Integrarea prin Unire – mult mai rapida si mai sigura decat Unirea prin integrare

http://rumaniamilitary.wordpress.com/2012/04/03/integrarea-prin-unire/

Autor: Virgiliu Culiceanu

Si 1 000 de miliarde de Euro daca am cheltui pentru Unirea cu Basarabia, pentru noi ii cheltuim, nu pentru straini. Iar romanii din Basarabia nu sunt nici frati, nici surori: ei sunt tot noi!

La dezbaterea de joi (12 august) de la Universitatea de vara de la Izvoru Muresului, privind situatia politica din Republica Moldova, s-a ajuns la concluzia ca Unirea Basarabiei cu Romania este o cale mai rapida de integrare in Uniunea Europeana. Perfect de acord!

Dar, cunoscutul ziarist Valeriu Saharneanu, director al postului de radio Vocea Basarabiei, de la Chisinau, care considera ca acest proiect este unul exceptional, crede ca faptul ca Romania face parte deja din Uniunea Europeana este o piedica, fiindca Unirea va trebui recunoscută de toate statele care fac parte din UE. Ei bine, nu este chiar asa!

Desi pare incredibil, Bruxelles-ul nu ar putea face nimic impotriva! Chiar daca nu recunoaste Unirea, Romania tot  va trebui sa fie recunoscuta. Pentru ca este membra a ONU, NATO, OSCE, UE etc. Si daca ar continua sa recunoasca Romania, dar fara o parte a teritoriului ei, ce consecinte concrete va avea? Zero! Cetatenii romani vor avea toti aceleasi pasapoarte romanesti, adica europene, indiferent ca traiesc pe malul drept sau stang al Prutului, pe malul drept sau stang al Nistrului… De aceea si este atata agitatie pe tema asta, pentru ca se stie foarte clar ca mare lucru nu se poate face impotriva unirii, din punct de vedere al legislatiei UE. Intr-o asemenea situatie, singura reactie a UE va fi de genul: “Romania iar a facut o sotie. Dar nu avem ce face, decat s-o ajutam, ca e in curtea noastra!” (De fapt asta si este filozofia de baza a membrilor UE: ne ajutam colegii, pentru ca astfel ne ajutam pe noi. Vezi nu mai departe de cazul Greciei)

Argumente pentru unire

Pentru romani:

 Vom fi mai multi, vom fi mai puternici, vom fi mai respectati. Punct.
– un spor de 4 milioane de oameni inseamna o crestere importanta a vitalitatii neamului si speranta mai mare de dainuire a limbii.
– o mare mobilizare a energiilor creatoare, ca in perioada interbelica. O trezire a spiritului creator, adormit inca.
– vom veni in contact direct cu romani adevarati, pentru ca basarabenii si-au platit romanitatea cu munca, suferinta, cu averea si cu viata. Nu ca noi care suntem romani pe gratis.
– un spor de teritoriu inseamna un spor de sursa de venituri si un castig geopolitic si strategic.
– Din punct de vedere geostrategic, dupa unirea Moldovei cu Romania, NATO va controla in totalitate partea de sud-est a Europei, iar Romania devine de facto unul din liderii regionali.
– un impuls pentru cresterea economica.
– inlesnirea contactelor Romaniei cu romanii din regiunile ucrainene Cernauti, Transcarpatia, Odessa si Vinita, cu care basarabenii au relatii vechi si foarte stranse.
– conectarea Romaniei la spatiul ex sovietic, adica la o piata uriasa si resurse imense. Vom primi deodata o retea de relatii economice pe care o tara o costruieste intr-un secol.
– imbogatirea culturii si civilizatiei romanesti cu experienta eurasiatica a basarabenilor.
– extinderea orizontului. Un basarabean care se urca in avion la Chisinau si coboara la Vladivostok vede mult mai amplu lumea. La fel ca unul care incarca cateva navete cu coniac original moldovenesc si se duce cu masina sa le vanda dincolo de Urali.
– mandate in plus in Parlamentul European.
– un bun precedent pentru recuperarea celorlalti romani si a celorlalte teritorii.

Pentru basarabeni

 Vor fi cu mult mai multi, vor fi cu mult mai puternici, vor fi cu mult mai respectati. Punct.
– ar beneficia imediat de avantajele cetatenilor europeni: libertatea legala de a munci oriunde, de a invata oriunde, cu diplome valabile oriunde, de a locui oriunde, de a cumpara oriunde, de a vinde oriunde. Oriunde in Uniunea Europeana, crema civilizatiei de pe planeta!
– vor avea la dispozitie o piata de 500 de milioane de cumparatori civilizati si cu bani!
– avand in spate un popor de 26 de milioane de conationali, si de 500 de milioane de concetateni, basarabenii vor avea alt curaj sa faca afaceri in teritoriile fostului URSS, (si oriunde altundeva), beneficiind si de puterea cu mult mai mare a firmelor si bancilor romanesti si europene.
– ar iesi imediat din zona gri, extrem de expusa pericolelor. In interiorul UE si NATO, sub protectia partenerului strategic SUA, amenintarea Rusiei ar deveni repede un vis urat si indepartat.
– ar vorbi romaneste oriunde. Oricand. Fara frica!
Sunt multi rusi din Basarabia, inclusiv din Transnistria, care isi dau copiii la liceele romanesti, pentru a putea face o facultate in Romania. O mare lectie petru romanii de peste Prut.

Pentru minoritarii din Basarabia

– Ar beneficia imediat de toate drepturile oferite de legislatia UE, cea mai avansata din lume. Iar Romania este cea mai avansata din Europa la acest capitol.

– Plus, bineinteles, toate celelalte avantaje ale cetatenilor europeni si a civilizatiei europene. Ar iesi din zona eurasiatica si ar intra in lumea civilizata!

Pentru noi toti

Vom avea mai mult curaj, pentru orice, orunde ne-am afla!

Pentru UE

– o piata de desfacere si investitii aproape virgina.
– expertiza adevarata, de la sursa, pentru spatiul ex sovietic.
– conectarea directa a UE la spatiul ex sovietic, adica la o piata uriasa cu resurse imense, prin reteaua de relatii economice pe care o au oamenii de afaceri basarabeni.
– un mare, mare castig de imagine, de politica, de diplomatie, de strategie, in fata lumii si a Rusiei.
– un exceptional precedent pentru celelalte membre ale Parteneriatului Estic: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia si Ucraina. 

Daca politicienii romani renunta la comoditate si cei basarabeni la fotoliile caldute, Unirea se poate face imediat, prin simpla hotarare a celor doua parlamente nationale. Fara referendum, fara sondaje, fara manipulari ziaristice, fara scandal. S-ar rezolva pe loc si problema Transnistriei, pentru ca nu vad cum ar putea Rusia sa mai mentina trupe militare pe teritoriul UE si NATO! Cat se tine Rusia de batoasa si cat de razboinica este in declaratii, daca este deconectata de la UE, moare prin “infometare”. Romania inca nu a facut uz in relatia cu Rusia de exceptionala pozitie de forta pe care i-o da calitatea de membru UE si de membru NATO. Inca.

Oricum, in cativa ani Bucurestiul va avea mult mai multe resurse si aliati pentru a indeplini obiectivele nationale romanesti, decat va avea Moscova pentru a le distruge.

Margaret Thatcher, in dialogul pe care l-a avut cu Gorbaciov, care voia să menţină URSS, dar sa-i dea alta coloratura politica, a spus foarte clar ca tarile baltice si Moldova n-au fost niciodata parte a imperiului rus.  La 28 iunie 1991, senatorii republicani Jesse Helms (Carolina de Nord) si Larry Pressler (Dakota de Sud), membri ai Comitetului de politica externa al Senatului american, au prezentat Senatului un proiect de rezolutie in favoarea autodeterminarii si reunificarii Basarabiei si nordului Bucovinei cu Romania. Rezolutia a fost adoptata, si recomanda unificarea, in conformitate cu dreptul istoric.

Niste jurnalisti de la Cotidianul au calculat in 2007 cat ne-ar costa unirea cu Basarabia si le-a iesit cam 25 de miliarde de euro! Intrebat ce parere are despre costurile unirii cu Basarabia, Varujan Vosganian (unionist impatimit) a raspuns: “Nu conteaza. Fiecare palma de pamant in plus, inseamna putere. Fiecare om in plus, inseamna putere!” La aceeasi intrebare, Andrei Vartic (Basarabia) a raspuns: “romanii din Basarabia isi vor plati singurei re-unificarea. Doar sa se scoata hotarele de pe Prut.”

Germania a numarat nemtii, si nu banii din buzunarele lor.”

Loading Facebook Comments ...

32 Comments

Add a Comment
 1. Cred ca va dati seama ca Transnistria nu poate face parte din Romania. Romanii nu vor accepta unirea cu o regiune mica, saraca, rusofona, anti romana, iubitoare de rusa. Sincer ori se va renunta la TRANSNISTRIA, ori romanii nu se vor baga intr-o confruntare cu Rusia pentru aceasta regiune.

  Moldovenii sa inteleaga ca mandria, postia, rautatea nu sunt dorite in Romania si mai ales in UE.

 2. Mai mult eu nu inteleg de ce tarile din UE, se opun unei tari Transnistria langa ea. Mai rau cred ca este pericolul rusificarii pamantului pana la Prut.

 3. SA GANDIM EFICIENT : trebuie construite repede poduri peste Prut, drumuri moderne, cale ferata tip europeana, colaborare economica si culturala si pe urma poate va veni si unirea.

 4. Mul…. stati ca-mi scot si palaria, Multumesc.

 5. Odata cu unirea rusii si maghiarii impreuna nu ating pragul electoral ! Putem spune ca au LUAT APA IN GURA DIN PRUT !

 6. Va bateti cu morile de vant,n-aveti cu cine…pentru mine a fost o mare dezamagire ultimul sondaj,potrivit populatiei din R.Moldova,Romania e cel mai mare dusman…incredibil,am ramas fara cuvinte…si poate ca degeaba vrei sa ajuti daca cel pe care vrei sa-l ajuti nu vrea el sa fie ajutat si iti raspunde scuipandu-te-n fata…e trist…

 7. Sigur ca va fi Marea Unire, va doresc sa vedeti acea zi si sa va mindriti cu neamul su cu tara intregita!

 8. Luati in considerare ultimul sondaj, prezentat de IMAS. Conform acestuia:

  42% din cetatenii moldoveni cred ca Romania vrea binele RM, iar 36,5% o considera o amenintare.

  72% din cetatenii moldoveni cred ca Rusia vrea binele RM, iar 15% o considera o amenintare.

  44% cred ca RM e un stat european, iar 39% cred ca apartine spatiului rusesc de influenta.

  68,6% nu au incredere in romani, 50% nu au incredere in rusi (culmea e ca 50% nu au incredere in moldoveni).

  56% ar vota pentru UE, iar 48% ar vota pentru Uniunea Vamala (unii se pare ca ar vota ambele).

  51% cred ca romana si moldoveneasca sunt limbi diferite si doar 21% cred ca in Constitutia RM ar trebui sa apara romana si atat.

  http://www.politik.md/media/files/F_TPM/Barometrul%20de%20Opinie%20Reintegrat%20-%20Sondaj%20national%20pe%20ambele%20p%C4%83r%C5%A3i%20ale%20Nistrului.pdf

 9. Ca să ne menținem ca națiune, trebue să ne reunim, cât mai curând malurile Prutului,altfel riscăm să fim rusificați de partea stângă a Nistrului. La ce nu s-ar ajunge ,federație, confederație larga autonomie, unindu-se cu„patrioții noștri„, vor obține marea majoritate în legislativ și de aici nu e mult până în UEA, nu în UE, doar cel orb nu vede și cel ce nu vrea , nu înțelege din care parte bate vântul. Si atunci adio reunire cu țara-mamă, adio UE,i-ar povestea precum că mergem ferm în UE, se va uita peste noapte.

 10. Draga Liviu

  Sondajul este manipulator si nu este singurul. Este o intreaga campanie ruseasca de a scoate pe piata sondaje care sa serveasca intereselor rusesti. Unele amesteca adevarul cu minciuna pentru a credibiliza minciuna, altele nu fac decat sa publice minciuni manipulatoare. Orice sociolog iti va spune ca raspunsurile depind de cum sunt formulate intrebarile. Iar intrebarile IMAS au fost puse in cheie ruseasca…Asta in cazul in care nu au facut sondajul intr-un birou…

 11. iar lumea fuge non-stop din RM-Republica Mafiei.

  Mai 2, 2012.

  Într-un interval de 24 de ore, politistii de frontierã vasluieni au retinut opt cetãteni din Republica Moldova care au trecut frontiera româno-moldoveanã ilegal, cu scopul de a ajunge în spatiul Schengen.

  Pe 28 aprilie, în jurul orei 02.00, în timp ce se aflau în misiune de supraveghere a frontierei de stat, politistii de frontierã din cadrul Sectorului Politiei de Frontierã (SPF) Berezeni au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziunr, douã persoane care se deplasau dinspre frontierã spre localitatea Berezeni. Deoarece cele douã persoane nu-si justificau prezenta în acea zonã si la ora respectivã, la nivelul SPF Berezeni s-a declansat o actiune în urma cãreia, o orã mai târziu, cele douã persoane au fost interceptate si conduse la sediul sectorului. În urma cercetãrilor efectuate s-a stabilit cã acestia sunt cetãteni din Republica Moldova, cu vârsta de 23, respectiv 25 de ani, si au trecut ilegal frontiera de stat a României, înot, cu scopul de a ajunge în Italia pentru a-si gãsi un loc de muncã. În aceeasi zi, în jurul orei 17.00, politistii de frontierã din cadrul SPF Berezeni au fost informati telefonic de cãtre o persoanã de sprijin cã a observat, la malul râului Prut, pe directia localitãtii Vetri- soaia, doi cetãteni de origine afroasiaticã care se deplasau dinspre malul râului cãtre localitate.

  O zi mai târziu, pe 29 aprilie, în jurul orei 3.00, în timp ce se aflau în misiune de supraveghere a frontierei de stat, politistii de frontierã din cadrul SPF Fãlciu au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, patru persoane care se deplasau dinspre malul râului Prut spre localitatea Rânzesti. O orã mai târziu, în urma unei actiuni specifice, cele patru persoane de sex masculin au fost interceptate si conduse la sediul sectorului. În urma cercetãrilor efectuate, s-a stabilit cã acestia sunt cetãteni din Bangladesh, cu vârsta cuprinsã între 20 si 36 de ani, si au trecut ilegal frontiera de stat a României, cu ajutorul unei saltele pneumatice, din Republica Moldova, cu scopul de a ajunge în spatiul Schengen pentru a-si gãsi un loc de muncã.

  Au fost informate în mod operativ autoritãtile de granitã vecine, trecerea ilegalã a frontierei de stat fiind cercetatã împreunã cu acestea. Politistii de frontierã au întocmit lucrare penalã celor patru pentru intrare în tarã ilegalã a frontierei de stat, urmând a fi prezentati Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad.

 12. Cum de făcut ca argumentele din acest articol să fie aduse la cunoştinţa la cît mai mulţi cetăţeni?
  Poate de cerut de a realiza un ciclu de emisiuni la această temă la Moldova 1 sau la alt post TV,cel puţin la un post de radio?

 13. eu tind să dau crezare sondajului IMAS,dacă ne uităm şi la intenţiile de vot ale basarabenilor atunci datele furnizate de sondaj sunt aproximativ reale.

 14. Domnule (Doamna) Alex,

  Desigur, sondajele trebuiesc tratate cu o anumita precautie, dar cum credeti ca ar arata cifrele in realitate?

  Faptul ca 36% ne considera o amenintare, iar 39% cred ca RM apartine spatiului rusesc de influenta mi se par cifre plauzibile, daca facem o comparatie cu intentiile de vot, asa cum spune si mircea.ro.

 15. asa e … ca sa inteleaga toti , e drumul de la a fi in ue 100% prin reunificare si inca imediat si cel mult 5-10 % sanse prin aderare de sine statatoare dar peste 20-25 de ani … e asa de zdrobitoare diferenta intre cele doua , ca iti vine sa crezi ca cei ce ar dori aceasta a doua cale nu fac altceva decit sa traga de timp , facind jocul rusilor … in primul rind problema demografica in agravare continua si in romania si in r.moldova impinge puternic spre unire . in al doilea rind o aderare la uniunea euro-asiatica ar insemna fara teama de a spune cuvinte mari , disparitia latinitatii intre prut si nistru . si vedem prea bine ce se intimpla in rmn … pierderea unei miini de latini intr-o mare slava dar cu o crestere numerica importanta de la an la an a masei de musulmuni . in al treilea rind reunificarea este ceruta de interesele economico-comerciale ale ambelor state … romania si r.moldova . ancorata la patria-mama , moldova de est poate deveni o placa turnanta spre marea piata estica . aici vad cistiguri importante pentru moldoveni indiferent de etnie , prin cunoasterea limbii ruse cu posturi de la translatori la directori de reprezentante ale companiilor romanesti sau straine care activeaza in romania pe marea piata estica . aici vad un avantaj si pentru exporturile cu origine moldoveneasca care vor intra imediat in categoria made in ue si nu vor mai putea fi oprite din motive politice de catre moscova .

 16. fzr spune:
  2 mai 2012, la 14:02

  Dati crezare sondajelor „la comanda” ?
  „Sondajele” indeplinesc voia stapinului…..

 17. Care prosti cred acestor sondaje efectuate prin viziuni comandate?!

 18. Tare de tot! Presedintele Republicii Moldova vine miercuri la Bucuresti. Toti astia cu care se intalneste Timofti nu mai au nici o putere. In timp ce fostul guvern se mai afla la Palatul Victoria dar de luni va pleca, iar noul guvern, care de luni va prelua fraiele puterii, inca nu a fost investit. Deci cu cine se intalneste Timofte? Tare ma tem ca Timofti a nimerit precum evreul vinerea la targ. Daca venea lunea, ii spuneam ca lunea, in Romania, peste tot este inchis. Dar el nu vine nici lunea, nici vinerea. El vine miercurea si cu toate astea… Inca o data, Basescu isi bate joc de basarabeni. Adica tu vino, ca eu oricum nu mai sunt acasa…

 19. celor care nu au ideie ce spun si se consoleaza cu ideia ca aceste sondaje au fost fabricate de rusi))
  ar fi bine odata si odata sa treceti pe la Moldova si sa vedeti singuri situatia reala de la noi din tara, si ce gindesc cetatenii RM despre romani si despre rusi, dar asa ii dati crezare minoritatii unioniste din RM care incearca din rasputeri sa va duca in eroare in privinta reunirii cu Romania, majoritatea cetatenilor RM nu vor si nici nu v-or dori niciodata unirea cu voi sau cu alt stat, suntem un stat independent si suveran dar ceia ce discutati voi aici e floare la ureche, care nu va avea nici un rezultat,imi pare rau ca va faceti iluzii din activitatea asa numitor consilii care organizeaza manifestatii in care participa 95% din romani cetateni ai Romaniei(domiciliati si care traiesc in Romania) pe care ii string si ii aduc cu autobuzele ))

 20. alex spune:
  acuma raspunde-mi la o intrebare simpla de ce dar sondajele acestui IMAS inaintea alegerilor parlamentare sau cele ale primarului de Chisinau ii dadeau prioritate lingailor romani si nu celor rusi , in cazul in care diferenta intre acel % realizat de ei si cel real luat de comunisti era de 10-15% in defavoarea comunistilor?

 21. şi mai atîta trînda-rînda cu sondaju ista, îi facut di un romîn din talpî doru petruţ, care o venit pi aişi în moldova sî mai amjeascî oleacî lumea, da nu pre i sî prineşti cî pre clar esti adivăru. Di aşeea tăţ unianişti iştea care văd în tăt şi nu li plaşi amestic rusăsc, trebui să sî licuiascî di paranoi şî hăizm.

  Adivăru esti clar – în moldova romîni sî cred mai puţîni dicît turşi ari formuzachi, di unianişti niş vorbî nu mai poati şi, numai pavlişenco şi banda ii.

 22. Unica solutie pentru Moldova este reintegrarea tarii in granitele de pana la 28.06.1940

 23. Pt Romanul

  Minunat spus. Filat isi face bine trebusoarele…

 24. Dna Pavlicenco, daca sunteti o promotoare a unirii, si tot odata sunteti anti ocupatiei rusesti, de ce atunci folositi termenul de Basarabia si vaitatile acestua, o inventia imperiala ! Moldova a fost, este si va fi Moldova indiferent da ca a fost sau nu divizata. Basarabia era un teritoriu mic, judetele Akerman, Ismail, Cahul, teritorii oferite cadou lui Stefan cel Mare, de Domnul Valahiei. Sunt indignat ca dna Pavlicenco promoveaza ideea unirii ignorind faptul ca Moldova, Valahia sunt state care s-au dezvoltat paralel, dar care aveau propriul vector. Dar daca sa pornim de la origini, dna Pavlicenco, stim bine ca romanii nu au ocupat intregul areal ocupat de daci, astfel locuitorii din arealul Moldovei erau daci liberi, care aveu stabilite relatii doar comerciale cu romanii. Astfel nu putem afirma ca suntem un popor unic. Imi pare foarte rau ca dna Pavlicenco promoveaza ideia dezmembrarii statului RM, atentind la integritatea statala. De ce dna Pavlicenco nu lupta pentru reintregirea Moldovei, astfel Moldova va deveni un stat puternic cu o suprafata mai mare de la munte la mare. Personal nu o consider pe dna Pavlicenco patriot, pentru ca un patriot adevarat nu isi uita radacinile, sau poate dna Pavlicenco intentionat promoveaza idei extremiste p/u a semana cit mai multa vrajba in societatea din RM pentru a o dezbina in continuare. Dna Pavlicenco cine va plateste p.u asta ? Surse de incredere au confirmat ca primiti finanatare direct din Romania. In final vreau sa reiterez ca RM si Romania desi au o istoria comuna sunt state diferite, cu interese si vectori diferiti, si o eventuala unire nu este reala.
  Dna Pavlicenco daca respectati RM ajutati la devzoltarea acestei tari dar nu faceti polemica si nu promovati mesaje care dezbina societatea.

 25. Rogozin îl laudă pe Filat şi în critică pe Timofti.

  03.05.2012.

  Vicepremierul rus şi reprezentantul lui Medvedev în Transnistria, Dmitri Rogozin, a scris pe o reţea de socializare că “e bine că premierul moldovean e pragmatic” şi a exprimat dezacordul cu afirmaţia lui Nicolae Timofti, la Bucureşti, că armata rusă ar fi un mare pericol.

  “E bine că premierul moldovean e pragmatic. Vom fortifica relaţiile” a scris Rogozin destpre Filat pe Facebook.

  Reacţia pozitivă a lui Rogozin a apărut la o ştire în care se spune că Vlad Filat nu ar fi împotriva deschiderii consulatului Rusiei la Tiraspol şi că această problemă va fi soluţionată după “o analiză”

  http://www.hotnews.md/articles/view.hot?id=15607

 26. Acest titlu- calambur este o poveste aiurelnică de la Pavlicenco spusă. Unirea este o problemă serioasă şi nu poate fi ţipată şi mărşăluită. Unirea înseamnă schimbare de mentalitate. Înaintaşii noştri au ieşit în popor şi au explicat tuturor care-s avantajele unirii. Marşurile sunt o modalitate de a-ţi face imagine şi de a stîrni zîzanie între conlocuitorii de diferite naţionalităţi. Unirea este o problemă mult mai serioasă decît v-o închipuiţi. Cu atît mai mult că veşnic vă încurcă ba Filat, ba Ghimpu, ba Petrenco, ba Dabija etc. Fără ei totuna unirea nu se va face. Pentru ca să facem unire trebuie să ne unim, dar nu să ne bîrfim.

 27. Pe basarabeni trebuie sa-i intereseze unirea cu Romania mult mai mult decat pe noi romanii. La origine suntem toti acelasi neam, de sorginte dacica, vorbim o limba straveche latina pe aceste meleaguri cu multe mii de ani in urma de venirea romanilor, cu mici modificari privind regionalismele. Daca observati oriunde am merge in acest spatiu care a fost acoperit in vechime de triburile unite de Burebista, ne vom intelege foarte bine cu populatiile de origine dacica care si-au pastrat radacina latina a limbii chiar daca au fost si sunt in curs de desromanizare. Nu zic ca nu ar trebui ajutati de patria mama, asta ramane in sarcina politicului dar contributia importanta este necesara din partea basarabenilor, ei au nevoie sa-si autodefineasca originea, acum sunt suspendati undeva in istorie si observ ca vor sa ramana acolo mare parte din ei ignorand originea, s-au „influenta sovietica a lasat urme in ADN-ul acestora”! Totul daca observati are o logica, interesele ascunse pornite de catre biserica catolica si impunerea unor teze invataturii facute de catre initiatorii scolii ardelene(slugoi ai Vaticanului), cum ca noi suntem urmasii lui Traian, o populatie rezultanta din facerile murdare ale colonistilor imperiului si a migratiilor ce au urmat, de fapt ascund adevarata forta a acestui neam, caruia i sa schimbat numele pentru a i se sterge originea, da, originea suprema a Europei noi suntem, dacii si tara lor Dacia. Acesta este numele care ne uneste pe toti acei vorbitori de limba dacica in acest spatiu. Cuvinte, paleogenetica, arheologie, arhitectura spun foarte multe despre prezenta si originea acestui neam in Europa. Istoria ascunsa a acestui neam, un secret mondial pus la cale de catre Vatican. Romania este un nume impus si nou in existenta noastra asa ca si noi suntem oarecum suspendati in blasfemia adusa de catre chiar biserica catolica. Dacia se cheama tara noastra a tuturor ce vorbesc aceasta limba frumoasa iar acest popor se cheama poporul dac.

 28. Dna Pavlicenco alte argumente nu aveti, de cit a da link-uri. Am impresia ca va ascundeti dupa argumente straine, astfel promovati ideii straine pe teritoriul RM, rusine !

 29. Pt Secrier

  Pai, v-am aratat prin acest link faptul ca nu mie imi partine articolul si nu primesc reprosurile care nu ma vizeaza. http://rumaniamilitary.wordpress.com/2012/04/03/integrarea-prin-unire/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *