3.Demitizarea sau Cum isi atribuie “liberalul” Chirtoaca merite straine

 1. Postam aici ultima parte, a treia, a realizarilor false ale lui Chirtoaca. Dupa ce am mai citit comentarii si la aceasta postare, am ajuns la concluzia ca reusesc „de minune”, la noi, fariseismul si minciuna. Oamenii nici nu vor sa stie adevarul. Vai de capul celor pe care si un Chirtoaca i-a zombificat. Eu am scris toate acestea aici si urmeaza, in fiecare zi, din saptamina viitoare, cite un articol despre modul de administrare a orasului, facut de mine, cu al meu cap si cu a mea pricepere, ca sa va demonstrez ca nu sintem toti zombificati si sa nu creada gasca de la PL ca toti sint timpiti, asa cum le-ar place sa creada. Sint si oameni care nu au terminat scoala „cu spravka”, avind nota „2” la unele obiecte, sint oameni care au fost medaliati si au grad stiintific, muncind si stiind sa judece, sa studieze, sa invete, sa aiba caracter si fermitate decizionala, oameni care le poate deschide oamenilor ochii. Nu ca cei care isi fac mereu cariera prin minciuna si fariseism…
 2. 32. Asigurarea stabilitatiii furnizarii apei si caldurii, inceperea sezonului de incalzire cu achitarea integrala a platilor pentru anul precedent, pentru prima data dupa 20 de ani.

Iarasi, aici e un POPULISM urit de tot. Mereu s-a achitat totul, in caz contrar, nu se deschidea sezonul.

33.Achitarea datoriilor acumulate in perioada anilor 2000 – 2007 ale regiilor, societatilor pe actiuni si a intreprinderilor municipale, in suma totala de 700 milioane lei (inclusiv: 500 milioane lei – diferenta de tarif la agentul termic, 200 milioane lei – datorii creditoare).

E una si aceeasi – 500 si 200 -, insa asta a fost aiureala lui Chirtoaca, pentru ca a incalcat o gramada de legi si a facut un transfer de 700 milioane. Primaria nu avea contract cu Termocom-ul, il aveau asociatiile de locatari, Chirtoaca a platit si pentru bogati si pentru saraci, el trebuie pedepsit, nu sa se laude cu asta. El si-a asumat pe propria raspundere si ilegal aceasta datorie.

34.Finantarea proiectelor si lucrarilor realizate fara acoperire financiara integrala anterior alegerilor din anul 2007: constructia bd.Pan Halipa (11 mln lei), memorialul “Feciorii Patriei” (5 mln lei), reconstructia str.Independentei (4 mln lei).

Si fostul interimar Vasile Ursu, ex-adept al lui Urechean, apoi adept al lui Voronin, a fost populist si a lucrat fara acoperire financiara, numai ca el a facut o gafa de 20 milioane, iar Chirtoaca – de 700 milioane. Chirtoaca vorbeste de niste proiecte realizate. Sint vorbe goale. El este vinovat ca nici nu a incercat, nu ca sa insiste sa rezolve unele probleme. El are o viziune sovietica asupra a ceea ce inseamna administratia publica locala, pentru ca nu e cea de a stabili strategii si politici de dezvoltare, ci de a imparti autorizatii si asistenta social ilegala sau de a stabili restrictii, terminind cu lipsa de proiecte pentru probleme foarte grave.

35.Crearea a circa 10000 noi locuri de munca, ca urmare a finalizarii constructiei şi darii in exploatare a mai multor obiective de menire social–culturala.

Un alt populism – si care e aici meritul lui Chirtoaca?

36.Procurarea de utilaj radiologic pentru institutiile medicale, circa10 seturi (pentru prima data dupa 1991).

Toate aceste institutii pot fi modernizate in alt mod, daca ar fi reduse coruptia si evaziunea fiscala, ar fi bani pentru dotarea sferei sociale. In general, APL este responsabil de intretinerea edificiilor, cit priveste dotarea cu medicamente si aparataj – este competenta Casa nationala de asigurari in medicina. Deci, fiecare persoana-contribuabil si persoana juridica achita bani si acesti bani trebuie utilizati eficient si transparent. Nu are de ce Chirtoaca sa isi depaseasca atributiile si sa procure, de dragul PR si populismului, acolo unde e competenta statului.

37.Demararea celui mai amplu program de constructie a apeductelor si canalizarii in municipiul Chisinau (10 milioane $).

Acesta e meritul SA Apa-Canal, serviciu care trebuie concesionat, ca sa nu cheltuie bani de la buget.

38.Completarea cu circa 900 ha a rezervei funciare a primariei.

Dar stie cineva cite hectare are in total Primaria? Unde sint terenurile si care e suprafata lor totala, adica 900 ha – din cit?

39.Inventarierea spatiilor verzi, fiind identificate inca circa 60 hectare de spatii verzi publice.

Era bine daca se spunea si cite sint in total si nu e prea clar de ce nu se spune.

40.Autorizarea investitiilor in ramura constructiilor in anii 2007 – 2011 in valoare totala de circa 8 miliarde lei si receptionarea finala de obiective in valoare de 7,5 miliarde lei;

Si – care e meritul aici al lui Chirtoaca? Si casa lui Voronin, construita de Metalmarket, o fi meritul lui Chirtoaca? Dar daca a vazut primarul ca e ceva ilegal, a trebuit sa conteste. De ce nu a facut-o?

41.Reparatia integrala a circa 7 strazi in oras si suburbii pe parcursul a 4 ani, inclusiv strazile: Gheorghe Asachi, Trandafirilor, Alba Iulia, Lech Kaczynski, cu amenajarea parcarilor stradale.

In patru ani – patru strazi. Unde ajungem cu asemenea ritm? Nu mai spunem de calitate.

42.Realizarea de investitii capitale: apeducte, canalizare, gazoducte in oras si suburbii cu o lungime totala de peste 100 de km.

Parca s-a laudat odata la punctul 37, nu?

43.Reconstructia apeductelor din str. Putna -1 km, str. Florilor – 1,6 km, comuna Bubuieci – 4 km (cel vechi fiind in stare deteriorata din 1973), constructia si reabilitarea a circa 20 km apeduct si canalizare (bd. Moscovei, str. Industriala).

Parca s-a laudat odata la punctele 37 si 42 – nu?

44.Alocarea lotului de pamant pentru Grupul Italian si a actelor necesare in vedereaconstructiei fabricii de prelucrare a deşeurilor solide.

S-a facut fara licitatie publica, poate veneau altii, mai buni?

45.Obtinerea de finantare externa de la Comisia Europeana in suma de circa 4 milioane euro in domeniile eficientei energetice, a canalizarii pluviale, schimburilor de experienta etc.

Nu le pare mistificatorilor ca aceasta cifra e dublata?

46.Continuarea programului de renovare a institutiilor din domeniul educatiei – circa 100 milioane lei timp de 4 ani, redeschiderea gradinitiei nr. 37.

Am putea compara daca am cunoaste cit s-a propus si cit s-a facut.

47.Acordarea anuala pentru 7000 copii din familiile social vulnerabile a unui ajutor de 500 lei pentru pregatirea catre noul an şcolar.

Asta a fost mereu, pe parcursul a 20 de ani. Si care e meritul lui Chirtoaca?

48.Sustinerea claselor cu profil estetic, centrelor extra – scolare si a scolilor sportive.

Asta a fost intotdeauna.

49.Continuarea programului de renovare in cadrul institutiilor medicale: deschiderea centrului municipal de hemodializa (inchis circa 8 ani in urma), inaugurarea sectiei de nefrologie la spitalul “Sfanta Treime”, renovarea maternitatii municipale nr.2 (n-a fost reparata de 25 de ani), renovarea departamentului de urgenta si a trei Sali de operatii la “Spitalul Valentin Ignatenco” (dupa 20 de ani), renoarea salii de nastere si de reanimare la spitalul clinic municipal nr.1 dupa 10 ani, repararea acoperisurilor institutiilor medicale din cadrul AMT Buiucani, inlocuirea geamurilor si partial a usilor in cadrul Centrului stomatologic pentru copii.

Este si nu prea este meritul lui Chirtoaca, pentru ca aceste obiective nu au figurat in programul sau electoral – probabil, nici nu avea habar de ele, cind a devenit primar,s-au intimplat haotic, au survenit in afara programelor aprobate – pe termen lung sau scurt – si, acum, si le lipeste ca realizari.

50.Continuarea programului de procurare a utilajului medical: aparate radiologice, de anesteziere si ventilatoare (aparatele actuale au varsta de 20 de ani).

Si aici este o repetare, s-a spus intr-un alt punct.

51.Asigurarea a 60% din pacientii cu diabet zaharat cu insulina si a 40% din pacienti glucometre si teste (3500 si respective 200000), protezarea dentara gratuita pentru 540 persoane/anual,

Alimentarea gratuita a copiilor in primul an de viata – 650 copii/anual – se repeta si intr-un alt punct si nu e nimic nou.

52.Mentinerea fondului locativ, reabilitarea acoperişurilor, prin efectuarea reparatiilor curente: circa 650 000 m2, inlocuirea a 2500 usi de la intrare in bloc, renovarea a 80 de platourilor de acumulare a deşeurilor.

Aici e o mare spalare de bani, acesti bani la buget ar trebui folositi pt altceva.

53.4000 m retele ingineresti; derularea, incepand cu anul 2009, a programului de reabilitare a lifturilor, peste 700 – reparate;

Intotdeauna asa a fost, nu e nimic nou.

54.Inventarierea controarelor de apa rece si apa calda in circa 100 000 apatamente si reducerea diferentei de volum a consumului de apa;

Este activitatea Apa-Canal.

55.Demararea incepand cu anul 2010 a programului de inlocuire a containerelor de acumulare a deseurilorde tip sovietic pe containere de tip european (1800 unitati );

Nu este adevarat – acest lucru a inceput inca pe timpul lui Urechean.

56.Amenajarea a trei lacuri şi plaje dupa o perioada de 25 de ani in care nu au fost efectuate astfel de lucrari in parcurile: „La Izvor”, „Valea Trandafirilor”, „Rascani”.

Au aparut aceste plaje dupa venirea lui Chirtoaca la Primarie? Au fost cumva concursuri de achizitie publica pentru aceste lucrari de amenajare invocate? Nimeni nici nu a auzit de asa ceva. Nu cumva Haruta il duce de nas pe Chirtoaca si asta, de tinar fiinf obosit, lasa totul la cheremul sefului spatiilor verzi, unde – spune lumea – banii nu sint spalati deloc rau?

57.Realizarea primelor etape de reforme in cadrul S.A. “Apa canal”, S.A. “Termocom”, “Regia Transport Electric”, “Parcul Urban de Autobuze” etc pentru depasirea situatiilor de criza.

Nimic nu a facut. Este o minciuna. Termocom – cum a primit subventii, asa le si primeste in continuare.

58.Alocarea terenului pentru constructia adapostului pentru caini maidanezi.

Aici s-a proslavit cu uciderea ciinilor, iar cu terenul sta totul pe loc. Despre maidanezi am scris si am spus o gramada de treburi. Nici acum nu au loc miscari. Problema maidanezilor nu se rezolva din cauza coruptiei si a faptului ca nu se aplica oportunitatea Parteneriatului public privat in problemele orasului, inclusiv a maidanezilor.

59.Imbunatatirea dotarilor de activitate a statiilor de salvaredin mun. Chisinau.

Nu e nici o realizare la mijloc – asa cum a fost asa si este.

60.Acordarea de ajutoare materiale pentru invalizi gr. I, II, veterani, invalizi si vaduve de razboi (al II-lea mondial, Afganistan, de pe Nistru), invalizi si vaduve ca urmare a castastrofei de la Cernobal, copii orfani cl.IX, X, XII, deportati, personae siguratice – in total pentru 30581 persoane, ajutoarele fiind in valoare 350 – 500- 600 lei, anual.

Asa a fost, este si va fi.

61.Compensatii pentru 740 persoane cu handicap locomotor 400 lei / anual pentru procurarea de combustibil.

Desigur – decit nimic. Dar nu strica si “noile” troleibuze sa se foloseasca – spre binele persoanelor cu handicap – de oportunitatea tehnologica pe care o are implicit.

62.Inaugurarea pietii avicole din mun. Chisinau ( investiti in valoare de peste12 milioane lei).

Prietenul cuiva de la Piata centrala a utilizat 12 milioane de lei fara licitatie publica, aici trebuie sa cerceteze lucrurile Procuratura.

63.Adoptarea a circa 2000 de decizii de catre Consiliul municipal Chisinau.

Vai – ce realizare – era cazul oare sa doarma in cabinet chiar toata ziua, nu numai de dimineata, si sa nu adopte nimic? Chestia cu dormitul o stiu cu totii, inclusiv secretara si lumea ride, dar asta e – ca mai nesomnoros candidat, probabil, inca nu a aparut.

64.Lansarea serviciului on-line de verificare a listelor electorale, cu sustinerea Fundatiei Soros Moldova.

O fi un lucru bun, insa oamenii inca nu sint incurajati public sa mearga.

65.Construirea dupa 351 de ani a primului sediu al primariei, a centrului de sanatate si a postului de politie in comuna Cruzesti.

Acest punct este competenta autoritatilor locale Cruzesti, si nu a Primariei Chisinau. Dar cind nu ai cu ce te lauda, imprumuti de la suburbii.

66.Construirea unei noi scoli-gradinita in comuna Stauceni, prima dupa anul 2003.

Nu este competenta Primariei Chisinau, dar si mai haios e ca acolo a cistigat Primaria un comunist, care s elauda ca el a construit, fara sa stie ca isi disputa “meritul” si Chirtoaca.

67.Finalizarea constructiilor din str.Alba Iulia 191 si urmatoarele, incepute in anii 90 şi inghetate in perioada ultimilor 15 ani; (cooperativele de constructii 207, 209).

Si aici – care e meritul lui Chirtoaca, daca lumea a platit bani si s-au construit apartamente, pentru care statul nu-i poate ajuta deloc. Asta e ca atunci cind Chirtoaca a mers sa-si faca imagine, in mod obraznic, la un bloc de locuit la Durlesti, construit de candidatul gospodar PNL la functia de Primar – lucru chiar urit de tot.

CONCLUZIA: ASTA E SCHIMBAREA PINA LA CAPAT? E doar CAPATUL, caci SCHIMBAREA nu se vede. In general, Chirtoaca nu a facut reforme, nu e omul reformelor, nu e hotarit, se teme sa ia decizii si nu a lansat nici o initiativa. Nimic liberal in el. E trist, dar adevarat.

 

Loading Facebook Comments ...

84 Comments

Add a Comment
 1. Şi totuş Dna V. Pavlicenco este BRAVO că permite pe blog şi alte păreri, care sunt diametral opuse cu a Dumneaei! Ceia ce nu permite C.Tanase, Dodon, Buşilă …
  Dna Pavlicenco – odihnă plăcută, dupa ce v-aţi făcut lucrul murdar în folosul lui Dodon

  Membrilor PNL – PNL avînd un program bun de partid, a-ţi devenit partenerii PCRM, PPCD şi a propagandei Rusiei. CU PĂRERE DE RĂU!!!!!!!!!!!!!!!! RUŞINE!!!!!
  Cum doriţi înfăptuirea UNIRII, cînd nu vă puteţi uni (sau cel puţin a nu ataca, ponegri) cu partidele care sunt prin acţiunele concrete cu aceiaş strategie
  Cu aşa partide ca PNL încă mult timp v-om fi conduşi de comunişti şi de Moscova.
  Citiţi poezia lui V.Alexandri despre compararea talentului a lui V.Alexandri şi a lui M.Eminescu!!!

  Dar partea pozitivă – v-aţi developat ca agenţii propagandei Rusiei şi a comuniştilor şi sunteţi fraţi de cruce cu PPCD.
  Pînă la alegeri din 5 iunie nu Vă mai deranjez, dar aştept părerile membrilor PNL (dacă nu va temeţi de Dna Pavlicenco)
  Vă doresc sănătate şi a începe a GÎNDI!

 2. Femeie, esti bolnava…

 3. http://unimedia.md/?mod=news&id=34435
  D-na Pavlicenco cum comentati faptul k liberalii din Romania si Internalionala Liberala il sustin pe Dorin Chirtoaca si nu pe domnia voastra?
  Cu respect!

 4. Pt Sibereacu.

  Şi de ce Dle Sibereacul trebue să ne temem de Pavlicenco.

  Probabil Dstră încă nu vă puteţi debărăsa de acea frică de pe timpul sovietic, cînd toţi aveau frică de NCVD, de KGB, de PCRM….

  Şi acum probabil aveţi frică de patronii voştri, şi chiar dacă ei sînt la guvernare tot una vă ascundeţi sub anonimat.

  Credeţi că ascunzîndu-vă sub anonimat demonstraţi curaj , că puteţi ataca o Doamnă.

  Curaj este atunci , cînd în mod deschis o să arătaţi greşalele patronilor voştri.

  Eu după cum observ pe acest blog numai membri PNL postează sub numele adevărat.

  Reese că nu avem frică de cei, în mîna cărăra se află sis-ul, procuratura, justiţia, CCCEC-ul.

  Să ieşi în faţă şi deschis să spui ceia ce gîndeşti despre orişice persoană publică, trag atenţia persoană publică, că Pavlicenco nu este funcţionar public, asta şi este curaj, aceasta şi este liberalizm.

  Da pe Pavlicenco pentru ce să o criticăm, dacă ea nu deţine nici o funcţie publică.

  Cînd era deputat în parlament , era persoană publică, dar pentru ce putea fi criticată, pentru că nu l-a votat pe Voronin la 4 aprilie 2005, aşa cum au făcut-o Filat cu Roşca, cu Diacov, cu Lupu …, sau pentru că la 9 mai 2008 a organizat sărbătoarea Ziua Europei, în plin regim comunist, după care s-a jucat HORA UNURII, sau pentru că a iniţiat proiectul de lege privind ieşirea din CSI fără acordul şefului partidului Urecheanu, pentru ce şi a fost exclusă din partid împreună cu Ţaranu.

  Care deputat din PL, sau PLDM sau PD are acum curajul să iasă la tribuna parlamentului cu vre-o iniţiativă fără acordul şefului?

  Ei mai bine părăsesc mai întăi partidul, ca Vieru, Tănase, Nagacevschii, Godea, şi apoi spun ceia ce nu şi-au permis anterior.

  A încercat şi Ghuimpu să facă un decret fără acordul colegilor de alianţă şi pe cela l-a ratat. Şi ce aţi întreprins Dstră pentru a apăra acest decret.

  Ghimpu s-a lăsat şi el învins şi toţi au înghiţit găluşca.

  Aşa că dacă vreţi să vedeţi un partid cu adevărat democratic , în care toate deciziile se iau în comun , în care nu există şefi şi subalterni dar există colegi de partid, în care fiecare îşi îndeplineşte funcţia pe care o deţine , în care nimeni nu are frică de altul, deoarece au aderat la PNL din convingeri, dar nu au fost cumpăraţi ca în alte partide, atunci veniţi la PNL, veniţi la şedinţele PNL şi vă veţi debărăsa de frica , pe care şi astăzi , după 20 de ani de independenţă o mai purtaţi în sîn.

  Dumnezeu să vă ajute să vă debărăsaţi de frică.

 5. Se vede cu ochiul liber ca Rusia si-a activat
  toate cadrele speciale,si nu numai din
  Moldova,pentru a opri miscarea Moldovei
  spre Europa. Da,in Romania PNL s-a unit
  cu PSD,la noi insa vectorul propagandei
  antidemocrate ne arata ca PNL si doamna
  Pavlicenco face acelas lucru impreuna cu
  PCRM,PPCD si cu toti dusmanii democratiei.
  La fel si in chestiunea cu referendumul.
  Comunistii totdeauna s-au bazat pe igno-
  ranta oamenilor si s-au straduit sa o mentina la nivelul necesar lor,pentru ca ea
  totdeauna a fost in folosul lor. Sa sustii un
  referendum intr-o problema vitala pentru
  viitorul Tarii,atunci cand majoritatea popo-
  rului nici n-are incipuire de esenta si impor
  tanta chestiunii scoase la referendum,
  inseamna in final sa afli doar nivelul de
  ignoranta si de manipulare a poporului.

 6. Apropo în privinţa, că PNL nu e partid aşa de puternic şi aşa de mare ca altele.

  E şi firesc, deoarece PNL nu cumpără membri de partid, iar sărăcia la care iau adus guvernanţii noştri pe cetăţeni RM î-i face pe cetăţeni să adere la pachet la partidele cu finanţe, în care s-ar putea mîcar cît de puţin să-şi rezolve problemele financiare.

  E adevărat, că aşa partide cît de repede se umflă, tot atît de repede se sparge, ca AMN de ex. , şi tot e atît de adevărat, că cei cu demnitate nu aşteaptă pînă se va sparge balonul şi-l părăsesc din timp.

 7. Pt robin hud

  Pe comunisti i-am criticat cind au fost la putere. Acum la putere sint liberalii si democrtii. Opozitia lupta contra puterii, nu contra opozitiei.

 8. Pt robin hud

  Pe comunisti i-am criticat cind au fost la putere. Acum la putere sint liberalii si democratii. Opozitia lupta contra puterii, nu contra opozitiei.

 9. Pt Siberiacul

  Ceea ce am analizat eu minciunile lui Chirtoaca, este un lucru foarte util. Voua v-ar place sa ascundeti adevarul, noua – nu. Asta e deosebirea – voua nici nu va trebuie adevarul, vreti sa continuati a trai in minciuna, numai ca deja nu in cea comunista – ci in cea libearala si democrata.

  Eu inca nu am terminat. Toata saptamina viitoare voi posta cite un articol despre minciuna lui Chirtoaca.

  Nu credem ca sint partide in afara de PNL si PNR, care sint unioniste. De aceea, nu prea avem cu cine ne uni. Nu PNL e vinovat ca sinteti condusi de comunisti, ci faptul ca va complaceti in minciuna. Stati bine acolo, in minciuna, care e problema?

  Nu avem nimic in comun cu PPCD, PL, PCRM, PLDM si PLDM. Noi sintem pe contul nostru.

  Incurcati PNL cu PLDM si PL. Acolo lumea se teme sa deschida gura – la noi – nu. Fiecare spune ce vrea.

 10. Pt e

  Nimic nou. PNL poate sprijini un partid care i se pare ca e liberal pentru ca are procente. Numai ca atunci cind o sa vina alegeri in Romania, PL va chema sa voteze PD-L-ul, nu PNL-ul din Romania. Aici e buba si paradoxul, asa ca PNL greseste, dar are acest drept.

 11. Pt e

  Nimic nou. PNL poate sprijini un partid care i se pare ca e liberal pentru ca are procente. Numai ca atunci cind o s avina alegeri in Romania, PL va chema sa voteze PD-L-ul, nu PNL-ul din Romania. Aici e buba si paradoxul, asa ca PNL greseste, dar are acest drept.

 12. Pt e

  Nimic nou. PNL poate sprijini un partid care i se pare ca e liberal pentru ca are procente. Numai ca atunci cind o sa vina alegeri in Romania, PL va chema sa voteze PD-L-ul, nu PNL-ul din Romania. Aici e buba si paradoxul, asa ca PNL greseste, dar are acest drept.

 13. Citesc toatea acestea si nici nu mai stii ce sa crezi, cu cine sa mai votezi. Te simti umilita si inutila. Anume inutila.

 14. Patriciu(A.Marin)

  Pentru berenice:

  Şi eu citesc toate aceste şi ajung la concluzia: Ce-a mai înţeleaptă soluţie a alegătorului ce se consideră anticomunist şi îşi doreşte un viitor decent între spaţiul Pruto-Nistrean e să facă aşa ca PNL să fie susţinut masiv prin votul cetăţenilor!
  PLD,PD,Pl e trecutul, PNL e viitorul.
  Basarabia acum are nevoie ca nici odată de ceea ce au avut britanicii în anii 80 ai secoluluin trecut – o doamnă înţeleaptă cu principii ce ar crea nişte reguli corecte de joc între toţi participanţii la procesul democratic din Republica Moldova,de la asta ar cîştiga arît politicienii cît şi cetăţenii.
  D-na Vitalia, pe parcursul întregii sale activităţi politice a demonstrat destule calităţi ce fac dovada că ar putea onora o asemenea încredere a cetăţenilor de la noi.

 15. UN POLITICIAN ADEVARAT PATRIOT, NU AR FACE NCIODATA ACEST JOC MURDAR AL VITALIEI – FIRAVA NOASTRA DEMOCRATIE E PE O MUCHIE DE CUTIT –

  IAR VITALIA PRIN VOCIFERARILE EI, AJUTA REVENIREA COMUNISTILOR LA PUTERE. CACI EA A DECLARAT – FITI ATENTI ! –
  „PE NOI NU NE INTERESEAZA CINE ESTE LA PUTERE-COMUNISTII , SAU DEMOCRATII, NOI II CRITICAM PE TOTI, DACA MERITA ” !

  EA INTELEGE FOARTE BINE SITUATIA:
  DAR ISI URMEAZA SCOPUL DE MANIPULARE ! EA ESTE O ROSKA-2 !

  N.B.
  caci este o mare diferenta intre Chirtoaca care a fost solidar cu manifestantii de la 7 aprilie 2009 si partidul comunist, care a ASASINAT si TORTURAT tinerii nostri.
  Doamna Vitalia, vedeti diferenta ?
  Pacat de dvs.
  Tatal dvs. de dincolo ar ramane mut de durere si in continuare !

  De ce nu vedeti si lucrurile bune la Chirtoaca, ci numai cele rele ?
  Ati mai fost pe la biserica, sa va curatiti de duhurile rele ?

  P.S.
  Ce raspuns fain dati: dupa alegeri veti pleca in strainatate, dupa ce ati facut toata harmalaia asta aici !
  ALTFEL ZIS – APRES-MOI, LE DELUGE !

  Rusine ! Nu va este jale de poporul asta.

  SUNTETI O EGOISTA, SUPER-AMBITIOASA,
  RAUTACIOASA SI MINCIUNOASA, AGENTA kkkkggggbbbbb !

 16. Pentru Patriciu: Sa ne fereasca Domnul de venirea la putere a Doamnei intelepte si cu principii.AMIN.

 17. APROPO, despre RASHKA (Rusia) , iata si pasul urmator dupa vizita lui Obama:

  Senatorul John MacCain a declarat intr-un interviu pentru Telecomapania georgiana Rustavi ca SUA va acorda Georgiei siteme moderne de aparare…

  Senatorul a mai spus
  ca fiecare tara trebuie sa poata sa se apere, in deosebi daca are un vecin agresiv;

  ca Sarkozy ar trebui sa INSISTE ca Rusia sa respecte intelegerile din august 2006 de a se retrage din Georgia pe pozitiile anterioare;

  ca Rusia incalca acordurile internationale;
  ca SUA ar trebuie sa faca toate eforturile…

  США должны предоставить Грузии современные оборонительные системы, заявил в интервью грузинской телекомпании «Рустави-2» Американский конгрессмен-республиканец Д. Маккейн.

  «Любая страна имеет право защищаться, в том числе и Грузия, тем более, что на ее границах агрессивный сосед, который оккупирует ее территории», отметил он.

  Конгрессмен надеется также на активизацию президента Франции Николя Саркози, который «должен убедить Россию в выполнении соглашения о прекращении огня от 12 августа 2008 года, предусматривающего отвод российских войск на довоенные позиции».

  «Не выполняя этого соглашения, Россия нарушает все международные нормы», подчеркнул он.

  «Я разочарован некоторыми европейскими политиками, которые до сих пор не потребовали решения данного вопроса и не настояли на выполнения соглашения», заявил Маккейн.

  Вместе с тем, конгрессмен подчеркнул, что в свою очередь США «должны предпринять все усилия, чтобы Россия исполнила соглашение о сокращении обычного вооружения и вступив во ВТО, выполнила все взятые на себя международные обязательства».

  Напомним, что буквально накануне президент Франции Саркози выступил со скандальным заявлением. По его словам территория Грузии якобы свободна от частей российской армии.

  Это заявление Саркози сделал на пресс-конференции, транслировавшийся в прямом эфире телеканалом «Россия 24».

  «Сейчас Грузия полностью свободна, а танки стояли в 40 км от Тбилиси. Господин Медведев сдержал свое слово», — объявил Саркози.

  Заявление Саркози весьма любопытно на фоне того, что части российской оккупационной армии стоят в Абхазии и Южной Осетии. Т.е. получается, что данным заявлением Николя Саркози фактически (пока на словах) признает независимость этих стран.

  Напомним, что Грузия многократно обвиняла Россию в несоблюдении пакта Медведев-Саркози, исходя именно из этого критерия указывая, что «российские танки до сих пор на территории Грузии».

  Между тем Саакашвили обвинил Россию в том, что она пытается устроить в Грузии путч с помощью финансируемой ею оппозиции. Однако у России ничего не получится, уверен президент Грузии.

  У Москвы кишка тонка спровоцировать революцию в Грузии, заявил Саакашвили в интервью украинскому телеканалу «Интер», комментируя разгон акции оппозиции в Тбилиси в ночь на четверг.

  «Москва решила сымитировать арабскую революцию у нас. Но кишка для этого тонка», – цитирует Саакашвили «Грузия Online».

  Он подчеркнул, что у стен парламента собралась группа людей, которая финансируется из Москвы.

  «Это группа людей, которая напрямую финансируется из Москвы и руководствуется Москвой, четко выполняет заказы ФСБ… Они были специально подготовлены, чтобы провоцировать беспорядки. Есть четкая запись, что они должны были вызвать жертвы, они сами говорили об этом. Это сейчас по всем телеканалам идет у нас и по международным тоже. Они своего добились, были жертвы», – сказал президент Грузии.

  «Позавчера Евросоюз опубликовал результаты своего опроса. Грузия сейчас самая безопасная страна в Европе. У нас в 4 раза меньше преступность, чем в Украине. Многие из протестующих были бывшими полицейскими, которых уволили после революции роз. Эти люди выходят на улицы, когда есть возможность попротестовать», – отметил Саакашвили.

  Отвечая на вопрос, какие обвинения будут выдвинуты задержанным, Саакашвили сказал: «Я не прокурор. Будет расследование. Я не считаю, что надо их квалифицировать как угрозу общественному порядку. Конечно, отдельные из них представляли угрозу, но только отдельным людям».

  «Те экстремисты, которые на машине переехали правоохранителей, они уже арестованы», – сказал президент Грузии.

  Власти Грузии ранее сообщали, что в ходе разгона акции оппозиции в ночь на четверг погибли двое полицейских, одного из которых якобы могла сбить машина мужа одного из лидеров оппозиции Нино Бурджанадзе. Однако позднее Лейбористская партия заявила, что одним из погибших был её активист.

 18. P/u berenice
  Acesta este şi scopul Moscovei (a FSB – fostul KGB, NKVD) – ca cetăţenii RM cu poziţii proeuropene, proromâne, anticomuniste să cadă în despirare.
  Din răspunsurile Dnei V.Pavlicenco se vede că Dna conştient se solidarizează cu propaganda Rusiei şi a comuniştilor în lupta contra lui Chirtoacă prin minciună şi denigrare – deci pentru ca să cîştige alegerile la Primăria Chişinău comunistul-burghez Dodon.
  Aşa a făcut şi Roşca cu „mâinele curate” a denegrat adevăraţii anticomunişti din RM şi pînă la urmă i-a adus la putere şi Voronin a fost şi este susţinut şi acum
  Comuniştii cu milioanele şi miliardele de Euro a lor pentru Dumneaei sunt curaţi ca lacrima. Că un milion de cetăţeni a RM, condusă de neocomunişti
  şi comunişti, sunt din cauza sărăciei peste hotare nu mai contează – Dna Pavlicenco doreşte să îi readucă la putere pe Voronin, Greceanîi, Dodon, s-a asociat deschis cu propaganda Rusiei.
  Nu dispera! Trebuie de susţimut PL, Dnii Ghimpu şi Chirtoacă – unica speranţă să ne eliberăm de comunişti şi alţi trădători de neam, de ocupaţia rusească.
  DOAMNE AJUTĂ LUI DORIN CHIRTOACĂ!!!

 19. Pt MATA-HARI

  Voua nu va este jale de aceasta parte de popor romanesc, pentru ca il furati prin votul dat hotomanilor, care speculeaza revenirea comunistilor, pentru a se mentine la putere si a-si face socotelile. Chirtoaca nu este anticomunist. In vorbe – da. In rest – si el, si Filat, si Lupu, nu au caracter anticomunist. Sint oportunisti si inca mari si nu am nici o obligatie fata de asemenea tradatori su panglici rusesti in piept. Tocmai de aceea spun deschis ce cred fariseilor. KGB-isti sint cei inflitrati in Miscarea de renastere si restrucurare, cititi documentele de arhiva. Eu nu am fost nicaieri si nu am nici o pata, asta ii innebuneste pe toti, dar pe mine ma amuza. Aveti securitatea in miini, controlati si rascontrolati, pentriu ca sint unicul fost deputat care am cerut SIS sa faca cunoscute toate dosarele despre mine si mi s-a dat raspunsul firesc – nu au nimic. Eu nu am colaborat niciodata in viata cu nici o securitate, iar cei care au colaborat stau acum in Parlament si la conducerea Chisinaului si ma fac pe mine securista, cind sint ei si mai si trebuie sa ii votam. Nu-i votam niciodata nici pe comunisti, nici pe ei. Ca sint toti la fel. Noi vom merge pe drumul nostru – unicul corect.

  In plus, gresiti amarnic sau va contraziceti. Ori noi sintem neimportanti si nu putem, in consecinta, sa facem „harmalaie”, ori sintem importanti si va temeti si asta, iarasi, ne amuza. Pentru ca se joaca cu soarta romanilor nu un partid extraparlamentar de 0,67 la suta in alegeri, adica 11 mii alegatori, ci partidele cu sute de mii de alegatori. Sau nu am dreptate? Ba stiti ca am dreptate si va desfaceti de ciuda.

  In strainatate merg pt citeva zile sa imi aduc fiica si nepotica. Stati linistit, ca eu din R.Moldova nu fug, asa ca altii. Am lipsit in viata mea trei luni in iarna, cit am asteptat nasterea nepoticai si am fost, in lunile de acalmie politica, alaturi d efiica-ma, linga care stateam sporadic doar cite niscaiva zile. De mine nu scapati. Eu nici buletin romanesc inca nu mi-am facut, ca nu am timp – ma ocup de fariseii liberali. Am crezu ca scapam de fariseii comunisti/capitalisti, odata cu prabusirea PCRM, cind colo – fariseii liberali si democrati i-au reanimat, fura ca in codru – inca o sa va spun cum – si, in plus, pun revenirea comunistilor in circa lui Pavlicenco. Ori eu sint foarte puternica, ceea ce eu nu prea vad, ori voi sinteti cu totii nebuni la cap, daca ma faceti pe mine atotputernica. Sau cuvintul meu e, totusi, mai tare decit populismul liberal? Lamuriti-va, pt ca imi reprosati niste lucruri, insa nu puteti argumenta daca ce spun eu ar avea impact mare. Eu, una, nu cred asa…

 20. p/u Mihai Morteanu
  1. Repet – nu sunt membru la nici un partid. Dar familia noastră, ca alte sute de mii locuitori acestui teritoriu, a pătimit din cauza partidului lui Lenin , cei cu secera şi ciocanul, şi de cei ce s-au asociat cu comuniştii – cum face PNL acuma – sunteţi din aceiaş parte a baricadei lupte politice cu PCRM, cu secera şi ciocanu. RUŞINE!!!
  2. Părerile mele politice sunt cunoscute în localitatea mea. Aici pe forum doar 2-3- persoane apropiate Dnei Pavlicenco postează cu numele adevărat. Dnei Can, Vice Preşedinte PNL, îi este ruşine de murdăriile asupra lui Chirtoacă de pe acest blog şi prin aceasta susţinerea lui Dodon?
  3. Laudaţi PNL a vostru. „Laudămă gură că ţi-oi da friptură”. Unicul partiod actualmente care cu adevărat se luptă împotriva ocupaţiei ruseşti şi revenirei la putere a comuniştilor este PL cu Dnii Ghimpu şi Chirtoacă. Pentru aceasta s-au Asociat Propaganda Rusiei+PCRM+PPCD+PNL+ şi alţi „agenţi”
  4. PNL cu nimica nu se deosebeşte de PPCD, doar numai că Roşca şi-a făcut avere – tipofrafie, imobile …Acuma sunteţi o echipă cu PPCD susţinîndu-l pe Dodon. A-l susţineţi pe Dodon – care este mincinos şi corupt ca cei de la comunişti cu milioanele şi miliardele de Euro, în timp ce deportaţii chiar dupa ani umblaţi prin judecăţi nu-şi pot revendica averea.
  5. PL are doar 13 deputaţi în Parlament. Dl Ghimpu a făcut ce pînă la Dlui n-a făcut nici Snegur, Lucinschii, Voronin. În Parlament n-a fost susţinut pentru că în timpul Alegerilor propaganda Rusie + „agenţii” Rusiei au luptat împotriva PL. PNL este deasemenea „agent” dacă şi acuma a-l susţineţi pe Dodon? Decretele sunt emise şi poziţa a fost declarată. Propaganda Rusie,PCRM+PPCD+PNL a-l critică pe D-l Ghimu- Sunteţi Alianţa antiPL,antiGhimpu şi antiChirtoacă!!!
  6. DOAMNE AJUTĂ PARTIDULUI LIBERAL şi lui DORIN CHIRTOACĂ!!!

 21. Pt Siberiacul

  Doamne ajuta sa puneti in continuare farisei la guvernare si sa va bucurati de ei. Iar noi vom avea ce critica.

  Nu sintem nici cu Stinga, nici cu Dreapta fariseica, in curs rapid de mafiotizare. Ne cautam de drumul nostru. Am vrut sa fim cu cei de la guvernare – nu au vrut. Sint aroganti si se vor prabusi prin aroganta lor. Acum chiar ne bucuram ca nu ne-am incurcat cu ei.

  Cititi, ca am postat un nou articol. Nr.4.

 22. Patriciu(A.Marin)

  pentru ctin :

  Urmăresc demult politicienii noştri,mai concret şi faptele lor, nu numai vorbele. Ce am spius e doar o concluzie a multora ca mine.Dacă d-ta ai o soluţie mai bună ca a mea, scrie şi nouă aici să o citim şi să o analizăm.

 23. p/u Dna Alexandra Can – Vice-Preşedintele PNL şi alţi membrii al PNL
  1. Biroul PNL este de acord cu poziţia Dei Pavlicenco, care este ca şi a propagandei Rusiei+PCRM+PPCD – antiChirtoacă? Prin aceasta aducerea la conducerea Primăriei Chişinău a antoRomânului, comunistului, Dodon.
  2. Conştientizaţi că actualmente PNL cu declaraţiile sale pentru unirea cu România, este de facto în Alianţă cu antiromânii şi slăbeşte frontul proromânesc de aici? Acest blog al citesc proromânii – dar dupa ce văd aceasta ponegrire unii se dezic de poziţiile sale şi se fac cel puţin neutri, sau chiar trec din partea comuniştilor
  3. Cum doriţi să faceţi Unirea, în timp ce nu puteţi găsi limbă comună, chiar ponegriţi, pe cei care merg în aceiaş direcţie. PL, Dnii Ghimpuşi Chirtoacă prin fapte au dovedit poziţiile sale proromâneşti, anticomuniste pentru eliberarea teritoriului RM de ocupaţia rusească
  4. În gospodăria Dstră este totul în regulă? Ce planificaţi se primeşte totul cum a-ţi gîndit?
  Cît de nevăzător trebuie să fii ca să nu vezi rezultatele reale a lui D.Chirtoacă – ca Primar General a Chişinăului? Activînd sub blocajul comunist şi în timpul crizei financiare mondiale a întors datoriile de 700 mln lei, a curăţit murdăria de la canalizare adunată de 42 ani … D.Chirtoacă a depus foarte mult efort pentru a schimba lucrurile în bine şi are succese. Şi comuniştii cu Dna Pavlicenco cu minciuni „caută nod în papură”.
  5. Dna Pavlicenco în loc să a-l susţină pe D.Chirtoacă, să ajute, să îndrumeze, să a-l apere de atacurile comuniste şi a propagandei Rusiei -Dei a-l ponegreşte ca şi antiromânii. De ce este pe poziţia propagandei Rusiei+PCRM+PPCD? De ce ajută cîştigul la primărie lui Dodon, revenirea la putere a comuniştilor? GÎNDEŞTE oare Dna Pavlicenco? GÎNDEŞTE oare membrii Biroului PNL?
  6. V. Alexandri s-a bucurat şi a dorit succese lui M.Eminescu pentru că v-a fi mau bine „pentru România”! Ce face Dna Pavlicenco, ce face biroul PNL!? A-l ponegriţi prin minciuni şi dezinformare pe anticomunistul şi proromânul Dorin Chirtoacă. RUŞINE!!! Ajutaţi ca să cîştige alegerile pentru Primărie antiromânul, comunistul cu secera şi ciocanul Dodon. RUŞINE!!!
  7. Oare vă deziceţi de politica Dei Pavlicenco de ponegrire a PL, Dlui Ghimpu şi Chirtoacă, oare veţi fi voi batjocuriţi ca cei care au ajutat pe cei cu „secera şi ciocanu” la deportare şi foametea organizată, veţi fi batjocoriţi ca şi Roşca şi aliaţii lui.
  8. Aveţi copii. GÎNDIŢI-VĂ la dînşii. Copiilor şi nepoţilor celor care au ajutat la deportare şi acuma lor li se aminteşte cine au fost părinţi , sau buneii lor (chiar dacă şi urmaşii nu sunt de vină).
  Fiţi încrezuţi – copiilor şi nepoţilor voştri la fel o să le spună că a-ţi ajutat pe cei cu „secera şi ciocanul”. GĂNDIŢI-VĂ!!!
  9. DOAMNE AJUTĂ FORŢILOR ANTICOMUNISTE, PROROMÂNE, lui DORIN CHIRTOACĂ
  10. DOAMNE – APĂRĂ-NE DE TRĂDĂTORI ŞI DE CEI CE NU GÎNDESC!!!!

 24. Patriciu(A.Marin)

  pentru Sibereacul:
  N-ar fi rău să faci un duş rece înainte de a scrie aici aberaţii.
  Am fost în PPCD.Acum sunt în PNL, am venit aici de îndată ce şi-a afirmat unionismul deschis.
  Fiind în aceste partide nu odată am criticat unele afirmaţii şi acţiuni ale şefilor de partid.În PPCD imediat eram acuzat că sunt agent CGB-st şi marginalizat (eu le răspundeam că mă subapreciază,că lucrez şi pentru CIA,FBI,MI-7,MOSAD, Siguranţă şi Ohranca ţaristă,ce-i drept nici unul din ei nu-mi plătesc salariu),în PNL de fiecare dată au purces la discuţii între noi,uneori mă convingeau pe mine că greşesc,alteori reuşeam să-i fac să-şi revadă poziţia (nu i-am auzit să-mi zică că sunt agentul cuiva,(PPCD-ştii îmi ridicau autoritatea mai bine,cînd eram la ei)).
  Cum îţi dai seama,ştiind lucrurile din interior,am mai multe motive să judec cine ce este şi ce merită să fie.Dar d-ta,văzînd lucrurile doar din exterior, pe ce te bazezi, cînd îţi creezi nişte păreri sau concepţii,numai pe ce spun alţii sau unii ziarişti angajaţi?

 25. Patriciu(A.Marin)

  Iarăşi pentru Sibereacul:
  Deşi sunt convins că pentru primărie e mai bine Pavlicenco,pentru solidaritatea dreptei probabil pentru primar îlvoi vota pe Chirtoacă.Alta este situaţia lista candidaţilor la consilieri.Studiind şi listele altor partide am ajuns la concluzia:Anume lista propusă de PNL e ceea ce au nevoie cetăţenii Ghişinăului în consiliu.

 26. p/u A.Marin
  -Puneţi-vă întrebarea de ce RM este unicul stat unde masiv se votează comuniştii – pentru că unele partide, care se socot anticomuniste, de fapt fac jocul comuniştilor şi a Rusiei.
  -Scopul principal, şi de unde este condus de fapt partidul, ştiu doar conducătorul (şi poate încă vre-o 2-3 persoane)
  – Pînă la urmă cine este cu adevărat Roşca au înţeles mulţi, inclusiv şi eu. Nu-i cea mai mare greşală că Roşca l-a votat pe Voronin în 2005, dar că l-a susţinut în toate dupa aceasta, chiar şi în politica antiromână
  – Dupa ce s-a „developat” Roşca, rolul i-a revenit dei Pavlicenco?
  – Oare nu observi că sunteţi în aceiaş Alianţă – propaganda Rusiei+PCRM+PPCD+PNL în lupta la alegerile locale – ca rezultat pentru revenirea la puterea RM a comuniştilor
  – GÎNDEŞTE-TE. Şi în politică trebuie de gîndit cu cine eşti partener. „spune cine îţi sunt prietenii şi ţi-oi spune cine eşti tu”

 27. Pt Siberiacul

  Credeam ca mai am cu cine discuta. Dupa ce ati spus ca nu e mare greseala ca Rosca l-a votat pe Voronin, care inseamna ca inca patru ani ni s-au sters din viata, vad ca sinteti foarte motivat sa spuneti doar contra, aparind pe cineva, chiar daca acel cineva face infractiuni.

 28. p/u A.Marin
  1.Dupa ce pe acest blog, l-aţi ponegrit pe D.Chirtoacă mulţi potenţiali susţinători a lui D.Chirtoacă, mai puţin ineţiaţi în politică, nu se vor mai duce la votare neavînd alt candidat. Vezi mai sus părerea Dei berenice
  2.Comuniştii dimpotrivă îi convinge să îi voteze şi pe cei care încă nu s-au apreciat
  Rusia a împărţit indicaţiile:
  -Scopul care l-a avut Dna Pavlicenco cu PNL (ca şi Roşca cu PPCD) de a micşora susţinătorii lui D.Chirtoacă
  – Scopul comuniştilor – de a mobiliza susţinătorii lor şi a indecişilor
  3. Suntem cel mai sărac stat din Europa şi unde se votează masiv comuniştii, avem teritoriu ocupat de Rusia – dar cu cine este Dna Pavlicenco, PNL!? Folosind „lupta pentru adevăr, împotriva minciunei” (ca şi Roşca cu „mâinele curate”) ajută Rusia şi comuniştii
  4.Nu-i exclus că sunteţi cinstit proromân, dar Dna Pavlicenco cu propaganda Rusiei v-a folosit în această luptă politică în folosul antiromânului, comunistului cu „secera şi ciocanu ” Dodon, dar prin aceasta şi revenirea la putere a lui Voronin

 29. p/u V.Pavlicenco
  -Vedeţi diferenţa ce am scris eu „Nu-i cea mai mare greşală că Roşca l-a votat pe Voronin în 2005, dar că l-a susţinut în toate dupa aceasta, chiar şi în politica antiromână” – Nui CEA MAI MARE GREŞALĂ că la votat(totuş este greşală), dar CEA MAI MARE GREŞALĂ că sa făcut aliatul lui Voronin. Se concretizează care este CEA MAI MARE GREŞALĂ!!!
  -În acea perioadă Voronin se declarase proeuropean şi a fost susţinut de Europa, Bucureşti şi Tbilisi
  – Actualmente PNL are CEA MAI MARE GREŞALĂ că s-a fîcut aliat cu Propaganda Moscovei+PCRM+PPCD+PNL cu scopul de a cîştiga conducerea primăriei de către antiromânul, comunistul cu „secera şi ciocanul” Dodon, dar prin aceasta peurmă şi la revenirea la putere în RM a lui Voronin
  – Conştient sau inconştient, „consultată” de cineva sau nu, dar V-aţi poziţionat ca şi Roşca în 2005 şi sunteţi catalogată ca ROŞCA-2

 30. Siberiacul spune:
  29 mai 2011, la 08:08

  Aşa a făcut şi Roşca cu “mâinele curate” a denegrat adevăraţii anticomunişti din RM şi pînă la urmă i-a adus la putere şi Voronin a fost şi este susţinut şi acum.

  Dle Sibereacul, eu cînd văd , că cineva se face că nu aude sau nu vede, încep să mă îndoiesc de sănătatea persoanei vizate..

  Citind postările Dstră văd că Dstră cu adevărat vă doare sufletul pentru valorile naţionale.

  Însă diferenţa între Dstră şi Pavlicenco , şi chiar membrii PNL este că noi spunem adevărul deplin, iat Dstră numai pe jumătate.

  Citiţi ce aţi spus mai sus., că Roşca l-a adus la putere pe Voronin.

  NU Roşca Dle Sibereacul ci Roşca cu Filat cu Diacov , cu Buliga cu Secăreanu, cu Cubreacov, cu Clipii, cu Serebreanu , cu Lupu ş.a. care l-au votat pe Voronin la 4 aprilie 2005.

  Iar Pavlicenco nu l-a votat pe Voronin la 4 aprilie 2005.

  Acest fapt , şi acestă trăpdare trebue de spus aşa cum este .

  Apropo eu deaceia şi am aderat la PNL, fiindcă Pavlicenco nu a adus comuniştii la cunducere, aşa cum au făcut-o simpatizanţii , pe care Dstră astăzi î-i considereaţi mai că nu salvatorii naţiunii.

 31. # Mihai Morteanu spune:
  28 mai 2011, la 10:10

  Dle Sibereacu, mai citiţi odată acestă postare şi vă rog să comentaţi fapta, dar nu vorbele.

  Siberiacul spune:
  28 mai 2011, la 07:07

  Dnii Ghimpu şi Chirtoacă nu sunt susţinuţi în lupta anticomunistă, proromână, dar sunt atăcaţi mai ceva ca comuniştii şi propganda Rusiei!?

  Dle Sibereacul, lucrurile trebuesc privite prin prizma adevărului şi a bunului simţ , şi prin fapte concrete, dar nu prin vorbe goale şi emoţii.

  Căutaţi undeva filmuleţul cu ziua de 28 iunie 2010, şi o să vedeţi, că pe PMAN alături de Ghimpu şi Chirtoacă se afla PNL , şi eu personal cu toată familia am venit în PMAN de la 130 KM pentru a susţine decretul lui Ghimpu, şi V:pavlicenco luînd cuvînt a declarat, că PNL susţine decretul lui Ghimpu şi este alături de PL.

  Dar unde se aflau camarazii de alianţă Filat, Urecheanu şi Lupu?

  Nici unul nu l-a susţinut pe Ghimpu . Din împotrivă, au pus şi ei umărul pentru a abroga decretul privind ziua de 28 iunie declarată ca zi de ocupaţie.

  Probabil şi Dstră nu eraţi pe PMAN, dacă nu cinoaşteţi, că din partidele politice numai PNL a susţinut PL.

  Aşa că PNL a fost , este şi va fi alături de cei, care nu vorbesc dar prin fapte sînt ataşaţi valorilor naţionale şi sperăm ca şi alte forţe politice să se alăture mesajului de UNIRE , cu care PNL deschis a mers în campania electorală.

  În afară de acesta, la dezbaterile electorale de la PRO TV din 23 mai probabil, în care a participat Pavlicenco cu reprezentantul PSD, discursul s-a început cu adresarea lui Pavlicenco către alegători , în care se solicită ca la alegerile din 5 iunie alegătorii să susţină orişice partid numai nu comuniştii, pentru a evita revenirea comuniştilor la putere.

  Aceasta s-a transmis în toată ţara. Nu ştiu de ce Dstră nu comentaţi acestă declaraţie publică, da căutaţi să analizaţi nişte păreri personale a D-ei Pavlicenco pe propriul Blog, care este vizitat de un număr restrîns de vizitatori şi care nu are o conotaţie oficială.

  Şi nu încercaţi să urcaţi pe cineva pe baricade, şi să-i împărţiţi în ai noştri şi ai voştri.

  Cînd PL face declaraţii proromâneşti, antiruseşti , anticomuniste, PNL e alături şi va fi alături.

  Cînd PL face greşeli, ele trebuesc evidenţiate pentru a le corecta .

  Dstră doar nu neteziţi copilul pe cap cînd aduce 2 de la şcoală.

  Un părinte bun i-a măsurile necesare în folosul viitorului copilului, şi prin acest fapt el nu este considerat tată rău

  Un prieten î-mi spunea cînd eram tineri: Mihai, spunemi te rog ce neajunsuri eu am , că numai un prieten adevărat poate să-ţi spună adevărul în faţă.

  Iar cei ce se şoşotesc pe la spate în orişice moment te poate trăda.

  Pentru acesta eu şi-l stimez pe acest prieten, considerînd-ul o persoană onestă şi cu demnitate, deoarece nu fiecăruia iar plăcea să afle părţile negative despre el.

  Dstră vreţi ca toţi să-i laude pe PL-şti şi gata.

  Păi aşa o fac numai comuniştii, dar noi parcă ne deosebim de ei, sau nu?

 32. Siberiacul spune:
  29 mai 2011, la 11:11

  p/u V.Pavlicenco
  -Vedeţi diferenţa ce am scris eu “Nu-i cea mai mare greşală că Roşca l-a votat pe Voronin în 2005,

  Trişaţi Dle Sibereacul.

  Dstră spuneţi aşa numai din motivul, că în acest caz trebue să-i aliniaţi cu Roşca şi pe ceilalţi salvatori ai naţiunii, eroiii actului trădător din 4 aprilie 2005.

  Dacă nu era 4 aprilie 2005 , nu era 4 ani de guvernare comunistă, nu era alianţa roşca Voronin.

  Aşa că nu încercaţi să-i spălaţi pe eroii din 4 aprilie 2005.

  Pecetea lor poate fi spălată numai cu plecarea lor din politică.

  În ţară sînt destui oameni oneşti, curajoşi şi cu demnitate, care cu adevărat preţuesc valorile naţionale.

  Cu părere de rău , aceşti oameni nu nimeresc la guvernare, fiindcă nu au atîta orez şi sare.

  Iată chiar Dstră de exemplu, aţi fi un conducător mai slab ca alţii?

  V-aţi pus vre-o dată acestă întrebare?

 33. Siberiacul spune:
  29 mai 2011, la 11:11

  …Dna Pavlicenco cu propaganda Rusiei v-a folosit în această luptă politică în folosul antiromânului, …..

  Unicul politician, care a declarat că este român, şi care a declarat, că unica cale de aderare la UE este UNUREA CU ROMÂNIA;

  Unicul politician, care în plin regim comunist a iniţiat proiectul de lege privind ieşirea din CSI, contrar voinţei şefului de partid Urecheanu.

  Întrebare Dle Sibereacul: de ce Ghimpu, în calitate de şef al statului împreună cu Chirtoacă şi cu alţi „proromâni”şi ” antiruşi” nu au iniţiat ieşirea din CSI?

  De ce la 9 mai Pavlicenco în 2008 organizează ZIUA EUROPEI în scuarul operei şi balet, iar antiruşii Dstră merg la Moscova să defileze alături de armata ocupantă. De ce nici un partid „proromân şi ” antirus” în afară de PNR , nu susţin ideia UNIRII lansată de PNL.

  Gîndiţi-vă la aceste întrebări şi nu trebue să-mi răspundeţi, că eu ştiu răspunsul.

 34. Pt Siberiacul

  Este o mare greseala ca a fost votat Voronin in 2005. daca nu era votat, incepeau schimbarile de atunci. Insa Filat a spus ca „se va supara Mark Evghenievici”, de aceea, l-a votat. Si ce a fost? Patru ani de calvar, furt si dominatie prorusa, antieuropeana?

  Pai, daca nu-l vota pe Voronin Rosca, Serebrian si Filat, nu erau patru ani pierduti. Numai ca Rosca a platit pentru fapta sa. Noi, PNL, fapte nu avem decit bune. Cit priveste lupta noastra contra Stingii si contra pretinsei Drepte, care se mafiotizeaza, nu avem complexe.

  Faptul ca iata calificati aceasta lupta drept alianta cu Propaganda Moscovei plus PCRM plus PPCD, nu stim nimic. Nu citim, nu apucam sa citim ce fac astia si nu avem nimic in comun cu ei.

  dar nici nu avem complexe in fata unora sau altora. Noi sintem cinstitti si curati si ne facem loc luptind cinstit. Nu avem obligatii fata de Dreapta, iar cu Stinga nu avem treaba. Daca interesam pe cineva, sa vina sa ne spuna, dar nu am vazut nimic interes. Dar asa, din pod, ca vrea muschii unor anonimi, nu vom sprijini pe noii „moldovenisti” de la PL.

  Da, apropo despre sabatul rosu de la Chisinau? Nu cumva e si asta din cauza PNL? poate imi spuneti ce au facut liberalii si democratii sa nu revina comunistii la putere sau e suficient sa sprijine PNL pe Chirtoaca si e totul ca si rezolvat? Chiar avem asa putere noi? Noi nu credem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *