CU a salutat sedinta comuna a Guvernelor romanesti si a cerut Unirea. Stalinistii devin agresivi

In temeiul intelegerii convenite in cadrul Consiliului Unirii, simbata, 3 martie 2012, un grup de reprezentanti, toti cu cetatenie romana, s-au deplasat la Iasi, unde a avut loc prima sedinta comuna a Guvernelor de la Chisinau si Bucuresti. Grupul a mers sa salute si sa ureze succes, sa isi exprime speranta ca asemenea sedinte vor continua si vor avea drept corolar sedinte comune ale Parlamentelor celor doua state romanesti. De asemenea, grupul din partea Consiliului Unirii a dorit sa le remita celor doi premieri romani Declaratia CU cu lista semnatarilor acesteia.

Sedinta urma sa inceapa la 11.15, insa grupul Consiliului Unirii a ajuns la 11.05, ratind faza protocolara, desi si-a propus sa ajunga la ora 09.30-10.00. Intirzierea s-a produs urmare a faptului ca, din pacate, grupul a asteptat in frontiera de partea Romaniei in jur de 30 de minute ca vamesii si granicerii sa decida daca poate microbuzul si pasagerii sa treaca avind asupra lor tricoloruri si banere. La intrebarile responsabilului si soferului, adresate granicerilor, raspunsul era “Asteptam ce ne spune comandantul!” Grupul a avut cinci banere pe care le poate tine, fiecare, de catre o persoana, sub forma Romaniei intregite, pe care era scris “Vrem Unire!”, precum si un baner de trei metri pe unu, pe care era scris „Noi vrem Unirea cu Romania!”

Din pacate, conditiile meteo nu au tinut cu participantii la pichetare. A fost foarte frig, insa, grupul a plecat din fata Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, unde si-a tinut lucrarile sedinta comuna a celor doua Guverne romanesti, abia la ora 14.00. Acolo, grupului i s-au alaturat semnatari ai Consiliului Unirii din Iasi, Onesti si Alba-Iulia. Alaturi au manifestat membri ai Noii Drepte, care au scandat, de asemenea, lozinci gen “Romania, nu uita, Basarabia e a ta!” Unii participanti au facut declaratii unor ziaristi din R.Moldova – Pro TV, Prime TV, Moldova 1, Jurnal TV, unele ziare. 

Pentru ca nu au fost impartite prea bine locurile unde se putea manifesta, grupul Consiliului Unirii si Noua Dreapta, mai multe organizatii ale acesteia aderind, de asemenea, la CU, au fost nevoite sa salute sedinta Guvernelor romanesti alaturi de un grup de protestatari impotriva Presedintelui Romaniei Traian Basescu si a Guvernului Mihai-Razvan Ungureanu. Din aceasta cauza, o mare parte din presa, se pare, a amestecat lucrurile, fara sa le oglindeasca asa cum au avut loc in realitate.

Din pacate, organizatorii sedintei comune a celor doua Guverne romanesti nu au prevazut un responsabil pentru a lua petitii de la participantii la manifestarile prilejuite de aceasta sedinta.

Cind am revenit in al doilea stat romanesc, in vama am vazut masina premierului Filat. La Iasi, delegatia, a plecat, cica, economisind, cu autocarul. Il aveti in poza de mai jos… VP

http://mipopescu.wordpress.com/6-basarabia/condamnare-pcrm/

Condamnarea ultimului bastion stalinist din Europa

Inversunatii dusmani ai romanilor, comunistii moldovenisti grupati in cea mai retrograda formatiune politica din Europa, Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM), condus de Vladimir Voronin, individul care, din fruntea acestei grupari criminale, a ordonat provocarile, crimele si inabusirea miscarilor din Chisinau in aprilie 2009, au inceput sa atace vehement nou infiintatul Consiliu al Unirii: “Guvernul Republicii Moldova protejeaza si tuteleaza deschis acele formatiuni politice care cer unirea Moldovei cu Romania. De o bunavointa deosebita din partea regimului de guvernare se bucura Consiliul Unirii Republicii Moldova cu Romania reconstituit zilele trecute. Acest consiliu este compus de niste umbre caricaturale ale trecutului, responsabile de declansarea macelului de pe Nistru, de conflictele interetnice de la începutul anilor 90 si de promovarea politicii de lichidare a independentei statului moldovenesc.“

Frica si disperarea PCRM, care prin Declaratia oficiala a Comitetului sau Central din 2 februarie 2012, legitimizeaza practic Consiliul Unirii ca fiind principala forta a societatii romanesti in actiunile de promovare ale idealului national al reintregirii.

Din acest moment, este evident ca fortele antiromanesti declara razboi direct si deschis impotriva romanilor si nazuintei lor de a-si construi un viitor comun intr-o singura tara unita si puternica.

Mai grav, atitudinea antiromaneasca si antiRomania a PCRM este internationalizata in aceeasi declaratie a CC al PCRM, prin condamnarea oficiala a legaturilor firesti cu Guvernul Romaniei, pe care le considera acte de tradare: “Insusi guvernul moldovenesc, deschis, fara a se ascunde, la 3 martie 2012, va comite inca un act sigur de tradare – va participa la o sedinţa comuna cu Guvernul Romaniei – eveniment ce ar reprezenta o injosire fara precedent pentru oricare stat independent, eveniment simbolizind deschis nu doar revenirea la politica anilor 90, dar si la practica trista a lui martie 1918.“

Prin aceasta declaratie anacronica, PCRM se identifica astazi ca URMAS DIRECT al STALINISMULUI care, in 1940, in mod neprovocat, dar premeditat, dupa cum o dovedeste pactul criminal sovietico-hitlerist din 23 August 1939, Ribbentop-Molotov, a cerut si a impus prin forta armelor, in total dispret pentru Romania, cotropirea si ocuparea Basarabiei, Bucovinei de Nord si a Tinutului Hertei.

Este cazul ca Presedintele, Parlamentul si Guvernul Romaniei, sa se autosesizeze despre aceasta pozitie antiromaneasca si antieuropeana si sa intreprinda toate masurile care se impun.

Obligatia morala a partidelor romanesti este de a condamna la randul lor aceasta ultima ramasita stalinista din spatiul european care prin prezenta sa instiga la ura etnica si ameninta populatia romaneasca din Basarabia, mentine populatia dezbinata si plaseaza teritoriul de peste Prut la ultimul nivel de dezvoltare din Europa creind o stare de insecuritate regionala.

Clasa politica de la Chisinau are datoria sa boicoteze si sa condamne oficial PCRM care prin politica sa antieuropeana de tip stalinist constituie un potential pericol major pentru revenirea la un regim dictatorial avand ca urmare izolarea internationala a Basarabiei si transformarea sa in “Cuba Europei” asa cum a declarat insusi Vladimir Vorornin.

De asemeni, Guvernul de la Chisinau trebuie sa aiba curajul de a intreprinde o ancheta serioasa pentru a stabili si a trage la raspundere atat persoanele, pana la cel mai inalt nivel al statului, care au ordonat actiunile in forta impotriva demonstrantilor din Aprilie 2009 cat si formatiunile si partidele politice care au sustinut necesitatea acelor masuri represive.

Mircea Popescu,
Consilier Onorific al Presedintelui Comisiei de Politica Externa a Senatului Romaniei,
Membru al Consiliului Unirii

3 Martie 2012

Loading Facebook Comments ...

90 Comments

Add a Comment
 1. Pentru Mircea Popescu,

  Mircea,

  Și eu nu sunt adeptul cenzurii. Sunt adeptul ADEVĂRULUI. Sunt adeptul românismului din fașă, cum se spune la noi românește.

  Mai am ceva de spus și la capitolul patriotism, unionism și altele.

  Un înaintaș de al meu a făcut atâtea pentru unitatea românească cât nu au făcut mii de alde Padliucenco și dumitale, alt înaintaș a suferit din această cauză prin gulagurile staliniste.
  Bunelul meu a stat la Colâma 13 ani, de unde s-a întors invalid, fără un picior.
  Eu am participat activ la tot ceia ce înseamnă renaștere națională în teritoriile ocupate.
  Măria Sa Vitalia Padliucenco mă cunoaște foarte bine și chiar mi-a adresat cuvinte din cele mai frumoase, gen – patriot, om de bună credință, ș.a.m.d.
  Am fost invitat să fac parte din echipa PNL.
  Prietenii mei au făcut acest pas, iar eu am refuzat categoric și pot să-ți spun de ce !

  Nici odată nu am crezut-o pe Vitalia Padliucenco,care nu este în opinia mea ceia ce se dă u atâta „stoicism și abnegație”…

  Este un fel de Iura Roșca în fustă… pardon în pantaloni femeiești.

 2. drACro/Till Uil een Spiegel

  „…Potrivit reprezentantului Serviciului de presă al Ambasadei Rusiei la Chişinău, Mihail Malicov, în total, 55.178 de cetăţeni ruşi şi-au exprimat ieri opţiunea.”
  -Sursa: Timpul Chişinău 5 martie 2012

  Dacă Unirea ar avea loc astăzi, cam asta ar fi „Zestrea” cu care ar veni RM în uniune. Ca român sadea nu văd cum „ne-am lega la cap, fără să ne doară”. Doar dacă ne-am „defectat” noi întrega naţie şi nu ne mai judecă mintea. Dar, nu este cazul!

 3. Am citit articolul, dar dintii de toate am privit pozele. Si doar uitati-va cita energie inepuizabila in ochii d-nei Pavlicenco, ce fulgere naprasnice arunca ochii ochii, nu e ABSOLUT deloc obosita, plictisita, deceptionata, si nici nu pare ca s-ar gindi la ceva de genu – „bai da nahrena am venit noi aici, 2 oameni in cruce, cu 3 drapele, ne facem de ris aici pe frigu asta”. Priviti doar imaginea, si veti vedea tot ce e scris mai sus:

 4. @Scorpionul
  As putea sa stiu cu cine vorbesc? Mie mu-mi este rusine de numele pe care mi l-au dat parintii.

  @Toti participantii la discutii
  Pe o persoana o judeci pentru ce face, o aprobi sau o dezaprobi pentru ce face, nu pentruca nu crezi ca ar putea face.
  Pe Iurie Rosca si PPCD-ul i-am sustinut cat am putut pentru ce a facut, pentru miscarea extraordinara in emanciparea romaneasca. Poate fara acea miscare, astazi numarul moldovenistilor ar fi fost mult mai mare.
  Chiar sustinerea alegerii lui Voronin i-a fost sugerata de cercuri politice europena si americane in speranta acestora ca se va instaura stabilitatea in Basarabia si ca Voronin va indrepta tara spre UE.
  N-a fost asa, iar gustul puterii l-a transformat pe Rosca dintr-un lider al miscarii de renastere intr-un adversar si un gropar al ei.
  Deci, a meritat sa fie sustinut cand s-a identificat cu o cauza si merita sa fie blamat si parasit cand tradeaza cauza.
  Pe Eugen Tomac l-am promovat in conducerea CMR la Congresul de la Vatra Dornei din 2004. Era un tanar deosebit, un baiat cu mult bun simt dedicat cu trup si suflet cauzei unrii.
  Odata ajuns in functii de putere, relatiile au devenit glaciale, Eugen cel pe care-l cunosteam schimbandu-se total, devenind un automat al partidului. incercand sa promoveze imaginea partidului de guvernamant si cultivand organizatiile din diaspora fidele acestui partid.
  Deci si in acest caz, puterea a stricat omul.

  Pe Vitalia Pavlicenco o cunosc de multi, multi ani si suntem in relatii care se pot numi prietenesti. Nu o judec ca membru de partid, deoarece parerea mea despre activitatile partidelor nu este foarte magulitoare.
  O judec prin prisma actiunilor pro-unioniste si pro-romanesti care au fost fara repros. Dovada este si acest Consiliu al Unirii care fara tenacitate si munca ei absolut sisifica nu s-ar fi nascut. Daca insa voi simti macar si pentru o clipa ca acest Consiliu la Unirii miscare nationala, incearca sa fie transformat in trambulina politica pentru promovarea intereselor de partid, atunci, in pofida relatiilor mele cu Vitalia Pavlicenco, voi amenda fara retinere orice asemenea manifestare de confiscare a miscarii nationale a societatii de catre partid.
  Pana atunci, consider ca acest Consiliu trebuie sa fie sustinut in mod absolut de orice roman. Trebuie subliniat ca nu apartine Vitaliei Pavlicenco, lui Dabija, lui Druc sau unei alte singure persoane din intreg spatiul romanesc, ci este o miscare a intregului popor roman.
  De altfel, nici nu are inca o structura organizatorica.

 5. Puscasu Vlad Irimie

  @ IGOR

  pentru Unire e nevoie de sacrificii.Daca fata ta e casatorita cu un roman din ROmania,de ce ai idei rusofile,staliniste,gorbacioviste?

 6. Puscasu Vlad Irimie

  @ Vitalia Pavlicenco

  Stimata doamna, cred ca ar fi ideal pentru Unionisti sa se alature si Majestatii sale Regelui Mihai

  http://www.youtube.com/watch?v=KFgh6WITqKY

  deoarece acesta a spus ca a sosit momentul ca romanii de peste Prut sa fie intrebati daca doresc Unirea cu Patria muma.Cu atat mai mult cu cat Monarhia a facut Unirea cu Basarabia,si azi ar trebui sa fie o lupta liniara pentru adevar si Unitate romaneasca.

  http://www.familiaregala.ro/

 7. Las-o dracului D-na Pavlicenko de Unire.Te zbati degeaba,noi romanii nu avem cu cine ne Uni .Poate cu albanezii ,ei nu ne urasc asa de tare.

 8. Domnilor basarabeni, nu mai visati la cai morti sa le luati potcoavele! Noi, romanii moldoveni, nu dorim nici un fel de unire cu Basarabia, de orice fel ar fi ea. Noua nu ne plac straini basarabeni in tara noastra. Iar legarea Basarabiei de gatul Romaniei ar fi ca o piatra mare legata de gatul nostru. Eu si ai mei nu putem admite sa ne legam cu prostia si saracia crunta din statuletul vostru. Suntem diferiti. Voi aveti limba rusa, religie ruseasca, atitudine de supusenie fata de rusi, criza identitara, un amestec de diferite populatii fara identitate, armata de ocupatie pe teritoriul vostru, pamant pierdut la ucraineni si rusi etc etc. Asa ca VAI de CAPUL VOSTRU! Noi nu putem decat sa-i trimitem pe rusi si ceilalti straini pe lumea cealalta. Salut si stati in statuletul vostru rusofon, ca stati bine!

 9. Si nu mai visati nici la casatorii ale romanilor cu basarabenii pentru ca romanii nu accepta sa se casatoreasca cu straini din est decat extrem de rar. Eu unul nu m-as insura cu o basarabeanca de m-ar pedepsi Dumnezeu! Mai bine raman neinsurat toata viata decat sa-mi aduc o basarabeanca polietnica cu mentalitate ruseasca in casa mea. M-as insura mai degraba cu o unguroaica din Harcov decat cu o polietnica basarabeanca. Secuii sunt totusi oameni civilizati si au material genetic bun in ei!

 10. @Glad
  Care, „noi romanii”? Deja, asta-i ori prostie, ori provocare. Ori provocare din prostie si incultura.

  Se pare ca frica anti-unionistilor incepe sa capete caracter de panica generalizata.
  Intai presedintele interimar Marian Lupu, apoi ditamai CC al PCRM, partidul de suflet al respectivului presedinte, s-au repezit ca berbecii sa atace si Consiliul Unirii si relatiile cu guvernul Romaniei.
  Am pentru „vitejii astia” o veste. In curand vor avea surpriza de a auzi de invitarea CU ca partener de discutii de catre diverse institutii, personalitati politice si organisme din alt spatiu decat cel dintre Prut si Nistru.
  Sa vad atunci „combatere” din partea lui Marian Lupu.

 11. Domnule Mircea Popescu, Nu stiu cine este Glad, dar sper ca este tot din Iasi. Dar cu cine vreti dumneavoastra sa ne uniti? Eu o respect pe d-na Pavlicenco si pe membrii CU pentru ca sunt romani si e firesc sa doreasca sa traiasca in tara romanilor. Deci le respect patriotismul romanesc si-i stimez pentru asta. Dar cati locuitori sunt ca aceste brave personalitati intre Prut si Nistru? Doar cateva. Cred ca dumneavoastra nu cunoasteti ce amalgam ingrozitor de populatii fara identitate si cu ura fata de Romania traieste in Basarabia. Pai astia ne-ar face viata amara, nu gluma. Eu unul, si ca mine sunt multi pe la noi, nu doresc sa ma leg la cap cu toate scursurile asiatice si corciturile lor care acum populeaza ceea ce a mai ramas din vechea Basarabie.

 12. Pt Puscasu Vlad Irimie

  Am fost invitata, acum doi ani, la o receptie la Curtea regala si am vorbit cu Regele Mihai. Urmeaza sa ii scriu Principelui Radu.

 13. Mihai din Iasi: bai Misha, tu ai iesit vreodata din Iashi, de ciripesti asa indraznetz despre Basarabia? Tu cunosti acel „amalgam” de care vorbesti? Pari sa fii unul din aia care cred in sperietoarea Basarabiei, unde lumea cica se ucide in plina strada cu cutitul, iar la Tiraspol in general oamenii au cite doua capete si imbla cu Kalasnikov in miina, iar noaptea il baga sub pierna. Viatza tzo fac amara tziganii bai nepieptanatule, si toti manelistii romani si mai putin romani. Cica „corcituri”:))) – da romanii de azi ce sunt bai? Tu stii cit singe tiganesc, turcesc, tataresc, bulgaresc curge in vinele fiecaruia din voi, ma nepricopsitule?? Moldovenii au fost colonizati de rusi – aia macar sunt cu parul deschis. Voi – cu turcii si tatarii, si vati facut toti negri, shi cu nasurile cirne ca aia. Toje mne, rasa suprema, edriona voj…..

 14. Pt. Mihai din Iasi
  Nu mai face spume la gura si nu insulta o tara intreaga aici nu e Romania aici e R.Moldova, iar romani ,,romani adevarati,, dupa cum scrii si tu avem foarte putini chiar de tinem contul de acei putini care incearca sa se dea drept romani. In RM locuesc cetatenii RM care intradevar se simnt moldoveni si nicidecum romani, mai mult cum ai notat si tu avem in teritoriu si rusi, si ucraineni, si bulgari, si gagauji, si armeni si s.t.a.m.d. asa ca nu trebuie sa ai frica de unire dintr-un simplu motiv asa cum au trebuit 200 de ani ca sa amestece saingele nostru cu acel al veneticilor tot asa vor trebui peste 200 ani daca nu si mai mult ca sa fim asimilati prin sainge si de Romani … procesul a inceput indiferent ca vrem ori nu vrem fie de-o parte s-au alta a Prutului acum 20 ani…

 15. Pt. Mihai din Iasi
  Si inca-o replica la ceia ce scrii tu: ,,un amestec de diferite populatii fara identitate, armata de ocupatie pe teritoriul vostru, pamant pierdut la ucraineni si rusi etc etc.,, dar ce noi singuri am luat in trecutul nostru asa decizii ca 1812 si 1940 ori totusi prin tradarea fratilor am fost dezbinati, sfisiati si ocupati prima de rusi mai tarziu de sovietici??? Prima de a aduce invinuiri noua moldovenilor din stinga Prutului asumati-va si voi romanii raspunderea pentru ceia ce s-a intimplat in treucutul nostru comun … ori voi stiti doar sa banguiti ca in situatii dificile de grea cumpana pentru tara romaneasca asta erau unicile decizii juste pentru a salva ceia ce se putea de salvat. Iar noi ..? noi moldovenii am fost acel pret, acea plata, acea carte (acel cal) de bataie pentru bunastarea voastra de astazi … .Asa ca frati romani nu ne mai invinuiti atata doar pe noi dar constientati si voi infantilitatea faptelor negative care sunt si pe constiinta voastra…

 16. Corectat
  dar constientizati si voi ……. in loc ,,dar constientati,,

 17. drACro/Till Uil een Spiegel

  @IVU spune:

  5 martie 2012, la 09:09

  Răspuns: N’yet! = Not yet!

 18. Igore, ti-am citit peroratiile lipsite de orice logica. Doar un lucru vreau sa-ti spun: noi nu suntem si nici nu putem fi frati. Eu sunt frate cu toti romanii, fie ei moldoveni, transilvaneni, munteni, banateni etc. Dar cu inamicii poporului roman, moldovenii adevarati din Moldova cea adevarata nu pot si nici nu vor fi vreodata frati. Mai mult de atat, nu mai pot cobori la nivelul tau pentru a polemiza pe acesta tema. Pentru mine, tu esti un strain venit din stepele Siberiei si oplosit pe pamantul romanesc dintre Prut si Nistru. Punct!

 19. Pentru Izghitu, tiganul lui Puskin! Tigane, vorbesti ca un tigan si atunci iti voi raspunde ca unui tigan venetic sau corcit. Dar tu cunosti poeziile lui Puskin? Uite iti dau eu una:

  .С.Пушкин. Письмо А.С. Пушкина молдавскому народу во время прибытья в Кишинев.

  Среди неистовых цыганок
  Я, как Орфей среди вакханок,
  В кругу кокеток молдованок
  Пожалуй, Бог среди болванок.
  Зато меж грустных молдован
  Не лань в овраге львинном.
  Вернее, лев меж обезъян,
  Я, конь арабский Альмадан
  В смиренном таборе ослинном.

 20. Pentru Izghitu, tiganul lui Puskin, inferior genetic! Cunosti parerea lui Eduard Baghirov despre voi, corciturile basarabene? Uite ca ti le trimit pe limba voastra, a tiganilor lui Puskin:

  Русский Эдуард Багиров считает молдаван низшей расой – „их мозг сломан пополам еще на генетическом уровне”. В более широком смысле, Багиров отрицает человеческое естество молдаван – речь не может идти о людях, покуда их важнейший орган, мозг, „генетически повреждён”. Багиров также называет молдаван „диким скотом”, однако, предусмотрительно утверждает, что это румыны «впрягали их». Спасение может прийти только из России – и в этом отношении дан пример Сталина, который навёл порядок между Прутом и Днестром, хоть и расстрелял сколько-то народу, но это уже не столь важно.

  Deci de ce ar trebui eu sa polemizez cu o creatura degenerata genetic? Te asigur ca eu sunt mai alb decat corcitura tatara care esti tu, tiganul lui Puskin.

 21. Pentru Izghitu, tiganul lui Puskin, degenerat genetic! Tigane, rusii va spun voua tigani, iar voi exact ca papagalii transferati epitetul rusesc la adresa voastra unor popoare straine de voi. Minte de papagal, adica distrusa genetic. Vezi, nu-ti spun maimuta asa cum iti spun rusii, asta pentru ca mintea maimutelor este mai evoluata decat a ta:

  Конечно, слова Багирова это экстремистский выпад, однако, некоторые могут сказать, что они не имеют совершенно никакого значения, поскольку представляют собой единичный случай.

  Я согласен с этой позицией.

  Пушкин вот так писал о молдаванах:

  Среди неистовых цыганок
  Я, как Орфей среди вакханок,
  В кругу кокеток молдованок
  Пожалуй, Бог среди болванок.
  Зато меж грустных молдован
  Не лань в овраге львинном.
  Вернее, лев меж обезъян,
  Я, конь арабский Альмадан
  В смиренном таборе ослинном.

  В качестве благодарности за эти строки (и другие такого же рода!) Пушкину воздвигнут памятник в центре Кишинева. Багиров относится к молдаванам как к скоту, Пушкин называет их обезьянами. Презрение и расизм русских по отношению к молдаванам непрерывно существовал от Пушкина до Багирова. В советские времена, руководящие должности были доверены кому угодно, только не местным. Это еще одно проявление расизма: хотя никто открыто не говорил, но и в советские времена мозг молдаван считался „генетически поврежденным”.

 22. Pentru Izghitu, tiganul lui Puskin, degenerat genetic! Mai vrei si alte informatii, tigane papagal al lui Puskin? Am fost o singura data in Basarabia, si printre alte targuri si sate am vizitat Soroca, Schinoasa, Ialoveni, Ceadar Lunga, Vulcanesti, Tatar Bunar etc. Te asigur ca populatia de acolo este mult, mult, infinit mai negricioasa chiar decat tiganii din Romania. Iti pot trimite si fotografii cu saracimea si calicimea negroida din centrul si sudul micutului imperiu polietnic si multilingv dintre Prut si Nistru. Doar asa se explica de ce ucrainenii si rusii au impartit cum au vrut ei teritoriul Basarabiei medievale! Iar tiganimea puskiniana nu este in stare sa-si apere pamanturile. Asta pentru ca mintea voastra de papagal tatar a ramas la un nivel medieval si nu se intrevad sperante sa se imbunatateasca oricat sange ruso-asiatic s-ar mai pompa in voi! Mars la cotet, porcul lui Puskin!

 23. Pt. Mihai din Iasi
  Ba Mihaile ori te faci prost ori esti prost, vrand sa incerci sa prostesti moldovenii te prostesti pe tine insuti… Daca ai avea minte poate te-ai intreba si de ce..? Cind a fost exilat A.Puskin la Chisinau..in Basarabia..? abia la 8 ani dupa ce am fost dezmembrati ca tara, abia la 8 ani eliberati de sub jugul portii otomane…abia dupa 8 ani de varsari crincene de sainge…la 8 ani dupa cotropiri, umiliri, tradari ,varsari de sainge…etc. etc….??? Cine esti tu si cum poti tu sa judeci pe A.Puskin kare nu venise in Moldova pe foaie turistica dar a fost exilat de imperul sau, Russia tarista pentru criticile sale… Da se prea poate ca intradevar undeva in sufletul lui inrait fata de imperul tarist el vedea cu ochi rai pe cei ingenunchiati, dezorientati si umiliti cum erau moldovenii la acel moment (cu toate cred eu ca nu le era mai usor si sub asuprirea portii), mai mult cine nu stie ca A.Puskin era un ribel in suflet…doar cei ce nu l-au studiat. Cine nu stie ca turcii au scurs mustul genelor strabune din acest pamint..? se vede ca doar tu Mihai… Cine nu stie cum am platit tribut portii in aur, cai, boi, miere, vin, piei, robi si inclusiv femei…ori poate m-ai contrazice ca nu au fost violate sute de ani la rind strabunele noastre si atunci de unde tu, Mihai, afirmi ca voi moldovenii romani sunteti sainge curat si noi nu??? ar fi fost corect sa scrii sainge amestecat cu turcii, tatarii, unguri…etc. etc. Vazind cu cine am fost incrucisati nu era straniu ca A.Puskin sa ne descris asa cum ne-a vazut ca pe niste tigani, nu uita ca tigani erau si pe teritoriul rusiei tariste de atunci asa ca putin probabil sa-i nu fi putut recunoaste el la acea perioada 1820 circa cind a fost in exil.
  Da si ultima cea mai interesanta faza cum n-ar fi dar nu ne numea romani dar moldoveni si asta este o dovada in plus ca suntem moldoveni si nicidecum romani…iar tiganii cu timpul s-au carabanit pe meleagurile voastre si nu uit ca aveti in jurul de 8,5 milioane de tigani…

 24. Da e frumos. In sfirsit si ceva concret se arata la orizont. Sint mindra ca traiesc aceste clipe frumoase dar sint trista ca vad ca nu toata clasa politica de la noi e inca treaza. Mai traesc cu speranta ca va veni o zi frumoasa cind toata aceste partide si partiduse, da,da, dna Pavlicenco, ma refer si la d-sra cu tristete si durere, se vor uni. Ca tot vorbim de unire dar ea nu poate veni daca ne dezunim noi. De ce nici un politician de la noi nu vine cu un plan bine aranjat pe puncte sa zica: 1- unirea tuturor fortelor democratice intr-un singur partid mare si puternic, 2 – unirea Transnistriei cu ajutorul intregii comunitati internationale care trebuie sa faca presiuni asupra Rusiei, 3 – unirea cea mare cu patria. Iata, iata adevaratul program politic pentru un politician si partid veritabil si nu bla-bla-bla, stimata dna Pavlicenco, desi ma tem ca nu ascultati vorbele intelepte care vi se spun, ori vorba poetesei Renata Verejanu „eu capul meu nu-l pun pe umerii oricui”. Dar uneori dna Pavlicenco e important sa aplecati urechea spre cei care-s dotati cu mai multa inteligenta, desi nu au banii pentru a face partide politice si nu au legaturile pe care le pune la dispozitie un loc de deputat in Parlament. Asta e realitatea ce cruda si nedreapta de cind Bunul Dumnezeu a zidit lumea.

 25. Pentru Mircea,

  De ce ai nevoie să cunoști numele meu ???

  Perlele pe care le înșiri pe blogul Vitaliei Padliucenco sunt bune pentru acei care nu o cunosc pe Coana Vitalia, pentru mine sunt „kureki murat”.

  Acest PNL, dacă era să fie condus de Vlad Filat era să fie partid parlamentar unionist.
  Vitalia nici odată nu va aduce PNLul condus de ea în legislativul basarabean.

 26. Puscasu Vlad Irimie

  Asta ar însemna că la Chișinău se va învesti un guvern pro-rus”, se spune în e-mailurile Stratfor, publicate de Wikileaks. http://www.cotidianul.ro/wikileaks-germania-si-rusia-isi-impart-republica-moldova-175042/

 27. @Scorpionul

  Am inteles si nu mai insist. Iti este rusine de numele tau sau iti este frica deoarece o fi compromis cu ceva.
  PNL nu-i partid parlamentar, in schimb Filat este chiar prim-ministru si totusi in aceasta calitate nici PLDM nici Filat nu scot o vorbulita despre unire. Ba mai mult, accepta modificarea istoriei in scoli aruncand la cosul de gunoi cartile de istorie a Romaniei primite cadou.
  Desigur, o sa-mi spui ca a facut un pas eroic la Iasi. Care guvern ar fi atat de lipsit de logica incat sa arunce la gunoi 100 milioane euro cadou?
  In rest, primul-ministru Filat nu participa la manifestari memoriale legate de istoria comuna romaneasca, in schimb se inchina in memoria armatei sovietice „eliberatoare”.
  Pai, mai bine, de o mie de ori mai bine ca nu conduce PNL care ar fi devenit sub conducerea lui, nu partid unionist si pro-romanesc declarat, ci partid pro-rusesc declarat, sau, in cel mai bun caz, ar fi disparut si ultima farama de spirit pro-unionist din politica Chisinaului.

 28. Puscasu Vlad Irimie

  ,,in primavara asta vom ataca Iranul,, asa spuneau americanii. I-au dat lui Vladimir Putin Moldova si Ukraina ca sa taca din gura la ONU,cand America si Israel vor bombarda Iranul. Asta e politica Molotov-Ribbentrop. Eu iau Iranul,tu iei Moldova si Ukraina.

 29. Igore, ti-am citit prostiile lipsite de cea mai elementara logica. Voi intr-adevar sunteti tigani, asa va numesc rusii ucrainenii si acum. Eu am fost in interes de serviciu la Vinita (Ucraina), la Ecaterinburg si alte orase rusesti din Urali. Atat ucrainenii cat si rusii vorbesc extrem de urat de maldavani. Pentru ei, politonimul „maldavan” este sinonim cu a fi un tigan extrem de tampit, un fel de subom care ar fi bine sa fie exterminat. Ziceau ca voi, maldavanii, sunteti „maldavani nidacilavekov” (scriu aproximativ cum pronutau ei in Urali). Am intalnit mai ales rusoaice pe la receptiile de hotel si in Germania care la fel va faceau in tot felul. De fapt rusii aveau o parere foarte proasta si despre ucraineni. Dar cu referire la voi le venea sa vomite. Iar tu vii si-mi torni mie gogosi?

  Tot prin aceasta postare ti-ai dat arama pe fata, si anume ca minti ca un comunist rus. In Romania sunt maxim 1 milion de tigani acum. Uite ce spune senatorul tigan, Madalin Voicu:

  „Senatorul Mădălin Voicu, arată că, potrivit datelor pe care le deţine din surse oficiale ale MI şi UE, etnia romă din Romania se înscrie astăzi „pe o plajă între 700.000 la 1,3 milioane de persoane, numai în România, fără migraţie, categorie care numără şi ea aproximativ 700.000″. În consecinţă, spune Voicu, numărul romilor de provenienta din Romania se ridică undeva la 2 milioane, un milion în ţară şi un alt milion, mobil, care a plecat din ţară. ”

  Si, adaug eu, tiganimea paraseste mereu Romania si se stabileste in Occident, asa ca procentul de tigani scade constant in Romania.

  Procentual, in statuletul tau minuscul sunt mult mai multi tigani la mia de locuitori decat in Romania. Iar aspectul fizic al basarabenilor din centrul si sudul republicutei tale multilingve este infinit mai tiganesc decat al tiganilor din Romania. Apoi si multi rusi de la voi au un aspect fizic de tigan. Vezi-l numai pe Mâşin al vostru si te vei convinge. Hai salut acum, ca ma plictisesti cu rasismul tau. Voi, pruto-nistrenii, ati ajuns printre cele mai rasiste populatii de pe glob. Voi scrie un articol in presa europeana si americana despre rasismul pruto-nistrean, cu exemple concrete si din postarile voastre pe forumuri, pe care le pastrez pentru ca „La un caz iar pac! la Razboiul” (Ion Luca Caragiale).

 30. Fiti fara grija. Nu exista asemenea intelegeri intre americani (neinteresati in Moldova nici cat negrul de sub unghie) si Rusia care are mari interese si in Ucraina si in Iran.
  Deci, atacul Iranului, daca va avea loc, nu-l va efectua Statele Unite, deoarece nu va exista acordul Consiliului de Securitate.

  Vreau sa spun ca nu trebuie sa contam pe sprijinul american sau european in rezolvarea probelemei noastre nationale.
  Dar, in cazul unei actiuni romanesti la nivelul celor doua guverne, afara de niste pozitii verbale „foarte ingrijorate”, nici Europa, nici America nu vor face nimic in forta si vor inghiti galusca. Cu atat mai mult daca vor vedea ca exista un larg curent pro-unionist care se manifesta in toate comunitatile din lume.
  Acum este nevoie doar de organizarea noastra, pentruca repetarea anului 1939 prin incheierea unui nou tratatat secret ruso-germano care sa beneficieze si de fortele mancurtilor din Basarabia, sa nu ne mai ia prin surprindere.

 31. Puscasu Vlad Irimie

  ceea ce v-am scris a aparut astazi.Iar daca propaganda americana spune asa ceva,e clar ca buna-ziua ca au dat pe mana rusiilor toata Basarabia.

  De obicei americanii dau sperante altor tari,si macar declarativ ii ajuta sau ii sprijina.Insa cand o spun verde-n fatza ca au vandut Basarabia,atunci e clar.

  La inceput Rusia s-a opus unui razboi in Iran,insa prietenia ruso-americana prin intermediul Israelului, a dus ca Rusia sa-si….nuanteze pozitia privind Iranul.

  Oricum razboiul din Iran o sa aiba loc.Lumea e prea incordata ca sa nu explodeze zona aceea,iar USA a incercuit IRAN-ul cu trupele.In est Afganistan Pakistan,trupe NATO,iar in vest si sud tot ei: americanii din Iraq,Arabia…

  Insa privind BASARABIA, rusii revin in forta,si doar prin forta Romaniei mai putem face ceva. NATO,America, UE au abandonat de tot Basarabia.

  Guvernul pro-european Filat va mai functiona maxim un an,pana se termina transele de 300 milioane euro de la Guvernul Romaniei.

  Fonduriile europene,si asa putine ,270 milioane de euro s-au evaporat si nu au ajuns la destinatie……in Basarabia…..

  Concluzia pragmatica care este?

  Doar ROMANIA mai poate face ceva pentru Basarabia! Guvernul si Cotroceniul.Atat,cu ajutorul societatii civile,desigur….

 32. Mihai din Iasi, cred ca anume tu esti acel care debitezi tone de prostii, jonglind cu niste concepte si dindu-le ca adevar incontestabil, asa cum face marele ANAList Petru Bogatu. Pentru inceput, ce-l mentionezi pe Puskin, bai? Cum a zis Igor, cind a fost ala in Moldova? El a fost exilat ma „istoricule” cu gauri in ciorapi ce esti, normal ca o sa toarne numai porcarii. Da evident, sunt si in RM tigani, cine neaga faptul? Doar ca in primul rind, ei sunt infinit mai putini ca procentaj din populatie in comparatie cu Romania, si doi, ei, in marea majoritate, stau la Soroca si isi cauta de nevoi. Si nu exista nici pe departe banditismul tiganesc din Romania. Deci nu incurca coada vacii cu stampila primarului – deschide ochii si vorbeste de fenomenul tiganilor la etapa actuala, in cele 2 tari, si nu jongla cu niste versuri scrise cu sute de ani in urma. Apoi, mentionezi „citatele” lui Baghirov, de parca asta ar fi cine stie ce autoritate. Ala e un degenerat, si tu altul – da tu il citezi de parca ar fi un super expert in politologie si sociologie. Ei, daca asta tii standardul, luati-va de miina, ca va meritati. Cica, rusii si ucrainenii ce cred despre noi. Ba ratatule, da cind s-a mai vazut vreodata ei sa zica ceva pozitiv?? Daca rusii au colonizat Basarabia sute de ani, cum sa zica ei ceva pozitiv despre o natiune pe care au colonizat-o, ma pierdutule?? Ia intreaba turcii care v-au colonizat pe voi, ba, ce cred despre Romania – si atunci vei intelege ce am in vedere. „Label”-uri de astea se poate de lipit oricui, si cite vrei: ca rusii si ucrainenii is betivi, ca nu pot naste copii, etc etc. Cica rusii au aspect de tigan: pai sigur ma, cind vezi ca n-ai argumente, deja ii torni aberatii, si vei zice ca si pisici negre (alias „tiganesti”) noi avem mai multe in RM:))). Tu crezi ca eu putine poze iti pot trimite din paradisul tau tiganesc, unde taranii stau in creierii muntilor, in opinci, maninca telemea si nici nu stiu ca s-a inventat tramvaiul, si cred ca afara e 1887?? Da, rusii au colonizat Basarabia, da cu voi ce au facut turcii, ma?? V-au netezit pe cap? Si daca tot zici de rusi, voi cum i-ati infruntat in 1940, curajosilor? Va tremurau si mucii in nas de frica si va urinati in pantaloni anume voi de frica lui Stalin, de aia ati si cedat Basarabia. Romania, la etapa actuala, nu este cu aproape nimic inaintea Republicii Moldova. Unica diferenta ca este in UE, da in rest zero: asa cum fuge lumea din Romania de saracie, mizerie, coruptie, asa fuge si din Moldova. Drumuri de rahat sunt si aici, si acolo. Medicina, justitie de-a oaia – pe ambele maluri ale Prutului. Asa ca bagati iluzia ta dulce de paradis romanesc intr-un loc cit mai adinc, si primeste placere de la asta.

 33. Va felicit pe toti cei care va implicati in lupta pentru revenirea Basarabiei la Patria Mama. Eu vreau sa va incurajez caci viitorul e al nostru.

  Oamenii ii putem compara cu vantul si valul.
  Sunt cei putini care pun in miscare valul. Dar cand valul va fi mare de tot, cei multi se vor lasa dusi de el. De aceea, chiar daca acum avem impresia ca nu sunt multi pentru Unire, ei se vor inmulti cu timpul si vor deveni in curand majoritari. Chiar si pentru minoritati este buna Unirea cu Romania. Vor avea mei multe posibilitati, vor trai mai bine, vor fi mai bine reprezentati. Asa ca e de asteptat ca nu numai moldoveni romani sa sprijine Unirea ci chiar si moldovenistii, poate chiar si rusii, ucrainienii etc.

  Asa ca, nu va descurajati. Eu va sustin!

 34. SCORPIONUL spune:
  4 martie 2012, la 22:10

  Vem nu vrem, toti avem ceva cu Filat…..D-lui este prim-ministrul actual al RM. Ne place ori nu ne place.

 35. Statu Palma Barba Cot spune:
  4 martie 2012, la 18:06
  „….Ziarul Pravda scrie in articolul “Romania metodic cucereste Moldova”……

  Ce a facut si ce face Rusia – sunt actiuni criminale, indreptate la subjugarea popoarelor mici si acapararea teritoriilor prin metode KBG-iste, inclusiv violente. Nu ar trebuie sa-i doara capul de poporul roman de pe ambele maluri de Prut. Care este treaba lor cu viata romanilor? De ce nu s-au
  Sa-i doara capul de soarta poporului rus, care in mare parte sunt saraci si condamna politica expansionista si mafiota a kremlinului.
  Daca kremlinul are batai de cap de soarta rusilor dinafara granitelor rusiei, obligatoriu trebuie sa indemne rusii sa invete sa convetuiasca cu popoarele bastinase din tarile in care s-au stabilit. Sa cunoasca si sa respecte Constitutia/ limba, cultura, individualitatea popoarelor si obiceiurilor s.a.m.d/. Sa nu se considere /in acele tari/ pe „postura” de „soli”a unei mari puteri. Sa participe la dezvoltarea economico-sociala a tarilor in care s-au stabilit si sa nu manifeste fobii fata de poporul bastinas.
  Sunt intre rusi si oameni normali, care inteleg corect ca nu pot convietui in alte fara respect fata de bastinasi si bun comportament in societate.
  Da, sunt multi rusi, care din principiu nu respecta, insulta, catalogheaza si injosesc popoarele bastinase din tarile in care sunt stabiliti cu traiul.

  Pe acestea kremlinul ar trebui sa-i avertizeze si sa le spuna clar, ca daca nu pot convetui inafara granitelor, sa nu se comporte „badaraneste”, finut spus, sa se preocupe de schimbarea locului de trai, in cazul nostru sa-si stramute locul de trai din Moldova in rusia, schimbind locuintele in conditii de reciprocitate cu moldovenii, care locuiesc in rusia si vor sa revina acasa cu traiul.
  Atare decizii au adoptat deja multe familii cu bun simt, care au inteles ca ori „te adaptezi”, ori pleci acasa.

  Noi, romanii din Basarabia si romanii din Rmania, vom decide soarta noastra in buna intelegere si cu dorinta majoritatii romanilor de pe ambele maluri de Prut.
  De ce kremlinul nu s-a opus unirii celor doua Germanii? In Germania traiesc inca mai multi rusi dechit in Moldova….
  Care este treaba lor ce vom face noi? Cui nu-i place, sa stea si sa dicteze regulile rusesti acasa la ei, in rusia…
  Noi nu ne amestecam in treburile rusiei si ei sa nu se amestece in ale noastre. Nici moldovenii, ucrainenii, gagauzii, bulgarii…..nu se amesteca in treburile rusiei. Toti respecta Constitutia lor.
  Nu am fobii, dar nici nu respect oamenii, care se „suie pe masa”, intrind in casa straina.
  Va trebui sa se deprinda ca nu trebuie sa pretinda ca rusii in toata lumea vor impune regulile lor ca la ei acasa, in rusia.
  Nu ar mai trebui sa mai compare ce face romania cu ce face rusia referitor poporului basarabean si Republica Moldova.
  Noi vrem o cale de dezvoltare normala, cu oameni normali in buna convetuire.

 36. Am lipsit un timp,dar cînd am văzut ce debilism scriu aici complicii crimelor săvîrşite faţă de poporul român de Stalin cu comuniştii lui şi apărătorii „statalismului maldavenesc”,complicii regimurilor hoţeşti instaurate astăzi la Chişinău, pentru ca aceşti „statalişti” să-şi realizeze hoţiile lor mai departe, profitînd de faptul că încă o parte de cetăţeni nu-şi dau seama că sunt jertfele „stataliştilor maldavenişti”, şi că nu înţeleg de ce ar trebui ca neamul românesc să aibă un stat între Prut şi Tisa şi altul între Prut şi Nistru, am hotărît să scriu:
  Pentru Igor:
  Mă, de la o poştă se vede că eşti necărturar. Ruşii nu o dată au vorbit că Puşkin a lor era agentul poliţiei secrete a lor aici cu misiunea de a informa cu ce se ocupă ” Societatea de Sud”.Nu era el aici nici un decembrist, ci un simplu informator a „Ohrancăi”,cu misiunea de a trimite rapoarte despre activitatea viitorilor decembrişti,drept dovadă e faptul că după încercarea nereuşită de lovitură de stat la 14 decembrie 1825,o parte a revoluţionarilor au fost spînzuraţi, împuşcaţi, alţii au fost condamnaţi la catorgă sau exilaţi, numai Puşkin n-a păţit nimic. Dacă cumva nu crezi,dute la muzeul „marelui poiet rus” la Chişinău,întreabă istoricii de acolo,şi ei îţi vor spune mai multe.
  De fapt cunoştinţe sumare de istorie au orice jertvă a politicii ruseşti de desbinarea basarabenilor în români şi moldoveni.
  Cel mai rău este alta:Acei din ei care îşi dau seama că mai au de învăţat încă multe de la acei basarabeni ce au conştiinţa că aparţini întregii naţiuni române de la dincolo de Nistru la dincolo de Tisa,tac şi învaţă, ceilalţi, (probabil remuneraţi binişor de ruşi) continuă să răspîndească aberaţii despre faptul că unii din „maldavenii” dintre Prut şi Nistru ar fi naţie deosebită de români. Numai oameni plătiţi de cineva pot să mai scrie aşa aberaţii,un om sănătos la minte, demult şi-a dat seama că şi basarabenii sunt parte a naţiunii române.
  De altfel şi sîrbii,în Valea Timocului, fraţii slavi ai ruşilor,tot cu aberaţii de genul celora de la noi se ocupă. Ei,măi, alde „naţie maldavenească”, ştiaţi că în partea dreaptă a rîului Moraviţa pe români îi declară doar vlahi(in partea stîngă a rîului,în Voevodina, românilor le dau voie să se autidentifice români). La fel ca cum fac ucrainenii în Bucovina. A fi „naţie maldavenească” este echivalentul cu a fi în serviciul răuvoitorilor neamului românesc, iar pe răuvoitori odată şi odată îi bate Dumnezeu,şi, după cum ştiţi, Dumnezeu are destule metode de ai bate pe cei răi…
  Anatol Marin

 37. constantin nistor

  APRECIEZ PE ROMANI NOSTRI DE PESTE PRUT CA SUNT BINE ORGANIZATI AVIND FRUMOASELE BENERE ,STEAGURI SI MAI PRESUS DE ORICE DORINTA DE FI O ROMANIE MARE,,,,,,SA VISE IMPLINEASCA VISUL VOUA REPUBLICA MOLDOVA.,,,,,,

 38. constantin nistor

  ACCESATI ACEST SITE > http://www.variantacojocaru.ro <

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *