Conducerea PNL a avut in Romania intilniri cu reprezentanti a trei partide

In legatura cu multiplele comentarii referitor la participarea delegatiei PNL-Moldova la primul congres al Partidului Poporului Dan Diaconescu-Romania, am decis sa postez aici un raspuns plasat si la comentarii.

1. Ii multumesc dlui Mircea Popescu (din California, SUA), ex-presedinte al Consiliului Mondial Roman, pentru lectia de cultura politica si de dialog dintre partide pe care a dat-o tuturor vizitatorilor blogului, ce s-au expus pe subiectul PNL-Moldova–PPDD-Romania.

2. Decizia de participare la congresele altor partide, dindu-se sau nu curs invitatiilor primite, nu sunt ale presedintelui, ci ale Biroului Permanent Central, unde, la PNL, e totala libertate de exprimare si totul se supune votului. Apropo, din cei 15 membri ai BPC (Afanasiu Sergiu – vicepresedinte, Balmoş Lucia, Bolboceanu Ludmila – presedinta OFNL, Calmîc Ion – vicepresedinte al TNL, Can Alexandra – vicepresedinte, David Alexandru, Deleu Iulia, Druţa Filipp – reprezentant la CEC, Iuri-Apostol Andrei – primul presedinte al PNL, Pavlicenco Vitalia – presedintele, Revenco Anatol – vicepresedinte, Severovan Mihai – ex-consilier municipal PNL, Triboi Ion, Viţă Gheorghe – lider al PPDD-Basarabia, Moisei Petru – Secretar General) 11 membri sunt cetateni ai Romaniei, doi au Ordine ale Statului Roman in grad de Comandor si alti patru vor sa isi redobindeasca cetatenia romana. Deci – sintem romani si votam.

3. O delegatie a PPDD la nivel de doi vicepresedinti a fost la Congresul al III-lea al PNL-Moldova, care a invitat TOATE partidele din Romania la Congres.

4. PNL-Moldova a participat la congresul PPDD-Romania dind curs invitatiei si a spus clar acolo ca dialogheaza cu orice partid care are in Statut Unirea Basarabiei cu Romania, care crede in acest imperativ si care doreste sa coopereze cu PNL-Moldova. PPDD-Romania este condus de o femeie – Simona Allice Man. PNL-Moldova este condus de o femeie – Vitalia Pavlicenco.

5. PNL-Moldova nu are nici un acord de cooperare cu nici un partid din Romania.

6. PNL-Moldova a sprijinit timp de cinci ani PUBLIC si cu ce a putut doar PNL-Romania. PNL-Moldova doreste sa aiba prioritar un Acord cu PNL-Romania.

7. PNL-Moldova nu a fost creat de Pavlicenco, ci de o echipa intreaga de persoane, si nu pentru Pavlicenco, ci pentru national-liberalii, care doresc omogenizarea spatiului politic romanesc si viseaaza ca PNL-Moldova sa devina Filiala din Basarabia a PNL-Romania, daca se poate. Daca nu – vom lua alte decizii.

8. Se apropie, probabil, alegerile din R.Moldova, si, la sigur, alegerile din Romania. PNL trebuie sa vada pe cine sprijina, cu cine coopereaza, din partea carui partid din Romania sau in ce formula vor candida reprezentantii sai-cetateni romani pentru Parlamentul de la Bucuresti.

9. PNL-Moldova considera ca in Basarabia trebuie sa fie un singur partid liberal, care sa se numeasca PNL, sa aiba sigla Sageata, sa aiba acord de cooperare cu PNL-Romania si sa nu fie condus neaparat de Vitalia Pavlicenco. Insa acel partid nu trebuie sa renunte la mesajul unionist.

10. PNL apreciaza ca presedintele Crin Antonescu a trimis un Mesaj de salut din partea PNL-Romania delegatilor la Congresul al III-lea al PNL-Moldova, in care a spus:Cu ocazia celui de-al III-lea Congres al Partidului Naţional Liberal din Moldova, vă rog să îmi permiteţi ca pe această cale să vă adresez, mai întâi de toate, sincerele mele urări de speranţă şi încredere. Mă bucur să văd că acest partid a renăscut pe scena politică din Republica Moldova şi va împlini curând cinci ani din această nouă etapă a istoriei sale. De ce speranţă? Speranţă pentru că ea vă va călăuzi prin aceste momente grele prin care trece atât Republica Moldova, cât şi Europa întreagă; speranţa idealului istoric al românilor de pe ambele maluri ale Prutului…”

11. PNL-Moldova este deschis cooperarii cu toate partidele din Romania, nu imparte partidele in partide de dreapta si de stinga, dar le aprecizaza dupa atitudinea fata de problemele Basarabiei, ale romanilor si ale alogenilor basarabeni.

12. Cit despre PPDD-Romania, recomand sa nu jigniti nici un partid, pentru ca este format din oameni. Toti au un vot. Vreti sa aveti doar voturi de la intelectuali rafinati si comozi sau de la oricine? Lucrati sa aveti numai voturi rafinate. Noi credem ca voturile sint egale si trebuie cit mai multe voturi constiente, nu manipulate sau cumparate.

13. Eugen Mihalache, vicepresedinte al PPDD, care raspunde si de cooperarea cu Basarabia, a avut un discurs minunat (le vom pune treptat pe mai multe pe blog) la Congresul al III-lea al PNL si la primul congres al PPDD, citindu-l pe Alexandru Mosanu, care a vorbit, si el, la Congresul PNL, in sensul ca “Cea mai mare raspundere pentru unificarea celor doua state romanesti ii revine ROMANIEI!”

14. Va recomand sa priviti lucrarile Congresului PPDD si abia sa va expuneti. Noi am fost acolo doar 6 ore si am ramas placut surprinsi ca oameni de rind, oameni simpli, entuziasmati, au fost alaturi de membri din SUA, Germania, Italia, Spania, tineri din Romania, membri sau invitati la congresul PPDD. In multe PPDD are dreptate, poate in ceva nu are, insa, oricum, tratamentul “nu discutam ca nu sint de nasul nostru” este o infatuare, care nu place lui Dumnezeu. Inca nu se stie cine si de nasul cui este.

15. Astazi, delegatia din R.Moldova la congresul PPDD a avut o intinire cu dl Mircea Cozma, presedinte (din partea PSD) al Consiliului Judetean Prahova, precum si cu dnii Mircea Rosca si Nicolae Alexandri, lideri ai Organizatiei PNL din Judetul Prahova.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

19 Comments

Add a Comment
 1. Stimata Dna. Pavlicenco!

  Acesta este adevaratul Partid al Poporului, care este condus de Constantin Cojocaru(PP-CC):

  http://www.variantacojocaru.ro/

  Detasati-va de Partidul lui Dan Diaconescu(PP-DD)!

  Cu stima!

 2. Doamna, de ce nu luati legatura si cu Casa Regala ca sa promoveze in EUROPA reunirea celor doua state asa cum a promovat aderarea Romaniei la UE si NATO?Casa Regala are cea mai mare credibilitate oriunde in Europa.Va avea sprijinul Germaniei in acest sens intrucat Regele Mihai I are radacini germane.Tot mai multe voci in aceste zile in Piata Universitatii sustin revenirea monarhiei constitutionale, care va atrage dupa sine o noua clasa politica.Noi,romanii credem ca regele poate fi un bun mediator care va impiedica jaful in Romania.De ce nu din noul guvern nu ar face parte si Marie Rose Mociornita, nepoata marelui industrias interbelic care s-a intors in Romania din canada?

 3. bogdan, noi suntem in capitalism si politica azi o fac partidele politice. Reunirea trebuie intii s-o doreasca poporul. Urgentarea poate fi fatala, cu consecinte contrare. In RM nu este nicio persoana, care este instare sa uneasca Dreapta. A Reuni tara, inseamna a desfiinta statul RM in favoarea statului Romania, unde tot poporul castiga. Stii vreun partid din Basarabia, care este gata sa se autodesfiinteze in numele unirii Dreptei, daca da, atunci care-i? Acest partid in realitate si va infaptui REUNIREA TARII.

 4. Pt bogdan,bucuresti

  Ma intreb: sinteti chiar atit de naiv sau credul sa credeti ca daca Vitalia Pavlicenco sau PNL nu sesizeaza casa Regala sa promoveze Unirea de aia ei nu o fac? dar poate ca o fac. Chiar credeti ca daca le vom scrie, ei imediat vor face altfel decum fac si ca ei nu stiu bine ce sa faca? Noi, PNL, nu avem asa importanta. Cit vom fi votati, vom avea reprezentare in Parlament, iata atunci ne vor asculta. Casa Regala m-a invitat acum doi ani la ziua de nastere a Principelui Radu, dar asta nu inseamna ca ei nu fac ceva pt ca eu nu le spun indeajuns. Chiar ma mir de ce pozitie aveti.

 5. Pt europa

  Nu este adevarat. Partidul care e gata sa fie filiala unui partid din Romania, inseamna ca e pt promovarea Unirii. Care partide, in afara de PNL din Moldova e gata de asa ceva? Asa trebuie pusa problema.

 6. Pt Dacian Felix

  Nu ne ocupam de litigiile din Romania si nu ne-am atasat nimanui. Mai cititi, nu doar scrieti. Mi se pare ca sunteti la curent ca eu nu am inregistrat nici in Romania, nici in Moldova vreun Partid al Poporului.

 7. Accept asa idee dar acest partid, daca nu-i la putere, atunci cum poate realiza REUNIREA ?

 8. Pt. Dna. Pavlicenco
  Am vrut sa va informez!

 9. Un partid nu realizeaza, ci propune si promoveaza.

 10. Pt. Vitalia Pavlicenco

  De cate ori postez cate ceva, imi raspundeti acidulat fara motiv si nu stiu de ce. Imi pot imagina insa de ce, si anume poate pentru ca vi s-a urcat puterea la cap asa ca la majoritatea politicienilor.

  Daca va manifestati asa si cu mebrii dvs. de partid atunci nu as dori niciodata sa intru in partidul dvs.
  Si va mai zic ceva!
  Uitati Unirea, caci atunci cand Unirea va avea loc dvs. si partidul dvs. nu va juca absolut niciun rol.

  Faptele marete nu se vor realiza niciodata cu oameni mici.

  Cu stima.
  PS. Nu doresc raspuns la comentariul meu pentru ca si asa nu voi mai trece pe aici!

 11. Pt Dacian Felix

  De ce considerati ca raspunsul meu „Nu ne ocupam de litigiile din Romania si nu ne-am atasat nimanui. Mai cititi, nu doar scrieti. Mi se pare ca sunteti la curent ca eu nu am inregistrat nici in Romania, nici in Moldova vreun Partid al Poporului.” Ce este aici „acidulat”?

  Mi se pare ca Dvs. jigniti spunind ca mi s-a urcat ceva la cap. Nu mi s-a urcat. Din simplul motiv ca nu avem Putere, nu sintem la putere si nu are ce sa se urce.

  Dar am avut in vedere ca am postat 15 puncte explicite si reveniti de sapte ori cu acleasi argumente. Oare de ce? Depinde ceva, de PNL din Moldova, ce s-a intimplat cu PP – primul si al doilea? Nu cred. Nu aveti grija de membrii nostri, ca ei se simt foarte bine si numarul lor creste zilnic, insa nu cred ca sunteti tare preocuoat de problema asta. De ce sa nu mergeti la partidul care va mingiie pe blog atunci cind postati, chiar daca ii siciiti la infinit? Mergeti, aveti aceasta libertate de a pleca unde si la cine vreti.

  Fraza adevarata care ati vrut de fapt sa o spuneti si pt asta v-ati avintat si aburcat de vreo citeva ori e cea cu Unirea. Lasati-o mai moale. Noi nu ne conducem in politicile noastre de orice anonimi de pe blog. Ceea ce facem noi e dezinteresat si de aceea ne bucuram sa o faca cineva Unirea, noi nu monopolizam nimic. Parca ati promis o data ca nu mai intrati pe blog. De ce ati revenit? Va maninca rica? Pai, scarpinati-o, care e problema?

  Schimbati-va nicknamul.

 12. Pe mine chiar mă interesează poziția Casei Regale in chestiunea Unirii și rolul pe care și-l asumă. Așa că consider că Bogdan are dreptate și de ce n-ar fi PNL-Moldova acela care ar solicita aceasta?

 13. Pt Victor

  Exista notiunea de bun-simt. Ca sa intri in asemenea solicitari cu Casa Regala trebuie, probabil, sa ai niste procente ca formatiune. Nu? Haideti sa vctam si sa dam reprezentativitate PNL, care, avind un mandat de voturi macar sa aintre in Parlament, ar putea initia orice ca partid parlamentar.

 14. drACro/Till Uil een Spiegel

  Un Partid al Poporului, fapt istoriceşte demonstrat, nu poate fi condus decât cu PPK-Walter.

 15. Pentru Dacian Felix:
  Sunt în PNL de Basarabia din aprilie 2010,de cînd oficial sa adoptat mesajul unionist deschis.
  În tot acest timp n-am observat la d-na Vitalia manifestări de cum spuneţi:”vi sa urcat puterea la cap aşa ca la majoritatea politicienilor”.Nici răspunsul pe care vi la dat nu sunt de părere că merită calificativul d-ră de “acidulat fără motiv”.Iar comportamentul d-nei Vitalia cu membrii de partid e cît se poate de adecvat.Drept dovadă pentru afirmaţia mea e faptul că în timpul de cînd mă aflu în PNL nici în discuţii cu alţi membri despre comportamentul d-nei n-am auzit atitudini ostile faţă de d-ei,chear şi atunci cînd discutam în contradictoriu pe unele probleme.
  Dovada cea mai concludentă poate servi alegerea d-nei Vitalia unanim, ca preşedintele PNL la congr.III a PNL de Basarabia prin votul secret a 286 de delegaţi.
  Sper foarte mult ca nimeni din cei ce au votat pentru d-ei să nu ajungă vre-o dată să-şi schimbe părerea despre d-na Vangheli-Pavlicenco,cel puţin eu personal nu am observat încă manifestări de urcare a “puterii la cap”.
  Sincep să vă spun, am fost amuzat de replica d-ră.Aţi ajuns d-ră ca bărbat să vă simţiţi ofensat de niuşte răspunsuri, ce nici într-un caz nu le-aşi da un aşa calificativ.
  Am avut ocazia să duc o polemică cu P.Clej atît pe paginile revistei “Acum”,cît şi la poşta electronică.Iată răspunsurilor d-lui aşi putea să-i dau aşa calificative ca a d-ră,însă cu toate insultele pe care mi le-a făcut,nu am decăzut la etichetări şi insultele pe care şi le-a permis domnia sa la adresa mea.(Le am şi acum neşterse la poşta mea electronică),lasă să-i fie ruşine d-lui de cea făcut,eu nu voi cădea la un nivel atît de josnic în exprimarea atît scrisă,cît şi verbală.Le păstrez,şi dacă vre-o dată vor trebui,le voi da publicităţii.Sper să nu trebuiască,deoarece d-l Clej,în ultimul timp îşi exprimă viziunile sale mai civilizat, a mai lăsat-o cu “idiot antisemit”, ş.a.
  Aşa că,nu e cazul să fiţi supărat,lasă personalităţile publice să se îngrijească de vocabularul şi modul lor de exprimare cu noi,cetăţenii,iar noi,cetăţenii, să nu ne considerăm chear la tot pasul insultaţi de o reacţie mai puţin adecvată a unei personalităţi publice,dacă ne doare inima de o cauză şi servim ei.

 16. la noi la romani este o vorba(poate nu numai la romani…oricum nu conteaza)…”spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa stiu cine esti”…..

 17. Pentru cei care critică şi nu propun nimic în loc sunt nişte borfaşi.

  PP-DD are inclus în program – Strategia politică şi economică pentru Basarabia, care prevede. Repunerea în drepturi cetăţeneşti a tuturor Basarabenilor conform Legii cu privire la recunoaşterea cetăţeniei române a locuitorilor din Basarabia şi Bucovina de Nord din 04.09.1941 Lege neabrogată pînă în prezent. (citeşte literatura şi arta din 08.09.2011). Modificarea art.43 al.4 din legea actelor de stare civilă 119/1996.
  Simplificarea la minim a obţinerii permisului de mic trafic.
  Anularea garanţiei de 500 de EURO pentru perfectarea vizei de întrare în Romania.
  Suplimentarea numărului de burse.
  Numirea la chişinău un Ambasador de origine Basarabeană.
  Recunoaşterea diplomelor de studii.
  Angajarea fără restricţii în cîmpul muncii din Romania

  Ce a făcut PSD a sistat pe un termen nelimitat redobândirea cetăţeniei române din 2002 pînă în 2010.
  Gioană ne-a numit sărăcie. Iliescu ne-a vîndut ruşilor. Ponta duce mai departe politica lui Iliesci.

  Pe Antonescu şi PNL î-l doare în cot de Basarabia. Ne-a numit necăjiţi.

  PD-L ne dă cîte 2000 ce cetăţenii pe lună cu ce preţ?

  Dosarul cu acte şi caziere costă -300 EURo
  Cerificatul de nastere – 130 EURO
  Depunerea Dosarului – 60 EURo
  Pasaport – 110 Euro

 18. Pentru Dl. Patriciu:
  Dl. Dacian Felix este jurnalist freelancer la noi si este un om competent si foarte bine informat.
  Daca Dna. Pavlicenco s-a simtit cumva lezata de afirmatiile colaboratorului meu, imi cer eu scuze in fata dumneaei.

  Cu toate acestea tin sa mentionez ca Dl. Dacian nu reactioneaza niciodata emotional fara motiv.
  Dupa cate am inteles a scris aici pe acest site vreo 4 articole competente fiind la mai toate apostrofat fara motiv de Dna. Pavlicenco. Am recitit articolele sale si constat ca ele sunt chiar de folosinta partidului dvs.
  In alta ordine de idei, Dl. Dacian a vrut numai sa va infomeze competent si sa va ajute.

  In ultimul raspuns al Dnei Pavlicenco vad nenumerate inadvertente in ceea ce priveste adevarul.

  Dar sa uitam toate acestea pentru ca am ceva mai important sa va zic. Dupa mai multe cercetari atat eu cat si mai multi jurnalisti am ajuns la concluzia ca partidul dvs. e un moft, e finatat partial de rusi si mimeaza ca ar fi pentru Unire. De fapt vreti cu tot dinadinsul sa impiedicati Unirea.
  Dupa cum se vede scrieti articole in ruseste si vorbiti in mod preferential limba rusa in detrimentul limbii romane. Orice om normal la cap isi da seama ca simpatizati cu Imperiul Rus, cel care a adus suferinta si tragedia peste neamul romanesc.
  In aceste conditii nici un adevarat unionist nu va poate acorda nici cea mai mica credibilitate.
  Va scriu toate acestea pentru ca sa nu ne mai luati de prosti, pe noi romanii.

  Nu, voi nu aveti de-a face cu Unirea ci sunteti contra ei. Sunteti platiti de rusi si jucati acest rol pentru ca la momentul adecvat sa o impiedicat, sa va infiltrati in miscarea unionista, sa o spionati si sa o discreditati. Rusine sa va fie!
  Jocul acesta duplicitar il veti pierde. Lui Dumnezeu nu ii plac ipocritii. Dupa cum vedeti ultimul comentator zice: „spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa stiu cine esti” si este un apropo la prietenia dvs. cu escrocul Dan Diaconescu.
  Am vrut numai sa va demasc ca sa stie toata lumea ADEVARUL despre voi!

 19. Pt Mihai Asclepios

  Degeaba va pierdeti timpul pe acest blog. Nu suntem atit de importanti sa va fim un pericol. Cautati-va de treaba si lasati-ne in pace.
  Si citeva raspunsuri.

  Reprezentati un partid care vede in jur numai concurenti. Va doresc sa va mafiotizati in contrinuare cu succes si pledati pt ce vreti.

  Nu ne intereseaza cine si ce reprezinta. El se arata prin ce spune.

  Degeaba v-ati schimbat nick-namul. Nu umblati cu manipulari.

  Cine se adreseaza normal, primeste raspuns normal. Cine vine cu impunsaturi, de impunsaturi pleaca. Alegeti cum sa procedati. Noua sfaturi cu ghimpi nu ne trebuie, adresati-le ghimpistilor vostri.

  „Inadvertentele” sint in capul vostru.

  „Mai multele voastre cercetari” sint manipulari.

  Partidul nostru, cind a aparut in 2006, nu a fost facut de Pavlicenco sau pt Pavlicenco, ci de o echipa. Dar niciodata nu am plecat de undeva lasind lucrurile decit in stare foarte buna. Iata cind imi va reusi – daca nu ma va chema Domnul mai devreme – acest lucru, atunci vom schimba conducerea sau vom discuta ce facem mai departe. Insa mesajul unionist ramine imuabil.

  Partidul nostru nu are bani deloc. Nici pt arenda, ca nu avem caldura si ne incalzim cu calorifer electric.

  Chestia cu „mimarea” e, probabil, o judecata dupa sine. Asta am inteles. Va indemnam sa mergeti la „adevaratii unionisti”, cit nu ati murit inca de invidie. Noi va dorim sa va lumineze Dumnezeu, dar imi lasa impresia ca sinteti ciinele gradinarului.

  Legat de „impiedicarea” Unirii – sa vedem mai intii ceva ca sa pricepem ce putem impiedica. Noi in limba rusa nu vorbim, poate ati avut un vis rau? Eu sunt unicul deputat care am adunat 26 de semnaturi pentru a depune actele de a modifica art.13 din Constitutie, nu au ajuns vreo 7 votui, in anul 2007.

  Cu Imperiul Rus colaborati voi, care nu aveti nici un discernamint si lucrati in simbrie. Numai mie sa nu-mi spuneti de tragedia neamului romanesc. Sint unicul deputat care am vorbit in Parlamentul mold.despre genocidul antiromanesc de la tribuna centrala. Recent Ambasadorul Kuzmin a vorbit de mine si de Ghimpu in comunicarea sa la o conferinta si noi, PNL, am cerut expulzarea lui. PL s-a trezit doar dupa ce a fost omorit un tinar de „pacificatori”. La cit am luptat si lupt sincer, numai pierzind bani si timp, nici nu meritati sa va raspund. Exista multe cuvinte pe care le meritati ca determinativ, dar cel mai bine e sa abandonati ideea ca va putem fi de folos si mergeti la cei care nu „mimeaza”.

  Deocamdata avem 11.000 de unionisti care ne-au dat votul lor. 130 – din Gagauzia (de ex., pt PL, acolo au votat 300). Vom fi si mai multi, tot mai multi. Nu luam pe nimeni de prosti, o fac ei insisi vizindu-se dorect si imprietenindu-se cu lepre.

  Nu am vazut inca nici o miscarea unionista in care sa ne infiltram. Nu ne-am bagat nicaieri, nu am semnat nimic, nu ne-am suparat ca nimeni nu ne-a invitat sa semnam ceva. Vorbiti cai de pe pereti, ca rinza si invidia va intuneca mintile. Inca nu am stabilit numai care o fi motivul? Numai o boala sufleteasca sau si altceva?

  Cuvintul „spion” noi nu-l cunoastem. Si pe nimeni nu am discreditat. sa va fie voua Rusine ca sinteti niste rautati. Voi sinteti si duplicitari, si impocriti si toate celelalte. Ce aveti cu dan Diaconescu – va priveste. Noi cu el nu avem nimic. ne-a invitat – am fost, le-am urat succes si ne cautam de treaba. De ce v-a sarit tandara? Trebuia sa ne spuneti sa va intrebam, pe un anonim amarit, cum sa procedam sa va placa ceva. POate aveti vreo matrita ce va ajuta sa stabiliti cine e sincer si cine „mimeaza’? Noi nu avem timp pt asemenea prostii, se vede de la o posta ca nu aveti cu ce va ocup, doar cu detractari.

  Nu aveti un blog sa va varsati rautatile? Creati-l si noi nu va vom deranja nici acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *