„22 iunie” in RM. Dan Dungaciu: „România şi Republica Moldova vor putea oricând să se unifice”

In timp ce statele ex-sovietice, avind conduceri cu demnitate, comemoreaza inceputul incaierarii dintre doua puteri, prin care s-au sacrificat popoare, la Chisinau, in acest 22 iunie, ca si in cel de anul trecut, liderii politici – fara verticalitate, fara moralitate, fara idee de Istorie a Romanilor, fara demnitate, dar cu mult „pragmatism”, ce se descifreaza, de fapt: „cu multa dorinta de a fura din avutul public, pentru ca, de fapt, nu cred in acest stat”, ca si cu multa frica de Kremlin – continua sa considere 22 iunie ca pe o „tragedie hitlerista” pentru poporul roman. De parca stalinismul/comunismul nu a fost una cu fascismul. Uitind, in schimb, de condamnarea Pactului Molotov-Ribbentrop si a consecintelor lui, care trebuie anulate si in cazul Basarabiei.

Razboiul al doilea mondial nu a fost al nostru, dar Romania s-a zbatut pentru noi si multi ostasi romani si-au pierdut viata pe cimpurile basarabene.

Iata de ce stam pe loc. Pentru ca aceste giruete politice, carora nici giruete nu le poti spune, deoarece mereu au privit doar spre Rusia, sint santajabile prin colaborare cu KGB-ul sovietic si rus, se tem sa adopte Legea Lustratiei, se tem sa recunoasca faptul ca Romania a fost alaturi de Germania ca sa isi recupereze teritoriile ocupate abuziv prin ultimatumul Pactului criminal Hitler-Stalin. Vai de capul lor si vai de capul celor care ii tot iarta si iarta… Ii iarta niste legume, care isi tot scriu verdictul autodesfiintarii ca romani. In loc sa fie invers – sa isi redobindeasca necontenit constiinta romaneasca, inclusiv prin cunoasterea adevaratei istorii.

SI UN ARTICOL DESPRE CE SPUNE DAN DUNGACIU, cu rugamintea pentru vizitatori sa faca deosebirea cind comenteaza aici articolele – care este comentariul meu de inceput si care e articolul ALTCUIVA, postat aici. Uneori sinteti atit de lenesi, dar si agresivi, incit nici nu cititi bine al cui este articolul si puneti deja mina pe „toporul pragmatic”, pe „toporul mancurtilor”.

Si ar mai fi o remarca. Dincolo de faptul ca sintem de acord aproape intru totul cu ce a spus Dan Dungaciu, retinem un atac mai curajos la adresa Romaniei, condusa de PD-L, Basescu si Boc, cei care, parca, ar fi in relatii de cooperare cu Pl-ul din R.Moldova, care, iata, nu ii poate influenta sa schime situatia asa cum sugereaza Dungaciu. Oare ce se intimpla de fapt?

Iata si o declaratie a lui Basescu, curioasa, care ofera spatiu de discutii: “ Tot continuăm să considerăm că abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de trădare a interesului naţional al României. Din partea Regelui. Acesta este punctul meu de vedere. (…) Trebuie să recunoaştem că noi încă nu ne aşezăm corect valorile, de exemplu, pentru noi toţi şi pentru istorie Antonescu rămâne responsabil de holocaustul împotriva evreilor şi ţiganilor, ducerea lor în Transnistria, nu ştiu ce…Nimeni nu spune că statul român avea un şef de stat atunci, ăsta era doar prim-ministru. Unora le dăm averile, iar pe alţii îi considerăm criminali de război, şeful de stat şi primul ministru doar pentru că unul a fost slugă la ruşi şi a lăsat ţara prin abdicare îl iertăm de toate păcatele?”

http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/dezbateri/dan-dungaciu-ungaria-ia-locul-romaniei-in-republica-moldova-229143.html

Dan Dungaciu: România şi Republica Moldova vor putea oricând să se unifice

Directorul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române şi fost consilier al preşedintelui moldovean Mihai Ghimpu, Dan Dungaciu, a spus în emisiunea “Dezbaterile Rl”, moderată de Sabina Fati, că se poate observa o tot mai mare implicare a Ungariei în Republica Moldova, în timp ce România pare că se fereşte să ia acţiuni concrete, preferând să acţioneze mai degrabă prin intermediul UE.

Mai mult, “România nu a avut după 1989, un proiect clar articulat, ea a trebuit să se lupte ca să se califice pentru Occident”, iar în opinia lui Dungaciu, acest proiect nu a apărut nici după aderarea în UE din cauză că Bucureştiul “foloseşte plapuma UE ca să se ascundă”.

Fostul consilier al lui Mihai Ghimpu a subliniat conturarea unei axe Budapesta-Moscova “în ciuda evenimentelor din 1956, există un tip de tovărăşie de drum, e o chestiune de parteneriat”. Dan Dungaciu a amintit că reprezentantul UE pentru Republica Moldova, Kalman Miszei, şi şeful misiunii UE de Asistenţă la Frontieră în Moldova şi Ucraina (EUBAM) sunt de naţionalitate maghiară, iar consulatul maghiar de la Chişinău eliberează vizele Schengen pentru cetăţenii moldoveni.

“România nu a putut pregăti la ea un centru de vize. În momentul în care a depus cererea la Bruxelles, exista deja centrul maghiar. Dinamismul Ungariei e remarcabil faţă de cel al României. Să ai un stat de 22 de milioane de persoane şi să stai să te uiţi în stanga şi în dreapta de teamă să nu faci vreo greşeală este principalul impediment al oricărui proiect al României. După 2007, România este un stat fără proiect şi parcă se încrâncenează să nu aibă un proiect în special în politica externă unde un stat care ar trebui să fie cel puţin egal cu Polonia ajunge, indiferent de subiect, să fie pe locul al doilea”.

Lipsa de implicare a României în Republica Moldova se traduce, după părerea lui Dan Dungaciu, şi prin faptul că “singurii ambasadori care nu trec Nistrul sunt cei români şi nu e clar de ce. Românii stau la frontiera Nistrului şi întreabă ce s-a întâmplat pe cineva care a fost acolo”.

Întrebat despre posibilitatea punerii în aplicare a unei propuneri mai vechi, din 2006, făcută de Traian Băsescu omologului său moldovean de atunci, Vladimir Voronin, potrivit căreia Republica Moldova ar trebui să se unească cu România şi să intre împreună în Uniunea Europeană, Dan Dungaciu a comentat că “România şi Republica Moldova vor putea oricând să se unifice dacă vor” fiindcă “nu există o posibilitate concretă de retorsiune, nu pot exista sancţiuni nici pentru stânga Prutului, nici pentru dreapta lui”.

Totuşi, fostul consilier al preşedintelui moldovean Mihai Ghimpu, atrage atenţia că în ceea ce priveşte o eventuală unire, i se pare că “la Bucureşti, ne-am teme de aşa ceva” fiindcă la începutul anilor 1990, “nu a existat o reţinere clară, în sensul în care nu era complet neplauzibilă această idée”.

Moldova nu e România la începutul anilor 1990

În ceea ce priveşte recentele alegeri de la Chişinău, câştigate pentru a doua oară la limită de liberalul Dorin Chirtoacă, Dan Dungaciu a explicat că “în Moldova se spune că nu sunt alegeri politice ci alegeri geopolitice, şi că partidele nu sunt politice sunt geopolitice”, deoarece în urma fiecărui scrutin se pune problema dacă Moldova merge spre Vest sau spre Est. “Alegerile locale nu fac excepţie. Acestea au fost alegeri geopolitice care au arătat clar că R. Moldova se mai poziţionează încă pe axa Chişinău-Bruxelles, însă pe muchie.” Fostul conisilier al preşedintelui moldovean Ghimpu a comparat R. Moldova cu un tren care “nu merge spre oriunde, merge spre Est sau spre Vest”.

Totuşi atrage atenţia Dungaciu, “Republica Moldova nu este România din anii 1990. Nu se gândeşte obsesiv că fără Occident nu are alt destin, aşa cum erau românii”.

Negocierile 5+2, la fel ca şi cuptorul cu microunde

Fostul consilier al preşedintelui Ghimpu a explicat faptul că perspectivele, după întâlnirea de la Moscova, de la începutul acestei săptămâni, unde s-a discutat eventuala reluare a negocierilor privind Transnistria, în format 5+2, întrerupte în 2006, sunt “de rău augur pentru Republica Moldova” pentru că în R. Moldova există şi o geopolitică a cuvintelor, unde, de pildă, “neutralitate însemană că NATO nu trebuie să calce pe aici”.

“S-a sperat că se vor redeschide negocierile în format 5+2, dar acest format este ca un cuptor cu microunde. Ai pus mâncarea în cuptor, ai încălzit-o ai răcit-o. Dar o mâncare nu se pregăteşte în cuptorul cu microunde, o aduci pregătită, o pui în cuptor, o încălzeşti şi o găteşti.” Sursa: Romanialibera.ro

Loading Facebook Comments ...

22 Comments

Add a Comment
 1. N-am inteles, ce-i atat de interesant si de discutat despre rusinoasele afirmatii ale lui Basescu la adresa Maiestatii Sale Regele Mihai? Poate doar faptul ca expune ce a invatat in familie sau la cursurile de indoctrinare politica comunista.
  La ori ce m-as fi asteptat, dar nu la o asemenea iesire nedemna, mai ales a sefului statului roman. Probabil, se adreseaza populist, incercand sa obtina capital politic din partea celor cu educatie rudimentara, care habar n-au de istorie, de rolul Monarhiei romane in unificarea tarii, adica din partea acelora carora li s-a bagat in cap ca regele a plecat din tara cu nu stiu cate zeci de vagoane din „averea tarii”.
  Nici nu ma mira daca ideologul lui principal este Tismaneanu.
  Rusine, domnule Basescu!

  Mircea Popescu
  California

 2. Tot respectul,pentru Eroul Romaniei,maresal I.Antonescu,asasinat miseleste,de cei,care inca conduc si azi,destinele unei tari,prin progeniturile lor !!!

 3. Da, domnule Popescu, Regii Carol I, Ferdinand, Regina Maria merita tot respectul Romaniei, ar trebui sa aiba statui in toate orasele mari si sa le punem flori la morminte de cate ori sarbatorim Independenta Romaniei si Marea Unire, dar Carol II a fost un blestem asupra tarii, iar Mihai inca era fraged in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

 4. Sa te apuci sa declari ca Regele Mihai a fost sluga la rusi si ca abdicarea a fost un act de tra da re, asa cum accentua scrasnind din dinti, arata cat de incult si de mahalagiu este acest presedinte.
  Cu siguranta ca nu a doit decat sa mai creeze un subiect de discutie, o perdea de fum care sa ocupe prima pagina si sa abata atentia romanilor de la dezastrul in care ne-a aruncat copilul sau de suflet, premierul eMIC BOL. Cel far’ de noroc!

  D-le Baseku, sunteti o rusine pentru acest popor!!

 5. 1.
  In 1889, Mihai Eminescu moare asasinat de agentii austro-unguri de la Bucuresti in tandem cu ohranca ruseasca. Pentru faptul ca milita curajos pt. revenirea Ardealului si a Basarabiei la România.
  Cine era rege pe atunci ? Da, Carol I. Credeti ca el nu stia de acea conspiratie monstruoasa contra lui Eminescu cu acordul tradatorilor oficiali români de la Bucuresti de pe atunci ?
  GEN ASASINATE KGB IN RM / GRIGORE VIERU-IAN.2009, ETC./
  2.
  LA 28 IUNIE 1940, DUPA UN ULTIMATUM de 3 zile, Romania abandoneaza Molodova de Est rusilor. Fara nici un foc de arma. Fara rezistenta. / Va amintiti cum au reactionat finlandezii exact in aceeasi situatie in 1939?/ Deci iarasi, Curtea regala ne-a tradat. Caci daca se opunea o anumita rezistenta, la sfarsitul razboiului, s-ar fi pus problema pastrarii Basarabiei in componenta Romaniei.
  3.
  Stiti cine sunt Reptilienii? Dar casa regala a Angliei ? Cine a asasinat-o pe printesa Diana ? Dar autorul si video de englezul David Icke ?

  N.B.
  Dvs. intelegi aceasta fraza de Dan Dungaciu: ? Ma lamuriti si pe mine ?
  „Totuşi, fostul consilier al preşedintelui moldovean Mihai Ghimpu, atrage atenţia că în ceea ce priveşte o eventuală unire, i se pare că “la Bucureşti, ne-am teme de aşa ceva” fiindcă la începutul anilor 1990, “nu a existat o reţinere clară, în sensul în care nu era complet neplauzibilă această idée”.

  RETINERE PLAUZIBILA SAU NERETINERE NEPLAUZIBILA, ETC. ?

 6. 2 CITATE DIN DAN DUNGACIU:
  A)
  Dan Dungaciu a comentat că “România şi Republica Moldova vor putea oricând să se unifice dacă vor” fiindcă “nu există o posibilitate concretă de retorsiune, nu pot exista sancţiuni nici pentru stânga Prutului, nici pentru dreapta lui”.
  B)
  Totuşi, fostul consilier al preşedintelui moldovean Mihai Ghimpu, atrage atenţia că în ceea ce priveşte o eventuală unire, i se pare că “la Bucureşti, ne-am teme de aşa ceva” fiindcă la începutul anilor 1990, “nu a existat o reţinere clară, în sensul în care nu era complet neplauzibilă această idée”.

  P.S.
  Dictionar:
  3. RETORSI’UN//E ~i f. Luare de către un stat a unor măsuri de constrângere, asemănă-toare celor pe care cel din urmă le-a luat impotriva celui dintâi. /<fr. r'etorsion

  VOI INTELEGETI ACESTE AFIRMATII "SOFISTICATE" ALE LUI D.D. ?

 7. http://www.mediafax.ro/politic/basescu-abdicarea-regelui-mihai-a-fost-un-act-de-tradare-8373950/

  La sfarsitul articolului, Basescu spune: „se împlinesc 70 de ani de la hai să-i spunem de la celebra «Soldaţi români, vă ordon treceţi Prutul!»”.

  El a spus că dacă ar fi fost în acel moment istoric ar fi dat acelaşi ordin. „Da, pentru că aveam un aliat şi aveam de recuperat un teritoriu. Dacă aveam condiţiile de atunci probabil că aş fi făcut-o”.

 8. Si o ultima intrebare lansata in lumea larga:
  De ce la recenta prezentare a cartii sale la Bucuresti si Chisinau,
  Dan Dungaciu foloseste semnele de intrebare IN TITLUL CARTII:
  ????????????????????????????????????????????????????
  „BASARABIA – PAMANT ROMANESC ??????????????????????

  Cred, ca dumnealui e destul de inteligent ca sa-si da seama ca un mesaj dintr-un titlu, e ca o publicitate, o vezi mereu in fata ochilor,
  ti se baga in subconstient si finalmente o accepti.
  Asta si-a dorit-o el pentru sarmanii basarabeni care nu pot scapa de ocupatia rusilor ?
  Ca semnele de intrebare despre identitatea noastra
  sa vina de la Bucuresti ?
  ?????????????????????????????????????????????????????????????

 9. Eu i rog pe toti moldovenii (nu pe rusi sau minoritari) sa nu mai plece in Rusia si CSI deoarece rusi nu merg in Romania si UE.
  Daca rusii vor in Rusia (si doar sunt mai putin de 25% din populatie) apoi noi trebuie sa mergem spre Occident si spre Romania.

 10. Unirea la pastele calului

  Vrabia malai viseaza dar Dungaciu vrea unire ,numai ca a uitat sa mentioneze ca planurile lor imperiale fara vointa poporului Republicii Moldova este cu totul diferita cu a bucurestiului .Va fi razboi.

 11. r.moldova nu va fi stat cu adevarat independent decit dupa intrarea in nato … restul sint gugumanii . nu-i prieste colonistului rusofon asta ? atunci sa-si faca bagajele si sa plece care-n rusia , care-n ucraina , care-n … gagaujii unde sa plece ? gagaujii rusificati si care sprijina ocupantul impotriva poporului bastinas , la acestia ma refer …nu la cei care ne cunosc limba si suferintele noastre nationale si cu care se poate trai inca 1000 de ani incolo . li se apleaca rusofonilor de nato nu pentru asa-zisa „neutralitate” a moldovei , ca ar fi ei chipurile „pacifisti” … ci pentru ca moldova sa fie mai usor la mina si discretia moscovei .

 12. @ Unirea la pastele calului

  Ce razboi?

 13. Daca lui Basescu atat de tare-i pasa de soarta lui Antonescu, trebuia sa-l reabiliteze pana acuma.

 14. Pentru Unirea la pastele calului, 23 iunie 2011, la 12:12:

  Pruto-nistrene, sa te auda Dumnezeu, unire cu slavii pruto-nistreni la pastele cailor, la calendele grecesti! Nici eu si nici majoritatea romanilor nu dorim sa avem ceva de-a face cu rusnacii pruto-nistreni. Eu vad negru in fata ochilor cand va intalnesc in Tudor, in Copou si pe la universitatile din Iasi. Voi sunteti straini de limba, istoria, cultura, religia, mentalitatea si traditiile noastre. Iar cu ajutorul dat voua de basescu, s-a vazut deja ce-i poate bostanul lui sec de badaran. Dupa viitoarele alegeri de la noi, doar extrem de putini din voi, alogenilor, veti mai intra in Romania. Iar cetatenia o vor primi doar cei de care eventual ar avea nevoie Romania. Adica cateva zeci de pruto-nistreni pe an. Afara din Romania, rusnacilor pruto-nistreni!

 15. BRAVO GEORGIA! BRAVO SAAKASHVILI!

  Politia a arestat o grupare terorista dirijata de Moscova pentru a destabiliza situatia din Georgia si pentru a da o lovitura de stat.

  Pe teritoriul Georgiei deja activau circa 20 de teroristi pro-rusi si se planifica ca in timpul demonstratiilor sa mai vina circa 200 de teroristi din trupele speciale – Spetnaz.

  ….

  Грузинская контрразведка обезвредила диверсионно-террористическую группу

  Время публикации: Сегодня в 13:16

  Департамент контрразведки МВД Грузии задержал организованную вооруженную группу, которая пыталась дестабилизировать ситуацию в Грузии.

  Всего задержано 8 человек, еще нескольких ищут, сказал сегодня на брифинге детектив Гиорги Бухрашвили.

  «Несколько человек из этой группировки были связаны с «Грузинской партией» и ее руководителем Ираклием Окруашвили и готовили насильственные акты в Грузии в конце мая этого года», — сказал он.

  МВД Грузии представило признательные показания одного из задержанных Гиоргия Сабашвили. Он признался в том, что его наняли как водителя и он должен был обеспечить переброску ряда российских спецназовцев в Грузию.

  Сабашвили признался, что в Грузии в группу входили несколько бывших сотрудников полиции и финансовой полиции, а также бывшие сотрудники охраны.

  «Члены группы провели встречу во Владикавказе (Буро – КЦ) с Ираклием Окруашвили, который планировал вместе с 200 спецназовцами из России войти на территорию Грузии и вместе с 20 примкнувшими здесь к ним боевиками напасть на полицейских и грузинских спецназовцев в Гори», — сказал он.

  МВД также распространило показания задержанных Гиорги Сааташвили, Давид Шиукашвили и Хвичи Мачарашвили, которые также признались в подготовке вооруженного нападения. Также распространены аудиозаписи телефонных разговоров, подтверждающих намерения задержанных.

  Задержанные обвиняются по статье 223 Уголовного кодекса Грузии — создание незаконных вооруженных формирований.

  Вчера сделал заявление председатель «Грузинской партии» Созар Субари, сказав, что несколько членов партии задержаны по обвинению в приобретении оружия. Он обвинил власти в давлении на оппозиционную партию.

  Напомним, что в четверг американский конгрессмен Дэвид Дрейер выразил открытую поддержку Тбилиси.

  Говоря об агрессивной политике России в отношении Грузии в 2008 году, он отметил, что Москва нарушает соглашение о прекращении огня и выводе войск.

  По его словам, российские власти открыто пренебрегают территориальной целостностью Грузии.

  Кроме того, Дрейер затронул вопрос о терактах на территории Грузии.

  Он призвал Россию к конструктивному диалогу и прекращению агрессивной политики.

 16. 22 iunie – Ziua eliberarii!
  Bravo ucrainenii care in aceasta zi in Livov le-au adusa minte nkvd-istilor despre genocidul ucrainenilor…

  ДЕНЬ ОСВОБОЖДЕНИЯ.

  Во Львове русским напомнили об их геноциде украинцев

  Время публикации: Сегодня в 18:33

  По сообщениям украинских СМИ, во Львове 22 июня в 10.00 прошла Всеукраинская минута молчания по жертвам массовых расстрелов украинцев русским НКВД в 1941 году, до очистки города от русских оккупантов Германской Армией Освободительницей. Затем прошла панихида по расстрелянным НКВД политзаключенным в тюрьме на Лонцкого.

  Затем такая же панихида состоялась рядом на Цитадели. А далее — возложение цветов к местам массовых казней украинцев русскими: у Замарстиновской тюрьмы, тюрьмы Бригидки, у мемориала неизвестному воину Украинской повстанческой армии и на могилы жертв расстрела на Яновском кладбище. В Львове состоялась шествие с цветами и молебнами, и куда не повернись, везде жертвы русских чекистов.

  Вечером состоялся митинг-реквием на площади у памятника Шевченко. Центром внимания стали фотографии украинцев, расстрелянных русскими, которые родственники взяли с собой на эту скорбную акцию. Чествование памяти стало очень личным: глядя фото расстрелянного молодого брата в руках у старушки сестры, геноцид стал конкретным. «Винтики системы» стали людьми с личной жизнью, семьями и нашей конкретной памятью. Фотографии часто говорят больше, чем можно написать словами. Главное — теперь понятно, почему за хранение этих фотографий при русской оккупации можно было получить гулажный срок не меньший, чем за помощь партизанам из Украинской повстанческой армии, указывают украинские СМИ.

 17. Siberia vrea sa se uneasca cu SUA pentru a evita cotropirea ei de catre China si pentru a scapa de exploatarea din partea Moscovei…
  ei mai considera ca este daunator ca limba rusa sa fie de stat pentru ca modifica sistemul de gandire…

  Сибиряки требуют присоединения Сибири к Америке

  Время публикации: Сегодня в 18:40

  По сообщению многочисленных информационных агентств в различных сибирских странах, временно находящихся под русской оккупацией, в частности сибирского информационно-политического портала Сибинфо, сибиряк города Междуреченск Кемеровской области Владимир Киселев создал в социальной сети группу, посвященную проведению референдума по присоединению Сибири к Америке.

  Идея вызвала большой интерес в ЖЖ-сообществе «Настоящие сибиряки», которые регулярно обсуждают вопросы настоящего и будущего Сибири после освобождения от русского ига.

  «Освобождение Сибири от колониальной эксплуатации лагерем смерти и империей зла Россией и предотвращения захвата Сибири Китаем и проведения референдума о присоединении Сибири к США», — говорится в описании цель и задач группы. Текст этот также переведен на английский язык.

  Сейчас в группе 107 участников, которые активно обмениваются идеями об освобождении региона от русского ига.

  «Русский язык как государственный крайне вреден. Он определяет строй мышления человека. Нужно активнейшее внедрение английского в сибирский быт и формирование собственного сибирского славянского языка», пишет, например, известный борец за независимость сибирских стран «Убик».

  Идея присоединения сибирских стран к Америке нашла отклик и понимание во всем регионе. В интервью сибирскому новостному агентству «Тайга», опубликованному 21 июня, Владимир Киселев отметил:

  «В Сибири находится 85% российского природного газа, 60% нефти, 75% угля, выплавляется 70% российского алюминия, существует множество других месторождений полезных ископаемых и производств. Однако бенефициаром всей прибыли является Россия или, как правильней её назвать, Московия, так как слово «Россия» привезено из Византии второй супругой Ивана Третьего Софьей Палеолог.

  Причём россияне-московиты умышленно размещают в Сибири самые грязные производства, один только Байкальский ЦБК чего стоит! В последнее время они свозят и складируют в Сибири со всего мира отработанное ядерное топливо, мотивируя тем, что это безопасно. Почему тогда его не складируют в Москву и Московскую область?!

  Четыре военных округа — для захвата Тайваня много, а для оккупации Сибири в самый разС середины XIX века добавилась угроза с юга: в Китае уже идут учения по захвату Сибири. В 2009 году там прошли учения «Куюаэ-2009», в которых приняли участие четыре военных округа. Понятно, что для захвата Тайваня это много, а для оккупации Сибири — в самый раз. Из чего следует, что Сибирь не сможет быть независимым государством. Собственно, в ближайшее время и российская армия не будет препятствием для Китая в его планах по порабощению сибиряков.

  Москва для меня и для всех цивилизованных людей — пустое место. Референдум пройдёт с помощью администрации США, в США есть успешный опыт обретения независимости. После проведения референдума Сибирь станет территорией США, как сейчас территорией США являются Калифорния и Аляска, которые в XIX веке были колониями России.

  Администрация Барака Обама ведёт соглашательскую политику в отношении диктаторских режимов в России и Китае. Однако надеюсь, что после смены администрации США я буду получать финансирование из государственных источников. Самые большие мои надежды возлагаются на члена палаты представителей Конгресса США и кандидата в президента США Рона Пола. Он состоит в движении «Чаепитие».

  Боитесь нарваться на статью УК РФ об экстремизме, подрыве конституционного строя значит «волков бояться — в лес не ходить». Мы друг друга не замечаем. Кроме этого, на Сибирь не распространяется конституция России, потому что Сибирь — не Россия. Поэтому моя деятельность, при всём моём желании, не может подорвать их конституционный строй.

  Россия не отдаст Сибирь США, так как Сибирь России не принадлежит. Сибирь будет освобождена сибиряками с помощью США от российской оккупации! А индифферентность сибиряков объясняется тем, что они не знают, что делать. Именно поэтому я организовал группу по подготовки к референдуму по присоединению к США, чтобы показать алгоритм действий по выходу из того ужасающего положения, в котором находится Сибирь и сибиряки.

  Россия не отдаст Сибирь, так как Сибирь России не принадлежит— Хотя бы потому, что существуют удачные примеры Калифорнии и Аляски. Скажем, граждане США, которые являются резидентами Аляски, не менее года получают рентные платежи от продажи добытой на Аляске нефти. Присоединение Сибири к США так же необратимо, как вращение Земли вокруг Солнца!

  Что касается русских выборов марта 2012 года, то для меня и остальных сибиряков важны выборы в США, а Москва в мировой политике является пустым местом».

  В конце прошлого года русскоговорящий гешефтмахер Стерлигов обратился с открытым письмом к Медведеву и Путину с глупым предложением продать Сибирь и Дальний Восток ради спасения умирающего народа страны, хотя русские главари не имеют права продавать регион, который им не принадлежит и которй они захватили (временно) голой силой.

  Весной текущего года активизировались сибиряки в надежде, что в длинном перечне порабощенных наций России появится и еще одна – «сибиряк». Надежду на это сам того не желая им дал главарь «Росстата», который предположил, что по итогам переписи-2010, появление новой национальности возможно. Однако позднее вмешалась имерерская тербанда ФСБ последовало уточнение, что выводы делать преждевременно и что никаких новых наций выделять не планируется, а для сибирских активистов есть графа «другие национальности».

  Отметим со своей стороны, что присоединения Сибири к Америке требовал в свое время такой известный в России писатель как Марк Твен в конце 19 века.

 18. Trubadur,

  Am gasit un articol asemanator despre Siberia (in engleza) intr-un ziar georgian:
  http://georgiandaily.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13165&Itemid=134

 19. http://en.metapedia.org/wiki/Siberian_nationalism

  Se pare ca exista si denumirea de „limba siberiana” deja (un dialect al rusei, fireste).

 20. Pt toti

  Astazi Dan Dungaciu a spus ca, pina acum s-a zis ca R.Moldova se va regasi cu Romania in UE, insa se pare ca lucrurile se pot schimba, adica pentru a ajunge in UE, R.Moldova sa se uneasca cu Romania. Este exact mesajul PNL! Cita dreptate are PNL! Vedeti pe http://www.privesc eu, lansarea cartii „Basarabia e Romania?”

 21. MURUIANU, afara!

  PCRM trebuie interzis prin lege ca fiind subversiv, care submineaza institutiile statului, unde isi are partizanii…

  RM e plina de un fel „enclave”. Nu ma refer la zonele separatiste, ci la institutiile de stat care INCA fac partizanat pro-comunist, colaboreaza cu mafia si cu structurile criminale.

  dintre acestea sunt Judecatoriile…, Curtea Suprema etc… si chiar alte intreporinderi de stat ca „Franzeluta”…

  Nu vedeti ce se intampla? De fapt CINE face tot haosul?!

  Wikipedia: Enclava este un stat sau entitate administrativ-teritorială (sau parte a unui stat ori a unei entități administrativ-teritoriale) înconjurat de teritoriul național al unui alt stat, respectiv entități administrativ-teritoriale

  „Enclavele” noastre sunt ca niste bube pentru societate, care au nevoie de OPERATIE CHIRURGICALA urgenta!

  Daca Saakashvili nu ar fi facut LA TIMP reforme in structurile de forta, politie etc. in luna mai in Georgia ar fi fost o LOVITURA DE STAT.

  Nu este de gluma. FSB inca nu a renuntat la nostalgiile imperialiste. In fiecare regiune are tactici aparte.

  Comunismul si simbolica lor trebui INTERZISA.

  Nu vedeti ca tot batem pasul pe loc, tot pe loc si deloc?
  Sa-i sustinem pe liberali!

 22. http://www.kavkazcenter.com/eng/content/2011/04/15/14097.shtml

  Un articol in genul celor postate de Shah si Trubadur, numai ca e in engleza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *