Consiliul Unirii va oferi luni o conferinta de presa. Si un video despre Panglica Sf.Gheorghede la Publika TV

http://ru.publika.md/emisiuni/link_791.html

www.consiliul-unirii.ro

Luni, 7 mai 2012, la ora 12.00, ziaristii sunt invitaţi de reprezentanţi ai Consiliului Unirii la Info-Prim Neo, unde vor oferi o conferinţă de presă cu tema „200 de ani de la ocuparea Basarabiei, pământ românesc, de către Imperiul Rus şi forţele proimperiale. Acţiunile forţelor naţionale pe 13 şi 16 mai 2012”.

La conferinţă vor fi prezenţi copreşedinţii Consiliului Unirii Anatol Caraman, preşedintele Asociaţiei Veteranilor Războiului-1992 „Tiras-Tighina”, Nicolae Dabija, preşedintele Forului Democrat al Românilor, scriitor, membru de onoare al Academiei Române, -organizatorii acţiunilor de la 13 şi 16 mai -, Stefan Maimescu, ex-deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, reprezentant al CU în Diaspora, Valeriu Ciubotaru, preşedintele PNR, Gheorghe Viţă, preşedintele Uniunii românilor din Basarabia, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa, membru al Biroului Permanent Central al PNL, precum şi Ion Varta, doctor în istorie, ex-deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Participanţii la conferinţa de presă vor vorbi despre acţiunile preconizate pentru 13 mai, ora 13.00, începînd din Piaţa Marii Adunări Naţionale, şi pentru 16 mai, în ziua cînd se împlinesc 200 de ani de la raptul teritoriului românesc dintre Prut şi Nistru. Aceste manifestări sunt sprijinite activ de Consiliul Unirii şi Acţiunea-2012.

Serviciul de presă al Consiliului Unirii

Loading Facebook Comments ...

20 Comments

Add a Comment
 1. Lupu: UE pune Moldovei condiţii irealizabile ca să nu liberalizeze regimul de vize

  05.05.2012
  Liberalizarea regimului de vize, este un subiect sensibil pentru mai multe ţări din Uniunea Europeană, iar pentru a nu mări lista statelor care beneficiază de acest regim, UE pune condiţii ce nu pot fi realizate. De această părere este, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.

  „Există foarte multe ţări în Uniunea Europeană care nu agreează extinderea listei de ţări cu regim fără viză. UE a decis să susţină poltic Republica Moldova, şi atunci să vii cu un răspuns public, nu, noi nu începem un asemenea dialog, UE nu a putut să-şi permită. Însă ca precondiţii pentru acest dialog au fost puse nişte chestii artificiale.

 2. Ghimpu:Reformele în Republica Moldova doar se mimează, așa cum era și în anii 90

  04.05.2012
  Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, declară că reformele în Republica Moldova doar se mimează, așa cum era și în anii 90, dar nu se implementează cu adevărat. La noi acum, dacă e să fim sinceri, o bună parte care dețin funcții în stat, se ocupă de interese personale.

  În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă .

 3. Rogozin îl laudă pe Filat .

  03.05.2012
  Vicepremierul rus şi reprezentantul lui Medvedev în Transnistria, Dmitri Rogozin, a scris pe o reţea de socializare că “e bine că premierul moldovean e pragmatic” şi a exprimat dezacordul cu afirmaţia lui Nicolae Timofti, la Bucureşti, că armata rusă ar fi un mare pericol.

  “E bine că premierul moldovean e pragmatic. Vom fortifica relaţiile” a scris Rogozin destpre Filat pe Facebook.

  Reacţia pozitivă a lui Rogozin a apărut la o ştire în care se spune că Vlad Filat nu ar fi împotriva deschiderii consulatului Rusiei la Tiraspol şi că această problemă va fi soluţionată după “o analiză”.

 4. Moldova nu vede nicio problemă în maltratarea ex-premierului Ucrainei, Iulia Timoșenko și nu intenționează să boicoteze summitul european de la Yalta.

  2012-05-04.

  Președintele ales al Republicii Moldova, Nicolae Timofti va vizita Ucraina pentru a participa la summitul statelor din Europa Centrală şi de Est care va avea loc la Yalta pe 11-12 mai.

  “Da, el va fi. Este deja confirmarea oficială”, a comunicat o sursă din Ambasada Moldovei în Ucraina pentru presa ucraineană, însă nu făcut nicio precizare în acest sens.

  Amintim, că anterior, președinții Germaniei, Cehiei, Austriei, Italiei, Sloveniei, Estoniei, Croației, Letoniei, Albaniei, Bulgariei și României și-au anulat prezența în cadrul summitului invocând situația ex-premierului Iulia Timoșenko.

 5. Uitativa ce stiri frumoase din RM-Republica Mafiei

 6. eurointegrarea merge ca cum fum iese-:))

 7. In locul potlogarilor din PCRM au venit alti potlogari din AIE

 8. Guvernile se schimba iar nimca nu se schimba-

  asa este viata in RM-Republica Mafiei

 9. Da ce nu va palce d-na Pavlicenco?atunci cind imblati cu variantele stupide de dezbinare a societatii moldovenesti cu lozunci tradatoare Basarabia pamint romanesc ,atunci nu e nici o problema dar cind acei cetateni si mai ales tinerii care stimeaza si ii respecta pe acei care ni-au adus victoria asupra fascizmului atunci asta ar insemna dupa parerea voastra o provocare si calcarea in picioare a tricolorului, oare prin ce puteti argumenta aceasta,unde-i logica?inteleg cind merge vorba de „iacoby” flagul lui Stefan cel Mare (rosu albastru) care era arborat pe cladirile unor institutii din Balti si alte orase ,este altceva, de acord este o provocare si bataie de joc fata de drapelul nostru, dar cu ce va incurca voua panglica SF.Gheorghe,fiecare are dreptul la opinie cineva il ridica in slavi pe degradatii nazisti Hitler , Antonescu, Bandera (Ucraina),etc., cineva pe shizofrenicul Stalin,Lenin etc. dar cineva pur simplu nu uita de acei care au luptat pentru libertatea noastra , pentru acei care au adus victoria mult asteptata, si datorita lor aveti acuma posibilitate sa postati comentarii unioniste , caci cum si v-am mai spus sa cistigat razboiul Hitler & Co. atunci in primul rind erau nimiciti evreii si tiganii, iar daca sa luam in consideratie ca in Romania traiesc foarte multi tigani atunci nu fiti naivi si trebuie sa intelege-ti acel fapt ca ei nu aveau sa va faca la toti un test DNK sa vada de ce origine sunteti si va nimiceau ca pe niste taracani,da desigur cineva avea sa aiba mai mult noroc si era sa spele wc la „cistaja ariiscaja natia”, dar cineva era supus experimentelor barbare ale nazistilor. Dupa mine suntem un stat civilizat si fiecare are dreptul la opinie, cineva imbla cu panglicele romane cineva cu sf.gherghe , dar cuiva in deobste ii in cot de toate aceste , trebuie sa fim mai toleranti unul fata de altul si sa ne respectam reciproc! Felicitari cu ziua victoriei, si respect veteranilor de razboi care au luptat pentru viata si libertatea noastra!!!!!!!

 10. Băsescu BOICOTEAZĂ Summit-ul de la Ialta: Suntem solidari cu UE în legătură cu Timoşenko

  03.05.2012

  Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că România se va solidariza cu poziţia UE privind cazul Iuliei Timoşenko din Ucraina.

  Noi ne solidarizăm cu colegii noştri din UE şi, spre exemplu, nu vom da curs invitaţiei de a participa la summitul central şi sud-est european de la Ialta a declarat Băsescu.

  Intrebarea cu cine se solidarizeaza RM-Republica Mafiei-?

  Timofti va vizita Yalta.

  Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va efectua o vizită în Ucraina, pentru a participa la Samitul țărilor din Europa Centrală, care va avea loc în perioada 11-12 mai, la Yalta.

 11. Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti,
  in vizita la Bucuresti:
  „Subiectul unirii Moldovei cu România
  nu e de actualitate, dar rămâne deschis”
  –––––––––––––––––––
  Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova:
  „Să lăsăm unirea pe seama poporului”
  –––––––––––––––––––––
  4 mai 2012:
  NTERVIUL ZILEI.
  Potrivit preşedintelui Republicii Moldova,
  orice discuţie despre românism
  stârneşte pasiuni la Chişinău.
  autori: Ana Bâtca, Paul Ciocoiu
  –––––––––––––
  – Interviu > EVZ.ro
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/nicolae-timofti-presedintele-republicii-moldova-sa-lasam-unirea-pe-seama-poporului-979755.html#ixzz1tzE0Giru
  EVZ.ro

 12. dosarele istoriei …Ipoteza unui istoric rus: Lenin a murit OTRĂVIT de Stalin !

  05.05.2012

  Fostul lider sovietic Vladimir Ilici Lenin a murit otrăvit de succesorul lui, Iosif Vissarionovici Stalin, şi nu de sifilis cum s-a crezut până acum, susţine un istoric rus, potrivit Daily Mail.

  Autorul acestei teorii, Lev Hurie, crede că, deşi starea de sănătate a lui Lenin a fost foartă proastă începând cu 1922, anul în care a suferit primul atac cerebral, Stalin „i-a grăbit” sfârşitul.

  Cei doi lideri sovietici ajunseseră duşmani, iar Lenin s-a apropiat tot mai mult de Lev Troţki, principalul adversar al lui Stalin.

  În nişte notiţe pe care le-a scris cu puţin timp înainte să moară, Lenin îl critica aspru pe Stalin şi spunea că acesta din urmă ar trebui înlăturat de la putere.

  Aceste notiţe, care au format „Testamentul lui Lenin”, au fost citite la 24 mai 1924, în şedinţa Comitetului Executiv de dinaintea celui de al XIII-lea Congres al Partidului Comunist.

  Stalin ştia ce planuri avea Lenin, astfel că teoria lui Lev Hurie pare cu atât mai întemeiată, dată fiind natura răzbunătoare a fostului lider sovietic. În plus, subliniază istoricul rus, otrăvirea era metoda preferată de Stalin pentru a scăpa de adversarii politici.

  „Creierul lui Lenin este păstrat la Moscova, astfel că putem vedea dacă aşa s-a întâmplat”, a declarat rusul, citat de Daily Mail.

  După moartea lui, în 21 ianuarie 1924, la vârsta de 53 de ani, „marele Ilici” a fost îmbălsămat şi se află de atunci expus în Mausoleul din Moscova.

 13. Asa sinteti voi, maldavenii, saraci, dar fudui! Asa sinteti caci prostului nu-i sta bine daca nu-i si fudul! Noi romanii stiind ca UE e plina de homosexuali, am acceptat sa devenim poponari si acum slava domnului sintem in UE! Voi daca intr-adevar doriti sa faceti parte din UE spalati-va fundurile si Marii Demnitari din UE va vor accepta asa cum ne-au acceptat pe noi! Ei si ce daca avem gaoaza mai larga? Dar sintem romani si facem parte din UE!

 14. eu ias executa si pe acesti rusi dar si pe acei ca pafliucenko. cine itzi da dreptul sa zici ca 80% de moldoveni is romani?de rosca nici nu mai zic acesta ii necuratul.

 15. Bravo Oleg, mai corect spus nici nu poate fi spus. Da d-na V.Pavlicenco prima de a face afirmari in numele majoritatii poreclindu-ne ca romani in primul rand trebuie sa ajunga sa fie sustinuta de acestea 80% din populatia Rep.Moldova.

 16. EXTREMA DREAPTA RM

  In lumea libera cetatenii venitici, care sunt feciorii ori nepotii emigrantilor, si nu vor sa recunoasca statul, simbolurile ei si lupta contra politicii statului li se retrage cetatenia. Daca armata sovietica nu s-a intors in Rusia, atunci ea a cotropit Moldova. Armata care elibereaza se intoarce acasa iar cotropitorii niciodata. Lenta unui stat agresor, care separa RM provoaca ura si desbinarea cetatenilor din Moldova.

 17. Un punct de vedere despre basarabenii care-si asuma nationalitatea moldoveneasca dar vor cetatenie romaneasca (pasaport), in articolul „Jus Sanguinis” aflat pe blogul (http://mipopescu.wordpress.com)

 18. robin hud spune:
  Ce ai bre cu acesti cetateni care tin minte si stimeaza pe acei care au varsat singe pentru noi? da desigur ca unii din ei nu cunosc limba oficiala de stat, asta-i alta intrebare , dar oricum asta tine de nivelul intelectual al fiecaruia in parte, si daca nu sunt competenti traind timp de atitea ani aici sa invete aceasta limba nu ai ce-i face porcii sunt porci, insa sunt in totalmente de acord cu executarea acelor unionisti care tind la distrugerea acestui stat si dezbinarea societatii cu lozunci extremiste, in nici o tara normala si civilizata structurile de stat nu ar permite asa ceva, insa la noi acestea se uita printre degete si nu v-or sa faca nimic pentru a stopa aceste myrshave miscari,nu ma refer la toti acei care se socot romani, sunt si oameni normali printre ei care stimeaza si respecta traditiile romanesti, vorbesc limba romana curat(nu moldoveneasca), dar nu se opun majoritatii populatiei si nu fac valuri stupide, caci vad si inteleg ca nimeni lor nu-i interzice sa vorbeasca sau sa convetuiasca pasnic cu toate nationalitatile care predomina pe acest pamint, si respect lor pentru asta, aceti oameni au dat dovada de minte si intelepciune,insa celora care joaca cu focul si se screme din rasputeri sa duca la disparitia acestui stat independent ii asteapta o soarta nu prea luminoasa, si credca (nu da doamne) daca ajungem la asta nu-i scapa nici romanii de peste prut, caci majoritatea din ei nici nu ne doresc, si deci se primeste ca o minoritate neinsemnata se bate joc de ambele popoare dorind sa arate ca sunt cei mai destepti si mai mari patrioti ai cui?numai ei si stiu…

 19. pentru mirce ro.
  eram de alta parere nu credem ca la voi e asa tot „zapusheno”, am dorit sa te contrazic dar am inteles ca nu merita esti roman traiesti in Romania si stii mai bine cine sunteti si ce marime la goaza aveti)), si vadca te midresti cu asta ca esti un poponar, intr-o zi cind ti-ai postat ca deobicei un comentariu stupid ca si tine pe saitul protv- post al ligailor romani unde asa risuri ca tine au imunitate, ma refer acuma la acel fapt ca de iestea ca tine care calca in picioare demnitatea si onoarea moldovenilor i se permite tot dar mesajele moldovenilor cu raspuns unor imbecili ca tine se cenzureaza , cu un mesaj pe care il repeti intodeauna despre noi moldoveni ca suntem niste corcituri ale curvelor basarabence cu soldatii rusesti , si ca PIB ul …, ti-am scris nu odata sa treci pe la Moldova sa te punem „racom” in centrul orasului ca sa poti raspunde pentru cuvintele tale in adresa moldovenilor, dar deja am inteles ca asta nu te sparie avind in vedere lucrul tau de cu zi si largul goazei tale, insa nu-ti facea griji gasim o alta modalitate sa-ti facem o siurpriza de neuitat )) insa credca dupa cele scrise de tine in acest comentariu sper ca deja se interiseaza de tine si multi romani, ca dupa cum cred nu toti sunt asa precum i-ai facut, si daca ceva iti spun sincer nu suntem fudui ci suntem mindri ca suntem moldoveni (curati) si spre deosebire de voi nu v-om permite acestui viciu sa patrunda in societatea noastra, nemaivorbind deja de acordarea de drepturi pidarmonilor, ii dam posibilitatea sa-si faca pasapoarte romane si sa emigreze pina cind nu-i tirziu la tine acasa sa va bucurati de viata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *