C.Tanase:”Bravo, Filat…”

Recunosc, am privit o dezbatere electorala si nu am urmarit integral aceasta editie a „Fabricii”, decit sfirsitul. Dar am citit acest articol si am ramas consternata…

„Bravo, Filat, ne-ai ras pe toţi !

Ediţia de aseară a emisiunii Fabrika de la Publika TV mi-a readus în memorie frumoasele timpuri când la TVM preşedinţii (premierii) invitaţi erau copios tămâiaţi de moderatori, întrebările cărora începeau, foarte curajos, cam aşa: Nu-i aşa, domnule preşedinte (premier) că Dumneavoastră ziua nu aveţi poftă de mâncare, iar noaptea nu dormiţi din cauza grijii faţă de popor?

În lipsa lui I. Boţan – a lipsit întâmplător? – cei doi invitaţi ai emisiunii, Viorel Ciubotaru şi Anatol Ţăranu (faţă de ultimul am avut totdeauna un respect deosebit pentru profesionalismul său) i-au servit cu măiestrie mingea la fileu lui Filat, ocolind cu prudenţă întrebările ce ar fi putut să-l „nerveze” pe premier. Cu toate că în societatea s-au acumulat atâtea întrebări şi nelinişti vizavi de comportamentul politic al lui Filat, oponenţii nu au dat glas nici uneia dintre ele. Am pierdut o oră din viaţă căscând gura la nişte oameni care au demonstrat un singur lucru – lipsa de respect faţă de public. Aduc doar un simplu exemplu. Referindu-se la cazul Plahotniuc, moderatoarea l-a întrebat pe Filat dacă dispune de probe? Răspunsul acestuia a fost pur şi simplu şocant: Noi trăim în R. Moldova…, toţi cunoaştem suspiciunile şi starea de spirit vizavi de acest personaj…

De când „starea de spirit” a devenit probă juridică? Analiştii au tăcut mâlc şi doar moderatoarea a avut curaj amintindu-i premierului că şi vizavi de Filat există o stare de spirit similară, că şi despre dânsul s-a vorbit şi se vorbeşte despre contrabanda cu ţigări şi alte afaceri, care-i, aşadar, deosebirea dintre Filat şi Plahotniuc. După această întrebare faţa premierului a căpătat luciu de inox şi un dispreţ greu de ascuns s-a concentrat în colţul buzelor. Iată ce a răspuns: diferenţa dintre mine şi Plahotniuc constă în faptul că eu am mandatul poporului, am obţinut 30 la sută din votul cetăţenilor – să facă şi Plahotniuc acelaşi lucru…

Prin acest răspuns V.Filat a recunoscut ceea ce nici un politician nu s-a încumetat să recunoască până acum: în R. Moldova, chiar de ai probleme cu morala şi justiţia, dar dacă ai bani şi poţi câştiga votul cetăţenilor, toate păcatele ţi se anulează, în ţara asta nu justiţia, nu legea contează, ci capacitatea de a te băga pe o listă electorală de succes. Nici Ciubotaru, nici Ţăranu nu au îndrăznit să-l contrazică pe Filat. E înfiorător de trist dacă am ajuns până aici. Filat a plecat victorios de la această emisiune. Bravo, Filat, ai fost genial, ne-ai ras pe toţi!

Loading Facebook Comments ...

22 Comments

Add a Comment
 1. D-na Pavlicenco,
  scrieti-ne ceva desprea acest nicolae crudu care se vrea iar primar la durlesti, din cite am inteles a fost membru pnl? poate il cunoasteti mai in dea aproape.

  eu nu stiu cu cine sa votez 🙁

 2. Am si eu unele rezerve fata de Filat, dar ASEARA la Fabrica el a fosr BRAVO!
  In primul rand a fost foarte calm, foarte diplomat, energic, constructiv, fara ranchina, fara razbunari… Ca sa fim sinceri, oare, ESTE acum MOMENTUL ca sa luptam cu pumnii unii cu altii? La ce-ar ajuta?????

  Daca ne-am orienta dupa „nervii” batausilor, pai, ar fi trebuit FILAT sa-i declare duel lui LUPUSOR. Dar ar fi fost INTELEPT?
  Cateodata este bine sa-l lasi pe oponent sa se PRABUSEASCA singur.
  Si asta se intampla acum cu Lupu, nu stiu daca el observa cum se luneca la vale, se duce de-a dura…

  Oamenii de inalta constiinta si cu verticalitate VAD cu cine s-a inhaitat Lupu – „doamne, sa te fereasca” – cum zicea o rusoaica!

  AVEM NEVOIE DE FILAT ACUM, cand suntem iar AGASATI de tampeniile comunoizilor…

  Chiar si faptul ca Filat si-a retras candidatul la postul de PRIMAR in sustinerea lui Chirtoaca, deja este laudabil.

  De ce il sustin pe Chirtoaca? Pentru ca altul mai bun nu avem! La fel si pe FILAT! – altul mai echilibrat nu avem. Iar ECHILIBRUL in societate este acum foarte important.
  Priviti ce se intampla in lume. Moldova si asa abia se mentine pe linia de plutire, daca privim ce se face in Spania, Grecia etc. cand criza mondiala ataca TARI cu mult mai puternice.

  Sau priviti ce se face in Georgia. S-a ajuns ca fortele pro-rusesti, conduse de Kremlin, au incercat sa zadarniceasca serbarea celei de-a 20-a aniversari a independetei statului!

  Iubiti-va Patria mai mult decat propriile interese inguste de partid. Da, ma refer la dna Pavlicenco, pe care as vrea sa pot sa o respect mai mult.

  APROPO, catre Filat ma adresez> : Folositi-va acum de timpul prielnica sa faceti cat mai repede reformele schitate. Caci POPORUL deja pierde rabdarea si increderea.
  Dle Filat, Va doresc succese!

 3. Ei si ce, daca PLDM distribuie oamenilor pe strazi sacose cu ulei si paste? De-ar face asa toate partidele. Mai bine este sa dai omului ceva alimente – un semn de caritate – decat ziare cu fotografia celor pe care poporul oricum ii injura si arunca hartia pretioasa la gunoi.

  Aceste ziare prind bine taranilor pentru a fi folosite in closetele din sate. Dar pentru asta ar fi de preferat ca aceste „ziare” sa nu aiba cerneala tipografica pe ele, in deosebi fotografii… nu e frumos, nu e bine!

  Deci, sfatul meu: Mai bine distribuiti taranilor hartie alba imaculata, ar fi dorit in suluri. Si spuneti-le ca sunt de la PDM, PCRM ca taranii sa aiba bucuria mai mare in closete!

 4. 1. Filat a vorbit foarte mult si ca deobicei nu a spus nimic.
  Doar monstruozitatile mentionate de C.Tanase.
  Asi adauga inca cateva perle ale Martirului neamului modo-sovietic.
  A zis ca sarma ghimpata scoasa de pe Prut i-a fost pusa in jurul sau.
  Toata lumea ii vrea rau. Vor sa-l descrediteze.
  El munceste, munceste si munceste dar fortele raului ii strang aceasta sarma ghimpata tot mai tare si mai tare.
  Voilà.
  aici e adresa emisiunii:
  http://www.publika.md/emisiuni/fabrika_411.html
  Dar nu va recomand sa pierdeti timpul.

  2. Asi mentiona si comportamentul golanesc si arogant a lui zaLupu.
  De trei zile incoace gura nu-i mai tace.
  Vorbeste si se comporta ca un mafiot.
  Sunt toti dez-gus-ta-tori.

  3. Si pentru talibanii vacarilor de la Colonita:
  Faceti un mic efort si analizati comportamentul idolilor vostri.

 5. Dna Pavlicenco! As vrea si eu sa pot a VA respect mai mult, dar nu pot! Este oare timpul acum sa ne batem ca prostii intre noi???? Si pe C. Tanase la fel nu-l inteleg! Cui serveste asa articole! Da, Filat nu este cheie de biserica, are pacatele lui, dar altul mai de-al Nostru n-avem acum!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Filat dar si Taranu, Cibotari au fost bravo! Nu inteleg ce i s-a nazarit lui nea Costache ( din ce in ce este tot mai neobiectiv si mai neocomunist ), dar primul ministru a avut o prestatie impecabila si a demonstrat competenta si maturitate.

 7. Pt Vasile

  Pentru mine Filat nu este de-al nostru, asa cum nu sint comunistii si altii. Regret ca vi-l asumati.

 8. Pt pavlusa

  Voteaza cu Sergiu Afanasiu. Despre Crudu sa vorbeasca durlestenii sau Filat, la al carui partid a aderat el.

 9. RUSIA ARDE SI EXPLOADEAZA!

  Уфа. 26 мая. INTERFAX.RU –

  На складах 99-го арсенала артиллерийских боеприпасов в Башкирии, где в четверг из-за пожара стали взрываться снаряды, находилось более 100 тысяч тонн боеприпасов, сообщил „Интерфаксу” источник в оперативной комиссии по ликвидации этого чрезвычайного происшествия.

  По его словам, в основном на арсенале находись снаряды к ствольной артиллерии и танкам различного калибра от 120 до 152 мм. „Разлет осколков от взрывов снарядов не превышает 3 км”, – сказал собеседник агентства.

 10. da, si inca>:

  Очевидцы утверждают, что во второй половине дня в четверг слышится один взрыв в 10-15 секунд, а прежде была просто непрерывная кононада”, – рассказал собеседник агентства.

  По его словам, многие эвакуированные люди находится в подавленном состоянии, опасаясь за сохранность своего имущества, а также из-за того, то оставили дома домашних животных.

 11. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la RRA, că, dacă ar participa la summit-ul de la Varşovia, ar crea un precedent, astfel că altădată s-ar putea trezi că stă la aceeaşi masă cu Igor Smirnov, liderul autoproclamatei republici transnistrene… BRAVO ROMANIA , BRAVO BASESCU !

 12. Avem partide de doi bani! Un consiler a avut PNL si pe acela la pierdut! Interesant, Donica in loc la Seveorvan! Atat a putut PNL!

 13. Ii dau drepătate totusi lui ionel! O SPUNE UNUL CARE NU-L VOTEAZA PE FILAT!

 14. http://omg.md/Content.aspx?id=100830&lang=3#addcomments Партия коммунистов Республики Молдова начала в четверг крупномасштабную кампанию по организации “Социального марша”, намеченного на утро 29 мая в Кишиневе.

  В четверг, целый ряд молдавских теле- и радиостанций начали распространение ролика Партии коммунистов с призывом к гражданам участвовать в Марше протеста в центре молдавской столицы. Как отмечается в ролике, сбор участников “Социального марша” намечен на 9 часов утра, 29 мая, у здания Академии наук Молдовы.

 15. Acest blog a devenit deja un site informational rusesc.
  Persoanele care fac copy/paste de pe site-urile rusesti cred ca ne fericesc cu aceste noutati or cred ca vizitatorii acestui blog sunt niste retardati si nu sunt capabili sa culeaga informatiile pe care le doresc.
  Eu am ramas enorm de surprins si frapat de nutatea ca in Baskiria a exploadat un depozit.

 16. Pt Vlad

  Noi il avem pe Severovan in continuare, este membru al partidului, dar tactica urmare a intelegerii noastre este care este. va place, bine, nu – nu ne bagam in suflet. Lasati-ne in plata Domnului, daca nu contam.

  Donica este un tinar doctor in stiite, curajos. sa dea Domnul asemenea persoane. pe voi asta va deranjeaza? Inseamna ca nu sinteti curati si nici de calitate.

 17. Vlad, ai remarcat corect.
  Orice ar fi, Adriana Ochisanu cinta manele.

 18. P-U VALENTA SI Vasile spune: 26 mai 2011, la 16:04

  EU MA AFLU LA 10000 DE KM DE MOLDOVA, SI DE AICI MI-AM FACUT O PARERE FOARTE NEGATIVA VIZAVI LA ACEST INDIVID, CARE SE NUMESTE VLADIMIR FILAT, DA, DA VLADIMIR, ACEL VLAD FILAT DIN 2009 NU MAI EXISTA , NOI (VOI) CAM PREA NE-AM DEPRINS CA DIN DOUA RELE SA LUAM RAUL CEL MAI MIC, NU. ASA NU MERGE , „ORI TOTUL ORI NIMICA” – ASTA E CORECT…
  uN EX, DE CE FILAT AL TAU NU A MODIFICAT LEGEA REFERITOR LA IMPOZITUL PE VENIT 0% IN 2009, DAR LA SCHIMBAT DOAR P-U 2012, IMI VEI REPROSA CA CICA ALIANTA NU I-A DAT VOIE, NU CRED CA ERA PL, SA ADMITEM CA E DEVINA PD, DE CE ATUNCI A TACUT SI NU A SPUS NIMIC, DE CE NUMAI CHIRTOACA SPUNEA CU GURA MARE CA ANUAL NU SE INCASEAZA 500 MILIOANE DE LEI IN BUGETUL CHISINAULUI–––––––––––––––––––––––––––––––––––– ?-RE :OARE FILAT VA PLATI IMPOZIT DIN CELE 800.000$ INCASATE DE LA IPTEH IN 2010/2011
  ?-RE: DE CE FILAT A SPUS „EU LA CHINOURI NU MA UIT”, ATUNCI CIND CHIRTOACA SI GHIMPU AU PUS LA PUBLIC FILMARILE DIN 7-8 APRILIE 2009
  ?-RE: DE CE POLITISTII SUSPECTATI IN MASACRUL DE LA 7 APRILIE SUNT PROMOVATI?
  ?-RE: DE CE CIND PESTE 100 DE POLITISTI AU FOST SUSPENDATI DIN POSTURI, P-U CA ERAU SUSPICIUNI IN PRIVIINTA LOR REFERITOR LA 7 APRILIE, FILAT IN GRABA S-A DUS LA MAI SI I-A ORDONAT MINISTRULUI SA-I REPUNA IN FUNCTIE
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––P-U VALENTA––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––- FILAT AL TAU NU L-A SCOS PE BODIU PUR SI SIMPLU, BODIU A FOST SCOS P-U CA FILAT S-A SPERIAT CA ACEST BODIU VA AVEA UN % INFIM SI ACEASTA AR FI PUTUT SA AIBA UN IMPACT NEGATIV P-U PLDM IN TOATA REPUBLICA, LUMEA AR FI INTELES MAI REPEDE CA PLDM ESTE UN PARTID MIC SI NU IMPORTANT. FILAT NU A FACUT NIMIC PUR SI SIMPLU. E PREA TIRZIU P-U A ARATA DRAGOSTEA P-U CHIRTOACA, TRENUL LUI FILAT S-A DUS… EL A PIERDUT TRENUL CARE SE NUMESTE RM… desigur acest partid nu va disparea deodata, dar el se va stinge putin cite putin,eu cred–––––––––––––––––––––––––––––––––––––– ?-re : de ce ROSCA este unul din finantatorii lui filat si pldm

  Mai, eu am obosit , sa scriu si nu mai am timp, pauza mea s-a terminat
  si BRAVO DOMNULUI TANASE DE LA TIMPUL, CU PARERE DE RAU NU MAI POT LASA MESAJE ACOLO, AM FOST BANAT COMPLET, AM INCERCAT SA SCRIU MESAJE DE PE ALTE COMPIUTERE, CRED CA TIMPUL NU MAI PERMITE SA FIE LASATE MESAJE DIN AFARA RM, foarte rau p-u ei , isi vor pierde din trafic.

 19. Pt Vasile.

  Nu vă supăraţi vă rog, da explicaţi-ne şi nouă, după ce criterii împărţiţi poporul RM în ai noştri şi nu ai noştri ?

  Sau nu sîntem toţi cetăţeni ai RM. Sau vreţi să ne împărţim în albi ( verzi) şi roşii , În ruşi şi români, în bogaţi şi săraci, în creştini şi necreştini, în deştepţi şi proşti, în frumoşi şi urîţi ş.a.m.d..

  Şi în aceste condiţii Dle Vasile , care sînt ai noştri şi care ai voştri.

  A mai fost un dictator , care a încercat să-şi considere naţiunea mai presus decît altele ( vîsşaia rasa).

  Ceia ce propuneţi Dstră e groaznic. Nici lui Voronin nu i-a venit prin cap să împărţească poporul în ai noştri şi ai voştri.

  Are el păcatele sale, dar nu dea Domnul, ca vre-un conducător de ţară să-i treacă aşa ceva prin minte, urmînd logica Dstră.

  Ceia ce-i pasibil unui cetăţean, nu este pasibil unui conducător de ţară, care trebue săşi iubească poporul( 100 procente )aşa cum l-a creat Dumnezeu: frumos-urît, prost-deştept, rus-romîn-ucrainean-rom-turc-evreu…., creştin-necreştin ş.a.m.d., şi să creeze condiţii pentru o veaţă decentă tuturor cetăţenilor chiar dacă cineva se consideră al nostru sau nu al nostru, chiar dacă unu te laudă iar altul te critică, chiar dacă unul te sărută iar altul te scuipă.

  Aceasta-i povara unui conducător, şi numai atunci ţara va prospera, cînd conducătorii acestei ţări vor înţelege acest lucru.

  Da pînă ce nu avem de făcut alt ceva decît de aşteptat, cînd şi în Moldova va veni un Saacaşvili.

 20. Apropo în privinţa lui Tănase.

  Ziceţi că nu l-aţi înţeles.

  Da pe Vieru l-aţi înţeles? Apoi pe Nagacevschii, apoi pe Tănase A, apoi pe Godea, toţi plecaţi de la PLDM, apoi pe C Tănase.

  Poţi să nu-l înţelegi pe unul, dar cînd echipa părăsesc cei mai de frunte, probabil că suspeciunile trebuesc redicţionate,

 21. Mihai Morteanu spune:

  + 100%

 22. OARE DE CE TOATA MEDIA TACE DESPRE ACEASTA VIZITA ?
  ––––––––––––––––––––––––-
  Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, efectuează o vizită oficială în R. Moldova, în perioada 26 – 27 mai 2011, la invitaţia omologului său, Iurie Leancă. În prima zi a vizitei, ministrul de Externe va participa la ceremonia oficială de inaugurare a Biroului Consular al României de la Ungheni. La eveniment va fi prezent ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al R. Moldova, Iurie Leancă, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

  Programul vizitei lui Teodor Baconschi include convorbiri oficiale cu şeful diplomaţiei de la Chişinău, domnul Iurie Leancă, şi cu viceprim-ministrul pentru reintegrare, domnul Eugen Carpov. De asemenea, ministrul român al Afacerilor Externe va avea întrevederi cu domnii Vlad Filat, Prim-ministru, preşedinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Dumitru Diacov, preşedinte de onoare al Partidului Democrat (PD), şi Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal (PL).

  Convorbirile vor urmări în principal analizarea priorităţilor de cooperare bilaterală şi a posibilităţilor de dezvoltare a acesteia, în contextul obiectivului strategic comun de aderare a R. Moldova la UE. Totodată, ministrul Afacerilor Externe va realiza un schimb de vederi asupra unor teme de interes reciproc de pe agenda europeană şi regională.

  De asemenea, Baconschi va deschide, împreună cu omologul său, lucrările celei de-a doua ediţii a Forumului Societăţii Civile România – Republica Moldova, organizat la Chişinău, în perioada 27 – 28 mai 2011.

  http://www.zdg.md/stiri/ministrul-de-externe-al-romaniei-vine-astazi-la-chisinau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *