentru libertate si unde participantii vor aprinde o luminare.

Pe 16 mai va avea loc o retragere cu torte si o defilare cu luminari incepind cu ora 19.00, din Parcul Valea Morilor, in perimetrul strazilor Alexei Mateevici–Sfatul Tarii, in fata sediului Sfatului Tarii, unde s-a votat Unirea la 27 martie 1918. De acolo coloana va merge pe strazile Mateevici–Puskin–Bucuresti (pe linga Ambasada Romaniei)–Banulescu-Bodoni–Piata Marii Adunari Nationale, unde vom comemora evenimentul trist produs acum 200 de ani. Sunt asteptati in PMAN, pe la aproximativ ora 20.00.

Cuvîntarea dlui Anatol Caraman, la conferinţa Consiliului Unirii

Stimati ziaristi,

Vă mulţumim că aţi venit la conferinţa de presă de astăzi, care are ca

temă „200 de ani de la ocuparea Basarabiei, pământ românesc, de către Imperiul Rus şi forţele proimperiale. Acţiunile forţelor naţionale pe 13 şi 16 mai 2012”.

Eu mă numesc Anatol Caraman, sunt preşedintele Asociaţiei Veteranilor Războiului-1992 „Tiras-Tighina”, care, împreună cu Forul Democrat al Românilor, preşedinte – scriitorul, membrul de onoare al Academiei Române, dl Nicolae Dabija, ambii copreşedinţi ai Consiliului Unirii, suntem organizatorii acţiunilor de la 13 şi 16 mai.

Aceste manifestări sunt sprijinite de Consiliul Unirii şi Acţiunea-2012.

La conferinţa de astăzi mai sunt prezenţi: Valeriu Ciubotaru, preşedintele PNR, copreşedinte al Consiliului Unirii, Gheorghe Viţă, preşedintele Uniunii românilor din Basarabia, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa, membru al Biroului Permanent Central al PNL, copreşedinte al Consiliului Unirii, Stefan Maimescu, ex-deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, copreşedinte al Consiliului Unirii şi reprezentant al CU în Diaspora,  Ion Varta, doctor în istorie, ex-deputat în Parlamentul Republicii Moldova. 

La 16 mai 2012, vom comemora 200 de ani de la dezmembrarea Ţării Moldovei şi ocuparea teritoriului dintre Prut şi Nistru de către Imperiul Rus. 16 mai 1812 a însemnat răpirea românilor basarabeni din familia civilizaţiei europene şi aruncarea lor, pentru aproape două secole, în camerele de exterminare ale Holocaustului roşu.

În aceste zile de Doliu Naţional, niciun român nu are dreptul să uite crimele comise de ocupanţii ruso-sovietici pe pământul Basarabiei: rusificarea şi deznaţionalizarea sălbatică; exterminarea elitei intelectuale şi a ţăranilor gospodari; deportările în masă şi foametea organizată; distrugerea Bisericilor, a Mănăstirilor, prigonirea lui Isus Hristos şi a slujitorilor Lui; prădarea teritoriului, a patrimoniului şi a arhivelor naţionale; arestarea alfabetului latin, a limbii, a literaturii şi a culturii române; schilodirea destinului istoric al Basarabiei, inclusiv prin agresiunea militară din 1992, declanşată de Federaţia Rusă contra actualului stat Republica Moldova, şi crimele de război săvârşite în zona nistreană.

Consiliul Unirii, o platformă unionistă tot mai largă – ce include reprezentanţi ai Forului Democrat al Românilor, ai Asociaţiei Veteranilor Războiului-1992 „Tiras-Tighina”, ai Platformei civice „Acţiunea 2012”, ai Mişcării civice „Anul 1812” şi alte zeci de organizaţii din Republica Moldova, România şi din Diasporă, precum şi partide politice –, invită toată suflarea românească la Marşul Demnităţii Naţionale, prin care vom comemora cei 200 de ani de la raptul Basarabiei şi victimele ocupaţiei ruso-sovietice, care va avea loc la 13 mai, ora 13.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău. Despre aceasta ne va vorbi detaliat dl Nicolae Dabija.

La şedinţa de joi a membrilor activi ai Consiliului Unirii s-a discutat, în mod special, avînd în vedere cele întîmplate la Marşul de la 25 martie, problema  securizării manifestărilor de către participanţii la Acţiuni şi de către poliţie.

In legatura cu aceasta, organizatorii Acţiunilor, vor depune astăzi, după conferinţa de presă, demersuri speciale către Comisariatul General de Poliţie al Municipiului Chişinău şi Serviciul de Informaţii şi Securitate, prin care solicităm ca forţele de ordine să asigure buna desfăşurare a acţiunilor noastre paşnice şi securitatea participanţilor la ele.

Vă mulţumesc.

  Dlui colonel de poliţie

Sergiu Cociorva,

Comisarul comisariatului general de poliţie

al  Municipiului Chişinău

                                                                                                                                                                                        (Pentru informare)

Dlui general Valentin Dediu

Director al Serviciului de Informaţii şi Securitate

al Republicii Moldova

D E M E R S

Prin prezentul, Asociaţia Veteranilor Războiului-1992 ,,Tiras-Tighina’’, Forul Democrat al Românilor din Republica Moldova vă aduce la cunoştinţă că, pe data 02.04.2012, au depus o declaraţie prealabilă către Primăria Municipiului Chişinău, prin care solicită autorizarea evenimentelor ce urmează să se desfăşoare pe 13 şi 16 mai (Declaraţia se anexează).

În legătură cu aceasta, vă adresăm rugămintea să fie luate toate măsurile de securitate şi menţinere a ordinii publice, astfel încît să nu fie periclitată această activitate, pe care noi dorim să o desfăşurăm în condiţii paşnice conform traseului  şi timpului indicate în declaraţie.

Pentru o bună cooperare în vederea desfăşurării în cadru legal, civilizat, a manifestării preconizate rugăm să luaţi act de cerinţele noastre.

Dacă este nevoie de coordonări şi precizări speciale, în scopul bunei organizări a acţiunii, Vă rugăm să ne contactaţi la telefoanele 067188313, 069115110

Anexă: Copia Declaraţiei Prealabile Nr.29 din 27.03.2012

Cu respect,

Nicolae Dabija,

preşedintele Forului Democrat al Românilor,

scriitor, membrul de onoare al Academiei Române

Anatol Caraman,

preşedintele Asociaţiei Veteranilor

Războiului-1992 ,,Tiras-Tighina’’

Loading Facebook Comments ...

23 Comments

Add a Comment
 1. cum minciuna pompoasa si sforaitoare propagata de statalistii comunisti mai inainte si cei „democrati” in zilele noastre , privind o eventuala rapida aderare la UE a R.Moldova sta sa se rasufle de tot – vezi si declaratia lui Marian Lupu care ne spunea ca slabe sint sansele pentru liberalizarea vizelor [ darmite pentru aderarea la UE – am spune noi ] , singura salvare pentru poporul R.Moldova o constituie RE-UNIFICAREA cu PATRIA-MAMA … ROMANIA ! altfel va urma pierderea moldovenilor , a acestei aschii de latinitate europeana , in haul imens al uniunii euro-asiatice .

 2. penibile imaginile venite de la moscova ce aduceau mai mult cu [auto-]alegerea unui tar-despot … fast si lux orbitor menit parca sa intimideze popoarele supuse din imperiu – federatia rusa – sau aflate in orbita sa . luxul faraonic e cu atit mai nepotrivit cu cit traim intr-o criza economica mondiala grava ce afecteaza si rusia . penibila si maimutareala cu rocada putin-medvedev ce numai a democratie nu arata … urmeaza inca 12 ani de tiranie imperialista si militarista la kremlin . sint unii din moldova care doresc sa imite modelul , insa uita sa adauge ca acest model e profund anti-democratic … iar un stat ne-democratic care inca mai zangane sfidator si armele sale , e un adevarat pericol pentru fortele democratice,progresiste si pacifiste din lumea larga .

 3. … e timpul ca moldova sa caute garantii de securitate serioase in locul unei mincinoase si inexistente – cu adevarat – „neutralitati” . neutralitatea si-a dovedit limitele si impotenta sa . armata rusa isi bea nepasatoare cafeaua la tiraspol dimineata de dimineata de parca ar fi pe teriroriul rus . neutralitatea o fi pentru elvetia , dar in nici un caz pentru moldova . aici e ori , ori . e timpul aderarii la NATO … altcineva nu are ce oferi moldovei . decit vorbe goale si frumos mestesugite …

 4. toată stima şi respectul pentru confraţii noştri din RM,adevăraţi patrioţi ai neamului românesc,care în condiţii vitrege duc stindardul idealului de unitate naţională.Trebuie să recunosc că o asemenea determinare nu o întâlnesc nici măcar în România,divizată între interesele meschine ale actorilor politici.Trăiască România Mare,singura posibilitate ca românul să trăiască demn şi neatârnat!

 5. Lasati Doamna Pavlicenco. nu va mai chinuiti inutil. Moscova isi pune azi guvern la Bucuresti.

 6. PSD din Romania va ajuta Republica Moldova. Romania isi va indeplini datoria fata de tot teritoriul intre Nistru si Prut.

 7. MULT SUCCES PENTRU ACEST MARS SI AVETI GRIJA DE PROVOCARIILE UNORA CARE VOR UNIREA CU RUSIA.

 8. Ordinul lui Putin: Din noiembrie 2012, migranții vor fi obligați să susțină testul la limba rusă și istoria Rusiei … interesant . atunci si minoritatea rusofona din moldova sa sustina teste similare …

 9. Am încercat să vizionez conferinţa de presă la acest articol şi nu am reuşit.
  Deaceea vă recomand în caz de doriţi să vizionaţi conferinţa, să utilizaţi următorul linc: http://www.youtube.com/watch?v=bzHfHAGlViQ&feature=youtu.be
  Filmarea îmi aparţine mie, Anatol Marin

 10. Vä doresc din suflet muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuultä Baftä si aveti grijä de voi! Sä stiti cä vom reusi!Imi pare räu cä multi nu suntem aläturi de voi, numai cu inima si sufletul! Curaj si incä odatä -nu vä läsati provocati de mizeriile ruse!

 11. pt Daniel

  Cum credeti – Partidul Liberal va cauta sa se bage sub pielea PNL din Romania si a Guvernului pus la Bucuresti de Moscova?

 12. dan dascalescu

  am urmarit cu atentie conferinta de presa si sant profund impresionat de felul simplu plin de demnitate si determinare cu care vorbitorii au discutat despre 1812 si urmarile nefaste ale acelui tratat de pace.
  regret nespus ca nu pot participa la evenimentele de la chisinau dar sufleteste voi fi acolo. De asemenea voi incerca sa fac cunoscute evenimentele si mitingurile de la chisinau din 13 si 16 mai. In aceste zile voi ruga toti prieteni mei de aici din canada sa poarte cocarda tricolora. Va multumim. Dumnezeu sa va ajute

 13. De 200 de ani, noi,
  românii est-moldoveni ne aflam in stare de asediu
  din cauza ocupatiei rusesti,
  care doreste sa ne stearga de pe fata pamântului !

 14. DOSARELE ANULUI 2012:
  RE-VENIREA LA ACTUL UNIRII DIN 1918 ( V / 4 )
  –––––––––––––––––––––––––––––
  DEMNITATE // jurnalistul Val Butnaru:
  ”Nu vă sfătuim să ne tot puneţi la încercare răbdarea”
  / Festivalul Tricolorului la Chisinau: 7-9 mai 2012 /
  priviti aici mai multe fotografii:
  http://www.union.md/uinfo/actual/festivalul-tricolorului-foto-2
  ——————————————————––––––––––-

  Autorul ideii Festivalului a lansat un apel
  la reconciliere, toleranţă şi înţelegere.
  Totodată, Butnaru l-a parafrazat pe prim-ministru
  al Australiei, adresându-se celor care instigă spiritele velokoderjavnice
  în aceste zile la Chişinău:

  “- Nu noi v-am chemat în 1812.
  Nici în 1940 nu v-am chemat noi.
  Aţi venit de bună voie, să ne ocupaţi.
  Şi dacă aţi venit, comportaţi-vă civilizat,
  ca în secolul XXI.
  Ne-am săturat de provocările voastre.
  Nu vă sfătuim să ne tot puneţi la încercare răbdarea.
  Cui nu-i place acest adevăr, nu are decât să plece.
  Cei care vor alege să rămână,
  nu le rămâne decât să înveţe limba română
  şi să respecte Tricolorul şi alte însemne naţionale.
  Altă cale de împăcare nu există”.
  ——————————————————––––––––––––-
  Val Butnaru a menţionat că Festivalul este organizat
  cu prilejul Zilei Europei şi le-a urat tuturor
  linişte sufletească în aceste zile neliniştite.

 15. O voce noua in muzica est-moldava:
  cântareata AURICA DICUSARA
  cu numele de scena „BASARABEANCA”
  http://www.youtube.com/watch?v=lzCBRNOCRa8
  –––––––––––––-
  spicuiri dintr-un interviu,
  ziarul „Timpul”, 8 mai 2012.
  –––––––––––––––––
  – De exemplu, piesa „De noi depinde”
  a venit după o vizită în Italia, la rudele mele.
  Tocmai erau alegeri parlamentare în Moldova
  şi am insistat să votez acolo, la Milano.
  Dar m-a mirat că mulţi moldoveni nici nu-şi puneau problema să meargă la votare.
  Discutam cu ei şi îi auzeam:
  „Ce mi-a dat mie Moldova, ca să pierd din timpul meu,
  să mă duc la Padova şi să votez?”.
  Mă durea faptul că dintr-un milion, cât sunt plecaţi peste hotare, nici 10 procente nu votează.
  ––––––––––––––––
  – E adevărat. În 1989 am fost la Marea Adunare Naţională cu copiii mei de mână.
  Acum, fiii mei sunt mari, căsătoriţi, în curând vor avea copiii lor şi…
  nimic nu se schimbă. Melodia şi versurile au venit de la sine.
  Se adunaseră prea multe în sufletul meu.
  Până la 7 aprilie 2009,
  noi ne-am despărţit de Grigore Vieru.
  Am luat foarte aproape dispariţia poetului nostru,
  trei zile am stat la pat.
  Eu nici la moartea tatălui meu nu am plâns
  atâta cât atunci.
  Îmi părea că, dacă a murit Vieru, totul e pierdut.
  Apoi a venit 7 aprilie,
  iar eu am fost acolo şi pe 6, şi pe 7, şi pe 8.
  Nici nu se putea să nu apară cântecul „Strigăt”.
  ––––––––––––––––––
  – Teoretic, da, cred că schimbarea e posibilă.
  Realmente însă nu, nu văd cum în situaţia creată astăzi în Moldova
  ar putea avea loc schimbări radicale.
  Pentru că sistemul de până la 2009, uşor-uşor, încet-încet s-a restabilit la loc.
  Cum au existat aşa şi mai există scheme
  prin care cetăţenii simpli sunt furaţi…
  Cum am fost, aşa am şi rămas în dizgraţia autorităţilor.

  Iată, am participat la Marşul din 25 martie 2012, dedicat Zilei Unirii,
  un eveniment la care noi, manifestanţii paşnici, am fost atacaţi
  de aşa-numiţii „patrioţi” ai Moldovei.
  Nu ştiu de ce, poliţia parcă avea ordin
  să ne stopeze pe noi, nu pe „patrioţi”.
  Eram acolo, în primul rând,
  am văzut cu ochii mei spectacolul.
  Poliţia nu numai că nu făcea ordine,
  dar ne ţinea pe noi în frâu,
  în loc să-i alunge pe „patrioţi” din calea noastră…

 16. marian spune:
  singura salvare pentru poporul R.Moldova o constituie RE-UNIFICAREA cu PATRIA-MAMA … ROMANIA))) lasa bre timpeniile acestea, eu as spune mai actual si mai real lichidarea unionistilor din RM este unica scapare a statului independent si suveran RM, numai atunci cind v-or disparea aceste forte care dezbina societatea moldoveneasca RM va putea rasufla liber, suntem un stat recunoscut de intreaga comunitate internationala si acel circ pe care il realizati nu are nici o importanta, nu faceti decit sa impinge-ti RM catre o integrare in spatiul euroasiatic, si fiti convinsi ca majoritatea v-a vota acesta, acest fapt a fost demonstrat deja la ultimul sondaj realizat de fortele proromane, nemaivorbind deja ca majoritatea bastinasilor lucreaza la Rusia si e si normal ca ei o sa aleaga Rusia decit Romania, nu a mai ramas mult, nu sunt adeptul nici unei integrari(exceptie fiind UE, dar inteleg ca in urmatorii 20-30 de ani e un lucru imposibil,chiar daca v-om adopta si legea pidarastiei, dar integrarea prin pierderea identitatii si disparitria de pe arena politica ca stat suveran niciodata) dar daca o sa ajungem sa alegem v-oi fi cu majoritatea

 17. Timofti merge la Yalta.

  08 May 2012.

  Președintele Nicolae Timofti nu va boicota Summitul țărilor din Europa Centrală și de Est de la Yalta așa cum au anunțat că o vor face mai mulți lideri europeni.

  http://www.jurnal.md/ro/news/timofti-merge-la-yalta-problema-iuliei-timo-enko-un-caz-intern-219538/

  Ucraina a amânat summitul de la Ialta, boicotat de mai mulţi lideri europeni din pricina situaţiei Iuliei Timoşenko.

  08 May 2012.

  Ucraina a anunţat marţi amânarea a unui summit al liderilor din Europa Centrală prevăzut pentru această săptămână la Ialta (sud), care a fost boicotat de numeroşi invitaţi pentru a protesta faţă de soarta fostului premier deţinut Iulia Timoşenko.

  http://www.mediafax.ro/externe/ucraina-a-amanat-summitul-de-la-ialta-boicotat-de-mai-multi-lideri-europeni-din-pricina-situatiei-iuliei-timosenko-9604124/

 18. ciobanul mioritic

  Pt madam pavlicenco si compania/ cu actiunile voastre de doi bani, provocatoare, duceti ideea de unitate nationala in nimicnicie! Mama voastra de nemernici, rusofoni!

 19. Noul ministru de Externe de la Bucuresti s-a declarat un admirator si un prieten al lui Putin. A fost intrebat despre programul noului guvern in relatia cu RM. Acest program se rezuma la o singura fraza, ceva legat de interconectarea sistemelor energetice. Prin care probabil Romania sa importe gaz din Rusia, pentru ca USL vrea sa sisteze contractele de exploatare a gazelor de sist cu americanii, care ar fi facut Romania complet independenta de gazele rusesti. Exista suspiciuni cum ca Marga, fost agent STASI – serviciul de spionaj al Germaniei de Est -, ar fi trecut dupa prabusirea RDG sub comanda GRU. PNL-ul din Romania este cel mai antinational partid romanesc. El a fost cel care a cerut retragerea militarilor romani din Irak. In curand or sa ceara probabil retragerea trupelor romane din Afganistan, jucand in picioare relatia strategica cu americanii, singuri garanti ai integritatii si suveranitatii Romaniei.

 20. Filat îl felicită pe Putin cu 9 mai.Sunt convins că relaţiile de prietenie dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă se vor aprofunda şi dezvolta în continuare cu succes

  08.05.2012
  Prim-ministrul Vlad FILAT a adresat un mesaj de felicitare Preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir PUTIN cu prilejul Zilei Victoriei şi cu ocazia învestirii sale în funcţie

  Premierul moldovean a exprimat cele mai sincere felicitări cu ocazia Zilei Victoriei, menţionînd că această zi semnifică triumful valorilor eterne ale păcii.

  Totodată, Vlad FILAT l-a felicitat cordial pe Vladimir PUTIN cu ocazia învestirii sale în funcţia de Preşedinte al Federaţiei Ruse.

  „Sunt convins că relaţiile de prietenie dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă se vor aprofunda şi dezvolta în continuare cu succes, într-un spirit de încredere şi parteneriat spre beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova şi ai Federaţiei Ruse.

  Acceptînd cu recunoştinţă felicitările Dumneavoastră de ziua mea, Vă urez multă sănătate, prosperitate şi succes în această importantă funcţie de stat”, se mai spune în mesaj.

  Direcţia comunicare şi relaţii cu presa

  timpul.md

 21. 9 Mai – sarbatoarea criminalilor de razboi,
  Armata Sovietica a ocupat tari straine… Comunistii si au violat drepturile fundamentale ale omului, omarand fara nici o judecata, deportand, persecutand milioane de INOCENTI.

  Cine se mandreste cu aceasta „sarbatoare”? – Doar cei care sunt COMPLICI!

  http://my.mail.ru/community/stalin_criminal/43AF130DAA1BA384.html

  Празднование «победы» массовых убийц и насильников

  Время публикации: Сегодня в 00:35

  В связи с празднованием в России т.н. «дня победы 9 мая», а на самом деле захвата и порабощения русскими свободных стран и народов Восточной Европы с массовыми русскими зверствами, убийствами, насилием, грабежами мирных жителей других стран, в сети была выложена статья В. Россова «Русские палачи России или миф о «великой отечественной» войне». В ней автор в частности отмечает:

  «Одним из наиболее стойких мифов советской пропаганды, перешедших из коммунистической эпохи в наше время, является миф о «великой отечественной» войне.

  Этот миф одинаково разделяется официальной властью и оппозицией, коммунистами и «патриотами», атеистами и верующими всех официальных конфессий. Если в чем и достигнуто в нынешней РФ «согласие и примирение», так это в вопросе об отношении к советско-германской войне, которая единодушно почитается как «отечественная», «великая» и «священная».

  Миф о «великой отечественной» войне настолько прочно укоренился в массовом сознании, что уже не подвергается ни малейшему сомнению. Он просто неприкасаем для критики, любые попытки оспаривать его воспринимаются как неслыханное кощунство. Доходит до того, что называться русским патриотом можно только при условии согласия с этим мифом в той или иной форме.

  Нападение Германии на СССР (превентивное, иначе бы Россия напала на Германию — КЦ) все подлинно русские люди восприняли не как начало «великой отечественной» войны, а как возможность (и притом последнюю) освободить свою Родину от оккупантов-большевиков и восстановить историческую Россию. Именно поэтому население СССР, встречало немцев цветами, видя в них освободителей от красного ига. Именно поэтому столько надежд связывалось с Крестовым Походом Германского вермахта.

  Сталинский СССР готовился к войне за передел Европы систематически и целенаправленно с начала 30-х годов. В стране всё было подчинено подготовке к грядущей войне, вся пропаганда взывала к этой войне, и притом не к «отечественной» войне, а захватнической, наступательной, «освободительной» войне.

  Коллективизация, индустриализация, пятилетки, семидневки, девятидневки, массовый террор, чистка в армии и т. д., всё это в конечном итоге имело одну цель — подготовить, начать и выиграть Мировую войну за торжество коммунизма во всем мире.

  Сколько войн провела Россия, и никогда не было столько изменников, перебежчиков и «шкурников», но вот стоило только начаться «отечественной» войне и притом не простой, а «великой», как сотни тысяч людей с оружием в руках перешли на сторону врага.

  В подразделения РОНА, Казачьи Части, РОА и др. люди записывались даже в 1945 году, когда поражение Германии стал очевиден, а победа Сталина неотвратима.

  С лета 1944 г, когда советские войска вышли к границам 1939 г, война со стороны СССР приобрела откровенно захватнический характер. Именно с этого момента всему миру стало окончательно ясно, что Красная армия ведет борьбу не за Россию и не за национальные интересы русского народа, а только за геополитические интересы партии большевиков и за распространение советской системы по всему Земному Шару.

  Всюду, куда ступала нога советского солдата, устанавливался самый черный режим оккупации, проводилась «советизация» начинались аресты и убийства священников, «капиталистов», «фашистов» и национально-мыслящей интеллигенции, мирное население подвергалось самому откровенному и беспощадному грабежу, достигшему своего апогея в Восточной Пруссии, которая уже вполне официально была отдана мародёрам на поток и разграбление.

  При этом всё награбленное добро было приравнено к «трофеям» (т.е. военному имуществу, взятому в боях); так и говорилось безо всякого стыда: «трофейные» часы, «трофейный» аккордеон, «трофейное» женское белье.

  Насилие над населением захваченных территорий были массовым и повсеместным. Изнасилование немки преступлением не считалось в принципе, и даже в «дружественной» Сербии по данным сербских властей число только зарегистрированных надругательств над женщинами, совершенных пьяными советскими солдатами-«освободителями», превысило 100 тыс. случаев.

  В заключение попытаемся понять, каким же образом миф о «великой отечественной» войне мог получить столь широкое распространение в массовом сознании и поныне поддерживается не только усилиями официальной пропаганды, но в значительной мере и добровольно широкими слоями людей.

  Понятно, что для многих фронтовиков, выросших уже при большевиках, участие в этой войне навсегда осталось самым ярким воспоминанием, их личной жизни. Таким людям трудно признаться самим себе, что они воевали не за правое дело, а просто были использованы. Для некоторых это страшнее рукопашного боя.

  Но этот миф разделяется не только фронтовиками (их почти уже нет в живых), а огромным большинством наших современников, совершенно не помнящих ту войну.

  В сталинские времена этот миф охотно принимался потому, что предлагал удобное извинение греху отступничества, предательства, соглашательства и сотрудничества с большевицкой властью, в котором в большей или меньшей степени были повинны все, сохранившие жизнь под коммунистами.

  Ещё 25 лет назад повсеместное приятие этого мифа можно было объяснить тотальным оболваниванием людей, не имевших в тех условиях доступа к правде и черпавших знания о русской истории из изолгавшихся советских газет, радио и телевидения. Но с крахом КПСС и советской империи любой желающий получил возможность ознакомиться с имеющимся историческим материалом, осмыслить его и сделать соответствующие выводы.

  Сейчас после 25-ти лет относительной информационной свободы (с примерно 1987 — КЦ) стало ясно, что дело не в недостатке исторических знаний. Огромное большинство «патриотов» ознакомилось с подлинной историей России и Второй Мировой войны , с наследием русского Зарубежья, с русской православной идеологией, но это знакомство не отвратило их от советских мифов. Эти лживые мифы подверглись лишь разного рода усовершенствованиям, но в основе своей не изменились.

  Это касается и мифа о «великой отечественной» войне , в отношение которого современное патриотическое сознание являет собой наиболее удручающую картину.

  Создается впечатление, что наши современники уже неспособны мыслить. Люди потеряли не только историческую память, но и перестали быть русскими людьми в подлинном смысле этого слова. Они не понимают, и не чувствуют, чем и как жил русский человек на протяжении столетий своей истории, не разделяют его радостей и скорбей. Потеряв все нравственные и духовные ориентиры, они советское считают своим, родным, «русским». Борьбу с советской системой — «изменой Родине». А подлинную измену Родине в виде позорного участия в злодействах этой системы — «патриотическим служением».

  Именно за последние 25 лет относительной свободы, когда нет насилия над совестью, и пали многие внешние преграды, стало ясно, что разговоры о том, что русского народа как исторического народа, больше нет, что он искусственно заменен народом советским и «россиянским», не являются чьей-то фантазией. Это горькая реальность наших дней.

  Миф о «великой отечественной» войне потому и утвердился в массовом сознании, что нынешнее население страны — это не потомки тех, кто оказывал духовное и физическое сопротивление большевизму и отстаивал свою русскость до конца. Такие люди физически истреблялись советской системой, либо уходили в катакомбы и заграницу.

  В живых же оставались те, кто соглашался отречься от своей русскости и принять ложь за правду, кто примирился с большевизмом, пошел к нему в услужение, а то и сам стал в ряды палачей России. Современное нам поколение — это потомки именно таких, уже не русских людей.

  И хотя наши современники имеют полную возможность порвать с застарелой ложью, но за не многими исключениями они упорно следуют путем своих отцов и дедов. От которых, по наследству переняли безбожие, соглашательство с ложью, извращенный патриотизм, покорность оккупационному режиму и готовность радоваться его радостям, праздновать его праздники и отмечать его победы, которые все до одной есть победы над Россией и русским народом.

  И самая страшная из этих побед, исторически добившая наше отечество, есть победа в советско-германской войне, которую воспитанные этим режимом люди послушно называют «Великой Отечественной» войной».

 22. Sposibo dedu za popedu

  Chiar citeodata regret ca nu-i shizofrenicul Stalin in ziua de azi, caci asa zisii zombati si lingai ai cur… americane incearca din rasputeri sa schimbe istoria, cum puteti risurilor sa negati adevarul si sa spune-ti ca asta nu a fost victoria URSSului asupra fascizmului, si ca milioane de oameni nevinovati si-au dat viata pentru ca voi acuma cretinelor sa postati si sa scriti articole care nu corespund realitatii , sa va bateti joc de acei oameni care si-au dat viata pentru noi, de aceia si scriu ca regret ca altfel va punea la perete, ca astfel de oi care pe atunci se ascundeau prin beciuri dealde diferiti trubadurici si ceilalti zombati care au luptat de partea lui Hitler trebuiau nimiciti, da Putin i-a dat friu liber si isi permit sa scrie ce vor, sau acesta curva posibil isi permite sa scrie asa ceva neaflindu-se pe teritoriul FR?, dar si ca multi alti desidenti ca romanul din California,inteleg ca SUAva ascude poponetele dar oricum fiecaruia ii va veni rasplata dupa merit , si tu trubadurule nu esti o exceptie, macar in aceasta zi inchideti-va riturile si stati cuminti.Felicitari cu Ziua Victoriei pentru cei care mai au un simt omenesc in ei , iar celorlalti sufocati-va mai departe in rahatul vostru si ura fata de rusi

 23. 9 mai Ziua Victoriei
  Nicolae Timofti celebrează Ziua Victoriei.

  Preşedintele Nicolae Timofti a ţinut un discurs la Complexul Memorial „Eternitate”, în faţa veteranilor, politicienilor, dar şi oamenilor de rând prezenţi la acţiunile de comemorare.

  „Ziua de 9 mai marchează sfârşitul unei confruntări armate fără precedent, în care au fost implicaţi milioane de ostaşi. Victoria asupra fascismului a pus bazele unei Europe libere, care a continuat să se dezvolte pe calea democraţiei. Sunt idealuri pe care le împărtăşim şi noi şi le punem în aplicare în ţara noastră. Arătăm recunoştinţa noastră tuturor veteranilor de război, dumneavoastră aţi dus lupte crâncene şi noi apreciem acest sacrificiu”, a declarat şeful statului.

  Vlad Filat despre veteranii celui de-al Doilea Război Mondial: Graţie lor azi avem o Europă unită şi trăim în pace.

  Premierul Vlad Filat a ţinut să mulţumească, în română şi în rusă, veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial cu ocazia Zilei Victoriei asupra fascismului marcată astăzi, 9 mai. Astfel, prim-ministrul a depus flori, alături preşedintele Parlamentului Marian Lupu şi preşedintele Nicolae Timofti, la Complexul Memorial „Eternitate” pentru a comemora memoria celor căzuţi în luptă.

  „Acum şapte decenii, cei mai distinşi oameni şi-au sacrificat viaţa pentru pace şi viitor. Graţie lor, azi avem o Europa unită şi trăim în pace. În acestă zi privim cu respect şi aducem omagiu văduvelor eroilor, celor care au suferit şi au plâns pe cei dragi, pe cei care poartă urmele acelei victorii”, a declarat Vlad Filat.

  Totodată, premierul a ţinut să menţioneze că în fiecare an se restabilesc monumentele dedicate eroilor căzuţi în lupte, iar asta înseamnă recunoştinţă celor care au adus pacea.

  „Pentru ei toţi purtăm respect, dragoste şi recunoştinţă. Ne bucurăm că la vârsta deplinei înţelepciuni sunteţi alături şi vă bucuraţi de copii şi nepoţi. Generaţia tânără nu trebuie să uite sacrificiul pe care l-aţi făcut, iar datoria statului este să aibă grijă de veterani. Cinstirea eroilor constituie o contribuţie la viitorul nostru, la integritatea morală a societăţii noastre. Guvernul adresează urări de sănătate şi viaţă multă. Memorie veşnică eroilor!”, a conchis prim-ministrul.

  Marian Lupu către veterani: Vă mulţumesc pentru prezent şi şansa la viitor.

  Astăzi se împlinesc 67 de ani de la victoria asupra trupelor fasciste, zi care a fost pus capăt celui mai sângeros război din istoria omenirii. La Chişinău autorităţile organizează acţiuni de comemorare a eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă. Prezent la eveniment este şi preşedintele Parlamentului, Marian Lupu. Acesta le-a mulţumit veteranilor pentru prezent şi pentru şansa de a avea un viitor.

  „În această zi, cu mai multe conotaţii, aduc oamgiu tuturor veteranilor. Felcitări dragii mei. Plecăciuni şi muţumiri pentru victoria pe care ne-aţi adus-o şi pentru şansa de viitor si prezent. Trăiască ziua de 9 mai”, a menţionat Marian Lupu.

  Preşedintele Legislativului a declarat că această zi trebuie să ne facă mai uniţi. „În acel raszboi s-au unit naţiuni împotriva fascismului. Din care motiv, naţiunea civilă a statului independent Republica Moldova trebuie să dăm dovadă de unitate”, a conchis acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *