Loading Facebook Comments ...

8 Comments

Add a Comment
 1. Реформы в Молдове нужно начать с построения ряда фундаментальных тюрем, потому что в имеющихся все „высокопоставленные” воры не поместятся.
  В первую очередь нужно забронировать в них места товарищам коммунистам. Место Цуркану не на экране телевизора, где он разглагольствует о „национальных интересах”, а в Криковских каменоломнях.

 2. emisiunea mi-a provocat mari gretoseli mai ales ca moderatoarea il simpatiza atit de mult pe turcanu si se priveau si rideau cu subintelesuri de d-na pavlicencu.

 3. Pt Gabriel Savu

  Cine nu organizeaza, nu stie si i se pare simplu. Avem in Chisinau, in total peste 1500 d emembri, de la formarea partidului. I-am controlat de citeva ori in acest an. Nu toti vin la sedinte, desi nu spun ca nu vin. Spun ca vin. Toate actiunile serioase le poti face mai sigur cu oamenii din raioane. Insa in PNL nu sint oameni bogati, care sa-si plateasca drumul. Actiunea de la 28 iunie, cind au venit oameni din 22 de raioane ne-a costat 13 mii de lei drumul, nu spun de componentele de lucru – sediu, telefoane, lumina, apa, arenda, toate impreuna pentru organizatori, adica pentru staf.

  Nu sintem organziati dupa metoda grupuletelor ca sa sune un la 5, fiecare la inca 5 si tot asa. E greu.

  Alt aspect legat de neorganizarea protestului contra lui Kirill este ca a plouat, oamenii, oricit si-ar iubi partidul, nu prea ies, ca sint indolenti si comozi. Avem oameni atasati, dar nu chiar dupa principiul armatei si nu ne stropsim la ei, ca sint asa cum sint si cine este, asta e.

  Inca un aspect, foarte dureros, este ca toate actiunile noastre organizate nu au fost oglindite de presa si facem pentru citiva care ne vad in strada. Presa e sub controlul lui Filat, Plahotniuc si Lucinschi si nu putem rupe aceasta rezistenta si indiferenta, de aceea efortul nu ar fi cunoscut de marea majoritate a oamenilor. Nici Televiziunea publica nu e publica si nu arata decitvine la socotelile patronilor Filat si Lucinschi. Eui au aratat conferinta de presa, dar au rupt din context ca sa porneasca lumea contra noastra, ca nu vrem doar sa se intilneasca cucoseii d ela putere cu Patriarhul

  Un aspect foarte dureros este ca, de fiecare data cindne alaturam la actiuni organizate de altii, cum au fost aceiasi tineri ca si acum, cu Kirill, tot ei fiind de 27 martie 2011, acestia ii alunga pe baietii nostri sau le spune sa nu iasa cu insemnele partidului. De asata tot sintem foarte suparati, desi ai nostri baieti au fost atunci cu drapelul nostru lat de cinci metri, pe ploaie, si lungimea de 30 de metri, ca si pe 28 iunie cind au filmat o gramada de camere, dar nu a ratat nimeni, au aratat doar PL-ul. Asa au facut televiziunile pe 9 mai, pe 22 iunie, pe 28 iunie, 23-24 august 2010 si 2011, iar Jurnal TV si-a batut joc de protestatari, e tot a Topilor si Filat.

  O implicanta grea putea fi – asa ne-am gindit, prezenta masiva a politie, care avea sa interzica apropierea protestatarilor, iar lumea, prostita pina peste poate, putea sa ne huiduiasca. Asta nu am vrut-o, ca populatia noastra inca se identifica, din pacate, cu Biserica rusa.

  Prin Internet, Twitter, Facebook nimeni nu vine mobilizat d ePNL. faceti un ex[periment si va veti convinge. Pe 28 iunie, cind am facut un mars, cind noi am pornit actiunea, iar PL ne-a confiscat si ne-a interzis sa intram in PMAN, dupa care pentru noi PL a murit, tot ei interzicind Te Deum-ul, iar noi facindu-l, tot ei promitind sa lase microfoanele, dar stringindu-le si noi vorbind fara, presa filma, insa o jurnalista ii spune operatorului: Perestani snimati. – A cito? – intreaba operatorul rus. – Eto je PNL! – adica, traducerea ar fi : „inceteaza sa filmezi!” – De ce? – Pai astia sint PNL – adfica ndespre care nu avem dreptul sa scriem, sa aratam, ei sint dusmanii patronilor nostri si, evident., „ai poporului”…

  Legat de Hyde Park, i-am sprijinit si ne-am alaturat lor pe 27 martie 2007 sau 2008, am facut un lant intre doua Parlamente, actualul si Sfatul Tarii, unii, de exemplu Vasile de la Democratia acasa, a disparut, spunind ca l-au retinut, atunci SIS-ul si politia comunista a furat bateriile si microfoanele, noi am dansat Hora Unirii in PMAN, insa Hyde Park nu a spus un cuvint atunci ca noi, PNL, am adus oameni si ne-am alaturat.

  Golanii, Noua drepta intotdeauna au fost cu PL si mereu i-au alungat pe tinerii national-liberali de la actiunile la care ne-am alaturat, la indemnul si chemarea lor. De ce fac asta, nu stiu, dar este egoism, nesolidaritate, rinza, rica etc.

  Si eu sper ca v-am raspuns mai mult decit sincer. Sintem gata sa colaboram cu cei nominalizati, daca inceteaza sa ii alunge pe baietii nostri d ela actiuni. Sint sigura ca asa ar fi facut si acum, cu ocazia lui Kirill, au o ciuda pe mine, pe PNL, si mie nu imi este clar de ce. De fapt, cred ca e pentru ca sint dezamagiti de Dorin Chirtoaca si le e ciuda pe mine ca am avut mereu dreptate in privinta PL, a lui Ghimpu si Chirtoaca. Mai cred ca unii dintre ei sint ai lui Basescu, iar Basescu sint cu PL si contra PNL-urilor din lumea intreaga, desi noi nu avem o colaborare cu PNL din Romania. Va veni, insa, timpul, cind ei vor vrea si noi nu vom mai vrea.

  Astept replica la postarea mea ampla.

 4. Astimata doamna, tot mai mult ma ma intaresc in gindul ca moldova va esi din declin doar cind pnl va fi principala forta parlamentara, iar domnia vostra – presedinte de tara!

 5. Este binevenita fiecare iesire publica pentru a transmite mesajul PNL.
  Dar te apuca tristetea cand vezi „oponentii” invitati de o moderatoare-mediocra:
  Primul din stanga un hot-bolsevic alias businessman-jurist-general.
  Al doilea, Obiala kgbistului Selin

 6. Dna V. Pavlicenco
  În răspunsul p/u Gabriel Savu scriţi despre problemile PNL în lupta politică. Oare n-ar fi bine ca PNL să se lămurească de ce sunt aceste probleme, este corectă tactica luptei politice a PNL?
  – Cum ve-ţi face Unirea dacă fiind partid neparlamentar nu aveţi alt(e) partide(e) cu care să faceţi Alianţă în lupta politică proromână, anticomunistă şi împotriva ocupaţiei ruseşti? Deci nu ve-ţi putea face Alianţă proromână şi anticomunistă, chiar şi dacă nimeriţi în Parlament. Atunci întradevăr luptaţi p/u Unirea?
  -De ce unile forţe politice, declarate proromâne (?), se atacă între dînsile timp de 20 ani de bucuria (sau la indicaţia) politicienilor Moscovei? A-ţi lămurit de mai multe ori de ce atacaţi PL, Dnii Ghimpu şi Chirtoacă. Atacaţi uneori chiar mai dur ca comuniştii şi propaganda rusă – aveţi acelaş scop final?
  – Dacă cetăţianul este dezamăgit în un politician, atunci a-l susţine pe altul. Nu e logic ce scriţi: „cred ca e pentru ca sint dezamagiti de Dorin Chirtoaca si le e ciuda pe mine ca am avut mereu dreptate in privinta PL, a lui Ghimpu si Chirtoaca.”
  – E logic că declarîndu-vă anticomunistă nu atacaţi comuniştii? Ve-ţi spune că nu sunt la guvernare. Nu e logic. Doriţi să-i aduceţi la guvernare? Şi aici nu spuneţi nimic despre pcrm „Presa e sub controlul lui Filat, Plahotniuc si Lucinschi…”. Oare presa comunistă şi a Moscovei nu aduc mai mare prejudiciu în „spălarea creerilor” în politica antiromână şi proticomunistă?
  – Ar fi normal ca fiecare partid proromân, anticomunist să lupte cu tactica lui, fără a se atacă receproc. De a lupta cu partidile proromâne şi anticomuniste au grijă comuniştii şi propaganda Rusiei.
  -Vă doresc sănătate. Nu vă pierdiţi vremea să-mi răspundeţi. Şi nu vă supăraţi, îmi expun părerile pentru binile cauzei proromâne şi anticomuniste.

 7. +1vot de la pl spre pnl

 8. Pt Siberiacul

  Unde ati disparut?
  Ma bucur ca mai veniti pe aici.
  Acum – raspunsuri punctuale, asa cum sint obisnuita, lucru nepretuit de cei care se considera evoluati.

  1. Oare n-ar fi bine ca PNL să se lămurească de ce sunt aceste probleme, este corectă tactica luptei politice a PNL? – PNL se lamureste zilnic cu aceste probleme, numai ca in Moldova nu sint partide, ci grupari mafiote. Noi sintem partid si de aceea avem probleme. Gruparile mafiote de la guvernare, care isi zic partide, au ALTE probleme, de care ne doare pe noi capul, si inca rau.

  2. Cum ve-ţi face Unirea dacă fiind partid neparlamentar nu aveţi alt(e) partide(e) cu care să faceţi Alianţă în lupta politică proromână, anticomunistă şi împotriva ocupaţiei ruseşti? Deci nu ve-ţi putea face Alianţă proromână şi anticomunistă, chiar şi dacă nimeriţi în Parlament. Atunci întradevăr luptaţi p/u Unirea? De ce unile forţe politice, declarate proromâne (?), se atacă între dînsile timp de 20 ani de bucuria (sau la indicaţia) politicienilor Moscovei? A-ţi lămurit de mai multe ori de ce atacaţi PL, Dnii Ghimpu şi Chirtoacă. Atacaţi uneori chiar mai dur ca comuniştii şi propaganda rusă – aveţi acelaş scop final? – II atacam pe toti hotii sau care au decizii urite. Ghimpu si Chirtoaca nu fac exceptie. Alianta vom face prin decizii bilaterale, nu prin decizie unilaterala. Dar nu le cerem nimanui sa se alieze cu noi. Timpul ii va alia. Nu ne raportam la comunisti, ci la CUM TREBUIE SA FIE OAMENII CARE SE CONSIDERA GUVERNANTI ROMANI SI LIBERALI.

  3. – Dacă cetăţianul este dezamăgit în un politician, atunci a-l susţine pe altul. Nu e logic ce scriţi: “cred ca e pentru ca sint dezamagiti de Dorin Chirtoaca si le e ciuda pe mine ca am avut mereu dreptate in privinta PL, a lui Ghimpu si Chirtoaca.” – Eu scriu lucruri mereu logice si problema voastra e ca vedeti ca am dreptate, dar nu sinteti curajosi sa va recunoasteti greseala.

  4. – E logic că declarîndu-vă anticomunistă nu atacaţi comuniştii? Ve-ţi spune că nu sunt la guvernare. Nu e logic. Doriţi să-i aduceţi la guvernare? Şi aici nu spuneţi nimic despre pcrm “Presa e sub controlul lui Filat, Plahotniuc si Lucinschi…”. Oare presa comunistă şi a Moscovei nu aduc mai mare prejudiciu în “spălarea creerilor” în politica antiromână şi proticomunistă? – Despre comunisti e totul clar. Asteptatrile sint de la guvernanti. Ei nu trebuie sa faca la fel ca si comunistii. E foarte dezamagitor si e pacat ca nu vedeti asa lucrurile.

  5. – Ar fi normal ca fiecare partid proromân, anticomunist să lupte cu tactica lui, fără a se atacă receproc. De a lupta cu partidile proromâne şi anticomuniste au grijă comuniştii şi propaganda Rusiei. – Nu consider PL partid proroman, ci unul oportunist si conjuncturist. Argumente sint suficiente pe blog. De aceea, nu sintem aliati si, cum a spus chiar Ghimpu, sintem oponenti. Actionam ca oponenti si ii criticam pe toti. Pe unii mai mult, ca sint farisei. PCR< nu e fariseu, e bandit.

  6. -Vă doresc sănătate. Nu vă pierdiţi vremea să-mi răspundeţi. Şi nu vă supăraţi, îmi expun părerile pentru binile cauzei proromâne şi anticomuniste. – Dumneata esti un comunist. De ce? Pentru ca nu te intereseaza raspunsul meu. Am mai vazut comunisti de cealalta parte a spectrului. Acestia sint PL. Care s-au purtat cu PNL pe 28 iunie mai rau ca PCRM. De atunci, PL a murit pentru PNL. Iti doresc sa te deschizi la mintea unilaterala. Si mai invata gramatica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *