Ce arata pt PNL sondajul comandat de IRI


Acest sondaj se efectueaza cam o data la trei luni. In luna mai in acelasi sondaj, comandat tot de IRI, acesta a procedat ca si alti „sondajisti” de pe la noi in legatura cu PNL si presedintele – nu m-au inclus in lista nominala. Ne-am exprimat regretul si, iata, acum este rezultatul dupa includere. VP

Si un articol preluat din „Timpul”- Constantin Tanase:  Opriti daramarea Aliantei!

Recunosc cu toata sinceritatea: anul acesta, de cand ai nostri sunt la putere, a fost unul dintre cei mai grei pentru meseria mea de jurnalist. In timpul celor opt ani de regim comunist lucrurile erau simple, culorile clare si distincte, fara nuante. Venirea la putere a Aliantei pentru Integrarea Europeana a schimbat radical starea de lucruri. Ca jurnalist, am fost pus in dificila situatie de a alege intre rostirea adevarului despre noua guvernare si a nu dauna noii guvernari, spre satisfactia oponentilor ei politici, comunistii. Sunt sigur, cititorii au simtit acest lucru. Nu, problema nu a fost cea a dedublarii, ci a responsabilitatii pentru cuvantul scris.

Recunosc tot atat de sincer ca anul acesta, de cand ai nostri sunt la guvernare, am scris foarte mult pentru… „sertar”. Al nu stiu catelea simt ma determina, in ultimul moment, sa retrag materialul si sa-l inlocuiesc cu altul, pe alta tema, conducandu-ma in activitatea mea de jurnalist de principiul: mai bine sa regret ca nu am publicat un material, decat sa regret ca l-am publicat. Astfel, din ceea ce am adunat „la sertar” in acest an ar iesi un volum bunicel de publicistica.

Si astazi, pentru acest spatiu, fusese pregatit un alt material, pe care in ultimul moment l-am retras. Materialul prezenta o analiza necrutatoare a recentului scandal care i-a avut drept protagonisti pe cei patru lideri ai Aliantei. Inainte de a prezenta redactiei materialul, am avut o discutie frateasca, la o cafea, cu primarul general Dorin Chirtoaca, iar apoi, la telefon, o discutie la fel de calma cu premierul Vlad Filat. Cu doua zile mai inainte, la un ceai verde, am discutat foarte constructiv cu presedintele interimar Mihai Ghimpu. Cu toti trei am avut, cum se spune astazi, o discutie pe fond. Opinia mea este ca ceea ce se intampla in ultimul timp in Alianta nu mai este treaba personala a liderilor ei, ci a intregii societati – poate par patetic, dar convingerea mea este ca soarta de maine a R. Moldova e in mainile celor patru lideri – Ghimpu, Filat, Lupu si Urecheanu. (Mai multi m-au sfatuit sa-l scot din aceasta lista pe Urecheanu, eu totusi il las, pe propria raspundere). Dupa discutia pe care am avut-o cu dl Filat, am decis sa completez sertarul cu inca un articol…

L-am ascultat miercuri la „Vocea Basarabiei” pe D. Diacov si va spun sincer ca – spre deziluzia unor „patrioti totali”, care vad lucrurile numai in alb-negru – l-am admirat pentru intelepciunea cu care a abordat ultimele evolutii din Alianta. Domnia sa este convins ca Alianta exista, ca trebuie sa existe, ca liderii ei trebuie sa se calmeze, sa se ierte reciproc si sa se aseze la masa tratativelor. Acelasi punct de vedere l-a exprimat si premierul Filat: haideti mai intai sa ne calmam si apoi vom discuta.

Si eu sunt ferm convins ca alta alternativa decat Alianta nu exista. Nu e numai convingerea mea, ci si a sutelor de mii de alegatori. Mi-am retras materialul in speranta ca mai exista o sansa ca situatia in Alianta sa se normalizeze si nu e timpul de a declara razboi sfant liderilor ei. Razboiul oricand poate fi inceput, el se incepe usor, dar se incheie greu. Iata de ce am ingropat securea razboiului si, in numele miilor de cititori ai TIMPULUI, ma adresez catre toti liderii Aliantei sa se opreasca, sa se „raceasca”, sa realizeze marea responsabilitate istorica ce apasa pe umerii lor. Daca exista vointa si simtul raspunderii politice, patru barbati oricand pot ajunge la o intelegere in numele interesului national. Societatea vrea sa-i vada pe cei patru impreuna, nu cotonogindu-se reciproc, ci lansand un singur mesaj politic mobilizator: Patria e in pericol, revansa comunista inseamna moartea R. Moldova.

Daca liderii Aliantei sunt constienti de aceasta nefasta perspectiva si vor proceda in consecinta, presa va fi cu ei, iar eu personal nu as regreta ca am mai pus „la sertar” inca un articol scris cu multa sinceritate si necaz.

Eu mi-am spus cuvantul.

Loading Facebook Comments ...

35 Comments

Add a Comment
 1. Este un procent bun realizat fara multa publicitate, efort financiar sau mediatizare ! Cred ca sondajul reprezinta dorinta de reunire intr-un singur stat ce a crescut mult si cu ajutorul unor depliant si/sau manifeste in teritoriu se poate ajjunge la 20%! Dar ce mai ramane pentru AIE???

 2. PENTRU DOMNUL JONNY.

  IMI permit sa va sugerez de a nu mai intrebuinta forma vulgara “” dumneata “” fata de persoane marcante cum este cazul DOAmnei VITALIA dar si fata de persoane obisnuite :::::::: maturatori de strada , eu de exemplu precum si altii.

  Forma corecta este DUMNEAVOASTRA.

  M’am revoltat totdeauna cand oameni foarte cultivati , mult mai cultivati decat NOI DOI depe NET, se adreseaza unor batrani dela tara cu “”MOSULE “”, “” MATUSA “”, “” UNCHIULE “”, in loc sa le spuna DOMNULE si DOAMNA.

  POPORUL se simte respins, diminuat, desconsiderat de aceasta asa zisa “” aristocratie “pe puncte, care nu-i zice DOMNULE sau DOAMNA.

  In FRANTA aceasta forma de respect pentru persoanele de orice categorie sociala, acum dar si in timpul regalitatii, este si era de rigoare :::::::MONSIEUR si MADAME.

 3. Ooops,
  Nu trebuie sa fii cu stea in frunte sa știi ca din cei ce o asculta pe dna Pavlicenco majoritatea au părere negativa. Dansa e ca copilul care intra la nisip și strica căsuțele construite de alții pentru ca-s construite aiurea și trebuie sa vina tăticul sa le facă corect. Poate și are dreptate, dar nu asta contează 🙂

  Nu am înțeles însa ce au comentariile precedente cu articolele și care e legătura intre articolul lui Tănase și rezultatele sondajului?

  Doar Tănase vrea sa păstreze alianța, dna Pavlicenco – nu prea.

 4. Pt browser

  Aiureli, ca intotdeauna… Nu spun mai mult.

 5. of Vitalia , o sa vezi 4% cind vor zbura porcii in rodina lor !

 6. trebuie recunoscut ca exista potential de crestere a celor favorabili … multi nu stiu sau nici macar n-au auzit . ce ne spune acest lucru ? ca exista rezerve mari de crestere pentru cel in cauza si pentru pnl … daca mesajul pnl va incepe sa patrunda mai puternic in mediul rural , orasele mici si chiar in fiefurile pcrm …

 7. Daca sondajul este corect , rezulta un lucru foarte important … sunt multi politicieni , analisti politici , forte politice ce actioneaza ca simple agenturi ale imperialismului rus , care au incercat sa creeze o imagine de extremism celor care flutura stindardul unionismului … o adevarata satanizare a unionismului ,care e dat sigur mereu cu procentaje simbolice , cu cit mai mici cu atit mai bine … iata ca sondajul ne arata altceva … lumea incepe sa se maturizeze politic , a avut mari deziluzii si incepe sa gindeasca si singura . mitul extremismului unionist , aflat undeva la marginile societatii , incepe sa se prabuseasca incet-incet . sa fim cinstiti , cei 16% nu inseamna 16% si pentru pnl … nici nu cred ca cineva ar fi vrut sa spuna asa-ceva … ceva se prabuseste cu adevarat insa … in mintile oamenilor … stalinismul fanatic anti-national si anti-democratic …

 8. Asta e foarte adevarat, ce spune COSTIN. Exact Rusia si agentii ei au vrut si mereu vor sa arate ca unionistii sint marginali, ticniti, extremisti, radicali. Dar ce am facut noi in 20 de ani cu „pragmaticii”? Ne-au facut din saraci tot mai saraci si ne-au alungat de acasa.

 9. Pt toma

  „In rodina lor” sau „spre rodina lor”?

 10. Pt COSTIN

  Pai cum „daca sondajul e corect”? Aceste rezultate ni le-au dat IRI, tot cel care a facut sondajul in 2008, cind 29 la suta din intervievati au spus ca sint pt unirea cu Romania.

 11. Ati urmarit desigur cum cocorii mergind la drum lung merg pe rind in fruntea stolului, ei nu se ciarta cine sa miarga in fata.Alianta noastra este compusa din vulturi, toti puternici si toti cu vointa de amerge in fata. Eu cred in programul aliantei si ii vad si dupa alegeri la guvernare.

 12. Leancă: „Integrarea în UE nu e un mit, avem perspective mari” … are dreptate Leanca … perspectivele sunt mari si …atit . de 20 de ani perspectivele sunt mereu frumoase si minunate , dar realitatea alta . acesti pragmatici care tot bat cararile dintre chisinau si moscova , poate vor descoperi masina timpului , ca sa poata si poporul sa prinda odata aceste marete perspective … apasam pe un buton si sarim in viitor . problema mare este ca pe ecranul masinii timpului sa nu apara …anul 2040…sau doamne fereste sa nu poata fi facut acest salt in lipsa anului de referinta … si comunistii ne anuntau perspective luminoase si au mai trecut 8 ani degeaba . nu vedeti ca nici liberalizarea vizelor nu e obtinuta acum in 2010 ? si atunci cum poate gindi un om intreg la minte la o aderare rapida sau intr-un viitor apropiat la u.e. ? uitati-va la nervozitatea multor politicieni din europa , la acordarea mai facila a cetateniei romane moldovenilor … ca ne invadeaza moldovenii . ce val de critici s-a abatut asupra guvernului de la bucuresti si asupra presedintelui basescu . iar romania este totusi tara membra ue si nato … crede cineva ca in schimb vor alerga aceeasi politicieni europeni la chisinau sa acorde liberalizarea vizelor … sau o aderare rapida la ue ? sa o spunem deschis , in fata, moldova este astazi in urma albaniei [ tara membra nato , atentie ! ] pe drumul spre aderare … ce succese uriase pe toate planurile s-au intimplat in moldova sa sara peste albania ? tara nu e membra nato , iar din punct de vedere economic e sub albania … daca ar fi sa ne luam dupa propaganda mincinoasa a actualilor guvernanti [ si a fostilor ] , vom vedea in curind ue stind in genunchi si cu lacrimi in ochi rugind moldova sa adere mai repede … sa fim seriosi .

 13. mii de scuze…sondajul s-a referit numai la persoana DVS?

 14. Pt Vlad

  In acest tip de sondaj fiecarui partid ii da tabloul general, iar privind oamenii politici si partidele ofera numai datele referitoare la persoana si presedintele partidului.

 15. de unde se poate de facut rost de intreg sondajul?

 16. Pentru NOSTALGICII dupa URSS
  Iata situatia din or. Novorossiisk:
  Цены растут, смертность увеличивается, даже местный негр бежал из города
  Летний адский зной, продержавшийся около 4-х месяцев и практически полное отсутствие атмосферных осадков самым негативным образом сказались на ситуации в Новороссийске.

  Рынок продовольственных товаров характеризовался апокалиптическим повышением цен.

  Отмечено почти 70 процентное импортозамещение в сегменте сельскохозяйственной продукции на рынках города. Это картофель, фрукты, овощи, продукты их переработки. В первой декаде сентября цены на крупы, такие, как рис, гречневая крупа были подняты до 70–75 рублей за кг.

  Цены выросли де-факто практически по всей группе продовольствия. Это и мясо, и молочные продукты, и яйца птицы, и рыба, и растительное масло и консервы, и столь любимая у Русских алкогольная продукция.

  Осведомлённые в вопросах животноводства специалисты, анализируя сложившуюся ситуацию, предрекают массовый забой скота в первом квартале 2011 года.

  Летняя жара, как и по всей России-матушке, подорвала здоровье многих городских пенсионеров — строителей коммунизма. К зною была добавлена и аномально высокая влажность.

  Станция скорой помощи и машины — труповозки работали не покладая колёс. На станции скорой помощи вызовы следовали буквально каждые 10- 15 минут !

  Единственный городской морг был полон, гору смердящих трупов в коридоре на полу за колышущейся занавеской, могли лицезреть больные, родственники больных и дети, прогуливающиеся по примыкающему к городскому моргу больничному двору.

  Ценовой апофеоз в тошниловках на городских пляжах как всегда порадовал. Стакан чая — 10 рублей. Стакан кофе — 20 рублей. Пирожок 30 рублей. Беляш — 70 рублей.

  Мороженое на палочке от 50 до 70 рублей. Початок варёной кукурузы — 30 рублей.

  Предмет гордости т.н. пляжа «Алексино» — полуголый живой негр, с которым русские приезжие мужчины традиционно любят фотографировать своих жен (на руках у негра) спросом в этот сезон не пользовался. «Экспонат» в набедренной повязке исчез, не дождавшись окончания сезона.

  Ходят слухи, что местный пахан Володька Синяк имеет намерение по единым, придуманным его бандой, общегородским стандартам, подровнять на одинаковую высоту вершины близлежащего перевала и обложить склоны тротуарной плиткой, производимой на подконтрольных ему предприятиях. Так, что работы киркой и лопатой много. Надейся и жди, — вся жизнь впереди!

  Активное стахановское строительство также происходит и в районе улицы Красных Военморов (очень символичное название!). Там возводит дом-дворец своему сынку начальник городского УВД, преступник в погонах Черноситов.

  По приблизительным оценкам знатоков, стоимость строительства уже перевалила за 1,2 миллиона долларов.

  Откуда такие деньги у семьи и родственников начальника городского УВД местная пресса не рассказывает. Видимо боится.

  Растёт гнев и недоверие к Путинско-медведевской клике в рядах военнослужащих городского гарнизона. По словам военных — «Дети и жена дороже !», «Путин хочет крови — пусть и воюет!», «Меньше бы воровали, а строили нам жильё!».

 17. Si unde sunt sondajele referitor la PNL, ca vad numai date despre d-na Vitalia?

 18. “In rodina lor” sau “spre rodina lor”? cu siguranta e corect cum spuneti , dar la mine e un fel elegant de a-i trimite .

 19. Valenta spune: ” – fie situatia cit de rea dar rusafonii de aici tot spre rodina lor o sa traga , asa cum moldovenii adevarati trag spre Romania .

 20. Zau ca nu inteleg. Unde sunt datele sondajului?

 21. Sa dea Domnul sa se intample ce crede Costin! Ma tem insa ca situatia e grava!

 22. Pt VladV

  Chiar am discutat cu un responsabil acum de la IRI. Ei nu fac public sondajul, doar daca, solicita presa, in partea generala, ei solicita acceptul Washingtonului. Sint, insa, 70 de pagini si e foarte mult sa pun pe blog. Daca era undeva postat, dadeam linkul. Telefoanele IRI sint publice, sunati si va interesati.

  Dar cei de la IRI vad ce postam si nu se poate admite ca „fabricam” noi ceva pe aici.

 23. Pt bumbu

  Chiar am discutat cu un responsabil acum de la IRI. Ei nu fac public sondajul, doar daca, solicita presa, in partea generala, ei solicita acceptul Washingtonului. Sint, insa, 70 de pagini si e foarte mult sa pun pe blog. Daca era undeva postat, dadeam linkul. Telefoanele IRI sint publice, sunati si va interesati.

  Dar cei de la IRI vad ce postam si nu se poate admite ca “fabricam” noi ceva pe aici.

  In acest tip de sondaj fiecarui partid ii da tabloul general, iar privind oamenii politici si partidele ofera numai datele referitoare la persoana si presedintele partidului.

  Am raspuns mai sus deja. Publice, pt fiecare partid, sint datele privind situatia generala. Celelalte sint date fiecarui partid doar datele privind acest partid.

 24. Pt Mihai

  Chiar am discutat cu un responsabil acum de la IRI. Ei nu fac public sondajul, doar daca, solicita presa, in partea generala, ei solicita acceptul Washingtonului. Sint, insa, 70 de pagini si e foarte mult sa pun pe blog. Daca era undeva postat, dadeam linkul. Telefoanele IRI sint publice, sunati si va interesati – 222 399, intrebati de Eugen Salinschi.

  Dar cei de la IRI vad ce postam si nu se poate admite ca “fabricam” noi ceva pe aici.

 25. Astazi, 2 octombrie 2010, a împlinit frumoasa şi venerabila vârstă de 75 de ani scriitorul român originar din Basarabia Paul Goma, actualmente apatrid, domiciliat în Paris, Franţa.
  Nici o javră dintre „marii patrioţi” nu a remarcat acest lucru!
  Uniunea Scriitorilor din Moldova doarme!
  Halal Ţară !
  Halal „patrioţi”!

 26. Presedintele Academiei de Stiinte a Moldovei, acad. Gheorghe Duca l-a felicitat astazi cu ocazia zilei de nastere pe marele nostru scriitor Paul Goma (n. in Basarabia), fost detinut politic, nume emblematic al exilului romanesc, care din 20 decembrie 1977 locuieste la Paris, Franta.

  In Telegrama de felcitare se arata:
  „Personal, am lansat deja initiativa de a Va acorda inaltul titlu de membru de onoare al Academiei de Stiinte a Moldovei, alaturi de mari personalitati nationale si universale, inclusiv laureati ai premiului Nobel. De asemenea, in calitatea mea de presedinte al Academiei de Stiinte si de membru al Guvernului Republicii Moldova, voi veni cu propunerea de a declara anul 2011 – ANUL PAUL GOMA.”

  Tot astazi, 2 octombrie 2010, acad. Gheorghe Duca a avut o convorbire la telefon cu scriitorul Paul Goma, pentru a afla de la prima sursa din ce motive Paul Goma si familia sa nu au putut veni astazi la Chisinau… Paul Goma este foarte trist si dezamagit din cauza unor momente birocratice si chiar de atitudine fata de familia sa.
  Telegramă de felicitare

  Mult stimate scriitor Paul GOMA,

  Ziua de 2 octombrie din calendarul literaturii române şi universale constituie un fericit prilej pentru comunitatea ştiinţifică din Moldova de a Vă adresa cele mai alese urări de bine şi cuvinte de suflet.

  Cu ocazia zilei de naştere Vă dorim multă, multă sănătate, inspiraţie şi putere de creaţie, peniţă ascuţită şi cât mai mulţi cititori pe toate continentele, bucurie şi împlinire familiei Dvs, soţiei Ana Maria şi fiului Filip, care V-au fost sprijin de nădejde pe drumul lung, dramatic şi amar al exilului, – mai întâi în propria ţară, apoi, în străinătate. Vă dorim, totodată, să aveţi parte de recunoştinţa conaţionalilor, mai cu seamă, a basarabenilor printre care V-aţi născut şi cărora le-aţi dedicat aproape întreaga operă, alertând în acest mod Occidentul privind drama Basarabiei şi ororile comise de regimul comunist totalitar în aceste teritorii.

  Am aflat astăzi cu mare tristeţe că nu veţi (re)veni ACASĂ, la Chişinău şi la Mana de pe plaiurile orheiene… Noi, oamenii de ştiinţă şi cultură, Vă aşteptam cu mare drag, pe 4 octombrie 2010, în Casa Mare a Academiei de Ştiinţe a Moldovei, în calitate de Înalt Oaspete al conferinţei ştiinţifice „PAUL GOMA la 75 de ani”. Să ne iertaţi pentru faptul că nu V-am împlinit astăzi Visul de-o viaţă, dar nu lăsaţi tristeţea să vă pătrundă în inimă şi suflet. Cu răbdare şi dăruire de sine vom depăşi şi elementele de ordin birocratic.

  Vă asigur că aveţi toată recunoştinţa şi tot sprijinul elitei intelectuale din Republica Moldova, care va face tot ceea ce-i stă în putere pentru a nu admite ca un scriitor-legendă, un clasic în viaţă, un fiu vrednic al neamului nostru să fie lăsat în exil chiar şi după 20 de ani de la prăbuşirea comunismului în Europa. E nedrept şi anormal, în joc fiind însăşi demnitatea noastră naţională. Personal, am lansat deja iniţiativa de a Vă acorda înaltul titlu de membru de onoare al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, alături de mari personalităţi naţionale şi universale, inclusiv laureaţi ai premiului Nobel. De asemenea, în calitatea mea de preşedinte al Academiei de Ştiinţe şi de membru al Guvernului Republicii Moldova, voi veni cu propunerea de a declara anul 2011 – ANUL PAUL GOMA.

  Cred cu toată puterea fiinţei mele că Visul Dvs şi al nostru se va împlini şi ne vom vedea în curând la Chişinău, unde Vă aşteptăm cu toate onorurile ce se cuvin unui Erou autentic, bărbat de caracter, frate al Adevărului.

  Dumnezeu să Vă binecuvânteze şi să ne trăiţi mulţi ani fericiţi!

  Cu aleasă preţuire şi admiraţie,

  acad. Gheorghe DUCA,

  preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei

  Chişinău, 2 octombrie 2010

 27. pt dna Pavlicenco
  Am ascultat acum emisiunea cu participarea dvs de la Jurnal TV. Ati avut o prestatie foarte buna! Felicitari!

 28. pu: COSTIN spune:
  2 October 2010, la 10:10
  „Leancă: „Integrarea în UE nu e un mit, avem perspective mari” ”

  Pai Leanca nu a spus ca DVS si noi avem perspective mari…..
  Ei demult le au realizate…..afacerile, banii……

 29. http://omg.md/Content.aspx?id=10222&lang=1
  asta va arata doamna sondajul…..vati facut frate cu cretin democratii…va meritati soarta….dac mai aveati sanse pe viitor sa cresteti pe fondul unor nemultumiri fata de unele partide din AIE..acum sa vazut adevarata dmn fata….JENANT….nici unu la suta nu veti avea

 30. 03 Oct 2010 | 10:06
  Germania sărbătorește 20 de ani de la reunificare.

  Germania sărbătoreşte duminică împlinirea a 20 de ani de la reunificare, actul care a pus capăt diviziunii Europei după cel de-al doilea război mondial, deschizând statelor din estul continentului drumul spre integrarea europeană, informează Agerpres.

  Reunificarea Germaniei la data de 3 octombrie 1990 este privită astăzi ca o urmare firească a revoluţiei paşnice prin care cetăţenii din fosta Republică Democrată Germană şi-au exprimat, în decursul anilor 1989 şi 1990, aspiraţia spre democraţie, momentul decisiv constituindu-l căderea zidului Berlinului, la 9 noiembrie 1989.

  În decursul anului 1990 cele două state germane au negociat Tratatul de unificare, iar acordul celor patru puteri aliate învingatoare în cel de-al doilea război mondial a fost consfinţit în aşa numitul Tratat 2+4, prin care Germania şi-a recăpătat suveranitatea pe plan internaţional, aminteşte Radio România Actualităţi.

  Sondajele de opinie arată că în prezent majoritatea germanilor, respectiv 84%, privesc reunificarea ca pe ceva pozitiv, fără diferenţe notabile între estul şi vestul ţării.

  Festivităţile oficiale prilejuite de Ziua Naţională a Germaniei au loc duminică la Bremen, oraş-land care deţine la ora actuală preşedinţia Bundesratului (camera superioară a parlamentului german), şi vor continua în cursul serii la Berlin printr-o sărbătoare populară în zona Porţii Brandenburg.

  http://www.jurnal.md/ro/news/germania-sarbatore-te-20-de-ani-de-la-reunificare-193677/

 31. HAHAHA, cît ati platit ca sa va faca acest sondaj , dupa gustul vostru. sau lati facut în românia?

 32. Inteleg ca PL nu a acceptat un bloc cu unele partide nationale extraparlamentare, dar nici macar pe lista unii lideri ai MAE. Pacat! Sunt curios ce vor face in aceste conditii PNL si MAE. Inteleg ranza e mare la toti, dar lumea vre solidaritate sichiar coeziune! Daca revin comunistii, principali vinovbati vor fi fara indoiala cei liderii AIE.

 33. Pt XXXXXXXXXXXXXXXX

  Si pt HAHAHA,

  Acest sondaj e facut de Institutul Republican International din SUA, cu reprezentanta la Chisinau, care l-a comandat GALLUP-ului. Orice intrebari sau indoieli pot fi spulberate sunind la IRI, 222 399. Eugen Salinschi, coordonator de programe IRI. Am acceptul lui sa dau numele si telefonul.

 34. Doamna Pavlicenco! Să nu uitaţi de vergile măturei, pe care feciorii nu au putut să le rupă.

 35. Pt flavici

  Nu am inteles la ce va referiti, dar, cred ca nici nu ma intereseaza, daca nu e clar dintr-o data…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *