„Ne vom salva doar revenind la romanism si realizind reintregirea neamului romanesc”

Lista PNL a fost inregistrata cu nr.1 la CEC. Partidul, ca subiect electoral, figureaza primul in buletinul de vot, cu simbolul Sageata liberala. Unii colegi au propus sloganul „PNL face majoritatea. Si reda Demnitatea”. Altii – „PNL propune Unirea cu Romania!” Inca nu am decis ce si in ce consecutivitate vom promova. Salutam ca le discutati pe blog. Repostam aici varianta scurta a Programului politic al PNL, care este o platforma electorala.

Sloganul cu „PNL face majoritatea. Si reda Demnitatea” vizeaza realitatea ca de PNL, intrind in Parlament, va depinde formarea majoritatii pt votarea sefului statului, care, iata, de doua ori, nu a fost ales si, de aceea, avem iarasi alegeri anticipate. Care nu se exclud nici conform rezultatelor din 28 noiembrie. Cu PNL ar putea fi altfel. Partea a doua, legata de Demnitate, vrea sa arate ca PNL stie istoria, apara datele noastre sfinte si nu le va uita niciodata, impreuna cu suferintele poporului roman.

Sloganul „PNL propune Unirea cu Romania!”, neagreat, se pare, de toate securitatile posibile – oare si de cea romaneasca? – este unul de curaj, de demnitate, de adunare sub stindardul PNL a tuturor unionistilor din R.Moldova. Noi consideram Unirea un obiectiv realizabil. Nu azi, poate miine, dar cineva trebuie sa inceapa. Noi avem acest curaj sa incepem.

PNL, la fel ca acum, recent, un partid liberal, nu are saci de bani pentru campania electorala. Acum, „fostii saraci” nu mai solicita bani pe site. Solicitam deja noi, „noii saraci”. Am avut promisiuni de sprijin, dar nu s-a materializat. Nu e ultima dezamagire. Pentru ca nu ne vindem principiile, valorile, locurile pe lista. Noi, penelistii, avem un partid frumos, curat, cu un brand istoric si un viitor incontestabil, cu o echipa unita si rezistenta. Insa, pentru asemenea partide, nationaliste, unioniste, nu sint bani. De aceea, solicitam ajutorul celor care pot face donatii, alaturi de conducerea PNL. Vom plasa rechizitele contului bancar electoral pe site si va invitam sa va solidarizati cu mesajul si echipa noastra. Va asteptam la sediul PNL cu orice sugestii, ajutor, sprijin.

Vom spune deschis, in aceasta campanie, ca PNL nu are banii partidelor care ii face pe oameni sa se lase inselati si cumparati, din saracie, dindu-si votul pentru cei care vin apoi la putere si uita de principiile, promisiunile si valorile afisate in campania electorala si in materialele de campanie electorala.

Vom mai spune ca, in aceasta campanie, in care vom concura nu doar cu satrapii comunisti, dar si cu partide care se tem de Unirea cu Romania, alegatorii nostri – romani sau alogeni – vor trebui sa dea un vot de demnitate, sa voteze PNL, pentru a arata ca nu doar 2 -3,5 % iubesc Romania si doresc Unirea. CI CA SINTEM MULTI – CU MULT MAI MULTI DECIT DORESC SA VADA DUSMANII UNIRII, ANTIROMANII D EPE STINGA SI DE PE DREAPTA. Asta chiar daca, azi, rezultatele rusificarii si bolsevizarii, comunizarii si deznationalizarii, sint inca puternice. Stim ca sint foarte multi romani, deja cu cetatenie sau pentru care au aplicat ori vor aplica, vad Unirea ca unica sansa de a scapa de coruptie, de saracie, de asuprire imperiala si de nedreptate istorica. Ei nu-si afiseaza sentimentele, dar vor vota pentru PNL, ca partid sincer si curajos, pentru Unire, ca unic mesaj de viitor si speranta pentru romanii basarabeni. Noi va asteptam sa fiti alaturi de noi cu sufletul, votul si orice sprijin.

Sediul partidului este Calea Iesilor nr.6, etaj 4. tel.211818, 211677. Tel. meu este 069111682.

Rechizitele bancare vor fi pe site-ul partidului www.pnl.md, incepind de miine.

Vitalia  Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

110 Comments

Add a Comment
 1. Constantin TănaseI se ridică sau nu i se ridică lui Voronin?
  De parcă toate „loviturile mortale” aplicate până acum mafiei şi corupţiei nu erau suficiente, politicienii noştri au mai pus în scenă o farsă, cea cu „ridicarea imunităţii” ex-preşedintelui Voronin.

  Deşi despre averile, acumulate dubios, ale lui Voronin şi despre rolul jucat de el în evenimentele din 7 aprilie 2009 se vorbea de mult în toată Moldova, de la Naslavcea la Giurgiuleşti, Procuratura, în mod ciudat, s-a apucat să-l deposedeze de imunitate pe acesta abia pe ultima sută de metri a guvernării AIE-iste. De vreo săptămână, întreaga Moldovă, cu sufletul la gură, se întreabă: i se ridică sau nu lui Voronin?
  Prima întrebare pe care şi-o pune orice om normal e: cui convine această iniţiativă a Procuraturii Generale? Să lăsăm, deocamdată, la o parte setea de justiţie a moldoveanului. Nu această sete s-a urmărit a fi potolită de Procuratură. Dacă ar fi fost asta la mijloc, Procuratura se mişca în direcţia dată încă la începutul anului. Aşadar, a doua întrebare este: de ce Procuratura a pornit procedura respectivă în pragul campaniei electorale?

  Prima şedinţă a Comisiei juridice pentru numiri şi imunităţi s-a încheiat cu niciun rezultat. A doua şedinţă s-a terminat la fel – Comisia a decis să remită Procuraturii materialele, pentru că nu există probe suficiente pentru a da curs demersului. Cu alte cuvinte, mai lungeşte, Doamne, boala până se va coace poama. Aici apare a treia întrebare: de ce Procuratura a iniţiat o procedură pe care nu poate (sau nu vrea?) s-o ducă la un final logic?

  Punctul pe „i” l-a pus V. Voronin, care a părăsit şedinţa Comisiei şi a declarat că „totul este un spectacol, un scenariu politic înainte de alegeri”. De data aceasta nu pot să nu-i dau dreptate celui mai mincinos ex-preşedinte al RM. Numai că Voronin, ca totdeauna, dacă nu minte de îngheaţă apele, spune lucrurile pe jumătate. Da, e adevărat, totul e un spectacol, un scenariu politic înainte de alegeri, dar Voronin nu spune cui îi convine acest spectacol acum, în prag de campanie electorală – Alianţei de la guvernare sau opoziţiei comuniste? Indiscutabil, comuniştilor. Crede cineva că Voronin se teme de ridicarea imunităţii? Nu are de ce să se teamă, a spus-o chiar el: „Eu nu am de ce şi de cine să mă tem. De cine să mă tem? De Ghimpu, de Filat sau de Lupu?”. Unii îi sugerează lui Voronin că, dacă nu are de ce se teme, să renunţe de bună voie la imunitate. Vulpoi bătrân, Voronin nu va face aşa ceva, şi nu de frică, ci din cauză că, punându-se de bună voie la dispoziţia Procuraturii, lucrurile ar întra într-un con de umbră, el însă are nevoie de spectacol, deoarece, jucând în acest spectacol rolul de victimă, îşi consolidează electoratul, pornindu-l împotriva guvernării „sângeroase”.

  Adevărul e că Procuratura ar putea să se ocupe de Voronin şi fără a i se ridica acestuia imunitatea. Chiar şi cu imunitatea ridicată, dosarul lui Voronin are şansa să circule ani de zile prin birourile Procuraturii şi atunci care a fost logica acestui demers care, ierte-mi-se expresia, pute urât? S-a gândit Procuratura care va fi reacţia opiniei publice interne şi externe la acţiunea de ridicare a imunităţii unui candidat de pe lista electorală? Nu era clar că un asemenea demers va fi calificat drept o răfuială politică cu fostul şef de stat şi actualul oponent politic al Alianţei? Dacă nu s-a gândit, problema e gravă. Dacă s-a gândit, e şi mai gravă.

  Un lucru mai rămâne să precizăm: fostul preşedinte Voronin nu este suspectat de jafuri mari, la scară naţională, ci doar de abuz de putere în timpul evenimentelor din aprilie 2009…

  Nu vi se pare că Voronin e suspectat de lucruri care cu greu pot fi dovedite anume ca să nu fie acuzat de jafurile care se văd cu ochiul liber şi pot fi demonstrate foarte uşor? …Iar noi suntem puşi, ca nişte proşti, să ghicim pe un fir de romaniţă: i se ridică sau nu i se ridică lui Voronin? Oare nu cumva Procuratura e preocupată nu de imunitatea lui Voronin, ci de spectacolul în care acesta să joace rolul de victimă a actualei guvernări?

 2. PNL are cel mai frumos slogan: UNIREA este inevitabila.

  КАТЫНЬ-2. Самая худшая власть — это власть русских ставленников

  Варшавское издание Polska опубликовало интервью с бывшим министром иностранных дел Польши Анной Фотыгой (Anna Fotyga), которая в частности указала:

  — Вы считаете, что мы оказались в такой же ситуации, как в XVIII веке, как перед разделами Польши?

  — Если мы ищем аналогий, то я предпочитаю сравнивать это с Первой мировой войной, ее заключительной фазой. Я вижу пути выхода, возможности, но для этого нужно «свистать всех наверх». А самое большое беспокойство у меня вызывает состояние польского общества.

  — А если не получится?

  — Тогда будет как XVIII веке, как перед разделами.
  — Кто-то ведет с Польшей свои игры?

  — Ведь это видно невооруженным глазом. Мы как мяч, который все перебрасывают между собой, а мы делаем хаотические движения.

  — Польское правительство — это полезные идиоты?

  — Не все, но такие есть. Придя к власти, партия «Гражданская платформа» начала с изменения принятых нами решений. Просто так, без глубокого анализа. Сейчас я слежу за присутствием Польши в различных международных структурах, и вижу, что наши лидеры стали избегать этих встреч. Их просто не воспринимают всерьез. Они уже не нужны, они свое сделали.

  – В Польше действует русская пятая колонна?

  — Не только русская.

  — Еще и немецкая?

  — И много других. В каждом государстве действуют разведки, но не в каждом они настолько сильны. Россия, бесспорно, усиливает свою позицию и влияние.

  — Нынешнее правительство поддается этому влиянию?

  — Да.

  — Почему?

  — Потому что это гарантия хорошего имиджа. Это делается для аплодисментов, для PR, для удержания власти. Власть — это наркотик. Они сделают все, чтобы понравиться.

  — Это Путин вел с Туском игру, целью которой было убрать Леха Качиньского из политики, или Туск с Путиным?

  — Они оба вели игру. Но думаю, главным в этом дуэте был Путин.

  — Слово «игра» подразумевает целенаправленные действия.

  — Да.

  — Раз вы полагаете, что Туск вел игру против президента Польши, можно ли говорить об измене?

  — Это ситуация близкая к измене. Несомненно, действия противоречили конституции. В ней записано, что в вопросах внешней политики польские органы власти — президент, премьер, министр иностранных дел — должны действовать внутри страны, согласовывать общие позиции, и лишь потом вести игры за ее пределами. Дональд Туск это нарушил.

  — То есть, Дональд Туск изменил польским интересам?

  — Я так считаю.

  — Лех Качиньский был более неудобным политиком для Путина или для Туска?

  — Для Путина.

  — По вашему мнению, польский премьер был готов на все, чтобы убрать из политики Леха Качиньского?

  — Это был очень сложный процесс. Туск и его окружение создали такую атмосферу ненависти, что со временем каждое очередное решение было принимать все легче. Уже не знаешь, когда вступаешь на зыбкую почву, когда теряешь человечность.

  — Что вы имеете в виду?

  — Хотя бы разделение поездки в Катынь на две делегации. Я всегда была спокойна, когда президент летел с Туском. А в тот раз я беспокоилась. Я даже пыталась несколько раз вмешаться: я звонила главе президентского кабинета Лопиньскому (Maciej Łopiński). У меня было впечатление, что идет игра в какой-то отвратительный пинг-понг.

  — Если бы не эти действия, трагедии бы не произошло?

  — Возможно. Как говорил глава «Права и Справедливости» (Ярослав Качиньский), такие действия внутри страны придавали смелости противникам за ее пределами.

  — Какие действия?

  – Демонстративная, публичная дискредитация президента. Если уменьшается престиж, то уменьшается и охрана. Я много раз видела, как ведет себя охрана президента США или Германии. Если какого-то политика у себя в стране воспринимают как «второй сорт», то потом так и выглядит безопасность. Вроде президент есть, но ведь это не такой же президент, как Квасьневский.

  – Смоленская катастрофа могла быть покушением?

  — Да, это могло быть покушением. Этого нельзя исключить. В любой другой стране — это была бы первая версия, которая бы рассматривалась и которую бы не отодвинули на второй план до ее исключения.

  – Польское правительство продало смоленское следствие?

  — Да.

  – Вошли ли мы уже в русскую сферу влияния?

  — Да. Смерть президента это, несомненно, ускорила.

  — Мы видели, что объятия Туска и Путина — это был человечный жест. Вы видели что-то большее?

  — Нужно отдавать себе отчет, что он способен отлично управлять своими эмоциями и языком тела.

  — Путин разыграл Туска, как ребенка?

  — Да.

  — И премьер Туск все еще остается в объятиях Путина?

  — Туск остается в этих объятиях, и я не знаю, выберется ли он их них. Это будет за ним тянуться. Как премьер он себя не оправдал. Он слишком поверил в себя, решил, что он сам создает собственные нормы.

  — Мы теряем суверенитет?

  — Да, безусловно.

  — Мы стали русско-немецким кондоминиумом?

  — Кондоминиум — это очень верное слово. Это была такая жесткая формулировка, которая должна была показать, какие угрозы, влияния начинают сейчас получать в Польше силу. Это реальная угроза.

  — Вы замечаете в Польше больше немецкое или русское влияние?

  — Русское.

  — Связано ли это влияние с деятельностью русских спецслужб?

  — Разумеется. Я недавно читала аналитический материал одного из глав литовской разведки о степени инфильтрации русских спецслужб в Литве. У нас эта тема — табу. Такие вопросы не поднимаются, не анализируются. Говорится, что это сказки для ненормальных.

  — А как на самом деле?

  — Это реальный мир. Так происходит на всем свете, значит, и у нас тоже. Не нужно обладать особой фантазией, чтобы представить, что большая соседняя страна, Россия, которая возрождает свою неоимперскую политику, просто использует свой огромный аппарат спецслужб для операций на территории Польши.

  Россия планирует экономическую экспансию в ключевых секторах, так уже в наши времена бывало, нужно это сознавать и этому противодействовать. В истории Польши, пожалуй, не было такого периода, чтобы мы до такой же степени были лишены инстинкта самосохранения. Эта власть — самая худшая.

 3. Pt Browswr.

  În 1990 la 6 mai 1.200 mln de români s-au îmbrăţişat pe podul de flori.

  În timpul, cînd încă nu era dizolvat URSS şi cînd maşinaria CGB-istă era în plină forţă.

  Dar noi nu ne gîndeam ce va fi cu noi, ce va fi cu alţii, ce ne aşteaptă mîne.

  După 46 de ani de regim comunist poporul român s-a reunit măcar pe o singură zi.

  Aceiaşi situaţie la 16 iunie 1991, cînd am mers liber peste Prut, personal ajungînd pînă la Iaşi, nu ne-am gîndit la altceva, decît la adevărul istoric , la sîngele de neam şi la libertate.

  Şi eram fericiţi.

  Nici prin cap nu aveam atunci, că peste 20 de ani de la declaraţia de independenţă, vom ajunge în situaţia cînd poţi fi atacat în judecatî pentru spotul unionist, poţi fi fi împroşcat cu noroi pentru ideile unioniste, în schimb a pleca la Moscova la demonstraţie pe piaţa roşie, a comemora ziua ocupaţiei Basarabiei se considera demnitate naţională.

  Cît aşi da acum pentru acele 2 zile cînd am fost liberi , uniţi, şi fericiţi.

 4. Ăsta e sloganul meu:

  UNIRE !!!!!! LIBERTATE !!!!!!! FERICIRE!!!!!!!

 5. AL meu este urmatorul ,

  UNIREA este lupta pentru LIBERTATE, lupta pentru ELIBERAREA NATIONALA de sub JUGUL STRAIN.

  PNL-ul este partidul care lupta pentru ELIBERAREA NATIONALA a MOLDOVEI de sub jugul strain.

 6. Cred ca cel mai bun slogan este PNL propune Unirea cu Romania!

 7. Tatăl meu , domnul să-l ierte, avea alt slogan.

  Era un om vesel avînd obiceiul să mai cînte pe drum venind de la muncă, mai ales după un păhărel de vin.

  Cînd eram mic, prin anii 70, într-o seară nu a venit acasă.

  A doua zi cînd a ajuns acasă am aflat că a dormit la miliţie ( poliţie), pntru că a strigat în glas sloganul preferat:

  ” ROMÂNIA ŢARĂ MICĂ DE RUSIA N-ARE FRICĂ”.

  Apropo zilele acestea la ” Asfalt de Moldova ” Jurnal TV a fost difuzat un film despre izvorul lui Eminescu de la Recea Rîşcani, în care moderatoarea nu a putut identifica meşterul, care a înfăptuit acea lucrare cu inscripţia în GRAFIA LATINĂ pe timpul sovietic.

  ” CE ŞOPTEŞTI ATÎT DE TAINIC, TU IZVOR DE CÎNTURI DULCI” Eminescu.

  Aşi dori să.i comunic regizorului filmului, că acestă lucrare a fost instalată în anul 1977 de meşterul Morteanu de la Făleşti cu feciorii.

  Adică tatăl meu, meşter popular, fîntînar, care pe timpul sovietic nu uita că este român.

  Apropo pe faţada din faţă pînă nu demult era sculptată o mozaică : fiul cu mama la izvor, care eu la vîrsta de 17 ani personal am sculptat-o.

  Nu ştiu de ce au renovat-o cu o inscripţie simplă.

  Probabil, că puţin nu am terminat lucrarea, deoarece s-a terminat vacanţa şi nu am dovedit să termin mozaica, plecînd la şcoală.

  Pentru informaţie Eminescu a fost sculptat la Cernăuţi.

 8. La acestă temă am şi un banc.

  Prin anul 1995 mă întorceam de la Edineţ şi m-am oprit la acel izvor pentru a.mi potoli setea şi desigur pentru amintiri din copilătie.

  Eram cu doi prieteni.

  Încercînd să iau apă s-a petrecut o minune, izvorul s-a oprit şi nu mai curgea.

  Prietenii glumeau:” Aşa-ţi trebue, nici izvorul nu-ţi dă apă, fiindcă nu ai încălţat băiatul”, adică fiindcă nu am terminat lucrarea.

 9. Acum este o inscripţie ” BINE AŢI VENIT”

 10. Mai bine mă invitau să finiseşi lucrarea.

 11. Şi mai avea tatăl meu un slogan:

  ” UNDE.I UNU NU-I PUTERE , UNDE-S DOI PUTEREA CREŞTE, ŞI DUŞMANUL NU SPOREŞTE”

  şi mai avea şi un cîntec. OLTU

  ” UNDE-O FI, UNDE-O FI OLTU MAI MARE,
  Î-L TREC EU, Î-L TREC EU, Î-L TREC EU CĂ-S VOINICEL
  ………………………..

  atît ţin minte, că eram mic, şi nu înţelegeam, că tatăl meu a fost român, şi nici pe timpul sovietic nu uita acest fapt, chiar dacă mai nimerea şi pe la miliţie.

 12. Cer scuze , că folosesc acest blog poate nu la temă, dar am privit zilele acestea acest film „izvorul lui eminescu”

  şi ma atins un sentiment de mîndrie, că a rămas ceva după tatăl meu.

  Şi nu are importanţă, că pe această lucrare este instalată o placă cu inscripţia:

  acest monument se află sub patronatul ministerului de cultură, de parcă ministrul de cultură are ceva comun cu acest monument. şi nimic nu este scris, că scultura lui Eminescu a fost sculptată la Cernăuţi la comanda preşedintelui de atunci de colhoz, sau sovhoz, nu mai ţin minte, şi instalat de meşterul Morteanu

  Important este , că şi pe timpul sovietic erau patrioţi adevăraţi ai neamului, care nu s-au temut să instaleze monumentul lui Eminescu şi să scrie în grafia latină.

  Paremi-se acest monument a lui Eminescu este primul în RM.

 13. UNIREA CU ROMANIA este actul DECISIF de ELIBERARZE NATIONALA de sub jugul COTROPITORILOR.

  Istoria va fi recunoscatoare PNL-ului si DOAMNEI VITALIA pentru aceasta LUPTA dusa cu curaj pentru REUNIREA ROMANILOR.

 14. Alta rusoaica deghizata in proromana in slujba KGB-ului…. Trebuie ca oameni infiltrati sa preia miscarea de eliberare nationala, un exemplu e autoarea blogului de fata. Ori e foarte naiva(ceea ce nu cred la varsta ei), ori ,doamna Pavlicenco( ce nume slav nonlatin-de ce nu vi-l schimbati daca va dati mare patrioata?) , o faceti cu buna stiinta sa dati apa la moara comunistilor prin lozinci patriotarde , si primiti ordine de la Moscova. Sa nu veniti in Romania doamna, ca nu va primim. Kaghebistii nu au voie aici. Mi-am dat seama ce hram purtati de la referendum. Comunistii agitau aberatia ca votul la referendum inseamna unirea cu Romania, iar dumneavoastra ati facut exact atunci scandalul cu spotul electoral, tocmai pentru a face demersul comunistilor mai credibil. Nu incerca sa te justifici, ca nu tine, doamna cu nume 100% rusesc!

 15. Pt alex-r

  Vorbiti mai rau ca o bunica ce bate prost toba. Insa puterea mea e in faptul ca sint toleranta. Sa va vada toti prostia.

 16. APROPO ,de “” limba “””,

  Am fost in excursie intr’o insula engleza cu un grup de 50-60 francezi. Excursie organizata de francezi.

  Ajungem pe insula, bairam, tra-la-la, mancare, bautura, pescari, ruine,in fine tot ce trebuia .

  O problema idioata ::::::: nimeni nu stia o boaba frantuzeasca. Iar frantujii si eu, nu stiam o boaba de engleza. Era un calvar sa ceri un pahar cu apa, sa ceri un taxi, sa ceri o prajiutura sau numai o bucata de paine.

  DOUA saptamani au trecut iar in ultima zi, la ultima masa am constatat ca tot personalul si toti sefii si administratorii cu care am fost in contact, vorbeau , ABSOLUT TOTI, o frantuzeasca mai perfecta ca francezilor.

  Francezii au considerat aceasta atitudine cam insultanta dar englezu a demonstrat atasamentul lor ABSOLUT la limba lor materna.

 17. Doamna Pavlicenco
  Sa fim sinceri si sa recunoastem adevarul asa cum el este. Voi cunoasteti un pic tara în care locuiti? sau îndepliniti visul bucurestiului (care nu este decît sa extinda frontierele româniei) Ideea pe care o promovati nu este decît visul vostru, si nici întrun caz visul majoritatea cetatenilor, sau mai bine de spus al „moldovenilor”, stiu ca va umpleti de ciuda cînd auziti cuvîntul „moldovean” dar acesta este adevarul. Marea majoritate ai cetatenilor din Moldodva se considera moldoveni, si nici ghimpu, nici filat si mai voi nu o sa schimbati acest fapt. referendumul nu sa validat doar din cauza ca comunistii au transformat referendumul în unul de unire cu românia. Partidul vostru nici nu exista. visul vostru este „IREALIZABIL”.

 18. Pt XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

  Ce sa vorbesc eu cu icsii indoctrinati?

 19. Pentru alex,

  Fricosii, rusificatii, putina lasitate, multa indecizie, cei care nu stiu inca de unde vin,vorbesc cum spuneti.

  Pacat ca DOAMNA VITALIA trebue sa piarda timpul raspunzand la astfel de rationamente. Poate aceste rationamente sunt cu buna intentie dar prost puse.

  Nu cautati sa puneti totdeauna intr’o pozitie de INFERIORITATE PNL-ul
  acuzandu-l de a da apa la moara COCO-munistilor. Trebue sa intelegeti ca nimeni nu da apa la moara la nimeni.

  ALIANTA deasemeni nu trebue sa scoata o vorba despre democratie, despre ajutorul Romaniei dat moldovei, etc pentruca toate acestea DAU APA LA MOARA COMUNISMULUI. TOATA opozitia fata de comunism nu trebue sa scoata o vorba caci da apa la moara EXTREMISMULUI de STANGA :::: COCO-munismul.

  Cei care proclama acest slogan sunt COCO-munisti.

  Cei care il proclama sunt COCO-munisti.

 20. Pentru alex,

  Fricosii, rusificatii, putina lasitate, multa indecizie, cei care nu stiu inca de unde vin,vorbesc cum spuneti.

  Pacat ca DOAMNA VITALIA trebue sa piarda timpul raspunzand la astfel de rationamente. Poate aceste rationamente sunt cu buna intentie dar prost puse.

  Nu cautati sa puneti totdeauna intr’o pozitie de INFERIORITATE PNL-ul
  acuzandu-l de a da apa la moara COCO-munistilor. Trebue sa intelegeti ca nimeni nu da apa la moara la nimeni.

  ALIANTA deasemeni nu trebue sa scoata o vorba despre democratie, despre ajutorul Romaniei dat moldovei, etc pentruca toate acestea DAU APA LA MOARA COMUNISMULUI. TOATA opozitia fata de comunism nu trebue sa scoata o vorba caci da apa la moara EXTREMISMULUI de STANGA :::: COCO-munismul.

  Cei care proclama acest slogan sunt COCO-munisti.

 21. „Doamna Pavlicenco” asa zisa unire este ireala. Dupa cîte vad voi nu cunoasteti nimic despre tara în care locuiti. ideile voatre nu sunt deloc ideile a majoritatea moldovenilor. deci, înca o data, drum bun spre românia fara întoarcere si va rog frumos sa nu va uitati restul gunoiului unionist.

 22. Bravo, D-na V.Pavlicenco, inca putina rabdare si X…
  va avea atac de cord. Pacat, prostul si sarmanul de el caci chiar asi vrea sa vada si el UNIREA!

 23. Proiect. Două indicii: avantaje economice şi statut autonom pentru Transnistria

  Ce târg propune UE Rusiei pentru reunificarea Moldovei

  UE a propus Rusiei să renunţe în viitorul apropiat la susţinerea acordată regimului separatist din Transnistria, fiind gata să garanteze aderarea la blocul european a unei Moldove reunificate. În schimb, UE a cerut discutarea noii arhitecturi de securitate în Europa propuse de Moscova, informează Nezavisimaia Gazeta. Propunerea europeană, iniţiată de Germania, vizează transformarea UE şi SUA – care în prezent au statut de observatori – în mediatori activi în cadrul negocierilor de pace. Reprezentantul permanent al UE în Republica Moldova, Kalman Mizsei, a declarat recent că Rusia ar trebui să-şi încheie operaţiunea de menţinere a păcii în Transnistria, iar formatul de negocieri existent în care Rusia şi Ucraina sunt mediatori să fie modificat pentru ca UE şi SUA să obţină acelaşi statut.

  Potrivit Nezavisimaia Gazeta, care îl citează pe Alexander Rahr, director al influentului Centru de reflecţie german Berthold, specializat în relaţii internaţionale, subiectul închiderii conflictului îngheţat din Republica Moldova urmează să fie discutat la summitul ruso-germano-francez, ce va avea loc săptămâna viitoare la Deauville.
  Conform viziunii UE, Transnistria ar urma să obţină o serie de avantaje economice şi un statut de autonomie în cadrul Moldovei dar şi perspectiva integrării europene alături de Chişinău. Citat de aceeaşi Nezavisimaia Gazeta, directorul Institutului Europei de la Chişinău, Viorel Cibotaru, subliniază însă că schimbarea formatului de negocieri şi transformarea misiunii de pace ruseşti din Transnistria într-o forţă civilă nu poate avea loc decât cu acordul Rusiei. Chestionat cu privire la reacţia Ucrainei în cazul concretizării unui astfel de scenariu, Serghei Tolstov, directorul Institutului de analiză politică şi cercetări internaţionale de la Kiev, a apreciat că Ucraina va acţiona ţinând cont de relaţia cu Rusia, dar şi de dorinţa de a nu afecta cooperarea cu UE.

 24. pentru. Mihai Morteanu
  13 October 2010, la 20:08

  Am privit pe jurnaltv emisiunea de care spuneți. Jos pălăria!!!, pentru tatăl dumneavoastră și întreaga viță. Am văzut asa oameni doar când eram mic la bunei în partea Cernautului si credeam cu nu mai sunt.
  Chiar dacă sunt sceptic în mijlocul (PNL) pe care ați ales pentru atingerea scopului. va doresc doar succese!

  Pentru Dna Pavlicenco,
  Va sugerez sa apelați și la serviciile operatorilor mobili pentru strângerea fondurilor (chestia aia cu SMS 8 lei)

 25. Dar ROMANIA ???????????

  EU ca roman si ROMAN MOLDOVEAN pot sa-mi pun intrebarea :::::::: dece ROMANIA nu face un cadou de 10 miliooane de euros PNL-ului si 10 milioane PL-ului in vederea scrutinului apropiat ???????????

  Acesta ar fi un INVETISSEMENT foarte util cauzei comune :::::: UNIREA cu ROMANIA = LUPTA de ELIBERARE NATIONALA a BASARABIEI de sub jugul COCO-munist si de sub jugul cotropitorilor.

  COCO-munistii sunt pompati cu ruble de rusia .

 26. Dna Pavlicenco, eu va sustin toate 100%. Dar cum eu sa impart votul meu la alegeri – pentru PL sau pentru PNL? Poate gasiti un mijloc de aur ca sa fiti impreuna !!!

 27. Pt. Mihai Morteanu,

  Ceea ce spui despre izvorul eminescian e cel mai frumos lucru pe care l-am auzit despre marele poet in ultimul timp!! Daca e adevarat, merita ca tu insusti sa te ingrijesti de perpetuatea si ingrijirea locului!! Poate deveni in timp loc de pelerinaj cultural national., pentru toti romanii Felicitari! Sa nu uiti ce ti-am spus sa faci!! Este facut din suflet si merita toata atentia. Iti voi tine minte numele . Poate ajuta dumenezeu sa ne si intalnim!!

 28. Pt Browswr.

  Vă mulţumesc.

  Iar scopul pe care ni-l dorim cu toţii , şi pentru care luptăm este unul:

  Să se deschidă peste Prut al treilea POD DE FLORI şi să nu se mai închidă nici odată.

 29. TOVARICI DODONOF,

  AM o senzatie STRANIE cand vad filmuletul pe care il prezentati .

  Sunt in OCCIdent si ma cutremur cand vad ce au ajuns compatriotii mei de ieri , din gospodari si oameni civilizati, inr’o HOARDA ROSIE urland la unison cu KIM-IR- SEN, KASTRO si alti DEMENTI COCO.

  POPOR BOLNAV, PSIHOPAT, neaga apartenenta sa la neamul sau romanesc, aduleaza partidul care i-a ucis parintii, aduleaza pe cei care i-au deportat semenii, aduc OSANALE CRIMEI, DESNATIONALIZARII, MINCIUNII.

  Cine va reusi sa trezeasca acest popor din SOMNUL cel de MOARTE ????????????

 30. Pt xx

  Vreau sa va dau un sfat. Daca inainte voturile celor ce nu treceau mergeau la cei cu mai mari rezultate, acum ele se repartizeaza egal. Noi credem ca trecem. Daca nu trecem, atunci pierdeti f.putin, pentru ca veti da un vot de demnitate, ca sa aratam ca nu sint adevarati unionisti doar 32-3 la suta, ca doar stiti ca sint foarte multi. Numai asa vom depasi nesansa… Si veti fi mindru ca ati votat dupa cum va sta sufletul si simtul.

 31. Cineva se intreaba cu cine sa voteze, cu PNL-ul sau cu PL-ul lui GHIMPU.

  ESTI pentru UNIREA tarii cu ROMANIA ????????

  VOTEZI PNL-ul, VOTEZI DOAMNA VITALIA, VOTEZI reprezentantii PNL-ULUI, fara ezitare.

  In ce priveste partidul Liberal al DOMNULUI GHIMPu, situatia este simpla.
  Ghimpu nu a afirmat NICIODATA ca este pentru UNIREA cu ROMANIA, ca si COCO-munistii dealtfel, casi celelalte partide ala ALIANTEI sau din afara ALIANTEI.

  Ghimpu nu a elogiat niciodata munca extraordinara a PNL-ului, refuza orice legatura cu PNL-ul, nu a rugat niciodata PNL-ului sa i se alieze in alegerile viitoare, nu exteriorizeaza nicio ATRACTIE MNIFESTA pentru IDEILE UNIONISTE.

  SI atunci ????????? VOTUL pentru PNL este absolut OBLIGATORIU, ESTE SINGURUL UTIL.

  Daca in ceasul al 12-lea ghimpu considera ca a facut a ceasta GRAVA eroare de IGNORARE a PNL-ului, in mod CERT va cere sprijinul PNL-ULUI
  iar PNL-ul va decide, dar sunt convins ca PNL-ul va ajuta pe GHIMPU.

  Parerea mea de CETATEAN SIMPLU.

 32. Cica Cupet vinde locuri pentru o lista

 33. Pt dorel

  Nici un Cupet, care e pe lista PNL, nu poate vinde nici un loc. Noi avem BPC care decide. Dar daca cineva il huleste si vrea sa ne compromita, vreau sa imi spuneti cine e acela, daca e posibil.

 34. Cel mai potrivit slogan electoral al PNL ar fi cuvintele lui Alecsandri: UNDE-S DOI, PUTEREA CRESTE!!!

 35. Bravo, madame Vangheli,
  pour votre courage, pour votre travail et la force, et le défi,
  que vous lancer à la vielle garde communiste et russe de la Moldavie !
  C’est seulemet la vérité, tant historique que réaliste, qui va sauver cette peuplade des gens moldaves à comprendre l’importance
  de la Ré-Unification avec la Roumanie,
  C’EST-à-DIRE avec l’EUROPE, la normalité et la civilisation !
  Félicitations encore !

 36. Pentru V. CIOBANu,
  Ma intereseaza enorm parerea DVS in detaliu despre mon messaj. Nu inteleg absolut nimic dar de indata ce cineva apreciaza activitatea DOamnei Vitalia apar , pe ici pe colo, aluzii, sub-aluzii,cum ca Madam Vitalia ar fi de coniventa cu COCO-munistii, ca PNL-ul ar fi o baraca comunista,etc, etc.

  EU cred, ca cetatean de buna credinta, ca cei care lanseaza astfel de svonuri sunt comunisti sau MULDU-FUFULENI, adica nu moldoveni ci un surogat moldo-ruso-tataro-asiatic.
  Vreau justificari inteligente si ceva mai stiintifice privind ostilitatea pe care o manifestati.

 37. SLAVITA FII MOLDOVA!

  Moldova mea strabuna,
  Frumoasa, mindra tara,
  Din flori esti o cununa
  De graiuri si popoare.

  Din vremuri milenare
  Esti plai, popor si neam
  Cu semne de hotare –
  Morminte de dusmani.

  Stravech ea latinie,
  Crestina staroslava
  Gasit-au vesnicie
  In limba ta moldava.

  Slavita fii Moldova,
  Norod moldovenesc,
  Slavit a fie-ti slova
  Si plaiul stramosesc.

  Pirjol faceau paginii,
  Tatarii si osmanii,
  Te-au jefuit romanii
  Mai rau ca toti dusmanii!

  De bratul tau paginii
  S-au spulberat cu urlet,
  Dar au ramas romanii
  Si te-au calcat pe suflet.

  Platiti cu milioane,
  Aduna tradatorii
  Sa-ti scuipe pe icoane
  Cu romanesti istorii.

  Ei ti-au rapit eroii
  Trecutul plin de glorii –
  Acum vin viitorul
  Sa-ti fure – rapitorii!

  Din selva liberalii
  In piata-si string sacalii –
  Ca bastioanele statale
  Sa-ti arda-n foc vandalii!

  Juram pe sfinta cruce
  Ca-i vom goni cu ura;
  Feciorii tai – haiducii
  Din ei vor face zgura!

  Slavita fii Moldova,
  Norod moldovenesc,
  Slavit a fie-ti slova
  Si plaiul stramosesc!

 38. VESTEA BUNA DE DIMINEATA …Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial! Românii au făcut senzaţie la Montreal!

  Pugilistul român Lucian Bute şi-a apărat cu succes titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, după ce l-a învins prin TKO, în repriza a noua, pe americanul Jesse Brinkley. Bute şi-a pus la bătaie la Montreal pentru a şasea oară centura IBF.
  Lucian ButeSursa: Agerpres

  „A fost o seară excelentă şi o victorie foarte frumoasă”, a declarat Lucian Bute, la final, pentru Radio România Actualităţi, care a transmis în direct meciurile în care au boxat Adrian Diaconu şi Lucian Bute.

  În cadrul aceleiaşi gale, de la „Bell Center” din Montreal, alţi doi români au făcut senzaţie.

  Ionuţ Dan Ion, alias Jo Jo Dan, şi Adrian „Rechinul” Diaconu au făcut specatcol repurtând victorii spectaculoase.

  Nicio televiziune din România nu s-a înghesuit să transmită evenimentul de la Montreal în care, pentru prima oară, s-au bătut cei mai buni trei profesionişti români.

  În urma acestui succes, Lucian Bute rămâne neînvins la profesionişti. Bute a repurtat a 27-a victorie din carieră din tot atâtea partide. A fost al 22-lea KO din cariera sa la profesionişti!!!

 39. recunosc, n-am citit totul, doar titlul. reactia mea o voi exprima scurt: romanii atit de mult (timp) ne-au respins, atit de dibaci, utilizind diverse metode, cit si multilaterale feluri de a nu face ceea ce ne-ar atrage in sfirsit de romani si Romania (ex.-vizele), ancit deja nu ma intereseaza nici poporatiile unite sub brand-ul de romin, rominesc, romania, nici nu-mi mai este jena sa spun ca-s moldovean.

 40. Pentru browser ITi raspund la intrebarile tale care mi leai acordat cei 30 % care spui ca le este tot una de de unire vor vrea si ei unire deoarece cind vor vedea avantajul unirei celor 2 state rominesti atunci se vor da foarte bine seama daca vom gindi logic si analizind trecut RM, chiar e asa greu de inteles vb aceiasi limba avem aceliasi traditi istorice ne leaga extrem de mult istoria. Cei 40 % care zici tu ca voteaza pe comunisti au inka spiritul uniuni sovietice cind pinea era 20 capisi si ca atunci traiua mai bine … comunisti intodeau au manipulat cu oameni chair daca vb ei asa tare ca sunt mari patrioti ai RM sunt niste indivizi care dezbina fata RM PCRM este un partid de clanuri mafiote nici nu consider sai discut mai ales pe eii… Dar oameni ma refre la toate categorile de oameni Gagauzi,Bulgari,oamenii care locuesc pe teritori Transnistriei doresc cel mai tare unirea cu Rominia deoarece traim parimse in lume unde libertatea de exprimare este democratica in TRansinistria oameni care au spirt si sufletu rominesc in ei sunt persecutati de autoritatile trassistrene, nu e drept. Dece noi moldoveni care vb o limba romina nu ne dam seama ca in RM moldova este o persoana ca cancelarul Angela Merkel putem sa o asemanam cu Dna Vitalia Pavlicenco nu stiu daca mai exista o femeie ca dna Vitalia sa doreasca binele tuturor cetatenilor numai prin unirea cu Rominia e simplu d einteles PNL este un partid care va face unirea pe ciuda tuturor. Si Iti raspund la ultima intrebare. Ce pot face eu personal pentru ca sa înfăptuiască UNIREA?-Ca sa se infaptuiasca unirea trebue de explicat corect intregi natiuni indiferent de etnie trebue sa votam PNL pe 28 noiembrie si DNa Vitalia s afie cancerul RM si impreuna cu sufletul de Romini s a infaptuim UNirea asa sa ne ajute bunul dumnezeu.Trebue sa credem in puterile bunului dumnezeu si sa infaptuim UNIREA.

 41. Doamna filolog, un articol atat de AGRAMAT nici comunistii nu cred ca reusesc sa faca. Cititi-l si ingroziti-va:
  -partidul e inregistratA
  -chestia cu consecutivitatea suna oribil, cred ca doar in moldova se foloseste
  -si „face majoritatea” suna aiurea
  -neagreat de toate securitatile- adica unele securitati accepta?
  -PNL, la fel ca acum, recent, un partid, ooof Doamna, chiar va suna „omeneste”? romaneste?
  -Am avut promisiuni de sprijin, dar nu s-a materializat: saraca limba romana, acordul firesc se face cu „promisiuni” sau daca vreti, cu „promisiuni de sprijin” (formeaza grupul nominal, nu?), nu cu sprijin.
  -De aceea, solicitam ajutorul celor care pot face donatii, alaturi de conducerea PNL. ???? ajutorul… alaturi de conducerea, care-i legatura dintre cele doua parti? ilogic
  -PNL nu are banii partidelor care ii FACE pe oameni sa se lase inselati si cumparati. nici la piata centrala nu se fac astfel de dezacorduri barbare. daca era un singur dezacord in articol ziceam ca-i greseala involuntara dar mi-e teama ca e ori necunoasterea limbii ori bataie de joc fata de cititor plus superficialitate.
  -Stim ca sint foarte multi romani, deja cu cetatenie sau pentru care au aplicat ori vor aplica, vad Unirea. n-ati papat vreun cuvintel?

  Dezordinea din modul de a scrie traduce dezordinea din cap.
  Unirea ca unica sansa de a scapa de coruptie? Dar ati scris-o dupa hram, nu? Sper. Sau e o manipulare jegoasa.
  Eu sunt pentru Unire, dar facuta cu cap. Dar ce faceti d-voastra aici e MANIPULARE sau nebunie.

 42. iar cand dati un citat puneti si sursa, doamna filolog.
  ps: am salvat opera asta minunata 🙂

 43. Pt Diana

  Oare in zadar am pus si mormintul lui Ion Antonescu avind acest citat? cind va lepadati de rautate? Apoi – oare nu ati vazut ca titlul e in ghilimele, ra(u)tatilor?

 44. daca puneti poze, puneti-le in asa fel incat sa se vada si altceva decat patratele albastre sau doar linii. iar cand apesi pe poza sa apara not found.
  dar asta era cea mai neimportanta remarca, facuta pentru ca v-am mai prins cu probleme de citare. e adevarat ca atunci era vorba de omg si nu suna prea bine sa citezi asa ceva pe site-ul unei unioniste ca d-voastra. De asta ati considerat util sa interveniti atunci si in text si sa scoateti cateva nume care va puteau deranja si slabeau „mesajul” si credibilitatea lui.

 45. era vb de asta: http://www.pavlicenco.md/2010/06/18/trei-ani-de-populism-la-primaria-lui-chirtoaca/
  iar comentariile mele au fost astea:
  ” diana spune:
  18 June 2010, la 00:12
  filoloaga lui peste, nici tu nu esti in stare sa pui sursa articolului? spune cucoana ca stirea “e” doua stiri, prima unimedia (ca asa aminteste textul, abia acum am inteles de ce tot aminteste unimedia cate ceva sa sfarsitul fiecarui articol), a doua din Oh my God ce stiri tembele!
  http://www.infoportal.md/presa/95636
  nici nu merita ca cineva sa se apuce sa comenteze prostia asta de articol, si n-as fi facut-o daca erai in stare coana mare sa dai macar sursele, ca ai mai scris si-o teza de doctorat. dar vreau sa va spun ca erati toti patru (cei trei fosti candidati plus “moderatorul”) ca niste vipere care-si gasisera prada. ura si prostie se citea in ochii si-n vocile voastre, iar a arata ca urasti pe cineva e cel mai bun mod de a-ti pierde credibilitatea.
  Da, chirtoaca are multe pacate, dar voi nici macar nu sunteti in stare sa le alegeti pe cele mai mari si sa le prezentati intr-un mod eficient

  diana spune:
  18 June 2010, la 00:12
  acum am remarcat filoloago ca stii si sa scoti cuvintele care nu-ti convin. de ce ai scos ca-i vorba de klimenco?
  În pofida “reformelor în transport“ operate de primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, întreprinderea “Regia Transport Electric“ din Chişinău se confruntă cu un colaps financiar total, susţine consilierul municipal, Valerii Klimenko.

  Potrivit lui Klimenko, “Regia Transport Electric suferă acum pierderi enorme şi a intrat deja în faliment“. “Anterior cei de la Regie erau automat finanţaţi din bugetul municipal. Astăzi trebuie să câştige de unii singuri. Astăzi transportul electric urban se află în faliment. Ei nu au cu ce să achite salariile, cauciucurile, energia electrică“, a declarat consilierul municipal, Valerii Klimenko.

  Consilierul şi-a reiterat poziţia “de a oferi pensionarilor dreptul de a alege: permis sau 70 de lei“. Potrivit lui Klimenko, în acest fel, veniturile în bugetul destinat pentru transportul public urban se vor majora.

  La 15 septembrie, majoritatea liberal-democrată din Consiliul Municipal Chişinău a aprobat decizia de dublare a taxei pentru călătoria în transportul public urban. Decizia a intrat în vigoare de la 1 octombrie curent. Potrivit Regulamentului, aprobat de CMC, păturile social vulnerabile vor primi în calitate de compensaţie câte 70 de lei lunar pentru călătoria în transportul public urban, în cazul în care vor confirma că au un venit mai mic de 1450 de lei. Ţinând cont de faptul că tarifele la călătoria în transport au fost majorate cu 100 %, compensaţia oferită de primărie permite achitarea lunară a 35 de călătorii cu troleibuzul şi 23 – cu autobuzul.

  Mai târziu conducerea direcţiei municipale “Regie Transport Electric“ a recunoscut că reformele anunţate de primarul capitalei, nu au avut efectul aşteptat. Şeful direcţiei, Gheorghe Morgoci, a declarat că “rezultate ale reformei sunt, dar nu cele aşteptate“.

  Comentarii la care nu ati raspuns de altfel. Aveti talent la eludat ceea ce nu va convine. Pe prosti ii puteti manipula, daca asta vreti sa va fie electoratul, foarte bine, tot inainte tovarasi!

 46. e interesant ca acum comentariul meu asteapta moderare, la cele pe care le-am mai postat azi nu aparea acest mesaj. 😀

 47. Pt diana

  Vorbiti niste aiureli, despre care nici nu inteleg ce spuneti. Asa ca nu va obositi.

 48. Doamne fereste de tipi ca d-voastra la guvernare, daca un om va arata verde in fata ca sunteti AGRAMATA si ca nu respectati cele mai elementare reguli privind citarea unei surse (cine v-a dat titlu de doctor?), sunteti gata sa-l declarati nebun. exact asa faceau si comunistii: apareau oamenii cu vanatai in urma batailor din comisariate si tovarasii spuneau ca-s vopsiti. aveti exact acelasi nivel ca voronin si sleahta lui. si va bazati doar pe prostia si naivitatea oamenilor.

 49. a, acum v-au aparut si pozele si-am recitit comentariul d-voastra, e mormantul lui antonescu? de ce nu apare numele autorului din care e citatul? mai incercati si cu alta poza…

 50. Pentru diana,
  din cite vad, faci concurenta insistenta in ale „filoloagelor”.Cu ce esti mai buna ca altii,de tot te afisezi atita pe blog?Pina ce o fi, nu ne-ai uimit cu nimic.Ne plictisesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *