Repostam Platforma electorala a PNL

PNL propune Unirea cu Romania!

Partidul National Liberal este PRIMUL in buletinul de vot.

Platforma electorala a PNL “Prin libertate, spre bunastare”

PNL va apropia R.Moldova de comunitatea europeana prin reformarea, modernizarea societatii. Calea integrarii accelerate in UE este Unirea cu Romania, chiar si pina la reglementarea transnistreana, folosita de cercurile imperialiste ruse pentru a impiedica intregirea natiunii romane si aderarea statului nostru la NATO. Diferendul transnistrean se va rezolva doar in cadrul Constitutiei R.Moldova si al dreptului international. PNL promoveaza conceptul Uniunii Interstatale Romania–R.Moldova, ca mecanism de accelerare a aderarii la UE si ca etapa in procesul de unire a celor doua state romanesti.

PNL opteaza pentru relatii reciproc avantajoase cu Rusia si va intreprinde toate masurile diplomatice pentru obtinerea retragerii neconditionate si complete a armatei ruse din R.Moldova.

PNL considera necesara parasirea cadrului politico-juridic al CSI si dezvoltarea unor relatii bilaterale eficiente cu noile state independente.

PNL opteaza pentru aderarea R.Moldova la NATO.

PNL va instaura autoritatea legii, obligatorie si egala pentru toti.

PNL va depolitiza structurile executive centrale si locale. Functionarii isi vor suspenda calitatea de membru in partid pe perioada angajarii, care se va face doar prin concurs, conform principiilor „in functii publice – cei mai buni si onesti” si “functionarul este in serviciul contribuabilului”.

PNL va implementa Codul de conduita al functionarului public, ce va exclude coruptia, incalcarea libertatilor si a drepturilor omului, discriminarea acestuia. Administratia publica va fi in slujba cetateanului, cu raspundere maxima in fata legii.

PNL va corela salariul mediu al bugetarilor cu salariul mediu pe economie, creind conditii in care functionarii vor renunta la plati suplimentare oferite de cetateni.

PNL va promova profesionisti cu vointa, care ii vor deferi justitiei pe cei ce au admis delapidari din avutul statului.

PNL va crea un cadru legislativ stabil si conditii favorabile investitiilor straine, stimularii exporturilor si dezvoltarii regionale.

PNL va aplica mecanisme europene pentru lichidarea nedreptatilor sociale cauzate de privatizarea contra bonuri patrimoniale, care nu a imbunatatit situatia materiala a majoritatii cetatenilor.

PNL va garanta dreptul la proprietatea privata si va elimina amestecul statului in sfera privata.

PNL va aplica ferm legislatia despre competitia libera si corecta si va sanctiona subminarea pietei.

PNL va crea conditii fiscale avantajoase dezvoltarii liberei initiative, businessului mic si mediu. Riscul antreprenorial asumat, parteneriatul dintre stat si contribuabil, protejat de abuzuri, vor crea clasa de mijloc, drept pilon de baza in dezvoltarea social-economica, si locuri de munca bine platite.

PNL va gestiona corect finantele si bunurile publice canalizate spre prioritatile social-economice, va exclude cheltuielile ineficiente si de lux, practicate in institutiile de stat.

PNL va sustine si ii va stimula financiar pe agentii economici (indiferent de forma juridica si de proprietate) care vor crea locuri de munca in zonele defavorizate (sate, comune, raioane).

PNL va asigura o protectie sociala echitabila categoriilor de populatie defavorizate, va asigura o pensie minima de 40% din salariul mediu, va indexa – in functie de inflatie – pensiile, indemnizatiile sociale si bursele de studii.

PNL va proteja persoanele defavorizate prin compensatii nominative, prin alte programe nationale eficiente.

PNL va asigura functionarea adecvata a institutiilor din domeniile sanatatii, educatiei, invatamintului, stiintei, culturii, artei.

PNL va intreprinde masuri stimulatorii pentru reducerea fluxului plecarilor peste hotare si pentru revenirea acasa a celor plecati. Se vor semna acorduri interstatale de protectie sociala a concetatenilor cu statele unde acestia muncesc.

PNL va elimina conditiile economice care favorizeaza existenta gruparilor oligarhice si a clanurilor criminale, prin:

– promovarea transparentei actului de guvernare la toate nivelurile;

– asigurarea independentei, inclusiv financiare, a justitiei, cu suprematia normelor din actele si conventiile internationale, la care statul este parte;

– aplicarea legislatiei privind concurenta loiala, eliminarea monopolismului si a protectionismului;

– substituirea caracterului confiscatoriu al sistemului fiscal cu unul relaxant si transparent, ce va diminua activitatile economice necontabilizate si munca la negru, sporindu-se protectia sociala a angajatilor;

– introducerea cotei unice de impozitare de 10% pentru agentii economici si reducerea impozitului pe venitul persoanei fizice;

– implementarea unui mecanism de impozitare a imobilelor in functie de etapa de finalizare si de folosire reala a acestora.

– diversificarea resurselor energetice si liberalizarea sistemului energetic;

– minimizarea barierelor birocratice si a autorizarilor, licentelor, instructiunilor restrictive;

– implicarea sistemului bancar in sectorul real al economiei, atragerea finantarilor ieftine si de durata;

– promovarea proiectelor social-economice cu atragerea mijloacelor banesti ale populatiei in conditii avantajoase si garantate de stat;

– crearea infrastructurii necesare (in baza initiativei private) fabricarii si exportarii produselor agroindustriale conform standardelor internationale de calitate;

– crearea unor structuri care vor oferi servicii agrotehnice calitative si accesibile agentilor economici si populatiei.

PNL va promova programe financiare (credite ieftine si de durata, pina la 25 ani) pentru constructia de spatiu locativ cetatenilor fara o locuinta proprie. Tinerii specialisti vor beneficia de credite fara dobinda pentru studii si pentru initierea unei afaceri.

PNL va apropia infrastructura si conditiile de trai ale populatiei rurale celor ale populatiei urbane. Vor fi egalate conditiile de instruire ale copiilor din sate si orase.

PNL va imbunatati centrele de plasament pentru batrini si pentru victimele violentei in familie, va majora sprijinul pentru familiile ce adopta orfani.

PNL va incuraja pastrarea identitatii etnoculturale, lingvistice a alogenilor, prin stimularea cunoasterii limbii materne, a culturii si a traditiilor, va integra grupurile etnice in societate prin cunoasterea limbii, istoriei si a culturii populatiei romanesti majoritare, va crea conditii favorabile studierii si utilizarii limbii romane in institutiile de stat si in locurile publice din R.Moldova.

PNL ii va familiariza activ pe cetateni cu avantajele integrarii europene, va demonstra starea de stagnare in dezvoltarea statului R.Moldova, din cauza aflarii in Comunitatea de State Independente.

PNL reitereaza ca R.Moldova se poate integra accelerat in UE numai prin Unirea cu Romania, prin regasirea, intr-un singur stat, european, a doua tari avind aceeasi natiune majoritara.

PNL mentioneaza ca unificarea poate fi efectuata numai prin referendum, in care majoritatea populatiei s-ar expune in favoarea Unirii, iar Romania ar accepta votul majoritar pentru Unire.

Numai astfel intreaga populatie din R.Moldova isi va dobindi securitatea deplina, garantia respectarii drepturilor si a libertatilor sale democratice, prosperitatea.

PNL iti reda Demnitatea!

Loading Facebook Comments ...

61 Comments

Add a Comment
  1. Si-Si
    din gansak ai devenit Cuc?
    I got it – in engl. – am prins firul.
    dar, totuna inca nu sunt convinsa… ok, fiindca nu vreau sa influientez si pe altii,mai bine zic ca am sa ma gandesc.

  2. libera circulatie RM-UE in viitorul apropiat nu va fi

    6. The Council reiterates the importance of people-to-people contacts and welcomes the opening
    in June 2010 of the visa dialogue examining the conditions for visa-free travel of citizens of
    the Republic of Moldova to the EU as a long-term goal. On the basis of the exploratory phase
    of the dialogue, the Council underlines the achievements made so far, the existing challenges
    and the importance of further reform efforts by the Republic of Moldova, and invites the
    Commission to prepare a draft action plan, in line with the approach set out in paragraphs
    eight and nine of the Council Conclusions on the Eastern Partnership of 25 October 2010,
    setting out all the conditions to be met by the Republic of Moldova before the possible
    establishment of a visa-free travel regime, with a view to the visa dialogue entering a fully
    operational phase as soon as appropriate. Through the Council, EU Member States will be
    fully associated in the different steps of the process, including by being consulted on the draft
    action plan and both sets of benchmarks. The effective implementation of the readmission
    agreement will remain important in this context.

    http://unimedia.md/?mod=news&id=25265

    a long-term goal.

    Consiliul pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene a anunţat în concluziile sale privind Moldova că liberalizarea regimului de vize pentru ţara noastră este “un obiectiv pe termen lung“, astfel dând peste cap promisiunile Premierului Vladimir Filat şi a miniştrilor săi că această perspectivă este foarte aproape pentru statul nostru.

    “Consiliul reiterează importanţa contactelor interumane şi salută deschiderea în iunie 2010 a Dialogului în domeniul vizelor care examinează condiţiile de călătorie fără viză a cetăţenilor Republicii Moldova în UE, ca un obiectiv pe termen lung“, se spune în textul concluziilor Consiliului pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene, care a fost dat publicităţii.

    În acelaşi timp, reprezentanţi din conducerea actualei guvernări, inclusiv Premierul Vladimir Filat, au menţionat în repetate rânduri că regimul liberalizat de vize se poate deschide “foarte, foarte curând“.

    @bogdan

    Rusia va avea libera circulatie cu UE peste 10-15 ani.

    Саркози назвал срок отмены виз между Россией и ЕС
    Президент Франции Николя Саркози считает, что через 10–15 лет между Евросоюзом и Россией будет общее экономическое пространство, общая концепция безопасности и безвизовый режим.
    «Моя личная точка зрения – то, что через 10–15 лет видение будущего будет таким: общее экономическое пространство между Евросоюзом и Россией со свободой установок, с отменой визового режима и с общей концепцией безопасности», – сказал Саркози.
    Об этом французский лидер заявил на совместной пресс-конференции после переговоров с президентом России Дмитрием Медведевым и канцлером Германии Ангелой Меркель, передает «Интерфакс».
    http://vz.ru/news/2010/10/19/440869.html

  3. @browser

    nu cauta nod in papura, daca esti maldavan-statalist atunci asa si spune si nu te ascunde in dosul degetului.

  4. Un călărăşean a învins moartea, de dragul copiilor săi.

    La 27 Octombrie 2010.

    A trecut Odra, înţepenit de frig, în Germania a fost hrănit cu untură, în Belgia a nimerit într-un accident, la Paris a crezut că moare de foame, iar la Lisabona a vrut să mănânce un copac.

    Ajunsese deja la mijlocul râului Odra, când şi-a dat seama că e gata. Apa rece îi ajungea până la brâu, frigul nebun îi înţepenea picioarele, iar braţul cu care îşi făcea drum printre sloiurile de gheaţă îi era bocnă. În cealaltă mână, ridicată deasupra capului, ţinea strâns sacoşa cu haine de schimb şi pastă de dinţi. S-au oprit şi cei doi din faţa sa. Erau vineţi la faţă, tremurau ca varga. „Eu nu mai pot”, a zis primul. Al doilea a fost de aceeaşi părere. Singur în faţa apelor, la 30 de metri de Germania, Constantin şi-a amintit de cei doi copii ai săi – Odra parcă reflecta feţele lor. Doar pentru ei a decis să se sacrifice şi, dacă renunţă acum, nu va avea cu ce să le plătească studiile… Cale de întoarcere nu mai exista – ori moare în râu, ori ajunge în Germania. „Băieţi, înainte! Trebuie să învingem!”. Strigătul i-a ieşit din gură fără să-şi dea seama – poate că l-a rostit el, poate că fiorii de gheaţă din el. A închis ochii şi a păşit înainte. L-au urmat şi ceilalţi.

    Poate că ar fi cedat în acea noapte Constantin Carp din s. Vălcineţ, Călăraşi, de n-ar fi trecut până atunci prin atâtea încercări eşuate de a părăsi Moldova. După ce fusese 13 ani profesor la Şcoala de meserii nr. 1 din Chişinău, a făcut lemnărie, construcţii, dar veniturile nu-i ajungeau nicicum să-şi întreţină familia. Astfel, în 2001, când prin Călăraşi începuse să bântuie un om care făcea vize de Polonia, contra a 1850 dolari, şi trimitea oamenii în Europa, Constantin a apelat nestingherit la acesta. „Copiii creşteau şi problemele sporeau. De dragul lor am plecat”, îşi argumentează astăzi decizia.

    „Dă-o naibii de viaţă…”

    Împreună cu alţi trei moldoveni, au fost duşi mai întâi în Ucraina, de unde trebuiau să ajungă în Polonia. Primele două încercări au fost zadarnice – grănicerii polonezi i-au întors înapoi. După o săptămână de priveghi în statul vecin, au reuşit să treacă hotarul a treia oară. În Polonia, au fost cazaţi într-un apartament, unde mai erau patru moldoveni. În primele zile, au fost anunţaţi să se pregătească să treacă Odra (râul ce desparte Polonia de Germania) înot. Li s-a spus să nu-şi facă griji, fiindcă apa nu-i rece şi e până la genunchi. Au stat în aşteptare o lună, punându-şi deoparte câte două pungi mari pentru gunoi, pe care intenţionau să şi le pună în picioare când vor intra în râu… „Moşul meu îmi povestea de mult cum, pe timpul războiului, trecea Odra pe un ger incredibil. Nici prin gând nu-mi trecea că-i voi repeta experienţa în vreme de pace… Era 23 decembrie 2001 şi gerul cobora sub minus 16 grade. Ne-am ascuns într-o cocioabă părăsită de pe mal, aşteptând încordaţi semnalul însoţitorului, care ne-a adus aici. N-am mai reuşit „să ne încălţăm în sacoşe”… La despărţire, însoţitorul ne-a spus că, de nu vom rezista şi ne vom întoarce, banii pe care i-am plătit lor nu ne vor fi restituiţi. Dar cum să trecem, mama dracului, dacă apa era îngheţată, iar gheaţa a plesnit sub noi? Se spărgea înaintea noastră la fiece pas, iar noi o dădeam cu mâna într-o parte, ca să ne croim drum. Iar apa ne creştea până la brâu. Nu înţelegeam nimic, nu mai gândeam, pur şi simplu mergeam şi îngheţam. Pe la mijlocul râului, frigul nebun ne-a muşcat de picioare – nici încolo, nici încoace. Băieţii au vrut să se întoarcă, şi eu tot. Dar atunci parcă am văzut pe gheaţă feţele copiilor mei… Mi-am luat inima în dinţi şi am zis să mergem. Ajuns la mal, nu mai aveam putere să ies. M-a împins din urmă consăteanul meu, Fedea, şi pe urmă eu l-am ajutat să iasă… Pantalonii ne îngheţaseră şi se împietriseră pe noi, făcând ţurţuri. Ne-am schimbat şi, după cum fusesem instruiţi, am ajuns la o biserică. De aici ne-a preluat o poloneză, mamă a trei perechi de gemeni. Am cerut nişte rachiu, ca să ne încălzim, dar ea ne-a adus ceai. A doua zi, lihniţi de foame, am rugat-o să ne dea măcar o bucată de slănină, dar ea ne-a adus untură. Dă-o naibii de viaţă…”, îşi aminteşte Constantin.

    „Acum, Fedea, chiar că am dat de dracul”

    Şi la poloneză au stat o lună, până când ea le-a spus că e timpul să plece. I-a urcat pe toţi în maşina sa. De vor fi opriţi de poliţie, le-a explicat, să se descurce singuri, fiindcă ea se va face că nu-i cunoaşte. După Germania, îi aştepta Belgia plină de zăpadă. „Am văzut de departe, pe şosea, în faţa maşinii, un bloc uriaş. Parcă era din beton. „Am dat de naiba!”, i-am spus lui Fedea. Dar femeia conducea maşina liniştită până când, brusc, ne-am tamponat… Era o stană de gheaţă, prăvălită în drum. Maşina s-a boţit, numărul de înmatriculare i-a zburat într-o parte. Când am ieşit să-l caut, a apărut poliţia rutieră. „Acum, Fedea, chiar că am dar de dracul”. Totuşi, au scăpat şi de aceasta, după ce poloneza i-a luat în răspăr pe poliţişti că n-au avut grijă de drum, iar aceştia şi-au cerut scuze, depărtându-se.

    Au ajuns apoi la Paris, unde Constantin a văzut pentru prima dată Turnul Eiffel, de care îşi aminteşte cu plăcere şi astăzi: „Turnul era luminat în noapte de o mulţime infinită de becuri. Era tare frumos!”. Femeia i-a lăsat în gară, iar trenul spre Lisabona, unde îşi doreau să ajungă, tocmai plecase. Următorul se pornea peste 24 de ore… Au stat o noapte şi o zi în gară, flămânzi şi îngrijoraţi, iar când au ajuns în Portugalia şi au văzut pomi plini cu mandarine, Constantin a exclamat: „Fedea, hai să mâncăm un copac!”…

    http://www.timpul.md/articol/un-calarasean-a-invins-moartea-de-dragul-copiilor-sai-17040.html

  5. Platforma unei secte, mama-mare Pavlicenco hraneşte tinerii cu lapte din promisiuni utopiste.

  6. @Opinie.

    Cum și am zis. Sa vedem cine zicea povesti.
    Un pic răbdare. A rămas o luna.

    Din păcate, Unirea și trecerea PNL în parlament sunt visuri deșarte la moment. Casca ochii și privește în jur, nu doar pe blogul lui Pavlicenco.

    Încearcă sa crești un pic. 😉

  7. cireşar spune:
    27 October 2010, la 12:12
    ciresar, „patriotii” din Moldova in mare parte detin cetatenia Rusiei, bulgariei, Romaniei si ale altor tari…….

    De ce crezi ca s-au zbuciumat sa le obtina, patrioti ai Moldovei fiind ?

  8. La Parlamentul European a fost discutata o Enciclica a Papei Benedict al XVI-lea – Caritas in veritate – Iubirea in Adevar
    cititi un mic comentariu de la aceasta dezbatere…

    PERSPECTIVA POLITICII, ECONOMIEI SI TEOLOGIEI…

    RV 15 sep 2010. O enciclică a Papei, dezbătută la Parlamentul European. S-a întâmplat marţi, la Strasbourg, în cadrul conferinţei organizată de Grupul Partidului Popular European, pe tema „Caritas in Veritate, din perspectiva politicii, economiei şi teologiei”.

    Redacţia centrală l-a contactat pe Mario Mauro, şeful grupului PDL la Strasbourg, întrebându-l cu privire la concluziile conferinţei:
    • „Mai întâi, a reieşit că enciclica „Caritas in Veritate” este o enciclică politică.
    Mă explic: încă de la începutul enciclicei ni se spune că iubirea în adevăr – caritas in veritate – este un formidabil instrument de promovare a persoanei umane. Dacă ţinem cont de ce spunea în „Populorum Progressio” papa Paul al VI-lea, şi anume, că politica este cea mai înaltă formă de caritate, am putea citi această enciclică din acestă optică specială.

    Politica în adevăr este un instrument formidabil de promovare a persoanei umane. Şi spun aceasta pentru că nu există pagină a enciclicei care, într-un anume fel, să nu fie o evaluare a modului în care facem politică, să nu fie o invitaţie de a face politică în aşa fel încât să devină instrumentul cel mai adecvat de realizare a binelui comun”.

    Caritatea creştină nu este doar o atitudine sentimentală ci o sursă de umanizare a relaţiilor sociale.

    • „Nu este doar adevărat, ci dramatic de adevărat. Dau câteva exemple, pentru că e bine să intrăm în concret. E adevărat ca am făcut o reflecţie antropologică şi filosofică, dar am avut şi una de natură economică şi socială.

    Pentru a fi concreţi, se merită să amintim că unul din marile pericole care ameninţă omul contemporan, atât pe plan antropologic, cât şi social şi economic, vine din partea relativismului.

    Este ceva care stă pe acelaşi plan cu fundamentalismele ideologice, acele forme de ideologie care în secolul trecut au căpătat forme monstruase în numele poporului, ca de exemplu comunismul, fascismul şi nazismul, şi care, spre sfârşitul secolului au luat haina tensiunilor religioase, cum este fundamentalismul islamic care îl ia pe Dumnezeu ca pretext pentru un proiect de putere, dar şi tehno-ştiinţa, în care omul este cel care se face pe sine Dumnezeu pentru a impune realităţii legile proprii.

    Revenind la relativism, aş preciza că atitudinea raţională de a relativiza o realitate nu este un pericol în sine, dar devine un pericol atunci când se transformă în ideologie. Numerele relativismului sunt impresionante: un avort la fiecare 27 de secunde în societatea noastră europeană, 10 milioane de divorţuri care gravează asupra a 15 milioane de copii şi o populaţie atât de îmbătrânită încât o singură ţară ca Turcia sau Egipt are mai multe de jumătate din tinerii întregii Uniuni Europene.

    Acestea sunt numerele relativismului, ale unei concepţii despre viaţă în care s-a pierdut speranţa de a construi. Nu mai există nimic pentru care se merită să trăieşti, nu mai există un adevăr pentru care se merită să te implici şi aceasta are drept consecinţă faptul că unei generaţii îi lipseşte motivaţiile de a mai întemeia o căsnicie, de a se mai căsători, de a mai avea copii.

    Societatea devine din ce în ce mai rigidă şi este în declin. Aceasta cred că este perspectiva cea mai importantă care simţim că provine din paginile enciclicei”.

    Ce înseamnă să prezinţi o enciclică a papei în emiciclul Parlamentului European de la Strasbourg? Răspunde europarlamentarul italian Mario Mauro:

    • „Înseamnă să adresezi o provocare la adresa unei mentalităţi învechite, în care s-a făcut modă şi mentalitate dominantă o concepţie despre putere care îşi închipui că poate face abstracţie de om. Cred că această iniţiativă ne-a oferit mai mult curaj.

    Ne-am dat seama că lucrurile despre care vorbeşte Papa sunt lucrurile de care nu doar lumea contemporană are nevoie dar de care au nevoie chiar şi instituţiile noastre, pentru că, să nu uităm, acestea au luat fiinţă printr-un pact care vrea să garanteze pacea şi dezvoltarea.

    Prin urmare, cel care are această origine nu poate să nu recunoască în cuvintele Papei o propunere onestă şi imperioasă în vederea unui parcurs benefic pentru întreaga omenire!”.

  9. Si comunistii recunosc unele lucruri.

    Ghimpu si Lupu, usor depasiti de Pavlicenco

    In fiecare campanie electorala doctrina unionismului agresiv este scoasa de la naftalina si scuturata pentru intrebuintare politica. In fiecare campanie electorala se gaseste numaidecit o diva politica gata sa poarte cu fudulie aceasta blana mincata de moliile ideologice si roasa pina la refuz de istorie. Dar… Ceea ce putea spune odata deschis si tare Rosca fiind in opozitie, nu putea spune atunci cind era la putere. Tot asa, ceea ce este pitit pina la o vreme in sufletul liberalilor de pe lista lui Ghimpu si Lupu, sta mereu pe virful limbii liberal-nationalistei Pavlicenco. Protejata de o stranie hotarire judecatoreasca care permite practicarea fara primejdie a extremismului etnic si propagarea ideilor de lichidare a statalitatii moldovenesti, Vatalia Pavlicenco, liderul Partidului National-Liberal, chiar ca nu mai are frina morala (doamna-i fara tormoz) si da in bietii moldoveni cu bita demagogiei politice.

    Chiar deviza partidului Vitaliei Pavlicenco in actuala electorala este „PNL propune Unirea cu Romania!” Pentru a indeparta cumva mirosul de naftalina doctrinara, liberal-nationalista Pavlicenco o da cu parfum european. Dar atunci cind te dai cu odecolon fara sa te speli, de pe subsuori sperii veciinii de autobuz si mai dihai! Astfel, V.P. sustine, asa cum sustin in discutii mai particulare si liberalii lui Ghimpu si Lupu, ca integrarea Moldovei in UE poate fi realizata doar prin unirea cu tara vecina. Luni, la dezbaterile televizate „na saru”, Pavlicenco a mai incercat o data sa-si fortifice pozitia. Ea propune Guvernului de pe Dimbovita sa dea cetatenie romana in mod automat tuturor locuitorilor din Republica Moldova, inclusiv celor din raioanele de Est si sa rezolve ad-hoc problema unirii, inclusiv problema integrarii europene.
    PNL-ul doamnei Pavlicenco propune, prin urmare, nici mai mult, nici mai putin sa-i amagim pe europeni si sa intram in comunitatea lor prin usa din spate, pe furis, adica sa-i punem in fata faptului. Vitalia nu pare deranjata ca asemenea incursiuni nocturne nu prea se cadreaza cu tinuta si valorile europene, dar mite cu anumite intelegeri intre tarile europene, care-si au loc in documente si pe care se incumeta sa le incalce doar cei cu mentalitatea de pestera a liberal-nationalistilor. Planul Vitaliei pare cu adevarat simplu sau, cum zice ea „scurt”, dar nu neaparat genial. Ea propune sa ne strecuram la masa bogatilor fara a mai astepta sa fim poftiti, sa le aplicam un brinci functionarilor europeni, ca sa se dea mai la o parte si sa halim de pe masa cit putem duce. Intelege oare doamna Pavlicenco, care pare sa fi facut multa vreme si parca mai face parte din elita politica, ca asemenea proiecte hotomane pot fi discutate doar cu legionarii, cu anumiti politicieni romani de factura indoielnica, dar nu cu cei care construiesc o noua comunitate ce se autodefineste, nu intimplator, „istorica”?
    De parca n-ar sti nici cu spatele ca strazile Bucurestiului sint invadate de protestatari, ca Romania se afla in pragul unei revolte sociale, ca urmare a unei degradari nemaivazute a economiei sale, Pavlicenco insista asupra faptului ca pamintul nostru are viitor economic doar dupa unire si ca cetatenii Moldovei isi vor rezolva probleme sociale doar intr-o Romanie Mare. Ceea ce se incapatineaza sa nu inteleaga liberalii si nationalistii este faptul ca Europa nu este pamintul fagaduintei, ca ea nu garanteaza prosperare celor care nu se pot autoconduce, ci pot doar deturna fonduri si capta credite pe spatele unui popor umilit.

    In pofida acestor idei aberante de aderare la UE, credem ca prietenii intru Alianta Ghimpu si Lupu mor de invidie atunci cind vad ca nu ei, ci colega lor Pavlicenco are dreptul sa sonorizeze respectivele iluzii, pe care unii colegi democrati neinitiati le numesc vulgar „behait mioritic”. Vitaliei Pavlicenco i se permite sa spuna „adevarul unionist” de pe sticla televizorului, pentru ca ea nu este la putere si nici nu va fi, iar liderii PL si PD sint la putere si spera ca, asa, cam toto „na saru”, cu lozinci false si „adevaruri” temporar imprumutate vor reveni. Desi sint de acord cu Pavlicenco, invidia pentru unionismul ei inflacarat vine, mai ales, din cauza rivalitatii pe care le-o face in fata unor experti in materie ca Cosmin Gusa, donatori generosi ca Sorin Ovidiu Vintu si in fata altor sprijinitori activi ai romanismului, gata sa-ti puna mina pe crestet pentru tradarea Moldovei.

    Mihai Ursu

  10. Pentru Moldavia,

    Trebue sa ai o inteligenta SUB-Mediocra pentru a incepe sa etalezi “” calitatile “” de viata ale comunismulu.

    In RDG toata lumea era saraca ( in afara de NOMANKLATURA ) dar “” fericita “” caci nu murea de foame. Aceasta este caracteristica comunismului in lumea intreaga. Ai cateva facilitati minimale date indivizilor, cu conditia sa ai origine sanatoasa, dar tarile respectiv KOKO-muniste sunt cele mai slab dezvoltate din lume.

    Deci alegerea este simpla ::::::: Sau alegi KOKO-munismul si ai o tara subdezvoltata ori te indrepti spre capitalism cum fac comunistii de acum pentru a se imbogati ei insasi , adica NOMANKLATURA, poporul ramanand la fel de sarac ca si inainte.

    AM uitat sa amintesc CRIMELE KOKO-munismului , o mare “” calitate “” a acestui regim. Dar MOLDAVIA poate sa le dezvolte el ( sau ea ) insusi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *