4. Noi demitizari despre activitatea unui primar „liberal”

Imi cer scuze ca am promis in fiece zi cite un articol despre ispravile si viziunile invechite ale unui Primar european… Am fost plecata si nu a fost bun Internetul. Articolul de azi e pentru ziua de ieri, diseara mai postam unul.

Dupa ce ne-am edificat in privinta “realizarilor” lui Chirtoaca, a dica a realizarilor false sau care nu-i apartin, trecem la diferite opinii ale noastre si ale internautilor, acumulate de noi despre Primarie si CMC. Cele preluate de pe Internet sint doar corectate. Consider ca, daca statului, municipalitatii, ii sint in cot opiniile oamenilor, noi, un partid extraparlamentar, ne putem asuma sistematizarea lor si pastrarea pe blogul meu. Asa ca cititi si completati. Poate vor apare si oameni simtiti, cu bun-simt, ca sa tina cont de sugestii si observatii, obiectii si propuneri. Noi, PNL, asta va promitem, iar daca mafia municipala se va opune, vom informa populatia prin conferinte de presa si prin anuntati de adunari de informare. Vitalia Pavlicenco

 1. Nimeni, nici Primarul General, nici altii nu doresc sa adopte Legea privind Statutul Municipiului Chisinau, pentru ca aceasta lege ar aseza lucrurile foarte concret si ar reduce posibilitatea utilziarii, conform propriului cherem, a banilor publici. Reformarea Municipiului ar insemna ingustarea posibilitatilor de folosire arbitrara, in scop populist si electoral, a banilor publici. Or, tocmai asta nu se doreste. Daca un sef de institutie vrea s afie primar, de exemplu, la Codru, trecind de la 15 mii de lei pe luna la 4 mii, cum credeti – el de ce si-ar dori o functie mai putin platita? Corect – sa faca acolo trafic de influenta, sa imparta loturi si autorizatii de comert, de medicina preventiva si sa se inchioaste cu bani murdari, care vor fi, pe luna, mai multi decit 15 mii lei. Neadoptarea Legii privind Statutul Municipiului Chisinau este cel mai mare indiciu ca cei de la conducere sint pusi pe furat, nu pe administrat.
 2. Primaria a ramas un sistem hiperbirocratizat si centralizat, iar nivelul coruptiei a atins cote ingrijoratoare. Pentru nimeni nu este un secret faptul ca fara taxe oficiale si neoficiale sau interventii de sus nu poti obtine nimic de la Primarie. Astfel, pentru o buna functionare a administratiei municipale este absolut obligatorie reforma institutionala, prin descentralizarea administratiei, si anume trecerea la primariile si consiliile de sector. Lipsa productivitatii muncii la functionari – o sumedenie de angajati la primarie primesc salarii pentru 4 ore de munca pe saptamina. (Sa mearga la McDonalds sa vada cum se munceste acolo.)
 3. Angajatii structurilor Primariei au asteptat de la Dorin Chirtoaca reforme, actiuni concrete, avind si cadru legal, cum ar fi Legea Parteneriatului public privat, intrata in vigoare la 2 decembrie 2008. Este oare liberal acest Chirtoaca? Daca da, de ce nu a urmat – sau macar sa fi declansat – reforme asmanatoare celor facute de premierul britanic Margaret Thatchar, care a eliminat drastic statul din prestarea serviciilor publice, dindu-le in maini private?
 4. Birocratia si coruptia domnesc la Primarie. Lipsa totala de servire a societatii din partea functionarilor publici, platiti de aceasta. Stind la lucru, continuu se gindesc cum sa mai estoarce mijloace banesti din societate, in loc sa lucreze. Sintagma “Cum platiti, asa lucram”, in replica li se spune: “Nu-ti place, nu te angaja, ca gasim pe un altul”. Angajatii nu lucreaza cu entuziasm, ci in sila si de frica apucaturilor copilaresti si a manifestarilor de populism ieftin public ale unui “edil” arogant, care isi mascheaza astfel incompetenta, isi permite sa vina la serviciu cind vrea si sa se incuie in birou ziua in amiaza mare ca sa se mai ”intremeze”. O stie Primaria, o stiu consilierii, dar isi rezolva cu el problemele si de aceea spun doar pe soptite aceste lucruri si rid.
 5. Utilizarea banului public la Primarie. Toata Europa aproba Bugete pe baza studiilor de fezabilitate ale unor proiecte, programe. Municipiul imparte banii in functie de cine conduce institutia. Ca un exemplu, Directia constructiilor capitale il duce de nas pe Chirtoaca, obtinind aprobarea unui Buget fara proiecte, programe, studii de fezabilitate si devizuri de cheltuieli verificate. De pilda – lipsa unei strategii pentru transport.
 6. Toate regulamentele consiliului municipal sau majoritatea acestora, cind le citesti, lasa impresia ca nu sunt scrise de oameni pentru oameni.
 7. Problema principala a Chisinaului este coruptia mostenita de la comunisti si Moscova. Moscova ii convine sa avem un stat slab, pentru a fi mai usor de controlat. Dar nici altii, veniti dupa comunisti, nu au dorinta, interes, fermitate sau capacitate sa o lichideze sau macar s aincerce sa o reduca. Ei preiau controlul doar de la comunisti asupra domeniilor aducatoare de profit.
 8. Mostenirea” lasata de Chirtoaca: 1. Drumurile impracticabile, 2. Gunoiul de pe strazi, 3. Maidanezii, 4. Lipsa parcarilor subterane si etajate, 5. Problema transportului public urban, 6. Pretul calatoriei in microbuz. 7. Tarifele Termocom exorbitante, 8. Colonii de sobolani. 9. Defrisarea spatiilor verzi, 10. Constructii neautorizate. 11.Semafoare cu lumini tulburi. 12. Boschetari. 13. Coruptie in stabilirea preturilor. 14. Locuintele inaccesibile pentru tinerele familii.
 9. In UE nu exista autorizatii de comert, precum cele emise de Primaria Chisinau. O directie intreaga platita intr-aiurea! In UE e destul sa ai contract de arenda ca sa activezi.
 10. Chirtoaca spune ca primarul trebuie sa fie cinstit si sa nu cedeze in fata intereselor. Dar interesele citor firme si societati a promovat el? Sa ne referim doar la reparatia de la Primarie, unde au fost schimbate calorifere bune – probabil, pentru a face cineva bani, buni de impartit si prietenilor, si in alegeri. Sa nu uitam si de reparatia drumurilor, mai ales a Bulevardului Alba Iulia, unde Țarna si-a batut joc de toti, dar a fost scos abia pe ultima suta de metri inainte de alegeri. Sa nu uitam povestea cu neamurile, firmele si responsabilii de publicitate.
 11. Chirtoaca “a inceput lupta” contra proprietatilor si a barelor lui Voronin. De ce nu s-a apucat sa faca asta in primii ani, dar numai cind a devenit ”prezident” mosu’? Ce am mai auzit nou dupa ce mosu’ nu mai e ”prezident”? Pavlicenco a luptat contra comunistilor cind Chirtoaca era mut si nu se auzea pe nicaieri. Devenit Primar, a avut interpelare de la Pavlicenco despre barele ilegale, “slagbaumurile” din fata hotelului Jolly Allon, dar a primit un raspuns bilbiit. Infumurarea nu tine loc nici competentei, nici profesionalismului. A umbla jumatate de mandat cu bradutul, iar o alta cu bara nu e nici macar o performanta medie, nu ca europeana. Lumea spune ca unele documente prin care s-au dat terenuri ilegale lui Voronin, pe unde a pus bare, sint semnate chiar de Chirtoaca, nu doar de Urechean si de primarii comunisti interimari. Sa ne spuna asta exact Chirtoaca, cel care lupta “selectiv” contra coruptiei.
 12. Nu mai spunem de ciini, aici e totul spus – un om cu morga asa de grava nu are suflet pentru fiintele privite de el, de Manev si Gangal – ca pe niste gunoaie. Si pe noi – oare cum ne priveste?
 13. Chirtoaca nu a avut curajul sa reanalizeze spatiile scolilor, pentru a le lua pe cele nevalorificate de la scolile rusesti si a le da scolilor cu predarea in limba romana, care se asfixiaza, in lipsa de spatiu, si care invata in cateva ture.
 14. Tarifele la transport. Cum a fost aprobata decizia de a se acorda 70 de lei pensionarilor pentru a circula cu transportul public? S-a facut contind pe economisirea cheltuielilor pentru Regia de transport electric. Pensionarii, insa, iau banii, ii pun in buzunar, isi cumpara sarmanii „piluli” si „tablete”, nu merg cu troleibuzul, merg cu microbuzele, care sint mai rapide si mai scumpe cu doar 1 leu. Astfel, banii nu se intorc la Regia de transport electric, la Parcul urban de autobuze. Trebuia un studiu de fezabilitate si reforma in transport, sa se revada rutele, sa nu circule microbuze de rutele pe care exista deja transport public, sa nu fie rute fara fisa de ruta.
 15. Ce sa mai zicem de cimitire, unde gunoiul nu e luat inainte de Pastele Blajinilor, ci stam si ii deplingem pe cei dragi pe fundalul si acompaniati de mormane de gunoaie. Vine Chirtoaca – in mod obraznic si populist – si pune mina pe lopata sa ridice gunoiul si spune “La treaba!” candidatilor la primar. Atita ai invatat, copil naiv si neispravit in problemele mjore ale primariei – sa lucrezi in locul gunoierilor, pentru ca serviciul respectiv nu poate organiza munca? Patru ani nu ai invatat nimic ce inseamna a fi Primar macar moldovean adevarat, daca nu roman=european…

 

 

Loading Facebook Comments ...

65 Comments

Add a Comment
 1. Nu zic ca nu e adevarat ce spuneti, dar observ ca il criticati exclusiv pe Chirtoaca.

 2. V-as chema si in Iasi sa-l criticati pe domn` primar Nichita, ca la anul avem si noi alegeri locale si nu avem pe nimeni cu atat spirit polemic ca dumneavoastra.

 3. Mda, Pavlicenco e „indragostita foc” de Chirtoaca. si e geloasa, baba, ca nu o ia inseama. Baba batrana, cu coltii de lana.

 4. Lui Liviu: Chemati-o, ca sa scapam noi!

 5. Cred ca D-na Pavliceno are frica de cei tineri…, macar sa-i murdareasca si ea cum poate….
  Este foarte usor sa stai la o parte si s-o faci pe desteptul criticand pe toti in toate directiile. Baiatul asta este inceputul democratiei in Moldova. Daca nu era el in 2007, nu mai puteati nici D-Voastra D-na Pavlicenco astazi sa-l criticati cum o faceti…. Va considerati o promovatoare a democratiei, dar in fond cred ca va distruge din interior invidia!!!

 6. Pt Liviu

  Il critic pe Chirtoaca pt ca el e in functie si pt ca a prezentat 67 de realizari de care specialistii si cunoscatorii isi fac cruce de rusine… Poate e greu asta de inteles, dar mie fariseismul nu-mi place. Nu exista alte interese. Vreti – credeti, vreti nu. Si mai este un aspect. mereu cei de la guvernare se considera destepti si pe ceilalti – prosti. Vreau sa le arat lenesilor, nehotaritilor, ca sint oameni fara salarii care stiu sa munceasca si ca in PNL nu sint doar sobolani care astepata sa intre in consiliu sa fure in locul sau alaturi de cei care s-au si antrenat. Spunea cineva ca opozitia extraparlamentara sint functionari publici fara salarii. Si inca ceva: nu toti au curajuls a mearga impotriva curentului. Dar lucrurile mari si adevarate le-au facut cei care au mers contra curentului si nu s-au temut de sfidarea multimii.

  Cit priveste Nichita, trebuie sa ma informez, nu sint la curent cu ce e acolo, dar se poate. Mai ales ca Nichita il sprijina pe Chirtoaca si Chirtoaca, probabil, pe Nichita. E doar de mirare ca Nichita, daca il sprijina pe Chirtoaca, de ce nu l-a consultat mai bine sau, poate, nu l-a consultat deloc?

 7. nu conteaza cine

  Liviu, nu te lasa pacalit de tanti asta, evident ca pe alocuri are dreptate si ar fi avut dreptate indiferent cine ar fi fost primar, ca orice activitate poate fi vazuta din mai multe puncte de vedere. Dar hai sa vedem ce credibilitate poate avea o tipa care minte, care pretinde ca prezinta un mesaj „facut de ea, cu capul ei”, dar de fapt copiaza fragmente intregi de minciuni inventate de Radu Busila. Ce credibilitate are o femeie care nu a scos un cuvintel nici in calitate de presedinte de partid, nici de femeie miloasa iubitoare de caini, cand un primar PNL impusca cainii vagabonzi la Durlesti. Tot femeia asta miloasa nu a socs nici un cuvintel cand acelasi primar PNL, despre care acum spune ca nu i-a placut niciodata, ca si cum asta ar scuti-o de responsabilitate, tinea o femeie in varsta inchisa intr-un subsol.
  Ce incredere putem avea ca o asa-zisa intelectuala procedeaza ca ea? Uite ce scris in primul articol cu „demitizari”:
  Metanul – gazul toxic si periculos pentru sanatate, care se degaja din namol, – nu va dispare. E din cauza ca metoda geotuburilor nu si-a demonstrat eficienta, iar banii au fost pierduti pentru ca namolul e transportat, pur si simplu, intr-un alt loc, ingropat in pamint si lasat sa polueze solul, aerul si apele subterane, ce nimeresc apoi in fintinile oamenilor. La Bubuieci, fiecare al optulea locuitor e bolnav de cancer, iar durata medie a vietii e de 50 de ani. Centrul Mamei si al Copilului din sectorul Botanica al capitalei active si va active din nou, peste o perioada, cu usile si ferestrele inchise, din cauza mirosului insuportabil. Ceea ce se intimpla astazi la Statia de Epurare reprezinta un dezastru ecologic pentru Chisinau, ascuns in mod intentionat de catre municipalitate, nefiind realizat nici un studiu de fezabilitate si de impact asupra mediului.

  Si uite ce scrie Fluxul- ziarul ppcd-ist, in 2010:
  http://www.flux.md/articole/10095/
  Metanul – gazul toxic şi periculos pentru sănătate, care emană din nămol, nu a dispărut. Iar asta din cauza că sacii Geotube nu şi-au demonstrat eficienţa, iar banii cheltuiţi pentru ei au fost aruncaţi în vânt, din moment ce nămolul este transportat în alt loc, îngropat în pământ şi lăsat să polueze solul, aerul şi apele subterane, care apoi nimeresc în fântânile oamenilor. La Bubuieci fiecare al optulea locuitor este bolnav de cancer, iar durata medie a vieţii este de 50 de ani. Centrul Mamei şi Copilului din sectorul Botanica al capitalei activează cu uşile şi ferestrele închise, din cauza mirosului insuportabil. Ceea ce se întâmplă astăzi la Staţia de Epurare reprezintă un dezastru ecologic pentru Chişinău, ascuns în mod intenţionat de către municipalitate, nefiind realizat nici un studiu de fezabilitate şi impact asupra mediului înconjurător.

  Iar ea are obraznicia sa sa-si inceapa articolul 3 cu niste fraze in care cei care nu inghit minciunile ei jegoase sunt facuti timpiti si zombificati de chirtoaca, si mai are si tupeul suprem sa pretinda, dupa ce i-am postat fragemntele astea, ca e mesaj gandit de ea, ca-s argumentele ei si ca ea lupta impotriva minciunii…

 8. Va contraziceti amarnic D-na! Chirtoaca a mers impotriva curentului singur doi ani consecutivi. A luptat baiatul asta cu un sistem totalitar de unul singur si a reusit! Acuma, D-Voastra si altii, doriti sa veniti la dea gata, sa profitati de rezultatele altcuiva, criticindu-l cu vehementa! Din pacate el are multi sobolani ascunsi in aparatul gigant al Primariei. Abea acuma el are sarcina de a face curatenie. Daca in urmatorii 4 ani, el nu va reusi sa faca treaba, atunci jos cu el, dar acuma este absurd! D-Voastra si altii, turnati apa la moara comunistilor, sau poate asta si va este rolul…??? Daca credeti ca comunistii sint pe duca, gresiti amarnic. Va ve-ti convinge pe data de 6 iunie dimineata deja…. Pacat ca abea atunci o sa va prefaceti ca a-ti inteles gresala D-Voastra si a altora…, sau chiar nici nu o ve-ti recunoaste!!!

 9. Pt Alexei

  Nu vad sa polemizati cu mine pe macar o chestiune de esenta abordata in articole. Atunci v-as considera polemizant. dar asa – propagandist. hai sa inchidem ochii ca „baietelul face ce poate”. pai va spun – baietelul nu face nici un gram de ce e posibil, nu poate, nu e hotarit, are interesul doar sa mentina Pl la putere prin populism si fariseism, prin nereforme.

  Respect tinerii, dar nu pe cei ce compromit intrarea tinerilor in politica, pe caie care il voteaza (Filat, Serebrian) sau ne spun cum sa il votam (Chirtoaca) pe Voronin. Pe cei care se dau cu batrinetul la rele.

  Nu am nici o invidie. Eu, practic, poate ca mi-am incheiat cariera politica. Pur si simplu nu-mi place sa fac parte din multimea manipulata si sa ma creada cineva naiva sau neinformata. Si pentru a nu fi sau arata asa, eu muncesc, ma informez si am o pozitie civica si politica activa. Voi sinteti atit de lenesi si aveti un creier obosit, incit va plictisesc discutia si adevarul.

 10. D-zeu sa va aiba in paza D-na! Evitai sa intelegeti ce am spus eu… Curaj si luciditate in continuare!

 11. Pt Alexei

  Raspundeti-mi clar: PNL este important sau nu? Daca este, nu trebuie sa fim persecutati de cei pe care vreti ca noi sa ii consideram „ai nostri”, adica partidele percepute ca romanesti. Daca nu sintem importanti, degeaba ne spuneti, in acest caz, ca noi ceva stricam. Eu cred ca noi nu stricam nimic, pentru ca nu sintem importanti. dar avem demnitate si nu ne place sa fim considerati manipulabili.

  Cit priveste „impotriva curentului”, nu este adevarat. Chirtoaca a candidat la primar si nu era un altul. Impotriva curentului am mers eu, care nu l-am votat pe Voronin, cind nu am votat CONTRA – doar eu! – in intreg Parlamentul contra legii statutului zonei nistrene. Nu mai spun ca in Parlamentul 2005-2009 numai eu am luptat contra comunistilor.

 12. Patriciu(A.Marin)

  În loc sa-i mulţumiţi d-nei Pavlicencă că vă arată ce trebuie de făcut ca într-adevăr sa facem reforme şi să devenimoraş european,aveţi grijă ca nu cumva să fie ofensat Chirtoacă.
  Numai realizînd cele propuse de d-na Vitalia,numai lichidînd lacunele în activitatea sa PL se poate opuine serios revenirii comuniştilor la putere.Pe cetăţeanul simplu mai puţin îl interesează culoarea politică a conducătorilor oraşului,mai mult faptele lor concrete.Numai realizînd cele propuse de d-na Pavlicenco cetăţenii Chşinăului vor avea cît mai puţine motive sa-i voteze pe comunşti.

 13. Patriciu(A.Marin)

  pentru Sibereacul :

  În loc sa-i mulţumiţi d-nei Pavlicenco că vă arată ce trebuie de făcut ca într-adevăr sa facem reforme şi să devenim oraş european,aveţi grijă ca nu cumva să fie ofensat Chirtoacă. Numai realizînd cele propuse de d-na Vitalia, numai lichidînd lacunele în activitatea sa PL se poate opuine serios revenirii comuniştilor la putere. Pe cetăţeanul simplu mai puţin îl interesează culoarea politică a conducătorilor oraşului,mai mult faptele lor concrete.Numai realizînd cele propuse de dna Pavlicenco cetăţenii Chşinăului vor avea cît mai puţine motive sa-i voteze pe comunşti.

 14. PNL e partid de doi bani, din pacate. PNL din Tara sprijina pe Dorin Chirtoaca! Numai dna Pavlicenco nu intelege sau se face ca nu intelege ca bidon are f. mari sanse de a prelua Primaria! Extremele se unesc in lupta pentru doborarea lui Chirtoaca?!

 15. Ma vad obligat sa mai raspund odata: D-na Pavlicenco, eu Va respect pozitia D-Voastra, dar PNL nu este important dupa parerea mea! Sinteti pe aceleasi principii cu PL-ul si poate asta va face sa fiti agresiva fata de un concurebt care este mult mai puternic! Eu nu inteleg de ce nu a-ti mers la procesul de absorbtie odata cu MAE in PL si astazi erati in aceiasi barca si mai trebuiau exercitiile astea mintale, doar de dragul afirmarii de sine. Buricismul asta al moldovenilor si face ca comunistii sa profite de tot felul de partidute razlete, care sa se manince intre ele…
  A propos, eu nu sint PL-ist. Eu impart mai mult principiile social democratiei europene, dar ce se face pe segmentul de dreapta, ma ingrijoreaza!
  P.S. Nu numai D-Voastra nu l-ati votat pe Voronin…., au mai fost oameni, mai tineti minte?

 16. CRUCIADA VANGHELICA CONTRA PATRIOTILOR MOLDOVENI –
  / DORIN CHIRTOACA / – CONTINUA !

  IN FIECARE ZI CATE UN NOU ARTICOL !
  VA DATI SEAMA CE VUIET POATE FI IN UNELE CAPURI ?
  POATE PROCEDA UN ADEVARAT PATRIOT PRO-REUNIRE IN ASEMENEA MOD ? SI MAI ALES O INTELECTUALA CU 3 DOCTORI IN FAMILIE ?

  MANIPULARE BINEORIENTATA A KGB ACTUAL
  CONTRA UNIRII FORTELOR PATRIOTICE !

  CE ZICE DE ACEASTA CRUCIADA PRIETENUL DVS. VLAD POHILA ?
  SUNTETI MASONA, DOAMNA VITALIA ?

 17. Pt Vlad

  Daca PNL e „de doi bani”, nu va pierdeti timpul cu noi. Mergeti si dicutati cu cei de „trei bani”. PNL din Romania e disperat ca PL din RM nu e cu ei, ci cu PD-L si se gindeste sa aiba sprijin in alegerile viitoare. Sa o vedem si pe asta. pentru noi pozitia PNL e gresita, dar fiecare are dreptul la greseala.

  Cit priveste Dodon, trebuia gindit la el toata vremea. Si – m-am saturat sa va arat ca va contraziceti – daca PNL din RM e de doi bani, ce va deranjeaza pozitia noastra, care nu influenteaza pe nimeni? Deci, nici pe oameni, care „sa nu cumva sa nu-l voteze pe Chrtoaca si sa il voteze pe Dodon”. Noi discutam asa, pentru noi si pentru cei interesoaca. ati de o schimbare reala, nu doar demagogic, asa cum face PL si cum face Chirtoaca.

  Rufaminte: lamuriti-va: 1. va place transparenta si pluralismul de opinii sau nu. 2. PNL are impact prin pozitia mea sau nu. Daca nu are – lasati-ne in pace. daca da – atunci haideti sa ne opunem impreuna si cu raspundere comunistilor. Nu prin inchiderea gura unora, ca deranjeaza pe altii.

 18. Patriciu(A.Marin)

  Pentru Alexei: Dacă ai fi mai atent,ai asculta ce spun PNL-ul ai lămuri mai multe lucruri pentru d-ta şi alţii ca d-ta.
  Aşi putea sa-ţi ofer înregistrarea şedinţei de eri a consiliului de organizare a alegerilor pentru PNL. Acolo d-na Vitalia lămureşte multe lucruri pentru unii ca d-ta ce au dat şi unele întrebări.
  Dacă atît de interesat eşti,mă contactezi la 060408828, sau 287007, unde îţi voi da adresa mea de Skayp şi pe care pot sa-ţi transmit această şedinţă.La PNL aşa ceva nu e secret,arată-mi şi la alte partide aşa ceva. Poate ascultînd înregistrarea vei înţelege mai mult şi îţi vei lămuri multelucruri pentru sine.

 19. Pt Alexei

  Nu sintem pe aceleasi pozitioi cu PL. Noi sintem unionisti, nu sintem liberali farisei si vrem reforme, nu preluarea sistemului comunist.

  PL este votat, dar nu este puternic, pentru ca fluctueaza in pozitia sa.

  Am scris conditia noastra pentru fuzionarea PNL si PL – ei pun presedintele, noi insistam si ei accepta sa preia PNL si Sageata. Nu vor – nu trebuie. In general, insa, PL se teme de PNL si de mine, pentru ca nu au ginduri curate. Se tem de oameni verticali si principiali.

  De buricismul moldovenesc sint responsabile fortele de la guvernare, nu din Opozitia amarata, saraca si care nu fura si nu are de gind sa fure.

  Nu am spus ca numai eu nu l-am votat pe Voronin, ci toata AMN, insa impotriva lui nimeni nu a luptat mai evident decit mine.

 20. Pt ANDRADA

  Daca nu ati avea o mentalitate comunista, ati intelege lucrurile exact asa: A fi patriot in RM, inseamna a misca lucrurile unde esti. Chirtoaca nu e om hotarit si se teme de reforme, nu-i dau voie grupurile oculte sa le faca, pentru ca e nevoie de bani electorali.

  1. Nu inteleg despre ce vuiet vorbiti. Noi, PNl, nu sintem importanti, deci nu avem influenta.

  2. Nu avem nimic in comun cu nici un KGB. Din cite se stie tocmai unii din PL au avut si au si, de aceea, sint la indemina fortelor prorusesti, virful fiind Lucinschi.

  3. Vlad Pohila este ingretosat de actuala guvernare. Intrebati-l. Daca va va trebui, va voi da telefonul, am sa il intreb daca se poate sa il dau.

  4. Nu sint masona, nici nu stiu ce inseamna asta. Din cite am inteles, sint masoni Filat, Urechean, Untila, Chirtoaca. Din cite mai stiu, femei masone parca nu sint. Am multe articole despre asta, culese de Internet de cind sint intrebata despre asta si le voi citi dupa alegeri.

 21. D-na Pavlicenco, dar daca D-Voastra a-ti detine 10-12% pe tara din electorat si ar veni Ghimpu cu zero intreg si cateva zecimi sa Va puna conditiile care le innaintati D-Voastra astazi, le-ati accepta? Numai sincer!!!

 22. p/u A.Marin
  1.Dupa ce pe acest blog, l-aţi ponegrit pe D.Chirtoacă mulţi potenţiali susţinători a lui D.Chirtoacă, mai puţin ineţiaţi în politică, nu se vor mai duce la votare neavînd alt candidat. Vezi mai sus părerea Dei berenice
  2.Comuniştii dimpotrivă îi convinge să îi voteze şi pe cei care încă nu s-au apreciat
  Rusia a împărţit indicaţiile:
  -Scopul care l-a avut Dna Pavlicenco cu PNL (ca şi Roşca cu PPCD) de a micşora susţinătorii lui D.Chirtoacă
  – Scopul comuniştilor – de a mobiliza susţinătorii lor şi a indecişilor
  3. Suntem cel mai sărac stat din Europa şi unde se votează masiv comuniştii, avem teritoriu ocupat de Rusia – dar cu cine este Dna Pavlicenco, PNL!? Folosind “lupta pentru adevăr, împotriva minciunei” (ca şi Roşca cu “mâinele curate”) ajută Rusia şi comuniştii
  4.Nu-i exclus că sunteţi cinstit proromân, dar Dna Pavlicenco cu propaganda Rusiei v-a folosit în această luptă politică în folosul antiromânului, comunistului cu “secera şi ciocanu ” Dodon, dar prin aceasta şi revenirea la putere a lui Voronin

 23. p/u Dna Alexandra Can – Vice-Preşedintele PNL şi alţi membrii al PNL
  1. Biroul PNL este de acord cu poziţia Dei Pavlicenco, care este ca şi a propagandei Rusiei+PCRM+PPCD – antiChirtoacă? Prin aceasta aducerea la conducerea Primăriei Chişinău a antoRomânului, comunistului, Dodon.
  2. Conştientizaţi că actualmente PNL cu declaraţiile sale pentru unirea cu România, este de facto în Alianţă cu antiromânii şi slăbeşte frontul proromânesc de aici? Acest blog al citesc proromânii – dar dupa ce văd aceasta ponegrire unii se dezic de poziţiile sale şi se fac cel puţin neutri, sau chiar trec din partea comuniştilor
  3. Cum doriţi să faceţi Unirea, în timp ce nu puteţi găsi limbă comună, chiar ponegriţi, pe cei care merg în aceiaş direcţie. PL, Dnii Ghimpuşi Chirtoacă prin fapte au dovedit poziţiile sale proromâneşti, anticomuniste pentru eliberarea teritoriului RM de ocupaţia rusească
  4. În gospodăria Dstră este totul în regulă? Ce planificaţi se primeşte totul cum a-ţi gîndit?
  Cît de nevăzător trebuie să fii ca să nu vezi rezultatele reale a lui D.Chirtoacă – ca Primar General a Chişinăului? Activînd sub blocajul comunist şi în timpul crizei financiare mondiale a întors datoriile de 700 mln lei, a curăţit murdăria de la canalizare adunată de 42 ani … D.Chirtoacă a depus foarte mult efort pentru a schimba lucrurile în bine şi are succese. Şi comuniştii cu Dna Pavlicenco cu minciuni “caută nod în papură”.
  5. Dna Pavlicenco în loc să a-l susţină pe D.Chirtoacă, să ajute, să îndrumeze, să a-l apere de atacurile comuniste şi a propagandei Rusiei -Dei a-l ponegreşte ca şi antiromânii. De ce este pe poziţia propagandei Rusiei+PCRM+PPCD? De ce ajută cîştigul la primărie lui Dodon, revenirea la putere a comuniştilor? GÎNDEŞTE oare Dna Pavlicenco? GÎNDEŞTE oare membrii Biroului PNL?
  6. V. Alexandri s-a bucurat şi a dorit succese lui M.Eminescu pentru că v-a fi mau bine “pentru România”! Ce face Dna Pavlicenco, ce face biroul PNL!? A-l ponegriţi prin minciuni şi dezinformare pe anticomunistul şi proromânul Dorin Chirtoacă. RUŞINE!!! Ajutaţi ca să cîştige alegerile pentru Primărie antiromânul, comunistul cu secera şi ciocanul Dodon. RUŞINE!!!
  7. Oare vă deziceţi de politica Dei Pavlicenco de ponegrire a PL, Dlui Ghimpu şi Chirtoacă, oare veţi fi voi batjocuriţi ca cei care au ajutat pe cei cu “secera şi ciocanu” la deportare şi foametea organizată, veţi fi batjocoriţi ca şi Roşca şi aliaţii lui.
  8. Aveţi copii. GÎNDIŢI-VĂ la dînşii. Copiilor şi nepoţilor celor care au ajutat la deportare şi acuma lor li se aminteşte cine au fost părinţi , sau buneii lor (chiar dacă şi urmaşii nu sunt de vină).
  Fiţi încrezuţi – copiilor şi nepoţilor voştri la fel o să le spună că a-ţi ajutat pe cei cu “secera şi ciocanul”. GĂNDIŢI-VĂ!!!
  9. DOAMNE AJUTĂ FORŢILOR ANTICOMUNISTE, PROROMÂNE, lui DORIN CHIRTOACĂ
  10. DOAMNE – APĂRĂ-NE DE TRĂDĂTORI ŞI DE CEI CE NU GÎNDESC!!!!

 24. p/u A.Marin
  -Puneţi-vă întrebarea de ce RM este unicul stat unde masiv se votează comuniştii – pentru că unele partide, care se socot anticomuniste, de fapt fac jocul comuniştilor şi a Rusiei.
  -Scopul principal, şi de unde este condus de fapt partidul, ştiu doar conducătorul (şi poate încă vre-o 2-3 persoane)
  – Pînă la urmă cine este cu adevărat Roşca au înţeles mulţi, inclusiv şi eu. Nu-i cea mai mare greşală că Roşca l-a votat pe Voronin în 2005, dar că l-a susţinut în toate dupa aceasta, chiar şi în politica antiromână
  – Dupa ce s-a “developat” Roşca, rolul i-a revenit dei Pavlicenco? Şi Roşca şi Pavlicenco „au luptat” împotriva comuniştilor, a lui Voronin. Actualmente sunt într-o echipă pentru a cîştiga primăria Dodon , comunistul cu „secera şi cioacanu”
  – Oare nu observi că sunteţi în aceiaş Alianţă – propaganda Rusiei+PCRM+PPCD+PNL în lupta la alegerile locale – ca rezultat pentru revenirea la puterea RM a comuniştilor
  – GÎNDEŞTE-TE. Şi în politică trebuie de gîndit cu cine eşti partener. “spune cine îţi sunt prietenii şi ţi-oi spune cine eşti tu”

 25. Doamnă,în concepţia d-voastră,ce înseamnă să fi liberal?Am citit criticile d-voastră care abundă de mesaje etatiste ca soluţie la problemele Chişinăului ,lipsind cu desăvârşire factorul financiar,respectiv politica de constituire a veniturilor prin taxe şi impozite.În afara unor critici ale d-voastră cu un vădit caracter umoristic,gen- semafoarele din Chişinău au lumini tulburi!!!,apropo or fi mulţi băutori de vodcă dar nici chiar aşa,sau funcţionarii din primărie lucrează cu o productivitate a muncii mică!!!,cred că aţi vrut să spuneţi eficienţa muncii că doar nu este necesar să producă cât mai multe hârtii,celelate considerente ale d-voastră necesită bani,chiar foarte mulţi bani.Puteţi să ne spuneţi şi nouă de unde îi luaţi

 26. eu cred ca toti bat cimpii in frunte cu doamna pavlicenco , chirtoaca , dodon si altii . aici vorbim de lucruri importante , investitii de sute si sute de milioane de euro in capitala , nu de 2-3 maturi in plus pe strazi si maidanezi … aceste sute de milioane de euro nu le are moldova nici acum nici in viitorul mediu 8-10 ani . totul este de fapt un populism desantat si mizerabil … nu se spune oamenilor adevarul . primarii se perinda , problemele ramin aceleasi … toti candidatii de la chisinau au programe stufoase care necesita probabil tot bugetul moldovei … e nevoie sa vina in primul rind mari investitori straini din europa , sua chiar tari arabe bogate sa vedem o schimbare radicala in bine a situatiei . iar asta inseamna in proportie de cel putin 70 % intrarea moldovei in nato , o zona de pace ,stabilitate ,prosperitate si forta militara defensiva uriasa . toate se leaga una de alta … ce sa faca dodon de pilda fara bani ? ce investitori straini mari din occident poate atrage un membru al p.comunistilor ?

 27. are cinel lauda ! functionarii publici sunt angajatii cetatenilor si nu capodopere sa fie admirate sau laudate ! critica este logica unui cetatean inteligent ! iar lauda trebue sa aiba motiv ! atunc icind sutn motive de lauda mai putine decit motive de critica ce faceti il laudati si il degradati pe alesul vostru sau vreti sal perfectionati aratindui problemele care va dor ?

 28. Dorin Chirtoacă, candidatul PL la funcția de primar de Chișinău, a avut o întrevedere cu Roland Werner, secretar de stat în Ministerul Economiei, Muncii și Transporturilor al Saxoniei, Germania și Cristian David, senator PNL- Romania , vicepreședintele Internaționalei Liberale… INTERESANT . PNL-ROMANIA IL SPRIJINA PE CHIRTOACA IAR PNL-MOLDOVA DA CU EL DE PAMINT .

 29. Patriciu(A.Marin)

  p/u Sibereacul:
  Şi eu cîndva m-am dezamăgit în PL,şi cînd am avut aşa luminare a minţii,am căutat un altceva mai bun,ceva ce să mă reprezinte.Şi am găsit PNL.
  Cam de ce acei ca berense nu ar ajunge la o concluzie ca mine?
  Dacă acei dezamăgiţi sunt oameni normali şi bineintenţionaţi,vor căuta să vină la PNL,să discute cu alde mine, şi să-şi revadă poziţiile ca cetăţeni,sau sa-şi argumenteze mai bine propriilepăreri.Un om normal nici o dată nu se încăpăţinează în anumite convingeri,ci evoluează odată cu schimbarea volumului de infomaţie şi a gradului de înţelepciune cu care la înzestrat bunul D-zeu cu mama natură.

 30. Patriciu(A.Marin)

  p/u Marian:
  PNL Moldova nu dă cu el de pămînt,ci prin criticile pe care i le prezintă,îl ajută să fie mai bun,ca comicii să aibă cît mai puţinemotive sa-l critice ei,ca mai apoi dodonii sa ee locul.
  Ce,dacă e de al nostru,trebuie numai sa-l lăudăm,să lăsăm pe alţii sa-i arate greşelile şi să le folosească pentru al alunga?
  La părereamea,anume tăcînd despre greşelile lui faci complicitate cu inamicul,făcîndu-i iluzia că totul îi bine îi slăbeşti vigilenţa şi capacitatea de a analiza la rece situaţia, astfel dînd ocazii cît mai multe ca să fie lovit de comici.

 31. p/u ANDRADA ora 10-10
  de pe http://rotary.md/ro/def
  „Rotary este o organizatie de oameni de afaceri si specialisti, reuniti pe plan mopdial, care ofera ajutor umanitar, promoveaza cele mai inalte standarde etice in orice activitate profesionala si contribuie la instaurarea climatului de lunavointa si pace in lume.” Aceste cuvinte trebuie amintite ori de cate ori cineva ii intreaba: „Ce este Clubul ROTARY?”.

  Atrageţi atenţia „…CONTRIBUIE LA INSTAURAREA CLIMATULUI DE BUNAVOINŢĂ…”

 32. Patriciu(A.Marin)

  Cu toate că am lăsat aici telefoanele pe care ar putea să mă contacteze,să le trimit înregistrarea cu şedinţa electorală PNL pe skayp,nu m-a sunat nimeni să vadă singuri cu ochii sai cine mai sunt aceşti PNL-şti.Oare asta nu e o dovadă că ei (acei ce o critică pe acest blog pe d-na Vitalia) mai mult sunt interesaţi să lovească în d-ei,decît să se convingă singuri,cu ochii şi cu mintea d-lor, cum stau lucrurile într-adevăr în PNL?

 33. NATIONALISTII RUSI SE BUCURA CA IMARAT CAUCAZ in care intra si Cecenia, deja vor fi in vizorul USA, iar asta insemna, de facto, inceperea procesului de dezintegrare a Caucazului de Nord de sub jurisdictia Rusiei.
  ……………………………………………………..

  Националисты приветствуют сдачу Кавказа США
  Время публикации: Сегодня в 10:52 по Имарату

  Русские националисты, выступающие за отделение Кавказа от России, приветствовали решение Обамы на сходке с формальным главарем Кремля Медведевым дезигнировать Имарат Кавказ. Они пишут:

  «Фактическое объявление войны кавказским моджахедам со стороны США, должно вызвать поддержку со стороны мусульман (внутри России, а также за ее пределами) и со стороны национально-освободительных движений, направленных против Америки, но кроме этого и со стороны левых сил.

  Провозглашение войны де-факто подняло авторитет Имарата Кавказ в глазах определенных сил внутри России (тех, которые выступают с антизападной позиции).

  И наконец, самое важное – данный факт говорит о том, что Москва признала ограничение своего суверенитета над Северным Кавказом на юридическом уровне.

 34. Oameni BUNI, nu-i ascultati pe idiotii acestia care ca niste oi proaste asculta de comunisti si slujile lor…

  Sa sustinem Partidul LIBERAL, Sa-l sustinem pe DOMNUL Dorin Chirtoaca!

  Este Tanar si onest, energic si patriot, curajos si BRAVO!

 35. p/u A.Marin ora 14-02
  Cetăţenii „văd” cu mintea, gîndirea, logica cine este Dna V. Pavlicenco şi A.Marin, cui îi slujiţi.
  Să ştiţi că aveţi membri PNL care le este ruşine de atacurile Voastre asupra lui D.Chirtoacă şi ei înţeleg că favorizaţi pe Dodon cu „secera şi ciocanul” şi ulterior revenirea la guvernare a lui Voronin

 36. Pt Sibereacul.

  Pentru ca să nu revină comuniştii la guvernare e destul de făcut cîteva lucruri:

  1. Iniţiatorii masacrului din 7 aprilie să stea în banca de acuzaţiilor;

  2. patroni operaţiunii heroina să ste pe banca acuzaţilor;

  3. Patronii furelor cu ţigarete oprite în vama rom. să ste pe banca accuzaţilor;

  Răspundeţi la Întrebare: De ce pînă acum guvernarea cică democrată încă nu a tras la răspundere pe cei vinovaţi de devastarea edificiilor din ziua de 7 aprilie?

  Doar ei au declarat că sînt de vină comuniştii.

  Şi atunci de ce tac?

  Poate totuşi nu comuniştii.

  Poporului î-i ndiferent cine-i vinovat.
  Vinovatul trebue să răspundă.

  Da ei cu ce se ocupă.

  Mai an toate canalele de TV au trîmbeţit cum CCCEC se luptă cu corupţia, şi cum au fost intentate două dosare penale la 2 profesoare.
  Una pentru că a primit vadou o plapumă iar alta o brăţară.

  Recent toate canalele au difuzat un material cum în RM se luptă cu corupţia, intentîndu-se un dosar penal unei profesoare pentru că a luat 300 lei de la elev.

  Pentru a da o conotaţie de interes republican unele canale au organizat şi emisiuni speciale, în care au fost invitaţi şi membri CCCEC, şi pedagogi, şi D-ul Bujor, şi 2 ore tot au vorbit despre corupţia din RM.

  Da şi-a pus cineva întrebarea, de ce acel pedagog riscă pentru 300 lei cu privaţiune de libertate 6 ani.

  Da de ce acel pedagog a primit cadou o plapumă , riscînd cu privaţiune de libertate?

  Poate guvernul , care a promis o veaţă mai decentă, un salariu mai mare pedagogilor se fac de vină, că pedagogii nu au ce mînca, nu au cu ce se învăli?

  Şi atunci care guvernare e mai bună, cea comunistă, care i-a numit pe pedagogi violatori de copii, sau ce democrată, care i-a adus pe pedagogi în situaţia să i-a mită 300 lei, pentru care ei sînt pasibili de privaţiune de libertate.

  Şi vreau să vă atrag atenţia, că nu pedagogii care primesc cadouri o plapumă, se plimbă cu mercedesuri şi nici casteluri în valea morilor nu au.

  Aşa că nu PNL se face de vină înrevenirea comuniştilor la guvernare, ci incapacitatea democraţilor de a guverna ţara.

 37. Apropo. Nici heroina, nici ţigările, nici carnea importată nu aparţin pedagogilor.

  Şi nici edificiile de stat nu au fost vandalizate de pedagogi.

  Însă vorba ceia: cine face şi cine trage:

 38. p/u Dl Mihai Morteanu 29 mai 2011, la 15:03
  -Dle Morteanu – ce au întrebările Dstră cu politica Dnei Pavlicenco de a-l ponegri cu minciuni şi dezinformare pe Chirtoacă şi prin aceasta a-l avantaja pe comunistul cu „secera şi ciocanul” Dodon? Dra dacă cîştigă Dodon este avantajat şi revenirea la guvernare a lui Voronin
  – Cu privire la 7 aprilie – anume PL, Dnii Ghimpu şi Chirtoacă au întreprins unele măsuri pentru elucedarea cazului. Dar PL este în minoritate în Parlament, n-are forţa necesară pentru a schimba lucrurile în bine. Chiar dacă v-or fi alegeri repetate parlamentare configuraţia între partidele parlamentare puţin ce s-a schimba. Chiar nu-i exclus de revenirea comuniştilor la guvernare
  – La fel şi cu multe alte întrebări, cu care şi eu sunt de acord şi eu mă revolt. Dar aceasta-i situaţia. Guvernează comuniştii cu mahinaţiile lor, sau PL cu aceşti „comsomolişti” a lui Lucinschii şi Voronin. Dar în cazul aceta PL măcar poate să îi mai strîmtoreze cît poate. PL, Ghimpu nu prea are susţinere în AIE 2 şi chiar în AIE-1. Ca pildă – nu au fost susţinute decretele dlui Ghimpu cu privire la condamnarea comunismului, retragerea Armatei Ruse, ocupaţia, parada de la 9 mai, etc.,
  – Dl Ghimpu a spus „Alianţă v-om avea, dar de dreptate v-om mai vedea”
  – Ce face Dna Pavlicenco, PNL!? În loc ca să fie împreună sau alături, sau cel puţin din aceiaş parte a baricadei lupte politice cu acei care la fel se declară anticomunişti, proeuropeni şi proromâni, care şi prin fapte concrete au dovedit că sunt aşa – Dna Pavlicenco, se poziţiomează din partea opusă a PL, Dlor Ghimpu şi Chirtoacă – împreună cu propaganda Rusiei, a comuniştilor, a PPCD lui Roşca. Vă place aceasta companie!?
  – Nimeni nu-i perfect – nici Ghimpu şi nici Chirtoacă. Şi eu am neajunsurile mele. Poate Dna Pavlicenco este perfectă şi toţi membrii PNL.
  – La Dstră, Dle Morteanu, în gospodărie este totul perfect, totul a-ţi realizat la timp ce a-ţi planificat? Chirtoacă a depus atîta efort şi a realizat în situaţie financiară lucruri care nici un Primar n-a rezolvat de 42 ani. Chirtoacă şi recunoaşte că unele lucruri nu a putut realiza, spune care este cauza, depune efort să le realize. Nu trebuie multă minte de a critica, cu atît mai mult de a ponegri cu minciuni şi dezinformare.
  – Poziţia Dei pvlicenco şi PNL favorizează anticomunistul Dodon şi aducerea la guvernare pe Voronin. Deveniţi ROŞCA2

 39. O analiza perfecta. Regretabil, dar trebuie sa recunoastem ca Dna Pavlicenco are dreptate.

 40. Pt Aexei

  Am accepta, sincer, pentru ca noi pledam pentru omogenizarea spatiului politic romanesc si vrem sa fie partide doctrinare acolo si aici egale. PL, PLDM, la fel ca si AMN si MAE, sint strutocamile, adica partide neclare doctrinar. Pentru ca evita componenta nationala, necesara pentru Moldova ca o continuare a miscarii de renastere nationala aici. Iata pt acest obiectiv partidele romanesti, daca sint romanesti, trebuie sa se coaguleze..

 41. Patriciu(A.Marin)

  p/u Sibereacul :
  Sunt de părere că avem împreună de efectuat lucru de lămurire cu acei membri PNL cărora le este „ruşine de atacurile Voastre asupra lui D.Chirtoaca”.Eu nu vad decît nişte constatări a unor fapte,nişte idei/proiecte ce trebuie de implimentat,nişte greşeli ce le poate comite un om cu încă puţină experienţă la acel post.
  Chirtoacă are mai multe calităţi pozitive decît negative,cu mult mai multe decît predecesorii şi contracandidaţii săi la acel post.Are şi mult de lucru pentru a se autodesăvîrşi.
  Un înţelept în locul lui ar spune:Îmi ştiţi ce am realizat,nu am de gînd să mă opresc la acestea,numaidecît voi munci şi în direcţia lichidării loacunelor pe care le-aţi constatat în activitatea mea,etc.
  Oamenii numaidecît îl vor înţelege,oricum e ceva mai bun decît dodonelul propus de comici,şi îi vor acorda încă un mandat.Dar dacă şi în următorul mandat iarăşi va comite aceleaşi greşeli ca acum,numaidecît se va găsi un altul sa-i ocupe locul,desigur,nu de la comici,atunci nu va avea motive de justificari de tipul uitaţi-vă de unde am pornit(datorii, doi ani de confruntare cu regimul comicilor ce peste tot îmi încurcau,etc.)

 42. Pt Siberiacul

  1. Aratati-mi cu ce l-am ponegrit pe Chirtoaca. L-am facut cumva ghebos, betivan, prostituat, las sau ticalos? Nu, sa-l judece oamenii si cine il cunoaste din intimitate. Eu vorbesc sale despre falsele realizari si arat de ce un lucru nu e asa cum il spune el. Adica, incer ca arat ca el dezinformeaza. Asta e „ponegrire”? Nu cred.

  2. Daca va cistiga Dodon, inseamna ca liberalii si democratii au avantajat revenirea lui Voronin – adica, nu s-au impacat, nu au fost intr-un pumn strins sa il bage pe Voronin la puscarie. Rusine! Ce slabaci liberali si democrati! sau e vorba de cirdasie cu acesti comunisti, care, impreuna cu PLDM, au desemnat si ales presedintele CMC. Si, dupa asta, eu sa respect partidele care „doar isi zic” precum ca sint democratice? Adica sa sprijin partide care isi pun sefii cu votul comunistilor? Si pentru PL faptului punerii lui Dumanschi prin vot aliat cu PCRM, acum nu miroase urit deloc? Se bucura ca e sprijinit Chirtoaca de PLDM, care voteaza si pune sefi la Municipiu cu PCRM? Si, dupa asta, imi spuneti mie de comunisti? Cine colaboreaza cu ei – eu sau voi, PNL sau PL, PLDM si PD? Nu va este rusine? Imi puneti mie in circa o inexistenta aliere cu PCRM, cind, de fapt, se aliaza cu PCRM ceilalti? pe cine amagiti?

  3. Nu au intreprins nimic Ghimpu şi Chirtoacă cu 7 aprilie – PR si nimic altceva. Cind PLDM a spus ca il sprijina pe Chirtoaca, gata, s-au „glusit” cu 7 aprilie., nu?

  4. Dar dacă vor (e corect vor, nu v-or) fi alegeri parlamentare anticipate, vom ucide in comunisti si in AIE ca niciodata. Tineti bine minte asta, ca raspuns la comportamentul presei controlate de patroni si atitudinea in aceste alegeri.

  5. Repet: nu sintem organziatie filantropica proPL. Il consideram partid care se mafiotizeaza si luptam pentru a cistiga electorat. Nu traim de frica pisicii rosii. Iar voi faceti ce vreti, care e problema?

  6. Daca un Ghimpu nu prea are susţinere în AIE 2 şi chiar în AIE-1, iar noi, PNL, am sprijinit totul, de ce el acum e cu cei care nu l-au sprijinit si nu cu cei care l-au sprijinit? Asa ca nu aveti raspuns, nu? Tocmai de aceea nu avem nici un motiv, cit e negru sub unghie, sa fim alaturi de vreun partid din AIE. Nu avem. Ei sint, ca si comunistii ieri si miine, dusmanii nostri, pentru ca ne considera pe noi „dusmanii poporului”, ne persecuta oamenii si ne inchid gura la televiziuni.

  7. Repet: Cineva doar se declara „anticomunişti, proeuropeni şi proromâni”, in fapt, colaboreaza cu ei.

  Cu Rosca mai curind se aseamana Chirtoaca si Ghjimpu, care i-au luat oamenii, de la PPCD. la noi sint putini pepecedisti si aceia de treaba, nu ca la PL.

 43. de la o vreme pl-istii se agita rau de tot aici pe blog, profita ca D-a Pavlicenco nu recurge la cenzura si s-au pornit atacurile, comunisti, ppcd, blablabla 🙂 baieti, nu cumva scadeti in sondaje si ati gasit in PNL-vinovatul? vinovatul este Chirtoaca purtatorul de simboluri soviniste rusesti la 9 mai. Dezamagire fratilor, mare dezamagire, Chirtoaca si-a dat arama pe fata, nu-l mai votez ca acum 4 ani, nu am cum. Daca nu exista PNL pe arena politica, un partid cu idei unioniste puternic pronuntate, un partid romanesc, nu iesiam la vot. La 5 iunie voi vota PNL-ul, si cunoscutii mei la fel vor proceda, si sper ca alegatorii nehoatariti vor vota PNL la fel, trebuie sa le oferim o sansa. Succes PNL! Romania Mare in Vechile Hotare!

 44. Siberiacul spune:
  29 mai 2011, la 16:04

  – Ce face Dna Pavlicenco, PNL!? În loc ca să fie împreună sau alături, …

  Probabil Dle Sibereacul Dstră citiţi printre rînduri.

  Vă mai repet odată, că la 28 iunie 2010 pe PMAN alături de PL era numai PNL , Pavlicenco declarînd susţinerea PL şi a decretului lui Ghimpu.

  Partidele de alianţă nu au fost prezente pe PMAN.

  Şi eu personal cu familia am venit la Chişinău de la 130 km. pentru a-l susţine pe Ghimpu.

  A mai fost adresarea PNL către PL în scopul colaborării.

  Acum întrebaţi-l pe Ghimpu, de ce a ignorează orişice încercare de colaborare cu PNL.

 45. Uitati cativa basarabeni nerecunoscatori sau tradatori:

  http://karadeniz-press.ro/kara/mancurtii-de-pe-axa-moldovenista-chisinau-bacau-cluj-ameninta-romania/

  Fac studii in Romania pe banii contribuabilului roman si propaga la noi in tara moldovenismul de neam prost. Afara cu ei, sa se duca sa invete in scolile lui Smirnov!

  Uitati si va minunati:
  http://gibbacau.ro/
  http://gibcluj.ro/

 46. Ma intreb cu ce vor ramane talibanii moldosovietici maine, cand baloanele lor din Colonita se vor desumfla?
  Cu aceleasi lucruri pe care le au azi:
  Cu saracia, cu ocupatia ruseasca si cu hotii la guvernare.

 47. -Dacă cei ce se poziţionează din aceiaş parte a baricadei lupte politice cu propaganda rusă, PCRM şi PPCD, avantajînd comunistul Dodon de a căştiga în alegerile locale şi prin acesta şi revenirea la guvernare pe Voronin nu conştientizează aceasta este regretabil.
  -Nu a trebuit mult timp ca să vedem faţa adevărată a lui Roşca. Nu v-a trece mult timp şi v-om vedea, practic de acuma se vede, cine sunt actualii colaboraţionişti cu cei cu „steaua şi secera”. RUŞINE!!! Nu-i de mirare că suntem unicul stat din Europa unde masiv sunt votaţi comuniştii .
  -Oare chiar toţi membrii birolui PNL gîndesc ca Dna Pvlicenco? Peurmă toţi veţi da vina pe Dna Pavlicenco, cum se întîmplă în istoria neîndepărtată?
  – p/u Dortmund la 17:05 – dacă ai avut în vedere de mine ca PL-ist -te greşeşti, am mai scris că nu sunt membru a nici unui partid, dar familia noastră a pătimit ca multe alte sute de mii de familii de aici de la comunişti şi politica Moscovei. Eu mă revolt asupra celor care sunt în lupta politică din aceiaş parte cu cei cu „secera şi ciocanu”. 2. Roşca tot a fost „partid cu idei unioniste puternic pronuntate, un partid romanesc, ” cum este şi Dna Pavlicenco cu PNL; 3. Cei care l-au votat pe Chirtoacă nu pot aşa vorbi, văzînd efortul lui şi rezultatele obţinute
  – E înţeles metoda şi scopul luptei politice Voastre
  – FIŢI CU TOŢII SĂNĂTOŞI

 48. Patriciu(A.Marin)

  pentru sibereacul:

  Eu văd răul doar în una:Prea puţini gîndesc la noi ca d-na Pavlicenco.Dacă dorim să realizăm ce ne-am propus ca promotori ai reformelor şi a renaşterii naţionale,nu avem altceva de făcut decît să facem aşa ca maimulţi să gîndească aşa cum gîndesc cei de la PNL!
  Altfel ne vor papă comicii,nu aceştea de aici,ci acei cu gîndire transtreană.
  Sfat:Dacă vreai să înţelegi mai bine, vin-o la PNL ori poţi să mă contactezi la telefoanele pe care le-am afişat,sunt sigur că după discuţia cu mine şi vizionarea acelei şedinţe electorale a PNL-ului de care am scris, vei avea mai multe lucruri clare şi cu mult mai puţine întrebări.

 49. De ce voi, talibanii pelisti pierdeti timpul si energia pe acest blog?
  Sa convingeti PNL care a luat 0.63% la ultimele alegeri sa-l voteze pe exebitionistul Kirtoka?
  De ce nu mergeti pe site-urile comuniste cu 40% de alegatori?
  Pe blogul lui Dodon?
  Poate acolo ve-ti rupe ceva de pe ciolanul mai mare?
  Va spun eu de ce nu faceti acest lucru.
  Sunteti slabi. Frustrati. Disperati.
  Nu aveti ce spune.
  Daca va bagati cu aceleasi „argumente” la ei pe forumuri, nu aveti nicio sansa sa-i convingeti.
  Fiindca tot ce faceti sunt niste lozinci sterile.
  Doamna Vitalia de o saptamana incoace scrie punct pe punct despre minciunile si matrapazlacurile ultimului Primar si a CMC.
  Voi aici nu ati fost capabili sa veniti cu fapte ca sa aparati cel putin un punct din „realizarile” balonului umflat.
  Argumentul vostru BETON este rusescul: Sam durak.
  Sunteti buni de a scuipa de pe balcon in capul trecatorilor.

  Regele e gol. Si asta este frustrarea voastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *