Unde vom fi peste 20 de ani, sau Minciunile KGB si rusinea liberal-democrata

Am privit astazi ce s-a intimplat la Chisinau si am ajuns la concluzia ca nici pe timpul comunistilor nu era, in capitala, sabatul adoratorilor ocupantilor sovietici. Mie imi este rusine pentru guvernarea zisa liberala si democrata, in care cei ce vor a ne demonstra ca sintem stat rusesc si satelitul pe veci al Moscovei, fac ce vor si nu intilnesc nici o contraactiune. PNL a marcat Ziua Europei pe 9 mai 2008, in plin regim comunist. Acum vedem un sabat rusesc. Uluitor! Si sa imi mai spuneti ca partidele de la guvernare nu sint toate – repet, toate! – prorusesti! – Pina si europenii se prostitueaza in R.Moldova si schimba Ziua Europei aici cind vor, numai sa le faca pe plac rusilor, care le dau gaze. Rusine!

Vizitatorul Ed______ ne spune:

„R.Moldova, si anume Moldova de Est ARE O ISTORIE, chiar daca
zbuciumata, dar, totusi, o are.

Cred ca TOCMAI principala problema o reprezinta faptul ca cetatenii Rep.Moldova nu isi cunosc istoria. Sau mai bine zis AU FOST MINTITI SISTEMATIC in aceasta privinta.

Chiar si Romania, asa cum este ea, are o istorie comuna, dar si fiecare regiune in parte are o istorie separata !!! Transilvania are o istorie separata, Oltenia, Muntenia, chiar si Dobrogea.

Pana la urma problema in sine nu ar fi atat despre nationalism, dus la paroxism, cat, mai ales, OAMENII SA FIE CORECT INFORMATI si sa fie MAI PRAGMATICI! Adica sa li se spuna adevarul in fata, si sa li se arate minciunile altora.

Care sunt aceste minciuni ?

1. Minciuna KGB ca ei ar fi un popor diferit de poporul roman.

FALS. TOTAL FALS. Ei cred ca daca au accentul puternic diferit datorita folosirii limbii ruse, ca nu sunt din cultura romana. FALS. Tot pe Eminescu il au ca poet national, ca si restul romanilor, tot pe Creanga – poet national au, ca si restul romanilor.

Problema insa rezida in faptul ca actul de cultura astazi a ajuns la cele mai joase limite, in toate tarile, si, practic, acest lucru a dus si mai mult la pierderea identitatii nationale, MAI EXACT la RECAPATAREA identitatii nationale.

Pana la urma, viata nu este corecta si cred ca singurul lucru care trebuie sa il faca CEI CARE CONDUC R.Moldova este sa isi dea seama ca TOTI MURIM PE ACEST PAMANT, si raman in urma faptele noastre. Dar politicienii, mai ales cei de la conducere, cam uita de ce sunt acolo si au frica prea mare fata de ceea ce trebuie sa faca.

Ei vor binele cetatenilor doar prin prisma lor egoista. Cum sa aiba o tara a lor pe care sa le fie ei, parlamentari, presedinti, speacheri, samd. Se agata de scaune uitand ca sunt acolo pentru binele cetatenilor.

2. Ca nu exista dezvoltare economica fara CSI

FALS. Foarte fals. CSI nu reprezinta decat EXACT 10% din puterea financiara a UE (UE fara sa includ aici Elvetia, Norvegia! si apropo doar aceste doua tari singure –care fac parte din zona economica comuna UE– au daca nu ma insel deja 50% din PIBul CSI!!!).

Mai mult decat atat – 52% din schimburile comerciale externe ale Rusiei sunt de fapt cu UE. Deci poti sa nu faci parte din CSI si sa exporti in Rusia la fel de bine.

….. si lista poate continua…

ca Moldova de Est are o istorie aparte, da, este adevarat,
ca Moldova de Est este o non-tara, da, este adevarat,
ca Moldova de Est are mari probleme, da, este adevarat…

Cat timp conducatorii “luminati” ai Rep.Moldova au tarat aceasta zona in ideea FALSA a “neutralitatii” si “poporul si limba moldoveneasca” nu au facut decat sa tina aceasta zona in SARACIE.

Aceste minciuni KGB-iste nu fac decat sa tina inca R.Moldova izolata si blocata in sistemul creat deja acum zeci de ani de zile de catre KGB rusesc, la discretia Moscovei.

CARE SUNT CONSECINTELE ?

Aveti un venit pe cap de locuitor foarte mic, cel mai mic din toata Europa (exclus Kosovo care nu este un stat recunoscut decat … sa zicem semi-recunoscut).

Si, imediatul efect este LIPSA UNEI SPERANTE A TINERILOR. Si cand tinerii nu au sperante, ori stau si saracesc fara o speranta de viitor clara, ori emigreaza ba in Rusia, ba in UE/Romania si nu se mai intorc.

Si odata cu ei plecati, oamenii care sa poata schimba ceva in R.Moldova in bine va scade, si posibilitatea ca R.Moldova sa aiba o cale mai buna poate scade. Oricum, va asteapta PE CALEA ALEASA DE CONDUCEREA POLITICA A REP.MOLDOVA o strada foarte lunga si foarte saraca.

Cum bine a zis si Marian Lupu ca aderarea la UE se va produce in 10 – 20 de ani. Fara o incercare de unire cu R.Romania, de revenire fireasca acolo unde de fapt ca si cultura apartineti, inseamna ca va asteapta 20 de ani !

EU AS VREA SA VA INTREB: sau mai bine zis… sa va intrebati singuri… CE VOI FI, CUM VOI FI SI UNDE VOI FI peste 20 de ani !?!?

PS: Pana atunci Rep.Moldova este privita doar ca o zona saraca, unde poti sa te duci sa profiti la maxim de saracia oamenilor, pentru ai plati foarte prost, pentru ca acesti cetateni ai Rep.Moldova nu pot emigra (a se citi munci) niciunde legal, si sunt prinsi intr-o mare puscarie. Si apoi poate intelegeti ca capcana timpului in care sunteti prinsi, intinsa de Rusia sovietica, si al sau creier diabolic KGB, va afecteaza inca, pentru ca refuzati anumite lucruri simple dintr-un egoism stupid, pe care parte din romani nu il pot intelege (de aici si supararea dlui Mircea.ro si alte comentarii “rele” ale romanilor la adresa voastra).

Succes, dar daca oamenii nu o sa inceapa sa voteze cu capul, si sa aprecieze lucrurile reale si bune, nu o sa ajungeti prea departe. Lumea, dupa criza financiara mondiala, deja a devenit o lume si mai cruda, si cu siguranta viata nu va fi mai roz, astfel incat fiecare DECIZIE BUNA SI INTELEAPTA va fi un mare avantaj.

Loading Facebook Comments ...

8 Comments

Add a Comment
  1. Ucraina. Patriotii au doborat monumentul idolului sovietic Lenin din or. Cernigov.

    07.05.2011р.Б. /

    Декомунізація триває: у Чернігові повалили ідол Леніну

    У ніч з п’ятниці на суботу в Чернігові невідомими патріотами було знищено ідол Лєніну.

    Подія сталася в мікрорайоні Чернігова „Шерстянка”. При цьому на постаменті замість слова „Ленін” фарбою написали „Янукович”.

    Останні роки капище Леніну неодноразово було об’єктом націозахисних дій невідомих патріотів.
    http://banderivets.org.ua/?page=pages/news/world/3712

  2. Din punct de vedere economic nu exista comparatii intre UE SI CSI…

    UNiunea Europeana este mult peste tarile din CSI si este o mare onoare in lume sa spui ca traiesti in tarile UE.

  3. De ce ziua de 9 mai, Ziua Schuman, Ziua Europei, se sarbatoreste la Chisinau pe 7 mai? Asta imi aduce aminte de o istorioara comica ce circula, in Romania, in perioada comunismului. Pe usa de intrare a unei case de cultura a tineretului trona un afis: “In fiecare sambata organizam “Joia Tineretului”.
    Si totusi de ce asa? Tineti, cu orice pret, sa nu-i suparati pe cei cu “Gheoghievskaia lenta”? Pentru ca pe 9 mai este si ziua victoriei impotriva nazismului? Si ce daca? Peste tot, in Europa, cele doua zile coincid. Nicaieri insa nu i-a trecut nimanui prin cap sa le separe. In plus in Romania este si ziua independentei de stat. Asta nu inseamna ca cele trei evenimente sunt sarbatorite in zile diferite. De unde vine aceasta falsa pudoare? Ce ascunde, de fapt, ea? Are asta legatura cu previziunea lui Marian Lupu, care este in realitate o dorinta intima a sa, ca Moldova va adera la Uniunea Europeana peste 10-20 ( !!! ) de ani? Peste 20 de ani nici nu se stie daca Uniunea Europeana va mai exista. Cel putin nu in forma actuala. Nu cumva prezenta lui Marian Lupu in AIE demonstreaza ca democratia nu a invins inca in RM?

  4. Cateva puncte de vedere…
    Se poate ca „RM” sa nu intre in UE nici peste 20 de ani; din cate inteleg, UE se roaga de Rusia sa „se care” din TN, si apoi, oferind multa vodka si „galbeni” hominidelor slavo-mongole nistreene, acestea sa inceapa sa urle ca vor in UE !!!
    Nu cred ca o sa apucam sa vedem chestia asta !!
    Marile puteri discuta pe la intalniri, la cocktail-uri, fac strategii si „agreement”-uri…vremea trece…”maldavanii” o freaca la rece !! rimeaza perfect, nu ?!! pt. ca asta e realitatea…
    Cred ca exista trei probleme:
    1.Ocupatia rusa din TN in sine;
    2.Interesul si negocierile marilor puteri; (care, de fapt nici ele nu stiu cum si cand vor ajunge la o intelegere, dar, dupa cum am spus , ele pot ajunge la o inelegere si dupa 50 de ani…nu e nimic fixat…!! chestiunea palestiniana a inceput prin ’67…cat e pana azi ?! …44 ani…trece timpul repede…se negociaza totusi..!!! )
    3.Mintea din „creierasul” maldavanilor;
    Toate cele trei puncte sunt strans legate intre ele.
    Daca as comenta pct.3, as spune ca moldovenii basarabeni au fost supusi unui proces de inginerie sociala criminala timp de 200 ani; este explicabila si dramatica situatia de astazi.
    Totusi, prin faptul ca cca. 25% stiu inca „ce si cum” este cu ei pe lumea asta, este admirabil si datator de sperante , pentru propasirea lor…
    Evident, celelalte 75%, „maldavani” + „urmasii victoriei” , atarna mai greu ca o piatra de moara.
    Teoretic, TN ar trebui declarata zona de ocupatie rusa, si decuplata rapid de
    „RM” (scuze, nu pot numi „Moldova”, acest teritoriu..). Problema TN s-ar putea rezolva apoi prin negocieri, cati ani vor trebui …20…50…sau, pana la WW3..
    In acest timp, daca oamenii din RM ar fi „destepti”, nu ar pierde timpul si, zi de zi , ar evolua, economic si social, ei si copii lor.
    Nu prea inteleg de ce TN este „zona strategica”, nici pt. rusi, nici pt. Occident. S-a mai scris ca , in conditiile de astazi, acea fasie ar deveni o exploatatie carbonifera in prima ora de dupa inceperea unui eventual conflict.
    Oricum, rusii nu pot pune arme puternice acolo, pt. ca, ar insemna ca pun arme grele la granita NATO..asta e alta poveste…
    Decuplata si izolata de RM, zona ar fi golita repejor de aventurieri, si cred ca si Rusia ar obosi sa „topaie” peste Ucraina ca sa le dea bani si „papica”…
    Si s-a mai scris ca, RM (si nu numai..) ar fi complet debalansata de inglobarea ca cetateni, a tuturor aventurierilor cazaci si slavilor din fasie…cca. 400mii de lighioane..
    Pt. asta, chestiuni fundamentale ca aprovizionarea cu gaz, energie, comertul, sa se faca cu tari mai….altfel decat CSI. Aceasta se poate, dar nu cu „maldavani la putere, ci cu moldoveni basarabeni. Greu, cu procentele amintite…cu auto-otravirea copiilor in scoli prin limba „urmasilor victoriei”, cu „PrimeTV” si alte porcarii.
    Ma rog…sunt multe de spus aici….dar…maulte s-au si spus deja.

  5. Mihai Morteanu

    Pt Manole.

    8 mai 2011, la 17:05

    Ucraina. Patriotii au doborat monumentul idolului sovietic Lenin din or. Cernigov.

    Moldova. r-ul. Făleşti.

    Iar patrioţii democraţi din raionul Făleşti nu l-au doborît pe idolul comunist.

    Timp de 4 ani aşa zişii democraţi care au preluat conducerea raionului de la comunişti nici nu au încercat să se icnească la vre-o şedinţă despre demolarea lui Lenin, ci din împotrivă.

    În 2003 comuniştii venind la guvernare în raionul Făleşti au pus temelia viitorului monument al lui Şt. cel Mare, fiind sfinţit şi locul şi prima piatră.

    în 2007 raionul fiind preluat de democraţi toţi fiind în aşteptarea dacă nu demolarea lui lenin atunci măcar instalarea lui Şt. cel Mare.

    Şi iată zilele acestea în sfărşit, măcar la sfîrşit de mandat s-au început lucrprile de instalare a monumentului mult aşteptat în locul sfinţit de comunişti.

    Mergînd la locul din faţa consilioului raional pentru a primi o doză de bucurie , mi-a căzut bucuria în scîrbă.

    În locul lui Şt. cel Mare , în acel loc sfinţit de comunişti, democraţii au instalat un vultur răpitor de animale.

    Ce simbolizează acest vultur nimeni nu cunoaşte răspunsul.

    Una am aflat, că democraţii venind la conducere au abrogat decizia comuniştilor de a instaura în faţa executivului monumentul lui Şt. cel Mare.

    Iată şi patrioţii democraţi ai Moldovei.

    Paradox, nu?

    Nu înţeleg un lucru, de ce televiziunea democrată tace, oare nu este o temă de discuţie?

  6. În România s-au pus bazele unei iniţiative de comemorare,în perspectiva anului 2012, a 200 de ani de când Moldova de est a fost ruptă,samavolnic,de destinul ei românesc,intrând în componenţa Imperiului ţarist.Nu se observă din partea clasei politice basarabene şi a intelectualităţii nici o reacţie,ca şi cum evenimentul nu a existat.Unii politicieni explică voalat că în primul rând îi preocupă maţul alegătorului,dacă se umple se mai gândesc şi la suflet.Dar domnilor,între Prut şi Nistru trăiesc oameni,nu roboţi,s-ar putea să nu aveţi pe cine sătura la un moment dat.

  7. după părerea mea ar fi mai realist să ne punem întrebarea unde va fi RM peste 6 luni,un an cu bătaie!.Dacă primăria Chişinăului va fi adjudecată de comunişti,domnul Filat va avea două alternative;o coaliţie cu PCRM pentru 4 ani sau alegeri anticipate,a căror rezultat este incert.Deci cum ai lua-o tot la Chişinău ajungem.

  8. Sa presupunem ca aveti dreptate in ceea ce scrieti aici,dna V. Pavlicenko.Constatari si mai mult nimic! Tara,R.Moldova, are nevoie de solutii cat mai indraznete, reale si nu doar de plansete. Nici pe departe nu vad ca ati putea sa fiti cum a fost Jana D’Arc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *