Abuzuri electorale!

Azi, 30.05.2011, în jurul orei 11:00, deputatul PL Valeriu Munteanu, fost primar al s.Floreni, r.Anenii Noi, împreună cu Golban Mihai, candidat din partea PL la funcţia de primar din aceeaşi localitate şi cu reprezentantul PLDM din Floreni, Veaceslav Tulba, au scos, în mod abuziv, banerul PNL, cu imaginea candidatului PNL Alexandru David, candidat la funcţia de primar în acelaşi sat, de pe faţada construcţiei, proprietate privată, pentru a cărui plasare exista acceptul proprietarului Chirilenco Nicolae.

În aceeaşi localitate deputatul PL, împreună cu preotul paroh Viorel Rusu, care nu dă ascultare poziţiei bisericii de neimplicare în campania electorală a feţelor bisericeşti, fac presiuni neloiale în raport cu concurenţii electorali.

Presiuni ilegale se constată şi în cazul altor candidaţi la funcţia de primar din partea PNL în raionul Anenii Noi, cum ar fi şantajarea adepţilor PNL, şantajarea agenţilor economici şi a proprietarilor de imobile pe care este plasată publicitatea PNL, încercarea de a-i corupe pe candidaţii PNL cerindu-le sa-si retraga candidaturile acolo unde au şansa sa cîştige.

PNL declară că îi este ruşine de comportamentul PL şi invită acest partid sa nu dea dovada de un comportament impertinent. Totodată PNL solicită CEC, poliţiei şi procuraturii să asigure respectarea legii în această campanie electorală din partea reprezentanţilor PL, PLDM şi PD.

Serviciul de presă al PNL

Loading Facebook Comments ...

26 Comments

Add a Comment
 1. PNL declară că îi este ruşine de comportamentul PL şi invită acest partid sa dea dovada de un comportament impertinent… 1 ] CUM ADICA SA DEA DOVADA DE COMPORTAMENT IMPERTINENT … ? NOTA 4 LA LIMBA ROMANA . ” IMPERTINÉNT, -Ă, impertinenți, -te, adj., s. m. și f. (Om) obraznic. – Din fr. impertinent, lat. impertinens, -ntis. ” . ORI II CRITICATI , ORI II LAUDATI , UNA DIN DOUA … SEMNAT : SERVICIUL DE PRESA AL LIMBII ROMANE . 2 ] A INCEPUT SA DEVINA OBOSITOARE STIMATA DOAMNA PAVLICENCO … BANDELE COMUNISTE MARSALUIESC PE STRAZI IAR FACE SPUME LA GURA ATACIND P.LIBERAL IN 100 DE ARTICOLE CU 100 DE PUNCTE FIECARE … ” MOLDOVA SUVERANA ” E UN PIC MAI INCOLO STIMATA DOAMNA PAVLICENCO . PROPUN ARESTAREA , JUDECAREA SI CONDAMNAREA IN REGIM DE URGENTA LA MOARTE A PRIMARULUI CHIRTOACA . POATE VA REVINE CALMUL IN ACEST MOD .

 2. acum desigur dn. Pavlicenco o sa se aseze ca raspunda la polemicile de pe acest forum, ca doar ea trebuie sa faca tot lucrul la partidutul sau, iar seara o sa mearga la Sangera si Floreni sa lipeasca afise electorale

 3. P.LIBERAL NU E UN PARTID DE SFINTI , NIMENI NU SPUNE ASTA … DAR SA PISEZI O INTREAGA CAMPANIE CANDIDATUL UNUI SINGUR PARTID E PENIBIL SI DUBIOS . DOAMNA PAVLICENCO SE SCUZA CA ACEST CHIRTOACA E PRIMARUL IN FUNCTIE … CA DACA MIINE VINE DODON IL VA CRITICA SI PE ACESTA …PROBLEMA E CA UN VIITOR REGIM COMUNIST SE VA ORIENTA – SPUN EU – CLAR SPRE UNIUNEA RUSIA-BELARUS , PARASIND VECTORUL EUROPEAN . ASTA INSEAMNA CA SE VA RAFUI CU TOTI ADVERSARII POLITICI FARA MENAJAMENTE CA ATUNCI CIND FLIRTAU CU EUROPA . VOR SCOATE PNL IN AFARA LEGII IN SUTURI … PROBABIL VA AVEA TIMP SI DOAMNA PAVLICENCO SA-SI SCRIE MEMORIILE INTR-O CELULA RECE DE PUSCARIE …

 4. Numai membrii partidelor AIE (in special PL-istii) v-au facut probleme in aceasta campanie? PCRM-istii nu s-au luat de candidatii PNL deloc?

 5. Chiar nu este clar ca d. Pavlicenco la moment tine locul lui Rosca I.I., deoarece Rosca s-a desconspirat si s-a murdarit prea tare de r**at si acuma nu mai are credibilitate ?
  La fel murdareste in stinga si dreapta oricine numai nu pe acei care-i platita sa nu o faca. Sa fim seriosi, sa ai pentru chirtoaca 5 poate si mai multe pagini cu zeci de puncte(unele chiar fara pic de logica – „altul in locul lui tot ar fi facut”) si sa scrii doar un sfert de pagina pentru dondon pe cind ar fi cel putin logic altfel nu spune despre nimic altceva decit despre ceea ce am mentionat in prima propozitie.

  Rusine !!!

 6. Liviu, de ce crezi ca ar fi o miciuna sa-ti spuna cineva ca comunistii s-au comportat bine in aceasta campanie, macar din motiv ca nu sunt ei la conducere… si astfel ce concluzie facem… ca in moldova nu avem comunisti, anticomunisti, ci treucari, fosti treucari si unii care se viseaza s-ajunga acolo si problema nu e in ideologii, comunism, liberalism si alte isme, ci in idiotismul „paporului” care voteaza constient porci… Principalul ca-l vede ca-i un mincinos ,da uite-asa intra in cabina de vot si pune o cruce in dreptul numelui lui…
  …. s-ajunga sa le tina pe toate-n cap in ziua de pe urma…..

 7. Doamna Pavlicenco nu are ca oponenti politici pe risurile Comuniste, Dusmanii pricipali sunt Chirtoaca, Ghimpu si in general Partidul liberal, pentru ca acolo se afla potentialul electoral al PL-ului…

  Mii sila de dvs Doamna Pavlicenco… Aveti niste metode foarte urite de lupta!!!

 8. Doamna Pavlicenco nu are ca oponenti politici pe risurile Comuniste, Dusmanii pricipali sunt Chirtoaca, Ghimpu si in general Partidul liberal, pentru ca acolo se afla potentialul electoral al PL-ului…

  Mii sila de dvs Doamna Pavlicenco… Aveti niste metode foarte urite de lupta!!!

 9. În Basarabia extremele se atrag şi se tolerează;prin extreme mă refer la mentalitatea imperială sau la mesaje ce nu au suport popular.Doar în cazul când una dintre părţi câştigă o bătălie electorală,cealaltă extremă trebuie imediat eliminată fiindu-i inutilă câştigătorului.

 10. pentru stirea tuturor … pnl-romania si p.liberalilor europeni sprijina pe chirtoaca . a anuntat si unimedia … pe doamna pavlicenco cine o sprijina ? vad ca la loc de frunte pe blogroll stau antonescu,tariceanu,chiliman, norica neculai … adica pnl-romania . cind era atacat basescu , pavlicenco s-a aliniat la pozitia pnl-romania … era ca ceainic care da in clocot . acum cind pnl-romania a fost obligat de liberalii europeni sa-l sprijine pe chirtoaca , pavlicenco nu se mai aliniaza la pozitia pnl-romania . din contra chiar … face scandal , tipa , posteaza mesaje kilometrice anti-pl in care lucrurile adevarate se amesteca cu exagerarile si minciunile sfruntate … scoateti atunci numele liberalilor din romania din blogroll pentru a nu confuziona publicul larg !

 11. Cum au ajuns liberalii pe creasta valului?
  publicat de Tudor Cojocariu
  Creşte PL-ul şi creşte Dorin Chirtoacă, iar pentru 5 iunie se întrevede acelaşi scenariu ca şi-n 2007, când doar liberalul şi comunistul Iordan au dispus de şanse reale pentru câştigarea „trofeului”. Acest fapt vine să confirme sugestiile primarului liberal, conform cărora, lupta pentru locale se duce între comunişti (27%) şi liberali (25%), PLDM-ul şi PD-ul rămânând la mijlocul clasamentului (17 şi 6 la sută). Iar chestia asta nu se întâmplă pentru că au început moldovenii să mustească de dragoste pentru liberalism, sau pentru că au devenit brusc mai puţin comunişti, ci pentru că în ultima perioadă (încă dinaintea campaniei) imaginea partidului a fost „îmbrăţişată” de către primarul Chirtoacă. Cu riscul de a trage concluzii pripite, putem afirma că vocile care spuneau în toamna trecută că dispariţia lui Chirtoacă de pe lista pentru parlamentare, precum şi din prim-planul public al partidului n-a fost de bun augur, grăiau purul adevăr. N-aş vrea să desconsider meritul lui Mihai Ghimpu, al cărui rol este şi va fi unul vital, fie în calitate de manager, fie de nucleu dur al formaţiunii, doar că la nivel de reprezentare, locul de front-man este bine să rămână ocupat de Chirtoacă.

  Ar mai fi o serie de motive care au determinat ascensiunea liberalilor. Unul dintre ele ţine de faptul că, spre deosebire de reuşitele deputaţilor sau ale miniştrilor, cele ale unui primar şi ale unei administraţii AIE, se văd mult mai bine şi sunt cu mult mai apropiate de oameni. Să luăm fie şi un singur exemplu, pe cel al unei tinere mame, chişinăuience. Ea ştie că are acum un loc de joacă pentru copii, că are parcuri amenajate, că afară nu mai miroase urât, că se poate deplasa în troleibuze noi etc. Cum află şi cum simte ea că între 2009 şi 2010, de exemplu, au fost adoptate Legea privind libertatea de exprimare, Legea cu privire la voluntariat etc. (toate promovate de o şefă liberală de Comisie, Corina Fusu) sau că s-a scos sârma ghimpată de la hotarul cu UE în urma unui proiect al unui deputat liberal, Anatol Arhire? Cu alte cuvinte, altul a fost accesul şi, respectiv, impactul, unor schimbări în bine promovate de autorităţile locale vs cele centrale.

  O altă explicaţie se referă la tipologia diferită a alegătorilor, chişinăuienii fiind mai interesaţi de viaţa social-politică decât mulţi dintre locuitorii din ţară. Din păcate. Iar un cetăţean informat şi bine-intenţionat nu are cum să-şi dea votul pentru unul ca Dodon şi pentru unii ca pcrm.

  Şi nu în ultimul rând, rezultatele studiilor sunt un indicator clar al faptului că de data aceasta, aproape toate eforturile partidului au fost concentrate pe campania municipală, iar staff-ul municipal a avut, în acest sens, un cuvânt foarte important de spus.

  Ar mai fi un element, menţionat inclusiv de analişti importanţi, care ziceau că scorul bun al liberalilor s-ar datora retragerii candidatului liberal-democrat. Tind să le dau dreptate, dar numai parţial, or noi avem respectivele rezultate datorită unei precondiţii care a determinat retragerea pldm-istului: nici verzii, nici albaştrii, nici n-au avut vreodată un oponent notabil pentru Chirtoacă.

 12. SCURT PE DOI …

  Institutul de Politici Publice (IPP) prezintă astăzi Barometrul Opiniei Publice pentru luna mai 2011, în care sunt publicate inclusiv intenţiile de vot ale cetăţenilor pentru alegerile locale de duminica aceasta.

  Astfel, potrivit Barometrului, la întrebarea „Pentru cine veţi vota la funcţia de primar general al mun. Chişinău?”, din totalul celor intervievaţi 39 % au răspuns că îl vor alege pe Dorin Chirtoacă, candidatul PL, iar 26 % – pe Igor Dodon, candidatul PCRM. Pe locul trei, la acelaşi capitol, se situează candidatul PD, Valentina Buliga, cu 4 %. În acelaşi timp, 24 la sută dintre respondenţi nu au răspuns la această întrebare sau nu au ştiut pe cine să aleagă, iar 3 % au declarat că nu ar vota la acest scrutin.

  Totuşi, din procentul celor care au exprimat o opţiune de vot rezultă că Dorin Chirtoacă ar mai câştiga un mandat de primar general chiar din primul tur. Din cei 72 % de respondenţi, 54 la sută au declarat că îl vor vota pe Dorin Chirtoacă, în timp ce pentru candidatul PCRM, Igor Dodon şi-ar da votul 36 %.

  În ceea ce priveşte rezultatele pentru Consiliul Municipal Chişinău, voturile, potrivit rezultatelor BOP, s-au repartizat în felul următor: PCRM (35%), PL (33%), PLDM (23%), PD (7%). Restul partidelor ar acumula sub un procent. De asemenea, 23 % reprezintă indecişii şi cei care nu ar vota niciun partid.

  Rezultatele pentru Consiliul Municipal Chişinău potrivit rezultatelor Barometrului Opiniei Publice

  Referitor la participarea chişinăuienilor la scrutinul de duminică, prezenţa acestora ar fi una masivă. Astfel, 65 % au declarat că „absolut sigur” se vor prezenta la urne, iar 16 % au spus că „sigur” se vor prezenta.

  Sondajul a fost realizat în perioada 6 – 24 mai 2011. Eşantionul final pentru mun. Chişinău a fost de 662 de persoane.

  Vom reveni cu mai multe detalii despre Barometrul IPP, care se referă şi la întrebări de ordin social-economic, precum şi la cele politice, în percepţia cetăţenilor din toată ţara.

 13. CRED CA ASISTAM LA UN FENOMEN POLITIC … PL ISI RECISTIGA SIMPATIZANTII PIERDUTI CATRE PLD . SI IN CHISINAU SI LA NIVEL GENERAL … UN REZULTAT BUN AL PL LA CHISINAU POATE IMPINGE PARTIDUL SPRE O MEDIE DE 12-14% LA NIVEL DE TARA . FILAT ESTE IN DEFENSIVA LA ORA ACEASTA … SI LA NIVEL DE CONSILIERI IN CHISINAU AIE VA AVEA O MAJORITATE LEJERA . TOTUL INSA DEPINDE DE MOBILIZAREA LA VOT …

 14. Voturile PLDM pleacă la PL …

  Retragerea lui Victor Bodiu din cursa pentru Primăria Chișinău a favorizat ratingul lui Dorin Chirtoacă, dar și a Partidului Liberal în general. Astfel, voturile PLDM pleacă la PL. De această părere este analistul politic Igor Boțan, care a vorbit despre rezultatele studiului Barometrul Opiniei Publice pentru luna mai 2011.

  Potrivit sondajului, Partidul Liberal este unicul partid parlamentar care a înregistrat o creștere semnificativă comparativ cu barometrul precedent din noiembrie 2010. Astfel, pentru liberali au optat 13% din respondenți, pe lângă 9% de acum jumătate de an.

  Totodată, comparativ cu datele alegerilor din 28 noiembrie 2010, PLDM a înregistrat o scădere de la 29,4% la 19% în mai 2011, conform datelor BOP. În analiză comparativă, statisticile studiului arată că PLDM a scăzut cu 2% în mai 2011 comparativ cu noiembrie 2010.

  Candidatul PL la funcția de primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă se bucură de o mai mare încredere din partea populației decât contracandidații săi. De asemenea, el înregistrează rezultate mai bune decât cele menționate în Barometrului de opinie din noiembrie 2010. Astfel, potrivit BOP mai 2011, Chirtoacă se bucură de încrederea a 6% din cetățenii Republicii Moldova, comparativ cu 2,4 % în noiembrie 2010.

 15. Dorin Chirtoaca. ieri, roman unionist – azi, moldovenist convins
  Cei care au de gind sa voteze pentru Chirtoaca sa se gindeasca de doua ori daca merita.
  Unele aspecte care merita sa fie evedentiate . La ultimile alegeri parlamentare Chirtoaca a facut campanie electorala partidelor din ALinata, adica, pe linga partidul care il reprezinta Chirtoaca a indemnat alegatorii sa voteze PD si PLDM.
  PD – Limba Moldoveneasca, CSI, Parteneriat Strategic cu Russia
  PLDM – Parada la Moscova de 9 mai, CSI, Parteneriat Strategic cu Russia
  Chirtoaca nu a sustinut niciodata PNL, partid care se pronunta pentru Unirea cu Romania, Aderarea la Uniunea Europeana si NATO. Simbolul orange, simbol a ocupatiei rusesti, prins in piept de 9mai, si colaborarea cu grupuri extremiste care promoveaza Moldovenismul Rusesc atit in basarabia cit si in Romania, toate acestea se incadreaza perfect in lantul de actiuni anti romanesti si pro Rusesti intreprinse de Dorin Chirtoaca.

 16. Dortmund, legat de ultima ta idee, grupurile respective de studenti si elevi aflati la studii in Romania nu cred ca sunt moldoveniste in sine si in niciun caz nu sunt extremiste, ci doar au cativa moldovenisti infiltrati care fac propaganda si pentru a avea succes fac parte din structurile de conducere probabil. De aici pana a spune ca Chirtoaca e moldovenist ca si ei e cale lunga.

 17. Pt marian

  Exista vreo interdictie sa iti pui vreun blogroll pe blog? daca da, spuneti, ca nu stiam.

  Noi nu ne bagam in sufletul nimanui, dar nu cred ca PL in alegeri va sprijini PNL din Romania, ci PD-L. Pur si simplu PNL nu are pozitie si s ebitie, ba ne sprijina pe noi, ba PL. Noi, personal, nu cersim de la nimeni nimic, avem mesajul unionist si mergem pe el, ne bucuram ca si Forul democrat al Romanilor deja cer unirea de la Guvernele Bucuresti si Chisinau pina in anul 2012.

 18. Pt Venedict

  Sa mor daca inteleg de ce va chinuiti pe blogul meu. Mergeti pe blogul lui Chirtoaca, Ghimpu, unde nu va este sila.

 19. Pt mary

  La obraznicaturi nu raspund. Mergeti mai bine in centrul Chisinaului la cortul PNL.

 20. Pt marian

  Sinteti o obraznicatura pelista, probabil. Pe blog e scris corect: „PNL declară că îi este ruşine de comportamentul PL şi invită acest partid sa nu dea dovada de un comportament impertinent. Totodată PNL solicită CEC, poliţiei şi procuraturii să asigure respectarea legii în această campanie electorală din partea reprezentanţilor PL, PLDM şi PD.”

 21. Ucraina. La 22 iunie, la Livov, iar se prevad confruntari dintre comunistii pro-sovietici si patriotii Ucrainei…

  Глава партии <> Олег Тягнибок призывает жителей Львова выйти 22 июня на улицу, чтобы противостоять гастролерам.

  Под гастролерами лидер украинских националистов подразумевает депутатов российской думы, которые планируют в годовщину начала Второй мировой войны провести совместную акцию с украинскими коммунистами под красными флагами.

  Kаждый украинец, каждый львовянин должен выйти на улицу. — заявил Тягнибок.

  По его словам, националисты покажут российским депутатам <> и <>. <<Чем дальше, тем больше мы слышим таких непонятных, абсолютно наглых призывов.

  А как вы думаете, почему они вцепились 22 июня, что им нужно во Львове? По одной причине: потому что им не удалось реализовать свои подлые планы 9 мая. Мы вместе с вами остановили наглую провокацию, которая была запланирована. Но они понятия зеленого не имеют, чем жил Львов 22 июня — 22, 23, 24, 25, 28 июня 1941 года?

  Что они здесь хотят сделать? День <>?>>, — приводит слова Тягнибока пресс-служба Львовской облорганизации ВО <>.

  <>, — сказал глава националистической партии.

  <>, — сказал Тягнибок

 22. Iata ultimele 2 aliniate care, nu stiu din ce cauza s-au sters:

  „Еще недавно тех коммуняк не было слышно во Львове, а теперь они выходят и пропагандируют те ценности, которые нам чужды.
  Обратите внимание, в этом году впервые с 1956 года по улицам украинских городов — Симферополя, Запорожья, Харькова и даже Киева, официально пронесли портреты Сталина.
  Мы что, не помним, что такое сталинский режим?

  Вся Украина смотрела и смотрит на Львов: как мы будем реагировать,
  будем ли мы спокойно спать и думать только о куске хлеба или мы все-таки украинцы,
  видим будущее нашего государства, как национально сильной с гордой и достойной нацией и социально солидарной , богатой, процветающей Украине, — сказал Тягнибок.

 23. Patriciu(A.Marin)

  Pentru Marian şi alţii ce gîndesc ca d-lui:
  Decît aţi acuza pe PNL şi pe doamna Pavlicenco de diferite păcate,mai bine încercaţi să lămuriţi aici de ce bravii liberali Valeriu Munteanu şi Cobai Mihai au găsit anume de cuviinţă să scoată banerul candidatului PNL Alexandru David,să întreprindă acţiuni represive asupra susţinătorilor PNL,oare ce înseamnă asta? Oare acestea nu sunt motive de ai acuza că acţionează cu metode comuniste?
  O criticam pe d-na Vitalia cînd spune că democraţii noştri aproape că nu se deosebesc de comunişti.Acum,cînd am citit aici că împreună cu PLD-tul Veaceslav Tulba se dedau la acţiuni porceşti,sunt nevoit sa-i dau dreptate d-nei Vitalia.
  Da,d-nă Pavlicenco aceşti PL-şti şi PLD-st cu nimic nu se deosebesc prin comportamentul lor de comunişti.Unica deosebire:aceea au sigla secera şi ciocanu,aceştea nişte copii ce fug de stelele Europei – PL (cum le e mintea,aşa şi sigla) şi stejarul – PLD. Halal de aşa liberali şi liberali-democraţi care luptă cu banerele!Vai de capul lor!
  Să sperăm că în PL şi PLD vor fi ei unicii ce îşi permit aşa comportament cu reprezentanţii PNL-ului.

 24. nu intram niciodata in viatsa pe blogul dvs, daca nu era afisat pe unimedia, si in fiecare titlu de articol al dvs este PL, si ma indigneaza faptul ca anume acest partid va incurca, dar de ce o faceti am spus-o mai sus.

 25. Cu cat mai mult il critica pe Dorin Chirtoaca, cu atat mai mult toti se trezesc ca sa mearga la votare si sa-l sustina!
  Multumim, Dna Pavlicenco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *