Interpelăm urgent Ministerul Afacerilor Externe

Comunicat de presa

Partidul National Liberal a organizat marti, 17 august, o conferinta de presa in care si-a exprimat sprijinul pentru pozitia Fundatiei „Moldova pentru Europa”, care a adresat o scrisoare Parlamentului European in legatura cu situatia din R.Moldova, sugerindu-le liderilor europeni sa analizeze activitatea demnitarilor cu care negociaza la Chisinau, pentru a nu-i legitima pe cei ce nu au nimic in comun cu liberalismul sau care au desfasurat activitati economice neconforme cu legea (a se vedea http://www.pavlicenco.md/2010/08/17/ii-invitam-pe-ziaristii-la-o-conferinta-de-presa-a-pnl/).

PNL exprima multumiri presei care a avut curajul sa participe la conferinta de presa si sa oglindeasca pozitia PNL.

Astazi, pe adresa http://moldovapentrueuropa.blogspot.com/2010/08/exclusiv-doi-oameni-din-pldm-ul-lui.html, si http://moldovapentrueuropa.blogspot.com/2010/08/ochiul-si-timpanul-un-depozit-urias-de.html luam cunostinta de invocarile unor cazuri de contrabanda cu tigari. (Repostam mai jos materialul)

Prin acest comunicat de presa, PNL interpeleaza Ministerului Afacerilor Externe sa isi faca urgent cunoscuta pozitia in legatura cu cele invocate, sa confirme sau sa infirme starea de lucruri la care se face referinta pe adresa de Internet indicata.

„Exclusiv: doi oameni din PLDM-ul lui Filat prinsi la Albita facind trafic cu tigari

Multumim celor care ne-au trimis mesaje de sprijin dar si o serie de informatii interesante. Nu bagam mina in foc pentru ele, vorba jurnalistilor de la Academia Catavencu, dar sunt ponturi foarte bune pentru presa de la Chisinau, asta daca jurnalistii doresc sa-si faca meseria liberi, asa cum si-au dorit in vremea in care comunistii au condus tara (si, partial, au si reusit).

Si, acum, sa va prezentam doua informatii bomba:

1) in data de 16 august, la orele 9.00 dimineata, la Vama Albita, autoritatile romane l-au retinut pe cetateanul moldovean Iurie CERBARI, membru activ PLDM, consilier pe probleme speciale al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova pentru infractiunea de contrabanda cu tigari; au fost capturate 10.000 pachete.

Cerbari poate fi identificat usor ca angajat al MAE, el incercind sa scape folosindu-se tocmai de aceasta calitate (un simplu telefon la MAE sau o interpelare la politia de frontiere din Romania ar putea rezolva misterul)

2) in 16 august, seara, la Vama Albita autoritatile vamale romane l-au retinut pe Aurel GUILA, soferul ambasadorului Republicii Moldova la Bucuresti, Iurie RENITA, proaspat numit in functie de premierul republicii Vlad Filat, pentru aceeasi infractiune de contrabanda cu tigari; captura a fost de 5.000 pachete.

la fel informatiile pot fi confirmate de autoritatile romane

Asadar, se pare ca autoritatile romane isi fac bine treaba, arestind intr-o zi doi membri ai partidului condus de premierul Filat, persoane care au si functii in cadrul Guvernului (functii mai mici dar dotate cu legitimatii). Cam asta inseamna lupta impotriva mafiei de care fratii Topa si Sergiu Mocanu nu stiu sa vorbeasca (desi stiu foarte bine cine este adevaratul beneficiar al traficului).

Cam asa intelege si Uniunea Europeana sa integreze Republica Moldova in spatiul european. Nu vom ajunge niciodata sa fim membri UE daca siguranta frontierelor nu va fi un fapt cert iar gruparile de traficanti nu vor fi anihilate.

O veste cit se poate de proasta pentru traficantii din PLDM, Romania a fost dotata cu cel mai performant sistem de securizare a frontierelor (care este interconectat cu sistemul european de securitate). Asa ca sprijinul traficantilor din partea complicilor din mediul politic romanesc va disparea tocmai pentru ca problema traficului cu tigari a devenit una prioritara pentru UE. Cu alte cuvinte UE le-a spus oficialilor romani: Nu mai furati in complicitate cu fratii vostri moldoveni, pentru ca stim!

In prezent in Romania sunt pusi sub acuzare peste 2000 de cetateni romani si moldoveni pentru infractiuni de trafic cu tigari (peste 300 sunt arestati).

Fundatia Moldova pentru Europa va sesiza membri Parlamentului European cu privire la chestiunea traficului de tigari, prezentind si informatiile de mai sus.”

Serviciul de presa al PNL

Loading Facebook Comments ...

18 Comments

Add a Comment
 1. La duba cu Filat si Voronin.

 2. Eri era Filat cinstit, astazi fura c"un bandit

  Filat demult trebuie arestat si pus la duba. Nu poate un Prim-Ministru deteriora imaginea tarii cu astfel de actiuni. Bine scrie Dna Pavliccenco. Ar fi bine ambele cazuri sa fie examinate de procuratura si CCCOC „sa-i dee la bot ” lui Filat pentru a-i trece pofta de tigari.

 3. Nu mai pricep nimic ce e cu tara noastra…

 4. JOS PCRM-PLDM.

  Val Butnaru: Plahotniuc acţionează cum vrea, iar autorităţile tac.

  Preşedintele Jurnal Trust Media, Val Butnaru, e dezamăgit de faptul că actuala guvernare nu vrea să intervină în scandalul „Mocanu-Plahotniuc”, iar controversatul om de afaceri îşi permite să acţioneze în judecată presa care reflectează obiectiv acest caz.
  http://www.jurnal.md/ro/news/val-butnaru-plahotniuc-actioneaza-cum-vrea-iar-autoritatile-tac-191413/

  PLDM și PCRM – în topul cheltuitorilor pentru referendum.

  Partidul Liberal Democrat a cheltuit până în prezent 1,12 milioane de lei, în campania electorală pentru referendumul constituțional din 5 septembrie, arată datele Comisiei Electorale Centrale.

  PLDM, care avea virați în cont 1,14 milioane de lei, îndeamnă cetățenii să participe la referendum și să se propunțe pentru alegerea șefului statului prin vot direct de către populație.

  PLDM este urmat de Partidul Comuniștilor care a cheltuit până acum 292 de mii de lei, din 350 de mii de lei din cont și de Partidul Popular Creștin Democrat cu cheltuieli de 9 mii de lei. PCRM îndeamnă populația să boicoteze referendumul, iar PPCD face campanie împotriva alegerii președintelui de către populație.
  http://www.jurnal.md/ro/news/pldm-i-pcrm-in-topul-cheltuitorilor-pentru-referendum-191429/

 5. p/u Fum de tigara
  Ce nu intelegi??? , Ca Filatistul contrabandistul se intorloaca cu vorona pentru al da jos pe Ghimpu, Lupu. Pe Urechean deja la distrus filea.

  JOS MAFIA FILOCOMUNISTA!

 6. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) rus a luat foc când a văzut că România a declarat persoana non-grata un diplomat rus care lucrează la Bucureşti, după ce Serviciul Secret rusesc l-a reţinut la Moscova pe diplomatul român Gabriel Grecu, pe care l-a acuzat de spionaj.

  MAE rus a calificat gestul României drept „neprietenesc”, iar Ministerul de Externe de la Moscova a criticat decizia oficialilor de la Bucureşti, avertizând că vor lua măsuri în consecinţă.

  Mai mult, potrivit Hot News, reprezentanţii Ambasadei României la Moscova au fost invitaţi la MAE rus imediat după ce diplomatul rus Anatoly Akopov a fost declarat indezirabil. La ieşirea din sediul Ministerului, diplomaţii români au refuzat să dea detalii despre conţinutul întrevederii şi au evitat orice comentarii… SA LE TRAGEM UN SUT IN FUND IMPERIALISTILOR RUSI , PINA VOR AJUNGE LA MOSCOVA ! MAIMUTELE BETE DE LA KREMLIN CRED CA ROMANIA ESTE PAPUA-NOUA GUINEE SAU MOZAMBIC … SA-I ZBURAM PE RUSI DIN TRANSNISTRIA CU TOT CU BANDITUL SMIRNOV .

 7. D-na Pavlicenco,
  D-Voastra cu ce scop scrieti aceste mesaje? Vreti iar Deputat?
  Cat despre MAEIE, si asa este clar, acolo majoritatea sint odrasle de fosti sau actuali „nacilanici”. Ce facea parintele lui, adica fura din caznaua statului, asa fac si ei…, fura de pe unde pot…

 8. @Costin

  Rusia controleaza Moldova prin intermediul Transnistriei, al carui „sistem” politic cauta sa-l extinda pana la Prut. Nu este noua acesta filosofie politica a rusilor. Eu as vrea sa fim capabili sa-i ajutam pe fratii rusi sa tina drumul drept in relatia cu noi: Basarabia, cu toti romanii moldoveni de aici, sa se uneasca cu Romania iar statutul Transnistriei sa fie reglementat prin negocieri internationale.
  Nu stiu care-i traba cu Filat, mi se pare si mie un pic genul de oportunist. Spar sa vorbesc cu pacat. Stiu insa ca profesorul Dungaciu, un mare patriot al zilelor noastre, a devenit recent consilierul lui Ghimpu. Daca ambii il sprijina pe Filat, atunci zic si eu ok, daca nu, asta inseamna ca Filat este clar in tabara ruseasca.
  Rusia are o atitudine perdanta cu Romania. Inca se mai afla intr-o cheie de gandire sovietica, si intre timp, tin in foame de doua decenii populatia din RM (inclusiv pe rusii lor de aici) si au pierdut imens in spatiul romanesc (un aliat al fostului tratat de la Varsovia, zeci si zeci de miliarde de dolari din potentiale afaceri economice cu Romania, privatizari etc). Toata lumea s-a ferit de ei ca de dracu si asa va fi si pe viitor, pana isi schimba retorica asta pur sovietica cu „poporul moldovenesc” si „fascistii de romani”.

 9. Chear credeti ca filat face contrabada si il prinde .. fiti seriosi oameni buni :)) credeti toate prostiile…. daca el se apuca sa faca fiti sigur ca nu il prinde nimeni… logica unde e

 10. IATA IN PRESA DIN ROMANIA DESPRE DORINTELE RUSIEI IN TIMPUL APROPIAT :

  „Moscova a interpretat decizia României de a declara persona non grata un diplomat rus acreditat la Bucureşti drept un gest neprietenesc şi avertizează cu noi măsuri de răspuns, după ce un angajat al Ambasadei României a fost acuzat de spionaj şi expulzat”.

 11. SAU : ”

  „Moscova a anunţat că îşi rezervă „dreptul de a lua măsuri” după expulzarea unui diplomat rus din România”.

 12. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Pentru mdeas:

  Pai Filat acum nu mai este prins cu contrabanda, caci puterea este in miinile lui :))), dar pentru cei ce inca sunt orbi, mai rasfoiti putin prin net si gasiti foarte multe si interesante despre anii de studentie a lui Filat in Romania… :))) Pina a capata puterea, Filat facea contrabanda si era prins des… acum contrabanda lui e legalizata 🙂

  Apropo, stie cineva de ce Filat s-a intors in RM dupa studiile din Romania??? Pentru cei curiosi, Filat devenise un OSTAP BENDER pentru Romani …

 13. Romania a transmis dosarul penal initiat pe numele lui Filat,pentru contrabanda cu tigari la Chsinau.De ce?Romania crede,ca astea de aici,il vor piedepsi pe Filat,tatuca lor?Ieri dimineata,Filat a fost chemat la procuratura din Chisinau,anume pe acest dosar,era insotit de Alexandru Tanase,ministrul Justitiei rep.Moldova,adica oamenii lui.Mare treaba va iesi din asta.

 14. Prostii …

 15. Ţigaretnicii sunt la putere!
  Salvaţi ţara de la mafioţii eştea. Ce se aude la nioi cînd a venit la putere Filat, eu numai aud la ştiri că cineva a fost prins la vama. În timpul guvernării PCRM aşa puternică controbanda nu a fost.
  Mafie şi în Africa rămîne mafia.

 16. Pt Inessa

  Prostii sunt in capul dumitale.

 17. Stimati participanti la discutie,
  ma bucur ca avem atat de multi oameni cu inima fierbinte pe care ii doare destinul tarii, printre ei este, bineinteles, si autoarea blogului. Am urmarit mai mult timp activitatea politica a dnei Pavlicenco. Trebuie sa recunosc ca a fost un deputat bun, mult mai bun ca multi altii. Desi ar mai putea face inca multe lucruri bune in Parlament, vreau sa-i amintesc dnei Vitalia ca un politician ca si un artist cu demnitate trebuie sa plece din arena atunci cand este inca aplaudat. Daca o facea cand si-a incheiat mandatul, ar fi intrat in istorie ca o doamna cu har politic, cu atat mai mult ca e de varsta pensiei se pare. Din pacate nu a facut-o…
  Cred ca exista mai multe motive. Unul din ele este cel financiar. Cand esti deputat mai faci o interpelare pentru cineva, de exemplu pentru dna Duca, sau alt cineva care poate chiar este o victima a justitiei, dar care te mai motiveaza ca sa nu incetezi sa faci demersuri. Astfel incat sa-ti permiti sa ai sofer la propria-ti masina, etc. (Nu cred ca leafa de deputat iar fi permis-o.) Mai sunt si colegii din Alianta care te ajuta sa faci o nunta ( da, da cea vazuta luni de-a randul pe blog), ca de exemplu, dnul Filat !!! Este ceva tipic moldovenesc, nu? Sa-l rasplatesti pe om pentru ajutor. Asa cum stim noi mai bine. Huiduind-ul. Or la nunta banii lui nu miroseau deloc a fum de tigara…
  Un alt motiv ar fi ambitul nostru secular. Numaidecat si prin orice mijloace!!Sa ne mentinem in atentia publicului, chiar daca aducem prejudicii interesului national pentru care liuptam chipurile cu inflacarare. Pentru ca totul ce aduce acum atingere Aliantei este in detrementul nostru tuturor celor care vrem democratie, vrem mai aproape de Europa, mai aproape de Tara. Si vrem noi sau nu vrem, este in folosul comunistilor. De ei dna Vitalia a uitat de la o vreme. Ea are acum o cu totul alta tinta – Alianta, cea care nu a luat-o pe liste pe un loc elijibil. Banuesc ca chiar lista PLDM-ului a fost cea ravnita.
  Da, sigur, am vrea politicieni onesti, nepatati, care ar lupta pentru noi si pentru tara cu uitare de sine. Da ii avem ???? Avem altii mai buni decat Filat, Ghimpu si chiar altii din Alianta cu sanse de a trece pragul electoral ??? Daca avem, numiti-i…. Eu nu-i stiu, dar ii astept foarte mult. Sa fie tineri, sa fie scoliti prin America, Londra, Paris. Cu totii am obosit, asteptand aceasta generatie de politicieni care insa intarzie sa vina.
  Sau poate dna Pavlicenco e mai buna? Fiti siguri, ea nu a uitat niciodata de sine. Prea multe merita, prea mult se iubeste, se stimeaza si chiar se adora. Dar cum spune renumita Pugaciova :”Ia takai, pazseakaia, no moi poezd usel…” . A patit exact ca Pugaciova, lumea nu mai poate scapa de ea. Dar si mai dureros e, ca a inceput a lucra impotriva noastra, ea care alta data era un pilon al nostru.
  Spun asta cu multa amaraciune pentru Doamna pe care am admirat-o si care a fost femeia cu cea mai buna prestatie in politica autohtona de-a lungul timpului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *