PL, PLDM si PD, la Cahul, contra PNL

Astazi, la Cahul, PD si PLDM a inceput lupta afiselor PUB pe panourile electorale contra afiselor PNL. PLDM a inverzit intreg panoul electoral (vedeti in pozele atasate), dupa care au lipit cei de la PD de asupra PLDM, fara ca sa tina cont de norma spatiului, ca cei de la PL, comunistii, ca sa nu mai ramina spatiu pentru afisele PNL, astiea fiind obligati sa lipeasca peste afisele PD. PD, fiind mari patrioti ai afiselor pediste, au initiat o cearta: de ce PNL lipeste afisele peste ale lor, dupa care imediat le-au smuls pe-ale PNL si le-au lipit din nou pe ale lor.

Sfatul meu – de incleiat totul peste afisele lor. Si asa la infinit cu „nesimtitii”. Ca doar stiti – oameni de bun-simt sint numai la PNL!

Dar nesimtitii te fac sa te comporti asa cum se comporta ei…

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

8 Comments

Add a Comment
  1. Băsescu: Rusia trebuie să ofere României garanţii că nicio rachetă rusească nu va atinge vreodată teritoriul nostru
    20 Mai 2011

    Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la TVR1, că preşedintelui rus Dmitri Medvedev îi va trebui dat „confortul” că elementele scutului antirachetă ce vor fi amplasate în România „nu vizează lovituri împotriva Federaţiei Ruse”, potrivit MEdiafax.

    Băsescu a adăugat că nu are dubii că şi şeful statului rus este gata să garanteze că nicio rachetă de pe teritoriul Federaţiei Ruse nu va atinge vreodată România.

    Întrebat în legătură cu declaraţiile preşedintelui Dmitri Medvedev potrivit cărora Rusia ar putea abandona noul tratat de dezarmare nucleară START cu SUA cu riscul de a reveni la epoca Războiului Rece, preşedintele a spus că România tratează cu respect poziţia oricui, dar îşi urmăreşte interesul naţional.

    „Eu n-aş face o dramă din această afirmaţie. România şi-a asumat nişte obligaţii, elemente ale scutului antirachetă româno-american deocamdată – şi mai târziu va deveni un scut NATO – se vor amplasa. Ne vedem de interesul nostru naţional şi tratăm cu respect poziţia oricui”, a spus preşedintele.

    Şeful statului nu a dorit să comenteze declaraţii ale altor oficiali ruşi.

    „Dacă este de luat în consideraţie o declaraţie, este cea a preşedintelui Medvedev şi trebuie tratată cu condescendenţa necesară unui şef de stat, a unei mari puteri nucleare. Ceea ce nu înseamnă că vreo clipă punem sub semnul întrebării aranjamentul nostru cu Washingtonul. Ceea ce înseamnă că domnului preşedinte Medvedev, la momentul potrivit, va trebui să-i dăm confortul că aceste instrumente militare nu vizează lovituri împotriva Federaţiei Ruse şi mai ales că – n-am niciun dubiu – domnul Medvedev este gata să dea şi dânsul României garanţii că nicio rachetă care există acum pe teritoriul Federaţiei Ruse nu va atinge vreodată teritoriul României”, a comentat preşedintele.

    El a adăugat că, la rândul său, România constată că nu are nicio garanţie din partea Rusiei.

    „Dânsul (Dmitri Medvedev, n.red.) doreşte garanţii juridice. Sigur că şi România se întreabă : Oare noi avem vreo garanţie juridică? Constatăm că n-avem. Avem dreptul să discutăm subiectul”, a spus preşedintele.

    Preşedintele Dmitri Medvedev a avertizat, miercuri, că Rusia ar putea renunţa la noul tratat de dezarmare nucleară semnat cu Statele Unite, cu riscul revenirii la Războiul Rece, în lipsa unui acord între cele două ţări cu privire la scutul american antirachetă, relatează AFP.

    Dacă Statele Unite continuă să îşi dezvolte proiectul de scut antirachetă în Europa de Est, în pofida protestelor Rusiei, Moscova „va trebui să ia măsuri de retorsiune, lucru pe care preferă să îl evite”, a declarat Medvedev, într-o conferinţă de presă la Skolkovo, la periferia Moscovei.

  2. BRAVO BASESCU ! TINE-TE TARE PINA INEBUNESC DE FURIE IMPERIALISTII DE LA MOSCOVA ! … “Dânsul (Dmitri Medvedev, n.red.) doreşte garanţii juridice. Sigur că şi România se întreabă : Oare noi avem vreo garanţie juridică? Constatăm că n-avem. Avem dreptul să discutăm subiectul”, a spus preşedintele. SCURT PE DOI …

  3. Ce poate face Rusia în realitate împotriva scutului?
    20 Mai 2011

    Declaraţia preşedintelui rus Dmitri Medvedev că amplasarea scutului anti-rachetă în Europa fără acordul ţării sale ar putea readuce continentul „în era Războiului Rece”, precum şi cea a lui Konstantin Kosacev, preşedintele comisiei Dumei de stat pentru afaceri internaţionale, care a afirmat într-o vizită efectuată în Transnistria că „mai devreme sau mai târziu, scutul american din România va antrena un răspuns din partea Rusiei, care nu va depinde însă de voinţa politică, ci va fi un element justificat şi previzibil de pură planificare militară” ridică întrebarea ce măsuri ar putea lua Rusia împotriva scutului american – şi cât de credibilă este ameninţarea Rusiei din punct de vedere militar.

    Pentru reprezentanţii ruşi aflaţi printre cei peste 800 de jurnalişti prezenţi la prima conferinţă de presă a lui Dmitri Medvedev în cei trei ani şi jumătate a preşedinţiei sale, ştirea zilei a constituit-o refuzul lui Medvedev de a discuta despre o posibilă candidatură a sa la alegerile din 2012. Jurnaliştii străini au văzut însă un subiect mult mai interesant în declaraţia belicoasă a lui Medvedev, conform căreia în cazul în care guvernul american va continua proiectul scutului anti-rachetă fără a ajunge mai întâi la un acord cu guvernul de la Moscova, ţara sa se va vedea nevoită să ia contramăsuri – inclusiv „dezvoltarea potenţialului ofensiv a capacităţilor atomice” ale Rusiei.

    Deşi survenită pe fondul unei poziţionări a lui Medvedev într-un rol de om de stat puternic – necesară în cazul în care acesta va dori să candideze din nou la preşedinţie – ameninţarea preşedintelui rus nu poate fi ignorată complet; la urma urmei, teama Rusiei că scutul anti-rachetă va constitui un pericol real pentru forţele strategice nucleare ale sale nu este nouă, fiecare anunţ american pe această temă din ultimii ani fiind contracarat de o replică agitată din partea Moscovei. De această dată, însă, Statele Unite au anunţat un pas concret – amplasarea rachetelor de interceptare SM-3 în baza militară de la Deveselu – care ar putea fi urmat de un pas la fel de concret din partea Rusiei; Medvedev a declarat că în cadrul schimbării parităţii strategice, tratatul START „ar putea fi suspendat sau chiar anulat”. Care sunt, aşadar, opţiunile Rusiei?

    Anularea tratatului START

    Deşi Medvedev a adus în discuţie ieşirea Rusiei din START, acest lucru este puţin probabil – în primul rând pentru că nu ar aduce nici un beneficiu vizibil ţării sale. Tratatul conţine mai multe concesii făcute de Statele Unite Rusiei – în primul rând reducerea numărului de sisteme de rachete de propulsare la 700, în condiţiile în care Statele Unite dispuneau la semnarea tratatului în 2010 de 880 de asemenea sisteme, iar Rusia avea deja mai puţin de 700. Republicanii din congresul american au criticat această reducere unilaterală, pe care preşedintele Barack Obama a considerat-o însă necesară pentru a putea obţine acordul omologului său rus. De asemenea, în timp ce generalul Oleg Frolov, responsabil pentru armamentul rus, a anunţat înnoirea sistemelor de lansare, americanii nu au în plan un asemenea pas – ceea ce oferă un avantaj strategic Rusiei. Pe de altă parte, anunţurile oficiale de la Moscova nu sunt întotdeauna puse în aplicaţie – chiar dacă bugetul pentru armament al guvernului rus a crescut în ultimii ani, nu este neapărat necesar ca forţele nucleare să profite de această creştere, având în vedere că în armata rusă există priorităţi mai mari la această oră. Este puţin probabil ca o nouă cursă a înarmării să ofere Rusiei vreun avantaj; atât din punct de vedere financiar (chiar şi ţinând cont de mărirea bugetului pentru armament al Rusiei şi de îngheţarea celui american), dar mai ales din cel al tehnologiei militare, Rusia nu se află în acest moment în poziţia de a fi un concurent serios pentru America. Pentru Moscova, scrie analistul Pavel Felgenhauer în Eurasia Daily Monitor, „tratatul START este o parte a strategiei de a ţine Statele Unite la distanţă”. În timpul ratificării în Duma, ministrul Apărării, Anatoli Serdyukov, a declarat că „este un tratat foarte folositor – ne permite să ne mărim semnificativ arsenalul, în timp ce americanii vor trebui să îl reducă pe al lor”.

    Forţele convenţionale, într-o stare deplorabilă

    Dacă forţele nucleare ale Rusiei se află într-o oarecare ordine, rămânând privilegiate din punct de vedere bugetar din cauza importanţei lor strategice, nu acelaşi lucru se poate spune despre forţele convenţionale, unde par să domnească corupţia, dezordinea şi o gândire militară învechită. Astfel, recentele reforme din cadrul armatei nu au dat roadele dorite, iar din cele 85 de brigăzi din care este compusă armata rusă, numai cinci batalioane sunt, conform autorilor cărţii Noua Armată Rusă, pe deplin funcţionale – cele formate în marea lor parte din soldaţi profesionişti, şi nu din recruţi. Aceştia din urmă sunt punctul cel mai vulnerabil al trupelor ruse – lipsiţi de experienţă şi, adeseori, organizaţi chiar în cadrul armatei în grupuri etnice de tip mafiot.

  4. Sunteti porci cu totii. Toate partidele fac murdarie din asta. Mars la discutat cu oamenii sa stiti problemele lor darn u la lipit afise. Dar la pavlicenco nu e altcevadecat disperare.

  5. DIVERSIUNI ORGANIZATE DE COMUNISTI

    ASEARA AU VENIT LA USA APARTAMENTULUI NOSTRU – sect. CIOCANA, –- 2 COMUNISTI CA SA MA EDUCE CA SA VOTEZ CU EI.

    EU I-AM ALUNGAT, ZICANDU-LE CA N-AM NEVOIE DE PROPAGANDA LOR SI AM INCHIS USA, DAR privind prin vizor i-am vazut cu s-au oprit si au notat indelung intr-un caiet tot privind la numarul de pe usa noastra!!!!!

    CE INSEAMNA ASTA? – NE VOR PRIGONI, PERSECUTA? CA PE TIMPUL LUI sTALIN?

    APOI am telefonat fratelui meu din sat si l-am indemnat sa nu cumva sa se lase ademenit de comunisti. Iar el imi raspunse cu o voce foarte necajita:

    – Ce sa fac, ca ei ma ameninta ca imi vor taia copaceiidi livada pe care am sadit-o!
    DOAMNE FERESTE, PANA LA CE SE AJUNGE!!!

    DECI, fratilor, ESTE DECLANSATA O LUPTA FOARTE MARE PENTRU VOTURILE FIECARUIA!
    ESTE o lupta in forma camuflata, dar directa fata de orice persoana!

    IMPERIALISTII RUSIINCA NU SE POTOLESC:

    In Georgia iata ce se intampla: Autoritatile de la Tibilisi au declarat ca Nino Burdjanadze a rimit 13 milioane de dolari de la Rusia pentru a organiza o lovitura de stat!

    DAR PENTRU MOLDOVA CAT AU PLATIT RUSII?
    SAU CE I-A INDICAT MERKELI LUI FILAT????

    ??????????????????????????????????????

    Власти Грузии заявили, что Бурджанадзе получила от России $ 13 млн. на госпереворот

    Очередные российские миллионы предположительно уже вошли в Грузию, заявляют представители грузинских властей.

    В некоторых грузинских СМИ опубликована информация о том, что русские спецслужбы и отдел Министерства обороны, курирующий Южный военный округ, выделили Нино Бурджанадзе и ее окружению 13 миллионов долларов США, из них кавказские отделы российских спецслужб — 7 миллионов, а отдел ЮВО — 6 миллионов.

    Сумма Бурджанадзе выделена на осуществление в Грузии конкретного плана, пункты которого расписаны поэтапно.

    Главные детали плана выглядят так:

    — Свержение власти Грузии путем устроения беспорядков и приход во главу власти.

    — Резкая смена курса внешней политики: без всякого референдума однозначный отказ от перспективы вступления в НАТО и европейские структуры, и переориентация в северном направлении.

    — Подготовка общественности к признанию независимости Абхазии и Южной Осетии, а затем признание этих «государств» и окончательный отказ от их возвращения в состав Грузии.

    — Назначение на ключевые должности новой власти предложенных Кремлем кандидатов, и согласование остальных, в особенности вопросов внешних дел и безопасности с Кремлем.

    Для того, чтобы сумма беспрепятственно дошла до Бурджанадзе-Бицадзе, была использована опробованная схема:

    13 миллионов долларов в течение нескольких месяцев поэтапно были перечислены на счета нескольких управляемых российскими спецслужбами частных компаний Европы, и оттуда поэтапно на счета компаний, оформленных на доверенных лиц Бурджанадзе — Бицадзе в Турции, Армении, Азербайджане и Грузии.

    Русские деньги из соседних стран в Грузию ввезли разными, в том числе незаконными средствами.

    Также утверждается, что власти Грузии получили сведения о ввозе в страну русских денег на госпереворот из окружения Нино Бурджанадзе и одного из грузинских бизнесменов, проживающего в Москве. Однако пока силовые службы Грузии не дают никаких комментариев по данной теме.

    Для большей ясности «Presa.ge» связалась с супругом Нино Бурджанадзе, Бадри Бицадзе, который, как и ожидалось, не подтвердил информацию о получении миллионов от российских спецслужб, пишет грузинское агентство и уточняет, что в ответ на вопрос прокомментировать сведения о деньгах муж Бурджанадзе выключил телефон.

  6. Pt graf

    Disperare e la voi, ca ati ramas cu o mogildeata uriasa pe picioare de paie…

  7. Cica PL, PLDM si PD sunt impotriva PNL… Da cum poate sa fie altfel doamna???????? De doi ani tot criticati aceste partide si deseori nefondat ( mai ales in cazurile PL-ului ). Cum pot aceste partide sa fie cu PNL daca voi sunteti impotriva.

  8. Mariane, ar fi frumos sa mentionezi si sursele de unde dai copy-paste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *