Tanase d/e papusi rusesti. Noi – d/e Unire. Poate macar acest articol va aparea pe unimedia.md

Aseara am scris articolul precedent, despre exit-poll, pe care l-am plasat si pe vox.publika.md, unde nu a fost cenzurat, insa pe www.unimedia.md nu a aparut nici MACAR azi dimineata. Exact asa s-a intimplat in seara zilei de 28 noiembrie 2010, CIND AM POSTAT UN ARTICOL LA ORA 20.00, CARE NU A APARUT DECIT A DOUA ZI. Coincidenta este stranie, iar lucrurile sint suspecte, pentru ca alte materiale au aparut pe coloana a dreapta a portalului, la bloguri.

Acum, republicam articolul lui Constantin Tanase din „Timpul”: „R.Moldova, tara papusilor politice”. Noi spunem, de multa vreme, ca cei de la Putere, din Parlament, din Guvern sint papusi trase de sfori de papusari rusi. Sint doua salvari:

1. Adoptarea Legii Lustratiei de catre AIE, ca TEST, prin care sa ne demonstreze ca liderii politici cocotati la Putere si gastile lor nu se tem sa fie deconspirati. Mai bine ar recunoaste imediat ca au fost kaghebisti.

2. Sa incepe sa propage PL si PLDM – urmind exemplul PNL – NECESITATEA UNIRII, PINA IN 2012, CU ROMANIA. Sa ridice lumea cu acest mesaj unit, consolidat si sprijinit de societatea civila, de presa si sa se ajunga la alegerile parlamentare anticipate intr-un front comun unionist.

ALTA SALVARE DE COMUNISM NU EXISTA. Avind in vedere populatia noastra paternalista si, sarmana, disperata si influentabila, sa facem si un lucru bun: daca aceste partide ar urma exemplul PNL de a spune adevarul, cel putin jumatate din societatea noastra ar accepta acest adevar. Daca PL, PLDM, PPCD, chiar si PD nu o vor face, inseamna ca toti sint papusi rusesti. Toti, fara exceptie.

Daca nu vreti sa fiti alaturi de PNL in acest mesaj obiectiv, necesar si salvator, fiti alaturi de Forul Democrat al Romanilor, care a spus acelasi lucru si a cerut Guvernelor de la Chisinau si Bucuresti sa faca demersurile necesare pentru a se realiza Unirea celor doua state romanesti pina in anul emblematic 2012, cind se implinesc 200 de ani de la rapirea acestui pamint romanesc de catre rusi.

Vitalia Pavlicenco

CONSTANTIN TANASE: „R.Moldova, tara papusilor politice”

„Vineri, Vlad Filat ne-a sugerat numele „păpuşarului” – Vlad Plahotniuc. Declaraţia lui confirmă faptul că războiul din sânul Alianţei a intrat într-o nouă fază şi că după alegerile locale acesta va continua cu şi mai multă cruzime. Acum este clar că o pace, fie şi strâmbă, în sânul actualei Alianţe pare imposibilă. Iar aceasta înseamnă că vin alte alegeri, după care se va constitui o altă alianţă, una ce ar putea dura prea mult… Cui convine acest nimicitor război dintre componentele Alianţei? R. Moldova? Categoric, nu.

Nu mă părăseşte senzaţia că R. Moldova e un teatru provincial de marionete, iar liderii noştri politici sunt păpuşi, mici actoraşi într-un joc regizat de alţii. Chiar şi Plahotniuc, supranumit „păpuşarul”, este şi el o modestă păpuşă, iar adevăratul păpuşar se află în altă parte. Pentru că nu de la Chişinău se trag sforile – Moldova e ţara păpuşilor, nu a păpuşarilor politici…

…iar misiunea păpuşarilor e să menţină R. Moldova sub umbrela spartă a Moscovei, să n-o admită în spaţiul de cultură, civilizaţie şi securitate europeană şi euroatlantică. Şi această situaţie va continua atâta timp cât noi, în loc să alegem în vârful piramidei bărbaţi politici de caracter, alegem păpuşi. Păpuşi jucate de ruşi! Când scriu aceste rânduri, nu cunosc rezultatele exit-poll-ului pe Chişinău. Dar asta schimbă oare situaţia?”

 

Loading Facebook Comments ...

102 Comments

Add a Comment
 1. Pentru domnii Liviu si Mircea:

  Multumesc de sugestii, dar din pacate dupa cum am marturisit nu cunosc limba lui Pushkin ! Nici ‘moldoveneasca’ in caractere chirilice nu o cunosc, doar limba româna, mai bine, mai rau, deh, motto-ul meu este: Nobody’s perfect! (not even our distinguished lady Mrs Pavlicenco!)
  Chiar si asa, lecturarea elucubratiilor bine ametite de votca de pe site-ul lui Garbuz intr-o româna foarte defectuoasa (asa mi s-a parut mie cel putin), plus distorsionarile rau voite pseudo-istorice iti aduc aminte de sovietismul care arata o oglinda ce distorsiona totul in mod voit, upside down, cu susul in jos……Metodele neo-coloniale rusesti (FSB, etc) sunt destul de ‘crude’ si nerafinate in spatiul dintre Prut si Nistru ca sa nu mai vorbim si de dincolo de……miroasa a votca ieftina de la o posta!

  Dozo arigato Sushi-san, intr-adevar ‘perfidul Albion’ nu se lasa ! noi cerem socoteala pentru baii europeni cheltuiti fiecum de unii de altii, sau de cei ce se fac ca nu vad, nu aud, nu au mancat usturoi si nici gura nu le miroase……

  Dar, last but not least, stimatei doamne al carui blog public il populam si noi cu opinii mai mult sau mai putin ‘dorite si agreeate’, un citat din George Orwell care il recomand spre citire tuturor: ‘keep the aspidistra flying!’ a se vedea http://en.wikipedia.org/wiki/Keep_the_Aspidistra_Flying

  cu stima al vostru coleg de discutii,

  Dr Rod London, Regatul Unit

  PS va urma o analiza a Apelului in curand, dupa ce ma voi intoarce peste week-end de la Brussels unde din nou ma voi bate cu morile de vant birocratice (ha, ha, credeti ca numai la dvs exista birocratie?)

 2. Stimata doamna Pavlicenco,

  Iata pe ce merg banii mei ai contribuabilului britanic in Republica Moldova de care in mod indirect sau chiar DIRECT beneficiati si dvs.
  a se vedea la:
  http://ukinmoldova.fco.gov.uk/en/about-us/working-with-moldova/development1/dfid-past-and-current-projects

  Daca va doriti un partid modern, democratic, trebuie sa afisati totala transparenta stimata doamna, deci va rog sa nu-mi mai scrieti ca nu ma priveste, dimpotriva ne priveste pe toti europenii cum se cheltuiesc banii in RM si ce strategii si politici au partidele, chiar si cele mai micute!

  Iar, afirmatia dvs ca sunteti europeana ca doar aveti si pasport romanesc mi se pare cel putin aroganta (afirmatia nu dvs!!!), ca si cum ati spune ‘dupa mine potopul’ nu ma intereseaza de ceilalti concetateni ai mei care nu sunt (inca) ‘europeni’!!!!

  Basarabenii, sau cum doriti sa-i chemati SUNT si au fost intodeauna EUROPENI stimata doamna, dar europenismul modern trebuie dobandit, trebuie educat!

  Cu aceeasi stima,

  Dr Rod Lodon, Regatul Unit (sau din ‘Perfidul Albion’ cum l-au chemat vecinii nostri dragi de peste maneca)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *