Novodvorskaia vede salvarea noastra in Unirea cu Romania! Si la Publika TV

Aici se poate viziona, pe la 20.56′-21.00′ – http://www.jurnaltv.md/ro/news/nunta-lor-si-cabinetul-nostru-203704/#

Si ne sugereaza sa nu ne facem iluzii in legatura cu Transnistria, controlata de rusi. Valeria Novodvorskaia, invitata in formula noua a „Cabinetului din Umbra”, regizat de Val Butnaru, a spus clar ca salvarea Basarabiei rezida in Unirea cu Romania. Este adevarat, cei din studio – „mari analisti si inalti ministri”, ori spun ca nu sint de acord cu ea, ori tac. Pur si simplu tac. Iau apa in gura, in loc sa detabuizeze subiectul.

Adica Novodvorskaia sa il laude pe Ghimpu, care se teme de Unire si nu o vede nici in urmatorii 25 de ani, cum o vede Basescu, sau dupa ce va muri actualul sef al Statului Român (si PL isi va cauta deja prin Romania un PNL, dupa ce a servit PD-L-ul), e buna… Dar, iata, nu si-a „coordonat” cu Butnaru pozitia privind Unirea cu Romania si, poate mai asteapta si acum pe fir, o intrebare, dar nu stiu daca mai vine… Nu stie sarmana Novodvorskaia, disidenta antiPutin, pe care Jurnal TV a vrut sa o foloseasca, servindu-l de zor pe Filat, ca acesta il are pe Putin ca idol politic.

Vai de capul manipulatorilor! Imi este mila de ei. Cabinetul din Umbra de la Jurnal TV este continuarea mitingului antiPD. Si mai vreti alianta?

Iata, colegul meu Mihai Morteanu, adauga, si mai concret, ce a spus Novodvorskaia: Acum, în direct, la “Cabinetul din umbră”, a intervenit politicianul Valeria Novodvorscaia din Rusia, care a declarat: ” Pliuite na Pridnestrovie, oni vam eio ne otdadut. Moldavia – rumînskaia zemlea i edinstvennîi eio pravilinîi puti eto OBIEDINENIE S RUMÂNIEI”.

Romaneste: ” Scuipaţi pe Transnistria, ei nu vă o vor ceda. Moldova este pămînt românesc şi singura voastră calea dreaptă este UNIREA CU ROMÂNIA”. Iată cum gîndesc adevăraţii democraţi din Rusia.”

Întrebarea mea este: „Este oare corect să fie întrebat PNL de ce promovează mesajul Unirii cu România” sau, poate, mai corect, e să fie întrebate celelalte partide „De ce nu promovează, ele/şi ele, Mesajul Unirii cu România?”

VP

Loading Facebook Comments ...

45 Comments

Add a Comment
 1. Si Putin stie
  ca salvarea noastra este Unirea cu Patria noastra Romania, dar nu ne lasa…

 2. Manole,
  mie-mi pare sau chiar e drept ca doamna asta vorbeste VRABII?

 3. РПЦ. По всей России прошли митинги против корыстолюбия и алчности попов ФСБ

  19 декабря по всей России прошли акции протеста корыстолюбия, жадности, алчности, злато- и сребролюбия чекистского попья из тербанды РПЦ-ФСБ, нагло ворующих чужую недвижимость и движимость. Защитники музеев и памятников архитектуры называют чекистмско-церковную «реституцию» варварством.

  В Москве на Пушкинской плозади прошел митинг несогласных с передачей чекистской хунтой своим попам недвижимости, принадлежавшей в свое время госцеркви царской России.

  Как известно, РПЦ была создана тов. Сталиным и тов. Берией только в 1943 году и не имеет ничего общего с царской церковью, законной наследницей которой является исключительно истинная Зарубежная церковь, не присоединившаяся к РПЦ.

  Мероприятие было организовано по инициативе жителей Калининграда, где мракобесному попью из РПЦ хотят отдать протестантские соборы и рыцарские замки.

  В Воронеже организаторы аналогичной акции раздавали гражданам листовки с рассказом о том, как РПЦ достаются объекты культурного наследия в Калининграде, Рязани и Челябинске. Пикетчики вооружились плакатами с антипоповскимм лозунгами «Не укради!».

  Общественный комитет по защите музея-заповедника «Рязанский кремль» выразил протест против передачи здания кремля местному попью из религиозного управления ФСБ. Лозунги участников пикета в Рязани гласили, в частности, что «Кремль — не квартира архиерея».

  В Челябинске уральцы протестовали против кражизловонными москальскими попами здания органного зала, в котором эти мракобесы разместили какой-то «храм А. Невского».

 4. La părerea mea,unii statalişti locali sunt mai mari duşmani ai ideeei de restabilire a suveranităţii României pe teritoriile sale de la est de PRUT, decît însăşi ruşii.Poate ar fi bine de rugat pe d-na Novodvorscaia să scrie ceva dedicat anume pentru stataliştii noştri locali…

 5. Mie mi se pare tot un soi de manipulare.
  oricine îşi da seama ca la voi nu merge, e o dezbinare interna nemaipomenita, la maximum posibil.
  Nu se poate cădea de acord la lucruri mărunte, la altele mai mari de unde ?
  Probleme astea sunt delicate în condiţiile date, e destul sa arunce cineva o vorba şi imediat sar scântei. Probabil asta e şi intenţia ştiind ca încinge spiritele.
  Eu nu vad cum ar putea sa vina vreo rezolvare din afara. pentru ca nu contează.
  Daca nu va fi ceva din interior, de mare conştiinţă şi neapărat de amploare, nu jumătate sau cine ştie câţi, nu va exista nimic.
  in situaţia actuala mie unul mie clar ca buna ziua ca acolo nu vor exista decât scandaluri, mai pun unii paie nu cumva sa sa se răcească.

 6. Se vede că Unirea mai degrabă se va ăînfăptui cu ajutorul politicienilor din Rusia, decît cu clasa politică cică de dreapta din RM.

 7. Bravo, dna Pavlicenco!
  Va sustinem si condamnam si noi lupta (presiunea) anti-PD.

  Da, azi aceasta presiune ar putea avea efect (aparent). Insa maine PD, care are interesele sale, ar putea sa plece oricum din barca Lui Filat.
  Caci a spus si Ghimpu: Filat nu este om de echipa.

  La toate acestea, v-as ruga dna Pavlicenco, sa comentati asa zisul „Top al jurnalistilor”.

  Cum poate oare ca programul Mesager de la TV M-1 sa intre in top, cand el nu s-a scimbat nici un pic de la plecarea comunistilor – nici dupa continut, nici dupa forma. Atat doar ca formula „Astazi dl V.Voronin…” a fost inlocuita cu „Astazi dl V.Filat…”

  In rest – acelesi subiecte, aceeasi abordare (doar sub alta culoare) si acelasi neinteresant program, ba pe alocuri mai diletant si mai manipulator decat era la Voronin.

  Deci cum poate sa intre o asemenea emisiune in topul „celor mai buni”?

 8. JurnalTV cu lupta antimafie sa compromis si eu personal pun la indoiala impartialitatea acestei institutii media cind se discuta anumite conjuncturi politice

 9. Protest în faţa Ambasadei Republicii Belarus în Republica Moldova

  Oleg Brega si grupul sau de tineri au pus iar pe treaba politia.

  Dar si politia lui Filat nu se deosebeste cu nimic de cea a lui Voronin…

  http://unimedia.md/

 10. Mi-i greata de discutiile voastre despre unire, posibil v-a „multumit” cineva cu un „covrig” iar voi ca papagalii repetati ceea ce va zis. Sunteti toti , asa numiti politicieni, niste indivizi cu interese strict personale, de oameni nu se bate nimeni capul , si permanent le va fi in cot. Voi cei care pretindeti ca sunteti partid etc, doar incurcati oamenii , teoretic sa presupunem ca cistigati, faceati urmatorul lucru 100%.
  – Incepeati sa ginditi pragmatic.
  – Va aduceati aminte ce scrie in Constitutie si doreati sa „coaseti sub voi” ca sa raminesti la cormusca pe mai mult timp.
  – Pastrarea statalitatii e cev sfint.
  – Discutati despre principii si valori (sunt convins ca in politica moldoveneasca lipseste asa ceva , ma refer la toate partidele).

 11. Toate sursele media , TV , ziare , saituri sunt platite de bieti ce nu au interes sa arate stirile asa cum sunt.

 12. Pt student

  Si mie imi este greata de postarile voastre primitive, dar le rabd si chiar raspund. Constitutia a fost votata de un Parlament cu o majoritate retrograda – agrarieni, adica tot comunisti, care inca nu erau „in lege”. Despre principii si valori, priviti la tara lui Dogaru de luni, la 17.20, ca sta am discutat, la http://www.publika.md.

  PNL nu a fost la guvernare niciodata, deci nu a fost la treuca. Pot spune ca imi repugna elementara dezinformare sau lipsa de cunostinte.

 13. Pt URSAN

  Demult stiam ca politia lui Filat e ca si cea a lui Voronin. Ca si Filat e ca el. Iata vin la Publika si discuta cite unul, ca Voronin, nu accepta dialogul, se tem de intrebari, de argumente, sint impiedicati si incilciti la vorba si vorbesc singrui sa nu poate fi comparati si sa vedem noi ca sinu niste mari pauni si curcani, care, de fapt, sint niste gaunosi.

 14. Pt Sergiu Cazacu

  Impartasesc intru totul ce ati spus aici despre Jurnal TV. Acum Val Butnaru incearca reabilitatea, dar tot cu ideologia asta dubioasa.

  In privinta topului jurnalistilor si al televiziunilor nici nu comentez de ani! Pt ca e totul la fel controlat ca si mai inainte, acum e si mai gretos, pentru ca e sub democratii, in legatura cu care ne-am facut iluzii ce s-au dovedit a fi… desarte.

 15. Vitalia, where can I find the video of that broadcast?

 16. …SINGURA …”MANEVRA”… POLITICA REALA AR FI UN SCHINB DE TERITORII INTRE ROMANIA INTREGITA SI UCRAINA…RESPECTIV TRANSNISTRIA CONTRA TERITORIILOR CE AU APARTINUT ISTORIC…ROMANIEI!!!

 17. Singura cale de a ridica nivelul de trai a majoritatii locuitorilor din RM este de a avea o piata economica libera, comuna cu Romania si acces la piata din tarile UE. Numai cu vointa politica dura si hotarita aici in RM e necesar de a implementa un program economic de liberalizare, ajutor intreprinderilor mici si mijlocii, promovate cu suport de stat pentru producatori autohtoni, se poate de iesit treptat din presul economic al fraudei comunista-liberala, care a servit in ultimii zece ani politica unui stat autoritar rus.Observatiile D-nei Novodvorsckaia sint o marturie in plus a caii unice de eliberare de influenta straina.

  Relatiile cu Rusia trebuie continuate la nivel cultural si economic multilateral, fara prezentarea aspectului politic in afaceri economice reciproc avantajoase, prin aderare la CSI ori alte formatiuni geo-politice formale, dar care nu au nici un efect economic.

  Cit priveste discutia liderilor partidelor care au intrat in parlament pentru formarea AIE si dureaza anevoios de mult timp, ar trebui sa se tina seama de partea 2, art 2 al Constitutiei RM care specifica”…nici un partid politic sau o alta formatiune obsteasca nu poate exercita puterea de stat in nume propriu. Uzurparea puterii de stat constituie cea mai grava crima impotriva poporului. „Legea la respect!!! Pentru toti, indiferent de conturi in banci, culoarea, ochilor, gen, rasa, religie!!! In fata lui Dumnezeu sintem toti egali!!! Dar daca cineva crede ca ajungind la posturi inalte de guvernare, au oarecare privilegii, apoi sa tina minte ca unicul privilegiu este sa fie slugi la cei multi !!!

  Daca gindesc ca a se feri fariseic de plata impozitelor e reusita lor din smecherie proprie, atunci sa tina minte ca oricare secret ise la timpul lui respectiv la judecata opiniei publice. Daca se gindeste cineva din cei ajunsi la putere azi ca e posibil sa intoarca componentele comuniste, cum sint sararcia, minciuna si frica iaras la ordinea zilei, atunci sa se desluseaca acum, cit nu-i tirziu si sa devina luptatori pentru adevar pentru viitorul acestui neam de daci si romani. Cit priveste teama de pierdere a statalitatii este una prea umflata, sa dorim la maxim cu toti citi sintem in RM si tot nu se va hotari in viitorii 7 ani. Unicul lucru care este strict necesar e sa facem punti, poduri de flori in relatii economice cu toti vecinii.

  PNL are viitor in ciuda tuturor declaratiilor rauvoitoare contra D-nei Pavlicenco a unor cititori. „Iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac”. Doamne ajuta.

 18. sunt de acord cu Novodvorskaya, dar asta nu implica faptul ca trebuie votata Pavlicenco.

 19. Referitor la jurnalismul din Republica Moldova. Este unul de cartier il lauda pe cel care ii plateste. Ultima vreme plateste harbuzul poftim pojalusta il arata in toata splendorea lui copt verde nu conteaza, face si aista numai vint da arata de parca numai el munceste. Sa raspunda cineva concret pe puncte dar nu replici de felul, 1.a luptat cu comunismul – nu cred, a fost un partas de al lor pe 4 aprilie 2005 cind la votat pe Voroni care a introdus anume in al doilea mandat cea mai mare teroare impotriva democratilor, 2. Sa reabilitat – tot nu cred fiindca lupta cu aceleasi metode ca comunistii cu orez, sapun etc., 3. a fost colegial cu partenerii de alianta- tot bu ea frecat cum a putut ca el sa devina nacealnic pe tara, 4. a devenit presa mai nepartinitoare -tot nu, din contra mai politizata care numai face Filat u8n fis si ei pe loc infrumuseteaza locul … Si ar fi multe de spus dar ca in uratura dea anul nou am ura si tot ura dar nu suntem de ici colea dar suntem cu verticalitate si nu vom acepta un nou tatuca frate..

 20. Pt aron

  Pai votati-i pe altii care sustin aceasta pozitie. Sint sigura ca vor fi, dar astazi nu sint. Si Ghimpu mai curind spune ca nu va fi Unirea decit va fi. Chiar si Basescu o vede dupa 25 de ani (in sinea sa o vede mai repede), sau dupa ce va muri (dar nu vrea sa moara fara Unire), insa actualii din R.of-of-of Moldova ot Rusiia (Rasha) mai vor sa fure statul si sa aiba functii unde poti cumpara electoratul nu cu argumente, ci cu sapun si orez.

  Meritul nostru e ca am ridicat sus acest stindard al Unirii, iar voi credeti si asteptati Unirea, insa ii votati, in continuare, pe ne/anti-unionisti. Ca sa scapam de comunisti. Nu scapam de comunisti si de rusii imperialisti decit priun actul d evointa al Unirii.

  Care, insa, e problema? Votati-i. Populatia se va trezi, iar elita liberala proruseasca va veni din urma impleticindu-si membrele…

  AICI E PROBLEMA CEA MARE, O STIM: UNIREA E BUNA, DAR NE ENERVEAZA CURAJUL PNL SI AL LUI PAVLICENCO. Clar. pentru ca sinteti slabi si nu apreciati pozitia, dar omul sau formatiunea. Totul incepe cu putin, rar cind e o revolutie. Noi am avut acest curaj si il avem si nu sintem santajabili sa o spunem si sa o facem.

  NU VORBESC DE UNIRE SANTAJABILII DIN PARTEA KREMLINULUI.

 21. De pe http://www.jurnal.md/ro/news/novodvorskaia-catre-rm-trebuie-sa-va-ine-i-departe-de-rusia-197979/

  Novodvorskaia, către RM: „Trebuie să vă țineți departe de Rusia”

  Cunoscuta jurnalistă rusă, Valeria Novodvorskaia, recomandă R. Moldova să se detașeze cât mai curând de Federația Rusă și să ia o decizie strategică. „Unirea cu România este singura șansă și soluție de securitate pentru R. Moldova. Nu trebuie să acordați prea mare atenție Transnistriei. Rușii nu întorc niciodată nimic”. Novodvorskaia a făcut această declarație ieri seara, în timpul unei intervenții telefonice în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

  Jurnalista susține că acum este cel mai potrivit moment pentru R. Moldova de a scăpa de comuniști.

  „Comuniștii obțin tot mai puține voturi și sperăm că degrabă vor ajunge la gunoi. Lucrurile se vor schimba dacă în următorii trei ani PCRM va fi înlăturat de la putere. Dvs aveți un politician bun cum este Mihai Ghimpu, care a avut curajul să nu vină la rușinoasa paradă de 9 mai de la Moscova. Tot el a încercat să readucă pe ordinea de zi adevărul istoric. Aceste lucruri trebuie să i le explicați poporului. Tineretul nu are nevoie de comunism și standarde sovietice”, crede Novodvorskaia.

  Referindu-se la soarta Federației Ruse, cunoscuta jurnalistă rusă susține că pe aceasta nu o așteaptă nimic bun. „Rusia rămâne în aceeași mlaștină. Ea este condusă de oameni demenți și cu apucături maniacale. Dar chiar și așa trebuie să vă țineți departe de Rusia, acest dragon, chiar și în ultimele clipe de viață este capabil să sugrume”, recomandă Novodvorskaia.

 22. БЕЛАРУСЬ. Лукашенко провозгласит независимость беларусского православия от Москвы?

  По сообщениям СМИ, Президент Беларуси Лукашенко обсудил со стамбульским православным патриархом Варфоломеем возможность провозглашения независимости беларусским филиалом ФСБ-РПЦ. Об этом сообщили русские СМИ со ссылкой на слова источника в окружении главаря беларусского филиала ФСБ-РПЦ Вахромеева (чекистская кличка в КГБ-ФСБ — «Островский»).

  По словам чекистского источника, объявление церковной независимости Беларуси от Москвы, это «политический проект Лукашенко».

  Вахромеев после убийства соперничающей поповской группировкой предыдущего главаря ФСБ-РПЦ, генерал-патриарха Ридигера, был одним из трех кандидатов на пост нового главаря ФСБ-РПЦ, однако проиграл генералу ФСБ Гундяеву (чекистская кличка в КГБ-ФСБ — «Михайлов»), ставленнику Медведева, который является сейчас злейшим врагом Лукашенко.

  Лукашенко хочет отомстить Медведеву, ликвидировав медведевскую православную церковь на территории Беларуси. Несогласных попов Лукашенко выгонит взашей к Медведеву в Москву.

  Также сообщается, что эта тема предстоящей церковной независимости Беларуси могла обсуждаться Варфоломеем и Лукашенко во время визита президента Беларуси в Турцию.

  Напомним, что в независимом православном мире московская ФСБ-РПЦ считается безблагодатной церковью Сатаны и Антихриста. Попы из ФСБ-РПЦ — агенты или штатные офицеры органов ФСБ.

 23. Pt Manole

  Daca face asta Bielarusi, chiar ca te intrebi ce fac „ai nostri”, de ce nu fac acelasi lucru si de ce nu sprijina masiv Mitropolia Basarabiei, ci stau la fundul lui Vladimiruska si il asculta ce sa faca si cu sexul parintii si copiii in RM-euaua noastra… Asta e fata politicienilor dependenti de Rusia.

  Rusia va intra si in NATO inaintea noastra, probabil, de ris…

 24. Exista multa frica la Chisinau…nu stiu mai exact de cine,pot doar sa presupun,Rusia,FSB etc insa oamenii politici sunt speriati si Ghimpu se inscrie in aceeasi categorie,eu cred ca vrea unirea insa din alte considerente evita sa o spuna….ii este frica sa nu fie atacat ca anti-statalist si sa piarda din voturi…frica,frica,frica…ceilalti sunt doar oportunisti si aici pot fi inscrisi cei mai multi ,toate partidele,ar suge si de la UE si de la Rusia,problema e ca de la rusi nu prea poti sa sugi lapte,sugi altceva…:)…Basarabia se comporta fata de Rusia la fel cum se comporta o femeie fata de barbatul ei care o bate constant…desi o bate si o umileste ea ii jura dragoste eterna fiindca el a fost prima ei dragoste si barbatul care o bate e frumos,ca un Elvis…prefera bataia unui Elvis decat sa fie rasfatata de un alt barbat,lipsit de farmecele si frumusetea primului…:)

 25. in fraza ‘…DAR NE ENERVEAZA CURAJUL PNL SI AL LUI PAVLICENCO’ ar trebui sa omiteti cuvantul pnl.

  explic>

  curajul este exclusiv al dvs, puneti mana la inima si recunoasteti ca skiopatati la capitolul ekipa. daca la noi in sat(cu doi candidati pe lista electorala pnl) ati obtinut vreo 14 voturi(din 1300 prezenti), despre ce curaj pnl sa vorbim cand membrii din primii o suta nu si-au convins rudele sai voteze.

 26. Novodvorskaia are dreptate insa nu ea ia deciziile la Kremlin ci Putin. Este adevarat ca „stabilitatea” din Federatia Rusa, despre care vorbeste mass-media putinista, nu este chiar asa de stabila.
  Si adevarul este, ca cu cit Putin va incerca sa asigure aceasta stabilitate cu forta fara a oferi drepturi si liberatati fundamentale cetatenilor rusi si fara a democratiza si ridica nivelul de cultura a FR, cu atit societatea din FR va deveni si mai instabila. S-ar putea ca „matushcka Rasia” sa intre intro noua „smuta”. Dupa cum spune si Edvard Radzinsky despre revolutia din ’17 facind o asemanare cu „smuta” care a pus stapinire pe Rusia dupa domnia lui Ivan cel Groaznic: „rusia nu este capabila sa invete lectia istoriei”. Eu cred ca atunci cind am fost rusificati aceasta „calitate” ne-a fost transmisa si noua celor din Basarabia. Cu parere de rau nici Putin nu a invatat lectia istoriei. Ce va urma vom vedea!

 27. Este nevoie de schimbarea mentalitatii celor din R.M. pentru unire. Nu se poate face asa ceva cu un popor rusificat pentru care dusmanul este Romania.Este nevoie de schimbul de generatii iar pentru asta aveti nevoie de 10-15 ani cu conditia ca invatamantul sa fie orientat catre adevarul istoric. Asa ca..ne vedem in 2020. Salutari din Iasi.

 28. Dna Pavlicenco.
  Dacă doriţi întradevări Unirea trebuie să vă învăţaţi a fi în echipă cu alte partide proromâneşti.
  De ce tot încercaţi să bateţi în PL chiar şi cînd nu este momentul? De ce informaţi incorect cititorii de pe blog despre poziţia Dlui Ghimpu ?
  Dl Ghimpu a lămurit că Unirea nu depinre de Ghimpu, dar de poziţia cetăţenilor care trebuie să fie educaţi în această direcţie.
  Dstră bătînd în proromâni nu faceţi altceva ca să fiţi pe aceiaş poziţie cu antiromânii.

  Cum ve-ţi face Unirea cu România în vreme ce nu puteţi aici face unirea cu forţile proromâne???

 29. D-na Valentina…
  Personal,am parerea,ca posedati de o inteligenta si experienta mult mai mare decat toti noi acei ce i-si scriu opiniile pe blogul d-stra,oare nu este clar ca poporul unionismului da mai putin de 1% dupa rezultatele alegerilor?
  De ce unire se poate vorbi,cand acesti „frati” inca inaintea domniei lui STEFAN cel MARE,asa zisii valahi e acelas sange dupa cum subliniati si d-sra luptau umar la umar cu turcii impotriva MOLDOVEI,si continuau chiar si pe timpul domnei lui STEFAN impotriva lui…
  Cum sa intelegi pe asa „frati” cand in 1812 lasa Basarabia sa fie cotropita de rusi…mai puteam intelege pe bulgari pe sarbi,care-s deo rasa,insa ei au ramas independenti..cu toate,ca au fost si ei sub POARTA OTOMANA…
  Cum sa intelegi unirea din 1918 ,cand Romania introduce armata pe teritoriul Basarabiei,ca cotropitori sinu ca eliberatori?…
  Cum sa intelegi actiunile Romaniei in 1940,cand iarasi Basarabia,Bucovina si tinutul Herta a fost abandonati ca teritorii straine,iarasi si nu rusilor ci haholilor,caci ei detin in prezent aceste teritorii?
  Si nu este nici o justificare,ca in acel moment curtea regala a fost impusa sa cedeze…
  Un exemplu de rezistenta a fost Filanda,SERBIA,care si in fata unui dictator cum este Stalin n-a primit conditiile impuse de el,si nu-au perdut nimic…

 30. Bai NYK, esti nebun?
  Nu, esti un agent indoctrinat..
  In 1918 Armata Romana a intrat chemata de Sfatul Tarii.
  Doar atat, ca Romania a luptat din 1091 pana in 1944 ce inseamna?
  Finlanda a pierdut tot ce au vrut rusii sa ia. oare asta nu vezi, esti chior?
  Iar Serbia ? Pai de Serbia asta aliata cu Rusia au fugit si fratii lor din Muntenegru, nu vezi?
  Ce mizerabil esti…. manipulare tipic ruseasca, adica tot victima e de vine…

 31. Da eu as intelege,cand acesti „frati”vor fi bimevoitori cu noi,dar,cand luam evenimentele din 1918,cand basarabenii au fost impusi sa-si cumpere pamanturile pe care le detineau prin mostenire,iar acei ce nu erau in stare-expropriati si pamanturile date in posesia”fratilor”,ce au venit de peste Prut…

 32. Pentru NIK:De la un moldovean catre alt moldovean: NYK ce ai zis se bazeaza pe un trecut tumultos al provinciilor romane probabil au fost greseli intre relatiile dintre Moldova,Munteania si Transilvania datorita unor lideri ai vremurilor. In zilele noastre ai face bine sa nu uiti ca din impozitele si taxele „fratilor” Moldova o sa primeasca 100 milioane de euro (in 4 ani cei drept) + 5000 de burse in facultatile Romaniei pe an.
  HALAL frati cei drept. Huuu Romania!Romanii sunt fascisti!

 33. Pt Osaf

  Dorim, într-adevăr, Unirea si partidele care inca nu o doresc trebuie sa invete sa fie în echipă cu noi. Nu stiu despre ce partide proromâneşti vorbiti – pt PNL aceste partide sint care isi doresc Unirea. care sint ele?

  Batem in PL pentru ca il are in spate pe Lucinschi si pentru ca vrea sa se foloseasca de imaginea de unionist, dar nu este, mai exact, pt ca e un partid fatarnic. Nimeni nu poate spune „ca e sau ca nu e momentul?” Fiecare intelege acest lucru in felul sau. Adica nu inseamna ca daca cineva, Dvs. sau altcineva spune ca „nu e momentul”, nu inseamna ca eu chiar as avoi crede si voi porni de la aceasta. Eu cred altfel.

  Dvs. credeti ca stiti ce e corect si ce nu e corect despre poziţia dlui Ghimpu? Eu nu cred. Fiecare crede cum crede el.

  Dl Ghimpu nu trebuia sa lamureasca faptul ca „Unirea nu depinde de el”, ci s ataca sa spuna altii ca asta e posibil. Adica el e contra Unirii? Asa sa si spuna, nu sa se ascunda dupa deget.

  Si daca Unirea „depinde de poziţia cetăţenilor, care trebuie sa fie educaţi în această direcţie”, intrebarea se impune – „cine ii va educa?” si cum ii va educa? prin tacere, prin trecerea sub tacere, prin a face abstractie de aceasta?

  Nu bat in proromâni (nici nu stiu daca sint „proromani”, in primul rind), dar ii scoatem la iveala pe farisei.

  Antiromani sint antiunionistii, care sint asa pentru ca sint 1. santajabili. 2. vor Putere si treuca de stat. 3. fac jocul Rusiei.

  Unirea cu România va fi posibila cind mai multe forte proromanesti, daca sint asa, mai intii vor declara asta, apoi s eva trece la etapa unificarii unionistilor. Restul; sint foaie verde loboda, toata lumea e sloboda la gura, nu si la actiuni ferme si demne.

 34. Pt NYK

  Au raspuns vizitatorii blogului. Nu orice postare merita, insa, raspuns.

 35. D-na Pavlicenco as dori sa devin membru PNL de ce am nevoie: acte… ? Si daca nu e secret valoarea „cotizatiei”, sau este careva informatie de acest gen pe pnl.md ?

 36. Singurul act valabil pana azi intre Republica Moldova si Romania ramane Actul Unirii ! Este actul prin care se dovedeste oricui ca intre Romania si Moldova exista o unire acceptata de ambele parti ! actul a ramas valabil si in timpul ocupatiei sovietice si mai mult este valabil si aplicabil dupa proclamarea din nou a independentei din 1991 ! RESTUL E APA CHIOARA SI VORBE IN VANT- UNIREA ESTE REALA, DOCUMENT VALABIL PE CARE GUVERNELE DIN BUCURESTI SI CHISINAU TREBUIE SA RESPECTE !

 37. Pt Vitalie

  Telefoanele de la sediu sint 211818/211677, acolo sint baietii care fac voluntariat in staf. Cotizatia e de 1 leu, dar fiecare poate cotiza cit vrea, totul se ia in evidenta. Pe http://www.pnl.md este si formularul cererii de membru.

 38. Bravo bagiu ovidiu.

  Scurt şi clar pentru acei, care dacă nu vor să se scalde , motivează că „transpiră în apă”.

  Avem noi o vorbă.

 39. Bai NYK fii amabil si macar sind scrii aberatii de genul: „D-na Valentina…
  … decat toti noi acei ce i-si scriu opiniile pe blogul d-stra”
  atrage atentia la numele gazdei acestui blog, macar atit, daca la istorie si altceva nu te duce capul.

 40. Ar fi bravo si bine la multa lume daca actul de unire de la 1918 ar fi luat in consideratie de viitoarea guvernare ca un document juridic in politica economica a acestui mic stat romanesc. Se cere vionta politica a liderilor miscarilor politice active a societatii .Sustin PNL si pe D-na Pavlicenco pentru abordare justa a acestei situatii istorice , care trebue sa aduca realitatea la adevar istoric, rivnit de oamenii de buna credinta, locuitori ai acestei tari, indiferent de etnie.”Toate sint legate cele mici cu cele mari si cele mari cu cele mici „spune o vorba din batrini. Tin sa multumesc D-nei Pavlicenco pentru oportunitatea oferita tuturor autorilor acestui blog , care zi cu zi si buchie cu buchie ne apropie de adevar. Celor care beneficiaza cu rautate sa posteze aberatii ar fi bine sa tina sama de spusele lui Socrate „reaua folosire a cuvintelor nu e doar o greseala de limba, ci si un mod de a face rau sufletelor” si in primul rind un pacat care si-l asuma acel ratacit.Sa tinem minte de poruncile Mintuitorului de a iubi pe Dumnezeu cu toata inima ta si pe aproapele ca pe tine insu-ti. Asa sa ne ajute Dumnezeu.

 41. Si Filat, si Lupu si Ghimpu si toata cohorta de ministri si sefuletzi se tem De Marea Re-Unire cu Romania, pentru ca isi vor pierde posturile. Pentru ei e mai important banul si ierarhia decat Adevarul si bunastarea poporului.
  De asta si se tem de a vorbi liber la TV despre Re-Unire.
  Doamna Vitalia are totalmente dreptate: numai dupa ce in societate se va vorbi si dezbate LIBER si FARA TEAMA tema Re-Unirii, populatia va intelege ce inseamna scaparea de duhoarea ruseasca comunista voronista lupoista spre VEST cu toata lumea civilizata!

 42. Mai bine scuip pe Novodvorscaia si pe altii de genul ei, care ne dau sfaturi sa abandonam Transnistria pentru a ne uni la Patria-Muma!?, si iata de ce?
  1. Aceasta este deja o lectie invatata in 1940, cind tot la „rugamintea” si „sfaturile”cuiva a fost cedata (scuipata) Basarabia si Bucovina de Nord, teritorii care fara singe nu vor fi recaparate nici odata, fiindca vor declansa in zona o reactie in lant de redobindire a „teritoriilor pierdute” de catre Ungaria, Bulgaria.. etc., iar „fratii’ rusi nu vor prmite unirea, ciar si fara Transnistria!
  2. De aceia este necesar de a ne integra Tara(R. Moldova) in hotarele recunoscute de toate Organismele internationale, apoi, la dorinta poporului, se poate de unit !Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 43. Pt voevod, Moldova

  Pai stai cu Transnistria controlata de rusi la coada vacii. Este exact ce isi doreste Kremlinul.

 44. Eu stiu ca mata esti filolog, dar e necesar sa cunoasteti nitel si dreptul international! Nu stiu la ce distanta esti mata de la coada vacii?, dar inca odata repet, Romania aderind la UE a semnat un sir de documente( inclusiv si referitor la lipsa pretentiilor teritoriale fata de statele vecine Ucraina, Moldova, etc, ne mai vorbind de faptul recunoasterii R. Moldova ca stat Suveran si Independent)si prevederile acestora nu pot fi incalcate, ciar si in pofida dorintei D-voastra!? Cu atit mai mult „fiorosul Kremlin” nici nu va permite, pseda dreptul de Veto in ONU.
  Se vede ca n-ati citit pina la sfirsit comentariul?
  Si inca un lucru,unirea prin dobindirea cetateniei, fara pamanturile mostenite, de felul propus de Dvoastra, ar insemna pentru populatia noastra (moldoveni), parafrazarea cunoscutului in anii 1989-92 slogan:
  ” valiza-gara-Bucuresti”
  Un exemplu, a-si vrea sa aduc ce a spus un preot de culoare din SUA, intrun film artistic( cer scuze denumirea n-am memorizato):
  ” Pentru a te uni cu cineva din afara, trebue de facut unirea in interior”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *