Comunicat de presa in legatura cu desfasurarea Congresului al III-lea al PNL

Partidul National Liberal anunta opinia publica, si prin intermediul presei, ca isi va tine statutar Congresul al III-lea pe data de 3 decembrie 2011, in incinta Centrului de Cultura si Arta “Ginta Latina”, pe adresa str.Sfatul Tarii nr.18, Chisinau, incepind cu ora 10.00.

Si congresul de constituire al formatiunii a avut loc la “Ginta Latina”, pe 16 decembrie 2006, in plin regim comunist. In acesti cinci ani de existenta, PNL si-a axat activitatea si mesajul pe necesitatea modernizarii societatii din Republica Moldova, prin reforme liberale autentice, pe sensibilizarea clasei politice asupra importantei de a le transmite partenerilor occidentali mesajul privind dorinta populatiei celui de-al doilea stat romanesc de a se apropia de Romania, de a-i solicita tot sprijinul si expertiza pentru pregatirea in vederea integrarii euratlantice. PNL a aparat constant valorile nationale, romanesti, Limba si Istoria Romanilor si pledeaza pentru imperativul de reintregire a celor doua state romanesti, drept cea mai scurta cale de integrare a spatiului de dincoace de Prut in NATO, inclusiv prin modificarea art.11 din Constitutie.

Congresul al III-lea al PNL include pe ordinea de zi modificarea Statutului si a Programului formatiunii, care vor cuprinde, in mod expres formulat, obiectivul Unirii Republicii Moldova cu Romania, pentru a se lichida consecintele Pactului criminal Molotov-Ribbentrop, ca sa se restabileasca dreptatea istorica pentru aceasta parte de popor roman, act pentru care romanii conteaza si pe intelegerea si sprijinul alogenilor.

PNL are circa 10 mii de membri, organizati in structuri teritoriale, care aleg, in prezent, delegatii la congres, ce vor fi peste 250.

PNL spera sa aiba alaturi la congres un numar mare de invitati, care impartasesc obiectivele programatice ale formatiunii.

PNL a invitat la congres toate partidele importante din Romania si o serie de asociatii obstesti din Republica Moldova, ai caror reprezentanti vor beneficia de oportunitatea de a avea interventii la congres alaturi de delegatii alesi.

Partidul isi va realege structurile de conducere si va adopta o Declaratie. Toate materialele sint plasate, in format PDF, pe Internet, pe adresa www.pnl.md si www.pavlicenco.md, sub forma unei brosuri speciale, editate pentru congres, in scopul de a aduna propuneri in legatura cu proiectele Noilor Redactii de Statut si Program. Lucrarile Congresului vor fi transmise on-line pe portalul www.privesc.eu si canalul de televiziune Accent TV.

PNL invita presa si anunta ca ziaristii, care detin legitimatii de reprezentanti ai institutiilor media, se pot acredita pina la congres la tel./fax: 022 211818/211677, precum si in ziua congresului.

Serviciul de presa al PNL

Chisinau, 29 noiembrie 2011

Loading Facebook Comments ...

7 Comments

Add a Comment
 1. CENACLUL «FLACARA RE-UNIRII »
  O idee: sa incepem acum din luna decembrie organizarea unui CENACLU «FLACARA RE-UNIRII» prin toate oraselele si satele mai mari din Moldova de Est, cu cântareti patrioti de valoare, poeti adevarati, tineri, studenti si liceeni cu creatiile lor, oameni de buna credinta. Ceva in genul Cenaclului » Alexei Mateevici»
  de prin anii 1988 din Gradina Publica din Chisinau, condus de Anatol Salaru, actual ministru. Dar de organizat asemenea manifestari la scara mai mare, in sali incapatoare si spatioase , cum facea Adrian Paunescu in România prin anii 1970.
  IAR TEMA SPECTACOLULUI SA FIE RE-UNIREA CU ROMANIA. FRAZA CARE VA TREBUI SA FIE REPETATA DE ZECI DE ORI DE PE SCENA, INTRE CâNTECE SI LUARI DE CUVâNT ! LUCRU FOARTE IMPORTANT- UN MESAJ CARE TREBUIE SA FIE INTIPARIT IN MINTEA PRIVITORILOR PENTRU MULTE ZILE IN CONTINUARE !
  Iata câteva slogane care pot fi repetate impreuna cu multimea intre cântece sau la sfârsitul spectacolului:
  a) Unu, noua, unu, opt = doi şi zero, unu, doi ! /= 1918-2012 /
  b) România Mare — vechile hotare !
  c) De la Nistru pân’ la Tisa -cântati verbul «a visa» !
  d) Re-Unirea, Re-Unirea, ne aduce Bucuria !
  daca vor fi conditii tehnice -un ecran pe scena, s-ar putea de prezentat diferite clipuri patriotice video .
  Si bineinteles, de adus cât mai multe drapele tricolore in sala, pe scena, cocarde tricolore, panglici tricolore, esarfe. Cine este acel businessman patriot, care ar oferi gratis aceste insemne tricolore ?
  1.
  Vom avea nevoie de câteva persoane puternice si curajoase, care vor fi capabile sa realizeze acest proiect.
  De obicei la moldoveni, toti trag in parti diferite. De aceea, vom alege un coordonator general, si un mic grup de intitiativa care va coordona toate activitatile. Caci vor aparea destui dornici de ajutor, dar care vor incurca numai, sau si mai rau, vor fi provocatori infiltrati pentru a ne dezbina. De aceea vom avea nevoie de o disciplina si o buna organizare si administrare a manifestatiilor.
  2. Dragii nostri poeti si scriitori: va iubim foarte mult ! Dar acum avem nevoie de fapte concrete pentru a RE-Aliza Unirea. Mai multe actiuni si mai putine vorbe. Ati semnat Apelul Forului Democrat al Românilor din RM de Re-Unire cu România din 16 mai 2011. Foarte bine ! Dar v-ati oprit acolo. Din luna mai nu ati mai organizat nici o activitate ! Cel putin trebuia de facut o publicitate acelui APEL- in toate publicatiile din Moldova, cu traduceri in toate limbile europene, si de trimis la toate organizatiile internationale si ambasadele.
  Caci, faceti o experienta: cautati pe Internet cu =www.google.com= ca sa gasiti textul Apelului din 16 Mai 2011 si veti vedea: trebuie sa cauti mult si bine pâna il vei gasi pe undeva pe la comentarii sau subsoluri.
  Deci, ne trebuie actiuni concrete ! Si nu Vorbar -A.I.E ! De grupul istoricilor «Anul 1812» tot nu se aude nimic deja de jumatate de an ! Iar Timpul trece !
  3. Un eventual coordonator general pt. toate activitatile de pregatire:
  poate tânarul medic Dragos Galbur ?
  http://blog.galbur.md
  4. Ca sa atragem mai multi spectatori, pe cap de afis se poate indica un Invitat de Onoare.
  De exemplu: Anastasia Lazariuc, sau Ion Suruceanu, sau Nina Crulicovschi, sau Stefan Petrache, sau Ian Raiburg, sau fostul O-Zone, si altii mai tineri, etc, etc. Bineinteles daca acesti artisti sunt cu inima deschisa si imbratiseaza ideile Re-Unirii.

 2. 4. Ca sa atragem mai multi spectatori, pe cap de afis se poate indica un Invitat de Onoare.
  De exemplu: Anastasia Lazariuc, sau Ion Suruceanu, sau Nina Crulicovschi, sau Stefan Petrache, sau Ian Raiburg, sau fostul O-Zone, si altii mai tineri, etc, etc. Bineinteles daca acesti artisti sunt cu inima deschisa si imbratiseaza ideile Re-Unirii.
  5.Ar fi bine ca in cadrul spectacolului, intre cântece cineva sa vorbeaqsca vreo 10 min despre Avantajele Re-Unirii: integrare europeana, sistem fara viza, posibilitatea de a lucra in toata tarile din Europa, salarii mai ridicate, pace in jurul nostru, etc. de invitat un profesor, activist sau mare patriot !
  eventual Ilie Bratu ? Preşedintele Asociaţiei «PRO ROMÂNIA»:
  http://www.proromania.net/toppage2.htm
  http://unionistul.blogspot.com/
  6. Actrita Ninela Caranfil ne-ar putea recita unele fragmente din textele sale preferate referitor la România Mare !
  7. De inchiriat cele mai mari sali de concerte din oraselele respective.
  Bineinteles ca totul se va face pe baza de volutariat, fara bani, din inima si din suflet !
  8. Pentru a avea o audienta si un impact cât mai mare,
  va fi nevoie de facut o PUBLICITATE agresiva cât mai MARE:
  din timp, cu o luna inainte, de pregatit afise mari si de postat in locurile importante din oras si afise mai mici
  pentru a fi distribuite in transport, biserici, piata, scoli, institutii.

 3. 10. Pentru a evita orice scandal sau provocare din partea rusofonilor sau a acelor moldovenisti buimaciti, este nevoie de anuntat politia ca sa aiba si ea o patrula in incinta respectiva pentru a asigura ordinea. Totodata este bine de organizat si o mica garda nationala din câtiva tineri atletici cu banderolele respective tricolore pt. a mentine ordinea in tandem cu politia.
  11.
  Un eventual calendar al concertelor:
  1) 18 Decembrie 2011 — or. Soroca
  2) 25 Decembrie 2011 — or. Balti
  3) 1 Ianuarie 2012 — or. Briceni
  4) 8 Ianuarie 2012 — or. Ocnita
  5) 15 Ianuarie 2012 — or. Donduseni
  6) 22 Ianuarie 2012 — or. Edinet
  7) 29 Ianuarie 2012 — or. Drochia
  etc.
  12. N.B. un model de:
  -INVITATIE-
  Cenaclul muzical «Flacăra Re-Unirii»
  ajunge la Balti
  cu un Spectacol de muzica si poezie de zile mari
  dedicat Re-Unirii cu Patria-Mama România /1918-2012/
  invitata de onoare: cântareata Anastasia Lazariuc de la Bucuresti
  coordonator: poeta Monica Stănescu
  intrarea GRATIS
  VA POFTIM DIN TOATA INIMA
  cu toata familia, prieteni si vecini !
  Duminica, la 25 Decembrie 2011, orele 16
  sala Palatului Feroviarilor, strada Sperantei, nr. 2012
  ——————————————————-
  13. Toti cei dornici sa promoveze acest proiect:
  cântareti, artisti, poeti, studenti si liceeni patrioti, toata lumea dornica sa ajute
  la constituirea acestui
  CENACLU «FLACARA RE-UNIRII » sunt rugati sa lase comentariile si parerile lor
  pe acest Forum al domnului profesor Anatol Petrencu
  http://anatolpetrencu.md
  ca apoi sa fie constituit grupul de coordonare si sa incepem activitatea cu primul concert la Soroca la 18 Decembrie ! Grabiti-Va, timpul nu asteapta ! Anul 2012 se apropie ! Am ratat deja o sansa a Re-Unirii in 1991 !
  Inca o data: PUBLICITATEA va fi cel mai important scop al Cenaclului !
  CENACLUL «FLACARA RE-UNIRII »

 4. Olga Focșa-Mărzencu

  „Re-Unirea”. Altă soluţie nu există. Medicii şi psihologii cunosc anumite cazuri când oameni schilodiţi se plâng, după mulţi ani, că-i doare cumplit mâna sau piciorul amputat.
  Psihoterapia decurge anevoios şi suferinţa nu se mai termină.
  Exact aşa se va întâmpla şi cu naţiunea română dacă va abandona idealul Unirii. „Sindromul amputării” nu va dispărea niciodată.
  http://ziar.jurnal.md/2011/11/29/%E2%80%9Evrem-reintregirea-patriei%E2%80%9D/comment-page-1/#comment-18224

  Mircea Druc
  „Vrem reîntregirea Patriei!”
  Bucureşti, noiembrie 1991

 5. BUNA PUBLICITATE este primordiala pentru o buna REUSITA !
  Si la radio, in presa, la TV — acolo unde este posibil.
  Cine se poate angaja intr-o asemenea activitate ?
  – afise — poate domnul Ion Mischevca ?
  http://mischescu.blogspot.com
  – publicitate media- poate jurnalista Eleonora Lisnic ?
  http://eleonora-lisnic.blogspot.com
  – fotografii si video, youtube, etc.
  poate patriotul Tudor Cojocariu ?
  http://tudorcojocari.wordpress.com
  – publicitate Internet / postarea anuntului Spectacolului pe toate paginile posibili si imposibile de pe Internet/
  poate jurnalista Valenta ? si vestitorul Trubadur ?
  – publicitate la Balti, poate domnul Iurie Ungureanu ?
  http://www.pavlicenco.md/2011/11/22/documente-oficiale-despre-lista-sandrovschi-si-furnizorul-ei/
  9. Cam pe la sfârsitul concertului, o mica echipa de voluntari ar putea strânge semnaturile celor dornici pt.
  Re-Facerea României Mari, actiune anuntata anterior d epe scena de catre coordonatorul spectacolului.
  Acest Coordonator de pe scena ar trebui sa fie ceva in genul Adrian Paunescu — sa aiba o voce puternica, curajoasa, o buna dictie, un zâmbet pe fata si o inima buna de român.
  O Coordonatoare ? Eventual — actrita Mihaela Strâmbeanu ?
  / in aminitirea patriotului gruzin Levan Abashidze ? /

 6. Adrian Paunescu si Cenaclul Flacara, infiintat in 1973.
  inregistrare rara, in 7 parti. Vizionare placuta.

  http://www.youtube.com/watch?v=ci94u888tQM partea I
  http://www.youtube.com/watch?v=JyLugbeFyEM partea II
  http://www.youtube.com/watch?v=pAPfvwXQCvQ partea III
  http://www.youtube.com/watch?v=Xbykyo39AC0 partea IV
  http://www.youtube.com/watch?v=Gq3F4UyZ9pc partea V
  http://www.youtube.com/watch?v=a-5WWKVC5Jk partea VI
  http://www.youtube.com/watch?v=3rRlfjt62lg partea VII

  si un comentariu:
  am 17 ani , insa nu pot asculta tot rap-ul , rock-ul si toate genurile de muzica ce ne fac sa urâm si sa uitam de istorie. Cand am vazut acele sali in imagini, pe care eu nu le-am prins, am ramas uimit si nu am crezut ca asa ceva a existat. Mi-ash fi dorit sa prind si eu acele clipe, sa fiu si eu in sala si sa vars o lacrima ascultandu-l pe paunescu….e absolut incredibil, cata iubire a putut aduna intr-o sala.
  KalimdorWest

 7. 30.11.11 – În incinta bibliotecii ”Eugen Coșeriu” din Bălți, ora 16.00,
  va avea loc un eveniment dedicat Marii Uniri din 1918.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *