Bogatu ne-a bucurat. Clasa politică dedublată ne întristează…

Constatăm cu bucurie, dar și cu tristețe, că Mesajul PNL ”Unirea cu România drept calea cea mai scurtă de integrare în NATO și UE” pune stăpînire, abia într-un tîrziu, și pe unii ”analiști politici”, care – prin naivitate sau stimulați de altceva – au încercat să facă imagine unor filați de către cei care știu despre aceștia foarte bine că nu UE, nici NATO, nici România, nici civilizația europeană, nici bunăstarea basarabenilor nu le e în cap, în gînd sau în inimă, ci îmbogățirea prin deturnarea banilor publici și prin contrabandă.  Iată că și Petru Bogatu, care spunea adineaori că e necesar în R.Moldova un partid unionist, vine să repete mesajul PNL, pe care unii, acum un an și jumătate, l-au privit ca „mesaj al unor nenormali”. Am fost noi, PNL, providenți? Am fost și rămînem și providenți, și curajoși.

Politicienii noștri și ”curtizanii” lor politici au o viață dedublată. Acasă, la bucătărie, la saune, în discuții cu prietenii, o fi recunoscînd că nu are acest braț de țară nici o șansă să se afirme ca stat, dar cînd ies în public încep refrenul demagogic despre ”integrarea europeană” și ”apărarea statalității”, contestate prin dezastrul din jur chiar la televiziunile lor. Și se desfac de ciudă de ce un ”păduchios” de PNL cu niște ”isterici” acolo, printre care cea mai mare fiind ”m…rea” ceea de Pavlicenco, ne spune deschis ceea ce noi nu putem spune, pentru că nu avem voie de la stăpînul care ne are în grija…

Vreau să vă spun că PNL întrunește tot mai mulți convinși ai ideii că numai Unirea cu România este calea cea mai scurtă (sau ”scurtătura”) pentru salvarea de la dispariție a basarabenilor, de orice naționalitate. Și vreți sau nu vreți, PNL este un partid unionist, care a avut îndrăzneala să spună acest adevăr, pe care acum fiecare vrea să îl spună în premieră, dar nu e chip – e deja spus și contestat recent tot de voi, ”ăia dăștăpți” și bine plătiți. 

Apropo, și în contextul prolongării zisului tratat de prietenie cu Rusia, care ta-a-a-a-are ne-a mai respectat independența și statalitatea în acești 20 de ani, fapt confirmat de existența, în continuare, a regimului separatist de la Tiraspol, protejat de armata rusă și de zisele forțe de pace.

”Statalitatea” și ”integrarea europeană” sînt o demagogie prorusă, știindu-se că nu se vor realiza – nici una, nici alta. Exact Kremlinului îi convin statalitatea noastră și ”reîntregirea cu Transnistria”, ca să ne țină în loc, pe orbita rusească, departe și neuniți cu Țara noastră, România, pentru că ne vor în URSS-ul lor, pe care se chinuie să îl refacă acum. Pentru noi, al doilea stat românesc, în această incertitudine ce intervine în UE, e cu atît mai imperativă regăsirea în statul nostru firesc România, pentru a face mai ușor față provocărilor internaționale ce ne așteaptă pe toți românii – cu conștiință națională sau fără… 

Pe 3 decembrie vom ține Congresul al III-lea al PNL, care va consfinți acest obiectiv – de reîntregire a neamului românesc și de Unire cu România – în Statut și Program, noi avînd și deciziile justiției moldovenești, care ne oferă, sub protecția art.10 din Convenția Europeană,  dreptul de a spune liber ce credem. Așteptăm presa la Congresul, la care vom avea și mulți invitați ce ne împărtășesc viziunea. Înscrierea o puteți face la 022-211818/022-211677, sediul PNL. Știm că presa controlată de cei filați din toate părțile nu va veni. De aceea, Congresul va fi transmis on-line de către portalul www.privesc.eu și, posibil, de încă o televiziune.

În continuare, repostăm articolul lui Petru Bogatu, pentru care îl felicităm. Faza cu acest copil, născut mort, ne-a amuzat copios.VP 

Petru Bogatu: ”Cel de-al 20-lea an de independență poate fi ultimul”

http://ziar.jurnal.md/2011/08/26/petru-bogatu-cel-de-al-20-lea-an-de-independenta-poate-fi-ultimul/

Înţeleg foarte bine că titlul distonează cu starea sufletească din ajunul sărbătorii naţionale. Unora ar putea să le pară tras de păr. Alţii ar înclina să creadă că e vreo manevră publicitară la mijloc. Eu zic, totuşi, că-i realitatea goală care deja ne priveşte în faţă.

După cine bat clopotele?

Şi de ce oare ar fi exclus ca acest 27 august să fie ultimul pentru Republica Moldova când clopotele bat după zona euro? Analiştii financiari şi cei politici prezic la unison sfârşitul monedei unice în 2012. Pe fundalul degringoladei economice a Greciei care se scufundă în datorii, devin incerte până şi perspectivele Uniunii Europene.

Traian Băsescu lasă să se întrevadă că UE ori se va transforma în Statele Unite, ori nu va fi deloc. Şi el nu-i deloc original. De aceeaşi părere sunt o droaie de experţi şi politicieni de pe bătrânul continent. Fostul preşedinte al Comisiei Europene (între 1985 şi 1994), francezul Jacques Delors, în mandatul căruia au fost puse bazele adoptării monedei unice, afirmă, într-un interviu pentru cel mai important cotidian belgian, „Le Soir”, că proiectul UE e pe cale să dea chix. „Să căscăm  ochii, zice el fără înconjur, euro şi Europa sunt pe marginea prăpastiei”.

Nu degeaba în Franţa e decretată austeritate totală. Italia de asemenea strânge cureaua. Belgia se dezintegrează pe o nimică de ceas. În orice caz, regele Albert al II-lea avertizează că anul curent ar putea fi ultimul pentru ţara sa.

O fantomă cu actele în regulă

Privită din acest unghi, Republica Moldova este cea mai fragilă entitate politică din lume. În orice caz, e mai fărâmicioasă decât zona euro. Săracă, depopulată, instabilă, neguvernabilă, demoralizată, pierdută în interminabile rătăciri identitare, a ajuns să fie o pură ficţiune constituţională. O fantomă cu actele în regulă. Este ca unul care a murit îndată după naştere, dar pretinşii săi copii se fac că plouă, refuză să înregistreze decesul şi continuă să-i primească pensia.

Lumea se află la răscruce. S-a spulberat definitiv utopia statului asistenţial. Chiar dacă rezistă, Uniunea Europeană un timp va încremeni în proiect pentru a se reînnoi ulterior pe  temelii politice, economice şi morale eminamente noi. În aceste împrejurări, promisiunea lui Băsescu care spunea că „ne vom reîntâlni în graniţele UE”, delicat vorbind, nu mai este de actualitate. S-ar putea să nu avem pur şi simplu unde să ne „reîntâlnim”. Iar singuri nu putem rezista. Asta e clar deja.

Occidentul şi de acum încolo ne va ajuta, desigur, să nu murim de foame. De aceea, nu vom sta chiar cu dinţii la stele. Dar nu va exista niciun un imbold interior pentru o dezvoltare durabilă. Acesta, de altfel, lipseşte şi astăzi. De aici şi toată harababura politică la vârf. Când naţiunea n-are conştiinţă de sine, reperele, oricât de tentante ar fi, nu sunt bune de nimic.

Ne întâlnim cu Europa în România!

Ce rămâne? De o parte e Rusia care, orice s-ar spune, rămâne un pericol. Fosta metropolă încă se uită pofticios la noi. Aceasta însă nu ne mai poate înghiţi. Riscă să i se răstoarne maţele. Nu de alta, dar ruşilor le cade „Progresul” în cap. Este vorba, fireşte, de corabia cosmică prăbuşită alaltăieri în Taiga împreună cu toată „modernizarea” lui Dmitri Medvedev. Nici măcar rusofilul Ianukovici nu-i dispus să se lege cu Rusia, necum ceilalţi.

Pe de altă parte, este România. Mama care, deşi lucrează în Europa, nu ne-a abandonat. E lângă noi şi nu pleacă nicăieri. Singura soluţie viabilă, deci, care poate fi pusă pe masă, e să revenim acasă. Anul 2012, când se împlinesc două secole de la desprinderea Basarabiei din trupul Ţării, e în măsură să se constituie într-o platformă de relansare a ideii unioniste.

Dacă ne dezmeticim, 2011 ar putea fi ultimul an al iluziei că putem reveni la normalitate prin aderarea la UE. Cuvintele „integrare europeană” sună  frumos, bineînţeles, dar ele indică astăzi un drum ce pare tot mai lung şi fără de sfârşit. Nu ne mai „reîntâlnim cu România în Europa”. O luăm pe scurtătură. Ne întâlnim cu Europa în hotarele României. Şi punctum!

Îmi cer scuze dacă unora le-am stricat dispoziţia. Mă consolează gândul, totuşi, că altora, neîndoios, le-am ridicat-o. Nici de sărbători nu poţi să le intri la toţi în voie.

Loading Facebook Comments ...

23 Comments

Add a Comment
 1. Vorba celor de la Poşta Veche: Welcome to the club, Petrică.

 2. CENACLUL «FLACARA RE-UNIRII »

  O idee: sa incepem acum din luna decembrie organizarea unui CENACLU «FLACARA RE-UNIRII» prin toate oraselele si satele mai mari din Moldova de Est, cu cântareti patrioti de valoare, poeti adevarati, tineri, studenti si liceeni cu creatiile lor, oameni de buna credinta. Ceva in genul Cenaclului » Alexei Mateevici»
  de prin anii 1988 din Gradina Publica din Chisinau, condus de Anatol Salaru, actual ministru. Dar de organizat asemenea manifestari la scara mai mare, in sali incapatoare si spatioase , cum facea Adrian Paunescu in România prin anii 1970.

  IAR TEMA SPECTACOLULUI SA FIE RE-UNIREA CU ROMANIA. FRAZA CARE VA TREBUI SA FIE REPETATA DE ZECI DE ORI DE PE SCENA, INTRE CâNTECE SI LUARI DE CUVâNT ! LUCRU FOARTE IMPORTANT- UN MESAJ CARE TREBUIE SA FIE INTIPARIT IN MINTEA PRIVITORILOR PENTRU MULTE ZILE IN CONTINUARE !

  Iata câteva slogane care pot fi repetate impreuna cu multimea intre cântece sau la sfârsitul spectacolului:
  a) Unu, noua, unu, opt = doi şi zero, unu, doi ! /= 1918-2012 /
  b) România Mare — vechile hotare !
  c) De la Nistru pân’ la Tisa -cântati verbul «a visa» !
  d) Re-Unirea, Re-Unirea, ne aduce Bucuria !
  daca vor fi conditii tehnice -un ecran pe scena, s-ar putea de prezentat diferite clipuri patriotice video .
  Si bineinteles, de adus cât mai multe drapele tricolore in sala, pe scena, cocarde tricolore, panglici tricolore, esarfe. Cine este acel businessman patriot, care ar oferi gratis aceste insemne tricolore ?
  1.
  Vom avea nevoie de câteva persoane puternice si curajoase, care vor fi capabile sa realizeze acest proiect.
  De obicei la moldoveni, toti trag in parti diferite. De aceea, vom alege un coordonator general, si un mic grup de intitiativa care va coordona toate activitatile. Caci vor aparea destui dornici de ajutor, dar care vor incurca numai, sau si mai rau, vor fi provocatori infiltrati pentru a ne dezbina. De aceea vom avea nevoie de o disciplina si o buna organizare si administrare a manifestatiilor.
  2.
  Dragii nostri poeti si scriitori: va iubim foarte mult ! Dar acum avem nevoie de fapte concrete pentru a RE-Aliza Unirea. Mai multe actiuni si mai putine vorbe. Ati semnat Apelul Forului Democrat al Românilor din RM de Re-Unire cu România din 16 mai 2011. Foarte bine ! Dar v-ati oprit acolo. Din luna mai nu ati mai organizat nici o activitate ! Cel putin trebuia de facut o publicitate acelui APEL- in toate publicatiile din Moldova, cu traduceri in toate limbile europene, si de trimis la toate organizatiile internationale si ambasadele.
  Caci, faceti o experienta: cautati pe Internet cu =www.google.com= ca sa gasiti textul Apelului din 16 Mai 2011 si veti vedea: trebuie sa cauti mult si bine pâna il vei gasi pe undeva pe la comentarii sau subsoluri.
  Deci, ne trebuie actiuni concrete ! Si nu Vorbar -A.I.E ! De grupul istoricilor «Anul 1812» tot nu se aude nimic deja de jumatate de an ! Iar Timpul trece !
  3.
  Un eventual coordonator general pt. toate activitatile de pregatire:
  poate tânarul medic Dragos Galbur ?
  http://blog.galbur.md
  4.
  Ca sa atragem mai multi spectatori, pe cap de afis se poate indica un Invitat de Onoare.
  De exemplu: Anastasia Lazariuc, sau Ion Suruceanu, sau Nina Crulicovschi, sau Stefan Petrache, sau Ian Raiburg, sau fostul O-Zone, si altii mai tineri, etc, etc. Bineinteles daca acesti artisti sunt cu inima deschisa si imbratiseaza ideile Re-Unirii.

 3. 10.
  Pentru a evita orice scandal sau provocare din partea rusofonilor sau a acelor moldovenisti buimaciti, este nevoie de anuntat politia ca sa aiba si ea o patrula in incinta respectiva pentru a asigura ordinea. Totodata este bine de organizat si o mica garda nationala din câtiva tineri atletici cu banderolele respective tricolore pt. a mentine ordinea in tandem cu politia.
  11.
  Un eventual calendar al concertelor:
  1) 18 Decembrie 2011 — or. Soroca
  2) 25 Decembrie 2011 — or. Balti
  3) 1 Ianuarie 2012 — or. Briceni
  4) 8 Ianuarie 2012 — or. Ocnita
  5) 15 Ianuarie 2012 — or. Donduseni
  6) 22 Ianuarie 2012 — or. Edinet
  7) 29 Ianuarie 2012 — or. Drochia
  etc.
  12.
  N.B. un model de:
  -INVITATIE-
  Cenaclul muzical «Flacăra Re-Unirii»
  ajunge la Balti
  cu un Spectacol de muzica si poezie de zile mari
  dedicat Re-Unirii cu Patria-Mama România /1918-2012/
  invitata de onoare: cântareata Anastasia Lazariuc de la Bucuresti
  coordonator: poeta Monica Stănescu
  intrarea GRATIS
  VA POFTIM DIN TOATA INIMA
  cu toata familia, prieteni si vecini !
  Duminica, la 25 Decembrie 2011, orele 16
  sala Palatului Feroviarilor, strada Sperantei, nr. 2012
  ––––––––––––––––––-
  13.
  Toti cei dornici sa promoveze acest proiect:
  cântareti, artisti, poeti, studenti si liceeni patrioti, toata lumea dornica sa ajute la constituirea acestui
  CENACLU «FLACARA RE-UNIRII » sunt rugati sa lase comentariile si parerile lor pe acest Forum al domnului profesor Anatol Petrencu
  http://anatolpetrencu.md
  ca apoi sa fie constituit grupul de coordonare si sa incepem activitatea cu primul concert la Soroca la 18 Decembrie ! Grabiti-Va, timpul nu asteapta ! Anul 2012 se apropie ! Am ratat deja o sansa a Re-Unirii in 1991 !
  Inca o data: PUBLICITATEA va fi cel mai important scop al Cenaclului !
  CENACLUL «FLACARA RE-UNIRII »

 4. PODURILE RE-UNIRII CU ROMANIA MARE :
  http://www.timpul.md/articol/straini-in-noapte-cu-florin-piersic-i-medeea-marinescu-la-chiinau-pe-7-8-decembrie-28914.html

  “Străini în noapte”, piesa montată de maestrul Radu Beligan,
  a avut numeroase reprezentaţii cu casa închisă în toată ţara, unii spectatorii fiind nevoiţi,
  nu de puţine ori, să stea în picioare.

  Spectacolul este o comedie romantică fascinantă, cu răsturnări surprinzatoare de situaţii,
  despre seducţie, minciună şi timpul care ne transformă.

  Celebrii actori români Florin Piersic şi Medeea Marinescu sunt așteptați pe 7 și 8 decembrie,
  la Teatrul Național “Mihai Eminescu” din CHISINAU.

 5. Cred ca ati atras si atentia Ucrainei cu harta de mai sus 😉

 6. UNIRE, frati ROMANI basarabeni! TREBUIE sa infaptuim UNIREA! Traiasca ROMANIA MARE! http://www.youtube.com/watch?v=NzI7Q9jBG7Q&feature=related

 7. pentru Valenta si toata lumea:

  Un nou proiect:
  cenaclul “Flacara Re-Unirii “:
  http://www.blogger.com/comment.g?blogID=5780050122735159310&postID=5445298011159321984

 8. preot Teodor Florea

  Pt. Liviu:
  de ce sa ne temem ?
  Sunt teritoriile noastre istorice, de la Nord si de la Sud,
  furate abuziv de Stalin. Acelea, ale României Mari !
  Sa avem curajul sa spunem deschis Adevarul !
  De ce rusii si ucrainenii au tupeul sa ne discrimineze la noi acasa,
  iar noi la noi acasa, sa nu avem Curajul sa ripostam ?

 9. doamna Pavlicenco, intratat va laudati… nu va sade bine. Aprecieri trebuie sa va dea altii, nu dvs. Dar dvs continuati cu „mesajul nostru, ideea noastra… noi am fost providenti…” etc. Incat se pare ca corect a spus Cineva, ca „privatizati ideea unirii”.
  Nu-i frumos

 10. Pt Victor

  Ba e si frumos, e si oportun, e si sanatos. Pt ca nu prea vad doritori sa recunoasca adevarul, dar de sarit in cap – foarte mnulti doritori, chiar prea multi. De aceea, ne scoatem si noi pirleala. Stiati vorba – daca nu te lauzi tu, nu temai lauda nimeni. Plus ca nu ne laudam, ci constatm un adevar – am avut si avem dreptate. Aaaa? Nu va place? O sa fiti nevoiti sa va placa.

 11. Ucraina nu va primi statut de candidat la aderare UE

  КИЕВ, 24 ноября. Евросоюз не готов предоставить Украине перспективу членства EC .Об этом, заявил глава представительства ЕС на Украине Жозе Мануэль Пинту Тейшейра в ходе 17-го заседания Комитета по парламентским связям между Украиной и ЕС.

  Евросоюз не готов подтвердить возможное членство Украины в ЕС в Соглашении об ассоциации, которое, как ожидается, вместе с соглашением о Зоне свободной торговли будет подписано на саммите в декабре.

  asa ceva este pregatit si pentru RM ori pentru statul federal RM+Tranisnistria numai zona de comert liber cu UE si nimic mai mult.

 12. Pt Liviu

  Orisice se discuta si se negociaza. Nimeni nu poate uita ca aceste teritorii au fost rupte de catre regimul sovietic, bolsevic si comunist din trupul Romaniei.

 13. Doamna Vitalia Pavlicenco si Parinte Teodor Florea,

  Nimeni n-a uitat si nimeni nu trebuie sa uite ca acele teritorii sunt vechi pamanturi stramosesti, ca au apartinut Tarii Moldovei si Romaniei, numai ca ele fac parte din Ucraina in prezent, iar populatia romaneasca, datorita vitregiilor istoriei, este minoritara acolo. Cel mai bun lucru pe care il putem face acum e sa-i ajutam sa nu uite cine sunt ei si ce limba vorbesc, sa pastram contactul cu ei.

  Da, Parinte, trebuie sa ne aparam Onoarea, ca sa nu ne ia nimeni de oameni slabi.

  Sunt foarte curios de ce romanii din Ucraina, desi sunt vreo 400 de mii, nu sunt mai activi pe internet.

 14. India si UE incep negocierile despre zona de comert liber.

  Индия и ЕС договорились приступить к переговорам относительно соглашения о создании зоны свободной торговли.

  Zona de comert liber Mexic -UE

  Зoнa свободной торговли ЕС — Мексика .

  Negocierile dintre UE si tarile mediteraneene (Algeria, Maroc, Tunisia, Egipt, Israel, Iordania, Liban, Siria, Turcia, Cipru, Malta, Palestina), incepute cu 10 ani in urma, au ca obiectiv constructia unei zone de comert liber intre aceste state.

  UE practic are zone de comert liber cu o multime de tari din lume de pe diferite continente.

  si cineva in RM ori in Ucraina vrea sa spuna ca acesta da vreo sansa sa aderi la UE-))

 15. zona acesta de comert liber cu UE este inca o minciuna de genul regim liberalizat de viza cu UE care in practica nu inseamna anularea vizelor ci numai o usurinta de acapara viza UE pentru anumite categorii de persoane.

  si din toate acestea minciuni se face manipulare in RM de genul noi ne integram in UE fara de statut de tara candidata la derare UE( tarile balcanice au statut de aderare la UE).

 16. ЕС намерен облегчить визовый режим для Ливии, Тунисa и Марокко

  БРЮССЕЛЬ, 18 ноября. Евросоюз планирует в ближайшее время установить партнерство по мобильности и миграции с Ливией. Как сообщает РИА „Новости”, такое заявление сегодня сделала еврокомиссар по внутренним делам Сесилия Мальмстрем.

  Мальмстрем подчеркнула, что сейчас Еврокомиссия ведет переговоры о партнерстве по мобильности и миграции с Тунисом и Марокко. Кроме того, планируется провести подобные переговоры с Египтом.

  Добавим, что целью партнерства по мобильности и миграции, которое ЕС устанавливает с третьими странами , является шагом на пути либерализации визового режима.

  tot asa programa a primit de la UE si RM-)))

 17. AIE prostesti populatia RM de o rupe …..

 18. PNL este un partid unionist, care a avut îndrăzneala să spună acest adevăr, pe care acum fiecare vrea să îl spună în premieră, dar nu e chip – e deja spus.

  Вам следовало бы зарегистрировать свое авторское право в Патентном Бюро. 🙂

 19. 4. Ca sa atragem mai multi spectatori,
  pe cap de afis se poate indica un Invitat de Onoare.
  De exemplu: Anastasia Lazariuc, sau Ion Suruceanu, sau Nina Crulicovschi, sau Stefan Petrache, sau Ian Raiburg, sau fostul O-Zone, si altii mai tineri, etc, etc. Bineinteles daca acesti artisti sunt cu inima deschisa si imbratiseaza ideile Re-Unirii.
  5.Ar fi bine ca in cadrul spectacolului, intre cântece cineva sa vorbeaqsca vreo 10 min despre Avantajele Re-Unirii: integrare europeana, sistem fara viza, posibilitatea de a lucra in toata tarile din Europa, salarii mai ridicate, pace in jurul nostru, etc. de invitat un profesor, activist sau mare patriot !
  eventual Ilie Bratu ? Preşedintele Asociaţiei «PRO ROMÂNIA»:
  http://www.proromania.net/toppage2.htm
  http://unionistul.blogspot.com/
  6. Actrita Ninela Caranfil ne-ar putea recita unele fragmente din textele sale preferate referitor la România Mare !
  7. De inchiriat cele mai mari sali de concerte din oraselele respective.
  Bineinteles ca totul se va face pe baza de volutariat, fara bani, din inima si din suflet !
  8. Pentru a avea o audienta si un impact cât mai mare,
  va fi nevoie de facut o PUBLICITATE agresiva cât mai MARE:
  din timp, cu o luna inainte, de pregatit afise mari si de postat in locurile importante din oras si afise mai mici
  pentru a fi distribuite in transport, biserici, piata, scoli, institutii.

 20. BUNA PUBLICITATE este primordiala pentru o buna REUSITA !
  Si la radio, in presa, la TV — acolo unde este posibil.
  Cine se poate angaja intr-o asemenea activitate ?
  – afise — poate domnul Ion Mischevca ?
  http://mischescu.blogspot.com
  – publicitate media- poate jurnalista Eleonora Lisnic ?
  http://eleonora-lisnic.blogspot.com
  – fotografii si video, youtube, etc.
  poate patriotul Tudor Cojocariu ?
  http://tudorcojocari.wordpress.com
  – publicitate Internet / postarea anuntului Spectacolului pe toate paginile posibili si imposibile de pe Internet/
  poate jurnalista Valenta ? si vestitorul Trubadur ?
  – publicitate la Balti, poate domnul Iurie Ungureanu ?
  http://www.pavlicenco.md/2011/11/22/documente-oficiale-despre-lista-sandrovschi-si-furnizorul-ei/
  9. Cam pe la sfârsitul concertului, o mica echipa de voluntari ar putea strânge semnaturile celor dornici pt.
  Re-Facerea României Mari, actiune anuntata anterior d epe scena de catre coordonatorul spectacolului.
  Acest Coordonator de pe scena ar trebui sa fie ceva in genul Adrian Paunescu — sa aiba o voce puternica, curajoasa, o buna dictie, un zâmbet pe fata si o inima buna de român.
  O Coordonatoare ? Eventual — actrita Mihaela Strâmbeanu ?
  / in aminitirea patriotului gruzin Levan Abashidze ? /

 21. Doamna Pavlicenco,
  nu numai eu am observat ca va laudati singura pe dvs. si criticati cu spume la gura alti subiecti ce ar dori unirea. Desi ar fi mai intelept sa luati in vedere, dvs. continuati intradins.
  Se pare ca aduceti mai multa dauna ideii unirii, decat folos.

 22. Deoarece temporar am niste neplaceri foarte serioase si nu dispun tot restul saptaminii de internet,nu am plasat ce am promis pe internet ce am promis,dar voi face acest lucru in viitorul apropiat,precum si voi face ce am promis….Pe data de 1 decembrie am un proces penal unde sint imputat ca cica as simula o chestiune cu telefoanele mobile……De fapt din cauza unori erori informatice am primit o factura de 6500 de euro timp de o luna……Am reusit sa demonstrez cu probe ca eu nu am absolut nici o vina…persoana vinovata a fost identificata o rominca nesimtita pe numele MARIA VOICITA,de fapt este vorba de un clon emis de compania Vodafone….Judecatorului ia ramas sarcina sa imi scoata oficial vinovatia si sa imi compenseze daunele morale si materiale….am fost si arestat timp de 3 ore,sa mori de ris nu alta…….sint prostalani si in politiia spaniola,de fapt am fost tratat bine…….cum rezolv problemele va contactez..mai am de recuperat de la o persoan citeva mii de euro,din aceasta cauza am probleme si cu sotia…

 23. Pt NICOLAE

  Va doresc sa iesiti din toate situatiile. Va stapetam cu noi dezvaluiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *