Ce fac TV din “oameni” sau Cum manipuleaza acestea contra “dusmanilor poporului”

Dar nu stiu daca sint „oameni”, de aceea i-am luat intre ghilimele. Ei sint „surupuri” sau si mai grav…

(In poza – libertatea de expresie, strivita in RM)

Am avut simbata doua practici proaste la TV – la Jurnal Tv si la zisa MU-1, adica la televiziunea moldoveneasca nedevenita publica nici sub democrati. Ramii consternatt cum se chinuie, in fel si chip, “responsabilii” de la aceste institutii sa manipuleze, sa scurteze si acele 10 minute afectate concurentilor electorali, daca acestia nu sint din cele patru partide parlamentare, care se spunzura pe ecrane zi si noapte. Asa e „lupta contra incomozilor”, in scopul de a-i impiedica sa isi spuna opiniile.

Moderatoarea de la Jurnal TV a fost corecta, nu avem pretentii. Deja o cunoastem din mai multe emisiuni si, se pare, nu s-a lasat ori s-a lasat mai putin antrenata in jocuri murdare. Insa ecranul cu timpul pentru concurentii electorali ba arata cronometrarea, ba nu o arata, incluzindu-se aleatoriu pe alocuri, in special la concurentul din partea PLDM, dar si din partea PCRM, lasindu-i sa vorbeasca un timp, dupa care incepeau sa ne indice minutele.

In general, se intimpla un lucru respingator – daca nu mai stiu cum sa inchida gura celor care nu-i iubesc pe patronii lor politici, slugile acestora, de la posturile noastre radio si TV inventeaza noi si noi manipulari – acum la cronometrare.

Doar un singur post face corect cronometrarea – la Accent TV – vorbesc din ultimele aparitii electorale. Este adevarat ca face si Radioul (ne)public, de aceea ma si intreb de ce nu poate prelua sistemul TV (ne)publica. Pentru ca are indicatii sa nu faca limpede cronometrajul, ca sa poata juca asa cum “trebuie” timpul afectat concurentilor electorali. Adica, actualii guvernanti, care sint mai dihai decit comunistii prin faptul ca de la ei s-a asteptat “macar ceva” mai bun, o presa macar partial libera, iata ca se tem, in continuare, de gindirea libera, de pluralismul de idei si politic, de libertatea de exprimare.

Daca la TV (ne)public se poate cronometra minutul de inceput si cel de sfirsit, de ce nu se pot cronometra cele cite zece minute de timp pentru dezbateri fiecaruia?

Ca sa nu mai spun ca, prin “bravele initiative” ale deputatilor PL si PLDM, a fost lichidat, din Codul electoral, acel 1 minut gratis pentru clipuri, fapt pentru care clipul nostru, al PNL, nu poate aparea. Noi nu avem bani furati cu “furele”, ca sa platim aparitia clipurilor. Si nici nu ne trebuie sa platim astfel clipurile. Deci, actualele forte, pretins democratice si pretins liberale, privesc partidele extraparlamentare la fel cum priveau comunistii Opozitia – ca pe “dusmani ai poporului”.

Ieri am vazut o alta fata a Elenei Robu, care a lucrat, o perioada, la Jurnal TV, unde venise de la Euro TV-ul PPCD-ului, lui Rosca. Cind am fost invitata odata acolo la o aniversare a lor, sa spun citeva cuvinte, am avut curajul – ca intotdeauna, ceea ce si “deranjeaza” – sa vorbesc de funie in chiar casa spinzuratului. Si le-am spus, de ziua lor, ce televiziune-rusine nationala sint. O fosta prietena a mea, care a votat restabilirea PCRM cu Lucinschi in R.Moldova, iar azi ne vorbeste de integritatea morala a liderilor de partid, de lipsa elitelor nationale, mi-a si reprosat atunci faptul. Si m-am gindit, o perioada, ca nu era, poate, cazul, sa o fac in chiar o asemenea forma drastica, in prezenta zimbitoarei Elena Robu, care parea un ingeras.

Ei, ieri am vazut “ingerasul” la TV Moldova. Dupa ce ca patronii politici cu o conducere de paie, pusa sa ii serveasca, au facut dezbateri “dupa ordinea inregistrarii la Ministerul Justitiei” – sarmanii, nu mai stiu ce sa mai inventeze! – au pus-o pe Elena sa isi bata joc de noi toti patru invitati, printre acestia nefiind prezent, evident, PLDM-ul, care nu a coborit „atit de jos”, incit sa vina la dezbateri cu extraparlamentari.

Doamna Robu, care nu ne spunea timpul sau il spunea cum ii ziceau, prin manipulare, in casti kgb-istii de prin cabine oculte, intrerupea si interpreta, tragea concluzii “haideti, poate macar Dvs. ne spuneti de unde veti lua bani pentru comunitati”, de parca asta e functia liderilor de partide, pe ale caror liste candideaza oamenii, sa investeasca bani in modernizarea localitatilor. Ei, dar asa a fost instruita de sefi…

EU, O ASEMENEA FATA A ELENEI ROBU NU AM MAI VAZUT si am revenit la idea ca nu m-am inselat cind i-am spus, cu ani in urma, la Euro TV, ce credeam despre acea televiziune-prezervativ.

Si i-am trimis Elenei Robul dupa emisiune un mesaj “Elena, am vazut o alta fata a ta. Mi-i jale de tine si de voi – in ce hal va prostituati…” Caci Elena Robu a trecut recent de la Jurnal TV la Televiziuunea publica, unde preia practicile de la Euro TV-ul de pe timpurile cind apartinea PPCD-ului. Dar nu mai ma mira nimic – la noi e dezastru in sensul cum se vind ziaristii, care trebuie, si ei, sa manince, sa intretina o familie. Ne bucuram ca noi, partidele extraparlamentare, le oferim prilejul sa se manifeste ca servili si sclavi, sa isi bata joc de noi intr-un hal fara de hal, ca sa placa celor de care sint platiti.

Elena Robu a plecat repede din platou, dupa emisiune, fara sa spuna un cuvint de sfirsit nimanui. Cel putin noua. Se pare ca, totusi, este – macar intr-o anumita masura – rusinata de faptul cum e folosita. Daca e asa, mai are o sansa. Daca nu – asta e…

Noi vom mai incerca sa facem o sesizare la CEC, la Audiovizual legata de cronometrare. Insa regretam ca ziaristii au devenit instrument de manipulare si avocati ai fortelor parlamentare pretins nedemocratice, care se comporta ca si/ori mai dihai decit satrapii bolsevici. Sint oare aceste forte democratice? Nu, sint niste lasi si ticalosi, pentru ca se tem sa discute cu argumente, ca nu le au, pentru ca scopul lor nu e sa dezvolte democratia, ci perpetuarea la putere prin deturnare de fonduri publice si populism in folosul imaginii lor.

Va declar eu, Vitalia Pavlicenco: totuna o sa va prabusiti daca edificati o societate pe picioare de paie. Nimic din ce e artificial nu rezista. Si daca vrei sa fii puternic, trebuie sa te sprijini pe ceva rezistent. Voi faceti ca si comunistii stalinisti – net celoveka, net problemi. (Nu exista omul, nu exista problema) Adica, le inchidem gura la toti si le aratam prin manipulare oamenilor ca lucrurile sint foarte roz. Ca in cei zece ani de comunism.

Libertatea de exprimare, pluralismul de opinii, si nu calusul la gura si manipularea, sint pilonul democratiei si garantia avansarii spre Europa. Dar va trebuie oare voua Europa, unde nu se poate fura sau unde se fura ceva mai putin?

In Europa, in SUA, 70 la suta din timpul stafurilor partidelor se cheltuie pentru a aduna ban cu ban pentru partid. Nu asa ca aici cu milioane pentru contracte semnate cu reprezentanti ai mafiilor, ai comunistilor etc. Nu veti ajunge nicaieri cu asemenea manipulari, totul va avea un sfirsit. Pacat numai ca oamenii vor intelege asta cind vor fi deja in groapa, spre care ii duceti semet, impreuna cu presa prezervativ-izata.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

34 Comments

Add a Comment
 1. Dna Pavlicenco
  Prin acest articol confirmati inca odata ca este adevarat ceea ce am mai scris eu pe aici si anume faptul ca nu s/a schimbat nimic principial in RM. Si am mai spus si atunci si sa repet pina in pinzele albe ca vinovati sintem noi toti, inclusiv si Dumneavoastra personal, ca muscati momeala di mergeti pe o pista falsa privind lupta comunisti/anticomunisti. Pentru ca acceptind aceasta paradigma permiteti ascensiunea la putere a unor partide si persoane care nu sint cu nimic mai bune (iar de multe ori chiar mult mai odioase decit cei din PCRM). Nu spun ca trebuie sa deveniti fan PCRM dar trebuie de lasat la o parte frustrarile si sa intelegeti un lucru foarte simplu. PCRM nu are nici o legatura cu fostele partide comuniste si cu ororile din perioada sovietica, exceptind faptul ca sint doldora de indivizi mediocri cu mentalitate si apucaturi bolsevice si ca paraziteaza pe nostalgiile unei largi paturi populare. In rest nu se prea deosebesc de majoritatea partidelor de pe la noi si prezinta pericol pentru viitorul nostru cum prezinta majoritatea care ar accedente de unii singuri la putere. PCRM a avut practici mai urite decit au actualii guvernanti dar nu din cauza ca sint mul mai rai decit acestea ci din simplul motiv ca au detinut de unii singuri puterea si au putut sa/si permita mai multe magarii decit pot sa/si permita actualii.
  Scuze pentru un text atit de lung dar am vrut sa justific de ce consider ca purtati o parte din vina pentru situatia care exista. Si spunind asta nu contest faptul ca sinteti bine intentionata si faceti ce faceti cu buna credinta

 2. Vai de capul nostru, demnitatea si cinstea e o pasare rara in MD, toti sunt niste prostituate, se vind si se cumpara, se culca kind cu vorona, akum ku filea&co, ma bucur ca sunteti asa saraci si va doresc sa muriti de foame in continuare!

 3. Cel putin din cauza demnitatii si curajului trebuie de votat PNL, si nimeni nu ma va putea convinge ca nu am dreptate!

 4. Hai mai lasati onestitatea, PNL azi e format din oameni care au fugit din partidele de pe tot esichierul polititc, de la stinga la dreapta, oameni ce nu au primit functii si vor sa faca rau partidelor din care fug da nu sa faca bine PNL – ului. Nu va deosebiti cu nimic fata de alte partide la nivel de oameni, doar in mesaj va deosebiti.

 5. Putin se teme de judecata!

  „RUSIA este ca un om violent care sparge usa, sare la bataie, si-ti caliceste copiii.” Nu eu m spus asta, ci chiar UN RUS, unul din liderii lor din opozitie, Boris Nemtov, intr-un interviu la un post TV din Estonia.

  Nemtov spune
  ca Pukin se teme de alegeri libere, iata de ce le va falsfica,
  ca Puti se teme de o justitie libera,

  iata de ce mentinea mafia la putere, caci, chiar PUIkiNICA ar ajunge in primul rand sa fie judecat pentru delapidari masive si multe crime.

  In Rusia inca mai predomina mentalitatea imperialista, a fratelui mai mare…

  dar Nemtov nu mai crede in refaceea imperiului, pentru ca, zice el, daca UN GHETAR se desface inbucati, nu se va mai lipi inapoi NICIODATA!

  ПЕРЕСТРОЙКА-2.
  Россия — как буйный человек: он сломает дверь, набьет морду, покалечит детей

  Лидер Перестройки-2 Борис Немцов, находясь в Эстонии, дал пространное интервью местному радио KUKU, в котором рассказал о поганой стране России.

  Пуkин очень боится честных выборов,
  Пуkин очень боится независимого суда — что он сядет в тюрьму за коррупцию в своём собственном окружении – за миллиарды, которые он, и его дружки буквально вытащили из государственной собственности…

  Он всего этого боится, цепляется за власть из последних сил, потому что боится сесть, и потерять деньги. Конечно, это трагедия для России, что страна идёт по пути стран третьего мира, а не по пути 21 века.

  … Для этого надо изменить конституцию. В первую очередь – 81-ю статью, в которой заложена мина, которая позволяет Пуkину, например, выиграв выборы в 2012 году, править до 2024 года. По сути, он будет править больше, чем Брежнев, но чуть меньше, чем Сталин. Не думаю, что это хорошая перспектива для России.

  Надеюсь, что я доживу до того светлого момента, когда будет расследование и судебное разбирательство по поводу, например, хищения активов Газпрома на сумму 60 миллиардов долларов,

  Медведев никакие реформы не делает. Он живёт в режиме Византии: «слова — словами, а дела – делами». Слов – много, а дел – никаких. Он – блоггер, формально занимающий должность президента, а фактически своими полномочиями воспользоваться не может.

  Их вся проблема состоит в том, что они дуновения ветра боятся, они всего боятся.

  Боятся потерять власть, боятся сесть в тюрьму, дебатов, выборов, независимого суда, Ходорковского, Немцова – они ВСЕХ на свете боятся, как огня. А коль скоро – так, то они вынуждены закручивать гайки. Поэтому никакой открытости не будет.

  Эстония – часть Европы. Воюя, борясь с Эстонией, нынешняя власть России фактически борется со всей Европой.
  Что касается России, то здесь закомплексованность.

  Потому что имперское ощущение, что мы – старший брат, а вы все – младшие, и ещё тут при этом такие наглые, вот это ощущение, оно, к сожалению, у многих в крови, в том числе и у детей. И оно, главное, культивируется Пуkиным.

  Если вы посмотрите, например, на путинское телевидение, то оно у нас насквозь, прямо-таки пронизано вот этой имперскостью такой, желанием всех под себя подмять.

  Имперское сознание мешает России развиваться. Потому, что нам надо сосредоточиться на образовании, здравоохранении, пенсионном обеспечении, малом и среднем бизнесе, налогах, борьбе с коррупцией, развитии Дальнего востока, и т.д. Вместо этого постоянно идёт какая-то дискуссия о том, что сейчас вот мы восстановим империю. Но мы её не восстановим!

  Понимаете, вот если льдина один раз треснула, то я не помню случая, чтобы куски льда, которые расходятся, вдруг опять объединились в одну единую льдину. Мы этот исторический этап прожили, и надо двигаться дальше.

  Старой Европой, они очень интересуется, потому что там бизнес-интерес у Путина: Газпром… Берлускони, Саркози, Ангела Меркель, и т.д. Они туда продают газ, нефть, собственно, у нас у власти целевая олигархия, она, конечно, этими отношениями интересуется.

  У Путина есть адвокат – Берлускони, например, который в любом случае ничего антипутинского принимать не будет. Потому, что они там друзья, партнёры.

  Если Россия не будет демократической, то это плохо, в первую очередь, для граждан страны, но это плохо и для Европы. Потому, что это – непредсказуемая страна. Ну, кому хочется иметь непредсказуемого соседа?! Представьте себе, что вы живёте с каким-то там буйным человеком на одной лестничной клетке: непонятно, что он вам сделает: сломает дверь, в следующий раз набьёт морду, покалечит ваших детей, ещё чего-нибудь сделает.

 6. trebuie de votat pnl-ul in frunte cu o baba clantoasa care se vrea dusa la cimitir din parlament. Eu votez acest partid numai in cazul cind o primiti in functia de prim-vice presedinte al pnl-lui pe maia laguta.Daca de hamait, trebuie de hamait in duet

 7. sandel esti un prost!

 8. sunteti pnl un partid din oameni cinstiti,la fel cum pcrm este un partid alcatuit din pro romani.Pune-l pe Revenco sa-si faca cruce ,daca venitul firmei sale este totalmente contabilizat .Sau Donica al vostru, nu putea lega doua cuvinte la dezbateri,dar se vrea consilier . E putin sa poti filma

 9. de la un prost aud

 10. pe mama ta nu a putut-o convinge doctorul sa avorteze

 11. De ce fug miliardele din Rusia …?

  Rusia nu numai că nu mai reuşeşte să atragă investiţii străine, dar pierde şi banii care erau păstraţi sau investiţi în ţară până în prezent. Bilanţul băncii centrale a Rusiei pentru luna aprilie indică ieşiri nete de capital în valoare de 7,8 miliarde de dolari, a anunţat Ghennadii Melikyan, adjunctul preşedintelui Băncii Naţionale a Rusiei, citat de lenta.ru.
  Președintele Rusiei, Dmitri Medvedev

  Statisticile băncii centrale de la Moscova arată că ieşirile capitalului din Rusia au reînceput să crească.

  În luna martie, din ţară au ieşit 6,2 miliarde de dolari, iar în total, în primul trimestru, ieşirile au depăşit intrările cu 21,3 miliarde de dolari.

  Iar în primele patru luni ale anului, ieşirile de capital au depăşit intrările cu 29 miliarde de dolari.

  Pentru comparaţie, bilanţul întregului an 2010 arată ieşiri nete de capital de 35,3 miliarde de dolari, după ce, în 2009, acest indicator s-a cifrat la 56,9 miliarde de dolari. Ultimul an în care bilanţul a fost pe plus a fost 2007.

  Acum câteva luni, oficialii băncii centrale a Rusiei declarau că speră ca ieşirile nete să înceteze în aprilie. Potrivit acestora, Rusia nu reuşeşte să atragă investiţii din străinătate în special din cauza climatului investiţional nefavorabil.

  De ce pleacă însă şi banii care sunt în ţară? Arcadii, Dvorkovici, consilierul preşedintelui Rusiei, a declarat, vineri, că banii pleacă din Rusia din cauză că persoanele fizice îşi scot din ţară economiile, „deoarece nu văd perspective de a investi aceşti bani în Rusia”.

 12. Stimata dna Pavlicenco, ati vorbit ani si ani in sir cat ati fost deputat si pare se ca, ministru al familiei si muncii. Cred ca deja ati spus ce ati avut de spus. Lasati-l pe tinerii acestia sa faca acum ce pot. Nu va suparati pe ei ca vorbesc. Lasati sa auda lumea si sa ceara de la ei pe urma. Daca dnii Filat, Lupu sau Chirtoaca ceva vor spune si nu vor face nu pe dvs o sa va traga la raspundere ci pe dumealor. Aud de la prieteni care au ramas in politica (nici nu ascund ca sint in staf la PD acum) despre unele si altele probleme. Ca Chirtoaca nu a fost foarte bun. Si eu le zic – si acest Dondon e mai bun? Ma simt rusinata si indignata cand deschid unimedia si jurnal, si cumea, culmean – timpul – si-l vad pe acest Dondon gras ca un curcan si plin de sine ca a fost la Bruxels. Dvs, am in vedere politicienii, trebuie sa va ganditi normal pentru tara nu pentru fiecare egoisme in parte.

 13. Da, si inca ceva, dna Pavlicenco. Va rog frumos sa nu imi dati lectii de limba romana ca eu am facut si filologie. SI chiar francezii se minuneaza ce talentata sint la limbi si vorbesc la perfectia in afara de romana si rusa, si franceza si engleza. Si daca vreti sa stiti, chiar si cistig un ban ca ghidez in perioade estivale grupuri de turisti din fosta URSS si Romanie prin diferite localuri turistice. Si chiar romanii, si am avut duminica trecuta un grup dragut din Timisoara, se mirau de calitatea limbii romane vorbite de mine dupa cinci ani de stat in strainatate. Iata asa. Si mult succes!

 14. Stimata domana, stiti de ce a plecat lena repede dupa emisiune? Pentru ca era ziua ei de nastere si o multime de prieteni o asteptau la retsaurant, iar dumneavoastra i-ati facut cel frumos cadou.

 15. Georgia.
  Nino Burjanadze, armeanza de nationalitate, platita de Kremlin, organizeaza mitinguri de protest in Georgia, cerand demisia lui Saakashvili.

  (Interesant ca rusii nu pot gasi IN GEORGIA nici un mancurt de nationalitate gruzina, PENTRU A-L FOLOSI CA PE UN PREZERVATIV IMPOTRIVA PROPRIULUI POPOR!!!)

  Deci, Nino invinueste conducerea de lipsa de demonocratie in favoarea Moscovei. Ea a cerut acces la TV sa se adreseze in direct poporului.
  Acest drept i-a fost acordat. Oare acest fapt nu vorbeste ca EXISTA DEMOCRATIE IN GEORGIA?

  INSA IN PIATA S-AU ADUNAT DOAR VREO 5 MII DE MANCURTI.

  ГРУЗИЯ. Пророссийские силы во главе с Бурджанадзе будут требовать отставки Саакашвили
  Время публикации: 21 мая 2011 г., 23:20

  Организованная оппозиционным «Всенародным собранием Грузии» (ВСГ) акция протеста продолжается сейчас перед зданием Общественного ТВ Грузии (ОТВГ). Здесь собралось около 5 тыс. человек.

  Члены исполкома ВСГ, среди которых экс-спикер парламента, а ныне руководитель партии «Демократическое движение — Единая Грузия» Нино Бурджанадзе и руководитель ВСГ, пятикратная чемпионка мира по шахматам Нонна Гаприндашвили, потребовали от руководства ОТВГ предоставить им прямой эфир для того, чтобы они сумели обратиться ко всем жителям Грузии.

  Эта просьба была удовлетворена. «Это очень малая, но победа. Сегодня у нас есть шанс добиться перелома и отстранить антинародный режим. Мы призываем всех граждан присоединиться к нашей акции», — заявила в прямом эфире Нино Бурджанадзе. Она подчеркнула, что акция будет продолжена и ее участники не разойдутся.

 16. Priviti ce fac demonstrantii pro-rusi in Georgia: au atacat o masina a Politiei.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IEP7CM-MkmI

 17. Saakashvili – un politician cu demnitate

  http://www.youtube.com/watch?v=3cktuIZ8Fwk&NR=1

 18. p-tru bere nica alias piva net, mamzeli cu gura cascata, vorbitoare de engleza perfecta, franceza mai mult ca perfecta, romana pocita si in final ghida turistilor romani rataciti in metroul Parijului:

  Tinerii niatale Filat, Kirtoka si zaLupu sunt mai batrani ca Brejnev si tatuca Stalin.
  Sunt niste lichele si sclavi ai rusilor.
  Sunt la putere gratie sclavilor sovietici din palestina ruseasca alias Republika Moldova care ii voteaza ca sa şibî ghini.
  Niatali, mamzeli ghida part time, iti faci iluzii ca ai fugit din acest tarc rusesc. Sunteti toti acolo- gramajioara.
  Sa fii tu la Parij or La ispania tot sclava ramai si tot an acest tarc ai sa mori – cu gura cascata.

 19. Luca, nici nu merita sa iti raspund. Nu e cazul sa cobor atit de jos, dar fie, sint indulgenta. Indulgenta e un semn al inteligentei. Sa stii asta si tu, si altii, chiar si dna Pavlicenco. Inca odata – nu esti tu acel ce trebuie sa imi deie lectii de romana. Si vreau sa iti spun, dragutule, ca noi aici sintem toata saptamina la lucru dar gasim seara si week end timp sa rasfoim paginile internet, sa ne informam si nu mai sintem noi asa cum ne crezi manipulabili tu sau altii. Noi, ca sa stii, mergem, in orice caz elitele intelectuale moldovenesti din zona pariziana, si te asigur, sint multi, si doctori in stiinte, si medici, si poetese ca Lucretia Birladeanu sau stimata doamna Lorina Balteanu, venim in fiece joie intaia a lunii la ambasada si dnul ambasador Serebrian ne informeaza personal despre tot ce este in tara si ce trebuie sa fie. Te asigur e comunicare perfecta si in jurul unei ceste de ceai facem un schimb de pareri perfect fata de ceia ce este la noi in tara si ce trebuie in realitate de facut. Nu ascund ca majoritatea de aici, colegi, sint simpatizanti ai PL. E o diaspora inteligenta si activa aici, multi studenti. E o placere. Si te rog – eu, daca vrei sa stii – nu plimb pe ratacitii in metrou, ci lucrez cu cei care vor sa viziteze celebrele parcuri de distractii Disnayland si Asterix sau lucrez pentru anumite retele comerciale si duc grupuri de turisti ex-sovietici si romani intr-acolo. In unele week-enduri am citeva grupe, in acesta nu am avut nici unul. Cind si cum. Tu, dragutule, te asigur ca nu stii sa faci nimica si aici ai muri de foame s-au te-ai grabi sa oferi servicii in vre-un gay club.

 20. Si apropo, Lucuta, chiar saptamina trecuta, simbata, la ambasada am avut o minunata intilnire si au fost multi colegi. A fost si un vice-ministru din RM, am uitat cum ii spune, tot pentru muca si familie. Si am discutat mult, si am adus vorba despre faptul ca am descoperit si acest site-u al dnei Pavlicenco, unde tot te poti informa si auzi pareri (nu pe ale tale, stai linistit), si te asigur multa lume a strimbat din nas a dezgust si nu am auzit cuvinte de lauda pentru autoare acestui site-u. Dar eu li-am zis – eu trebuie sa ma informez cu adevarat din multe surse si e bine sa stiu si ce spune dna Pavlicenco, si ce spune Dodon, si ce spune Tanse. Ei nu au fost de acord, dar e asa.

 21. Doamna Vitalia,

  cazul Elena Robu(nu lui Dumnezeu) este unul uman-leguma.
  Tre s-o stropeasca cineva cu agheazma.
  Dupa atatea suturi in fund in sfarsit alti noi-vechi patroni.
  Nu era ea, Mme Robu, era altcineva Mme Sclavu.
  Ce diferenta face?

 22. p-tru non maniPULABILA bere nica alias piva net, mamzeli cu gura cascata, vorbitoare de engleza perfecta, franceza mai mult ca perfecta, rusa cu injuraturi, romana pocita si in final ghida turistilor Sovietici si romani rataciti in metroul Parijului, membra Elitei intelectuale moldovenesti din zona parijului cu evidente tendinte homofobe.

  Aveti un nou admirator.
  Va rog f.mult sa continuati sa scrieti, sa va excrimati pe acest blog.
  Asa perla rara nu gasesti in fiecare zi.
  Ma mandresc ca am gasit-o(provocat-o).
  Sper sa va fiu sursa de inspiratie.
  Astept cu nerabdare opusurile.

  cum spun polonezii, bonjour madame

 23. LUCA, DAR TU VEI VOTA PENTRU P N L !!!???

 24. Pt domnisorul Luca :
  Nu sint, madame, dragutule. Inca nu sint casatorita, pt ca ma feresc cu grija de indivizi ca tine. Sint o fata cinstita (chiar daca crezi ca din acestea nu mai sint) si sint domnisoara, daca tare te intereseaza. Si fii mai politicos. Ma gandesc ca esti ceva mai tanar ca mine si nu trebue sa te inveti sa fii porcos de la politicieni mai in virsta. Discuta civilizat chiar daca esti pe net. Eu in locul dnei Pavlicenco ti-asi sterge comentariile, care sint foarte inculte (nu te supara!).

 25. Bataie cu ciomege in fata TV din Georgia

  provocatorii principali sunt fortele de opozitie pro rusesti
  deschideti vedeti ce fac mancurtii…

  http://www.youtube.com/watch?v=dvYgiTSQjLM&feature=player_embedded#at=158

 26. Pt simpel_girl

  Sa ma fereasca sfintul ce mentalitate de troglodit aveti! Adica, dupa ce Elena Robu isi bate joc de concurentii electorali, la comanda sefilor, nici nu are elementarul bun-simt sa isi ceara scuze sau sa spuna, simplu, ”seara buna”. Nu vi se pare cumva ca dezbaterile de simbata trebuiau sa fie mute, ca sa nu deranjam „aniversara”? Ma, voi, ziaristi nerusinati de curte, aveti macar „soveste” ruseasca, daca nu aveti demnitate umana si cumsecadenie romaneasca! Sau ramineti niste nesimtiti ca in perioada lui Rosca si Voronin, ca asa e mai comod? Adica, in loc Elena Robu, de ziua ei, sa faca o emisiune demna, pe cinste, sa serveasca si ea cu placere un paharut de ziua sa, in loc sa le dea concurentilor electorali posibilitatea sa se expuna, ea ne-a calcat in picioare intrerupindu-ne si manipulind cu alti sclavi timpul nostru si pe noi trebuie sa ne doara capul ca e ziua ei? Si-apoi a mers la masa festiva si toti au consolat-o, nu? Vai de capul vostru. Ce sa vreti de la mos Ion si matusa Ileana, daca Elenele ziariste inca nu au iesit de sub fustele patronilor politici.

 27. Pt berenice

  Dumneata ai o mentalitate deja obosita, imbatrinita, de fapt – netrezita. Virsta nu are nimic, din pacate, cu mintea. Nu am fost ministru, am fost doar de doua ori deputat, foarte activ, nu mut si surd, ca toate parapoantele de parlamentari. Filat l-a votat pe Voronin, iar Chirtoaca ne invata cum sa il votam. Pentru mine asta a fost socant si clar pt toata viata cine sint acesti tineri – nascuti batrini si stricati.

 28. p-tru bere nica alias piva net,
  mamzeli cu gura cascata, non manipulabila,
  vorbitoare de engleza perfecta, franceza mai mult ca perfecta,
  rusa cu injuraturi, romana pocita,
  ghida part time a turistilor Sovietici si romani rataciti in metroul Parijului,
  membra Elitei intelectuale moldovenesti din zona parijului cu evidente tendinte homofobe,
  virgina cinstita necasatorita care se fereste cu grija de indivizi.

  Mamzeli, declaratia in public ca sunteti virgina, nu am provocat-o eu.

 29. da … ceea ce se intimpla in georgia as vedea-o legata de instalarea scutului american in romania . a fost la mutare rusia … ca la sah . doar bolnavii mintali si slugile moscovei puteau sa faca ce au facut acei demonstranti . ce vor sa faca acesti clovni ? alianta cu rusia care si-a anexat abhazia si osetia de sud ? asta e tradare de tara si de neam ! puneam tunurile pe acesti gugumani …

 30. Dna Pavlicenco,
  ceia ce faceti in acest blog e rusinos. Ma gandesc tot mai mult ca folositi aceasta campanie pentru a discredita adevarata opozitie democratica. Daca stiti toate aceste de ce nu le-ati inlaturat cat ati fost la guvernare, in Parlament ? Pt ca atunci va era bine si ca aveati masinuta la fundulet, si un staf bine platit si un salarasi ca ar ajunge la un sat intreg. Asta e. Si acum tanjiti dupa toate aceste vremuri perdute si improscati cu noroi in cei care cu adevarat au demonstrat ce pot face. Chirtoaca s-a ridicat din nimic, un tanar, care daca a avut idei si putere de convingere a cistigat. Si Filat tot asa, de toata lauda, din nimic in citiva an a ridicat un partid si a ajuns premier. Iar dvs incercati o viata sa faceti nu stiu ce si nu va reuseste nimic si improscati cu rautate pe cei care au succes, care au talent si capacitati reale. Oare nu intelegeti la atatea ani ca nu aveti talent politic deloc si ca nu sinteti harizmatica? De ce nu va ocupati cu ceia ce puteti face real – sa scriti la o gazeta, sa va predati ceva undeva? De ce bateti oamenilor capul si-i ametiti cu minciuni si incurcati clasa politica democratica? Oare asta nu seamana a provocare? Stiu ca nu veti avea curajul sa raspundeti si nici nu aveti raspunsul.

 31. Pt Dumitru G.

  1. Ceea ce fac pe acest blog e inca putin. Orice campanie – mai ales electorala – poate si trebuie sa fie folosita pentru a-i scoate la iveala pe cei care discrediteaza ideea de „adevarata opozitie democratica”.

  2. Eu nu am fost la guvernare, decit am facut parte din majoritatea democratica, noua luni, intre 1998-99, cind a fost Guvernul Sturza. La guvernare, de atunci incoace, au fost comunistii.

  3. Cit am fost in Parlament – totul ce am stiut am dat publicitatii si am facut interpelari. Lucru nefacut de alti deputati. Nu am avut niciodata sub control Procuratura sau Justitia si nici nu-mi trebuie. Institutiile statului trebuie sa functioneze fara a fi sub controlul fortelor politice. Ele – si nu deputatul – trebuie sa se autosesizeze sau sa reactioneze la interpelari si sa lichideze matrapazlicurile, sa pedepseasca pentru faradelegi. Pacat ca sinteti inca foarte crud si nu intelegeti acest lucru.

  4. NU AM AVUT NICIODATA MASINA DE SERVICIU. NU AM AVUT NICIODATA, DE ASEMENEA, STAF PLATIT DE STAT SI NICI SALARII DE LA STAT, DIN 1992 INCOACE. NU LUCREZ LA STAT DIN 1992. AM FOST DE DOUA ORI DEPUTAT, DAR NU AM AVUT MASINA DE LA PARLAMENT. Am mers doar cu masina mea peste tot, Parlamentul ne dadea doar 300 lei pt benzina pe luna, bani cu care poti ajunge la Balti si inapoi.

  5. Nu „tinjesc” dupa nici o functie. Functiile pe care le-am avut nu le-am folosit decit pentru interesul oamenilor. Stiu, e greu sa ase accepte asta, dar asa este.

  6. Chirtoaca, asa cum s-a ridicat, asa va si cadea. Ca si Filat. care a pompat si pompeaza bani in mod nerusinat. Dar banul nu aduce fericirea, aduce Puterea, cu care el nu stie decit sa o foloseasca pentru perpetuarea la Putere, nu pt rezolvarea problemelor oamenilor, ca si Chirtoaca.

  7. Totul in viata mi-a reusit. O sa-mi reuseasca si PNL, stati pe pace.

  8. Imi vine sa rid. „Succesul” lui Chirtoaca si Filat e pe dezamagirea si tristetea oamenilor. Eu nu am nevoie de asemenea „succes”.

  9. Ba am talent politic si insuflu incredere. Pot face si politica, si ziar – am avut mare succes cu ziarul condus. Din patru ani cit am fost redactor-sef, trei ani ziarul a avut cel mai mare tiraj – MESAGERUL.

  10. Raspund tuturor intrebarilor, mai ales minciunilor. Ceea ce ai scris aici arata ca habar nu ai de realitati. Iar ura arata slabiciunea. Mi-i jale de asemenea persoane.

 32. Dna Pavlicenco, ne demonstrati inco odata prin acest material ca nu sunteti buna de nimic. Sunteti o persoana invidioasa si rea. O adevarata scorpie!!!!!!

 33. Pt fsfdfs

  Cita dreptate am in ce fac si spun! Dar aratati slabiciune, asta e din lipsa de argumente, o stim. Sint scorpion nascut in anul Sarpelui, dar sint scorpie cu falsii, manipulatorii si mincinosii, de toate culorile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *