Tanase d/e papusi rusesti. Noi – d/e Unire. Poate macar acest articol va aparea pe unimedia.md

Aseara am scris articolul precedent, despre exit-poll, pe care l-am plasat si pe vox.publika.md, unde nu a fost cenzurat, insa pe www.unimedia.md nu a aparut nici MACAR azi dimineata. Exact asa s-a intimplat in seara zilei de 28 noiembrie 2010, CIND AM POSTAT UN ARTICOL LA ORA 20.00, CARE NU A APARUT DECIT A DOUA ZI. Coincidenta este stranie, iar lucrurile sint suspecte, pentru ca alte materiale au aparut pe coloana a dreapta a portalului, la bloguri.

Acum, republicam articolul lui Constantin Tanase din „Timpul”: „R.Moldova, tara papusilor politice”. Noi spunem, de multa vreme, ca cei de la Putere, din Parlament, din Guvern sint papusi trase de sfori de papusari rusi. Sint doua salvari:

1. Adoptarea Legii Lustratiei de catre AIE, ca TEST, prin care sa ne demonstreze ca liderii politici cocotati la Putere si gastile lor nu se tem sa fie deconspirati. Mai bine ar recunoaste imediat ca au fost kaghebisti.

2. Sa incepe sa propage PL si PLDM – urmind exemplul PNL – NECESITATEA UNIRII, PINA IN 2012, CU ROMANIA. Sa ridice lumea cu acest mesaj unit, consolidat si sprijinit de societatea civila, de presa si sa se ajunga la alegerile parlamentare anticipate intr-un front comun unionist.

ALTA SALVARE DE COMUNISM NU EXISTA. Avind in vedere populatia noastra paternalista si, sarmana, disperata si influentabila, sa facem si un lucru bun: daca aceste partide ar urma exemplul PNL de a spune adevarul, cel putin jumatate din societatea noastra ar accepta acest adevar. Daca PL, PLDM, PPCD, chiar si PD nu o vor face, inseamna ca toti sint papusi rusesti. Toti, fara exceptie.

Daca nu vreti sa fiti alaturi de PNL in acest mesaj obiectiv, necesar si salvator, fiti alaturi de Forul Democrat al Romanilor, care a spus acelasi lucru si a cerut Guvernelor de la Chisinau si Bucuresti sa faca demersurile necesare pentru a se realiza Unirea celor doua state romanesti pina in anul emblematic 2012, cind se implinesc 200 de ani de la rapirea acestui pamint romanesc de catre rusi.

Vitalia Pavlicenco

CONSTANTIN TANASE: „R.Moldova, tara papusilor politice”

„Vineri, Vlad Filat ne-a sugerat numele „păpuşarului” – Vlad Plahotniuc. Declaraţia lui confirmă faptul că războiul din sânul Alianţei a intrat într-o nouă fază şi că după alegerile locale acesta va continua cu şi mai multă cruzime. Acum este clar că o pace, fie şi strâmbă, în sânul actualei Alianţe pare imposibilă. Iar aceasta înseamnă că vin alte alegeri, după care se va constitui o altă alianţă, una ce ar putea dura prea mult… Cui convine acest nimicitor război dintre componentele Alianţei? R. Moldova? Categoric, nu.

Nu mă părăseşte senzaţia că R. Moldova e un teatru provincial de marionete, iar liderii noştri politici sunt păpuşi, mici actoraşi într-un joc regizat de alţii. Chiar şi Plahotniuc, supranumit „păpuşarul”, este şi el o modestă păpuşă, iar adevăratul păpuşar se află în altă parte. Pentru că nu de la Chişinău se trag sforile – Moldova e ţara păpuşilor, nu a păpuşarilor politici…

…iar misiunea păpuşarilor e să menţină R. Moldova sub umbrela spartă a Moscovei, să n-o admită în spaţiul de cultură, civilizaţie şi securitate europeană şi euroatlantică. Şi această situaţie va continua atâta timp cât noi, în loc să alegem în vârful piramidei bărbaţi politici de caracter, alegem păpuşi. Păpuşi jucate de ruşi! Când scriu aceste rânduri, nu cunosc rezultatele exit-poll-ului pe Chişinău. Dar asta schimbă oare situaţia?”

 

Loading Facebook Comments ...

102 Comments

Add a Comment
 1. D.PAVLICENCO!!!CELE MAI FRUMOASE HUIDUELI CU SUERATURI PENTRU O NERUSINATA CARE ASA DE TARE IUBESTE ROMANIA <PE CIT E GATA SA VINDA MOLDOVA LUI PUTIN PRIN MAREA SA <>>.DUMNEATA CE CREZI,KGB,TI-E CUNOSCUTA ACEASTA ABREVIATURA? AI DE ACUM ATITA ARAMA PE FATA CA TE AI INVERZIT DE TOT>SUNA CUNOSCUT?

 2. Dna Pavlicenco,
  azi seara la TeVeu ati enumarat pe toti care poarta vina pentru faptul ca Dodon are ce are…v-ati refacut imediat anticomunista si nu stiu mai ce…de contributia Dvs nu ati mentionat nimic…

  Acum cand se cunoaste ca Dodon a ajuns sub 50% si e in scadere si se prevede un tur al 2-lea, am o intrebare:
  -urmatorul „material” ce tenta va avea? de denigrare in continuare a lui Chirtoaca, sau indemn de consolidare a fortelor democratice proeuropene, de mobilizare a electoratului impotriva comunistilor?

 3. Sefu’, buna intrebare.

 4. не мечтайте о том что павлюченка поддержит киртоакэ во втором туре … у неё другой приказ сверху … также поступит и её сообщник юриваныч …
  гэбэ не дремлит …
  обычно сторонники маргинальных партий (будь то пэнэлэ или комми) поступают так как им будет сказано … зомби, ну что с них взять …

 5. Stimata doamna Pavlicenco,

  Se pare ca-mi puneti vorbe in gura dupa cum cred ca spune o vorba romaneasca 🙂
  Nu am cerut niciunui Forum Democrat al Romanilor (nici nu am auzit de ei, imi cer scuze), ‘sa nu umble cu idei unioniste fanteziste’ probabil ca din graba ati preluat alt citat de la altcineva?
  Oricum aveti o RESPONSABILITATE, va rog nu va ascundeti dupa deget! fie ca politician fie ca reprezentant al PNL sa nu umblati cu ciori vopsite, tot pe romaneste. Din nou imi cer scuze, ‘moldovineste’ nu am invatat la universitate, doar dulcea limba romaneasca, pe care o stimez si o pretuiesc in mod deosebit.
  Nu e o SARCINA deci sa mobilizati fortele anti-comuniste, asta e o atitudine pur SOVIETICA stimata doamna pe care o afisati, nimeni nu va traseaza sarcini, ci aveti DATORIA sa va mobilizati contra fortelor comuniste, o datorie de principiu, pe care se vede ca nici acum nu-l aratati! Sau eu nu l-am vazut?
  Deci, se pare, nu aveti ‘onoare’ in a demisiona, dupa cum marturisiti dumneavoastra, ca vorba cea, societatea nu e suficient de democratica? Interesanta atitudine!
  Mi se pare, imi cer scuze a priori, (dar stilul meu este pur britanic DIRECT si la obiect), o ATITUDINE absolut HIPOCRITA, va rog din nou cu stima sa veniti cu contra-argumente!
  Ceea ce nu inteleg totusi este distanta mare intre ‘ a cere unirea’ si a ‘propune unirea’…cum doar propuneti, asa sa va aflati in treaba? Si eu ma pot afla in treaba si sa propun schimbarea culorilor de pe steagul britanic in albastru, alb si roz, in loc de rosu, ca deh, rosu e prea comunist, nu?
  Mi se pare pura DEMAGOGIE, si va rog sa ma credeti ca nu ‘ma fac mort in papusoi’ cum spuneti dvs, simpatica expresie, care am auzit-o in alta varianta mai colorata de altfel…..
  Va rog insistent sa veniti cu argumente CLARE, RATIONALE, fara atacuri la persoana, cu un limbaj sper civilizat, care in general va caracterizeaza pana acum!, dar sa nu mai imi atribuiti asociatii si idei care nu le-am exprimat deloc, sunt pentru un dialog civilizat, (fara expresii cu diverse obiecte pierdute prin porumb, sau papusoi ca sa-i dam o tenta locala daca doriti).
  Deci, cu stima, din nou, astept o replica clara, onesta, si LA OBIECT,
  Cu stima si in asteptarea un dialog constructiv,
  Dr Rod London, Regatul Unit

  PS sperand ca si acest mesaj, va apare fara a fi cenzurat pe blogul dvs.

 6. e straniu cum un lider politic poate sa-si continue existenta (politica) atunci cand a primit vreo 200 de voturi la alegeri. Explicatii, Doamna Pavlicenco, noi stim bine ca D-vstra puteti sa ne oferiti. ”Ca oamenii stiau ca eu nu o sa fiu primar, de aia nu au votat”. Si totusi, nu va sperie gandul ca in Chisinau nu aveti nici 200 de ‘unionisti’ puternici, pe care nu ii sperie gandul ca votul lor nu va conta intr-un final, dar sa va voteze din principiu. Nici 200. D-vstra probabil aveti mai mult de 200 de rude si ‘buni prieteni’ prin Chisinau.

  Iar in acest context, din moment ce pretindeti ca sunteti un politician adevarat si ca aveti valori europene, cultura politica, etc – nu considerati ca ar fi necesar sa demisionati de la carma partidului care, evident, il omorati prin leadershipul D-vstra? Oare nu mai sunt oameni care pot sa conduca acest partid? Oare nu considerati ca dupa astfel de esec (deja a cata oara!), ar trebui sa va retrageti din politica, care evident nu va primeste.

  Eu cred ca daca ani de zile nu reusesti sa convingi macar 200 de oameni sa te voteze, indiferent de sansele tale electorale, ai intrat deja in etapa de realitate proprie – in care toti va sunt dusmani, toti comploteaza contra D-vstra, toti sunt mai rai si netrebnici, mai coruptibili si corupti.

  Inainte ma amuza entuziasmul D-vstra, verva si argumentele prezentate. Acum mi se pare deplorabil. E trist. E pur si simplu trist ce va faceti.

 7. pentru SEFU” EU STIU RASPUNSUL LA INTREBAREA TA :
  „Individa „va continua sa atace pe Chirtoaca si AIE 2. Asta ii este sarcina si .. meseria …

 8. postul de radio “EUROPA LIBERA” despre Transnistria:
  17 Decembrie 2010:
  http://www.europalibera.org/content/article/2251409.html

  Ilie Ilaşcu:
  „Replica Chişinăului nu va fi niciodată acea dorită de întreaga populaţie. Pentru că o mare parte, în toate partidele aşa-zise democratice sunt infiltraţi „oamenii sistemului”. Nu cred că trebuie să mai lămuresc cuiva ce înseamnă „oameni ai sistemului” – oameni ai trecutului, oameni cu viziuni pro estice, în toate partidele.

  Eu am anlizat toate listele electorale, care sunt acuma, şi în toate în primii 10-15 sunt câte cinci-şase-şapte oameni ai sistemului.

  Şi care lucrează ca picătura chinezeasă întotdeauna. De aceea, ruşii şi-au implantat oamenii aceştea acolo demult. Ei sunt unii câte 20 de anii, alţii câte 10 ani, alţii cinci ani, vin noi, se schimbă. De aceea nu va face nimic, pentru că, nu-l cunosc pe domnul Osipov, dar de la bun început, de cum a venit la putere, domnul Osipov ce a făcut? A alergat cu jalba în proţap la Uniunea Europeană, să le scoată restricţiile de circulaţie în Europa. Ceea ce s-a şi întâmplat. Deci, nu cred că Guvernul, Preşedinţia şi Parlamentul a întreprins ceva în această perioadă de detenţie a lui / Vardanean / şi va mai întreprinde ceva.
  Nu au posibilităţi. Şi nici dorinţă nu este.”
  —————————————————————————-
  Dar eu ştiu cine sunt cei de la SIS acum. Nu zic de toţi, dar jumătate sunt încă din cei, vorba rusului, „staraia gvardia”.

 9. Pentru portalu:

  Partidul Popular Creştin Democrat – 0.43%
  Mişcarea social-politică “Ravnopravie” – 0.43%
  Partidul “Casa Noastră — Moldova” – 0.19%
  Partidul “Patrioţii Moldovei” – 0.14%
  Partidul Social Democrat – 0.26%
  Partidul pentru Unirea Moldovei – 0.05%
  Partidul Socialiştilor din Republica Moldova – 0.15%
  Blocul electoral “Forţa a treia” – 0.11%
  Partidul Popular Democrat din Moldova – 0.10%
  Partidul Legii şi Dreptăţii – 0.16%

  Vă sugerez să contactaţi liderii acestor partide cu aceeaşi propunere cu care aţi aplicat doamnei Pavlichenko.Interesant ce raspuns ei va pot spune?
  .

 10. Agenti mascati KGB: evreul IURIE ROSCA Says:
  10/05/2011 la 04:37

  Iurie Roșca – agent FSB al Moscovei
  (VIDEO) – 25 Martie 2011

  http://politicom.moldova.org/news/iurie-roca-agent-fsb-al-moscoveivideo-218551-rom.html

  Traducere din rusă (de Iacob C. Istrati)
  din “Moldavskie Vedomosti” (autor Artur Sitov)

 11. Pentru portalu:

  Partidul Democrat din Moldova -3.03%

  Предложите господам Лупу и Дьякову уйти с политической сцены, т.к., будучи у власти, они не смогли мобилизовать свой электорат проголосовать за „демократические ценности”, которые им предоставила Дем. Партия Молдовы.
  Желательно, чтобы Вы обратились к ним с открытым письмом и подписались своим настоящим именем, а не псевдонимом.

  P.S. А Павличенко – наш respеct.
  Побольше бы таких политиков.

 12. Vreau sa constat faptul ca nu a fost niciodata un asemenea aflux de gunoaie frustrate pe acest blog.
  S-au pomenit ca nu au unde sa-si exprime frustrarile de loser.
  Va da-ti seama in ce hal au ajuns acesti zombies?
  Sa intre pe blogul liderului unui partid extraparlamentar si sa scuipe venin din cauza ca idolii lor de carton sunt si ei niste losers.
  E rau de tot cu voi, viermilor.
  Fiti atenti, riscati sa ramaneti fara oase de pe masa stapanilor vostri.

 13. Politica rusa a Pukinistilor…

  Березовский: Путин дурак и ненавидит чеченцев

  Время публикации: 6 июня 2011 г., 14:23

  В интервью Ксении Собчак отец русской «цветной» революции и лидер русской демократической оппозиции в эмиграции проф. Борис Березовский засвидетельствовал, что Путин «просто ненавидит чеченцев».

  Профессору такие вещи лучше знать, так как он тщательно изучил, чем дышит Путин, перед тем, как предложить его Ельцину на высокопоставленные должности в России: сначала главарем тербанды ФСБ, а затем русским премьером.

  Отвечая на вопрос о том, кто привел Путина во власть, лидер русской демократической оппозиции указал:

  «Чеченская война. Менталитет пораженцев был непригоден для строительства нового государства, началась война, которая от начала до конца была спровоцирована ФСБ.

  И тогда я сказал: «Володь, комплексов больше нет — чеченцы считают, что они проиграли, а мы — что мы выиграли. И эта победа — это не флаг над Грозным, эта победа в головах, мы цели достигли. Теперь нужно остановиться». Путин был не согласен, он пошел дальше, ну пошел и пошел, он же принимает решения».

  На вопрос о том, почему Путин был не согласен и какие были на то аргументы, Березовский заметил: «Внутренне он просто ненавидит чеченцев».

  Говоря о будущем России, видный русский демократ заявил, что не связывает его с Путиным.

  «Эти люди, элита России, хотят жить нормально и цивилизованно, они хотят вывести бизнес за пределы страны. Кроме того, я считаю, что в последнее время стало понятно, что Путин — дурак.

  Дело в том, что проживая после развала СССР в Петербурге, Путин некоторое время активно работал с местными криминальными бандами, выступая в роли «разводящего» и участвуя в «разборках» между разными ОПГ.

  Бандиты поручали Путину «разборки», т.к. он был офицером ФСБ и имел определенный авторитет в этой связи. Известна также и кличка Путина в криминальных кругах Петербурга – «Глист».

  В ходе одной из таких «разборок» с чеченцами, в которой с чеченской стороны участвовал известный в конце 80-х начале 90-х годов криминальный авторитет Хоза, Путин был жестоко унижен. Хоза отобрал у Путина пистолет «ТТ» и при всех надавал ему пинков под зад. На этом «разборка» закончилась.

  Эта, в общем-то, известная история в криминальных кругах Петербурга и стала причиной глубокой личной ненависти Путина к чеченцам.

  Хоза был убит 22 декабря 1994 года в Москве рядом со станцией техобслуживания автомашин киллерами тогдашней ФСК (ныне ФСБ), через 11 дней после начала вторжения российских войск в Чечню.

 14. Pt voluntaru si pentru tori frustratii care ii apara KGB-istii de la putere si ma ataca pe mine

  Abrevierea KGB e cunoscuta, la sigur, precum arata si documentele de arhiva – http://www.pavlicenco.md/2008/11/26/la-solicitarea-lui-ndabija-postam-killerii-redesteptarii-nationale/ – lui Ghimpu, precum si lui Filat. care a servit in trupele de securitate, si celor de la KGB. Nu mai spun de comunisti. Eu nu am avut niciodata nimic in comun cu KGB-ul, decit ca l-am urit. Ca redactor-sef la ziarul PFD Mesagerul, am publicat un studiu ce facea KGB-ul cu oamenii, acum nu imi amintesc autorul, era unul strain. Pentru ca nu cunosc si cum functiona, nu pot definitiva Legea Lustratiei si nu gasesc adepti sa ma ajute, pentru ca nu am prieteni printre cei de la KGB, nu am avut, iar cei care stiu, nu vor. Cereti-i sa faca Legea Ghimpu, care are prieteni acum si patroneaza KGB-ul, pe care, poate, il „cunoaste” de mai demult.

  In schimb, am Ordinul National al Romaniei pentru Merit in Grad de Comandor si sint mindra de asta, plus cetatenia romana, cu toata familia, din 1992, cind fiica-mea invata la Bucuresti, la liceul de muzica „Dinu Lipatti”. Mama mea a fost invatatoare, a invatat la Iasi, iar sotul meu a pregatit sase doctoranzi din Romania (nu mai spun de cei din RM). Sint romannca si unionista, nu ca idolii vostri, conjuncturisti. Am luptat contra lui Voronin, cind idolii vostri, fosti KGB-isti, il votau sau, Chirtoaca, ne invata cum sa il votam – http://www.pavlicenco.md/2010/12/15/chirtoaca-filat-despre-4-aprilie-2005/ In general, in trista zi de 4 aprilie 2005 eu eram in Romania.

  Idolii vostri nu stu sa construiasca aliante, sint aroganti, hulpavi, construiesc scheme mafiote si fac de rusine nationalismul, romanismul si liberalismul. La vorbe sint buni – la fapte sint jalnici.

 15. Pt AGENTURA KGB

  Ati pus acest material pe blogurile agentilor KGB – Ghimpu, Filat, Lupu si o gramada de altii, cuibariti prin partidele de la putere? Stiati ce mi-a spus mie istoricul Stavila? „Doamna Pavlicenco, este absolut clar ca Dvs. luptindu-va atita in Opozitie si nefiind in Parlament, nu aveti nimic in comun cu KGB-ul. daca veati, erati in Parlament”. dar de ce sa imi spuna Stavila, eu stiu singura ca nu am avut nimic cu nimeni. Sint curata, nesantajabila si lupt contra celor care nu au avut grija sa lupte contra comunistilor.

 16. Pt portalu

  Cum credeti? De unde ia acum Chirtoaca voturile care nu-i ajung sa se faca turul doi? De la partidele extraparlamentare, la sigur. Toti cei din Comisie sint angajati, au misiuni si pun buletinele votate pentru noi la Chirtoaca, e clar. daca CEC ne va da voie sa numaram, poate vom spune ca nu e asa. dar noi credem ca e asa. Nu a spus Plesca la Publika TV cuma fost sunat in alegerile trecute si i s-a spus cite voturi au fost puse la altii?

  Explicatii, Doamna Pavlicenco, noi stim bine ca D-vstra puteti sa ne oferiti. ”Ca oamenii stiau ca eu nu o sa fiu primar, de aia nu au votat”. Si totusi, nu va sperie gandul ca in Chisinau nu aveti nici 200 de ‘unionisti’ puternici, pe care nu ii sperie gandul ca votul lor nu va conta intr-un final, dar sa va voteze din principiu. Nici 200. D-vstra probabil aveti mai mult de 200 de rude si ‘buni prieteni’ prin Chisinau.

  Iar in acest context, din moment ce pretindeti ca sunteti un politician adevarat si ca aveti valori europene, cultura politica, etc – nu considerati ca ar fi necesar sa demisionati de la carma partidului care, evident, il omorati prin leadershipul D-vstra? Oare nu mai sunt oameni care pot sa conduca acest partid? Oare nu considerati ca dupa astfel de esec (deja a cata oara!), ar trebui sa va retrageti din politica, care evident nu va primeste.

  Da, toti sint corupti, in afara de ai nostri. Eu am participat la alegeri ca sa imi promovez oamenii din toata republica, in caz contrar nu aveam acces la TV. Ce nu e clar aici? Si daca nu ar fi furate voturile, ceea ce nu e de crezut – de ce atita ura si atacuri, daca am luat putin? Ce va intereseaza pe voi voturile PNL, daca aveti miile voastre? Inecati-va cu ele, care e problema?

  Voi sinteti de deplins pentru ca sinteti lasi, fricosi, fara caracter si va e ciuda ca nu puteti fi cu demnitate. In partidele voastre asta e interzis.

 17. Pt Sefu’

  As mai vedea cine se respecta sa va raspunda la intrebari. Voi va desfaceti d eciuda ca eu va raspund, pentru ca altii va trateaza de gunoaie si nimeni cu voi nu discuta.

  Eu am spus ce am avut despre Chirtoaca. Eu nu pot sa nu spun. Vrafuri de materiale am dat la presa contra comunistilor cind eram deputat. Si presa nu publica. Atunci nu aveam blog, mai turziu am avut si am publicat. Luati articolele mele de la inceputul blogului.

  Chirtoaca e deja sprijinit d enoi prin voturile pe care membrii comisiei le pun la PL, la sigur. De aceea, ne-au lasat putine sa fie ale noastre si, ori cu ele, ori fara ele, e tot acolo. Luptati sa vi-l faceti Primar. Noi nu avem obligatii fata de PL. daca are nevoie de noi, sa ne spuna. daca sint aroganti si nu au nevoie de sprijinul nostru, nu ne bagam cu de-a sila peste nimeni. De doua ori am sprijinit pe altii – in 2007 pe Chirtoaca si la 29 iulie 2010 PL, PLDM si AMN. Nimeni nu a spus nici un mersi. Desi i-am invitat la sedintee Consiliului politic si am dorit cooperare. ne-au refuzat. Inseamna ca nu le trebuim, sintem niste inscte netrebuincioase si lasati-ne in pace. Clar? Vrem s avedem spectacolul nerecunoscatorilor pina la capt. Mai ales ca toti sint sopirle rusesti – ei sint, nu noi – cu Lucinschi in spate, prieten cu hadarca, Salaru, Ghimpu, cu altii. Noi nu sintem prieteni cu prorusii si KGB-istii.

 18. d-na Pavlicenco, care a fost comisionul dumnevoastra achitat de comunisti pentru denigrarea AIE.

 19. Dna Pavlicenco
  Reproduc un pasaj din ce ati scris pentru valenta putin mai sus „Fortele democratice nu au identitate, mesaj, sint populiste si vorbesc de Europa, dar se gindesc la Moscova”. Sa inteleg ca Dumneavoastra considerati ca partidele nu sint democratice dar toti intr/o oala se transforma in forte democratice?

 20. Pt dr Rod London

  1. Am avut in vedere altceva. sa cunoasteti Apelul Forului Democrat al Romanilor si sa il apreciati cum merita si sa intrebati partidele pe care le sprijiniti ce atitudine au fata de el. Vi-l postez aici. FDRM e pe aceeasi pozitie ca si PNL.

  2. Cu „cioara vopsita” umbla PL si PLDM. nii au spus ca sint unionisti, apoi au uitat si de cuvintul romanism, iar in altii au crezut oamenii ca sint nationali, dar ei sint prorusi.

  3. Nu avem nici o DATORIE. datorie au avut PL. PLDM, PD si, anterior, AMN sa lichideze comunismul din Moldova. Nu au fact-o. Acum platesc. Noi nu sintem la guvernare.

  4. Nu demisionez si am spus de ce – nici de amenintarile unor anonimi, nici prin Statut, nici pina nu gasim un tinar sa preia stindardul actual al PNL si sa asigure functionalitatea partidului. Pina atunci nu va pierdeti timpul cu intrebarile. Nu ma inteeseaz ace credeti dspre asta.

  5. Ipocriti sinteti voi, care sprijiniti conjunctuisti. sa stiti ca pe mine nu ma impresionati prin cuvintul”britanic”.

  6. Noi propunem sa se discute despre Unire. Dupa care, o populatie informata, va decide altfel. Forul Democrat al Romanilor „cere” Unirea de la cele doua Guverne. Acum v-am facut toate precizarile.

  7. ce vreti sa faceti Dvs. ca sa „va aflati in treaba” pe noi nu ne intereseaza, sinteti un simplu cetatean, deciziile noastre sint ale partidului. Nu ma intereseaza asemenea comparatii stingace.

  8. Voi veni cu neatacuri la persoana cind voi vedea asemenea postari civilizate pe blogul meu. Chiar vreau sa vad cum ii indemnati pe vizitatori sa aiba un limbaj civilizat – inca nu am vazut asa ceva.

 21. Pt haiduc

  Am raspuns in alte raspunsuri. Cautati si cititi. Si ar fi bine sa ii intrebati pe cei cu milioanele, noi am cheltuit in alegeri o suma infima.

 22. „Voi va desfaceti d eciuda ca eu va raspund, pentru ca altii va trateaza de gunoaie si nimeni cu voi nu discuta.” – uite aici, chiar stati stati fara griji, ca gunoaie nu ne considera nimeni, in comparatie cu Dvs, care nu ratati ocazia sa bagati o replica acida celor care va critica.

  Si totusi: comunism sau nu?

 23. Bravo FILAT, Bravo Chirtoaca, Unire iubiti compatrioti!

  Ca daca nu ne vom uni si nu ne vom sustine unul pe altul, cum vom izbandi? Vedeti ca suntem iar in pericol sa vina porcii la putere?!!

  Slava Domnului ca, iata, deja rezultatele sunt bune, iar in turul 2 o sa le dam lovitura de gratie!

  TRAIASCA Chirtoaca, Traiasca Filat, Traiasca Romanii basarabeni uniti si patrioti!

 24. da, ca sa nu uit>:
  Jos komunistii, Jos Dondonel, Jos cei care i-au sustinut direct sau indirect, constient sau din prostie…

  Jos spurcaciunile de tot soiul, Jos lichelele, Jos vandutii si…
  Jos tradatorii, Jos mafia si papusarii, Jos gunoaiele si zoaiele…

  Jos!

 25. Stimata doamna,

  In mod punctual deci si civilizat (ca si pana acuma de altfel):
  1. Dupa cum v-am spus nu cunosc acest apel, sau acest Front si va rog din nou sa nu imi atribuiti vorbe care nu le-am spus! Nu sprijin NICI un partid din RM, va rog sa luati in considerare acest lucru f important, comunistii imi repugna prin definitie. Dar ma intereseaza nespus fenomenul ‘moldovenesc’ atat pe mine cat si pe studentii mei.
  2. Parerile dvs exprimate in SPATIUL PUBLIC sunt adesea contradictorii or mi s-a spus ca asta pe romaneste inseamna ‘a umbla cu cioara vopsita’
  3. Faptul ca nu sunteti la guvernare (cu asemenea rezultate infime, ma intreb?) nu va ‘absolveste’ de DATORII morale si mai ales sa nu dati cu noroi in stanga si dreapta, ce este necesar si nu am vazut deloc la dvs este o critica constructiva, echilibrata! Si cei din partidele extra-parlamentare au datorii civice, politice, nu numai o critica continua.
  4. Decizia de demisie, este in intregime a dvs. evident, este o chestiune de ONOARE dealtfel. Faptul ca nu va intereseaza ce se spune despre partidul ce il reprezentati si mai ales la criticile constructive la adresa dvs, faptul ca dvs considerati ca toti ceilalti sunt vinovati, imi arata ca traiti intr-o lume cum spune englezul ‘self-dilusional’ adica va amagiti singura, si cu apa rece! Parerile publicului, chiar daca este strain, conteaza! Suntem toti europeni si traim intr-o mare famile europeana.
  5. Deci, toata lumea in viziunea dvs este ipocrita! Doriti cumva sa va trimit copia dupa pasaportul britanic sa va dovedesc ca sunt englez, sau si asta e un pacat? Nu trebuie sa va ‘impresioneze’ ceea ce sunt, adica britanic, sau noi suntem inferiori ? Mesajul dvs se doreste strict autohton? Traim intr-o Europa larga si parerile celor din spatiul pubic in care dvs gravitati CONTEAZA! Pentru TOTI!
  6. Propunerea (dvs de unire) este absolut goala fara continut. Se poate discuta despre unire la infinit! Ati venit cu solutii concrete, pas cu pas ? NU! Eu cel putin nu le-am vazut, deci astept va rog clarificari, echilibrate si la rece
  7. ‘Sunteti un simplu cetatean’ este o alta atitudine SOVIETICA! adica dvs aveti dreptate deasupra tuturor, in micul meu dictionar asta se numeste AROGANTA! Prin ce sunt comparatiile mele stangace, este foarte simplu sa anulezi ceva dintr-un condei fara a avea contra-argumente CLARE, la obiect! Le astept!
  8. Trebuie sa ne definiti, tuturor, ce intelegeti dvs prin ‘postari civilizate’! Limbajul meu de pana acum, il consider echilibrat si critic, dar fara invective. Va respect in masura in care ma respectati, chiar si in acest spatiu PUBLIC. Faptul ca va deranjeaza o opinie, sau este critica, ar trebui sa va invite la o contra-argumentatie eleganta, cu masura, fara patos (in sensul bulversat al cuvantului). Fiind in spatiul public, din nou, imi face o deosebita placere sa polemizam constructiv, si astept cu nerabdare parerile dvs.
  Va multumesc din nou ca nu ati sters aceste comentarii, si ca de obicei, cu cea mai adanca stima,
  Dr Rod London, Regatul Unit

 26. pavlicenco , un al doilea roşca care ii continuă misiunea-ştafeta.. că roşca deja demult s-a deconspirat.. el şi-a făcut treaba: a descreditat mişcarea unionistă..Ştafeta a luat-o pavlicenco ca nu cumva sa ajunga în mâna unui adevarat unionsit..

 27. dar poporul nu mai este atât de prost .. nu mai voteaza falşii unionişti

 28. catre dr ROD LONDON din Regatul Unit :
  Nu Vă mai chinuiţi , domnule , să-i lămuriţi sau să-i cereţi doamnei sa vină cu argumente ..Roşca este şi a fost agentul KGB -ului rusesc în Moldova. Deoarece nu se mai putea de ascuns cine e el ..dar”treaba” trebuia să continuie ,ştafeta a fost luata de pavlicenco .. simplu si la obiect.. individa nu poate decât să arunce cu noroi in toti -mai putin in comunişti..- pentru a dezbina , a manipula si a descredita cuvântul UNIRE

 29. S-a trezit domnul Filat,in al 13-lea ceas,si-a dat seama ca lupta se da intre comunism si democratie.Bine ca a dat Domnul! Exemplul domniei sale ar cam fi cazul sa fie luat si de altii.

 30. Pt Dr Rod London

  Nu am apucat sa va pun Apelul, ca tocmai imi setam Internetul la casuta de vacanta cu specialistul de la Moldtelecom. iata-l.

  Forul Democrat al Românilor din Republica Moldova cere guvernelor de la Bucuresti si Chisinau sa reuneasca pana in 2012, Basarabia cu Romania
  ——————————————————————————-
  În 2012 se vor împlini 200 de ani de la încheierea Tratatului de pace dintre Rusia şi Turcia, care a prevăzut, între altele, ca teritoriul dintre Prut şi Nistru, ce a aparţinut de secole Ţării Moldovei, să fie anexat Rusiei ţariste. La 16 mai 1812, prin două semnături ale unor furi, a fost să înceapă una dintre cele mai mari tragedii de care a avut parte vreodată un popor care a aparţinut dintotdeauna Europei: cea a Basarabiei, se arata intr-un apel public al FDRM”, preluat de Romanian Global News.
  Într-o anaforă adresată domnitorului Scarlat Calimah, membrii Sfatului Domnesc, îndureraţi de faptul că Moldovei i-a fost furat jumătate din teritoriul ei, aveau să protesteze în acele zile, subliniind că “s-au deosebit din trupul Moldovei partea cea mai bună şi însufleţirea hranei… poate mai mult de jumătate de ţară, într-un cuvânt, tot câmpul şi inima ţării”. Moldova pierdea atunci Marea Neagră, Gurile Dunării, Insula Şerpilor, întregul teritoriu dintre Nistru şi Prut, cu vechile fortăreţe voievodale Hotin, Soroca, Tighina, Cetatea Albă…
  Ocupând Basarabia, Rusia lăţită pe două continente, se vedea mai aproape de Constantinopol, după cucerirea căruia urmând să devină, cum zice Testamentul lui Petru I, “adevăratul stăpânitor al lumii”. Din punctul de vedere al dreptului internaţional, Rusia ţaristă nu avea nici un drept asupra acestui teritoriu, ea a săvârşit o crimă rupând în două Ţara Moldovei, unitatea, istoria, poporul, pământurile ei. Au trecut de atunci aproape două secole. După dezmembrarea URSS, Basarabia a devenit stat independent cu denumirea Republica Moldova.
  Dar calvarul ei – economic, politic, lingvistic – continuă. Acestea, credem, nu pot continua la nesfârşit. Ne gândim la copiii, nepoţii şi strănepoţii noştri, care nu mai au nici un drept să sufere în continuare consecinţele unui tratat criminal, încheiat între două imperii care au dispărut demult de pe hărţile istoriei: Imperiul Ţarist şi Imperiul Otoman.
  Facem apel către guvernele celor două state româneşti: să dea dovadă de înţelepciune şi până la împlinirea a două secole de calvar şi străinie a Basarabiei (a Moldovei de Est) să facă totul ca să înlăture o nedreptate istorică.
  Credem că acestea urmează să depună eforturi dublate de explicaţii la nivel diplomatic partenerilor europeni, ca, împreună cu Societatea Civilă, cu instituţiile academice şi cu asociaţiile neguvernamentale din ambele state, să elaboreze un plan concret de acţiuni care, realizat, ar face ca în anul 2012 Prutul să nu mai fie râu de graniţă, iar cele două Moldove (care azi una se numeşte Republica Moldova, iar cealaltă – România) să revină la ce-au fost de sute de ani: un singur stat european, prosper economiceşte şi cu viitor demn de trecutul glorios al strămoşilor noştri. Voinţa noastră este să fim împreună cu fraţii de sânge, de istorie, de ideal, de unitate europeană. Anul 2012 să fie Anul reunirii noastre!
  Aşa să ne ajute Dumnezeu!
  Consiliul Director al Forului Democrat al Românilor din Republica Moldova:
  Nicolae DABIJA, scriitor, membru de Onoare al Academiei Române (preşedinte); Constantin TĂNASE, director al publicaţiei „Timpul” (vicepreşedinte); Valeriu DULGHERU, şef de catedră, Universitatea Tehnică, doctor în ştiinţe tehnice (vicepreşedinte); Ion BUGA, doctor în istorie, profesor universitar (secretar general); Acad. Mihai CIMPOI, preşedinte al Uniunilor de Creaţie din R. Moldova; Ion COSTAŞ, ex-ministru MAI si al Apărării; Ion UNGUREANU, ex-ministru al Culturii; Acad. Alexandru MOŞANU; Valeriu SAHARNEANU, preşedinte al Uniunii Jurnaliştilor din Moldova; Valerian DOROGAN, prorector al Universităţii Tehnice din R. Moldova; Nina JOSU, preşedintă a Asociaţiei pentru Literatura şi Cultura Română „Astra” – “O.Ghibu”; Alecu RENIŢĂ, preşedinte al Mişcării Ecologiste din R. Moldova; protoiereu Ioan CIUNTU; Mihai PATRAŞ, doctor în ştiinţe economice; Mihai MORĂRAŞ, preşedinte al Filialei FDRM de la USM; Acad. Sergiu CHIRCĂ; Ion DICUSARĂ, doctor în ştiinţe tehnice, preşedintele Aripii Tinere a FDRM; Ion MELNICIUC, doctor în filologie, şef de catedră, USM; Acad. Petru SOLTAN; Aurelian SILVESTRU, doctor în pedagogie, directorul Liceului „Prometeu”; Acad. Ion MAHU, preşedinte al Asociaţiei Veteranilor Armatei Române; Timotei MELNIC, preşedinte al Ligii Pedagogilor; Valeriu Matei, scriitor; Boris MOVILĂ, publicist; Acad. Gheorghe GHIDIRIM; Acad. Anatol CIOBANU; Acad. Diomid GHERMAN; protoiereu Petru BUBURUZ; Boris DRUŢĂ, avocat; Anatol VIDRAŞCU, editor, preşedinte al Asociaţiei „Litera”; Petru MUNTEANU, avocat; Gheorghe MAXIAN, profesor, preşedinte al Filialei Orhei a FDRM; Alexei MARULEA, om de afaceri; Gheorghe PALADE, doctor în isto¬rie; Anton MORARU, doctor habilitat în istorie; Tudor NEGRU, doctor în drept; Ninela Caranfil, actriţă; Vasile TĂRÂŢEANU, preşedinte al Comunităţilor Româneşti din Ucraina; Petru GROZAVU, preşedinte al Asociaţiei „Dunărea şi Marea”; Ilie ILAŞCU, fost deţinut politic; Andrei IVANŢOC, fost deţinut politic; Tudor PETROV-POPA, fost deţinut politic; Alexandru LEŞCO, fost deţinut politic.
  Chişinău, 16 mai 2011

  Restul raspunsului il voi da cind voi avea mai mult timp, acum plec la Chisinau.

 31. Pt Sefu’

  Eu va intreb: Cine a fost la putere doi ani si readuce comunismul? Un partid cu 11 sau cu 7 mii de voturi? halal, in asemenea cazuri, de partide cu milionul de voturi… Imi vine sa rid de voi in hohote. Un milion de voturi cumparate cu faina, macaroane, orez, ulei, bani, votca? Nu va e rusine?

 32. De ce sa-mi fie rusine mie? sunt un muritor de rand, nu fac parte din nici un partid, si nu voi face parte. Doar nu vreau sa vina comii inapoi.
  Ce tine de macaroane si orez – e problema lor. Nu port raspundere pentru asta.
  Ideea ca comunistii inca nu au slabit, ci din contra se consolideaza, iar aici isi au aportul forte multi, inclusiv Dvs.
  Mie imi e in cot cine va fi primar, nu vreau comunism prin definitie.

  Si iarasi revin la intrebarea, de care va eschivati pentru a doua oara:
  – continuati cu criticile la adresa lui Chirtoaca si acum cand ai iesit din cursa sau, totusi, veniti cu un mesaj de consolidare a fortelor de dreapta si de mobilizare a cetatenilor la vot in lupta cu comunismul?

  Doar avem de ales, deh, dintre doua rele, pe cel mai mic rau, nu?

 33. Pentru Sefu’: adica ai fi gata sa accepti chiar si o pseudo-democratie, daca tot ti-e in cot cine va fi primar?

 34. @Cotrutza, de ce pseudo? e democratie, care insa, prinde forte rau pana ce la cetatenii deprinsi sa traiasca sub comanda cuiva de sus, sa fie manati ca o turma de mioare, fara a gandi si a vrea sa schimbe ceva. E si normal asta, dupa zeci de ani de URSS…
  Nu imi e in cot. Sa fi fost Pavlicenco si Dodon in turul doi, evident alegeam Pavlicenco, Buliga, Godea, Busila…numai nu comunismul!

 35. AIE-2 l-a îngropat pe Chirtoacă? Cine e la rând?

  Dacă rezultatul anunţat de CEC (şi dezminţit ulterior tot de CEC!) se păstrează şi Dodon rămâne învingătorul cursei electorale din Chişinău nu avem de ce să dăm vina pe electorat că n-ar fi „votat corect”. Electoratul întotdeauna votează corect şi are dreptate. Aceasta pe de o parte. Pe de altă parte, ar fi la fel de greşit să se dea vina pe Chirtoacă, pentru că nu Chirtoacă a pierdut, ci AIE-2, liderii ei cei frumoşi şi rânzoşi. Dacă tendinţa generală se confirmă şi comuniştii ies învingători la nivel naţional, în linii mari se repetă situaţia din 2001, când în „duminica sângeroasă” de pe 25 februarie electoratul a sancţionat ADR-ul. Ieri, comuniştii şi-au luat revanşa, iar electoratul i-a sancţionat pe cei trei lideri ai Alianţei, demagogia, politicianismul, păunismul (de la păun, ce-şi admiră coada) celor care au crezut că-s napoleoni şi l-au apucat pe Dumnezeu de barbă. Astfel, nu Dodon a învins, ci orientarea pro rusă şi anti-europeană a R. Moldova, la fel cum nu Chirtoacă a pierdut, ci R. Moldova, cursul spre reforme şi integrare europeană.

  Rezultatul scrutinului de ieri este catastrofal pentru Alianţă; liderii ei au fost avertizaţi de nenumărate ori să nu se joace cu focul, eu personal am scris de atâtea ori despre comportamentul iresponsabil al liderilor ei. După perdeaua de fum propagandistică despre integrarea europeană şi „R. Moldova poveste de succes”s-a ascuns o realitate dezastruoasă: o ţară practic neguvernată, un stat bleg şi ineficient, o prăpastie tot mai profundă între cei mulţi şi săraci şi protipendada ghiftuită, formată dintr-o şleahtă de „pragmatici” cinici şi rapace, lipsa oricăror reforme, substituirea intereselor celor mulţi cu interesele personale şi de partid, oportunismul respingător al noii elite, pactizarea cu diavolul în numele intereselor personale ş.a.m.d. şi, vârf la toate, permanentele scandaluri şi certuri între cei trei. Spălatul rufelor în public a devenit pentru unii din ei cauza vieţii lor, sensul ei politic suprem. Chiar şi aseară, la „Fabrika”, parcă făcând a rău şi punând cireşica pe tort, liderul scandalurilor din AIE, Filat, ca un tun de apă, a tras trei porţii de venin, concomitent în trei direcţii: spre Chirtoacă, că nu i-a pupat mâna pentru că l-a retras pe Bodiu, spre Lupu, că nu a retras-o pe Buliga şi spre Godea pentru că e „individ cu bărbuţă”… Atacul lui Filat a fost pur şi simplu descalificant. Cum doreşti să guvernezi mâine dacă tu azi împroşti cu venin în aliaţii tăi? Într-o măsură mai mică, dar nu-s mai breji nici ceilalţi doi. Lumea îi urmărea consternată pe aceştia care nu se ocupau de problemele cetăţeanului, dar de propria lor imagine: mai mult la televizor, decât la treabă, mai mult prin Europa decât acasă în aceşti doi ani bravii lideri ai AIE s-au încurcat într-un joc infantil de toată splendoarea – dacă Filat se duce să taie o panglică, nu se duc Lupu şi Ghimpu, dacă Ghimpu se duce să taie o panglică, nu se duce Filat, dacă Lupu vine cu o iniţiativă, imediat vine cu o contra iniţiativă Filat… În loc să caute soluţii economice, Filat căuta „păpuşari”. Şi tot aşa, doi ani la rând, acelaşi joc imbecil, în faţa lumii pe care ei o credeau proastă. Acum a venit timpul să fie plătite poliţele, numai că ele vor fi plătite de noi, de R. Moldova.

  Dacă se confirmă victoria lui Dodon, Europa o să sară în sus de bucurie… Astfel vom pune cruce pe toate visele frumoase de integrare europeană şi dintr-o „poveste de succes” R. Moldova va redeveni ceea ce a fost de la ’90 încoace: un sat fără câini, un sat sărac şi zdrenţuros, condus de milionari. Să nu dăm vina pe „electoratul prost”, pe comunişti, pe NIT, OMEGA şi Lev Troţki!

  Am scris despre aceste lucruri de nenumărate ori, dar noii napoleoni nu şi-au aplecat urechea. Ultima mea propunere de săptămâna trecută privind necesitatea unei declaraţii comune a liderilor Alianţei către electorat a fost auzită, dar a fost respinsă de Filat prin gura unor valeţi de presă care-l elogiază cu ziua, probabil nu chiar în mod dezinteresat.

  Bătălia nu e pierdută, totuşi. Să aşteptăm rezultatele finale. Poate încă suburbiile Chişinăului să salveze situaţia şi să avem turul doi. (Indiferent de aceasta însă, cele spuse mai sus, rămân în picioare). Singura speranţă care mai licăreşte la orizont în acest caz este aceea că în ceasul al doisprezecelea cei trei bravi lideri ai AIE-2 vor găsi limbaj comun, vor putea alege preşedintele şi evita alegerile anticipate. (Acum, singurul partid care vrea alegeri anticipate este PCRM). Dacă aceasta nu se întâmplă, AIE-2, după ce l-a îngropat pe Chirtoacă, va îngropa şi R. Moldova…

  … aceasta nu mai este o metaforă.

 36. Stimata doamna,

  Multumesc de copia Apelului trimis, astept cu nerabdare raspunsurile dvs punctuale la mesajul anterior.

  cu stima,

  Dr Rod London, Regatul Unit

 37. Dintr-un articol recent semnat de Petru Bogatu:

  „Partea lor de vină o au şi liliputanii scenei politice de la noi. Deşi demult nu mai sunt în stare să întrunească măcar un procent din totalul sufragiilor, aceştia cu toată pizma şi răutatea viscerală care-i roade, pesemne, pe dinauntru, s-au avântat în cursa pentru primăria Chişinăului, prejudiciind serios şansele lui Dorin Chirtoacă.”

  http://www.jurnal.md/ro/news/petru-bogatu-s-a-votat-razboiul-civil-din-1917-206172/

 38. Patriciu(A.Marin)

  Dacă poziţia adoptată de PNL refeitoare la corupţie,evaziune fiscală,populism eftin,tergiversarea reformelr,promovarea cadrelor etc. nu va fi luată în consideraţie de partidele din AIE pentru a diminua efectele nocive a acestor flageli,la alegerile parlamentare viitoare la sigur comuniştii îşi vor lua revanşa.
  Ţine-ţi minte povestea cu Niţă cioban la oi: Satul, a treia oară cînd lupii au venit într-adevăr,nu a mai sărit nimeni să-l ajute sa-şi salveze oile.Atunci mulţi nu vor mai dori a susţine AIE, deoarece nu vor vedea derosebiri spre bine în viaţa d-lor.Principalii complici ai comuniştilor sunt doar unii ce se dau democraţi şi continua să-şi facă mendrele deacum ca democraţi,nu d-na Vitalia,ce sesizeză societatea despre asemenea fraude.Pe omul simplu mai puţin îl interesează culoarea politică a celui ce îl conduce,mai mult pentru el contează faptele.
  Aşa scenariu e foarte posibil şi pentru cei din AIE,şi chear de vor fugi din nou la comunişti, unii din ei ce nu demult au venit de la comunişti, puţini din ei vor avea şanse acolo să-şi păstreze poziţia avantajoasă.

 39. Cel mai bine e sa fugi din tara asta.

 40. Pt Liviu

  Petru Bogatu este un ris de ziarist. Dupa ce l-a lins in fund pe Rosca, apoi pe Serebrian, apoi pe al lui Filat, acum isi face slujba lingind fundul holteiului Chirtoaca. Nu am nici un respect pentru un ticalos ca Bogatu, care l-a numit pe tinarul nostru Donica „magar” si „vaca incaltata”. Aceste lepre platite, care ucid mediatic PNL pentru ca e condus de o femeie curajoasa, cinstita si romanca adevarata, vorbesc de „liliputanii scenei politice”, „liliputani” care nu cumpara voturi cu bani, televizoare, produse si bani voturile, cu minciuna si demagogie, dupa care se contrazic intr-un hal fara de hal, spunind ca „au prejudiciat serios şansele lui Dorin Chirtoacă.” Pai cum sa le prejudicieze daca sint „liliputani”? Dar poate „liliputani” sint risurile de la PL, PLDM, PD si slugile lor hulpave, care nu stiu sa discute cu posibilii aliati? Halal „mari politicieni”, care sint „distrusi” de „liliputani”.

 41. Pt sefu’ si pentru toti:

  Noi nu contam. Nu am auzit sa ne ceara cineva sprijin. Mai asteptam. Toate voturile noastre deja au fost furate si folosite, ca, de altfel, de unde se lua „turul II”? Si-apoi nu sintem interesati de comunisti, la sigur, nici d ecei care se comporta ca si comunistii, doar numindu-se altfel. Lupta contra comunismului trebuia data inainte de alegeri, nu acum.

 42. Pt Dr Rod London

  1. Daca mai scrieti vreodata sa nu va sterg mesajele, de acolo inainte le voi sterge pe toate. Nu am sters decit in cazuri extreme si nu subliniati asta spoecial, ca eu simt foarte bine aluziile, de altfel total neavenite.
  2. Poate sa va intereseze „fenomenul ‘moldovenesc’ – pe mine ma intereseaza cel romanesc, din doua state romanesti.
  3. Cu „asemenea rezultate infime”, cistigate cinstit, nu cu orez, sapun, televizoare, bani si votca – ce interes ati avea fata de cineva care nu conteaza? sau aveti frustrari si nu stiti pe cine sa le varsati? faceti-va un blog si varsati-le acolo. Pe noi nu ne-ati votat, nu sinteti membru al PNl, ce probleme aveti cu noi, chiar nu inteleg…
  4. Ceea ce calificati „a da cu noroi” noi calificam „a deschide ochii oamenilor” manipulati.
  5. Nu am nevoie de nici o matrita prin care sa imi testati daca a mea critica e constructiva, echilibrata! Nu am nevoie. Eu sint om liber si spun liber ce gindesc.
  6. Nu cred ca trebuie sa va doara capul de partidele extra-parlamentare.
  7. Lasati-ma in lumea mea cu nedemisia de neonoare, cu ‘self-dilusional’, cu autoamageala. Nu cred ca sintem europeni. Eu – da, ca am cetatenie romana si sint cetatean european. Filat – nu cred, ca ascunde sa aiba cetatenie romana. Ceilalti, daca nu ar fura, ar mai pretinde sa fie europeni, dar la cit fura ramin sovietici si mai rau.
  8. Nu am posibilitatea sa spun ca „toata lumea este ipocrita!” Dar majoritatea celor de pe blog – da.
  9. Nu ma intereseaza pasaportul dumitale nici cit e negru sub unghie. Vad ca intr-atit v-ati epuizat si nu puteti mentine o discutie incit deja ati ajuns sa imi rapiti timpul cu intrebari idioate gen „ar fi un pacat ca sinteti englez”. Sau „daca sint britanic, suntem inferiori?” Ce ma intereseaza pe mine asta? Doar v-am spus – nu ma intereseaza cine sinteti si de unde veniti pe blog. Eu dezbat idei.
  10. Lasati-ne cu propunerea de unire „goala, fara continut”. Nu PNL vine cu solutii concrete, pas cu pas de unire. PNL vine cu ideea care este una buna. Cind va intruni multi adepti, se vor face planuri de realizare.
  11. Nici nu am timp, nici chef sa imi pierd timpul sa va dau EU clarificari, „echilibrate si la rece”. Poate si inca prajite la foc incet? Cine sinteti sa imi cheltui eu timpul pretios cu discutii sterile.
  12. Bine, nu va place „sunteti un simplu cetatean”, va spun „sinteti un cetatean compus sau complex”. Acum va place” E mai putin sovietic? In general, mi se pare ca Dvs. sinteti atit de arogant, cu atitea pretentii, de parca nu stiu ce va datorez. EU DVS. NU VA DATOREZ NIMIC. ZERO BARAT. EU AM DE LUCRU, NU SA VA DAU NU STIU CUI „contra-argumente CLARE SI la obiect!”
  13. Exact asa cum imi cereri, fara nici un drept si motiv, sa va explic ce inteleg prin ‘postari civilizate’, exact asa v-as intreba ce ar insemna „contraargumente CLARE si la obiect”. Aveti vreo matrita?
  14. In general, aveti cu ce va ocupa sau sinteti somer, ca imi lasati aceasta impresie…
  15. Astept opinia despre Apelul Forului Democrat al Romanilor si de ce oare e ca „o propunere goala, fara continut”?…

 43. Iritarea occidentului la amatorismul din politica basarabeană îşi face efectul la Chişinău.După Filat, a înţeles şi domnul Lupu care sunt priorităţile şi deciziile politice de urmat.Să le mulţumească românii basarabeni occidentalilor pentru o viitoare coerenţă a actului de guvernare.Brusselul nu poate să mai admită o politică duplicitară atâta timp cât este principalul contribuabil la efortul de dezvoltare al RM.

 44. Stimata doamna,

  Dupa cum v-am spus imi plac polemicile chiar si pe internet, si nu nu sunt si nu am fost niciodata somer (nu inca 😉
  Cateva lamurir suplimentare: Un blog ca al dvs este in DOMENIU PUBLIC, deci va asteptati si la bune si la mai putin bune, in general eu am incercat sa mentin DECENTA in limitele conversatiei noastre. Dar, din arogant/ frustrat/, cu pretentii(doar de clara exprimare si de idei concrete)……Daca faceti declaratii in spatiul public aveti datoria (dupa vechii greci citire) sa le si sustineti, sa le aparati. Deci, nu pe dvs va atac ci unele din idei. Intrebarea ‘daca sunt britanic sunt inferior?’ era evident retorica (deci nu o intrebare propriu-zisa), ca raspuns la indoiala dvs ca as fi sau nu englez, da si BRITANICII, noi care platim contributii europene la dezvoltarea Moldovei avem datoria sa stim ce se intampla acolo…..
  descrierea ‘propunerii goale fara continut’ nu se referea la Apel (pe care de abia acum mi l-ati trimis si nu m-am exprimat in legatura cu acesta) ci la doctrinele si mai ales la ceea ce CONCRET planuieste sa faca partidul dvs!
  Eram curios, si inca mai sunt, (sper ca nu o considerati si pe asta un amestec neavenit) in a cunoaste ce planuiti dvs ca partid politic, si dvs ca politican de vaza in acest domeniu, mie nu mi-e inca clar.
  Fenomenul pentru mine se numeste fie ca vreti dvs sau nu tot ‘moldovenesc’ intrucat se intampla in RM, asta nu-l impiedica sa fie si romanesc in acelasi timp!
  Dar perla care ia premiul mare trebuie sa o las la sfarsit:
  spuneti: ‘Cine sinteti sa imi cheltui eu timpul pretios cu discutii sterile’…ei bine un cititor al blogului dvs ins SPATIUL PUBLIC accesibil tuturor, pe care-l comentez cu studentii mei.
  Pe curand, cu aceeasi stima deosebita,
  Dr Rod London, Regatul Unit

 45. domnule Rod,când veţi fi vorbitor de limbă rusă şi veţi gândi după tipicul acestei limbi o să aveţi şansă să o înţelegeţi pe doamna Pavlicenco.Au încercat mulţi şi au dat greş neavând în bagajul de cunoştinţe logica inversă a fenomenului politic.Totuşi,perseverând poate veţi reuşi.Succes!

 46. Pt Dr Rod London

  O fi avind Dvs. pretentii pt ca „platiti contributii europene la dezvoltarea Moldovei”, dar nu la mine, ci la idolii vizitatorilor majoritari de pe blog – la cei de la Putere. Noi nu consumam ban public si nu avem obligatii si datorii fata de nimeni. Eu, ca sa pot mentine blogul prin care comunic si informez oamenii, platesc din Bugetul familiei o suma frumoasa.

  Partidul nostru inca nu „planuieste” nimic. El doar sensibilizeaza populatia sa nu se teama sa vorbeasca si sa se gindeasca la Unire.

  Nu am inca nici un chef sa imi consum timpul pretios si sa va relatez planurile mele ca politician si planurile PNL, pentru ca ultimele sint un rod colectiv, care, dupa orice alegeri, se elaboreaza din nou ca tactica.

  In rest – cred ca faceti exercitii, in lipsa de alte ocupatii, mai serioase, mi se pare. Iata eu asta nu-mi pot inca permite.

 47. Stimata doamna,

  Poate nu cunoasteti, dar contributiile europene inclusiv din buzunarul meu merg la bugetul dvs de stat, din care beneficiati si dvs din plin, prin anumite imbunatatiri ale infrastructurii, sistemului de sanatate, adusa la pamant de sistemul sovietic, al democratizarii tarii dvs care intr-adevar mai are multe de parcurs. Se pare ca dvs dati dovada din plin de ceea ce americanii numesc NIMBY-ism (not in my back yard) deci in traducere’nu ma priveste pe mine asta! Calitatea oamenilor a guvernarii, asa defectuoasa cum este, se poate imbunatati, nu prin improscare cu noroi cum faceti din pacate, nobody’s perfect! ci prin CRITICA CONSTRUCTIVA, echilibrata. Inca astept sa vad asta la dvs!
  Evident, ca blogul se mentine din fondurile dvs proprii, sau aveati dorinta sa-l decontati, acolo, undeva…..?
  ORICE partid care se respecta trebuie sa aiba planuri si o strategie, pe care tot nu mi le-ati explicat. Ca si contribuabil european as dori sa cunosc si eu, fac asa o interpelare publica sa-mi explicati si mie, vorba lui Caragiale: ‘cum devine treaba?’ Exercitii fac intr-adevar dupa cum v-am marturisit impreuna cu studentii (si ei contribuabili tot acolo spre tarisoara dvs!), deci au dreptul sa fie informati, sa cunoasca procesele de democratizare si cum le spunem noi ‘good governance’, o notiune care se vede, prinde ceva mai greu dupa zeci de ani sovietici!
  Dar spor la treaba, stiu ca sunteti extrem de ocupata, si sa auzim de si mai bine.
  Cu aceeasi stima si curiozitate,
  Dr Rod London

  PS Ptr mircea.ro din pacate limba lui Puskin nu o cunosc deloc, numai dulcea limba a lui Eminescu (desi incerc sa fac cat mai putine greseli 😉

 48. Domnule Rod London,

  Exista o sumedenie de partide in Republica Moldova, majoritatea minuscule. Aveti de gand sa intrebati pe fiecare lider de partid cum cheltuie banii europeni? (la care contribui si eu, fiind locuitor al Romaniei)

  Incercati sa-i intrebati pe Mihail Garbuz „Patriotii Moldovei” sau pe Klimenko de la „Ravnopravie”.

 49. domnule Rod, Liviu a pus punctul pe I, întrebaţi-l pe Garbuz,va fi pentru d-voastră o experienţă de neuitat,garantez pentru asta!!

 50. SUSHI FUKUSHIMA

  Citate din raspunsul doamnei Vitalia pt. Albion:

  –––––––––––––––––––––––-
  11. Nici nu am timp, nici chef sa imi pierd timpul sa va dau EU clarificari, “echilibrate si la rece”. Poate si inca prajite la foc incet? Cine sinteti sa imi cheltui eu timpul pretios cu discutii sterile.
  ––––––––––––––––––––
  15. Astept opinia despre Apelul Forului Democrat al Romanilor si de ce oare e ca “o propunere goala, fara continut”?…
  ––––––––––––––––––––––––

  Va aduceti aminte de melodia
  „BA DA, BA NU, BA Da, BA NU ” cu Corina Chiriac ?

  Ma amuz si zâmbesc. Multumesc pt. umor.
  In aceasta situatie de sfârsit de lume „de pe ràusorul Bâc” –
  amuzamentul e cel mai bun lucru de facut !

  Cu reverenta distinsa,

  HARA-KIRI din Japonia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *