In locul lui Voronin, m-as intilni cu “buraticul”, votantul lui

Dupa prestatia lamentabila de ieri a suparatului sef-interimar al celui de-al doilea stat romanesc, Ghimpu, incruntat si fara argumente in fata obraznicaturii Voronin, care nu are scrupule, ma gindesc, de fapt, de ce Voronin nu accepta a se intilni cu Filat. Mai ales ca Filat l-a votat pe 4 aprilie 2005, adica a contribuit direct la prelungirea agoniei comuniste pentru inca patru ani in R.Moldova, a aflarii clanului comunist, mafiot si oligarchic la Putere, care a furat statul, pentru ca nimeni nu crede in el. Desigur, nimeni nu neaga eventualitatea votarii unuia ca Voronin de Filat inca o data, fiind un argument in plus de ce ar trebui sa discute Voronin cu Filat.

De fapt, ce vrea Filat sa obtina prin aceste apeluri artificiale si agasante – de “a se confrunta” cu Voronin? Sa sublinieze ca EL e principalul oponent al lui Voronin. Oare? Filat nu a fost, nu este si nici nu va fi oponentul nr.1 al lui Voronin, pentru ca este evident faptul cochetarii lui cu PCRM. Nu i-a pedepsit, nu i-a scos la iveala, nu a fost alaturi de cei care au dorit – macar slab -, dar au dorit, inceperea decomunizarii R.Moldova, a trimis soldati, ca si vrerea lui Liupu, la Moscova pe 9 mai, nu a inceput lichidarea Sistemului creat de comunisti, ci il preia, de duduie vama prin contrabanda de tigari.

De aceea, imagemakerii lui Voronin ar trebui sa il sfatuiasca sa iasa la “confruntare” cu Filat si sa il intrebe: “Baietel, patsanul, ai uitat cum m-ai votat pe 4 aprilie 2005, convingindu-i pe colegi (de la Diacov si Buliga cetire) sa ma voteze, ca sa nu il suparati pe Mark Evghenievici?”

Asta ar trebui Voronin sa il intrebe pe Filat. Si inca: “Filat, ai obtinut “Moldova fara Voronin”, “Moldova fara comunisti”, cind sondajele secrete arata astazi 57 la suta pentru comunisti? Ai uitat de referendum?”

Iar Filat se va bilbii, ca si Ghimpu, pentru ca asa de tupeist si grosolan ca Voronin nu va putea fi in prestatie, iar lumea noastra, naiva, il va agrea pe satrap, nu broscutica verde, care oacaie uneori abia auzit. Este un fapt clar. Si Filat, si Ghimpu, si Chirtoaca se dau mari contra lui Voronin cind acesta e in Opozitie. Cind era Voronin la putere, unii taceau si il votau. Doar eu si Andronic am luptat categoric si riscindu-ne vietile contra lui Voronin. Urechean ciripea cind i-o mai cereau colegii, dezamagiti de “imaginea” invizibil a “celui mai puternic partid de opozitie”, care, iata, s-a parafinit, avind un lider neroman, fara “u” la sfirsitul numelui de familie.

Putem spune ca Voronin deja “s-a confruntat” ieri cu Ghimpu si l-a desfiintat LA TELEFON DOAR! in planul imaginii! Sa ne inchipuim, in acest caz, ce face Voronin din ei in studio! Ghimpu s-a facut la fata mai rosu decit comunistii, s-a pierdut, pretinzindu-se “mare sef de stat”.

Ghimpu nu a devenit Mihail Saakasvili, nici pe aproape. Abia acum va intelege, suparindu-se pe Filat, pe Bakonski, pe Boc si pe bobocii pedelisti, ca si pe Victor Catana, cine ii vrea raul si cine ii vrea binele. A crezut ca l-a apucat pe Dumnezeu de picioare facind parte, accidental, doar datorita nepotului, odinioara inoxidabil, ce a atras voturi (dar asta nu se va mai repeta) din Alianta, pe care a ridicat-o la nivel de fetis, asa cum comunistii fetisizeaza suveranitatea, statalitatea, independenta, neutralitatea militara, integritatea teritoriala si moldovenismul, ce nu i-au facut fericiti pe oameni.

Ghimpu avea sa fie puternic prin unificarea fortelor nationale, acum Filat ride de el nu doar pe sub mustati.

Astfel, Voroni trebuie sa iasa la confruntare si sa ii intrebe: “Baietei, de ce nu mi-ati ridicat imunitatea? De ce nu ati inceput decomunizarea statului? De ce nu ati oprit VOI contrabanda de tigari? De ce ati mers la Moscova pe 9 mai? De ce ati stricat relatiile cu Rusia? De ce ati semnat un Tratat antinational privind regimul de frontiera cu Romania, lucru pe care nici eu nu l-am facut? De ce nu lichidati sistemul corupt, creat de mine? De ce nu puteti asigura independenta justitiei? De ce nu aveti succese in alte domenii, cind eu sint in Opozitie?”

Imi vine sa ma tavalesc de ris de “liderii” Aliantei, daca nu ar fi pericolul revenirii satrapilor rosii.

Si un PS. Ne-am obisnuit cu obstructionismul total din partea presei afiliate Puterii si din partea Puterii care controleaza presa, ca si din partea sondajistilor, avind costume noi si scumpe, insa ultima informatie chiar ne deranjeaza. Se depun eforturi urite ca presedintele Crin Antonescu – nesprijinit, ba chiar fiind obstructionat mereu PNL din Romania -, de catre liderii PL si PLDM, sa vina la Chisinau sa se intilneasca DOAR cu acestia. Nu avem orgolii. Insa ar fi bine ca cei din Romania sa cunoasca mai bine ce se intilmpla la noi si, daca face sa te intilnesti cu contrabandisti de tigari, avind dosare in Romania, si cu interimari proBasescu.

Succes, fratilor, iar daca asa ceva se va intilmpla, sa astepte PNL din Romania sa ii sprijine pe viitor PL si PLDM-ul proPD-L!

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

31 Comments

Add a Comment
 1. tot timpul am stut ca esti avocato lui voronin

 2. Eh, Dna Pavlicenco, ai mai batut inca un cui in trupul aliantei, pacat. Stiind la sigur ca nu veti accede in parlament, il lasati in singuratate pe Ghimpu deoparte si pe ceilalti membri ai aliantei, facand jocul dublu al pcrm-ului. Mentalitatea DVS tot comunista a ramas, bazandu-se pe principiul luptei de un secol al lor – Devide et impera! Iata asta faceti acum, pentru ca sunt doua optiuni in comportamentul DVS – ori faceti totul intentionat, ce e la mana khmerilor rosii, ori neintentionat – ce e cu putin mai rau, caci in cazul asta chiar ca nu era nevoie sa intrati in campanie…

 3. invidie igor….invidie…..in rest is de acord cu tine..

 4. Da, asa e, ai dreptate, Vasile.

  Pacat, mare pacat ce faceti dna Pavlicenco.

 5. aici bravo, mai pragmatic si consistent articol…toata stima si respectul…

 6. Daca a spune adevarul despre liderii verzi,albastrei si galbeni ca…gutuia… e un pacat,atnci nu mai inteleg nimic.
  Suntem un neam de kakat.

 7. Voronin are ani multi de instruire la cel mai inalt nivel in a sti sa provoace deruta la adversari . A condus mereu multi oameni si are stiinta de a deruta si intimida pe adversar. A fost antrenat si a practicat asta multi ani. Legislatia ,sistemul juridic ,complicitatile la toate nivelurile cu vechii camarazi nu permit sa se faca ceea ce acuza d-na Pavlicenco. Asta este o treaba de durata cu mare sustinere politica si nu se putea face intr-un singur an. S-ar fi putut numai intr-un sistem dictatorial. O coalitie nu poate face mare lucru. PLDM, PL ,PNL sunt partide liberale ca enunt toti pe dreapta.
  Va bateti pe acelasi electorat . Nu vad concurenta la comunisti un partid de stanga .D-na Pavlicenco stiu ca va enerveaza concurenta dar voturile pentru PNL vin de la nehotaratii care au votat cu PCRM . Strangeti din dinti lasati pe ceilalti liberali cu ale lor si atrageti voturile nehotaratilor

 8. Nu cred ca Antonescu va veni sa bage mai mult zazanie intre liberali si sa creasca sansele comunistilor . Nu va angrenati in masinaria politica romaneasca care nu duce la succes

 9. d-na Pavlicenco, puteti foarte simplu sa il invitati si dvs pe Voronin la o confruntare, si sa ne demonstrati veleitatile dvs de luptatoare anti-comunista, in direct, cu balaurul caruia nu ii fac fata Ghimpu si Filat. De ce nu-l invitati si dvs? In acel moment vom sti cu adevarat cine este „cel mai cel”.

  In al doilea rand, dati de inteles ca d-l Antonescu este impiedicat (de forte ale naturii, politice, nu importa) sa vina in Moldova. Concret, cine il impiedica? Daca stiti mai multe, spuneti-ne si noua.

 10. bla bla bla … надеюсь последние. достала. румынолизалка

 11. Am inceput sa inteleg admiratia D-nei Pavlicenco pentru Voronin.
  Este o chestiune pur feminina . Este tipul de femeie care iese la geam si se bucura cand trec militarii . Iar daca acolo este si un plutonier major chipes , arogant , bun de gura si neam prost ,admiratia este totala. Nu conteaza ca ca-i un ticalos .

 12. Prin neam prost inteleg ca nu-i de nici un neam :nici moldovean, nici rus . Este om de tip nou homosovieticus

 13. Prin ce a facut Filat a dovedit ca este un oportunist care face bani in orice situatie. Dar a dovedit si ca s-a descucat f. bine in postul de prim-ministru. Practic daca liberalii ar fi un singur partid ar fi o forta importanta . Vad ca atacati tare pe ceilalti liberali. De Lupu mai moale, de comunisti la fel. Daca asta este o tactica de castigat voturi ,nu cred ca veti castiga ;dar nici nu puteti stopa caderea comunistilor

 14. Nu mutati lupta dintre comunisti si ceilalti in lupta in interiorul aliantei. Indiferent cum este, Ghimpu este mai bun ca Voronin Tara trebuie condusa cu dragoste si intelegere si nu cu dictatura.

 15. V.Pavlicenco spune: „sondajele secrete arata astazi 57 la suta pentru comunisti?”
  De unde asa date? Sau este dorinta dvs?

 16. e bine scris !!! o opozitie trebue sa fie in primul rind adecvata si nu doctrinata !!!

 17. acum fanii PLDM vor incerca sa puna cite 2 banuti

 18. Pt vasile

  Nu inteleg – avocato, avocado sau avocat? Dragutule, am dosar cu Voronin la CEDO, are oare Filat si Ghimpu asa ceva, mai ales ca Filat l-a votat?

 19. Pt Igor

  Ce sa spun – mai cititi o data ce a scris Tanase despre regretul ca, atunci, cind critica Alianta este criticar ca face jocul comunistilor… Nici el nu e de acord cu asta. Faceti un deserviciu Aliantei cu asemenea pozitie.

 20. Mdee, ce sa spun? mai citeam inainte postarile, dar cred ca e pentru yltima data…
  Mi se pare suspect tot ceea ce faceti, foarte suspect…
  Nu am vazut odata sa criticati comii, lupii, rusii…
  Tinta dvs este Ghimpu, Filat (cel mai „iubit” de Dvs). Eu inteleg ca e acelasi segment de electorat, dar nu vi se pare ca e mai important acum de scapat de comunisti? poate mai lucrati cu electoratul indecis, mai incercati sa-i convingeti ce e Romania, ce ar aduce Unirea s.a.m.d.
  Macar nu sunt unionist (convins), dar nu am vazut ca Dvs vreodata sa aduceti asa argumente ca neamul, sangele, dureri, deportari, frati si surori…Numai expuneti faptul ce „Unirea cu Romania este unica solutie de integrare in UE si NATO”
  Ap’ce se primeste Unirea cu Romania de dragul Unirii, sau de dragul integrarii in UE?
  RAHAT!!!

  Va sfatui sa cititi:

  http://romanmihaes.wordpress.com/2010/10/17/pr-negru-partidele-mari-cele-mici-si-jocul-in-echipa/

  http://romanmihaes.wordpress.com/2010/10/18/pr-negru-2-atacul-brutal-la-persoana-adversarului-real/

 21. Dna Pavlicenco, în cazul dacă PNL nu trece peste 1% rămâneți în fruntea partidului?

 22. Asemenea atacuri in plina campanie imi displac total. Mai oriti-va dna Pavlicenco, caci veti avea doar de castigat. Nu toate lucrurile pe care le spuneti sunt adevarate. E clar ca PNL nu are sanse sa acceada in parlament. Si ar fi bine ca unionistii sa voteze partide cu sanse, cum e PL.

 23. Pt In God we Trust

  1. Nu va mai obositi cu blogul meu. Intrati pe cele verzi, ca sint mai imlastinite, poate va plac.
  2. Mie mi se pare suspect totul ce face Filat, foarte suspect
  3. Pai citeste ce am facut de cind sint in politica si vei vedea cum i-am criticat pe comi si lupi, cind erau la putere. Acum la putere sint ghimpii si filatii.
  4. Tinta mea sint minciuna, populismul, badaranismul, contrabanda de tigari, nepedepsirea comunistilor, nedescoperirea vinovatilor pentru 7-8 aprilie, criticarea AIE, care va aduce comunistii la putere, se pare.
  5. Mi se pare foarte important de scapat de comunisti, dar nu pe calea iertarii coruptiei noii guvernari.
  6. Nu alegem electoratul, lucram cu intreg electoratul si ii convingem ce e Romania, ce ar aduce Unirea. Azi am vorbit despre aceasta in Badiceni-Soroca.
  7. Daca dumneata nu ai citit materialele mele de pe blog despre neam, sange, dureri, deportari, frati si surori… Clar?

  RAHAT!!!

 24. Pt browser

  Eu sint presedinte pina la 9 mai 2010.

 25. Doamne,te rog din tot sufletul-LUMINEAZA acesta palma de pamant numita BASARABIA MARTIRA…

 26. Tata,care esti in Ceruri,Rugaciunea Neamului Romanesc de Pretutindeni va Continua…

 27. Pavlicenco friebe de invidie, ca nu a ajuns si ea la treuca 🙂

 28. Pt mihai

  Oare? Credeti ca s-ar putea face azi mai mult? Puteai influnenta numai daca ai fi avut voturi de pret, in rest, ca simplu figurant mai bine e sa fii la o parte. Am fost intr-un Parlament unde nu impuneai nimic, decit demnitatea, care nu e putin important.

 29. Astfel, Voroni trebuie sa iasa la confruntare si sa ii intrebe: “Baietei, de ce nu mi-ati ridicat imunitatea? De ce nu ati inceput decomunizarea statului? De ce nu ati oprit VOI contrabanda de tigari? De ce ati mers la Moscova pe 9 mai? De ce ati stricat relatiile cu Rusia? De ce ati semnat un Tratat antinational privind regimul de frontiera cu Romania, lucru pe care nici eu nu l-am facut? De ce nu lichidati sistemul corupt, creat de mine? De ce nu puteti asigura independenta justitiei? De ce nu aveti succese in alte domenii, cind eu sint in Opozitie?”

  Domnul Prim – ministru ar trebui sa dearaspuns la aceste intrebari faraa fi intrebat – Cetateanulasteapta!

 30. Pt mary

  Postati opinia la ultimele articole, ca acest articol e de foarte demult citit si nu mai e vizitat. Mersi.

 31. don drakon vilson

  Госпожа Павлюченко и еще несколько персон будут первыми на скамье подсудимых за шовинизм,разжигание национализма в РМ и прочие деяния. Ждем коми обратно к власти исполнить приговор!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *