Un superb Indemn la Unire, cintat aici si de PNL-isti


La Orhei, unde  a fost o intrunire de partid in cadrul PNL, cei prezenti au cintat un Indemn la Unire. Priviti. Aveti aici si cuvintele care, impreuna cu melodia, apartin lui Silvestru Aurelian si care a fost luat ca Imn al Forului Democrat al Romanilor.

ÎNDEMN LA UNIRE

Corul Liceului Prometeu din Chisinau

E trist să ai o Ţară dezbinată,
E trist să fii în casa ta străin,
Şi fratele să-ţi stea rănit la poartă,
Ca un Hristos căzut între păgâni.

Nu, nu mai suportăm
Jugul ce-l impun
Cei lipsiţi de neam!

Hai să ne ridicăm
Şi să-nfăptuim

Unirea!

Suntem urmaşii Daciei creştine,
Uniţi în libertate pentru veci.
Se vor topi puhoaiele străine
Ca gheaţa din siberiile reci.

Nu, nu mai suportăm
Jugul ce-l impun
Cei lipsiţi de neam!

Hai să ne ridicăm
Şi să-nfăptuim
Unirea!

E trist să ai o Ţară dezbinată,
E trist să fii în casa ta străin,

Şi fratele să-ţi stea rănit la poartă,
Ca un Hristos căzut între păgâni.

Nu, nu mai suportăm
Jugul ce-l impun
Cei lipsiţi de neam!

Hai să ne ridicăm
Şi să-nfăptuim

Unirea!

http://politicom.moldova.org/news/a-fost-restabilita-filiala-pnl-de-la-orhei-212859-rom.html

A fost restabilita Filiala PNL de la Orhei, 06 Octombire 2010, de Cătălina Gromov

La Orhei a avut loc o manifestație politică cu ocazia reconstituirii Filialei teritoriale a Partidului Național Liberal. Evenimentul s-a desfășurat la 3 octombrie și au fost invitați conducătorii tuturor organizațiilor și candidații pentru Parlament din cadrul formațiunii. La conferință nu a lipsit mesajul după care se conduce partidul și s-a pus în discuție lista candidaților pentru alegerile anticipate.

Președintele Partidului Național Liberal, Vitalia Pavlicenco a lansat un mesaj prin care a amintit despre cooperarea cu forțele proeuropene, contribuția formațiunii la răsturnarea, prin vot, a regimului comunist și sprijinul lor în constituirea unei coaliții de guvernămînt proeuropeană. Ei consideră că viitoarele alegeri parlamentare anticipate sînt cauzate de neidentificarea formulei de coagulare a forțelor naționale pentru bătăliile electorale și anume acest fapt a diminuat rezultatele obținute în scrutine, regretînd că aceste entități politice nu au găsit voința politică și răspunderea intelectuală, pentru a forma un Bloc al Unității Naționale sau o Alianță a Unității Românești. Ei optează pentru accederea rapidă a R.Moldova în NATO și UE printr-un proiect aparte – nu în pachet cu Ucraina sau cu Balcanii de Vest, ci preluînd rapid experiența specialiștilor din România, fiind asistată de programe ale UE.

„PNL vine în fața societății cu un Mesaj al demnității, cu Mesajul Unirii celor două state românești – ca unica salvare a populației în fața sărăciei și a disperării. Unirea – prin voința suverană a cetățenilor cu drept de vot sau prin Parlament – cu țara noastră draga România este calea cea mai scurtă de accedere a Republicii Moldova în spațiul european al securității și al prosperității, al legalității și al oportunității – în NATO, și în UE”, a spus Vitalia Pavlicenco.

Partidul Național Liberal dorește ca clasa politică din Romania, să deschidă orizonturi europene tuturor locuitorilor Republicii Moldova, oferindu-le cetățenie română si sensibilizind cancelariile europene ca poporul român, să fie împreună în Uniunea Europeană, prin încă un Act al Unirii.

La manifestație au participat și reprezentanți din partea Partidului Național Liberal din Romania. Cei prezenți au cîntat Îndemn la Unire și au adoptat textul Declarației politice de la Orhei, intitulate “Unirea este inevitabilă”, au făcut fotografii în fața Casei de Cultura și a Monumentului lui Vasile Lupu.

Partidul Național Liberal este format dintr-o echipă pe listele căreia printre primii 15 candidați se află 8 femei. De la înființare, s-a manifestat ca o formațiune orientată spre spațiul euratlantic, în care nu-și au locul practicile regimurilor totalitare naziste și comuniste.

La 7 octombrie, la Curtea de Apel Chișinău, în procedură de rejudecare, se va desfășura procesul de judecată la Contestația PNL cărte CEC asupra încălcării legislației Electorale de către Partidul Umanist din Moldova, privind nedeclararea cheltuielilor în capania electorală Referendum 2010. S-a constatat că după înregistrarea PUM în calitate de participant la Referndum, pe teriroriul țării au fost amplasate o rețea de panouri publicitare cu conţinutul: „ÎNCREDERE NEAMULUI DE BUNĂ CREDINŢĂ {- Valeriu Pasat” şi fotografia dlui V. Pasat. Mîine, instanţa de judecată urmează să stabilească în ce context a fost instalat acest panou publicitar, din ce surse financiare şi care a fost scopul instalării lui.


Loading Facebook Comments ...

68 Comments

Add a Comment
 1. Antistatalişti şi nimic mai mult.
  Jos peste Prut acasă.

 2. Pt ciresar

  Oamenii nostri sarmani „elogiaza” statalitatea, neutralitatea, suveranitatea, independenta, moldovenismul si integritatea teritoriala prin bucatariile si dormitoarele din Italia si Spania, nu? ce i-au adus ele romanului basarabean? Saracie si plecare de acasa in cautarea cistigului.

 3. Pt Cireşar.

  Tovarăşe cireşar, chiar dacă susţineţi forţele de stînga şi sunteţi statalist, aceasta nu vă permite să promovaţi elemente de xenofobie , deoarece îi discreditaţi pe toţi stataliştii de pe eşichierul de stînga din RM.

 4. Şi î-l plasaţi pe Voronin într-o situaţie stupidă, dacă are aşa susţinători.

 5. CIRESAR : Iar tu mars la mata acasa , ca plange de 120 de ani dupa tine , in taigaua voastra , si nu mai venii in ” ospetie” pe pamantul romanilor ,cu „daruri” ca : baioneta,viol,crime ! Pa.

 6. Pentru Mortean
  cei care iubesc statul strain nu sunt patrioţii ţării. Dacă aşa vor România gara feroviară lucrează. Voi distrugeţi valorile statului nostru. Avem unica patria care se numeşte Republica Moldova care trebuie să fie neitrală.

 7. Defapt , cînd de ziua comsomolului, politicienii de pe eşcherul de stînga s-au adunat în faţa sculpturii comsomoliste şi au cîntat ” Ne rastanusi s comsomolom”,
  iar de ziua lui Lenin au cîntat ” Lenin cu noi irucînd”, nimeni din simpatizanţii forţelor de dreapta nu au manifestat xenofobie şi nu le-au arătat unde-i patria lui Lenin, demonstrînd că toţi cetăţenii RM au drepturi egale în exprimare.

 8. Pt ciresar

  Nu neitrala, ci neutra.

  Nu valoreaza tara mai mult decit viata si fericirea omului, mai ales cind tara e artificiala si lumea o paraseste. va doare pe voi tara in cot, voi vreti sa aveti aici romani slugi. Iar daca ne unim, va temeti sa nu fiti de mina a doua.

 9. Şi germanii au fost dezbinaţi de regimul sovietic.

  Dar în 1989 au avut curaj şi au înfăptuit UNIREA.

  Nu cred că germanii unindu-se trăesc mai rău decît ţările postsovietice care ignorează istoria.

 10. Frumos cintec!!!

 11. Pentru Ionesco Fiodor
  Mă stimatule tu de ce mă trimiţi în Rusia, mam nascut în Moldova, am primit educaţia aici, eu sărut steagul moldovenesc dar nu românesc ca voi. Eu iubesc Moldova dar nu România. Şi mă închin simbolilor noasrtre dar nu cum acela băiat în cadru care sa închinat românofilo-trădotorilor. Probabil el vrea cetăţănie română. Dna Pavlicenco atragaţi atenţie la dînsul.

 12. D-le cireşar, da D-ta de ce ne trimiţi peste prut, că şi noi sîntem născuţi aici, pe pămînturile lui Şt. cel Mare.

 13. Pentru românofili să nu iutaţi
  orarul
  trenurilor

  Chişinău—>Bucureşti Nord; Plecarea 17:10 zilnic

  Autobuse Gara de Sud

  Chişinău—>Bucureşti
  09:00 peste o zi

  Chişinău—>Bucureşti
  10:00 daţi pare

  Chişinău—>Bucureşti
  10:00 daţi impare

  Chişinău—>Bucureşti
  11:00 daţi pare

  Chişinău—>Bucureşti
  11:00 daţi impare

  Chişinău—>Bucureşti
  18:00 peste o zi

  Chişinău—>Bucureşti
  20:00 zilnic

  Chişinău—>Bucureşti (Ploeşti)
  17:00 peste o zi

  Chişinău—>Bucureşti (Ploeşti)
  17:00 peste o zi

  Chişinău—>Bucureşti/Cahul
  19:00 peste o zi

  Chişinău—>Bucureşti/Cahul
  19:00 peste o zi
  DRUM BUN FRAŢILOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 14. pt ciresar
  pune mana pe carte si invata ceva din istoria noastra nationala, apoi poate vei intelege cate ceva! Sa stii insa ca cei care in anii 1989/1991 au creat acest stat, numit Republica Moldova, se considera im marea lor majoritate ROMANI! asa numitii mari statalisti de astazi, care sunt bolsevicii, in realitate au luptat si lupta impotriva acestui stat, iar in august 1991, cand s-a Procalmat Independenta se ascundeau prin tufari!

 15. mi sau astupat urechile, am devenit surd. HAHAHA, parca lau îngropat pe Antonescu si iau cîntat un cîntet de adio. 🙂

 16. Frumoasa initiativa. Domnul este cu adevarul adica cu noi. Traiasca Unirea tuturor romanilor sub un singur steag !

 17. Foarte frumos, PNL cel mai sincer partid!

 18. BRAVISSIMO!
  Chiar propun sa anuntati un concurs national pentru cele mai bune cantece patriotice, de unire. Toti sa scriem POEME de UNIRE cu Patria, unire intre oamenii de buna credinta, unire la BINE inire intru PROSPERAREA TARII etc.!

  PNL, largiti-va ARIA! Va sustin! Scopul sa fie nu atat sa criticamm pe cei de dreapta, cat sa AFIRMATI CAT MAI TARE si mai clar dezideratele noastre nationale.
  Intr-adevar, Basarabia este ca Hristos ajuns intre pagani…

  Propun mai mult OPTIMISM, TRIUMFul biruintei…
  de ce triumf? pentru ca UN CANTEC trebuie sa sune ca o PROFETIE, ca un desen al biruintei…
  Sa iesim din smierkaiala plangacioasa…
  Sa intram in atmosfera entuziasmului, a biruintei,a solutiilor bune si plauzibile, in fagasul dezvoltarii, a dreptatii si adevarului, a belsugului si bunastarii.
  Nu va mai fie frica! SUNTEM MULTI!
  Doamne ajuta, la toate cele bune!
  Da, PNL, largiti-va aria!
  PNL, apelati la poeti si scriitori!; la compozitori si cantareti!

  Da, un cantec bun poate aduna milioane, poate inviora si aduce biruinta!
  Oamenii au nevoie SA VADA un Viitor FRUMOS! Oferiti-le acest VIITOR!

 19. cireşar,
  ne va fi dor de tine.Baga de seama sa nu incurci trenurile,daca-l scapi si pe ultimul, ramii singur-cuc.

 20. Bravo PNL!Cintecul e minunat!

 21. CIRESAR : Ma numesc TUDOR !, si nu alatura numele meu,de neam bizantin, cu un simulacru de nume,purtat de semintia ta ! Ti-am mai spus odata,dar vad ca nu intelegi,asa ca repet : mars la cotet !

 22. pentru cei care le place sa comenteze pe portalurile media in stilul “nu cumva esti de la PNL” !

  PNL este o miscare politica nu o fapta, o persoana sau un partid si intr-o tara care are in istoria contemporana dovezi de a fi anexata de la un stat la alt stat cu forta e mandator sa fie viabil asa o miscare politica ! cel putin cit mai sunt in viata cei care au fost martorii acestei anexari fortate !!! pare mai straniu cum apar forte de genul PLDM sau PDM care dependent de an si alegeri isi orienteaza vectorul politic unde bate vintul ! de PCRM indeobste no coment – PNL pentru ei sunt nationalisti deci logic ei se socot majoritari cu toate ca voturile le scot din etnii, sustinatori al fostulu iregim sovietic si tot inca mai au sustinerea taranilor condusi de mesagerul informativ-manipulant pro-comunist din trecutul apropiat !
  (PCRM care sutine regimul cotropitorilor este cel mai dur cu PNL si e clar de ce pentru ca adevarul despre cotropirea acestui teritoriu e lumina care le strica intunericul cu care buimacesc oamenii !)

 23. … am vazut noi cine sunt cu adevarat acesti „statalisti” in atitia ani de la proclamarea independentei . sunt simpli agenti – cu voie sau fara voie – ai imperialismului rus . cine erau cei mai mari statalisti ? comunistii …acesti „patrioti” de carton au incercat lichidarea simtamintelor nationale ale poporului majoritar bastinas . practic limba oficiala , era inlocuita cu obraznicie in afacerile statale cu o alta limba … unde s-a mai vazut in lumea larga ca patriotii unei tari sa batjocureasca limba acelei tari favorizind o alta limba ? nicaieri … eu as include aici si o alta categorie …”neutralistii” . si „statalistii” si „neutralistii” sunt aceeasi marie cu alta palarie … cine au fost la putere in toti anii de dupa independenta ? acesti „statalisti” si „neutralisti” … vedeti domniile voastre vreo elvetie moldava pe aici , ca noi nu prea ? vedem in schimb o saracie crunta , o inapoiere de 100 de ani fata de occident pe toate planurile , o multime de moldoveni fugiti ca din lagare de concentrare in lumea larga si existenta unei asa-zise republici fantomatice in estul tarii … frumoase rezultatele „muncii” statalistilor si neutralistilor ,nu-i asa …?

 24. PENTRU CIRESAR:

  bai baiatule daca nu-ti convine mesajul PNL du-te frate in Siberia ta alaturi de fratii tau rusi si ucrainieni si lasa-ne pe noi in pace…. Unirea se va face incet-incet fara consimntamantul tau …. asa ca nu ai ce fac… este INEVITABIL …. pt ca asta nu tine neaparat de dorinta noastra a ROmaniei, sau romanilor, ci si de dorinta de extindere a spre Est a UE si NATO, asa ca nu ai nicio sansa …. este un proces inevitabil, pas cu pas
  hai salut

 25. „Pe-un picior de plai
  Pe-o gură de Rai,
  Iată vin în cale
  Se cobor la vale,
  Trei turme de miei
  Cu trei ciobănei.

  Unu-i moldovan,
  Altu i-i vrâncean,
  Şi-altu-i ungurean…”

  Balada Mioriţa – Fragment

  Asta-i muzica ce-mi place, acesta-i imnul unităţii noastre veşnice, nu alte aiureli stataliste sau de altă natură, străine spiritului românesc.

 26. nam ascultat aceasta :capodopera: si nu doresc so ascult dar in totul al sustzin pe ciresar. pnl,pl si toate cele partide proruse,impreuna cu procomuniste, pentru mine se asociaza cu antistatalitatea si dorintza de a nimici si a sterge moldovenizmul din poporul nostru. adica , unii vor sa ne faca rusi , altzii romani.si in deosebi, politica si comportamentul a partidelor unioniste seamana nult cu a celor a comunistilor si socialistilor(ultimii pentru ca isi pierd simpatizantzii, iar unionistii pentru ca din anii 90 practic numarul doritorilor de a se numi romani nu creste.)

 27. mai da ce va iritati din cauza statalistilor ). Nu vedeti ca e agramat tipul? Toate neamurile au uscaturile lor, deci, lasati-l sa behaie. Parca filat ne-a dat democratie?

 28. Doamna Pavlicenco, sa fi stiut va dădeam varianta KARAOKE, sau chiar o proiectam pe ecran, ca sa cânte toata sala.
  Ar fi buna aceasta melodie pentru imnul PNL-ului

 29. Priviţi vizita d-lui. Filat la Ceadâr Lunca, în loc să aberaţi despre unire. În afară de un timid şi fără chip „Bine aţi venit” rostit din mulţime, niciun cuvânt în limba de stat (româna), nici la premier, nici la gazde. Acum una din două: ori găgăuzii sunt „mai ai dracului” decât ungurii de la noi (ceea ce nu prea îmi vine a crede), ori basarabenii (mai exact ce a rămas din ei), românii basarabeni, sunt incredibil de blegi şi lipsiţi de demnitate (vezi atitudinea premierului). În ambele cazuri, conceptul de unire devine caduc.

 30. Pt Vitalicus

  Despre aceasta e si vorba, dar va contactez cu varianta caraoke.

 31. Cineva remarca faptul ca FILATOV nu a scos o vorba romaneasca cand a fost in vizita la gagauti dar nici gagautii , bine inteles.

  Toti politicienii pro-romani dar si particularii adica orice cetatean trebue sa refuze sa vorbeasca in limba ocupantului.

  Politicienii fie in parlament fie in orice deplasare trebue sa vorbeasca numai in romaneste, iar daca sunt interpelati in ruseste trebue sa ceara ca chestiunea sa fie pusa in romaneste si sa li se rspunda numai in romaneste.

  Individul cu limba straina nu are decat sa invete romaneste sau_ sa faca apel la un traducator moldovean din preajma daca vrea sa inteleaga. Domnul Ghimpu poate da dispozitiile necesare in acest sens.

 32. Rectific: Ceadâr-Lunga

 33. La români există o vorbă: „fereşte-mă, Doamne, de prieteni, că de duşmani mă feresc singur!”

  Urmăresc de multă vreme blogul dvs. şi am ajuns să mă întreb dacă intenţiile şi ideile dvs. unioniste chiar sunt sincere. Le promovaţi cu atât de multă agresivitate (sau cel puţin lipsă de tact) încât faceţi un mare deserviciu atât ideii de Unire, cât şi României.

  Iar partenerii pe care-i aveţi dvs. în România, PNL-ul lui Crin Antonescu, cu o orientare pro-moscovită manifestată adeseori la vedere, nu fac decât să alimenteze şi mai mult această suspiciune.

 34. Mesajul meu de maisus este incomplect :::::::::

  Cineva remarca faptul ca FILATOV nu a scos o vorba romaneasca cand a fost in vizita la gagauti dar nici gagautii , bine inteles.

  Toti politicienii pro-romani dar si particularii adica orice cetatean trebue sa refuze sa vorbeasca in limba ocupantului.

  Politicienii fie in parlament fie in orice deplasare trebue sa vorbeasca numai in romaneste, iar daca sunt interpelati in ruseste trebue sa ceara ca chestiunea sa fie pusa in romaneste si sa li sa rspunda numai in romaneste.

  Individul cu limba straina nu are decat sa invete romaneste sau sa faca apel la un traducator moldovean din preajma daca vrea sa inteleaga.

  Daca ati fi intr’o tara occidentala mai ales ANGLIA asa s’ar proceda.
  Dar cu politicieni fricosi trebue sa mai asteptam putin. Dar cine stie ???????????

  Domnul Ghimpu poate da dispozitiile necesare in acest sens.

  POLITicienii nostri nu sunt de meserie si translatori.

  A raspunde in ruseste este sa insulti pe cei din jur care nu cunosc limba rusa.

 35. Bine spus:promovare cu multă agresivitate.Dacă ar putea,dna Pavlicenco şi la bot ar da la cei, ce nu sînt de o părere cu ea-asta-i calea unirii,oameni buni

 36. Doamna Vitalia,spuneti-mi daca in campania electorala actuala veti putea face o intalnire cu electoratul din R Criuleni.Multumesc mult.cu toata sustinerea si admiratia noastra -un grup de pedagogi.

 37. Pt taranca

  Nici vorba, va pot doar fi recunoscatoare ca doriti sa ne intilnim si va spun ca va fi foarte interesant si util, veti fi foarte multumiti de discutia noastra comuna. Dati-mi, la 069111682 sau la vpavlicenco@yahoo.com date unde, telefoane cu cine sa tinem legatura si va trec in agenda. Ne intilnim neaparat si va felicit de ziua Dvs. profesionala. Bunicul, mama, tata, eu, sotul meu, fiica, sora toti am fost si sintem profesori.

 38. Pt Diana

  Aveti o impresie nemaipomenit de gresita despre mine. Mai iknteresati-va, inainte de a spue sau scrie ceva,.

 39. pentru LANKASTER

  Mai multi cred asta. Aveti dreptate, suspiciuni exista, INSA, in situatia care este, cred, trebuie sa incurajam si sa subliniem CE ESTE BUN. Adica, oricum propaganda unionista va trezi inimile si poate mai multe partide vor lasa aceasta lozinca.

  De observat ca si alte partide vor UNIREA, insa nu au curaj sa o declare deschis, sau joaca la voia electoratului.

 40. Foarte sofisticat lucreaza serviciile secrete FSB, MOSSAD in acest teritoriu, lucrand in partizanat prin oamenii lor infiltrati in structuri de stat si partide.

  Este usor de simtit cine este cine, daca asculti intuitia si inima. Cu regret o spun, caci as vrea sa POT sa am incredere in sinceritatea si buna intentie a celor ce ies in fruntea miscarii nationale.

  Asa ca trebuie sa fim vigilenti, caci acestia pot COMPROMITE miscarea spre unire!

 41. SI PARTIDUL LIBERAL POATE FACE ACEST LUCRU , SI CRED CA AR TREBUI SA SE GANDEASCA LA ASTA !
  IN UNELE COMENTARII RAUTACIOASE DE TIP SOVIETIC, SE VEDE CA LA O ANUMITA CATEGORIE DE OAMENI CARE AU CRESCUT IN FOSTA URSS , „A PRINS” IDEEA STATALITATII SI MOLDOVENISMULUI 🙁 . MOLDOVENI SUNTEM CU TOTII DE CE SA NU FIM UNITI ? TOATE NATIILE DE PE PLANETA ASTA VOR SA FIE UNITE, SA TRAIASCA CA UN SINGUR NEAM { IN CAZUL NOSTRU : ROMANESC } NOI DE CE SA NU FIM? CINE NE IMPIEDICA? MENTALITATEA? URA,CARE NE-AU INDUSO ALTII ?{RUSII IN CAZUL DAT}.

 42. AM VAZUT LA PUBLIKA UNII INVITATI „AU ABONAMENT” VIN SEARA DE SEARA SI SPUN NISTE BAZAGONII DE TE DOARE MINTEA. UNUL DINTRE EI , ESTE BONTAN SI CELALALT ESTE DIACOV{un fost URSsist} pPAI EXPIRATUL ASTA ARE TUPEUL SA VINA LA Tv SI SA-NVETE POPORUL CE ARE DE FACUT? PAI,LUMEA TREBUIE SA DECIDA SINGURA CE CALE TREBUIE SA URMEZE IN VIITOR. SI ACEASTA „TEMBELIZIUNE” CU ACEASTA EMISIUNE : „FABRICA LUI MORARI ” , IN PRIMUL RAND TREBUIE SA GASEASCA ALTA MODERATOARE PENTRU EMISIUNEA ASTA,PENTRU CA DOMNISOARA NU PREA POATE PRONUNTA LIMBA ROMANA 🙁 ca are prune-n gura , SI-N AL2LEA RAND,FACE GASCA CU DOMNUL BONTAN CARE ESTE IMPOTRIVA A TOT CE E DEMOCRATIC,ARE NISTE INTREBARI IMBARLIGATOARE S I COMENTARII DE ASEMENEA DIN CARE OMUL DE RAND NU PREA INTELEGE MAI NIMIC. PAI SE VEDE CLAR „JOCUL” PE CARE-L FACE PUBLIKA SI IN FAVOAREA CUI . DESIGUR CA IN FAVOAREA LUI LUPU 🙂 ASA SPERA EI SA-I RIDICE PARTIDULUI „LUPESC” COTATIA LA ALEGERI !!!!

  CU REGRET SPUN CA SE VEDE DE LA ” O POSTA ” STATALISMUL SI „LUPISMUL” PROMOVAT LA PUBLIKA !
  DACA AR FI ALTFEL AR INVITA SI PNL-UL MACAR LA O EMISIUNE DACA NU-N MAI MULTE !
  DAR SE TEM CA SE VA VORBI DE UNIRE , SI NU-SI PERMIT SA INVITE ACEST PARTID .

 43. MOLDOVA PAMANT ROMANESC!

  INTR-UN COMENTARIU MAI SUS AM VAZUT CE SE DISCUTA DESPRE VIZITA LUI FILAT IN „GAGAUZIA” , SI INTRADEVAR TREBUIE VORBIT ROMANESTE IN TOATA MOLDOVA . SI ACEST EXEMPLU TREBUIE SA PLECE DE LA PARLAMENTARI , PRIM MINISTRU SI PRESEDINTE , EI TREBUIE SA FIE PRIMII CARE SA ADUCA IN PRIM PLAN CA DISCUTIILE PURTATE TREBUIE SA FIE IN LIMBA ROMANA SI NU IN RUSA . PENTRU CA MINORITATEA TREBUIE SA SE SUPUNA MAJORITATII , SI PENTRU CA MOLDOVA NU E RUSIA !

 44. MOLDOVA PAMANT ROMANESC! UNIRE MOLDOVENI

  NIMENI DE PE SCENA POLITICA DIN R.MOLDOVA IN ACESTI 20 DE ANI, N-A SPUS TRANSANT CA PESTE PRUT TRAIESC IN REGIUNEA MOLDOVA MOLDOVENI EXACT CA SI MOLDOVENII DIN R.MOLDOVA, SI CA ACESTIA SUNT 5 MILIOANE DE MOLDOVENI . DECI MOLDOVENI SI INTR-O PARTE SI-N CEALALTA , ACEEASI MOLDOVENI URMASII LUI STEFAN CEL MARE. DE CE SA FIE ATATA URA SEMANATA INTRE EI? DE CE SA STAM SEPARATI IN 2 STATE DIFERITE? PENTRU CA ASA AU VRUT SOVIETICII? COMUNISTII DIN TOATE TIMPURILE AU „MANIPULAT”POPORUL SI CU MANUALELE DE ISTORIE AU FACUT CE AU VRUT 🙁 , ADICA AU SCOS DIN MANUALELE DE ISTORIE TOT CE A FOST COMUN IN ISTORIA NOASTRA A MOLDOVENILOR {NUMAI PE STEFAN NU L-AU PUTUT SCOATE DIN ISTORIE, DAR AU ELIMINAT MULTE ADEVARURI ISTORICE, TOCMAI PENTRU A NE TINE SEPARATI SI A NE DEZBINA CA POPOR UNITAR ROMANESC} EXPERIMENTUL ASTA DE GENOCID CULTURAL IN ANII DE OCUPATIE SE VEDE CLAR IN MENTALITATEA OAMENILOR,MAI ALES A CELOR CARE AU TRAIT CU SOVIETICII.
  -NOI MOLDOVENII CARE TRAIM IN ROMANIA SUNTEM CA SA ZIC ASA 5 MILIOANE , SI DACA AM FI IMPREUNA CU MOLDOVENII DIN R.MOLDOVA AM FI APROXIMATIV 8 MILIOANE DE MOLDOVENI UNITI . DECI O FORTA DELOC DE NEGLIJAT PE SCENA POLITICA A TARII , DEFAPT AM FI CEI MAI MULTI DACA LUAM ROMANIA DUPA ZONELE DE IMPARTIRE . O MOLDOVA UNITA ESTE MULT MAI PUTEERNICA DECAT ASA CUM ESTE ACUM, SI NORMAL CA VINE INTREBAREA : DE CE SA NU FIM UNITI ? CARE AR FI RAUL IN SITUATIA ASTA?

 45. MOLDOVA PAMANT ROMANESC! UNIRE MOLDOVENI

  LUMEA DIN SATE TREBUIE INFORMATA , CACI ACOLO E „JALE MARE” , COMUNISTII AU MANIPULAT ACESTI OAMENI CUM AU VRUT EI . SI DIN CAUZA CA OMUL DE LA TARA ARE SURSE MAI MICI DE INFORMARE , AU VOTAT MASIV PENTRU COMUNISTI 🙁 SI IN ACEST MOMENT TOT ASA DEZORIENTATI SUNT O PARTE DINTRE EI DIN NEFERICIRE . OAMENILOR TREBUIE SA LI SE SPUNA ADEVARUL ISTORIC, O PARTE O STIU DAR ALTII HABAR N-AU 🙁 , TREBUIE DUSA MUNCA DE LAMURIRE IN TERITORIU SI CRED CA MAI MULTE PARTICIPARI LA TV CARE SA ADUCA IN PRIM PLAN MULTELE PROBLEME NEDISCUTATE INCA REFERITOR LA ISTORIA NOASTRA COMUNA. {NOTIUNEA DE ROMAN OCUPANT FASCIST,TREBUIE SA DISPARA DIN MENTALITATEA MOLDOVENILOR} NU ROMANII AU OCUPAT JUMATATE DIN MOLDOVA CI RUSII ! PACAT;CA CURTEA CONSTITUTIONALA ESTE INCA SUB PAPUCUL FOSTEI CONDUCERI , ASTA NE ARATA CAT DE MULTA INFLUENTA MAI AU INCA ANTI-ROMANII LA CHISINAU !

 46. Bună ziua. Doamna Pavlicenco eu sunt foarte îngrijorat de lozinca pe care d-voastră o folosiţi în compania electorală. Prin această lozincă d-voastră stîrniţi o ură între oameni în societate. Cred că acest lucru nu trebuie să fie. Acum cînd ţara se află în declin, şi are nevoie de unitate în sine însăşi, d-voastră veniţi cu o astfel de lozincă. Pînă nu vom recunoaşte că suntem ţară independentă, niciodată nu ne vom dezvolta ca ţară.
  Mie multe lucruri nu-mi plac cu privire la relaţia R.Moldova cu Rusia, dar eu cred că cheia succesului ţării noastre este la Chişinău, nu la Moscova şi nici la Bucureşti, şi nici chiar la Bruxelles. Cred că unica şansă pentru R.M este ca conducătorii care vor fi , ca ei să nu fure, foarte simplu. Dar acest lucru este practic imposibil, cu părere de rău. Unirea nu va rezolva multe,(dacă e posibililă încă la nivel juridic), În R.M. în fiecare familie este cîte 1,2 sau mai multe persoane de origine rusă. Toate familiile sunt aşa, aproape. Ştiind acest lucru, credeţi că veţi avea succes? Nu. Pentru-că copiii nu se vor ridica împotriva părinţilor. Dacă va fi un război etnic, la ce d-voastră şi accentuaţi citind „printre rînduri”, va aduce doar suferinţă, vărsare de sînge, pentru-că Ruşii sau alte popoare care trăiesc pe teritoriul R.M. nu vor rămîne pasivi cînd cineva o să-i numească s-au o să-i lovească. D-voastră încercaţi să chemaţi tineri, care nu văd consecinţele lozincei d-voastre, sau nu vreau să vadă. Aşa lozinci trebuie interzise, pentrucă atacă statalitatea R.M. şi aduce tulburare în societate. Aş fi de acord cu d-voastră doar în cazul cînd voi vedea în R.M. 95 % real, moldoveni. Dar realitatea este alta. Nu sunt comunist. Privesc lucrurile în mod obiectiv. Şi numesc lucrurile pe nume, aşa cum sunt.

 47. STIMATE DUAMNA ,VE SEEMENATI MULT CU DOMNU Roska, esta striga unire si eram in partidul lui si adeptul lui, si cind mam treziti intro diminiate da el a fecut unirea da ku comunistii,cred ce e vina mea ce nu lam inteles drept,aveti tot dreptul din lume se credeti intra cheaste clauze ,dar trebue se stiti ce pentru a fache propagande cu asta ce la momentul dat este inposibile ,dace sar face mini unirea economia ROMINII SAR PREBUSI LA DIRECT NU LA FIGURAT,trebue se fim realist si se nu imblem cu mitza in sac,ciar si asa economie puternice ca a Germanii a avut de suferit w20 de ani mai repede si au reveniti dupe rezboi deciti dupe o unere cu o foste colonie comuniste

 48. Foarte mult seamana cu o secta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *