TNL a demarat, in Scuarul Europei, comemorarea zilei de 28 iunie 1940

Comunicat de presa

Partidul National Liberal a depus pe 22 iunie 2010, la Primaria Chisinau, o declaratie prealabila, in care a adus la cunostinta ca, in perioada 25 iunie 2010 – 03 iulie 2010 inclusiv, intre orele 10:00 şi 20:00, Tinerii National-Liberali (TNL) – aripa tinara a Partidului National Liberal –desfasoara, cu ocazia implinirii a 70 de ani de la ocuparea Basarabiei de catre Armata URSS, o actiune de sensibilizare a cetatenilor asupra tragediei produse pentru populaţia din acest teritoriu in anul 1940.

Actiunea include instalarea unui cort asamblabil, in care vor sta tinerii participanti, la intrarea pe Aleea Clasicilor din Parcul central Stefan cel Mare (Scuarul Europei). Tinerii vor explica doritorilor de a discuta esenta tragicului eveniment de la 28 iunie 1940, cind Basarabia a fost ocupata de Armata Sovietica, urmare a ultimatumului inaintat Guvernului Romaniei prin Pactul Molotov-Ribbentrop, vor aduna semnaturi ale celor care vor lichidarea consecintelor acestui Pact criminal Stalin-Hitler.

Pe cortul PNL sint urmatoarele banere:

“PNL este pentru Unirea cu Romania – calea cea mai scurta pentru a ajunge in NATO si UE!”

„PNL cere Rusiei si Germaniei lichidarea consecinţelor Pactului Molotov-Ribbentrop!

„Nimic nu va impiedica reunificarea celor doua state romanesti!”

Pe data de 28 iunie, in cadrul acestei manifestari de noua zile a PNL, va avea loc o coborire in berna a drapelelor PNL in Scuarul Europei, o conferinta de presa la Info-prim-neo la ora 10.00, apoi remiterea, de catre tinerii national-liberali, Ambasadei Germaniei, a unei scrisori adresate de formatiune Cancelarului german Angela Merkel, prin care i se solicita ca, impreuna cu Presedintele rus Dmitri Medvedev, sa demareze lichidarea consecintelor Pactului Molotov-Ribbentrop, ceea ce inseamna revenirea Basarabiei la Patria-mama Romania.

In scrisoarea adresata Primariei sint numite persoanele responsabile, imputernicite de TNL sa asigure zilnic buna desfasurare a actiunii. PNL a primit exemplarul doi al scrisorii depuse privind manifestarea, pe care sta stampila si semnatura de inregistrare. PNL are confirmarea verbala a responsabililor de la primarie privind instiintarea politiei asupra actiunii.

PNL ii invita pe toti cei ce doresc sa semneze pentru lichidarea consecintelor Pactului Molotov-Ribbentrop sa vina la cortul PNL din Scuarul Europei.

Serviciul de presa al PNL

Loading Facebook Comments ...

30 Comments

Add a Comment
 1. Prtivind comemorarea zilei de 28 IUNIE.

  Intr’o tara imbacsita de ignoranta, servilism pana la supunere oarba in fata ocupantului de ieri si de ASTAZI, gestul DOMNULUI GHIMPU este DEMN de un sef de STAT. Este cu adevarat si TREBUE sa fie candidatul comun al ALIANTEI la alegerea viitorului presedinte al MOLDOVEI si ROMANIEI.

  Caci la momentul alegerilor prezidentiale si Romania va avea nevoie de un nou presedint. Romanii vor vota in totalitate pentru DOMNUL GHIMPU caci el ara DIMENSIUNEA POLITICA si INTELECTUALA de NIVEL NATIONAL SI EUROPEAN necesara .

 2. Doamna Pavlicenco,
  ati facut in vremea din urma cativa pasi foarte importanti in politica din R. Moldova!!! Printre ei , si aceasta initiativa a TNL!! Felicitari si succes pe mai departe.

 3. Pt Titirez

  Noi avem, in declaratiile noastre, prevazut totul corect si mergem cu citiva pasi inaintea guvernarii. Dar nu ne preiau agentiile si nu avem bani (murdari), ca la partid e foarte greu cu alti bani.

 4. APROPO de declaratia comemorarii zilei de 28 IUNIE.

  Nu cunosc decat DOUA PERSONALITATI IMENSE in MOLDOVA ::::
  Domnul PRESEDINTE GHIMPU si DOAMNA VITALIA PAVLICENCU.

  ROMANIA CE asteapta pentru a reactiona ????

 5. Vitalia,
  Cu ocazia asta poate initiati o lista de semnaturi „pe viu” si pentru Memorialul propus la:
  http://memorialromanesc.org/
  care apoi poate deveni o actiune in desfasurare, putand fi preluata si de alte cercuri ale societatii civile basarabene.

  Desi locatia acestui Memorial a fost vazuta ca fiind in Romania, avand in vedere ca si la Chisinau se doreste inaltarea unui asemenea monument, o lista cu mii de semnaturi nu poate fi decat o lista de sustinere. Practic va fi o actiune comuna pentru un monument care comemoreaza victimele romanilor.

  De altfel presedintele Comisiei de Politica Externa a Senatului, Titus Corlatean a initiat procedura de legiferare a proiectului printr-o declaratie politica in plenul Senatului.
  A mentionat ca acesta este un proiect al societatii civile. Deci nu are „culoare” politica.
  In plus, avem promisiunea din partea Primariei Bucurestiului ca se va aloca un teren, dupa care, Municipiul Bucuresti va initia un concurs pentru alegerea celui mai semnificativ ansamblu arhitectural.

  Mircea Popescu

 6. De pe http://memorialromanesc.org/
  Putem ierta, dar nu putem uita

  MEMORIALUL PATIMILOR ROMÂNEŞTI

  A trecut o perioadă de peste jumătate de secol de la momentul în care România, sub presiunea puterilor unite ale hitlerismului german şi ale comunismului sovietic, a fost nevoită să se retragă temporar din Basarabia şi Bucovina de Nord, iar apoi să renunţe la ele, ca urmare a unui tratat de pace care nu a luat în considerare marile sacrificii militare ale poporului român alături de aliaţi.

  Anii petrecuţi în închisoarea comunistă din interiorul Cortinei de Fier au constituit ani de teroare, de alterare a spiritului naţional în încercările de formare ale aşa-zisului om nou. Iar formarea acestui “om nou” a avut loc la indicaţiile Kremlinului, atât pe teritoriul României cât şi în fostele teritorii interbelice ale României.

  În perioada ocupaţiei ţării de trupele sovietice mii de cetăţeni români născuţi în Basarabia şi Bucovina sau cetăţeni români de origine germană au fost luaţi de lângă familiile lor şi deportaţi în URSS.

  În zonele atribuite URSS prin tratatul de la Paris, a avut loc un adevărat genocid împotriva populaţiei româneşti. Prin politica sovietică programată de epurare şi modificare a structurii etnice, circa un milion de români au fost executaţi, torturaţi, sau au fost deportaţi în Siberia şi în stepele Asiei.

  Au trecut alţi 20 de ani de la eliberarea de sub influenţa şi ameninţarea imperiului comunist de la Răsărit, perioadă echivalentă în timp cu creşterea şi formarea unei noi generaţii care n-a cunoscut împilarea străină.

  Datorită tăcerii Bucureştiului, lumea vestică nu cunoaşte sacrificiul şi pierderile imense pe care românii le-au suferit sub ocupaţia sovietică.

  Dacă, pe undeva, este explicabilă tăcerea din perioada de dinainte de Decembrie 1989 când România s-a găsit sub dominaţia sovietică, devine greu de înţeles continuarea după colapsul URSS a aceleiaşi politici de tăcere şi ascundere a adevărului privitor la tragedia românească.

  România de astăzi, care este moştenitoarea de drept a statului român antebelic, are obligaţia asumării datoriilor, cel puţin morale, faţă de toţi cetăţenii săi, inclusiv faţă de cei din teritoriile care i-au aparţinut înainte de război, cetăţeni care au contribuit şi ei la dezvoltarea statului român la fel ca toţi cei care au avut şansa să se găsească după ocupaţia sovietică în interiorul graniţelor actuale ale României.

  De aceea, noi semnatarii acestui Document,

  * considerând că noi toţi, supravieţuitori şi urmaşi ai marei tragedii prin care a trecut poporul român, avem datoria să o facem cunoscută spre veşnica rememorare, viitoarelor generaţii pentru a le ajuta să nu-şi uite adevăratele rădăcini şi istoria;
  * considerând că lumea trebuie să afle măcar în ceasul al doisprezecelea că şi românii, la fel ca alte popoare îşi au martirii lor nevinovaţi;
  * considerând că nimeni nu are dreptul să păstreze tăcerea asupra suferinţelor şi pierderilor pe care poporul român le-a îndurat ca urmare a ocupării teritoriului său;
  * considerând că Statul român are datoria de a cinsti sutele de mii de români care au fost torturaţi, ucişi, mutilaţi sufleteşte, sau deportaţi de forţe străine ostile doar pentru vina de a fi cetăţeni loiali ai României,

  Cerem Parlamentului României ca reprezentant al Poporului român;
  Cerem Preşedintelui României ca reprezentant al Statului român;

  Să legifereze şi să ratifice obligaţia pentru Guvernul României de a finanţa şi a ridica un Monument al Suferinţei Româneşti care să comemoreze tragedia românească prin care sute de mii de cetăţeni români au fost supuşi unui adevărat genocid etnic ca urmare a ocupării sovietice a ţării şi a fostelor teritorii care au aparţinut statului român interbelic,

  PUTEM IERTA, DAR NU PUTEM UITA

 7. ASA PROST SI MAI DIN TOPOR CUM ZIC UNII CA AR FI GHIMPU , DAR A ACTIONAT IN CITEVA RINDURI SPECTACULOS IN DIRECTIA INTERESELOR POPORULUI BASTINAS ,AUTOHTON … IN TIMP CE FILAT,LUPU SI URECHEAN PAZESC SIMBOLISTICA SOVIETO-COMUNISTA IMPRASTIATA PRIN TOATA REPUBLICA , GHIMPU A SCOS DIN LANTURI ISTORIA NATIONALA A NEAMULUI NOSTRU . ACUM PARCA AVEM O IMAGINE MAI CLARA , CA DIN AVION … PE DE O PARTE NISTE SOBOLANI FRICOSI,OPORTUNISTI SI LASI – FILAT,LUPU SI URECHEAN – PE DE PARTEA CEALALTA UN SIMBOL [CU GRESELILE LUI OMENESTI] AL MISCARII DE ELIBERARE NATIONALA . UN ADEVARAT GULIVER IN TARA PITICILOR [POLITICI]…

 8. Decretul prezidenţial semnat astăzi de preşedintele interimar Mihai Ghimpu, prin care data de 28 iunie va deveni oficial Ziua ocupaţiei sovietice şi a comemorării victimelor regimului totalitar comunist, a stârnit o serie de controverse în rândurile Alianţei.
  Acest decret ar putea crea disesiuni în interiorul Alianţei, a precizat Serafim Urechean în timpul unei intervenţii telefonice la Publika TV. Liderul AMN a subliniat că luarea hotărârii de către Ghimpu de unul singur nu este un gest colegial şi are chiar o conotaţie preelectorală.

  Alexandru Tănase, exponent PLDM, s-a arătat surprins de acţiunea preşedintelui interimar şi o cataloghează ca fiind un posibil subiect electoral.

  Un alt membru al Alianţei, Dumitru Diacov, preşedintele de onoare al PDM, a declarat că Ghimpu „în ultimul timp a devenit foarte ocupat şi nu are timp sau nu vrea să se consulte cu membrii Alianţei, or membrii Alianţei s-au angajat să rezolve probleme economice sociale, nu să lupte cu fantomele”.

  Toate partidele din componenţa Alianţei îşi vor manifesta poziţia în zilele următoare şi vor lua, de comun acord, hotărârea de a participa sau a ignora acest eveniment. SE AGITA SOBOLANII FILO-RUSI DIN PLD,PD SI AMN , NU GLUMA … LA PARADE MOSCOVITE INAINTE , LA ADEVARUL ISTORIC INAPOI . CU DERBEDEII ASTIA , TREBUIE „LUCRAT” IN FORTA …

 9. “Decretul lui Mihai Ghimpu este corect ca sens, dar incorect ca și context, lansat înainte de alegeri. Plus, declarația de azi divizează societatea. Pierde și AIE, pentru că nu este unitate în procesul deicizional”, susține Arcadie Barbăroșie, directorul Institutului de Politici Publice… CONTEXT ? DACA NICI ACUM NU E CONTEXTUL , DUPA ATITIA ANI DE LA PROCLAMAREA INDEPENDENTEI ATUNCI CIND …? PESTE 100 DE ANI ? PESTE 1000 DE ANI ? SAU POATE MAI BINE NICIODATA ? PENIBILE ACESTE DECLARATII LASE A FEL DE FEL DE POLITICIENI SI JURNALISTI JALNICI .

 10. Jalnica DECLARATIE a tovariciului BARBAROSIE. In loc de un IMENS ENTUZIASM acest minuscul personaj ne serveste un deplorabil sovietism.

 11. OCCIDENTUL VA SUFLA O VORBA DESPRE ACEASTA DECLARATIE A DOMNULUI PRESEDINTE GHIMPU ????

  SAU CU MANUSI VA CAUTA SA CONSOLEZE MARELE PRIETEN DELA RASARIT ?????

  Singurul OM DIN MOLDOVA CARE MERITA SA FIE PRESEDINTE AL MOLDOVEI este D O M N U L G H I M P U !!!!!

 12. Felicitări pentru iniţiativă doamnă Pavlicenco.

  Aş vrea să vă recomand o serie de îndemnuri care să fie difuzate la următoarele evenimente.

  Am publicat deja această listă sub forma câtorva comentarii la articolul: http://unimedia.md/?mod=news&id=17545

  Fără transmiterea unor astfel de materiale, în primul rând a imnului naţional „Deşteaptă-te române!” ieşirea din letargie a românilor basarabeni va fi foarte lentă.

 13. Pt Mihai Romanul

  Le-am vazut, preluat, mersi.

  #
  SLOGANURI

  Iată ce sloganuri recomand participanţilor să rostească (desigur, lista rămâne deschisă):

  1. Deşteaptă-te Române!

  2. Noi suntem români!

  3. Noi vrem cu fraţii!

  4. Noi vrem Unire!

  5. Basarabia Pamânt Românesc!

  6. România nu uita: Basarabia e a ta!

  7. Jos Ocupaţia Rusească!

  8. Limba Română!

  9. Jos Frontiera de la Prut!

  10. Pe-al nostru steag e scris Unire!

  11. Traiască România Mare!

  12. Traiasca, traiasca, traiasca si-nfloreasca Ardealul, Moldova si Tara Româneasca!

  13. România te iubim! România te iubim! România te iubim!
  #
  mihai.romanul, 18 martie 2010, ora: 13:34;
  +1 (0)
  răspunde
  CÂNTECE

  De asemenea, ar fi nemaipomenit dacă se găseşte cineva care să asigure sonorizare puternică în care să răsune îndemnurile următoare:

  1. Deşteaptă-te Române!
  http://www.youtube.com/wat ch?v=7fqtjhU0RKM&feature=r elated

  2. Noi suntem români!
  Eventual fredonaţi cântecul lui Nicolae Furdui Iancu:
  http://www.youtube.com/wat ch?v=PBUYn85x8VA)

  3. Pe-al nostru steag e scris Unire!
  Versuri şi coloană sonoră:
  http://www.youtube.com/wat ch?v=H6cY0gUSi-Y

  4. Treceţi batalioane române Carpaţii
  http://www.youtube.com/wat ch?v=e36xQWW1YDQ&feature=r elated (Vasile Şeicaru)
  http://www.youtube.com/wat ch?v=jrfHrSt2nMM&NR=1 (Nicolae Furdui Iancu)

  5. Tricolorul
  http://www.youtube.com/wat ch?v=gh4T4729T_4&feature=r elated

  6. Voinţa Neamului
  http://www.youtube.com/wat ch?v=pHsEHG0DvdY&feature=r elated

  7. Imnul eroilor
  http://www.youtube.com/wat ch?v=8DoZRc3ujBY&feature=r elated

  8. Pui de lei
  http://www.youtube.com/wat ch?v=gBN8xWnMmx0&feature=r elated

 14. Pentru puţin doamnă Pavlicenco!

  Aceste îndemnuri şi cântece trebuie să ajungă la urechile publicului larg.

  Mai erau câteva pe care am să le postez mai jos.

  IMPORTANT!

  Unimedia a adăugat automat spaţii libere în adresele de youtube.com de mai sus. Acestea trebuiesc scoase, pentru a putea viziona/audia fiecare material.

 15. 9. Marşul lui Iancu
  http://www.youtube.com/wat ch?v=PgbfFnnTOuY&feature=r elated

  10. Trompetele răsună
  http://www.youtube.com/wat ch?v=VSZqSHdItns&feature=r elated

  11. Sfânta zi de libertate
  http://www.youtube.com/wat ch?v=w8kt3ejpVnQ&feature=r elated

  Vă rog să adăugaţi acestei liste cântecele lui Ion şi Doina Aldea Teodorovici, poezii ale lui Grigore Vieru şi orice alte materiale consideraţi potrivite.

  Un alt lucru care pe mine m-a impresionat extraordinar este cântecul de la finalul materialului Stelei Popa de la http://www.voceabasarabiei.net /index.php/stiri/stiri-vb/7397 -audiosarmalele-basarabenilor- din-44-i-100-de-zile-la-chiinu

  Dacă îmi puteţi spune vă rog cum se numeşte acel cântec şi unde îl găsesc şi eu, vă rămân recunoscător!

  NU UITAŢI!
  Împreună suntem mai puternici!

 16. De fapt, doamnă Pavlicenco, puteţi edita dumneavoastră din secţiunea admin toate adresele youtube.com atât din comentariile puse de dumneavoastră, cât şi din cel postat de mine mai sus, în sensul eliminării spaţiilor libere impuse de Unimedia…

 17. Jurnalist rus: Ghimpu este cunoscut pentru declarațiile sale psihopate! … AGITATIE MARE LA MOSCOVA DUPA ACTIUNEA LUI GHIMPU …POLITICIENI SI JURNALISTI CU AERE IMPERIALISTE FAC DECLARATII CARE MAI DE CARE MAI EXTREMISTE SI NEAVENITE FATA DE PRESEDINTELE ALTEI TARI [ MEMBRA CULMEA SI A CSI ] . AU TURBAT SOBOLANII , NU ALTA … EI VOR O MOLDOVA IN GENUNCHI , ASA CUM AR FI CU FILAT, LUPU, URECHEAN, VORONIN, PASAT, TURCAN SI ALTII. MAI USOR CU VOTCA BETIVANILOR SI CU DANSATUL PE MESE, CA ROATA ISTORIEI SE SI MAI INVIRTE !

 18. Felicitari pentru Ghimpu si PL pentru ca a zis lucrurilor pe nume.
  Pacat ca a facut-o infingand un cutit in spatele AIE. Probabil, ca a utiat axioma ca cel ce va destrama AIE va pierde cel mai mult.

  Cred ca PCRM nu va profita de situate, ba chiar invers, vor pierde si mai mult din imagine deoarece se asociaza cu perioada sovietica.

  Cel mai mare castig dupa miscarea data va avea partidul care va tacea si nu va sari la gatul lui Ghimpu (i.e. PLDM 🙂

  PD si PUM aparent ar putea profita nitel si numai din contul PCRM.

  Felicitari TNL, pentru exploatarea temei la momentul potrivit.

 19. Sâmbătă, la ora 15:00, Alianța pentru Integrare Europeană va decide soarta decretului lui Ghimpu… ADICA FILAT, LUPU SI URECHEAN VOR SA VA SPUNA … PREGATITI-VA DE PARADA VIITOARE DE LA MOSCOVA. IAR VOR SA TABARASCA PE GHIMPU SA REVINA ASUPRA DECRETULUI, CUM AU FACUT SI CU PARADA …

 20. Ghimpu îşi critică colegii de Alianţă: „Nu anulez decretul” . BRAVO GHIMPU ! DA-LE UN SUT IN FUND SOBOLANILOR !

 21. Avem mai multe opinii şi, aparent, mai multe naţionalităţi aici, dar… un singur destin – independenţă şi integrare europeană. Căruţa sovietică demult s-a stricta. Păcat că încă am mai ascultat 8 ani căruţar(ş)ul Varonin&Clan. Dar am făcut-o singuri, cu voturiloe noastre, atunci. Avem şansa să ne ierte Domnul păcatele, căci nu ştiam ce facem, atunci.

  Avante, Ghimpu!

 22. Pentru Costin.

  Nu va bucurati. Nu e prilejul. Ma bucur pentru aceasta decizie, dar si ma tem pentru ce se poate intimpla cu Alianta. De unul singur Ghimpu nu va putea schimba nimic. Trebuie sa incurajam liderii Aliantei sa se inteleaga. Dezbinarea lor inseamna bucurie pentru tot felul de pasati, turcani si voronini. Sa ne invatam sa deosebim iluzia victoriei de insasi victoria. Ceea ce se petrece acum nu-mi da curajul sa cred ca partida nationala a castigat. Ghimpu s-a aratat un patriot. Acum e cazul sa ne arate ca e si politician.

 23. Dar PNL-ul ce crede despre Declaratia lui Ghimpu?
  Nu credeti ca e cazul sa se ia o atitudine?
  Sau lasam sa fie devorat de catre toti, fiindca nu-i al nostru!?
  Hai PNL!

 24. Pt browser

  Nu exploatam nimic. este mesajul aprobat de Delegatia noastra Politica Nationala de citeva luni, din decembrie. Iar declaratia publicata nu demult, a fost adoptata duminica trecuta. Cit priveste 28 iunie, noi ne-am pregatit de acum o luna. Asa ca sintem consecventi pe mesajul nostru. mai curind as spune ca noi am stimulat prin pozitia noastra si comportamentul PL, care s-a speriat ca ramine fara mesaj si pozitie. Pe 16 aprilie am fost fost la Ghimpu cu Severovan, la invitatia lui, si i-am spus daca nu vom coopera si merge in bloc, noi iesim cu mesajul unirii, mai ales ca membrii organelor colective l-au aprobat. Asta e adevarul.

 25. Pt COSTIN

  Istoria nu va ierta daca Ghimpu va face un pas inapoi de la acest act curajos si de demnitate, bazat pe Raportul Comisiei Cojocaru. iata de ce eu am scris si vorbit foarte clar si mult despre aceasta Comisie, pt ca s-au facut si acolo suficiente incercari sa iasa „altceva”. Si noi stim ce vroia sa faca un Casu si cosmopolitii lui, care uita de Holocaustul romanilor. Fiecare cu Holocaustul sau, din cauza comunistilor si a nazistilor.

 26. Pt Tira

  Cum adica ce crede PNL? Pai avem declaratii si rasdeclaratii, numai ca nu le da presa. Noi am spus in mod expres sa fie definita pozitia ca „de ocupatei sovietica”, am scris recnt un artciol, aici, pe blog, legat de coalitii monstruoase, am spus ieri la Publika TV ca sprijinim in totalitate Decretul, i-am trimis lui Ghimpu mesaj, reprodus in ultimul articol postat pe blog sa nu retraga Decretul, iar tinerii fac o actiune in Scuarul Europei, pe 28 iunie vor lasa steagurile PNL in berna, vor remite Ambasadei Germaniei o scrisoare catre Angela Merkel legat de lichidarea consecintelor Pactului Molotov-Ribbentrop si vom sta linga Parlament pe 28 iunie sa nu se intimple ceva contra lui Ghimpu si contra Decretului. Credem ca nu va ajunge Curtea Constitutionala sa se prosteasca si sa anuleze Decretul la cererea PCRM.

 27. In general nu poti discuta cu tovaricii COCO despre libertate, despre patrie, despre natiune , despre adevaratele noastre origini romanesti, etc pentruca esti imediat considerat FASCIST ( CHIAR DACA ESTI NAZIST, sau democrat ).

  Cu tov Dodon insa, toata lumea are placere sa discute , cu toate ca dialogul este cel al SURZILOR, pentruca tov DODON da raspunsuri HILARIANTE la evidente elementatare.

  Cineva, sper sa faca o liste cu acest umor COCO al tov DODON. Imi permit sa ma refer chiar la celebrul jurnalist, in persoana DOMNULUI TANASE si altii, care au si darul literaturii.

  Tov DODON vorbeste de ANTICOMUNISM precum ca ar fi „” O MODA „”, deci ceva trecator si maine, poimane popoarele care stiu ce inseamna comunismul vor veni la tov VORONIN sa-i ceara DICTATURA PROLETARIATULUI, cat mai multe DEPORTARI de CULACI, INTELECTIALI, PREOTI , cat mai multe beciuri pentru a impusca pe dusmanii poporului si mai ales, pe ROMANI si pe simpatizantii romanilor.

  Ce ma surprinde pe „” GLOBUL „”( amuzanta expresie inventata de cineva ) tov (evit sa spun „” DOMNUL „” pentru a nu fi taxat de fascist, adica de Roman, „” dusman secular „” al Moldovenilor ) nu vad sustinatori al partidului sau ci numai adversari ( „” INRAITI „” , ca sa utulizam o formula consacrata in comunism ). Este cumva partidul tov Dodon „” en perte de vitesse ??? „”. Cine poate sa-mi dea o explicatie ???
  Sau simpatizantii lui tov DODON sunt interzisi pe acest GLOB ????

 28. In general nu poti discuta cu tovaricii COCO despre libertate, despre patrie, despre natiune , despre adevaratele noastre origini romanesti, etc pentruca esti imediat considerat FASCIST ( CHIAR DACA ESTI NAZIST, sau democrat ).

  Cu tov Dodon insa, toata lumea are placere sa discute , cu toate ca dialogul este cel al SURZILOR, pentruca tov DODON da raspunsuri HILARIANTE la evidente elementare.

  Cineva, sper sa faca o liste cu acest umor COCO al tov DODON. Imi permit sa ma refer chiar la celebrul jurnalist, in persoana DOMNULUI TANASE si altii, care au si darul literaturii.

  Tov DODON vorbeste de ANTICOMUNISM precum ca ar fi „” O MODA „”, deci ceva trecator si maine, poimane popoarele care stiu ce inseamna comunismul vor veni la tov VORONIN sa-i ceara DICTATURA PROLETARIATULUI, cat mai multe DEPORTARI de CULACI, INTELECTIALI, PREOTI , cat mai multe beciuri pentru a impusca pe dusmanii poporului si mai ales, pe ROMANI si pe simpatizantii romanilor.

  Ce ma surprinde pe „” GLOBUL „”( amuzanta expresie inventata de cineva ) tov (evit sa spun „” DOMNUL „” pentru a nu fi taxat de fascist, adica de Roman, „” dusman secular „” al Moldovenilor ) nu vad sustinatori al partidului sau ci numai adversari ( „” INRAITI „” , ca sa utulizam o formula consacrata in comunism ). Este cumva partidul tov Dodon „” en perte de vitesse ??? „”. Cine poate sa-mi dea o explicatie ???
  Sau simpatizantii lui tov DODON sunt interzisi pe acest GLOB ????

 29. La 9 mai cand Filat si Lupulescu au alergat sluj la Moscova sa linga ceva, nu a fost criza, Ghimpu s-a purtat civilizat si i-a lasat sa-si expuna dorintele. De ce acum, cand Ghimpu face ceva necesar pe pamant moldav, tradatorii acestia sar ca niste caini turbati peste noi toti.
  Daca la 28 iunie 1940, n-a fost ocupatie ruseasca, atunci, ce-a fost tov. Marian Lupu ? Pentru anti-patriotism propun eliminarea lui Lupu de pe scena politica de la Chisinau si trimiterea lui in Rusia la fratii lui mai mari. Punctum.

 30. Un alt slogan important:
  Romania Mare – Unica Salvare !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *