La Jurnal TV (video), cu retrograzii intoleranti Tabara si Stepaniuc

Cu asemenea persoane intolerante, ca sa nu spun inculte, niste demagogi si retrograzi, cum sint Leonid Tabara si Viktor Stepaniuk, cei care au adus populatia noastra la o saracie lucie, fiind printre agrarieni si comunisti, grupari ce au furat 14 ani statul, prin guvernari antiromanesti, antieuropene, antipopulare, antireformatoare, cei care au pastrat, pentru cel del-al doilea stat romanesc, doar un statut de colonie, in plin secol al 21-lea, e consum si irosire de nervi la emisiuni, in care nici moderatorii nu pot opri obraznicaturile…

1. Odata si odata toate partidele politice din R.Moldova trebuie sa inceteze a mai vorbi de “Parteneriatul strategic azi si nicicind cu Rusia”. Nu poti avea cu Rusia parteneriat strategic si, totodata, o orientare strategica spre UE. De NATO nu spunem, ca e doar subiect de campanie pentru unele partide de dreapta fariseice.

2. Serghei Nariskin, general KGB, ca si Putin, ca si altii de pe la noi, ce au acces, probabil, in Parlament, nu sint oameni liberi, sint dependenti.

3. De ce in prima, a doua, a treia zi cei trei lideri nu au creat Alianta pentru Integrarea Europeana? In pofida presiunilor benefice din Vest si presiunilor malefice din Est, odata facuta, era alta mincare de peste…

4. Este clar, am spus-o in campanie si dupa campania electorala, ca Rusia nu va ramine impasibila dupa alegeri. Nu va mai dori o coalitie de centru-dreapta sau de centru, va dori una de centru-stinga, adica prorusa sau, in cel mai rau caz, una care sa ne tina pe loc – sa nu mergem spre UE.

5. De PD acum depinde coalitia majoritara in Parlament. Insa doi oameni de afaceri, doi lideri – chiar daca azi e unul in fata si vrea mai sus, iar altul abia iese la rampa si are si el posibilitatea sa se ridice sus – nu pot imparti care va fi mai influent. Am spus de citeva ori ca PLDM e solutia imorala in politica noastra si restul au devenit derivate. Filat a abandonat PD-ul cu cei de pe linga el si l-a vrut ingropat, nu i-a reusit, a distrus PNL-ul, e drept ca ne-am refacut, dar inca nu asa cum ne-am fi dezvoltat fara a ne distruge atit de dureros PLDM-ul. PLDM a distrus AMN-ul. PLDM a marginalizat, cu orezul si sapunul sau si PL-ul, si PD-ul, determinind un rezultat slab al acestora. Desigur, in consecinta, PLDM a trezit o mare rezistenta si suparare si, una peste alta, vine influenta rusa, care cade ca popindaul din copac – si e gata motivul de razbunare. Nu e bine, dar asta e.

6. Sint unele explicatii de ce a aparut situatia ca Filat cu PLDM, care credeau ca sint pe cal verde, insa, iata, ca s-ar putea sa nu fie nici pe unul alb.

7. Diacov a explicat – PD are grija de electoratul sau. Sigur, e o bataie de joc din partea liderilor politici sa se intilneasca, dusi de zgarda, cu Nariskin – cine este el? Cititi pe blogul meu, daca nu stiati.

8. Ghimpu – care nu a mers la forumul OSCE, pentru ca Rusia nu si-a retras trupele – de ce a mers sa se intilneasca el cu un KGB-ist? Pentru ca Mihai Ghimpu nu a devenit Mihai Saakasvili. Si, dus de orgoliu, ca Nariskin nu se intilneste cu Filat, “marele si tarele”, ci cu el, cu numai 12 mandate, taxat si rastaxat ca “roman” si “unionist”, si-a pierdut echilibrul, a ametit. Sireakul, in loc sa fie mindru, el a tot dat din miini in campanie ca e aproape nu e adevarat ca e roamn si unionist. Dar poate ca Filat se intilneste si mai des cu astia sau cu altii, numai ca ar vrea sa fie murdarit cu „parteneriatul strategic cu Rusia” si „curatelul” de Ghimpu? Nu ne mira nimic, doar Chirtoaca, dupa ce Filat l-a votat pe Voronin, ne explica si el, sarmanelul, cum trebuia votat Voronin… http://www.pavlicenco.md/2008/09/23/chirtoaca-filat-despre-4-aprilie-2005/

9. PLDM, ca solutie imorala, acum e cam suparat ca nu i se recunoaste “marele succes”. Dar el – de ce nu a dat mai mult in comunisti, ci a dat in partenerii de coalitie cu piedicile si anticiparile decizionale, cu compensatiile, cu nefair-play-ul sau, care a afectat rezultatele celorlalti fosti parteneri de Alianta? La ce i-a servit si Tratatul privind regimul de frontiera cu Romania, prin care credea ca a facut o borta in cer si l-a fentat pe Ghimpu? Si-acum, Plahotniuc, probabil, care nu crede ca Filat e mesia pentru cel de-al doilea stat romanesc, intra in politica mare si vrea sa-i dejoace interesele, care nu sint cele mai nevulnerabile.

10. Daca cei trei lideri, iar daca nu – macar doi – Filat si Ghimpu, nu sint santajabili, trebuiau sa declare imediat formata AIE. Eu spuneam vineri ca, daca liderii politici nu sint santajabili, trebuie sa formeze alianta majoritate si sa spuna ca accepta numai sa adere si ceilalti, chiar daca se va reajunge la alegeri anticipate.

11. Rusia, cred, este intristata de cazul Georgiei, cu iesirea din CSI, dar este incurajata de cazul Ucrainei, de aceea, vrea si aici sa obtina o majoritate de stinga, care sa opreasca reformele spre UE. Acum – va intreb – unde vor fi circulatia libera si alte promisiuni? Unde e demnitatea liderilor nostri?

12. PD-ul si Pl-ul au rabdat toate deciziile deschise si ascunse ale Guvernului, invocind repetat ca Filat si-a asumat cam impertinent rezultatele guvernarii comune si colective. PD-ul probabil, nu mai vrea asa ceva, dar cauta acum si cum sa diminueze influenta PLDM-ului.

13. PLDM-ul nu este dispus sa cedeze prea mult si, atunci, se cauta alte metode si pirghii. Vom vedea daca Filat va mai fi premier, cred ca nu, dar depinde ce marja de manevra are PLDM si daca e gata sa treaca in Opozitie.

14. Intrebarea mea: „unde e Basescu?” In locul sau, dupa ce am chemat sa fie votata AIE, adica si PD, as veni cu liderii PSD din Romania subtioara aici, la “negocieri asupra relatiilor strategice dintre cele doua state romanesti si asupra Unirii cu Romania, ca cea mai scurta cale de a se ajunge in NATO si UE” – adica azi, acum, nu peste 25 de ani -, ca sa scape Moldova de urgia ruseasca. Asa ar trebui facut, daca nu ar exista frica in fata ursului rusesc si santajabilitatea liderilor.

15. Iata asta e egoismul partidelor de dreapta firimitate si care, a treia oara, nu si-au unit eforturile nationale. De ce? Pentru ca nu sint partide cu adevarat nationale nici PL, nici PLDM. Nu era nici AMN.

16. Adica, ele nu pot fi considerate partide aparatoare ale interesului national doar pentru ca nu vrem sa revina comunistii. Ele trebuie sa fie nationale, indiferent de Bau-Baul comunist, in fata oricaror nariskini. De ce nu sint? Santajul gazelor sau santajabilitatea liderilor si interesul meschin, blejismul si blegia falsilor romani? Toate impreuna.

17. Nu cred ca va fi o coalitie PD-PCRM.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

122 Comments

Add a Comment
 1. Adevart partid national este, a fost si va fi PNL. Dar ce folos ca acest partid nu poseda arta de-a lua puterea politica. Nu are nici mijloace materiale. PNL este un partid mort, daca luam in consideratie voturile alegatorilor.

 2. Vitalia…

  Nebuna !!!

 3. 100% de acord cu articolul…

 4. FACETII MAI REPEDE A.I.E. si lasati alte treburi.

  Nu uitati ca majoritatea oameniilor doresc spre VEST……………..si in relatii prietenesti cu Rusia.

 5. PNL, MAE, AMN au facut posibila aceasta vizita a lui Narischin in Moldova. Ma mira de ce liderii acestor partide nu l-au intilnit cu pine si sare pe Narischin la aeroport! Cu cita bestalitate acestea au batut in liderii aliantei. Pavlicenco era nemultamita ca Ghimpu nu o aseaza pe ea in parlament, Untila si acesta cu orgoliile si ideile nebunatice proprii, iar Urechean trebuia sa inteleaga ca timpul lui s-a terminat. Orgolii si prostia rominelor moldoveni!!!

 6. Doamna Vitalia!!
  Totul e OK!! Ati punctat la timp si puternic!!

 7. Bun articol . referitor la ca PNL este un partid mort nu m-as grabi sa spun asemenea afirmatii. Trebuie sa fimd e acord cu ideea ca ectoratul PNL, PPCD , PL sunt frontistii. Ca urmare a coalitiei dintre PPCD si PPCD in 2005 electoratul unionist a migrat la PL , si acuma ramine doar ca PL sa se compromota si electoraul frontist va merge la PNL, si credetima aceasta este o chestiune de timp. Deci PNL e viu insa isi asteapta ceasul ca sa vina pe postura de salvator 🙂

 8. Cred ca sunteti fericita ,
  a-ti dat doua mandate lui Voronin

 9. Apropo de ce se intampla acum in Republica Moldova si in Romania, cunoscutul academician roman Florin Constantiniu a spus: „Un popor de oi naste un guvern de lupi.”

 10. Observati ce… pauza si-au luat postacii abonati la denigrari , incitari si viscerale atacuri antiromanesti !!
  Oricum punctul 17 e cea mai mare problema!! Indiferent de cum se va dezlega „nodul gordian’!!
  Cum dumnezeu s-a produs iarasi intunecimi de judecata la Chisinau, nu pot sa inteleg!! Asa e, aveti dreptate : PDLM si PL trebuiau sa „bata palma” la timp!! Acum se poate pierde serios o ” parghie” vorba lui Filat! Este a doua mare gresala produsa pe scena politica basarabeana, dupa aceea a punerii surdinei pe „dimensiunea” romaneasca a alegerilor anticipate din R. Moldova, care in loc sa sporeasca a iesit exact invers. Nici nu era cazul si momentul sa iasa pe locul …prim! (sic)Dar nici slabita!!
  Punctele pe care le-am lecturat se vede clar ca sun opera de echipa!! Bine gandite in contextul momentului!!
  Troica de la Kremlin( Medvedev, Putin si Nariskin) a urmarit ff atent tot ce s-a intamplat in R. Moldova. Buni, foarte buni jucatori ai mintii (politice) De aceea au si reusit sa-i ia pe toti protagonistii ca din oala!! Ambasadorul R. Moldovei n Rusia a fost si este slab pt postul pe care-l ocupa. Nu a fost la inaltimea celui rus de la Chisinau ( a se vedea ce a scris P. Bogatu!)care a informat si actionat prompt. Din asta trebuie trase concluzii foarte serioase. Inteligenta si atentia incordata nu poate fi subestimata nici o clipa .

 11. Cu multe lucruri afirmate in articol sunt de acord. Cu teza ca Filat de cele mai multe rele e vinovat nu pot fi de acord insa ! Totusi, PLD a rupt ceva din electoratul comunist! De ce nu a lucrat tot atat de bine PL si mai ales PD, care a aruncat cei mai multi bani in campanie?

 12. SE URCA BASARABIA PE CRUCE SI PLINGE IARASI NEAMUL ROMÂNESC.

  este ceia ce gindesc acum in virtutea ultimilor miscari pe arena politica …
  iarăşi mocirla rusească ne înghite,majoritatea recunosc aceasta dar n-au puteri să se opună acestor nelegiuri istorice pe care le avem de trăit în continuare.

  Acum ne rămîne să ne mulţumim de farmăturile de pe masa mare de împărţire a Moldovei.

  Ce-ai făcut naţiune tîmpită?

 13. In RM a inceput sa functioneze concurenta politica, a venit un ex-kgbist si a restabilit regimul comunist de 70 de ani. Este un amestic in treburile interne ale RM.

 14. Viitorul RM este sumbru.

  Daca UNIREA RM cu Romania nu va fi in viitorii 5 ani atunci- adio cu RM-va adera la uniunea vamala Rusia-Belarus-Kazahstan.

 15. piata, pietre, greva, lupta

 16. # atoskim spune:
  5 December 2010, la 22:10

  „piata, pietre, greva, lupta”

  Cine cu Cine?????

 17. D-na Pavlicenco, fa stimez extrem de mult pentru principiile si valorile de care Va conduceti, dar in situatia creata la moment, cred ca nu aveti dreptate. D-stra loviti insistent si consecvent in PLDM, pe cind nu observati ca bolshevicii s-au unit deja cu PD-stii si noi iarasi intram in o perioada lunga de stagnare si de „pupa-fund” rusesc. Asa si nu ati reusit(poate nici nu ati dorit) sa formati un bloc cu 3-4 partide, cine stie, poate acum deja erati in parlament, dictind si manipulin PLDM-ul in beneficiul tarii…. Deci in loc sa criticati PLDM-ul, numarind orezul si sapunul, aruncati o privire asupra performante D-stra, performanta de egoism si miopie politica, care s-a soldat cu biruinta bolshevicilor.

 18. Pt vasi

  Sint foarte fericita ca am dat 0,16 comunistilor din 0,64 %. Nu credeti ca din 2,60, AMN a dat mai mult la comunisti? Este oare fericit Urecheean?

 19. La 7 Aprilie 2009, Moscova urla despre ingerenta Romaniei la Chisinau.
  si acum ce se intampla?
  Vine un boier rus Naraskin ca sa coalizeze anti-moldovenii din Moldova.

  – Nu este ingerenta directa in treburile altui stat ?
  – Nu suntem in continuare o gubernie ruseasca sunb masca unei „independente” fumurii ?
  – Nu suntem un neam de fricosi care nu poate sa-si faca ordine acasa,
  fara ocupantii rusi ?
  – Nu ne meritam noi soarta ?
  – rade toata lumea de noi, in frunte cu Balticii si Gruzia !

  Numai Unirea cu Romania ne-ar salva de OCUPATZIA RUSEASCA !
  Asta e sloganul !
  Si va trebui ca toti cetatenii cu minte treaza, studentii, intelectualii, etc, saq mearga din sat in sat, din casa in casa, de la om la om,
  SA INFORMEZE SI SA DESCHIDA OCHII la toti cei intunecati inca,
  ca VIITORUL COPIILOR NOSTRI este numai in ROMANIA MARE !

 20. …De ce nu ti-ai corectat familia,daca te consideri ca si roska mare romanca?Sau esti hohluska si-n cuget si-n gandire.?Trebuiai sa dai exemplu prin tine cu schimbarea familiei…sau romanitatea ta face cat o ceapa…
  fapte nu vorbe si acelea greu nascute…

 21. Pt Hortenziu

  Ori nu cititi decit selectiv postarile, ori nu le intelegeti. Daca aveau 61 de mandate PL-PLDm-PD totuna nu se stie daca faceau coalitie. Dar cred ca vor face.

  Am lovit si voi lovi mereu in PLDM, pentru ca e un partid prorusesc camuflat si pt ca a distrus de citeva ori PNL.

  Comunistii nu sint la guvernare. I-am criticat cind au fost. Nu am votat PD – cine a vootat sa lupte sa nu se uneasca acum inapoi cu PCRM.

  Nici nu ne-am propus sa facem un bloc din 3-4 partide. Si nu ardem de nerabdare sa ajungem in Parlament. Dar daca ajungeam, nu ne vindeam, ca altii.

  Nu iert fraudarea alegerilor de PLDM cu orez si sapun.

  Egoismul si miopia politica le gasiti la PLDM.

  Succes in maturizarea politica.

 22. Pt Mihai

  Nici nu meriti sa iti raspund la asemenea postare. Esti un mucos obraznic. Am un nume de familie demn, ca si numele de familie al sotului meu. De o mie de ori mai demne decit ale voastre toate luate impreuna.

 23. Cred că propaganda din massmedia rusă cu alianța PD-PCRM este un test pentru opinia publică din RM.

  Dacă oamenii nu reacționează se consideră că acceptă formula, iar Rusiei nu îi rămâne decât să tragă sforile în acel sens.

  Acum depinde de populația acestei țări. Va ieși ea oare în PMAN la un miting de susținere a cursului european, ‘au ba?

 24. …Pacat ca ai rupt vourile necesare ca si AE.
  Ai sta mai bine acasa si l-ai bucura pe sotul tau c-un bors macar.Apropo…pavel mi se pare mult mai frumos si mai romanesc decat,,cenko,,

 25. Pt Mihai

  La noi, „ciorba”, nu bors, face sotul si e foarte gustoasa. El este doctor habilitat, profesor, are vreo 15 doctori in filologie carora le-a fost conducator de teza de doctor, din care 8 sint din Romania, este hispanist, comparatist, sef de catedra de literatura universala si face ciorba, pasca, placinte si cozonac foarte gustoase. Eu nu gatesc. Ai inteles?

  AE nu a avut voturi. Toti capteaza voturi.

 26. Mihai, problema nu cred că este la doamna Pavlicenco sau la celelalte partide care nu au intrat în Parlament.

  Problema este în mintea unei bune părți din electorat care a mușcat momeala comuniștilor. Oameni rămași cu mentalitatea de pe vremea sovietică.

  Mulți dintre ei au votat fie din frică, fie din lipsa mai multor mijloace de informare, iar aici o parte din vină o are AIE.

  De asemenea, vina AIE este că au fost foarte blânzi cu comuniștii și că nu au elucidat evenimentele de la 7 aprilie.

  Încă mai aștept publicarea Raportului „Comisiei Ghimpu”!

  Acum mi se pare important de solidarizat toată lumea care nu dorește reîntoarcerea la comunism și de ieșit în stradă pentru libertate și Europa.

  Mi se pare foarte periculos ca un individ din conducerea Rusiei (BTW, fost ofițer KGB) să vină la Chișinău și să dea indicații despre cum să se facă majoritățile și cine să conducă țara, iar electoratul (mai ales tinerii, pentru că ei sunt viitorul și cei plecați la muncă în străinătate pentru că ei susțin țara) să nu aibă nici un cuvânt de spus.

  Rusia practic trage sforile peste capul electoratului care în procent de circa 60% a ales desprinderea de comunism (inclusiv electoratul PD).

 27. Pt Europa.

  Dacă luăm în consideraţie, că după alegeri Pavlicenco este invitată cel mai des la dezbateri publice şi la Jurnal tv, şi la publica pe 1 decembrie de Ziua României, şi azi , luptîndu-se cu doi mancurţi, vorbeşte despre faptul, că PNL abea înfloreşte, da nu moare.

  Morţi sunt alţii, dea-l de Roşca, Andronic, Şelin, Ţurcanu, Stepaniuc, care au acumulat un procent mai mic ca PNL, da chiar şi Urecheanu cu Untilă, care după ce am acumulat cel mai mare procent în 2005, în cadrul BMD, după ce au demis-o pe Pavlicenco şi Ţăranu din AMN, apoi sfădindu-se între ei au adus partidul AMN la perzanie.

  Aşa că nu înmormîntaţi aceia, ce deabea se naşte.

  BASARABIA ESTE PÎMÎNT ROMÎNESC, aceasta a spus-o şi G.Muruziuc de la Făşeşti în 1966 în cadrul anchetei la procuratură, după ce a arborat drapelul României pe coşul de la uzina din Alexandreni.

  Acel tricolor, care astăzi a devenit stema RM.

  Aşa şi cu UNIREA. Mai devreme sau mai tîrziu, după cum a afirmat şi Băsescu, UNIREA se va înfăptui.

  Cu PNL de azi, sau fără nu contează.

  Faptul este , că PNL a spart gheaţa fricii de a vorbi despre adevărul istoric şi interesul naţional, aşa cum au făcut-o altădată G.Muruziuc, pentru ce şi a fost întemniţat, G-Ghimpu şi alţi patrioţi ai acestiu neam.

  Dar cei , cărora nu le place Pavlicenco şi PNL, să-i asculte pe Stepaniuc şi Tabără, care au încercat astăzi să închidă gura lui Pavlicenco, aşa cum o fac şi unii pe acest blog.

  Vă pot dezamăgi, înzădar.

  ” Nas malo, no mî v telineaşche”

  Uneori şi proverbele ruseşti se potrivesc.

 28. Ma bucur ptu dstra…dar asta nu schimba esnta problemei.Stiti ca la noi e o problema privin numele de familie,sunt multe rusificate si ….cenco.

 29. Mai, ALEX
  ma tot gandesc ce-ti lipseste tie sa fii om intre oameni!? Asa, la prima vedere si… citire mai ca nu ti-ar lipsi nimic. Dar daca ma uit mai bine , ceva iti lipseste. Tu trebuie sa stii insa cel mai bine ce anume!

 30. Doamna Pavlicenco, aşa mi se pare mie că d-voastră nu sunteţi pentru unirea cu România. Vă urmăresc de foarte demult, şi am convingerea că comuniştii v-au plătit foarte bine, ca să ridicaţi problema unirii cu România, ca să tensionaţi relaţiile dintre diferitele etnii din Republica Moldova şi ca să daţi voturi comuniştilor, şi în acelaşi timp să scadă şi votul partidelor din AIE. Am venit la această idee cînd aţi ridicat în ajunul referendumului întrebarea cu Unirea Moldovei cu România. Aţi dat motiv de propagandă comuniştilor. E o tactică comunistă, KGB-istă. D-voastră foarte bine înţelegeţi ce spun. Şi să nu credeţi că oamenii sunt orbi, şi doar cei care vin la emisiuni pot să facă discernămînt. Oamenii au discernămînt ca să facă o analiză atentă şi obiectivă.

 31. Mai, Titirezule,
  Chiar nu inteleg ce-ti doreste ranza. Te-ai uita mai bine in oglinda, ca sa vezi ce-ti lipseste, caci vad ca tare mult venerezi pe fruntasul PNL! Unirea nu se face rapid, cu toporul si ciocanul!

 32. Baieti, ce ma intrebam eu cu cateva ore in urma despre punctul 17?
  Ultimul punct!! Cel mai…
  Acum , gata! S-a dus baba cu colacii. Incepe alta mancare de peste…
  Oricum , sa fiti siguri ca marea carte a Rusiei sau a UE, abia acum incepe!! Basarabia nu e Georgia !! Asa au considerat R. Moldova cei mai multi din UE !! Le-a iesit superficialitatea si conciliatorismul pe nas? Pai,…. Sa vedem! UN LUCRU INSA STIU FOARTE LIMPEDE!!!
  PNL are muta treaba de facut. Multa lume de adunat in jurul sau. Grea sarcina!!
  Voi la ce sperati? La acelasi lucru ca si mine si alti romani? Ganditi-va bine!! Sunteti instare de povara asta?

 33. „PL, PLDM, AMN nu sunt naționale” – discutabil.
  Indiscutabil insa e”PNL nu e partid”
  0.63 nu 0.64
  10923 de voturi pe toată republica.
  2076 din Chișinău. Pentru un oraș cu 400 000 alegători și 3 televiziuni libere e o rușine. Jumate din ce a luat Stati in Chisinau (4276)

 34. Sunt de acord. PNL nu e partid, cel putin deocamdata!

 35. D-na Pavlicenco, bucuros ca ati raspuns mesajului meu, sigur ca avem opinii diferite, dar cum am mai spus anterior, Va respect si deci nu intru in discutii mai aprinse. Eu traiesc peste ocean si aici in departare lucrurile par sa se vada altfel(la parerea mea). Totusi, cu toate incoerentele, PLDM s-a dovedit a fi forta motrice a miscarii spre Europa si nu cred ca aveti ceva obiectii la acest subiect(nu cred ca un eventual guvern Ghimpu ar fi fost unul de succes,ca si guvern- Lupu). Mai e ceva,cit de mult nu ne-ar placea acest lucru, nu trebuie sa uitam ca aproximativ 150 de ani am fost sub rusi(cu o mica intrerupere din 1917-1940) si, biologic vorbind, genele s-au amestecat deja. Deci factorul rusesc va mai persista(vre-o 2-3 generatii), corespunzator, partidele ce nu vor lua acest lucru in consideratie, risca sa nu prea aiba succes. Inca ceva, ati spus ca nu ardeti de nerabdare sa intrati in Parlament, pai D-na Pavlicenco, asta e filozofia existentiala a partidelor, intrare in Parlament!!!
  Am sa va urmaresc in continuare, incerc sa ma maturizez politic(raspund apelului D-stra…), Va am in lista partidelor pe care le-as vota(drept ca nu am unde vota), cu profund respect Hortenziu
  PS:Dar totusi, se pare ca bolshevici se vor uni cu PD, pacat, atitea sperante spulberate…

 36. Motto: „biologic vorbind, genele s-au amestecat deja”
  Vreau sa-i amintesc lui Horti, care sustine teoria „peste ocean lucrurile se vad altfel”? ca azi exista asa o inventie a geniului uman ca Internetul, unde Informatia(scrisa si video) despre „lucruri” poti s-o scoti cu japca. Fii tu „peste ocean” la Brooklyn or Yellowknife, fii tu la Posta Veche langa fostul cinematograf P.Tkacenko.
  Problema este cum sa digerezi aceasta informatie si daca esti capabil sa faci o analiza.
  Daca ai vrut doar sa mentionezi ca te afli in America de Nord. OK. No problem. Considera ca mesajul a ajuns. Astazi acest lucru nu mai este ceva iesit din comun.
  Si acum la subiect:
  Draga Horti din America,
  Nu stiu daca in 150 de ani sub rusi s-au schimbat”GENELE” or sprancenele. Uite ca estonienii si ei au stat sub rusi 200 ani si chiar au GENE frumoase, neschimbate, blonde. Fetele se considera unele din cele mai frumoase in Europa. Si sprancene frumoase au.
  Problema nu este in GENE-sprancene ci mentalitatea de sclav pe care o au moldovenii nostri. Sclavi sovietici, boala pe care estonieii si lituanienii nu o au. De aceea La Tallinn or la Vilinius nu i se permite sa aterizeze unui kgb-ist pe nume Nariskin, sa faca coalitii in parlamente.
  Succes la „maturizarea politica”

 37. http://lenta.ru/news/2010/12/05/moldav/
  Astia trimbiteaza in toata lumea, la noi politicienii nu recunosc nimic.

 38. Pt vasile

  Totul ce v-ati chinuit sa scrieti aici sint aberatii. Si nu ati mai urmarit nimic de „foarte demult”, pentru ca, daca urmareati, vedeati ca nu eu fac toate aceste lucruri, ci PARTIDUL. Si am spus-o repetat pe blog. Toate deciziile le ia partidul. Organele colegiale. Unirea au propus-o – daca va spune ceva aceste nume – Mircea Rusu, ex-presedinte al P_NL, Mihai Severrovan, consilier municipal PNL, Alexandra Can, vice al PNL si altii. Eu fac doar cunoscuta pozitia partidului. La noi deciziile se iau democratic.

  De aceea, nu ne intereseaza ce spuneti legat d etensiuni interetnice, KGB si alte prostii. Noi avem decizia instantei d ejudecata ca putem vorbi despre Unirea cu Romania si e dreptul nostru sa incercam sa trezim mancurtii. Daca ei nu vor, sa ramina in marasmul lor prorusesc. Sa urmariti video pe care il vom posta de la sedinta DPN a noastra de simbata, sa nu va mai adresati doar mie…

 39. Pt browser

  PNL este partid si veti vedea asta tot mai mult. Problema nu e in PNL, ci in populatia deznationalizata. Dar totul va merge spre directia necesara, oricit se vor stradui dusmanii sa o impiedice…

 40. D-na Pavlicenco d-stra cum credeti: manipuleaza iar FR cu stirile gen coalitie PCRM-PD sau totusi va fi creata o asa alianta?

 41. 17. Nu cred ca va fi o coalitie PD-PCRM.
  Sa nu credeti ca nu citesc intii articolele, mai tare ma intereseaza de ce nu credeti in crearea unei asa aliane si opinia d-stra referitor la mediatizarea acestei informatii in presa rusa.

 42. I-mi permit, evident i-mi cer scuze anterior daca se Vor simti careva membri de virf al PLN-ului ofenstati nu am avut intentia asta, doar o scurta postare referitor la PNL:
  D-na Pavlicenco faceti cumva si „atrageti” in PNL 2-3… persoane mai influente, mai cunoscute – ca sa zic asa – in politica RM si nu anume in fruntea PNL-ului, ci ca printre membrii de virf al partidului, m-as referi poate si la acelasi d-ul Druc s.a.

 43. D-na Pavlicenco o sa va convingeti ca pe viitor numai PLDM va fi unicul partid care se lupta cu adevarat pentru tara noastra in rest toti sunt trimisii cuiva care cauta sa apere interesele altor state inclusiv si D-stra.

 44. Un banc din Bucovina spune … Sta o miresuica batrioara, in casa imbracata in rochie de mireasa, si deja intra nunta cu mirile care a venit dupa mireasa, si cineva ii spune : Fa Marie nunta vine ! La ce miresuica un pic trecuta de virsta mireselor spune: Nu se stie, nu se stie …

  Asa si noi cu aceasta Democratie de Nunta atat de intarziata … nu se mai stie ce si cum va fi … Deja este posibil orice … de nimic nu te mai miri … Daca au ajuns asa oameni sa faca politica de Stat si sa ne decida viitorul … Atunci ….. , …. , nu mai avem cuvinte …

 45. Sunt de acord ca PD si PCRM nu vor face coalitie.

  Sunt de acord si cu celelalte puncte dar cu o corectie: in Moldova nu exista sustinere populara pentru curentul unionist. Daca Ghimpu si Filat si-ar exprima deschis parerile pro-unioniste, cred ca PCRM-ul al lua 80% nu 40%. Pentru a atatea generatii de moldoveni au invatat la scoala ca Romanii sunt fascisti si invadatori.

  Odata cu schimbul generatiilor va veni si timpul partidelor pro-romanesti ca PNL-ul dar nu acum.

 46. Doamna Pavlicenco,

  Ieri mi-am exprimat parerea pe blogul D-stra, ca datorita alegatorilor PNL, comunistii au obtinut un mandat in plus.
  D-stra mia-ti raspuns astfel: Sint “foarte fericita” ca am dat comunistilor 0,16 % din totalul nostru de 0,64 %. Nu credeti ca din 2,60, AMN a dat mai mult la comunisti? Este oare fericit Urecheean?

  Am sa va demonstrez cu date statistice, cum alegatorii PNL au acordat un mandat in plus comunistilor.

  Potrivit datelor CEC, PCRM a obtinut 39,32%, PLDM – 29,42%, PDM – 12,72% si PL – 9,96%, in total – 91,42%. Celelate 8,58% s-au repartizat in mod egal la cele 4 partide, adica cate 2,145% pentru fiecare. Pentru a obtine cifra 101 deputati, mai adaugam cate 0,25% pentru fiecare. Obtinem urmatorul rezultat:

  PCRM – 39,32+2,145+0,25=41,715 – 42 mandate;
  PLDM – 29,42+2,145+0,25=31,815 – 32 mandate;
  PDM – 12,72+2,145+0,25=15,115 – 15 mandate;
  PL – 9,96+2,145+0,25=12,355 – 12 mandate;
  total – 91,42+8,58 + 1 = 101 – 101 mandate.

  De aici se vede, ca la recalculare cel mai mult a avut de castigat comunistii (+0,285 pana la 42) si cel mai mult au pierdut liberalii (-0,355).

  Sa ne imaginam acum ca PNL nu ar fi participat la alegeri. Fiind un partid unionist, cei 0,63% de alegatori ar fi votat in majoritate cu PL (cca. 0,5%) si partial cu PLDM (cca. 0,12%). In acest caz PLDM ar fi obtinut 29,42+0,12=29,54%, iar PL – 9,96+0,5=10,46%. De la celelalte partide s-ar fi repartizat in mod egal 7,96%. La repartizare am fi obtinut urmatorul tablou:

  PCRM – 39,32+1,99+0,25=41,56 – 41 mandate;
  PLDM – 29,54+1,99+0,25=31,78 – 32 mandate;
  PDM – 12,72+1,99+0,25=14,96 – 15 mandate;
  PL – 10,46+1,99+0,25=12,7 – 13 mandate.
  total – 92,04+7,96+1 = 101 – 101 mandate.

  Sper ca va-m convins cum alegatorii PNL au luat un mandat de la PL si la-u acordat comunistilor.
  Astept, doamna Pavlicenco, sa-mi demonstrati ca nu am dreptate. Dar cu argumente, nu cu declaratii populiste.
  Cu respect Constantin.

 47. e foarte clar..ce guvernare va exista… PCRM+PDM!
  Putini mai stiu ca intre PDM si EDINAIA ROSSIA exista un pact de colaborare (subordonare)!
  Inclin sa cred ca „despartirea” lui Lupu de Voronin a fost plamadita de rusi… Foarte intresant este faptul ca atunci cand Voronin il facea pe Lupu tradator etc… Lupu nu a avut nici o reactie… Un alt fapt..Plahotniuc…un foarte apropiat de a lui Voronin… s-a imbogatit pe timpul lui Voronin!
  Iar in campania elctorala cel mai fraier a fost Filat..care a pikat in capcana ruseasca…

 48. Constantin spune:
  6 December 2010, la 13:01

  Constantine, fa toata socoteala, inclusiv AMN……

  Care este problema PNL ca PL nu a luat mai mult ?
  Eu cred ca este problema PL ca nu a luat mai mult. Au crezut ca ei sunt cei mai….. Ei trebuia sa gindeasca la rece si sa intervina cu rugamintea sa se dea la o parte alte „partidute mici”/vorba lui Urecheanu/. Fiecare cu electoratul sau si PL cu al lui…..

 49. Doamna Pavlicenco,

  Aveti dreptate ca, de la alegatorii AMN si MAE au mers si mai multe voturi la comunisti, la repartizare. Aceasta insa nu este un motiv, sa fiti mai fericita decat Urecheanu si Untila.

  Acum am sa va demonstrez, cum alegatorii, care au votat pentru partidele democratice AMN, MAE, PNL si PPNT (Mocanu), precum si pentru Gabi Stati, au lipsit de 2 mandate PLDM si PL.

  Potrivit datelor CEC, AMN a obtinut 2,05%, MAE – 1,23%, PNL – 0,63%, PPNT – 0,28% si G.Stati – 0,48%, in total – 4,67%. Daca aceste partide nu ar fi participat in alegeri, putem admite cu aproximatie, ca cca. 50% din acesti alegatori ar fi votat cel mai probabil cu PLDM, cca. 40% – cu PL si cca. 10% – cu PDM. In privinta acestei ipoteze se poate de polemizat.

  In acest caz PLDM ar fi obtinut 39,32+2,33=31,29%;
  PL – 9,96+1,87=11,83%;
  PDM – 12,72+0,47=13,19%.
  Pentru repartizare ar mai fi ramas doar 3,91%. In acest caz la repartizare am fi obtinut urmatorul rezultat:

  PCRM – 39,32+0,9775+0,25=40,5475 – 41 mandate;
  PLDM – 31,75+0,9775+0,25=32,9775 – 33 mandate;
  PDM – 13,19+0,9775+0,25=14,4175 – 14 mandate;
  PL – 11,83+0,9775+0,25=13,0575 – 13 mandate,
  total – 96,09+3,91 + 1 = 101 – 101 mandate.

  Dupa cum vede-ti, in acest caz PLDM ar fi obtinut 33 si PL – 13 mandate, in total 46 de mandate. Chiar daca alegatorii AMN, MAE, PNL, PPNT si a lui Gabi Stati ar fi votat putin in alte proportii, se punea in discutie un mandat intre PCRM si PDM.

  Putem doar discuta acum despre aceste ipoteze, dar fapt este ca partidele de stanga si candidatii independenti cu viziuni de stanga, care nu au intrat in Parlament, au obtinut doar cca. 2,5 – maximal 3%, care s-au repartizat, pe cand partidele de dreapta, care nu au depasit pragul electoral, au obtinut impreuna cca. 6%. Aici nu ave-ti cum sa nu fiti de acord, ca cel mai mult au avut de pierdut PLDM si PL.

  Astept, doamna Pavlicenco, sa-mi demonstrati si in acest caz, ca nu am dreptate. Va rog din nou, doar cu argumente.
  Cu respect Constantin.

 50. Pt Constantin

  Nu ma ocup si nu am chef de calcule. Pur si simplu nu ma intereseaza lucrurile post-factum, pt ca inainte de alegeri toti au alta febra – si cei din partidele care devin ulterior parlamentare, si cei care fac parte din partidele care nu devin ulterior parlamentare.

  PL, daca s-a temut sa nu piarda un mandat-doua, a trebuit sa-si consolideze pozitiile. A crezut ca nu e nevoie de asta. E dreptul lor. Si-acum au ce au. PNL nu s-a format sa serveasca pe cineva – mai mult decit atit – la cit am bagat si noi in campania asta si nu am trecut, nu rezulta ca se folosesc altii de rezultatul muncii noastre? Noi am ramas cu imaginea, cu mesajul, cu oamenii – ei au luat mandatele. Responsabilitatea e a PL, PLDM, nu a PNL, care i-a sprijinit pe 29 iulie si care NICIODATA nu ii va mai sprijini. Grija sa nu mearga mandate la PCRM era mai mare pt partidele fara verticalitate nationala, dar care se declara necomuniste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *