Acordul AIE-2 trebuie facut public

Iata ca s-a produs evenimentul asteptat. Am spus, in toate prezentele mele la TV si pe blog, precum ca AIE-2 se va constitui, doar ca negocierile au insemnat fortarea miinilor, mai mult ale PLDM, ca sa stie a-si respecta partenerii si a lucra in echipa, nu doar pentru a obtine dividende pentru propriul partid.

Nu e clar, insa, de ce nu s-au facut declaratii publice despre documentul semnat, daca acest Acord politic va fi facut public, pentru ca si societatea sa judece cum se va respecta, cine il va respecta si cine – nu. Daca el contine numai partajarea functiilor, prin algoritm, e de inteles, dar era bine sa fie stabilite si niste “principii si valori”, care inseamna ce facem cu interesul national al R.Moldova, care este el si incotro vom merge, daca vom merge, sau se va fura, in continuare, statul sub lozinca proeuropeana, asa cum s-a intimplat sub comunisti si, in suficienta masura, sub regimul de dupa 29 iulie… Daca acest acord ne va mentine in zona de influenta rusa si ne va indeparta de Romania si d eNATO, nu ne va indeparta, pina a ne va scoate, din CSI, vom mai patina patru ani in mocirla moldoveneasca. Daca nu vor fi alegeri anticipate…

VP

Loading Facebook Comments ...

29 Comments

Add a Comment
  1. Doamna Pavlicenco,
    Pina acum e bine;cel putin eu am stat cu morcovul in ….pina s-a hotarit d-ul Lup in care barca sa stea cu fundul.Orisicum vorba cronicarului:”nasc si la Basarabia oameni”,ca dumneavoastra si ca alti patrioti curati si curajosi.
    Va doresc”Sarbatori fericite” si „La multi ani”.
    Speram ca se va termina si cu anomalia slava cind „Anul nou” se sarbatoreste la 2 saptamini fata de restul lumii(dar asta este alta poveste).

  2. Dodon despre decizia PD: Noi vom fi în opoziție parlamentară, dar Partidul Democrat va fi în opoziție față de întreaga țară … OMUL ACESTA NU E SANATOS LA CAP . VORBESTE NISTE GUGUMANII PE GURA DE CRAPA PIETRELE … CARE INTREAGA TARA ? PCRM E INTREAGA TARA ? ACEST DODON PARE UN CIRCAR DE DOI BANI CU IFOSE DE CONTE DE MONTE CRISTO … E LA FEL DE REACTIONAR CA SI VORONIN .

  3. DE CE A FACUT ACEASTA MISCARE PD ? SIMPLU DE RASPUNS … SE INCHIDEAU TOATE ROBINETELE FINANCIARE DIN VEST A DOUA ZI DUPA NUMIREA UNUI NOU GUVERN PCRM-PD … IAR DE LA ACESTE ROBINETE SUGE SI CLIENTELA PD SI CUM PUTEAU SA-SI TAIE SINGURI BUZUNARELE DOLDORA ? ADERAREA LA UE ERA INCHISA DEFINITIV PENTRU MOLDOVIOARA IAR TOVARASUL MARE EUROPENIST LUPU URMA SA PRIMEASCA O USA IN NAS DE LA INTERNATIONALA SOCIALISTA CARE NU S-AR FI COMPROMIS IN NICI UN CAZ PE TOATE PLANURILE – POLITIC,MORAL…- PENTRU UN PARTIDULET OBSCUR DE LA MARGINEA EUROPEI CIVILIZATE … STIAU CA NICI RUSIA NU AR FI AJUTAT PREA MULT MOLDOVA IAR CUM VESTUL OPREA ORICE AJUTOARE NU PUTEA URMA DECIT O MARE TRAGEDIE PENTRU TOTI MOLDOVENII DE TOATE ETNIILE , RELIGIILE SI ORIENTARILE POLITICE … UN SECOL DE SARACIE CRUNTA, DEZNATIONALIZARE BRUTALA SI INAPOIERE AR FI URMAT PENTRU MOLDOVA .

  4. Este doar o scoala. Si o capcana in care au cazut liberalii si liberal-democratii. Oare lungile negocieri ale democratilor cu comunistii si vizitele emisarilor de la Moscova au fost doar pierdere de vreme? O alianta PD-PCRM ar fi dus inevitabil la anticipate. Deci era inutila atat Moscovei cat si servitorilor ei din Moldova (PCRM si PD). Atunci s-a apelat la ajutorul partidelor pro-occidentale. Care au cazut in capcana. Ei il vor impinge pe Lupu catre functia de presedinte, si vor obtine si voturile de aur de la cativa comunisti (care asta isi si doresc). Astfel Lupu va ajunge presedinte. Ceea ce si-a dorit si Moscova. Prin martie PD-ul va invoca probleme in functionarea aliantei AIE si va iesi din ea formand o alta alianta cu PCRM-ul. Astfel comunistii se aleg cu: functia de presedinte, evitarea anticipatelor si 4 ani de guvernare.
    Sau poate … partidele pro-occidentale din AIE sa renunte la atat de multe lucruri incat sa nu mai deranjeze Rusia. Ceea ce e la fel de rau.

  5. Si totusi Romania trebuie sa se departeze de Basarabia lui Lupu & comp. Adica relatiile intre Romania si RM trebuie sa fie de tipul Romania – Sierra Leone din Africa. Sa se stopeze orice sursa de cheltuire a banului public romanesc pentru absolut toti cetatenii apartinand populatiilor polietnice din Basarabia. Doar extrem de putini din polietnici sunt oameni cu care sa ne putem intelege, dar acestia au deja cetatenia romana. Lupu, Filat, Voronin si toata gloata lor nu-mi inspira incredere. Guvernul PDL si Basescu s-au dovedit tradatori pentru ca au colaborat cu inamicul basarabean. Deci intreruperea legaturilor si ajutoarelor poate fi facuta doar de PSD si PNL. Asteptam alegeri anticipate in Romania si gard de sarma ghimpata pe Prut. Ganditi-va romani numai cat ne costa intretinerea consulatelor de la Balti, Cahul, Iasi etc. Cu acesti bani s-ar eradica saracia care bantuie in Romania. La multi ani Romania! La multi ani tuturor romanilor dintre Prut si Tisa!

  6. Eu cred ca totusi Romania trebuie sa se departeze de Basarabia lui Lupu & comp. Adica relatiile intre Romania si RM trebuie sa fie de tipul Romania – Sierra Leone din Africa. Sa se stopeze orice sursa de cheltuire a banului public romanesc pentru absolut toti cetatenii apartinand populatiilor polietnice din Basarabia. Doar extrem de putini din polietnici sunt oameni cu care sa ne putem intelege, dar acestia au deja cetatenia romana. Lupu, Filat, Voronin si toata gloata lor nu-mi inspira incredere. Guvernul PDL si Basescu s-au dovedit tradatori pentru ca au colaborat cu inamicul basarabean. Deci intreruperea legaturilor si ajutoarelor poate fi facuta doar de PSD si PNL. Asteptam alegeri anticipate in Romania si gard de sarma ghimpata pe Prut. Ganditi-va romani numai cat ne costa intretinerea consulatelor de la Balti, Cahul, Iasi etc. Cu acesti bani s-ar eradica saracia care bantuie in Romania. La multi ani Romania! La multi ani tuturor romanilor dintre Prut si Tisa!

  7. Nu am incredere in Lupu- un tradator, oportunist, fost comunist, dornic de functii. Un tip periculos pt. Moldova. Va cocheta cu Europa dar se va tara in fata rusilor. Ar fi fost mai bine o desfiintare a trilateralei pt. a avea anticipate si a spune lucrurilor pe nume- Konietz CSI ! Pacat de moldovenii nostri romani. Descatusarea continua inca multi ani. Oricum, e la intelesul turutor- Marea Re-Facere a Roatei danubiano- carpatine este Lumina noastra salvatoare.

  8. Off topic: Dna Pavlicenco, am observat ca link-ul catre blogul lui Varujan Vosganian din blogroll este gresit. Link-ul corect este: http://vosganian.ro/

  9. Adresare catre Putin
    din partea Asambleei Generale a Organizatiilor Nationale regionale din Ucraina. Adresarea este scrisa in stilul unei scrisori din secolele trecute a kazacilor catre sultanul turc.
    Nu pot sa o traduc caci este plina cu epitete usturatoare si expresii necenzurate. Mesajul exprima un protesc si o acuzare, o amenintare si o preintimpinare. Ukrainenii declara ca aceasta Adresare este “un cadou” pentru Putin de Anul nou.

    29 января состоялось продолжение акции Украинской Громады Сумщины против Путина. В ходе акции представители Украинской Громады Сумщины — областные организации Украинской Национальной Ассамблеи (УНА-УНСО), Конгресса Украинских Националистов и ВО «Свобода» официально прислали «Укрпочтой» обращение к Путину с требованием официальных извинений перед украинским народом.

    Обращение было составлено в форме письма-ответа запорожских казаков на письмо турецкому султану. Для повышения образовательного уровня майора КГБ Путина также отправлено новогодний подарок в виде литературы на историческую тему, в частности «ОУН-УПА на Сумщине».

    Письмо-ответ Украинской Громады Сумщины на заявление царя московского Путина

    Ты — шайтан московский, проклятого черта брат и товарищ, и самого Люцифера секретарь. Какой ты к черту рыцарь? Черт выбрасывает, а твое войско пожирает. Не будешь ты годен сыновей украинских под собой иметь, твоих слов блудливых мы не боимся, землей и водой будем биться с тобой.

    Дедов и прадедов наших святых ложью гадкой оклеветали, а сам даже икры лизать их не годен. Сидишь на троне, русской кровью политым, в солнце святое отвратительным языком своим плюешься. Память имеешь короткую, потому что забыл, кто твое царство московское из праха поставил и от напасти немецкой грудью закрывал.

    Премьером рассейським тебя величают, а для нас ты — лягушка с Гнилого Болота, глазом лукавым на Русь-Украина созерцаешь и величие ее хочешь иметь. Наверное, ты, карлик недорослый, каши молочной мало еще ел, пива немецкого напился и сардельками из сои там подавился, что кашляешь на весь мир, как собака бродячая брехнею поганой.

    Взять бы с герба нашего святого Тризуба золотого князя Владимира и гнать им, как вилами, тебя под задницу мордвинскую от Хутора Михайловского до Кольца Садового, как козла, аспид проклятый. Может, тогда научишься сыновей украинских уважать.

    А пока пусть бы взял тебя черт! Так тебе запорожцы отвечают, плюгавый! Невгоден еси матери верных христиан! Числа не знаем, ибо календаря не имеем, месяц на небе, год в книге, а день такой у нас, как у вас, поцелуй за то вот куда нас!..

    От имени Украинской Громады Сумщины
    Сумская областная организация Украинской Национальной Ассамблеи (УНА-УНСО)
    Сумская областная организация ВО «Свобода»

    Сумская областная организация Конгресса Украинских Националистов
    http://maidan.org.ua/static/news/2010/1293650863.html

  10. Eu nu cred ca toata lumea este multumita. Nu vedeti cat de discret a fost eliminat dela orice structuri active de conducere PL, singurul partid pro romanesc. Va asigur ca lucrul acesta a fost observat in Romania. Poate sa vrea Comisia Europeana sa faca nu stiu cate concesii RM, fara votul Romaniei, care in genul acesta de subiecte are drept de veto, nu se va misca un deget. Si Romania nu va sprijini neconditionat RM. Daca cineva ne considera prosti se inseala. Odata cu ajungerea lui Lupu in functia de presedinte al RM, fie el si interimar, relatiile cu Romania se vor raci imediat. Veti vedea!
    Stiu sigur ca Basescu nu-l poate suporta pe Lupu. A afirmat-o si direct. Iar in chestiuni de genul acesta Basescu nu uita si mai ales nu iarta. Interesati-va ce s-a intamplat, in final, cu adversarii politici ai lui Basescu in Romania. La fel ca si in cazul lui Putin toti au ajuns pe mana parchetului ( procuratura ). De aici au si pornit, de alt fel, tensiunile in alianta AIE.

  11. Pentru Gică contra:Le spui aşa de bine,încît îmi vine doar o concluzie:Aşa poate spune doar un CGB-st rusesc care îl fave pe patriotul român,sau,mă mai gîndesc,Da bine mai lucrează ruşii prin aceşti alde Gică contra!Te gîndeşti,d-ta,dacă eu totuşi greşesc şi nu eşti CGB-st deghizat în patriot a românilor dintre Tisa şi Prut,cu-i îi este convenabilă o asemenea poziţie ca a d-ta?

  12. Pentru Gică contra:Le spui aşa de bine,încît îmi vine doar o concluzie:Aşa poate spune doar un CGB-st rusesc care îl face pe patriotul român,sau,mă mai gîndesc:Da bine mai lucrează ruşii prin aceşti alde Gică contra!Te gîndeşti,d-ta,dacă eu totuşi greşesc şi nu eşti CGB-st deghizat în patriot a românilor dintre Tisa şi Prut,cu-i îi este convenabilă o asemenea poziţie ca a d-ta?
    Mai am o părere despre o aşa poziţie:Sătulul nici nu-l crede,nici nu-l înţelege pe cel flămînd.

  13. sunt de acord cu afirmatiile lui „xyz” ; PL a fost indepartat usor , usor din toate structurile de conducere ; Romania ( prin Traian Basescu ) nu va accepta sub nici o forma ” jocul la doua capete ” pe care l-a facut si il va face Lupu si ceilalti din PD; ramane de vazut cum va actiona PLD ,care totusi este partidul majoritar in aceasta alianta…

  14. Eu sunt perfect de acord cu ce afirma „Gica contra” si „patriciu”. Va puteti imagina cum va arata o Basarabie cu un presedinte ca Lupu si un speaker ca Plahotniuc? Adica un demagog gongoric, caruia ii este frica sa nu se impiedice in propria limba si care sfarseste intotdeauna dicursul, intr-un lac de sudoare, nereusind la final sa afirme nimic si un „gagiu” de cartier, un gaga parvenit si care si-a „tras” o functie de stat in consonanta cu „statutul” care l-a plesnit pe nepusa masa peste frunte, ca sa nu ma refer la o alta parte a anatomica a corpului. Ce parere aveti despre afirmatia acestui mesia de mamaliga, sborsit peste noapte, care are tupeul sa afirme textual… „pentru Republica Moldova Mos Craciun sunt eu”? Vai de mama voastra! Mai bine se aliau cu comunistii! Macar stiam o treaba. In concluzie, doi hoti de buzunare au pus mana pe Basarabia.

  15. Culmea acestei zile negre in istoria romanilor a fost alegerea lui Vova Plahotniuk in functia de prim-vice speaker.
    Daca pana-n ziua de azi businessul criminal a axei Chisinau-Tiraspol-Moscova dirija cel putin din umbra, acum aceasta structura mafiota este oficial inscaunata si legalizata cu votul liber al cetatenilor in cele mai inalte functii ale statului SRL Moldavskaya Gubernia.

  16. O meditatie nocturna despre raul mai mic si cel mai mare:

    In Moldova de Est nu exista rau mai mare or mai mic. Exista o tragedie continua. Cum poti sa spui ca un militian sovietic (Bujenita alias Voronin) este un rau mai mare fata de un preş al cekiştilor de la Kremlin (Lupu alias Volkov)?

  17. Cu toate contradictiile formarii AIE2 totus aceasta alianta ramine un pas spre Europa. Dar PCRM nu va sta intr-o opozitie pasiva si acest lucru va fi un catalizator pentru o restructurare reala in realitatea republicii. Se va munci de toate partidele pentru promovarea anumitor persoane in posturile partajate si acest moment va fi decisiv in existenta in viitor al aliantei formate. Daca se va recurge la un algoritm corupt pentru formarea unei guvernari atunci comunistilor le va fi usor sa dezbine alianta si avem asigurate alte anticipate anul viitor. Sa speram ca valorile si principiile atit de mult discutate vor fi indreptatite cu un program de reformare cardinala a economiei si specialisti pentru realizare. Daca nu ,atunci totul va ramine numai vorba si indiferent de componenta guvernarii republica se va afla acolo unde a mai fost si poate mai rau, cum scrie Luca. Ne ramine sa uram la toata lumea la multi ani si fie anul viitor mai sarac in probleme si neplaceri si mai bogat in bucurii si surprize placute.

  18. D-na Pavlicenco dezmintiti cumva acest mesaj de mai jos, mai ales cine si ce e cu acest domn Gheorghe Marzenco care cica scrie si semneaza sub numele d-stra articolele postate la d-stra pe blog, p/u mine ca fiind un simpatizant PNL, cit de cit conteaza:

    „92. De Harry Poter la 30.12.2010, ora 14:09
    Dle Tanase… Am mai citit un articol, la comanda, si pe blogul unei doamne, Pavlicenco, cu niste aiureli a unui pensionar, care se teme ca pierde slujba la serviciul de presa a Presedintiei, si face valuri in lighean! Dar e una, cand scrie un semi-fabricat de om, precum Gheorghe Marzenco, sub acoperirea numelui dnei Pavlicenco, si alta – Constantin Tanase, liber in sugestie, decorat cu Ordinul Republicii de … Mihai Ghimpu, pentru … barbatie si curaj! Eh, dle Tanase, dle tanase… Incerci un PR negru la adresa lui Ghimpu, dar ti se va intoarce, ca bumerangul. [a se citi cele 10 poveti din Scriptura]”

    http://www.timpul.md/articol/ce-se-intampla-cu-mihai-ghimpu-si-cu-pl–19129.html?p=2

  19. bogdan,alexandria,ro

    Voturile PD trebuiau sa mearga la PL,mare greseala Moldova,PD-comunisti camuflati.

  20. Voronin și formațiunea PCRM sunt gata să intre în Alianța pentru Integrare Europeană… DEVINE PENIBIL SI RIDICOL VORONIN CU ASTFEL DE GUGUMANII … NE INDICA CLAR SI DISPERAREA CONDUCERII PCRM IN SITUATIA RAMINERII IN OPOZITIE PENTRU INCA CEL PUTIN UN AN SI JUMATATE . PROBABIL SITUATIA DEVINE TOT MAI TENSIONATA IN RINDUL ESALOANELOR 2 , 3 SI 4 DIN CADRUL PARTIDULUI COMUNISTILOR . NU EXCLUD O REVOLTA INTERNA IMPOTRIVA LUI VORONIN SI CLICII SALE …

  21. Liderul separatist Smirnov cere controlul pătrunderii cetățenilor străini pe teritoriul RMN, cât și a investiilor străine, pentru a preveni ”europenizarea tineretului” … MARE FRICA RUSOFILILOR SI RUSOFONILOR DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI DE DESTEPTAREA POPORULUI , A TINERETULUI IN SPECIAL … SE PARE CA DEVIZA LOR ESTE : ” SARACI SI PROSTI ” !

  22. Pt Vitalie

    Nici nu stiu de cine vorbiti. Pe blogul meu scriu doar eu, de cind il am nu a scris nimeni. Dar sint persoane care ma respecta si se bucura de faptul ca eu pot semnala fara frica si curajos unele lucruri si imi mai comunica niste matrapazlicuri.

    Ceea ce am scris eu despre Aparatul Presidintiei nu are nimic in comun cu ce a scris Tanase in ziar, unde a amintit si numele meu, dar explicatia a fost incorecta la ce a citit la mine, mai exact – nu a reprodus decit ce i-a convenit, rupind din context. Dumnezeu cu el.

  23. Nicolae Negru: Preşedintele RM va fi ales

    PD a făcut, în sfârşit, singura mişcare corectă. Acum problema care trebuie rezolvată este alegerea preşedintelui RM. Deşi mulţi analişti vorbesc despre o situaţie similară cu cea de după 29 iulie 2009, cu diferenţa că deficitul de mandate pentru AIE este mai mic, lucrurile nu stau tocmai aşa. Da, piesele de pe tabla de şah sunt aceleaşi, dar pătratele pe care le ocupă sunt puţin diferite şi, prin urmare, şansele de câştig pentru un jucător sau altul pot fi cu totul diferite.

    În special, PCRM se află într-o situaţie mult mai dificilă decât în anul trecut. Regele lor, ca să ne exprimăm în termenii jocului de şah, este pe cale de a fi atacat şi nu poate fi apărat decât cu pierderi mari. Dacă data trecută, consecinţele declanşării de noi alegeri anticipate nu păreau evidente, şi o asemenea mişcare putea fi luată în calcul, astăzi aceasta este echivalentă cu o sinucidere. Alte alegeri anticipate vor subţia într-o proporţie mult mai mare nucleul electoral al comuniştilor. Perdantul va plăti disproporţionat. O corabie care se îneacă este părăsită în grabă.

    Spaţiul de manevră al PCRM s-a îngustat şi în ce priveşte posibilii candidaţi. După ce au purtat negocieri asupra creării unei alianţe cu PD, în care lui Marian Lupu i se rezerva postul de preşedinte al RM, comuniştii vor putea cu greu argumenta respingerea candidaturii lui Marian Lupu în favoarea unui candidat neafiliat politic sau din afara partidelor reprezentate în Parlament. Singura lor justificare în faţa simpatizanţilor ar putea fi neadmiterea PL, în frunte cu Ghimpu, la putere.

    Rămâne de văzut dacă Lupu şi AIE ar accepta aceste condiţii. E cert că, cu excepţia PLDM, niciun partid al noii alianţe nu îşi doreşte alegeri anticipate. Cel mai dezavantajat în acest caz ar fi PL. Aşa că există mari şanse ca interimatul prezidenţial să ia sfârşit.

    Alegerea preşedintelui RM va pune punct nu numai carierei lui Vladimir Voronin, dar şi moştenirii sale politice, cvasisovietice, autoritariste. Aceasta va trebui să fie demontată şi aruncată la groapa de gunoi a istoriei pentru a face loc practicilor democratice veritabile, pluralismului şi libertăţii de exprimare.

    De acum încolo, începe o altă perioadă, care poate fi considerată convenţional perioada lui Filat şi Lupu. Vom fi martorii unei concurenţe acerbe între ei, între PLDM şi PD, pentru a domina scena politică din RM. Şansele lui Dorin Chirtoacă, pe ai cărui umeri a revenit în politică Mihai Ghimpu, le vom putea evalua doar după viitoarele alegeri municipale.

  24. Dnei Pavliceenco! Cu Anul Nou care vine!
    – De ce se bate în Dl Ghipu şi PL care nu este implicat în „prihvatizări” şi încearcă să afle adevărul despre 7 aprilie?
    – Cu ce se deosebesc şi au comun Filat, Plohotniuc şi Voronin? “De ce Mocanu a bătut în Plohotniuc şi GHIMPU şi nu i-a “atins” pe Filat şi Voronin?”
    – Jurnaliştii independenţi C.Tanase, Saharneanu, Bogatu, Negru sunt „independenţi” tot bătînd în Ghimpu şi apărîndul pe Filat?

    Dnei Pavlicenco! Cu Anul Nou care vine!
    – Dacă Filat şi Diacov sunt cei care au colaborat cu Lucinschii, Lupu şi Plohotniuc care au colaborat cu Voronin de ce jurnaliştii “independenţi” nu-i critică, sau critică aşa printre altile.
    – De ce, avîndu-i, cu verticalitate dovedită prin fapte, pe Ghimpu şi Chirtoacă, în care “forţile naţionale şi patriotice” împreună cu “jurnaliştii independenţi” bat cu înverşunare pentru … (pricini se pot găsi) Vă întreb că cei care bat : -nu se gîndesc sau au instrucţii?

  25. Pt Perju

    Mersi pt urari. De asemenea, La Multi Ani!

    Incerc sa raspund intrebarilor adresate:

    1. De ce se bate în Dl Ghimpu şi PL care nu este implicat în “prihvatizări” şi încearcă să afle adevărul despre 7 aprilie?

    Eu, personal, nu bat in PL, decit ca sa fie ce a promis si mai bun decit ceilalti, in care sper mai putin. Pt ca si PL spune una, dar apoi face alta – atit legat de „necolaborarea foarte trimbitata cu nomenclaturistii si comunistii”, „neinsistarea asupra condamnarii crimelor comunismului”, renuntarea conjuncturala la „unire”, lipsa unei pozitii privind iesirea din CSI, neinsistarea asupra legii Lustratiei, etc. Chiar si cu 7 aprilie, a insistat PL, dar nu pina la capat.

    2. Cu ce se deosebesc şi au comun Filat, Plohotniuc şi Voronin?

    Exista concurenta acerba intre Filat si Palhotniuc, pe Voronin nu-l bag aici, ca el pt mine demult a murit.

    3. De ce Mocanu a bătut în Plohotniuc şi Voronin şi nu i-a “atins” pe Filat şi Voronin?

    Pt ca Mocanu, cred eu si nu numai eu, a facut aceasta fiind pus de Topi si de Filat. Si, poate, a fost rugat de Filat sa nu dea in Voronin.

    4. Jurnaliştii independenţi C.Tanase, Saharneanu, Bogatu, Negru sunt “independenţi” tot bătînd în Ghimpu şi apărîndul pe Filat?

    Da, pentru ca sint in slujba lui Filat – unii cu bani, altii prin alte legaminte, poate de singe…

    5. Dacă Filat şi Diacov sunt cei care au colaborat cu Lucinschii, Lupu şi Plohotniuc, care au colaborat cu Voronin, de ce jurnaliştii “independenţi” nu-i critică, sau critică aşa printre altile?

    Pentru ca sint jurnalisti anhajati, neliberi. Nici ei, sarmanii jurnalisti, nu sint bucurosi de asta, dar nu au incotro, ca fiecare trebuie sa traiasca, sa achite facturi, sa isi mentina familia si sa manince ceva.

    6. De ce, avîndu-i, cu verticalitate dovedită prin fapte, pe Ghimpu şi Chirtoacă, în care “forţile naţionale şi patriotice” împreună cu “jurnaliştii independenţi” bat cu înverşunare pentru (pricini se pot găsi) Vă întreb că cei care bat nu se gîndesc sau au instrucţii?

    Am scris un articol intreg si am reprodus alte articole. Acesti „analisti” politici care bat in Ghimpu sint cirtite KGB-iste. ca si oamenii politici, sint santajabili.

  26. Saharneanu care a fost pe lista PL il critica pe Ghimpu? Nu exagerati dna Pavlicenco in privinta „cartitilor”, caci uneori sunteti ridicola. Fara suparare.

  27. Mocanu-Plahotniuc, 0:1 // Cutia cu piuneze

    Controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc se poate considera câştigător al „meciului” cu fostul consilier prezidenţial Sergiu Mocanu. Plahotniuc a devenit deputat, al doilea pe lista PD, şi nu pare să întâmpine dificultăţi în ce priveşte comunicarea cu colegii deputaţi din celelalte fracţiuni parlamentare, participând activ la procesele de negociere a unei coaliţii de guvernare. De cealaltă parte, Mocanu susţine că mişcarea condusă de el a reuşit să diminueze cu mult numărul alegătorilor PD, ceea ce pare logic, dar nu poate fi demonstrat. Mocanu a lovit şi în AIE, favorizând comuniştii, şi există opinia că în urma acestor atacuri a avut de suferit şi PL, şi PLDM, ceea ce iarăşi nu poate fi demonstrat.

    Plahotniuc e în Parlament, iar Mocanu, deşi a dorit să devină deputat, e în afară. Prin urmare, scorul e 1-0 pentru omul de afaceri. Dacă e să ne exprimăm în termeni economici, ponderea „acţiunilor” lui Mocanu e de doar 0,3%, în timp ce ponderea „acţiunilor” lui Plahotniuc se ridică la 12,7%.

    Din punctul nostru de vedere, Mocanu a comis o greşeală gravă, înscriindu-se în cursa electorală, „politizând” astfel lupta împotriva mafiei care nu poate fi câştigată printr-un „blitzkrieg”. Alegătorii nu au mai crezut în sinceritatea sa, interpretând demersul antimafie ca pe o strategie de campanie, cum au mai procedat, în scurta istorie a RM, Nicolae Alexei şi Iurie Roşca. Dacă nu se angaja politic pe listele unui partid minuscul, dacă lucra în continuare pentru fortificarea mişcării civice împotriva corupţiei şi mafiei, investigând şi publicând noi şi noi fapte, „acţiunile” sale aveau să crească până vreun partid important se arăta interesat să le „cumpere”. Atunci avea de câştigat şi cauza, şi purtătorul ei, căci la noi, se ştie, nu se votează ideile, ci persoanele.

    Deşi a încercat să acrediteze ideea că lupta antimafie e mai importantă decât lupta împotriva comuniştilor, lucrul acesta nu a convins şi nu putea convinge pe nimeni. În cazul RM, lupta împotriva mafiei şi a corupţiei nu este o prioritate nici măcar pentru UE. Prioritatea Bruxelles-ului, s-a văzut clar, a fost refacerea AIE, neadmiterea în RM a scenariului ucrainean.

    Nerăbdarea, lipsa de strategie i-au jucat festa lui Mocanu. Asta, repet, dacă el a dorit sincer să lupte cu mafia. Chiar dacă lupta sa a avantajat PLDM, Filat nu va risca să se afişeze cu liderul mişcării antimafie. El a lovit în AIE şi a supărat multă lume.

    Mocanu are ghinion în politică, poate fiindcă îl domină… calculul. Faptul că, înainte de arestarea fiilor săi, el postase pe blogul său un articol elogios la adresa lui Voronin şi Roşca, atacând opoziţia anticomunistă, pe care l-a retras după ce a înţeles că fii săi nu vor fi eliberaţi, vorbeşte o dată în plus despre „perspicacitatea” sa politică. De la un timp, ieşirile sale riscă să se transforme într-o pălăvrăgeală, compromiţând definitiv cauza, dacă nu vor fi ilustrate cu date noi.

    Pe de altă parte, câştigul lui Plahotniuc nu este definitiv. A câştigat un meci, dar nu şi campionatul. S-ar putea ca europenii să-şi şteargă pe furiş mâna, după întâlnirea cu el. (N.N.)

  28. Daca dnii Ghimpu si Chirtoaca nu vor strange intr+o forta nationala partidele democrtice extraparlamentare, atunci PL risca sa cada dramatic la urmatoarele alegeri locale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *