La Jurnal TV (video), cu retrograzii intoleranti Tabara si Stepaniuc

Cu asemenea persoane intolerante, ca sa nu spun inculte, niste demagogi si retrograzi, cum sint Leonid Tabara si Viktor Stepaniuk, cei care au adus populatia noastra la o saracie lucie, fiind printre agrarieni si comunisti, grupari ce au furat 14 ani statul, prin guvernari antiromanesti, antieuropene, antipopulare, antireformatoare, cei care au pastrat, pentru cel del-al doilea stat romanesc, doar un statut de colonie, in plin secol al 21-lea, e consum si irosire de nervi la emisiuni, in care nici moderatorii nu pot opri obraznicaturile…

1. Odata si odata toate partidele politice din R.Moldova trebuie sa inceteze a mai vorbi de “Parteneriatul strategic azi si nicicind cu Rusia”. Nu poti avea cu Rusia parteneriat strategic si, totodata, o orientare strategica spre UE. De NATO nu spunem, ca e doar subiect de campanie pentru unele partide de dreapta fariseice.

2. Serghei Nariskin, general KGB, ca si Putin, ca si altii de pe la noi, ce au acces, probabil, in Parlament, nu sint oameni liberi, sint dependenti.

3. De ce in prima, a doua, a treia zi cei trei lideri nu au creat Alianta pentru Integrarea Europeana? In pofida presiunilor benefice din Vest si presiunilor malefice din Est, odata facuta, era alta mincare de peste…

4. Este clar, am spus-o in campanie si dupa campania electorala, ca Rusia nu va ramine impasibila dupa alegeri. Nu va mai dori o coalitie de centru-dreapta sau de centru, va dori una de centru-stinga, adica prorusa sau, in cel mai rau caz, una care sa ne tina pe loc – sa nu mergem spre UE.

5. De PD acum depinde coalitia majoritara in Parlament. Insa doi oameni de afaceri, doi lideri – chiar daca azi e unul in fata si vrea mai sus, iar altul abia iese la rampa si are si el posibilitatea sa se ridice sus – nu pot imparti care va fi mai influent. Am spus de citeva ori ca PLDM e solutia imorala in politica noastra si restul au devenit derivate. Filat a abandonat PD-ul cu cei de pe linga el si l-a vrut ingropat, nu i-a reusit, a distrus PNL-ul, e drept ca ne-am refacut, dar inca nu asa cum ne-am fi dezvoltat fara a ne distruge atit de dureros PLDM-ul. PLDM a distrus AMN-ul. PLDM a marginalizat, cu orezul si sapunul sau si PL-ul, si PD-ul, determinind un rezultat slab al acestora. Desigur, in consecinta, PLDM a trezit o mare rezistenta si suparare si, una peste alta, vine influenta rusa, care cade ca popindaul din copac – si e gata motivul de razbunare. Nu e bine, dar asta e.

6. Sint unele explicatii de ce a aparut situatia ca Filat cu PLDM, care credeau ca sint pe cal verde, insa, iata, ca s-ar putea sa nu fie nici pe unul alb.

7. Diacov a explicat – PD are grija de electoratul sau. Sigur, e o bataie de joc din partea liderilor politici sa se intilneasca, dusi de zgarda, cu Nariskin – cine este el? Cititi pe blogul meu, daca nu stiati.

8. Ghimpu – care nu a mers la forumul OSCE, pentru ca Rusia nu si-a retras trupele – de ce a mers sa se intilneasca el cu un KGB-ist? Pentru ca Mihai Ghimpu nu a devenit Mihai Saakasvili. Si, dus de orgoliu, ca Nariskin nu se intilneste cu Filat, “marele si tarele”, ci cu el, cu numai 12 mandate, taxat si rastaxat ca “roman” si “unionist”, si-a pierdut echilibrul, a ametit. Sireakul, in loc sa fie mindru, el a tot dat din miini in campanie ca e aproape nu e adevarat ca e roamn si unionist. Dar poate ca Filat se intilneste si mai des cu astia sau cu altii, numai ca ar vrea sa fie murdarit cu „parteneriatul strategic cu Rusia” si „curatelul” de Ghimpu? Nu ne mira nimic, doar Chirtoaca, dupa ce Filat l-a votat pe Voronin, ne explica si el, sarmanelul, cum trebuia votat Voronin… http://www.pavlicenco.md/2008/09/23/chirtoaca-filat-despre-4-aprilie-2005/

9. PLDM, ca solutie imorala, acum e cam suparat ca nu i se recunoaste “marele succes”. Dar el – de ce nu a dat mai mult in comunisti, ci a dat in partenerii de coalitie cu piedicile si anticiparile decizionale, cu compensatiile, cu nefair-play-ul sau, care a afectat rezultatele celorlalti fosti parteneri de Alianta? La ce i-a servit si Tratatul privind regimul de frontiera cu Romania, prin care credea ca a facut o borta in cer si l-a fentat pe Ghimpu? Si-acum, Plahotniuc, probabil, care nu crede ca Filat e mesia pentru cel de-al doilea stat romanesc, intra in politica mare si vrea sa-i dejoace interesele, care nu sint cele mai nevulnerabile.

10. Daca cei trei lideri, iar daca nu – macar doi – Filat si Ghimpu, nu sint santajabili, trebuiau sa declare imediat formata AIE. Eu spuneam vineri ca, daca liderii politici nu sint santajabili, trebuie sa formeze alianta majoritate si sa spuna ca accepta numai sa adere si ceilalti, chiar daca se va reajunge la alegeri anticipate.

11. Rusia, cred, este intristata de cazul Georgiei, cu iesirea din CSI, dar este incurajata de cazul Ucrainei, de aceea, vrea si aici sa obtina o majoritate de stinga, care sa opreasca reformele spre UE. Acum – va intreb – unde vor fi circulatia libera si alte promisiuni? Unde e demnitatea liderilor nostri?

12. PD-ul si Pl-ul au rabdat toate deciziile deschise si ascunse ale Guvernului, invocind repetat ca Filat si-a asumat cam impertinent rezultatele guvernarii comune si colective. PD-ul probabil, nu mai vrea asa ceva, dar cauta acum si cum sa diminueze influenta PLDM-ului.

13. PLDM-ul nu este dispus sa cedeze prea mult si, atunci, se cauta alte metode si pirghii. Vom vedea daca Filat va mai fi premier, cred ca nu, dar depinde ce marja de manevra are PLDM si daca e gata sa treaca in Opozitie.

14. Intrebarea mea: „unde e Basescu?” In locul sau, dupa ce am chemat sa fie votata AIE, adica si PD, as veni cu liderii PSD din Romania subtioara aici, la “negocieri asupra relatiilor strategice dintre cele doua state romanesti si asupra Unirii cu Romania, ca cea mai scurta cale de a se ajunge in NATO si UE” – adica azi, acum, nu peste 25 de ani -, ca sa scape Moldova de urgia ruseasca. Asa ar trebui facut, daca nu ar exista frica in fata ursului rusesc si santajabilitatea liderilor.

15. Iata asta e egoismul partidelor de dreapta firimitate si care, a treia oara, nu si-au unit eforturile nationale. De ce? Pentru ca nu sint partide cu adevarat nationale nici PL, nici PLDM. Nu era nici AMN.

16. Adica, ele nu pot fi considerate partide aparatoare ale interesului national doar pentru ca nu vrem sa revina comunistii. Ele trebuie sa fie nationale, indiferent de Bau-Baul comunist, in fata oricaror nariskini. De ce nu sint? Santajul gazelor sau santajabilitatea liderilor si interesul meschin, blejismul si blegia falsilor romani? Toate impreuna.

17. Nu cred ca va fi o coalitie PD-PCRM.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

122 Comments

Add a Comment
 1. Diacov pune pe o parte a cintarului avantajele propuse partidului de PCRM pe alta parte a cintarulei interesul national si mai putine fotolii propuse PLDM,PL…la sigur un pas copmpromitator din partea lui Lupu & Co si… PD a urmat calea spre gunoistea politica a RM unde actualul lider de acolo Iurie Ivanici i-i va astepta cu minile intinse.

 2. Moldova trebuie sa fondeze PPEM Partidul Popular European din Moldova, care sa reuneasca toate partidele de Dreapta. PSD-de Stinga. Azi stinga este mai unita ca Dreapta. Voronin ca lider de Stinga este Sarpe(1941) iar Pavlicenco ca Sarpe (1953 dupa horoscopul chinez) trebuie sa fie lider de Dreapta. Fondati Dreapta Unita sub PPEM.

 3. pt europe.de ce n-ar veni toata dreapta sub steagul PNL?

 4. Personajul are probleme cu capul nu cu picioarele. Din start nu trebuia acceptata invitatia laolalta cu asemenea personaje, ori trebuia consultat in prealabil moderatorul asupra tipului de format de discutie, altfel totul apare ca o varza a la bruxellles (ma rog mai curand a la Kremlin).

  Ca e schiop nu reprezinta decat un handicap fizic, dar prostia e un alt tip de handicap care nu e scuzabil. Ce pacat ca nu doare.

  Ceea ce e interesant este faptul ca mai sunt asemenea specimene care inca mai cred in ceea ce spun despre comunism/ binefacerile perioadei sovietice….. Sincer, ma bucur ca traiesc intr-o tara (Romania) care are probleme precum cele legate de criza economica si masurile care trebuiesc luate, decat probleme legate de delirul identitar si de nostalgii furibunde de tip comunism.

  Incerc sa inteleg prin ce trebuie sa treaca un tanar din Rep. Moldova care constata ca cea mai mare parte a cetatenilor duc spre un asemenea tip societate. Doamne fereste.

  Am mai constatat un mare defect al societatii basarabene deloc sesizabil de cetatenii ei. Acestia considera ca ar trebui sa se prevaleze de oportunitatea (asa se vede la cetatenii basarabiei) de directie. Cum ca Rep. Moldova ar trebui sa aleaga intre Est si Vest, in functie de cine da mai mult. Este o eroare care nu va fi decat taxata la justa valoare de autoritatile europene. Romania nu a avut intre ce opta, deoarece toata clasa politica a mers doar in directia Vest si asta a fost meritul ei, ce a determinat Europa sa ne accepte poate chiar inainte de vreme. Cu tarile fost sovietice nu cred ca se va intampla asa, iar acest oportunism sa stiti ca este foarte vizibil. La fel e si intre partide, intre oameni si in directia aleasta, in tot ce va caracterizeaza. De ce nu va asumati identitatea si dorintele ca un popor cu coloana vertebrala?

 5. pt George: personajul are probleme cu capul numai daca chiar crede ce spune, si atunci merita doar compasiune. Insa e posibil sa nu fie tocmai sincer.
  Populatia din rm nu este popor, popor a existat inaintea genocidului sovietic. Floarea natiunii a fost nimicita, dusa in Siberia, alungata peste Prut. Doar o mica parte a urmasilor au reusit sa supravietuiasca, unii s-au intors, majoritatea rusificati. Cine ramane? Veneticii si urmasii acelor lepadaturi, care radeau si se bucurau vazand deportarile celor muncitori. Si mai este o gramada de colonisti adusi din Rusia Ucraina pentru a construi comunismul. Acesta nu este un popor. Romania ar trebuie pur si simplu sa-si revendice teritoriile instrainate, care ii apartin de drept si sa nu intrebe pe nimeni.

 6. Lupu: Nu am constatat divergenţe de opinie între PD şi PCRM … REFERITOR LA PUNCTUL 17 …

 7. Dna Pavlicenco! Va inteleg aspiratiile si va admir lupta insa noi, romanii din RM mai avem nevoie inca de cei „40 de ani de umblare prin desert a poporului lui Moise”. O dovada este si votul celor 40% de electorat, jumatate din care sunt defapt romani adormiti, care au votat hurta comunistilor pentru ca nu pot sa-l numesc partid.

 8. Ma gindesc. Daca PL-ul a fost sanctionat atiti de dur de electorat pentru un decret si o piatra in memoria celor dusi prin siberia, atunci e clar de ce PNL nu nu are nici o sansa sa acceada in parlament. Eu cred ca merita respect si sustinere acele partide care spun adevarul chiar si cu pretul ca sa nu fie niciodata alesi de electoratul acesta „modificat intelectual” pe timpul uniunii sovietice si chiar de la ’90 incoace.

 9. Pt Ion

  Si, totusi, daca asemenea partide ar face un Bloc, ele ar fi in Parlament, insa aici intervine egoismul…

 10. Dna Pavlicenco! Eu cred ca pentru a fi pus la punct Tabara si Stepaniuc ar trebui sa sa vorbeasca mai mult si despre unirea principatelor romane de la 1859 sub Alexandru Ioan Cuza. Stepaniuc si Tabara afirma cu un mancurtism filorus patetic ca chipurile odata cu anexarea Basarabiei in 1812 de imperiul rus s-a anexat intreaga Tara Moldovei si ca astazi defapt RM este predecesoarea Tarii Moldovei si ca nu avem noi nimic in comun cu statul Romania. Insa dupa anexarea Basarabiei Tara Moldovei si-a continuat existenta, si-a pastrat entitatea statala si a ramas ca factor important de decizie in zona. Statul Romania a fost fondat prin unirea (Mica Unire) dintre Tara Moldovei si Tara Romineasca infaptuita la 1859. Deci statul Romania de astazi este defapt insasi Tara Moldovei. Toate drepturile Tarii Moldovei asupra Basarabie care ia fost rupta cu forta, sunt defapt drepturile statului Romania de astazi asupra aceleiasi Basarabii, bucatita ulterior de Stalin, pe o parte din teritoriul careia se afla al doilea stat roman RM.
  Va rog. Vorbiti mai mult si despre Mica Unire de la 1859. Eu cred ca ea este pe atit de importanta chiar ca unirea dde la 1918. Daca Tabara si Stepaniuc si kremlinul neaga legitimitatea unirii votata de sfatul tarii la 1918, sa vedem cum au sa nege faptul ca defapt statul Romania de astazi este defap format de Tara Moldovei care avea toate drepturile asupra Basarabiei.
  Vrem noi sau nu vrem acest pamant este romanesc. Vrem noi sau nu vrem, ne place sau nu ne place molddovenii din RM defapt sunt romani. Tot ce trebuia de demonstrat.

 11. ptru Ion-Bravo Ioane.MOLDOVENII,BASARABENII sint in marea sa majoritatea statalisti.FIE si asa ,eu asemena sint statalist dar sint adeptul statalitatii ROMANIA MARE.sint adeptul formulei Moldova Mare + Romania = Romania Mare.DE fapt m-ar preocupa mai mult acum schimbul Transnistria conttra Bucovina si Bugeac.si la sigur pentru aceasta trebuie de pledat in continuare.caci Marea Unire va fi dar cind?decidem noi…prin votul de incredere acordat .Traiasca Romania Mare in Vechile Hotare.

 12. Fratilor! Este o singura rugaminte. Asa cum alegatorul a abandonat-o pe Pavlicenco, Va propun sa nu mai calcam pe acest blog. Este un blog a unei mueri mininoase, bolnave si fara principii! Adio, Pavlicenco!

 13. hai mai lasati-o cu partide „doctrinale” a mai fost unul cu doctrina pe Iura Rosca il mai tineti minte? or in viitor cu el si cu selin veti fi in parlament ????

  cica noi am candidat ca sa promovam mesajul !!!! daca era asa trebuia sa va retrageti cu 5 zile inainte de alegeri ca eu 100 % stiam ca nu treceti pragul electoral. va este greu sa faceti un sondaj de 1000 de persoane? ca aproximativ sa vedeti care e situatia reala?

  dar nu v-ati retras candidatura, de aici rezulta ca nu promovarea mesajului a fost scopul participarii D-stra la scrutin.

 14. MAE si PNL au facut posibila o alianta pcrm – pd care daca nu da doamne se formeaza ne indreapta exact spre rusia-belarus.

  ps. poate si trimbitati ca sunteti pentru UE dar anul acesta ati facut jocul comunistilor. cine sa va mai voteze?

 15. Adio, Ion Viscu!

  Au mai fost aici ticniti care au lansdat asemenea idei, insa nimeni nu i-a ascultat. Asa ca pleaca la dodonei si filatei, poate te vor primi si vor discuta cu tine astia…

 16. PNL este un partid foarte slab care nu poate asculta alegatorii, iar ca cadou ei (alegatorii) v-au dat zero mandate. Uitati-va mai des in oglinda cine sunteti si veti intelege de ce pierdeti.

 17. A revenit Mademoiselle ivropa din suburbiile Parijului. Se vede ca i-a murit Madame Josephine si acum are ceva timp liber pana isi gaseste alt cadavru viu „pour prendre soin de prochian victime”.
  De trei zile incoace, gura nu-i mai tace. Repeta ca un enfant retardé: stanga-dreapta-dreapta-stanga-stanga-dreapta-dreapta-stanga
  Vezi, Domnisoara, iti faci mult mai rau. Iti agravezi sanatatea. Sa n-o ajungi din urma pe sarmana Madame Josephine.
  P.S. Pardon pentru franceza mea

 18. luca ai dreptate perfecta madame „PNL” este deja moarta si pe mormintul ei este scris ” ea a avut zero mandatE in 2010″. PCRM va dansa bucuroc pe acest mormint. Nu-i cap, vai de picioare! Ma duc la madame PPEM.

 19. D-na Pavlicenco, „incult nu e cel ce scapa furculita, da cel ce observa acest lucru”…(asta referitor la o gresala gramaticala pe care am omis-o si D-stra ati observat-o), in psihologie, acest moment se numeste „compensare”, compensati in contunuare, ma retrag(or, urmind sfatul D-stra, plec la Filatei…),succese in continuare, Hort

 20. # Ion Viscu spune:
  7 December 2010, la 20:08

  ” Adio, Pavlicenco!”

  HA-HA-HAaaaa!

  Adio, Ion „Viscu”- CGBistul-Mancurtostanul !!!!!!

 21. Nu a zice inseamna a ajunge, D-na Pavlicenco. Aveti dreptate in privinta D-i Filat, cu infumurarea si mindria de care da dovada, PLDM-ul va cadea tot atit de grabnic cum si a evoluat.E o chestiune de timp, poate chiar si foarte apropiat.Cu pasi mici se ajunge departe.Tineti programul de activitate in proces si nu raspundeti ofenselor provocatoare din orice parte.Asa a facut Dumneazeu lumea.PNL are o cale corecta .Criza nu se va depasi foarte repede , distribuirea posturilor va scoate la evidenta o mai mare confruntare de egoism intre liderii politici, care inevitabil va aduce la alegeri anticipate. As fi bucuros sa fiu gresit.

 22. Poate ca daca nu ati mai vorbi cu Stati decat cu un translator langa el, ar pricepe mai repede .. eu va propun ca de fiecare data cand vorbeste (moldovenetste) sa va faceti ca nu intelegeti, sa vina cu translatorul langa el! Pana la urma si ultimul vorbitor de moldoveneasca va pricepe cum stau lucrurile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *