Imi este rusine pentru concetateni

Azi am trecut pe la casuta de vacanta unde mai sta sotul, cind nu e pe la Chisinau. Si m-am intristat enorm cind vecinul mi-a spus ca, dimineata, facind rondul fazendei pe strazile de jos, a auzit plinsul unor catelusi, abandonati sau, mai degraba, aruncati la groapa de gunoi de acolo. M-am linistit abia cind am rezolvat, cu greu, problema. Ii multumesc dnei Valentina Dudnic, o femeie cu inima mare, care, desi are grija de un azil supraaglomerat, i-a adapostit si pe acesti cinci catei, pe care i-am dus seara tirziu. Un adapost-azil privat de la Bacioi, pentru a carui existenta Primaria Chisinau nu gaseste marinimia sa acorde un cit de mic ajutor. Am fost acolo de citeva ori si am si facut curat pe terenul pe care isi duc viata ciinii.

Pe catelusii de care vorbeam cineva i-a adus si i-a lasat sa piara. Pentru ca acolo nu pot supravietui, sint putine familii ce ramin pe iarna. Cei vreo zece ciini din jurul nostru de acolo sint ingrijiti, sterilizati, hraniti de noi cu ce avem.

Saracia, dar, cred, si iresponsabilitatea, ii face pe unii tot mai neoameni si imi este rusine pentru concetatenii care procedeaza astfel. I-am adus pe catelusi acasa, i-am hranit, am asteptat masina nepotului (a mea e in reparatie) si i-am dus la azil, de unde, poate, ii va adopta cineva sau vor fi luati de partenerii dnei Dudnic de peste hotare. Dna Dudnic se chinuie cum poate cu atitia ciini, iar iresponsabilii de la Autosalubritate si satrapii care omoara ciini in continuare s-au invrednicit recent de medalii. Imi este rusine si pentru asta.

Aceeasi problema e si in Chisinau. Congresele pompoase ale partidelor politice, unele responsabile, prin alesii lor, de soarta patrupedelor, distoneaza grav cu mila pe care ne-o provoaca zilnic animalutele fara nici o vina, decit, poate, ca le-a dat Dumnezeu viata, iar oamenilor le e in cot de asta. Pentru ca oamenii se “ocupa de politica mare”, pe care o tradeaza, intre altele, ca si pe aceste animalute sfinte…

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

12 Comments

Add a Comment
 1. He he, Dna Pavlicenco, ei nau grija de oameni, da Dv vorbiti de patrupede:(((

 2. sa fi vazut cum alergau cupa un cinisor ieri pe strada paris ! sal ea acasa sa-l incalzeasza ! si stiti de ce pentru ca acel cinisor era de rasa still „blonda in lege” cu Paris Hilton ! catelusii aia mici de poseta care costa cit primaria Chisinau ! DUPA ACEL CATEL PIERDUT SE ARUNCAU TOTI SAL PRINDA SAL SCOATA LA VINZARE !

 3. Dna Pavlicenco cînd nu mai are pe cine certa,se aminteşte de cîinii vagabonzi,mi-i jale şi mie de cîini,dar după mine mi se rupe inima.Pe primul plan se pun problemele prioritare umane.Au fost cîini şi vor mai fi,război să nu fie şi foame

 4. Bravo, Dna Pavlicenco!

 5. Diana spune:
  27 September 2010, la 11:11
  Te consideri aleasa domnului? Numai pentru faptul ca esti homo sapiens?
  Dar cine stie, poate in viata urmatoare vei fi si tu catel…..

 6. Natalia,faci glume de prost gust.Eu pot avea grijă doar de cîinele meu,în cel mai rău caz,de doi.Dar cînd toată lumea este concentrată asupra unor probleme istorice,hop,din nou despre cîini;ca nuca de perete.De unde atîta ruşine în dna Pavlicenco,de parcă ea este ideală,cînd ceva nu-i place,foloseşte brutalitatea,care o face slabă .

 7. Diana spune:
  27 September 2010, la 14:02

  pu:natalia

  Bravo, natalia, Diana are probleme istorice!!!
  D-na Pavlicenco este un om liber, poate avea atitudini asupra vietii cotidiene la discretia sa si nu se teme ca unii marginiti ca si Diana au numai probleme si acelea istorice.

  Bine faceti, d-na Pavlicenco. Nu va luati dupa diane, critica lor le scoate in evidenta minimicia sufletului si „continutul” universului lor…..”istoric”…..

 8. SOFT spune:
  27 September 2010, la 15:03
  Diana are nu numai probleme istorice dar si probleme sizofrenice.

 9. natalia spune:
  27 September 2010, la 16:04

  Aaaaaa…..Am inteles, deaceea are compiuter si acces la Internet, ca sa nu faca alte trasnai.
  Spuse undeva pe blogul acesta ca este pensionara de la tara.

  Natalia, cred ca trebuie sa trecem peste postarile ei si sa nu-i mai raspundem. Daca are probleme schizofrenice este foarte grav….Sa nu o deranjam…..

 10. Aaaaa,nu vă place cînd vi se dă peste nas,credeaţi că sînteţi sănătoşi la cap.Vă simţiţi mari şi tari,cînd vă scrie cineva numai de bine,supăraţivă,dar şi meditaţi
  Eu sînt perfect om normal,de asta şi mă invidiaţi.Cucul îşi cîntă numele.Hai,scrieţi,ce boală mai aveţi

 11. Diana spune:
  27 September 2010, la 18:06
  Numai la un nebun ii pare, ca toti sunt nebuni, inafara de sine insasi…, fapt, cunoscut de toata lumea. Am zis eu, ca suferi de sizofrenie.

 12. Diana spune:
  27 September 2010, la 18:06

  Eu va unvidiezi numai pentru ca sunteti o pensionara de la tara si aveti Internet.
  Eu sunt orasean si nu am acces la Internet….
  In rest, si mie mi se pare ca sunteti certata cu cei 7 ani de acasa….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *