CU a salutat sedinta comuna a Guvernelor romanesti si a cerut Unirea. Stalinistii devin agresivi

In temeiul intelegerii convenite in cadrul Consiliului Unirii, simbata, 3 martie 2012, un grup de reprezentanti, toti cu cetatenie romana, s-au deplasat la Iasi, unde a avut loc prima sedinta comuna a Guvernelor de la Chisinau si Bucuresti. Grupul a mers sa salute si sa ureze succes, sa isi exprime speranta ca asemenea sedinte vor continua si vor avea drept corolar sedinte comune ale Parlamentelor celor doua state romanesti. De asemenea, grupul din partea Consiliului Unirii a dorit sa le remita celor doi premieri romani Declaratia CU cu lista semnatarilor acesteia.

Sedinta urma sa inceapa la 11.15, insa grupul Consiliului Unirii a ajuns la 11.05, ratind faza protocolara, desi si-a propus sa ajunga la ora 09.30-10.00. Intirzierea s-a produs urmare a faptului ca, din pacate, grupul a asteptat in frontiera de partea Romaniei in jur de 30 de minute ca vamesii si granicerii sa decida daca poate microbuzul si pasagerii sa treaca avind asupra lor tricoloruri si banere. La intrebarile responsabilului si soferului, adresate granicerilor, raspunsul era “Asteptam ce ne spune comandantul!” Grupul a avut cinci banere pe care le poate tine, fiecare, de catre o persoana, sub forma Romaniei intregite, pe care era scris “Vrem Unire!”, precum si un baner de trei metri pe unu, pe care era scris „Noi vrem Unirea cu Romania!”

Din pacate, conditiile meteo nu au tinut cu participantii la pichetare. A fost foarte frig, insa, grupul a plecat din fata Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, unde si-a tinut lucrarile sedinta comuna a celor doua Guverne romanesti, abia la ora 14.00. Acolo, grupului i s-au alaturat semnatari ai Consiliului Unirii din Iasi, Onesti si Alba-Iulia. Alaturi au manifestat membri ai Noii Drepte, care au scandat, de asemenea, lozinci gen “Romania, nu uita, Basarabia e a ta!” Unii participanti au facut declaratii unor ziaristi din R.Moldova – Pro TV, Prime TV, Moldova 1, Jurnal TV, unele ziare. 

Pentru ca nu au fost impartite prea bine locurile unde se putea manifesta, grupul Consiliului Unirii si Noua Dreapta, mai multe organizatii ale acesteia aderind, de asemenea, la CU, au fost nevoite sa salute sedinta Guvernelor romanesti alaturi de un grup de protestatari impotriva Presedintelui Romaniei Traian Basescu si a Guvernului Mihai-Razvan Ungureanu. Din aceasta cauza, o mare parte din presa, se pare, a amestecat lucrurile, fara sa le oglindeasca asa cum au avut loc in realitate.

Din pacate, organizatorii sedintei comune a celor doua Guverne romanesti nu au prevazut un responsabil pentru a lua petitii de la participantii la manifestarile prilejuite de aceasta sedinta.

Cind am revenit in al doilea stat romanesc, in vama am vazut masina premierului Filat. La Iasi, delegatia, a plecat, cica, economisind, cu autocarul. Il aveti in poza de mai jos… VP

http://mipopescu.wordpress.com/6-basarabia/condamnare-pcrm/

Condamnarea ultimului bastion stalinist din Europa

Inversunatii dusmani ai romanilor, comunistii moldovenisti grupati in cea mai retrograda formatiune politica din Europa, Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM), condus de Vladimir Voronin, individul care, din fruntea acestei grupari criminale, a ordonat provocarile, crimele si inabusirea miscarilor din Chisinau in aprilie 2009, au inceput sa atace vehement nou infiintatul Consiliu al Unirii: “Guvernul Republicii Moldova protejeaza si tuteleaza deschis acele formatiuni politice care cer unirea Moldovei cu Romania. De o bunavointa deosebita din partea regimului de guvernare se bucura Consiliul Unirii Republicii Moldova cu Romania reconstituit zilele trecute. Acest consiliu este compus de niste umbre caricaturale ale trecutului, responsabile de declansarea macelului de pe Nistru, de conflictele interetnice de la începutul anilor 90 si de promovarea politicii de lichidare a independentei statului moldovenesc.“

Frica si disperarea PCRM, care prin Declaratia oficiala a Comitetului sau Central din 2 februarie 2012, legitimizeaza practic Consiliul Unirii ca fiind principala forta a societatii romanesti in actiunile de promovare ale idealului national al reintregirii.

Din acest moment, este evident ca fortele antiromanesti declara razboi direct si deschis impotriva romanilor si nazuintei lor de a-si construi un viitor comun intr-o singura tara unita si puternica.

Mai grav, atitudinea antiromaneasca si antiRomania a PCRM este internationalizata in aceeasi declaratie a CC al PCRM, prin condamnarea oficiala a legaturilor firesti cu Guvernul Romaniei, pe care le considera acte de tradare: “Insusi guvernul moldovenesc, deschis, fara a se ascunde, la 3 martie 2012, va comite inca un act sigur de tradare – va participa la o sedinţa comuna cu Guvernul Romaniei – eveniment ce ar reprezenta o injosire fara precedent pentru oricare stat independent, eveniment simbolizind deschis nu doar revenirea la politica anilor 90, dar si la practica trista a lui martie 1918.“

Prin aceasta declaratie anacronica, PCRM se identifica astazi ca URMAS DIRECT al STALINISMULUI care, in 1940, in mod neprovocat, dar premeditat, dupa cum o dovedeste pactul criminal sovietico-hitlerist din 23 August 1939, Ribbentop-Molotov, a cerut si a impus prin forta armelor, in total dispret pentru Romania, cotropirea si ocuparea Basarabiei, Bucovinei de Nord si a Tinutului Hertei.

Este cazul ca Presedintele, Parlamentul si Guvernul Romaniei, sa se autosesizeze despre aceasta pozitie antiromaneasca si antieuropeana si sa intreprinda toate masurile care se impun.

Obligatia morala a partidelor romanesti este de a condamna la randul lor aceasta ultima ramasita stalinista din spatiul european care prin prezenta sa instiga la ura etnica si ameninta populatia romaneasca din Basarabia, mentine populatia dezbinata si plaseaza teritoriul de peste Prut la ultimul nivel de dezvoltare din Europa creind o stare de insecuritate regionala.

Clasa politica de la Chisinau are datoria sa boicoteze si sa condamne oficial PCRM care prin politica sa antieuropeana de tip stalinist constituie un potential pericol major pentru revenirea la un regim dictatorial avand ca urmare izolarea internationala a Basarabiei si transformarea sa in “Cuba Europei” asa cum a declarat insusi Vladimir Vorornin.

De asemeni, Guvernul de la Chisinau trebuie sa aiba curajul de a intreprinde o ancheta serioasa pentru a stabili si a trage la raspundere atat persoanele, pana la cel mai inalt nivel al statului, care au ordonat actiunile in forta impotriva demonstrantilor din Aprilie 2009 cat si formatiunile si partidele politice care au sustinut necesitatea acelor masuri represive.

Mircea Popescu,
Consilier Onorific al Presedintelui Comisiei de Politica Externa a Senatului Romaniei,
Membru al Consiliului Unirii

3 Martie 2012

Loading Facebook Comments ...

90 Comments

Add a Comment
 1. Felicitări pentru acțiune stimată doamnă Pavlicenco!

  Am sentimentul că s-a mai făcut un pas spre idealul Unirii.

  Doamne Ajută!

 2. Fa Padliucenco, fa,

  Nici aici nu ai avut astâmpăr,te-ai făcut de râsul curcilor.

 3. Efrim a depus o sesizare la CC privind iniţiativa PNL de a introduce în statut obiectivul unirii Moldovei cu România

  Ministrul Justiţiei a sesizat Curtea Constituţională privind iniţiativa Partidului Naţional Liberal de a introduce în statut obiectivul unirii Moldovei cu România. Oleg Efrim solicită interpretarea articolului 41, alineat 4, din Constituţie, care prevede că partidele care militează împotriva independenţei şi suveranităţii statului sunt neconstituţionale.

  Pe de altă parte, Ministrul Justiţiei face referire la o decizie a Curţii de Apel în care se spune că mesajul unionist emis de formaţiune în campania electorală nu a fost un pericol pentru integritatea ţării. Oficialul s-a adresat magistraţilor de la Curte după ce PNL a solicitat Ministerului Justiţiei modificarea statutului formaţiunii, după ultimul congres, când a fost întrodus drept obiectiv unirea Moldovei cu România.

  Drept urmare başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, a cerut scoaterea din legalitate a acestui partid pentru că promovează lichidarea suveranităţii ţării.

 4. Mata-i fa! Tirietoare scirboasa.

 5. Va multumim din suflet pentru acest activism civic !
  Faceti un lucru mare si important !
  –––––––––––––––––––––––-
  Vedeti cum rusafonii inebunesc de ciuda si fac spume la gura,
  caci isi dau seama ca Marea Re-Unire se va infaptui in Dec.2012

 6. Cine dorește poate Adera la Consiliul Re-Unirii
  Moldovei de Est cu România !
  Sună Deșteptarea: Unirea face Puterea !
  1.
  Puteţi semna această “Listă Istorică” aici:
  http://www.consiliul-unirii.ro/adeziune/
  —————————————————–
  2.
  Please, help us to Re-Unite East-Moldova with Romania,
  by signing our petition !
  —————————————————-
  3.
  Nous vous remercions d’avance pour votre signature
  en faveur de la Ré-Unification de la Moldavie de l’Est avec la Roumanie !
  ————————————————————-
  4.
  Por favor, ayuden nos a volver a reunir
  Moldavia del Este con Rumanía, firmando nuestra petición!
  ——————————————————————–
  5.
  Bitte helfen Sie uns, um wieder zu vereinigen
  Ost-Moldau mit Rumänien,
  durch die Unterzeichnung unserer Petition!
  ——————————————————
  6.
  in limba georgiana:
  ——————————-
  გთხოვთ, დაგვეხმაროთ ხელახლა გაერთიანებას აღმოსავლეთ მოლდოვას რუმინეთთან,
  ხელმოწერით ჩვენი შუამდგომლობა!
  7.
  in estoniana:
  ————————-
  Palun aidake meil taasühineda Ida-Moldova Rumeenia,
  allkirjastades meie avalduse!
  8.
  in lituaniana:
  ———————-
  Prašome padėti mums iš naujo suvienyti
  Rytų Moldovą su Rumunija,
  pasirašyti mūsų peticiją!
  9.
  in letona:
  —————–
  Lūdzu, palīdziet mums apvienot
  Austrumu Moldovu ar Rumāniju,
  parakstot mūsu petīciju!
  10.
  in poloneza:
  ———————
  Proszę, pomóż nam zjednoczyć
  Wschodniej Mołdawii z Rumunią,
  poprzez podpisanie naszej petycji!
  11.
  in croata:
  —————-
  Molimo, pomozi nam da se ujedine
  Istočnu Moldaviju s Rumunjskom,
  potpisivanjem našu peticiju!
  12.
  in japoneza:
  ———————-
  、、私たちはルーマニアと東欧モルドバの再団結するのに役立ってください
  私たちの請願に署名を付けることによって、!
  13.
  in limba latina:
  ————————
  ” Placet, nobis ad coniungere
  Orientalium Moldova cum Romania,
  per signans nostri petitionem ” !
  ———————————————–
  http://www.consiliul-unirii.ro/adeziune/

 7. Pentru acel ce îşi zice „scorpion”:
  Mă determină-te, eşti,scorpion,sau curcă. Oamenii normali au conştiinţa că Basarabia trebuie să revină din noi la Ţară,aşa cuma fost cu 94 de ani în urmă,restul care se determină cu nume de diferite orătănii (scorpioni,curci)n-au decît să se rîdă.
  Cum se spune la noi: Rîsul,- rîde şi batjocura, – batjocoreşte. Eşti liber să-ţi alegi numele şi să-ţi creezi imaginea de cine eşti, prin faptele tale.

 8. dna Pavlicenco ,

  Oare-l va demite Chirtoaca pe Ianos Turcanu, sef-adjunct la Cultura, cel cu 2 diplome false?
  Iata un model de functionar public, care ia si pensie de la 57 de ani, are si apartament, si atelier, desi nu e pictor macar…
  Si e sef din 92 de pe timpul lui Urechean!
  Toti primarii au stiut de asta dar au tacut si tac!
  Iar Procuratura se va oaresesiza? Cu un dosar penal.
  Oare Ghimpu si Hadarca si Filip si Cimpoi nu vor interveni ca sa-l salveze ca Ion Diacov pe Focsa?
  Doamne Fereste cum se face ca poti fi sef 20 de ani pe Cultura fiind doar felcer cu simpla scoala de medicina?
  Dl coonsilier Sandu Grecu ce zice?
  Dl consilier Igor Dodon ce spune?
  Dl consilier Victor Bodiu, asta-i buna?

  Dle Gurau ne puteti ajuta!

  Dna Pavlicenco,, luati, va rugam atitudine!
  Veniti cu o palma LUNI la sedinta Primariei!
  Iata ce cadre au PL-istii!

  De ce pana si “Timpul ” tace?
  Daca nu stiti cititi peWWW.indirect.md de ieri si pe facebook

 9. Pt Iulia

  Nu stiu ce va face Chirtoaca. Nu am nici o relatie cu Dorin Chirtoaca, nu stiu ce gindeste. De ce tac altii? Intrebati-i. Nu cred ca blogul meu e mai important decit site-urile sau portalurile pe care e scrisa „stirea”.

 10. Doamna Pavlicenco,

  Daca mai stati in Iasi si maine, adica duminica, va recomand vizitarea muzeului Mihail Kogalniceanu, unde puteti vedea o premiera in Romania – o holograma 3D a lui Kogalniceanu:
  http://www.adevarul.ro/locale/iasi/Muzeu_cu_holograma_lui_Kogalniceanu_deschis_la_Iasi_in_weekend_0_655734874.html

 11. http://mipopescu.wordpress.com/6-basarabia/condamnare-pcrm/

  Condamnarea ultimului bastion stalinist din Europa

  Inversunatii dusmani ai romanilor, comunistii moldovenisti grupati in cea mai retrograda formatiune politica din Europa, Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM), condus de Vladimir Voronin, individul care, din fruntea acestei grupari criminale, a ordonat provocarile, crimele si inabusirea miscarilor din Chisinau in aprilie 2009, au inceput sa atace vehement nou infiintatul Consiliu al Unirii: “Guvernul Republicii Moldova protejeaza si tuteleaza deschis acele formatiuni politice care cer unirea Moldovei cu Romania. De o bunavointa deosebita din partea regimului de guvernare se bucura Consiliul Unirii Republicii Moldova cu Romania reconstituit zilele trecute. Acest consiliu este compus de niste umbre caricaturale ale trecutului, responsabile de declansarea macelului de pe Nistru, de conflictele interetnice de la începutul anilor 90 si de promovarea politicii de lichidare a independentei statului moldovenesc.“

  Frica si disperarea PCRM, care prin Declaratia oficiala a Comitetului sau Central din 2 februarie 2012, legitimizeaza practic Consiliul Unirii ca fiind principala forta a societatii romanesti in actiunile de promovare ale idealului national al reintregirii.

  Din acest moment, este evident ca fortele antiromanesti declara razboi direct si deschis impotriva romanilor si nazuintei lor de a-si construi un viitor comun intr-o singura tara unita si puternica.

  Mai grav, atitudinea antiromaneasca si antiRomania a PCRM este internationalizata in aceeasi declaratie a CC al PCRM, prin condamnarea oficiala a legaturilor firesti cu Guvernul Romaniei, pe care le considera acte de tradare: “Insusi guvernul moldovenesc, deschis, fara a se ascunde, la 3 martie 2012, va comite inca un act sigur de tradare – va participa la o sedinţa comuna cu Guvernul Romaniei – eveniment ce ar reprezenta o injosire fara precedent pentru oricare stat independent, eveniment simbolizind deschis nu doar revenirea la politica anilor 90, dar si la practica trista a lui martie 1918.“

  Prin aceasta declaratie anacronica, PCRM se identifica astazi ca URMAS DIRECT al STALINISMULUI care, in 1940, in mod neprovocat, dar premeditat, dupa cum o dovedeste pactul criminal sovietico-hitlerist din 23 August 1939, Ribbentop-Molotov, a cerut si a impus prin forta armelor, in total dispret pentru Romania, cotropirea si ocuparea Basarabiei, Bucovinei de Nord si a Tinutului Hertei.

  Este cazul ca Presedintele, Parlamentul si Guvernul Romaniei, sa se autosesizeze despre aceasta pozitie antiromaneasca si antieuropeana si sa intreprinda toate masurile care se impun.

  Obligatia morala a partidelor romanesti este de a condamna la randul lor aceasta ultima ramasita stalinista din spatiul european care prin prezenta sa instiga la ura etnica si ameninta populatia romaneasca din Basarabia, mentine populatia dezbinata si plaseaza teritoriul de peste Prut la ultimul nivel de dezvoltare din Europa creind o stare de insecuritate regionala.

  Clasa politica de la Chisinau are datoria sa boicoteze si sa condamne oficial PCRM care prin politica sa antieuropeana de tip stalinist constituie un potential pericol major pentru revenirea la un regim dictatorial avand ca urmare izolarea internationala a Basarabiei si transformarea sa in “Cuba Europei” asa cum a declarat insusi Vladimir Vorornin.

  De asemeni, Guvernul de la Chisinau trebuie sa aiba curajul de a intreprinde o ancheta serioasa pentru a stabili si a trage la raspundere atat persoanele, pana la cel mai inalt nivel al statului, care au ordonat actiunile in forta impotriva demonstrantilor din Aprilie 2009 cat si formatiunile si partidele politice care au sustinut necesitatea acelor masuri represive.

  Mircea Popescu
  Consilier Onorific al Presedintelui Comisiei de Politica Externa a Senatului Romaniei
  Membru al Consiliului Unirii

  3 Martie 2012

 12. Blocarea e catre autoritati a posibilitatii inmanarii documentelor pregatite de Consiliul Unirii, mi-am permis sa fac niste consideratii si sa transmit o serie de intrebari.

  Daca guvernul de la Chisinau pare sa sufere de un complex de inferioritate in fata PCRM, oare ce se intampla cu cel de la Bucuresti care a organizat aceasta intalnire? Ii este frica sa accepte persoane care se pronunta transant pentru reintregirea tarii, incurajand astfel manifestarile fortelor antiromanesti de la Chisinau cum este PCRM?

  Ce parere au reprezentantii parlamentari ai romanilor de pretutindeni? Ca si pana acum vor evita sa raspunda sau sa interpeleze guvernul?

  Si ma adresez aici, in primul rand domnului senator Viorel Badea presedintele comisiei senatoriale pentru romanii de pretutindeni, precum si domnului Eugen Tomac, secretarul de stat al departamentului pentru romanii de pretutindeni.

  Vor accepta domniile lor sa discute cu o delegatie a Consiliului Unirii atat la sediul senatului cat si la guvern, pentru a fi informati in legatura cu scopurile si problemele cu care se confrunta aceasta miscare nationala si pentruca impreuna sa gaseasca solutii la aceste probleme?

  Cu multumiri pentru un raspuns,

  Mircea Popescu
  Membru al Consiliului Unirii

 13. Daca revine la putere PCRM, Romania sa recunoasca TRANSNISTRIA ca tara independenta. Si terminam cu petrecerea. Peste inca 20-40 de ani ne vom uni si cu Romania.

 14. Lista celor care se opun Unirii:
  1. banda ghebiştilor din Kremlin
  2. coloana a cincea din Chişinău
  3. silvobrucanii de la Bucureşti
  4. bolşevicii din Bruxelles,
  5. vânduţii din Berlin, Paris
  6. administraţia socialistă Obama
  7. Altii

  toţi legaţi direct or indirect cu criminalul Putin-gazprom.
  Odată dispărut acest cancer pe nume Imperiul Rus, va fi Unirea. Zeci de popoare vor recăpăta libertatea.

 15. Mulţumesc din toată inima, Doamna Vitalia.

 16. Let us call a spade a spade,it is about time the russians stop killing our people in the eastern part of moldova.We must russians from putting moldovians in Transnistria in prison and also stop them from blocking roads in the eastern part of moldova.In the other parts of moldova the russians don,t allow us to breath,a lot of killings,mafiotizaring,stealing houses and aparthments,making poisons,killing our romania writers,controlling the ministries and other public instititions etc.They do all these because they don,t recognise our independent.And also because they have their army in Tiraspol.They use their party comunists to terrorise moldova.There is no security in republic of moldova.Only one solution we have and that is to UNITE with Romania.We need NATO and EU in moldova.MOldova is at stand still,it doesn,t move forward and it doesn,t move backward.It is a pity i did not go to Iasi and if i were their i would have told romanians the real situation in moldova.Bravo Consiliu lui Unirii.

 17. Bai Luca da tu bre esti sizofrenic cu totul, la tine toti sunt contra uniri in afara de PNL, toti sunt cu rusii, Putin, urmarind si citind tot ce scrii tu si fratii tai din PNL se face impresia ca Voi ati fost constituiti propriu ca sa provocati efectul contrar unirii…

 18. Puscasu Vlad Irimie

  @ONOJE

  Very good my friend.Your civil activism is very great-full,and do not stop to fight democraticly for Moldova freedom society, for the real Open Society,for peace and harmony.

  Do not forget the human rights issues, that is very important for a real democracy.Also if you have any discrimination because of your Africa comming as refugee, do not hesitate to go to JUSTICE,and if your will not have succes in Moldova, go to CEDO.

  As you see, Voronin comunist is racist against you,and that is a good reason to go to CEDO. Do not hesitate to write to CEDO, to complain about your discrimination case!

  YOUR CASE JOHN ONOJE,IS VERY STRONG! Go to CEDO against VORONIN comunist racist declaration, that insult you as ,,monkey from tree,,

  http://www.echr.coe.int/ECHR/Homepage_En/

 19. Parcă totul merge bine, dar… totuşi l-aţi atins iar pe Filat. Să înţelegem că e doar un firesc instinct femeiesc?
  Mai citiţi Biblia, poate veţi vedea mai mult bine în oameni. De altfel, unirea se face cu mulţi-mulţi oameni.
  Inclusiv şi cu Filat. Dumnezeu să ns ajute!

 20. E foarte ciudat ! Atunci cand FILAT semneaza acorduri bilaterale pentru ridicarea din nou a demnitatii romanilor din Basarabia, tocmai atunci Voronin si PCRM protesteaza in mod grotesc ! Dupa cum se vede ,daca romanii recapata demnitate cum se face acum , lui ii coboara demnitatea , pentru ca la romanii cu demnitate lui nu-i mai merge cu vrajeala bolsevica !

 21. Bai bagiu corecteaza acorduri bilaterale intre R.Moldova si Romania, si nu merge vorba de ridiucarea numai demnitatii romanilor basarabeni care sunt in minoranta dar cred ca a tuturor cetatenilor R.Moldova…acorduri bilaterale statale.

 22. Pt Tira

  1. Dar nu era normal a mearga in autocar de la Chisinau-Iasi si inapoi? De unde sa mearga acasa cu masinile de serviciu de la Guvern?

  2. Nu era normal sa fie un secretar pt relatii cu publicul sa ia petitiile cetatenilor veniti la Universitate? Ca au fost si alte petitii.

  3. Instinctele femeiesti le aveti voi, barbatii fara virilitate politica. Noi nu avem instincte, noi avem cap si inima.

  4. Filat va veni pe platforma unionismului numai cind va vedea ca nu mai e incotro si, atunci, se va rupe de rusiii, carora azi le este subordonat.

  5. Romaneste este corect „inclusiv”, nu „inclusiv si”, care provine din rusescu „vkliucitelino i”. Mai invata limba si pe urma sa dai note.

 23. Pt Liviu

  Cred ca am facut o greseala. Am zis sa nu facem tam-tam cu plecarea la Iasi sa nu ne impiedice in friontiera. dar s-a intimplat invers. Trebuia spus si granicerii/vamesii stiau. Iar iesenii veneau acolo, sa fi8m impreuna. Am invatat lectia, cind vin la Iasi va sun, dati-mi mobilul.

 24. Bravo PNL!

 25. PENTRU IGOR :

  Vezi ca aici nu esti pe taram rusesc sau pe blogul rusofonului Dodon. Locul tau Igor nu este aici printre noi cei care vrem unirea si care se va face mai tarziu.

 26. Puscasu Vlad Irimie

  Intradevar asa este,Vlad Filat se vedea cu smirnov prin chisinau sa stea la povesti,si nu doar cu acest criminal de razboi,viitor abonat la puscaria Triabunalului din Haga ,ci si cu alti dubiosi.

  Este adevarat ca relatia comerciala Romania-Moldova a crescut pe la 900 milioane euro,insa acest lucru este prea putin pentru aceste doua state romanesti.

  Pe ruta Cluj-Iasi-Chisinau ,mereu am observat TIR-uri cu numere de Moldova care aduceau sa vanda autoturisme din Occident.

  DUpa Aprilie 2009 s-a dat drumul la granita,a devenit mai flexibila posibilitatea de a ajunge in Occident,si astfel au scapat politicienii din Chisinau de ,,tineretul galagios,, care a facut Aprilie 2009.

  Posibil ca si acesti tineri aduc bani acasa,si asta duce la intarirea leului moldovenesc,odata ce intra valuta in Moldova.

  Insa de la comertul cu Vin,Autoturisme Romania-Moldova, precum vrea Filat si firmele lui, pana la Unire mai e un pas urias.

  In fond lui Filat ii convine situatia actuala,pentru ca are doar de castigat el cu firmele lui si cu gasca lui.

  iata aici ce se tutuiesc cei doi fosti KGB-isti Filat si Smirnov:

  http://www.youtube.com/watch?v=VBQHDCO8TYA

  pai in situatia asta Filat s-a compromis total si si-a dat arama pe fata.

 27. pt dna Pavlicenco
  Asadar, ”prorusul” Filat actioneaza in intersul majoritatii romanesti din RM!

 28. da, Ianos Turcanu cu 2 diplome false a pus pe butuci si PL-ul

 29. Bravo dna Pavlicenco ca sutineti aceasta ideie minunata de unire, imi pare rau ca tinerii de la ,,actiunea 2012,, nu au putut depune flori la monumentul lui Stefan cel Mare din Balti, imi pare rau ca niste minoritati cum sunt rusii in MD, striga ca sunt mari patrioti a Moldovei dar nu cunosc 2 cuvinte in romana.

 30. …Ce înseamnă frica de a pierde monopolul asupra unirii!!!???

 31. Bravo si felicitäri! Räzvan lasä-l färä replicä pe igari, nu meritä, vä lätra cit vä lätra si va dispärea , dacä nu-l veti….bäga in seamä

 32. Intr-adevar, cei care au manifestat in fata Universitatii au au avut mesaje diferite. Lucrurile s-au cam amestecat
  Dna Pavlicenco a protestat si impotriva lui Basescu?
  http://www.adevarul.ro/locale/iasi/ias-proteste_la_sedinta_comuna_de_guvern-ministrul_justiei_catalina_predoiu-mihai_razvan_ungureanu-vlad_filat-adevarul_0_656934530.html

 33. Pt Ion

  Nu, nu am pichetat impotriva lui Basescu. Astia au fost altii. Despre acest lucru si ca presa a amestecat lucrurile, am scris in comunicatul de presa. De ce nu cititi dar ma intrebati? In linkul pe care l-ati dat noi nu figuram decit cu o poza. Noi am intirziat. Ne-au retinut in vama. Nu am dat documentele. Deci, repet – de ce ma intrebati? Aveti curaj a raspunde sau numai a pune intrebari provocatoare?

 34. Pt Ion

  La „Asadar, ”prorusul” Filat actioneaza in intersul majoritatii romanesti din RM!” Nu actioneaza. Si s-a bilbiit cind a fost intrebat de atitutdinea fata de Consiliul Unirii.

 35. Fa Padliucenco, fa.

  Corect am scris.Nici de acestă dată nu ai putut fi obiectivă cu Vlad.

  Dacă e să fiu corect față de tine, apoi cred că tu cu ai tăi PNliști nu ați făcut în ultimii trei ani nici a mia parte din ceia ce a făcut PLDMul și Vlad în privința ideii de UNIRE cu Patria-Mamă.

  Unde mai pui că lumea vorbește la modul serios că ești o spioană în tabăra românilor și deaceia te-ai legat cu poponarul Antonescu împotriva lui Base și Filat.

  Deci este adevăr ce spune lumea, cică servești USLul pentru bani gheață ???

 36. PT SCORPIONUL

  Imi pare rau ca te numesti asa. Este zodia mea si o faci de ris.

  Nu pot fi obiectiva cu Filat, pentru ca nu-l cred si nu-mi place sa in RM este haos.

  Nu a facut PLDM nimic – a dezamagit masiv populatia si asta se va vedea la alegeri. A avut bani, este adevarat. Noi nu avem bani. Dar onoare – nu cred ca au. Totul ce face e de ochii lumii.

  Nu sunt nici un fel de spioana. Nu am colaborat in viata mea cu nici un serviciu ocult. Am avut o viata si o mai am ca in palma. Ma cunoaste o lume, nimeni nu a avut de suferit din cauza mea. Dimpotriva, toti considera ca ma sacrific si asa este.

  Nu am nimic absolut cu Basescu. Mihai-Razvan Ungureanu, cu care ne-am cunoscut la Congresul PNL din 2007, imi place mai mult decit Boc. Dar sa vedem cum se va comporta cu Basarabia. Ce nu mi-am placut, am spus si voi spune deschis lui Basescu, nu-mi place dezodrdinea cu pasapoartele romanesti, ca se da greu cetatenie si basarabenii platesc foarte scump, nu-mi place nici traseismul politic, pe care il incurajeaza.

  Nu am nici o relatie cu USL. Nici cu PNL. Din cind in cind ne-au mai dat cite o scrisoare de sprijin si le-am multumit. Nu avem nici o relatie cu Antonescu personal. Ce facem, decidem noi, impreuna cu colegii, la Chisinau. calmati-va, timpul le va aseza la loc pe toate.

 37. In link-ul pe care l-am dat Dvs figurati chiar in primul video.

 38. Statu Palma Barba Cot

  Ziarul Pravda scrie in articolul „Romania metodic cucereste Moldova” despre sedinta comuna a guvernelor Romaniei si al RM la Iasi. Chiar si daca autorul articolului face unele greseli, comite inexactitati sau distorsioneaza unele adevaruri, totusi, este de observat tonul este moderat, mai mult informativ.

  In final in articol se subliniaza FAPTUL ca UE si SUA nu se opune tendintelor de UNIRE a RM cu ROMANIA.

  Iata asa, deci…! FOARTE BINE! TRAIASCA ROMANIA MARE! UNIRE!!!
  ………………………

  Румыния методично заглатывает Молдавию

  http://www.pravda.ru/world/europe/easteurope/02-03-2012/1109870-romaniamoldova-0/

  02.03.2012
  Румыния делает очередные шаги к присоединению Молдавии.
  Румынская Социал-демократическая партия открыла свой филиал в Кишиневе. Группа молдавских и румынских политиков (включая бывшего премьера и председателя парламента Молдавии) создали Совет по объединению двух стран. А премьеры двух стран Рэзван Михай Унгуряну и Владимир (Влад) Филат договорились о совместном заседании правительств двух стран.

  В середине февраля открытое посягательство на суверенитет Молдавии со стороны Румынии перешло в новую фазу. В Кишиневе появилось представительство Социал-демократической партии Румынии, которое открыл депутат румынского парламента Кристиан Ризя. Тут же прошла учредительная конференция. На ней были избраны четыре сопредседателя организации (по числу регионов, на которые румыны уже поделили Молдавию). Предполагается, что за молдаванами зарезервируют квоты в партийном списке на румынских выборах.

  Тем временем 3 марта история получит продолжение. В ходе телефонного разговора между премьерами Молдавии и Румынии говорилось о том, что на совместном заседании правительств двух стран будут обсуждаться меры по дальнейшей двусторонней интеграции. Слово „интеграция” здесь ключевое. То есть, Румыния и Молдавия создают единое целое — пусть поначалу речь и не идет о создании единого государства. Но цепочка опробована веками. Сначала союз, затем конфедерация, затем федерация…

  Впрочем, сам Филат все подозрения отвергает. Он заявил, что в ближайшее время пройдут совместные заседания правительства Молдавии с коллегами с Украины и из Болгарии. Он также привел в пример практику подобных заседаний: Россия и Италия, Румыния и Венгрия, Румыния и Италия… Только вот первыми молдавские министры будут заседать с румынами, а не с украинцами. Если учесть, что сам Филат во время беседы с президентом Румынии Траяном Бэсеску называл молдавский язык „румынским”, подозрения закрадываются еще большие.

  Инициативу премьеров двух стран и румынских социал-демократов подхватили и общественные активисты из организации Actiunea-2012 („Действие-2012”). В различных районах Бессарабии (основной части Молдавии), а также в некоторых городах Приднестровья они развешивали плакаты с надписью Aici e Romania! („Здесь Румыния!”). Среди активистов были как граждане Молдавии, так и Румынии. То обстоятельство, что Приднестровье не входило в состав Румынии никогда (исключая период оккупации 1941-1944 годов — и то это была не совсем Румыния), участников действа не смутило.

  Параллельно нашлась организация, которая решила одернуть поборников идеи Великой Румынии. Политическая партия „Патриоты Молдовы” в ответ на действия румынских социал-демократов решила открыть свои отделения в восточных городах Румынии — на территории исторической области Молдова. Свои действия они обосновали тем, что „румынская” Молдова — часть исторической Великой Молдавии. И можно бы ее отсоединить от Румынии…

  Действия „контрпропагандистов” понятны. Увы, только едва ли в Яссах, Галаце или каком-то другом городе восточной Румынии найдется много желающих присоединиться к Молдавии. Обитатели румынской области Молдова считают себя румынами, а не молдаванами. В Молдавии же людей, считающих себя румынами, пока что подавляющее меньшинство — несмотря на близость двух языков и отсутствие религиозных различий. Однако такие люди все же есть. И в Бухаресте делают все, чтобы их процент рос.

  И вот 29 февраля процесс пошел еще дальше. Группа политиков, предпринимателей, деятелей культуры двух государств объявила о создании Совета объединения. Его цель — слияние Молдавии и Румынии в одно государство. С молдавской стороны в него, в частности, вошли бывший молдавский премьер Мирча Друк и экс-председатель парламента Александр Мошану. Оба были членами Партии коммунистов, которая всегда выступала против объединения. Выходит, что их тем или иным способом переубедили.

  Из учредительных документов организации так и прет ненависть к России, которая якобы виновата в том, что „единый молдавский народ” когда-то разделили. Примечательно, что видные румынские политики свои подписи под этими документами ставить не стали. Все-таки отношения с Россией Румыния не рвет и рвать полностью не собирается. Молдавские националисты же выступают в роли дрезины, которая едет впереди румынского электровоза.

  Читайте также: Президент Румынии — удачливый политик, а не Молотов-Риббентроп

  „Целью провозглашения 27 августа 1991 года Декларации независимости Республики Молдова было избавление от колониального русско-советского ига и открыть путь к воссоединению румынского народа. Поражение Кишинева в войне 1992 года, развязанной Кремлем против территориальной целостности Республики Молдова, изменило соотношение сил в молдавском обществе в пользу проимперских, русофильских, антирумынских сил, выступающих против независимости”, — утверждают создатели Совета объединения.

  „Это блокирует стратегический курс, установленный Республикой Молдова в Декларации независимости. В этой ситуации Совет объединения считает, что спасение национальной идентичности, наших румынских языка и культуры может быть обеспечено только через объединение Республики Молдова и Румынии… Мы не желаем существовать в этой исторической несправедливости, поэтому мы требуем признания политиками на обоих берегах Прута права румын снова быть вместе”, — отмечается в декларации совета.

  Авторы документа заглянули и глубже в историю. Они вспомнили, что в 1812 году Бессарабия вошла в состав России. „Исполняется 200 лет аннексии Бессарабии Российской империей”, — ужасаются они. Как-то забыв о том, что никакой независимой Румынии в те годы еще не было. Было Молдавское княжество, зависимое от Османской империи. Оно и сохранилось — только его часть вошла в состав России. Но что не придумаешь ради своей мечты…

  Читайте также: Молдавия исчезнет с карты мира?

  Между тем главный инициатор объединения двух стран — не кто иной, как президент Румынии Траян Бэсеску. Придя в 2004 году к власти, он практически сразу же поставил под сомнение молдавскую государственность. „Румыния и румыны — единственная страна, единственный народ, оставшийся в Европе разделенным после воссоединения Германии… Румыния остается разделенной на две страны”, — сказал Бэсеску. Спустя год он развернул свою мысль: мол, Румыния стала жертвой пакта Молотова-Риббентропа, по которому Бессарабия вошла в состав СССР.

  В 2007 году Бэсеску громогласно объявил, что уже полтора миллиона молдаван обзавелись румынскими паспортами. И тогда же он отказался подписать с Молдавией договор о границе. „В данных условиях считаю бесполезным подписание некоего договора о границе, который превратил бы главу румынского государства в партнера Риббентропа и Молотова”, — сказал он. „Если спросить любого румына, быть ли Молдавии частью Румынии, он ответит „да”, — заявил Бэсеску уже в 2010 году. И даже назвал дату объединения: 2035 год…

  В апреле 2009 года в Кишиневе вспыхнули беспорядки. Недовольная победой Партии коммунистов прорумынски настроенная толпа устроила в городе погромы. Бэсеску же солидаризировался с ней. С тех пор вмешательство Румынии во внутренние дела Молдавии стало постоянным. И успеха румынский президент добился. Во многом из-за давления Бухареста летом 2009 года прошли новые выборы в парламент и к власти пришла прозападная коалиция „Альянс за европейскую интеграцию”. Обязанности президента Молдавии полтора года исполнял Михай (Михаил) Гимпу, открыто называвший себя румыном.

  Сегодня Гимпу, мечтающий о воссоединении с Румынией, больше не у власти. Однако Филат, считающий, что государственный язык Молдавии не „молдавский”, а „румынский” (без присоединения Молдавии к Румынии) — по-прежнему премьер-министр. А вот что говорит нынешний и.о. президента Молдавии Мариан Лупу: „Румыния — особый партнер Республики Молдова… Молдаване и румыны говорят на одном языке, хорошие соседи… Конечно, существуют визы и неудобство для молдавских граждан, которые путешествуют через Румынию, но они исчезнут вместе с заключением соглашения о либерализации виз”.

  Надо отдать должное Бэсеску и другим румынским политикам: они настойчиво добиваются своей цели. Раздача румынских паспортов молдавским гражданам, внедрение мысли о румынском официальном языке. И вот уже руководители Молдавии поддакивают „бухарестскому обкому” во всем, а бывшие коммунисты становятся в ряды „воссоединителей румынского народа”. А в румынском парламенте вот-вот появятся депутаты из Молдавии.

  Процесс поглощения Молдавии Румынией идет полным ходом. И противодействие ему со стороны России крайне слабо. Ну, а ЕС и США этому и вовсе никак не мешают…

 39. Nu sunt adeptul cenzurii. Dar atacurile la persoana si adresarile suburbane sunt intotdeauna oprite de la publicare in spatiul public.
  Personal, gasesc insultator limbajul celui care se numeste SCORPION.

  Pe de alta parte, abaterea discutiei unui subiect spre cu totul si cu totul alte tematici constituie simple diversiuni.

  Este important ca apar mesaje ca cele ale individului IGOR, deoarece arata adevarata fata a moldovenistilor, iar amenintarile si instigarile la ura si masuri KGB-iste impotriva romanilor, pot fi folosite ca exemple pentru a deschide ochii comunitatii internationale asupra efectelor unor iesiri publice ale unora ca Marian Lupu, Vladimir Voronin sau, mai recent PCRM.

  De altfel, declaratia CC al PCRM prin care este atacat atat Consiliul Unirii cat si relatia cu Bucurestiul a fost o adevarata dezgolire publica a intentiilor acestor dinozauri.
  Tocmai de aceea, artiticolul „Condamnarea ultimul bastion al stalismismului” (http://mipopescu.wordpress.com) a facut inconjurul globului fiind edita pe prima pagina a nenumaratelor publicatii romanesti si am fost contactat de persoane politice care se vor implica, nu numai din spatiul romanesc.

  Pot spune, „Multumesc PCRM pentru ajutorul dat unirii!”, iar in cazul acestui forum, „Multumesc Igor!”. Vreau sa te anunt ca citatele din mesajele tale antologice au reusit sa atraga mai multi pentru cauza unirii decat iti imaginezi.
  Cu cat mai multe iesiri de acest fel, cu atat va fi reactia mai mare.

  Fortele antiromanesti si antiunioniste au pornit razboiul, dar nu si-au nchipuit ce vifor ii asteapta. Si, tare mi-e teama ca de acest vifor nu vor scapa nici cei care stau deoparte.

 40. Dle Mircea Popescu,
  totusi, este imbucurator faptul ca presa din Rusia isi schimba tonalitatea privitor la UNIREA MOLDOVEI CU ROMANIA.

  De exemplu, in articolul din Pravda, publicat mai sus, in incheiere se spune ca „Procesul de incorporare a Moldovei de catre Romania este in plina derulare. Fata de acest proces Rusia se opune foarte slab, iar UE si SUA nu se opun deloc”.
  Deci, aceasta concluzie, cred, TREBUIE sa ne INCURAJEZE. Speram ca articole cu abordari pro-unire vor continua sa apara ziarele din tarile occidentale.
  Doamne, ajuta-ne!

 41. Da. dar sa nu uitam ca Rusia asteapta sa vada care va fi directia pe care o va imprima Putin revenit in forta si cu puteri depline.
  Chiar fraza citata ma cam ingrijoreaza deoarece seamana mai mult a semnal de alarma din partea Moscovei, cu atat mai mult cu cat apare tocmai in Pravda.
  Sa dea Dumnezeu sa ma insel, dar, as zice ca nu trebuie sa lasam garda jos.

 42. Multumim reprezentantilor Consiliului Unirii care au participat la manifestarea noastra de sustinere a UNIRII de la Iasi. „Unirea, natiunea a facut-o!”(Mihail Kogalniceanu)

 43. Pt Ion

  Si ce are una cu alta? Conteaza ce spui si ce anunti. Noi nici nu am stiut cine va fi acolo, noi am mers cu actiunea noastra. Ti s-au epuizat argumentele?

 44. Nu te cred Vitalia, nu te mai cred.

  Ai tu ce ai cu Vlad Filat.

 45. Pt SCORPIONUL

  Nici eu nu te cred. Ai ce ai cu Vladut. Eu nu ii voi ierta ca a tot incercat sa distruga PNL, lucru pe care il face si azi prin Oleg Efrim si Formuzal. E clar?

 46. Puscasu Vlad Irimie

  Investitii serioase trebuie sa vina in Moldova,si casatorii mixte romano-basarabene,pentru ca sa se faca Unirea cea adevarata.

  Ca o Romanie Mare cu Basarabia cu tot, insa Ardeal bogat,Bucuresti bogat,si o Basarabie saraca, NU va insemna deloc Unirea cu Romania.

  Mai degraba mutarea capitalei Romaniei pentru 30 de ani la Chisinau ar rezolva problemele Basarabiei

 47. DEZBATERE
  ziarul „ADEVĂRUL“:
  ————————————————————–
  Români şi basarabeni au strigat la Iaşi “Vrem unire!”.
  Voi vă doriţi unirea cu România?
  ————————————————–
  http://www.adevarul.ro/moldova/actualitate/DEZBATERE-ADEVARUL-Romani-Vrem-Romania_0_657534381.html

 48. Pt. Puscasu Vlad Irimie
  Nui roblema cu casatoriile, ele au loc si fara programarile unionistilor s-au altora… (eu personal nu-s de idea unirii dar am fiica casatorita cu moldovean de la Suceava), clar insa ca daca ei pun mai presus interesele politico-colonialiste decat interesele familiei atunci prin ce difera de colonialistii rusi???
  O alta chestie destul de interesanta daca guvernatorii ar duce o politica de dezvoltare a tarii in scurt timp moldovenii ar schimba situatia in care suntem spre bine atat doar cu regret ca statul insusi pune bete in roate …
  Si ultima cea mai absurda idee pe care o descrii tu Puscasu Vlad Irimie dar totusi sa admitem cazul (doar in vis si nicidecum real nu poate fi imaginat) ca R.Moldova ar intra sa faca parte din Romania fie ca un stat federal, fie ca regiune … indiferent cum si numai imagineaz-ti ca capitala Romaniei ar deveni Chisinau…s-ar spanzura toti romanii…adica ei pe tot parcursul istoriei ca si rusii au facut de toate ca prin foc si para, prin razboaie, viclesug, tradare s.t.a.m.d. … sa domineze si la un moment dat … uite asa sa-i comande pe ei moldovenii…si tu singur crezi in ceia ce scrii?…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *