Am votat pt un obiectiv clar! „Titirez” ne-a redat speranta…

Jana Codru este observatoare din partea PNL. Ieri ne-a adus la sediu o placheta de versuri si ne-a recitat poezia

„Noi raminem fara tara!”

Ne imprastiem prin lume
Toti ce vin din neamuri bune,
Iar in locul nostru vin
Numai hledii si pagini.


Ei ne pingaresc pamintul,
De i-ar inghiti mormintul,
Ca sunt multi vicleni si rai –
Doamne, scapa-ne de ei!

Ei ne-au pirlogit tot plaiul,
Ne-au rusificat si graiul,
Ne maninca si ne beau,
Acum – si tara ne-o iau!

Da-ne, Doamne, minte buna,
Sa nu fie de pe urma,
Ca raminem fara tara!
Rataciti in lumea mare!

Simbata seara am privit doua actiuni la televizor: o gala a premiilor cu o punte romano-romana si filmul „Maluri de Prut”. Mam intristat. Pentru ca intre filmul ce a reprodus evenimente din 1993, consacrate Actului si idealului Unirii, in Romania, cu o delegatie din R.Moldova, cu oameni cunoscuti, unii trecuti deja in nefiinta, film in care si Mircea Snegur vorbea de doua state romanesti, si „gala de premii romanesti”, care a demonstrat ca sentimentele de acum 17 ani s-au estompat, luindu-le locul „pragmatismul” cu pungi electorale ale peledemistilor cu orez si sapun ( fara fringhie – lasata, probabil, pentru o alta electorala) si false festivitati de gasca, lipsite de idealuri, ESTE O DIFERENTA ULUITOARE DE MESAJ, ESTE DIFERENTA UNEI DIVERSIUNI ANTIROMANESTI.

Dupa filmul, care m-a induiosat, m-am intrebat: si unde s-au pierdut acele sperante revazute de noi dupa 17 ani? Am crezut, la un moment dat, ca efortul sincer al echipei noastre de a reanima speranta Unirii celor doua state romanesti, pentru care au murit atitia Eroi, sint zadarnice.

Am deschis blogul. Si am gasit o postare a vizitatorului Titirez, care mi-a readus speranta si mi-a dat curaj. Am inteles, inca o data, ca nu trebuie sa ne lasam descurajati de pozitia celor care cred, neonest, ca daca nu persevereaza EI in apararea Idealului de reintregire  romaneasca, din varii motive, majoritatea nedemne, nici altii nu trebuie sa o faca. Acum sint si mai convinsa ca nu trebuie sa disperam din cauza invidiei provenite din nimicnicie si din interesul meschin.

„Doamna Pavlicenco,

Sunt numarate de pe acum orele care despart Basarabia de ISTORIE!!! Din nou e pus in joc destinul ei, al oamenilor sai. Dar oare numai al ei? Sunt convins ca al tuturor romanilor, fie ca locuim peste Prut, fie dincoace. Am lasat intentionat ceea ce vreau sa va spun pentru aceste ultime ore. Urmaresc din decembrie 2008 viata Basarabiei. Zi de zi. Fie ca am postat vreo parere, fie ca am ramas la lectura a tot ceea ce s-a scris aici si in alte cateva site-uri…

Am apreciat in mod deosebit Programul PNL, redactat pentru alegerile anticipate care au ajuns, iata, la scadenta. Este, fara indoiala, cel mai curajos si mai bine articulat program politic al partidelor basarabene. Si, stiu bine si exact ce vorbesc si ce apreciez. Voi fi scutit astfel de suspiciunea laudei fara acoperire si a flatarii unei persoane, fie ea chiar presedintele partidului. E superfluu sa mai spun ca acest program este rodul une gandiri colegiale, responsabilizat si girat cu competente indelung elaborate si racordat la particularitatile oamenilor carora li se adreseaza.

Nu pot decat sa felicit pentru conceperea lui intreaga echipa, dar si pe dvs. Multe, foarte multe mi s-au decantat in acesti aproape doi ani din realitatile sociale, psihice, intelectuale, morale ale crucificatei Basarabii, cu siguranta, cea mai napastuita provincie istorica romaneasca de 200 de ani, azi, maine. Pentru omul de buna credinta este ceva de-a dreptul sfisietor si tragic resimtit. Am vazut “Golgota Basarabiei” si am adaugat acest magistral documentar “Memorialului durerii”, facut in Romania. Impreuna, marturisesc si pun in lumina supraomenestile sacrificii ale romanilor, dar si fantastica lor putere de rezistenta si regasire de sine in credinta si demnitatea de neam unic si predestinat dainuirii eterne, in ciuda tuturor vicisitudinilor la care, fara voia lui, a fost supus. Asa s-au manifestat si acum national- liberalii basarabeni. Chiar in intreg anul 2010!!!

Tarie, credinta, marturisire romaneasca de neam, acelasi de la Nistru pan’ la Tisa. Categoric, va face cinste la toti. Apreciez ca fiind de mare perspectiva, ca fiind o idee perena si mereu fertila ideea unionista, pe care ati vehiculat-o permanent. Mereu si mereu. Stiu. Am vazut. M-am convins tocmai determinarii operate de acest blog, ca ideea unionista a membrilor dvs. este foarte puternica si foarte bine constientizata. Am vazut si m-am convins ca PL este sovaitor, indecis, echivoc cu prea multe si sofisticate… diplomatii. Nu vreau si nu e cazul sa impietez crezul nimanui, cum si-l traduce in viata si cum il aplica. Sigur, ar fi fost benefica unirea fortelor celor doua formatiuni. Interesul major national ar fi fost mai bine servit, daca s-ar fi realizat. N-a fost sa fie, am inteles. Am remarcat condescendenta dvs., doamna Pavlicenco, vizavi de situatie si situatii, de oameni si oameni, de orgolii si orgolii… Intr-adevar, nu aveti ce sa va reprosati. Zarurile au fost, iata, aruncate si maine se va decanta si deconta totul.

Indiferent de rezultatele PNL, in actualul scrutin, aceasta formatiune politica s-a consolidat serios in confruntarea ce a avut loc si asa trebuie sa ramana si de aici incolo. Reperul si steagul pe care le-ati ridicat, in opinia mea, nu mai pot fi nici parasite, nici coborate. Doar ridicat mai sus si facut sa fluture cat mai puternic, liber si fara sovaire. Nici o clipa, sunt convins, de la idealul unionist, acest steag si acest partid nu mai are dreptul sa se indeparteze. Odata castigat acest teren – si este castigat deja – nu mai poate fi nici pierdut, nici parasit sau cedat.

Doamna Pavlicenco, ati facut mult, foarte mult pentru cladirea acestei redute de idei, de credinte si de sperante. R.Moldova, ori ca isi castiga, ori ca nu-si castiga democratia pe solul ei, isi va juca destinul cu mare incrancenare si in viitor. Vedeti si dvs. si poate vedea oricine cat de… globalizat se pun problemele in Basarabia! Cat de geopolitic se pun!!! Asa a fost si acum 70 de ani, dar si mai inainte!!! Asa va fi si de acum inainte!!! Nu ne va fi mai usor!!! Oare stramosilor nostri le-a fost altfel? NU!!! PNL Basarabia s-a identificat total cu aceste idealuri primejdioase, dar marete si asa trebuie sa ramana. Le doresc din inima tuturor oamenilor din PNL sa gandeasca astfel, tuturor militantilor sai!!! Indiferent ca traiesc la Chisinau sau in nu stiu in ce catun, pierdut printre dealurile Basarabiei.

Dumnezeu sa-i binecuvanteze pe romani. Oricand si oriunde s-ar afla!”

Loading Facebook Comments ...

37 Comments

Add a Comment
 1. Speranta moare ultima. Va doresc succese in alegerile de azi, 28 noembrie. Dupa cum le doresc si la toti ceilalti.

 2. Subscriu la dresarea lui Titirez!

  Doamne ajuta!

 3. …MULT SUCCES IN LUPTA CU… HIDRA COMUNISTA!!!!…SA DEA DUMNEZEU CA TOATE PARTIDELE DEMOCREATICE DE CENTRU-DREAPTA SA OBTINA CEL PUTIN 72 DE MANDATE!!!!… ASTA PENTRU A NU EXISTA …MOTIVE…DE „CONTESTARE” DIN PARTEA CELOR CU… SECERA SI CIOCANUL …IAR BLESTEMUL NEAMULUI SA CADA CAPUL LOR!!!!…ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU!!! …

 4. Subscriu si eu la adresarea lui Titirez!

  Doamne ajuta!

  PS: de ce linkurile blogului dvs dna Pavlicenco nu mai sunt vizibile pe Unimedia ?

 5. Dumnezeu să ne binecuvânteze şi să ne dea raţiune şi vigilenţă atunci când vom pune ştampila în buletinul de vot
  Vă îndemn pe toţi să mergeţi la vot, să fiţi vigilenţi, să fiţi raţionali, să aveţi grijă de viitorul vostru
  http://blogulluivalentyn.blogspot.com/2010/11/atunci-si-acum.html

  Lume, votaţi, pe-o ureche nu vă culcaţi!!!

 6. Peste 73.000 de tineri vor vota pentru prima dată … ca sa vedem mai bine importanta intrarii acestui nou segment al populatiei in procesul electoral putem face o mica comparatie : Partidul Popular Creştin Democrat (PPCD) 30 236 voturi – 1,91% in iulie 2009 – rata de participare – aproape 59% [ deci o participare destul de buna la ultimele alegeri ] … putem deci vedea ca cei 73.000 de tineri daca teoretic ar vota compact ar impinge un partid oarecare in parlament , ba chiar si dincolo de pragul de 4% … 4,5-5% .

 7. …asteptam o participare buna la vot in sectiile din afara moldovei … trebuie sa amintim ca la referendum au fost mai multi alegatori ca la alegerile din iulie 2009 … daca se pastreaza trendul crescator e posibil sa vorbim de circa 40-45.000 de votanti .

 8. Daca mergeati de la inceput asa, acum PNL ar fi fost printre favoriti .

 9. Doamna Pavlicenco,

  Mi-ati facut o mare surpriza cu postarea comentariului meu pe loc fruntas si la vedere. Sincer, va multumesc si dvs. si la toti ceilalti care au vazut in el ceea ce nu poate sa nu fie …vazut! Adica un atasament sincer si sigur la cauza demnitatii noastre romanesti. Multumesc inca odata. Va tin pumnii pentru reusita!!!
  Doamne ajuta!!!

 10. Pt toti

  Am facut niste schimbari in plasarea articolelor si comentariile de la ultimul le-am repostat aici. Imi cer scuze de aceasta remaniere…

  Sergiu spune:

  Respect doamna Pavlicenco!!! Eu sper ca va veni acest timp cind Basarabia se va uni cu Romania.

  Ioan Gura de Aur spune:

  Si eu am votat exact pentru aceste principii! Asa sa ne ajute Dumnezeu

  opincuţă spune:

  Si eu am votat Unirea.

  PL-ist care votez PNL! spune:

  Si eu am acordat un vot pentru un viitor kit mai rapid european si pentru o viitoare alianta proromaneasca!

  Dortmund” spune:

  Am votat pentru reUnire cu Patria Mama, Romania! am votat PNL! doamne ajuta.

  Anatolie spune:

  Azi sintem multi, maine vom fi si mai multi. Un vot de demnitate.

  Ionel spune:

  Eu vreau Unirea insa nu cred ca d-voastra sunteti cappabila de asa ceva, nici pe departe….asta-i realitatea!!!

  SPERANTA spune:

  D-zeu sa fie cu voi sa va uneasca odata pentru totdeauna.Va ajunge suferinta si departarea de adevarul istoric si de tara mama.Fiti binecuvantati de D-ze si nu va va mai separa nimeni niciodata.Traiti in pace in pamantul care va apaartine si care trebuie sa=l staapaniti fara stapani.Sunt cetatean SUA dar va iubesc si va doresc tot binele din lume.

  Iustin Pavelescu spune:

  Ionel, votand PNL, maresti sansele partidelor democrate de a castiga alegerile. Daca PNL pierde, atunci pierd partidele democrate in totalitatea lor si e posibila revenirea comunistilor. De rezultatul acestor alegeri depind relatiile de viitor ale RM cu UE si Romania. Iar procentul de alegatori PNL va fi considerat procentul de etnici romani basarabeni existent la ora actuala intre Prut si Nistru. Doresc ca Dumnezeu sa dea basarabenilor acea sclipire de inteligenta care le lipseste!!!

  basarabean spune:

  Fiecare vot conteaza. Oceanele sunt formate din picaturi . Fii si tu picatura care ajuta neamul tau

  lauri spune:

  Cred ca oamenii sunt mai seriosi si mai responsabili si votam EUROPENIZAREA SI DEMOCRATIZAREA.

 11. Мои друзья отчитались: „Мы уже проголосовали за твою Павличенко”.

 12. Pt Rusoaica

  Nu vot i prekrasno.

 13. urgent duce-ti o pe Iana voastra la consilieru lu Ghimpu, dn Turcan, fost sef de la Costiujeni. pe semne saraca sufera greu de xenofobie la hotar cu marazm si idiotie. dupa ce se amelioreaza n-ar fi rau sa-i dati sa citeasca ceva care s-o ajute sa inteleaga ca omul normal iubeste tara si poporul sau, da derbedeu – uraste pe altii (inclusiv pe cei care fac parte din poporul lui doar ca sunt mai moderati in gandire)
  DECI- SPITALIZATI-O URGENT!!!!

 14. Imi place de cei care au plecat in afara tarii deoarece merg la votare masiv.

 15. PAVLICENCO V. TE FELICIT CU A NEATALE 4.8 LA SIGUR. DAU CAPUL! MINTANIM PENTRU CEI CARE CRED IN IDEALUL SFINT AL REUNIRII NEAMULUI ROMÂN.TRĂIASCĂ NATIA!- SUS CU EA!

 16. …eu cred ca la orele acestea de seara incepe sa vina cu adevarat masiv, electoratul de centru-dreapta si dreapta la votare . e timpul ca tot tineretul national-democrat si patriotic sa iasa la vot . timp mai este destul …

 17. hia ca am fost si eu pe la votare ! 🙂

  ma ingindurat totusi : de ce se dau buletine de vot in limba rusa la sectia 88 ! care gestioneaza cui strazile paris, sucevita cred

  in ce tara traim ? credeam ca buletinele de vot se fac in limba de stat

 18. PNL va invinge
  PNL e surpriza
  PNL e primul in buletinul de vot
  PNL va fi primul

 19. …se pare ca numarul votantilor de la sectiile din diaspora este foarte mare … cred ca estimarea mea de mai sus de 40-45.000 de votanti va fi atinsa …deja se voteaza pe foi A4 in unele sectii de votare din rusia si occident . sa nu fie contestatii din partea pcrm insa …

 20. Am sosit nu demult de la Timisoara, unde mi-am vizitat fiica. Am trecut pe langa Liceul „Ion Vidu” si atmosfera era foarte vesela si… optimista. Dupa cate se pare va fi o victorie sarbatorita cum se cuvine la Timisoara. E foarte mut tineret in jur, caminele campusului universitar sunt f. aproape.
  Probabil studentii ,toti la un loc , basarabeni si banateni, vor face o sarbatorire cum se cuvine acestui EVENIMENT de mare surpriza.
  Ma bucur nspus de mult!!
  Dar sa nu zicem hop pana nu am sarit parleazul,desi am de-acum certitudinea ca victoria AIE este deja pe cai mari!! Toata media romaneasca de prin judetge e plina de relatari despre R. Moldova!!

 21. exista informatii ca in romania deja au votat 10.000 de moldoveni … asteptam confirmarea .

 22. Am o lanternă PLDM acasă, m-am gîndit că e un spirit practic să iau ceva gratuit cînd mi se oferă,deşi am votat bineînţeles PL. Uneori doamnă Pavlicenco am senzaţia că sunteţi un copil , incapabil să accepte nişte realităţi care vă depăşesc … Iar dacă aţi crezut că Comentarii ca ale lui Ioa Ioan Gura de Aur spune:
  28 November 2010, la 20:08
  PNL va invinge
  PNL e surpriza
  PNL e primul in buletinul de vot
  PNL va fi primul
  Vă vor aduce victoria,daţi-mi voie să rîd copios. Nimeni, niciodată nu va oferi voturi gratuit, iar dumnevoastră visaţi la ce? La mandate în parlament pentru că ce? Pentru că păreţi nesigură pe ceea ce vreţi să spuneţi la televizor? Pentru că sunteţi susţinătoarea înfocată a românismului? Păi e banal. De ce, asemenea AMN , nu vă asumaţi eşecul? Pentru că sunteţi departe de realitate. Societatea nu are datorii, nu. Iar eşecul vă aparţine. Sunt sigur că în aceste momente PLDM vă mulţumeşte pentru halca de voturi pe care o vor primi la redistribuire.Cu respect, dar indignat pe poziţia dumneavoastră, axxo.

 23. in Gagauzia, PNL a luat 99% ! turcii vor Unirea !

 24. Dansatorului bun îi încurcă soba.

 25. Si….unde sunt domna Pavlicenco cele 4 procente ale Dvs? Ori nu am fost corect ind am spus ca nu aveti o echipa si o programa atragatoare…Sa traiti bine cu cele 0,6 procente pe care le-ti luat aliantei…

 26. Felicitari ca ati incercat sa mergeti inainte cu mesajul unirii… Doar ca era poate mai bine daca ati fi avut o campanie electorala mai putin negativa (in care sa lipseasca asa multe atacuri la adresa altor candidati, mai ales a celorlalte partide liberale: PL si PDLM). E pacat ca AIE se pare ca nu au 61 de voturi si ca mesajul unirii pare un pic cam devalorizat.

 27. Pt Vasile

  Cele 4 procente ale noastre nu sint din cauza scrutinului, transformat de partidele corupte de la guvernare in tirg al pomenilor. S-au temut de comunisti si de noi si au cumparat electoratul. Sa le fie rusine! Astea nu sint rezultate, asta e bataie de joc de democratie. Insa saracie si dezamagirea vor veni, pentru ca exista o singura cale – Unirea cu Romania, ca sa scapam de marasmul prorusesc.

 28. Pt mxg

  Dansatorului ii incurca caderea in derizoriu. Democrati care cumpara voturi cu orez si sapun. Va place? Deci sinteti ca ei.

 29. Dupa razboi multi eroi. Acum e usor sa zici ca alegatorii au fost cumparati cind defat alegatorul a inteles ca votul trebiue dat celor care au sanse reale sa nimerasca in Parlament si nu partidelor mici.

 30. Autodezolvarea si alipirea la un partid de dreapta, este cea mai corecta miscare, dupa aceasta infringere, a PNL.

 31. doamna Pavlicenco, si eu sunt unionist, dar am votat PLDM. Cred ca din cauza voastra si a lui Mocanu AIE nu are 61 de mandate. Degeaba va zbateti, pe timp de pace Unirea nu sa realizat niciodata. Ati prostit lumea !

 32. Din cauza dumitale doamna pavlicencO! Revin comunistii si suntem iar in blocaj!
  Ati stiut doar sa-i ponegriti pe cei din Alianta dar cu comunistii sa va luptati nu v-ati obosit!!! Sper ca sunteti multumita! Acum sunt si mai sigura ca de fapt faceti jocul pcrm-ului, rusine sa va fie!!!

 33. Da-a… pare ca ne asteapta la anul inca un scrutin. Ca sa mai invatati ceva din democratie stimati
  „moldoveni” si „romani”

 34. sa asteptam rezultatele finale

 35. Chiar imi pare si mie foarte rau ca nu ati devenit politician, ci mahalagiu! Daca cedati si mergeati alaturi de PL, era putin mai usor la alegerea presedintelui. D-voastra ce ati facut? Ati daruit % comunistilor? Felicitari si adio din politica! In politica nu exista loc pentru plingareti si pentru cei de nu stiu sa se autoaprecieze! BY, VP!!!

 36. Pt europa

  Nici gind de autodizolvare, alipire la un partid de dreapta. Noi mergem la locale si, dupa aceasta, va fi, probabil, o unificare, dar numai in PNL, care are un brand istoric, logoul, Sigla si mesaj clar, numai ca inca nu are bani.

 37. Pt Ion

  Votul a fost dat pentru partidele care se mafiotizeaza si care va vor dezmagi. Nu va grabiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *