Rezolutia societatii romanesti din California

Acest proiect de Rezolutie a societatii romanesti va fi citit pe 27 martie 2011, in cadrul cinstirii, in Adunarea Comemorativa a Romanilor din California, a Actului Istoric de la 27 Martie 1918, prin care Sfatul Tarii de la Chisinau a hotarat Unirea Basarabiei cu Romania.

Ca membri ai societatii romanesti globale, semnatarii acestei Rezolutii,

Comemorind cu adanca piosenie si mandrie patriotica actul istoric de la 27 Martie 1918, prin care Sfatul Tarii de la Chisinau a dat semnalul infaptuirii Romaniei Intregite;

Fiind constienti ca starea de separare actuala a Romaniei in totala contradictie cu mostenirea pe care anul 1918 ne-a lasat-o trebuie sa fie indreptata prin actiunea concertata a tuturor fortelor romanesti atat ale statutului, ale clasei politice, cat si ale societatii civile:

Tinem sa aducem omagiul nostru celor 86 de romani basarabeni care, prin semnaturile lor, au devenit adevarati parinti fondatori ai Romaniei Intregite.

Solicitam societatii civile romanesti ca, impreuna cu mass media de pe amandoua malurile Prutului, sa inceapa o campanie sustinuta pentru educarea populatiei si constientizarea necesitatii reunificarii tarii.

Prin activarea Congresului Romanilor de Pretutindeni, cerem viitorilor reprezentanti ai romanilor de pretutindeni sa aiba in agenda lor ca prioritate absoluta sustinerea eforturilor pentru readucerea Basarabiei in cadrul Romaniei Reintregite.

Cerem Presedintiei, Parlamentului, Guvernului Romaniei, partidelor politice sa-si separe mesajul national de limbajul ideologic si sa adopte o pozitie comuna si unitara in problema nationala, in concordanta cu idealurile unitatii nationale si ale statului unitar Roman, a carui infaptuire este oficial recunoscuta prin declararea zilei de 1 Decembrie ca Ziua Nationala a Romaniei.

Cerem organismelor statului roman sa intreprinda masuri concrete politice si diplomatice pentru a sensibiliza opinia publica internationala, institutiile Uniunii Europene si celelalte state, asupra dorintei poporului roman pentru reunificare printr-un proces asemanator celui prin care cele doua foste state germane au devenit un singur stat.

Consideram ca cele doua guverne – de la Bucuresti si de la Chisinau – au datoria morala de a-si armoniza politica externa in directia  reprezentarii comune a unei politici nationale, care sa conduca la o tranzitie fara sincope spre integrarea Basarabiei in Romania si, prin aceasta, populatia Basarabiei sa obtina de drept cetatenia Uniunii Europene.

Cerem ca PL-Basarabia si PNL-Basarabia, ca forte politice pro-romanesti si pro-unioniste, sa gaseasca modalitatea ca, in cel mai scurt timp, sa se uneasca, pentru a constitui o forta credibila si reprezentativa a populatiei majoritare romanesti din Basarabia.

NOTA semnata de Mircea Popescu:

In motivatia Rezolutiei se spune: „Avem placerea sa va anuntam ca, in ziua de 27 Martie 2011, in California, membrii comunitatii romanesti vor comemora semnarea Hotararii istorice a Sfatului Tarii de la Chisinau, prin care, la 27 Martie 1918, Basarabia s-a unit cu Tara, deschizand drumul infaptuirii Romaniei Intregite.

Motivatia care i-a insufletit pe reprezentantii basarabenilor a fost“… in puterea dreptului istoric si dreptului de neam, […], de azi inainte si pentru totdeauna, (Basarabia) se uneste cu mama sa Romania ”.

In cadrul manifestarii se va da citirii Rezolutia care urmeaza, dupa care va fi supusa aprobarii Adunarii.

Cei care se simt solidari cu continutul acestei Rezolutii, cei care cred ca este momentul ca toata suflarea romaneasca are obligatia morala de a reinvia, odata pentru totdeauna, Actul istoric de acum 93 de ani, sunt indemnati sa o semneze si sa o promoveze, fie ca sunt persoane particulare, organizatii, reprezentanti ai mass media sau chiar politicieni.

Odata aprobata, Rezolutia va deveni document oficial, ce va fi trimis Presedintiei, Parlamentului si celorlalte organisme ale Statului roman, precum si partidelor politice de pe cele doua maluri ale Prutului.

Va rugam sa trimiteti semnaturile sub forma: nume, oras, tara, email (optional), fie direct pe grupurile si forumurile ce redifuzeaza acest document, fie mass media care-l preiau, fie la una dintre urmatoarele adrese de email: m.popescu@sbcglobal.net, nicupopa@aol.com

Si, din partea stapinei blogului: nu uita de acest link-minune! http://romaniainterbelica.memoria.ro/index.html

Loading Facebook Comments ...

28 Comments

Add a Comment
 1. Traiasca Romania Mare!Basarabia te asteptam!

 2. Interesant ultimul pasaj…:)

  „Cerem ca PL-Basarabia si PNL-Basarabia, ca forte politice pro-romanesti si pro-unioniste, sa gaseasca modalitatea ca, in cel mai scurt timp, sa se uneasca, pentru a constitui o forta credibila si reprezentativa a populatiei majoritare romanesti din Basarabia”.

 3. PL-ul nu este partid unionist, poate putin pro-romanesc nimic mai mult! Nu mai visati atita! PNL este unicul partid politic UNIONIST si PRO-ROMANESC 100 la 100 din Basarabia la momentul de fata!!! Forza PNL!

 4. Un articol de: Constantin Tănase: „Transnistria, ştreangul la gâtul Republicii Moldova”

  O ştire care a rămas necomentată în presa de la Chişinău se referă la decizia Rusiei de a relua ajutorul umanitar acordat Transnistriei.

  Preşedintele Consiliului Suprem al Partidului „Rusia Unită”, Boris Grîzlov, în timpul unei întâlniri cu preşedintele sovietului suprem al autoproclamatei RMN, Anatoli Kaminski, a confirmat că „această problemă este practic soluţionată”. Le amintim cititorilor că, începând cu sfârşitul anului 2007 şi până la jumătatea anului 2010, Rusia a transferat circa 55,5 milioane de dolari către 137 de mii de pensionari transnistreni sub formă de adaos la pensie. La un moment dat, Rusia a încetat să mai transferi bani, suspectând Tiraspolul de lipsă de transparenţă în distribuirea fondurilor. Finanţarea a fost reluată şi, potrivit lui Kaminski, adaosul la pensie va constitui circa 15 dolari, iar 214 milioane de ruble s-au alocat pentru susţinerea agriculturii.

  …Nu vreau să procedez la comparaţii şi întrebări naive gen „Cum ar reacţiona Rusia dacă, de exemplu, Guvernul României, ar decide să aloce milioane pentru pensiile moldovenilor din RM?”. Problema e alta. Anul acesta, R. Moldova va marca 20 de ani de la declararea Independenţei. De 20 de ani, RM nu-şi exercită suveranitatea asupra teritoriilor din stânga Nistrului. De 20 de ani, Rusia îşi păstrează trupele sale pe teritoriul din stânga Nistrului. De 20 de ani, deşi e numită „aşa-zisa”, republica de la Tiraspol există ca atare, de facto. De 20 de ani, Chişinăul se află în tratative cu aşa-zisa „republică transnistreană”, dar fără niciun rezultat. Se schimbă preşedinţii la Chişinău, se schimbă formatele, numai „prezidentul” de la Tiraspol nu se schimbă şi atitudinea plină de afecţiune a Rusiei faţă de „odrasla” sa de suflet, Transnistria. De 20 de ani, un bandit ordinar, un criminal de stat, care trebuie să stea la puşcărie, taie şi spânzură în mod suveran. Când doreşte să le demonstreze celor de la Chişinău cine e stăpânul adevărat „în zonă”, intră şi în localităţile controlate de RM, arestează şi bagă la dubă jurnalişti, primari, funcţionari. Acţiunile lui au devenit atât de „fireşti” încât Chişinăul nici nu le mai dă atenţie sau reacţionează plictisit, formal, de ochii lumii. Astfel, pe nimeni nici nu mai miră faptul că Smirnov nu mai este tratat ca un criminal, ci de la egal la egal. Ca urmare, de 20 de ani acest bandit de drumul mare ţine în şah RM şi-i determină politica ei externă.

  În aceşti 20 de ani, în Transnistria a apărut o generaţie de tineri pentru care această „regiune rebelă”, numită la Chişinău „aşa-numita republică transnistreană”, este de facto patria, ţara lor. Transnistrenii se consideră cetăţeni ai unei ţări adevărate, urăsc totul ce e legat de R. Moldova şi nu acceptă niciun fel de „unire a celor două maluri”. Rusia îşi joacă de minune rolul, se declară mereu deschisă pentru negocieri cu RM, din când în când mai aruncă pe piaţă câte un „memorandum Kozak”, trăgând astfel din timp până se vor coace premisele pentru a aplica R. Moldova lovitura de graţie. Ce am în vedere?

  Ruşii niciodată nu au dorit, dar au simulat dorinţa de a „soluţiona diferendul transnistrean” atâta timp cât a fost nevoie ca Transnistria să se constituie ca stat de facto şi să apară cetăţeni devotaţi acestui stat. Acum acest scop este realizat şi este de aşteptat ca Moscova să devină din ce în ce mai „favorabilă” ideii „soluţionării diferendului”. Un om fără prejudecăţi şi cu mintea limpede îşi imaginează ce ar însemna ACUM pentru R. Moldova „unirea cu Transnistria”. Fără a exagera câtuşi de puţin, asta ar însemna moartea R. Moldova. Chiar după primele alegeri în varianta „R. Moldova reîntregită” vor dispărea partidele de centru-dreapta şi puterea va fi preluată de transnistreni, procesul de transnistrizare a Moldovei (rusificare, sovietizare) se va produce rapid şi masiv, va fi abandonat vectorul proeuropean, se vor declanşa conflicte sociale şi interetnice, va căpăta noi turaţii exodul moldovenilor peste hotare ş.a.m.d.

  Nu îndemn la „abandonarea Transnistriei”, nici la ocuparea şi „românizarea” ei; îndemn cititorii să mediteze asupra acestei perspective. Mie nu mi se pare din domeniul fantasticului, ci al unor realităţi imediate, fapt ce ar trebui să determine clasa politică de la Chişinău să fie pregătită pentru o asemenea evoluţie a situaţiei. Politicienii noşti trebuie să fie foarte atenţi la mişcările Rusiei şi să realizeze că, dacă ruşii vor deveni tot mai „favorabili” şi mai „constructivi” în „rezolvarea problemei Transnistriei”, înseamnă că Moldovei i s-a pregătit ştreangul.

 5. Prin unificarea celor doua partide amandoua pro-romanesti, dintre care unul pro-unionist si altul parlamentar, mesajul romanesc pro-unionist va ajunge in parlament.

 6. In motivatia Rezolutiei se spune:
  Avem placerea sa va anuntam ca in ziua de 27 Martie 2011, in California, membrii comunitatii romanesti vor comemora semnarea Hotararii istorice a Sfatului Tarii de la Chisinau, prin care la 27 Martie 1918, Basarabia s-a unit cu tara deschizand drumul infaptuirii Romaniei Intregite.
  Motivatia care i-a insufletit pe reprezentantii basarabenilor a fost:
  “… in puterea dreptului istoric si dreptului de neam, […], de azi inainte si pentru totdeauna, (Basarabia) se uneste cu mama sa Romania ”.

  In cadrul manifestarii se va da citirii Rezolutia care urmeaza, dupa care va fi supusa aprobarii Adunarii.
  Cei care se simt solidari cu continutul acestei Rezolutii,, cei care cred ca este momentul ca toata suflarea romaneasca are obligatia morala de a reinvia odata pentru totdeauna actul istoric de acum 93 de ani, sunt indemnati sa o semneze si sa o promoveze, fie ca sunt persoane particulare, organizatii, reprezentanti ai mass-media sau chiar politicieni.

  Odata aprobata, Rezolutia va deveni document oficial ce va fi trimis Presedintiei, Parlamentului si celorlalte organisme ale statului roman, precum si partidelor politice de pe cele doua maluri ale Prutului.

  Va rugam sa trimiteti semnaturile sub forma: nume, oras, tara, email(optional) fie direct pe grupurile si forumurile care redifuzeaza acest document, fie mijloacelor de mass-media care-l preiau, fie la una din urmatoarele adrese de email:
  m.popescu@sbcglobal.net
  nicupopa@aol.com

 7. Trebuie omis un i: Ca membriI ai societatii romanesti…

 8. Multi comuisti si pragmatici neica prin Basarabia, n-ai cu cine…

 9. Dar luptam nu ne lasam..

 10. Adevăratele înfrângeri sunt renunţările la vis…
  * Un articol de: Constantin Tănase

  Moto:
  „În precedenta campanie electorală, PNL a promovat deschis ideea unirii RM cu România şi n-am citit în TIMPUL nimic în susţinerea acestei idei. De ce? De aceea că ideea era promovată de Pavlicenco? Dar crede oare cineva cu adevărat că mai este posibilă această UNIRE? Credeţi dumneavoastră, domnule Tănase, că într-o perioadă plauzibilă s-ar putea produce aşa ceva? Numai vă rog să răspundeţi sincer la această întrebare. Şi nu mie sau cititorilor ziarului TIMPUL, ci dumneavoastră personal. Iar dacă veţi găsi un răspuns afirmativ, atunci, vă rugăm să ni-l împărtăşiţi şi nouă. Iar de nu-l veţi găsi, să ne spuneţi de ce vă dezgustă adevărul? Chiar dacă acesta este enunţat de Ghimpu, adevărul rămâne adevăr. N-ai cu cine face UNIREA în RM. Asta e cel mai dezgustător”.

  Acest moto este o opinie exprimată, pe http://www.timpul.md, pe marginea editorialului meu de luni („Mizeria pragmatismului politic moldovenesc”) şi aparţine cititorului nostru „Andrei Basarabeanu”. Nu este singurul om care mă „abordează” în chestiunea dată: cred eu sau nu cred în posibilitatea unirii RM cu România?…

  Îmi amintesc că pe timpuri, când era unionist convins, lui Iurie Roşca îi plăcea să recite următoarea strofă dintr-o poezie a lui Radu Gyr: Înfrânt nu eşti atunci când sângeri/ Sau ochii plini de lacrimi ţi-s:/ Adevăratele înfrângeri/ Sunt renunţările la vis. Dacă, în epoca pe când credea în unirea RM cu România, Roşca era sincer, înseamnă că azi el este un învins, un înfrânt. În două decenii de „independenţă” a RM s-au adunat mai mulţi învinşi, dar nu atât de mulţi ca să dispară fenomenul, ideea Unirii. Se depun eforturi colosale pentru ca partizanii unirii RM cu România să fie prezentaţi drept nişte „marginali, radicali, rătăciţi, încremeniţi în proiect, rupţi de realitate” ş.a.m.d. Şi asemenea etichetări poţi auzi nu numai din gura duşmanilor declaraţi ai românismului, dar şi din cea a unor politicieni pragmatici din „noul val”. Istoria însă are logica ei şi ceea ce ieri părea din domeniul fantasticului mâine devine realitate; de aceea, eu nu pot să-i iau în serios pe cei care afirmă că „trenul s-a dus”, „am ratat momentul” sau, dimpotrivă că „nu a venit încă momentul”, „nu e timpul potrivit”. Vine timpul şi istoria se răzbună pe ei.

  Citeam recent discursul lui Constantin Stere în Camera Deputaţilor (anul 1915), în care el vorbea despre destinul istoric al Basarabiei în perspectiva alianţelor pe care le va încheia România. Un deputat din sală i-a replicat lui Stere că „nu e momentul potrivit” să se vorbească despre unirea Basarabiei cu România… Au trecut doar trei ani şi Basarabia s-a unit cu România! Şi cică „nu era timpul potrivit”!

  Eu nu aş sta o oră la acest ziar şi nu aş face ceea ce fac, dacă nu aş crede în destinul comun al românilor de pe cele două maluri ale Prutului. Nu ştiu prin ce formule concrete se va realiza acest ideal. Dar cred. E o credinţă a mea pe care n-o negociez cu nimeni şi la care nu renunţ. Revin în acest context la poetul Radu Gyr. În ultimul său cuvânt în faţa Tribunalului Poporului (procesul din 1945), poetul a spus acuzării: „Eu am avut o credinţă. Şi am iubit-o. Dacă aş spune altfel, dacă aş tăgădui-o, dumneavoastră toţi ar trebui să mă scuipaţi în obraz. Indiferent dacă această credinţă a mea apare, astăzi, bună sau rea, întemeiată sau greşită, ea a fost pentru mine o credinţă adevărată. I-am dăruit sufletul meu, i-am închinat fruntea mea. Cu atât mai intens sufăr azi, când o văd însângerată de moarte”.

  Nu voiesc să mor un învins, un înfrânt. Nu voiesc să devin „pragmatic” şi să mă scuipaţi în obraz. Rămân omul secolului meu şi al credinţei mele. Şi chiar dacă astăzi credinţa mea „e însângerată de moarte”, sunt liniştit, fiindcă ştiu: atâta timp cât cred şi nu-mi trădez credinţa, nimic nu este imposibil şi istoria mă va răzbuna. Sper că i-am răspuns clar şi univoc cititorului meu „Andrei Basarabeanu”.

 11. Prin gretutati spre stele, ziceau latinii:
  „Per aspera ad astra”,
  spre România Mare !
  Nimic nu se face usor, e nevoie de munca,
  Deci, la munca ! spre România Mare !

 12. Atentie Mare:
  1.
  Personaje gen „Andrei Basarabeanu” sunt provocatori platiti de KGB-OMON in cârdasie si cu alte elemente daunatoare poporului nostru.
  2.
  Nu au macar imaginatia sa-si inventeze barem niste pseudonime mai originale. Campania lor s-a accentuat mai ales in ultimul an când pe unele Forumuri s-a dezbatut ideea Unirii. Deci ei sunt mereu de garda ca sa nu ne scape peste Prut. Mai au si alte diverse pseudonime: „Un Român din Iasi, Vaslui, Foscani, etc. improscând cu noroi ideea Unirii.
  3.
  Si mai grav este faptul ca aceasta agentura KGB locala si moskovita
  organizeaza omorârea fizica a patriotilor moldoveni de vaza militanti pt.
  România Mare. Exemple recente: cântaretul Vlad Gheorghelas / cica mort de cancer la oase, altfel zis, ucis prin iradiere/.
  Sau poetul Grigore Vieru, ucis prin accident ghidat in Ianuarie 2009.
  4.
  Credem noi ca nu toti colaboratorii de la KGB-SIS din Chisinau sunt criminali si asasini.
  Deci facem un APEL catre aceste persoane cinstite si patrioate ca sa intreprinda masuri de contracarare a altor omucideri in viitor. Ei sunt specialisti, asa ca ei stiu ce trebuie sa faca.
  5.
  Intrucât la putere este cica o Alianta pro-occidentala, dar asasinatele continua, se pare ca si unii capi de la vârf, tipi ca Filat sau Lupu stiu de toate aceste actiuni criminale dar nu intrerprind nimic pentru a ocroti cetatenii de genocidul tiraspolist.
  Deci sunt partasi la ASASINATE.
  6.
  Sa fim constienti ca cu cât ideea Marii Re-Uniri va apare tot mai des prin publicatiile din RM si se va inradacina tot mai adânc in constiinta cetateanului de rând, cu atât mai mult vor actiona fortele ostile moldovenilor, dela Tiraspol sau de pe aiurea, caci ei innebunesc numai la auzul cuvântului România.
  7.
  Situatia internationala se poate schimba de la o zi al alta, si poate aparea un alt moment istoric unic, / atentie la cuvântul „moment’, deci de scurta durata/ când va trebui de actionat imediat prin Parlament ca sa fie proclamata Re-Unirea cu România pt. a salva populatia de la dezmatul vrajmasilor din jurul nostru.
  8.
  Se va repeta deci exact aceeasi situatie de la 1918. Unica noastra salvare va fi numai Re-Unirea cu România.
  Sau altfel zis, daca vreti, vom reveni la fagasul nostru firesc inceput in 1918, dar apoi nimicit de niste dicatori si calai.
  9.
  Eroi ca Vitalia Pavlicenco si alte personalitati nepatate vor fi extrem de necesare si importante in acele zile viitoare tulburi, spre limpezirea mintilor cetatenilor, când va trebui de luat o hotarâre rapida de Re-Unire.
  10.
  Iar izbânda va fi a noastra in Final: România Mare !

 13. Basarabia a fost,este si va fi parte a Romaniei,indiferent cine se joaca cu granitele noastre.Limba romana se vorbeste de la Bug pana la Tisa si mai jos de Dunare.Dar ma chinuie o intrebare:”ce le putem oferi fratilor moldoveni,cand economia noastra a fost praduita de fostii nomenclaturisti,convertiti la capitalismul salbatic,iar majoritatea populatiei se lupta cu saracia si somajul?”Isi vor schimba greutatea de pe un picior,pe celalalt.Oricum,eu ii astept si ii intampin cu toata caldura.

 14. o să fac o notă discordantă cu optimismul debordant a comentatorilor de pe acest blog.Pesimismul mă doboară cunoscând realitatea faptică din teren.Mai puţin important este ceea ce vrem noi,trăitorii din dreapta Prutului,determinantă este poziţia Rusiei.Doar ruşii pot să schimbe mentalitatea moldoveanului statalist,un singur semnal de la Moscova şi unirea se va realiza fără probleme.

 15. când voi vedea rezoluţia românilor basarabeni din Rusia pe aceleaşi coordonate ca a celor din California,atunci unirea trece de la iluzie la o realitate imediată.Până atunci va mai trece multă apă pe Prut.

 16. romanul din Vaslui

  Tiganizme ca de obicei. Sa sesizeze, sa faca, sa dreaga. Da sa suga ?
  Da ati intrebat voi, cei din California, da verm noi, populatia Republicii Moldova sa ne unim cu voi ? Iaca, iara ati uitat, mama voastra de godaci. Si in 1918 la fel ocupantii au auita. Comemorati ? Da pe cei 5 deputati ai Sfatului Tarii impuscati la ordinul lui Brosteanu, la fel ii comemorati ?

 17. Как передает «Новый Регион», в интервью радиостанции «Свободная Европа» европарламентарий Шарль Таннок выразил сожаление по поводу отсутствия на уровне Евросоюза на текущий момент консенсуса по поводу новых стран-кандидатов для принятия в Союз. По его словам, «если в 2004 году, согласно его докладу, перспективы стать членом ЕС имели Украина, Молдавия и Белоруссия, то на настоящий момент Брюссель «заморозил» эти процессы».
  Парламентарий считает, что на сегодняшний момент, кроме Хорватии, Боснии-Герцеговины, Македонии и Албании, которые уже в качестве кандидатов приносят ЕС множество проблем, ни Украина, ни Молдавия, ни страны Южного Кавказа не находятся на повестке дня европейской политики.

  Несмотря на то, что «Кишинев очень хорошо поработал с экономической точки зрения и в плане политической стабильности, у него остается такая большая головная боль как приднестровский вопрос, который остается нерешенным», – обратил внимание Таннок.

  «Принять в свой состав страну, которая частично не контролирует свою территорию, было бы последним делом Брюсселя, который вряд ли повторит кипрский вариант», – предупредил политик.

  «Я не вижу Молдавию в составе ЕС до тех пор, пока не будет разрешен приднестровский конфликт. В настоящий момент общая точка зрения членов Евросоюза заключается в том, что ни одно государство из его восточных окрестностей не может получить статус страны-кандидата», – подытожил европейский парламентарий.

 18. ce îmi place mie la maldavenii-cap de bou este disimularea.Tot timpul se ascund sub fusta cuiva,sub plapuma rusă se simt cei mai protejaţi.Chiar a început să-mi fie milă de ei.Aş avea totuşi o recomandare pentru ei,să nu mai traducă din rusă în română că se cunoaşte de la o poştă şi camuflajul lor dispare.

 19. Chiar daca va fi citita in California in fata romanilor din cam toate regiunile tari, inclusiv in fata romanilor basarabeni, rezolutia poate fi preluata si citita/aprobata oriunde se serbeaza 27 Martie 1918.

 20. Desigur ca, va curge multa apa pe Prut, daca vom astepta sa ne puna cineva UNIREA pe masa.Toata simpatia penru romanii din California, aflati l-a capatil lumii,dar au credinta inceaca ceva.Cu parere de rau majoritatea romanilor basarabeni, au pierdut a ce-a credinta care a fost de la inceput, de l-a „podul de flori”.Daca nu iesia Mircea Snegur cu lozinca”Tara noastra -Republica Moldova,” poate se mai schimba ceva.Si eu sunt la capatul lumii,”dar nu cred ca trenul a plecat, doar ceva a intirzieat”.

 21. Fiti atenti la „romanul din Vaslui”, cica „da verm noi, populatia Republicii Moldova”. Persoana respectiva e adminul de pe site-ul moldovenist si anti-romanesc (filorus, evident).

 22. … adminul de pe patriotism.md

 23. Conștiinta de Patriot Moldovan, indiferent de etnie nu poate fi distrusa! Noi nu sintem o minoritate, Noi sintem majoritatea cetatenilor Republicii Moldova care ne mîndrim și ne v-om mîndri in continuare că sîntem Cetateni ai Statului Suveran și Independent – Republica Moldova! Acțiunile noatre trebuie să fie bine organizate, concrete, unitare! A venit momentul sa spunem lucrurilor pe nume: Sintem în primul rind MOLDOVENI, indiferent de etnie! E o injosire ca unele forte politice reactioniste din Tara noastra sa ne ponegreasca precum ca noi am fi romani! Aceste forte doresc sa ne fure identitatea, sa ne lipsească de independența obținută cu varsare de sînge, sa ne vîndă Țara! Voi; compatrioții mei o să permiteți acest lucru? EU- NU! Cuvintul este o arma, aceasta arma este folosita de dușmanii noștri pentru a ne dezarma pe noi, cei ce ducem o lupta cinstită, o luptă sfîntă, o luptă pentru apărarea Patriei noastre! Noi deasemenea folosim cuvîntul, dar în cazul nostru acesta este un scut! Un scut folosit pentru apărarea Patriei noastre – Republica Moldova! Pentru apararea Patriei noastre vom utiliza toate mijloacele posibile! Traiasca Republica Moldova! Jos curvele romane!

 24. Doamna Vitalia,

  de cateva zile acest blog a devenit un camp de batalie a unui site strain.

 25. Priviti si propagati filmul „Nunta in Basarabia” de Dan Ratiu:
  el- mirele din Bucuresti, ea- mireasa din Chisinau.

  O comedia romantica despre viitoarea
  Re-Unire cu România Mare !

  http://www.youtube.com/watch?v=wiGOM8QbhCE&NR=1

 26. Mircea Popescu pentru „romanul din Vaslui”

  „Vitalia,

  Deoarece, in acest moment, n-am posibilitatea sa-i dau o replica directa, te rog sa preiei raspunsul meu de mai jos si sa-l publici pe blog.

  Cred ca semnaturile membrilor PNL-Basarabia ar da o greutate suplimentara acestui demers si ar constitui o prima forma de cooperare societate civila-politic.

  De asemenea, si alaturarea mass mediei ar constitui un suport substantial renasterii miscarii unioniste.

  Mircea Popescu
  *******
  Curajosului pseudonim „romanul din Vaslui”

  Cand hoardele infometate cu stea rosie in frunte ale urmasilor lui Rasputin au navalit in orasele Romaniei, Balti, Cahul, Cernauti, Cetatea Alba, Chisinau, Tighina i-au hacuit pe „godacii” basarabeni impreuna cu parintii lor, i-au deportat, i-au alungat din casele si gospodariile lor pentru a le ocupa si pentru a deveni stapani pe pamanturile mostenite inca din timpul lui Stefan cel Mare si chiar din timpuri mai vechi.

  Iar acum, „godacii” basarabeni, goniti de hulpavii cotropitori si de mancurtii de astazi, vor sa se poata intoarce in tara lor, in Patria lor, in singura lor Patrie, Romania cu hotarele naturale pe Nistru.

  Mircea Popescu, unul dintre urmasii „godacilor” basarabeni
  *********

 27. Pt Mircea Popescu

  1. Membrii PNL si simpatizantii nostri au colectat mii de semnaturi si continua sa colecteze semnaturi de adeziune la cerinta de a se cere lichidarea consecintelor Pactului Molotov-Ribbentrop, adica de a fi readusa actuala R.moldova la sinul Romaniei. Avind in vedere, insa, ce grupari oligarihice se bat astazi in sinul Puterii, nu consider ca „semnaturile membrilor PNL-Basarabia ar da o greutate suplimentara acestui demers si ar constitui o prima forma de cooperare societate civila-politic.” Nu avem societatea civila care sa spuna ce crede. „Societatea noastra civila” spune ce vrea Puterea, cu mici exceptii, care nu spun nimic mai ales despre Pactul Molotov-Ribbentrop si despre Unire.

  2. Nu avem, in Republica Moldova, o mass media care sa constituie un suport substantial renasterii miscarii unioniste. NU AVEM! Asta, deocamdata, nu ii aduce bani…

  3. Nu mai spun ce cred despre „romanul din Vaslui”. Este el roman din Vaslui cum sint eu fata mare cu o fiica si o nepotica… Pardon…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *