Iata cu ce se ocupa Vasile Costiuc…

Declaraţia OTNL cu privire la dezinformarea şi manipularea practicate de Vasile Costiuc

(Cu privire la conferinţa de presă oferită de “Democraţia acasă” pe 21.04.2010)

OTNL aduce la cunoştinţa opiniei publice, în legătură cu titlul conferinţei de presă anunţat de MSP “Democraţia acas㔄Pavlicenco Vitalia ameninta  tinerii din grupul de initiativa al Miscarii „Democratia Acasa”, definiţia cuvîntului „ameninţare”, conform dex.ro: „a arăta intenţia de a face rău cuiva, pentru a-i intimida sau pentru a obţine ceva de la el”.

OTNL aduce la cunoştinţa presei că Vasile Costiuc a abordat membri ai Organizaţiei de tineret a PNL pentru a încercă să îi atragă în structura sa social-politică. OTNL a respins orice acţiuni de acest fel din partea tinerilor naţional-liberali, spunîndu-i că PNL îşi relansează cu succes activitatea, în partid sînt respectate drepturile şi interesele tinerilor, ei au fost şi sînt promovaţi şi îşi văd viitorul în PNL, care a sprijinit şi acţiunea din 27 martie 2008, unul dintre iniţiatori fiind şi Vasile Costiuc, cel care a discutat cu conducerea PNL, partidul care a adus mulţi oameni la Lanţul uman dintre două Parlamente – actualul, acum în reparaţie, şi cel din 1918, unde s-a proclamat Marea Unire.

Pe data de 19 aprilie 2010 Vasile Costiuc a făcut telefonic a doua tentativă de a discuta cu grupul activ al tinerilor din PNL, dar a primit acelaşi răspuns categoric – tinerii resping ferm orice invitaţie de a merge în altă formaţiune politică. Aceste tentative şi discuţiile insistente, avînd chiar caracter de intimidare – în sensul pericolului de a fi făcute cunoscute eronat opiniei publice – au fost aduse la cunoştinţa preşedintelui partidului, Vitalia Pavlicenco.

Dna Pavlicenco a reacţionat sunîndu-l pe Vasile Costiuc şi sugerîndu-i să nu repete practicile utilizate de Vlad Filat cînd a declarat, lansîndu-şi proiectul, că va atrage oameni noi şi indecişi, dar a mers să atragă în mod agasant şi neloial membri ai altor partide. Vitalia Pavlicenco a salutat iniţiativa de atragere a tinerilor în politică, i-a urat succes şi i-a spus să-i lase pe tinerii PNL în pace. După care Costiuc a început să strige la telefon că toţi actualii lideri politici, inclusiv Pavlicenco, trebuie să-şi dea demisia. Dna Pavlicenco a închis telefonul şi tocmai dna Pavlicenco ar avea tot dreptul să invoce ameninţare şi intimidare din partea lui Vasile Costiuc.

Prin acţiunile sale, Costiuc încearcă să afecteze imaginea partidelor politice şi a PNL, să manipuleze şi să dezinformeze opinia publică, fapt ce ar putea servi drept motiv pentru care PNL l-ar putea chema în judecată.

Tinerii naţional-liberali condamnă orice migraţie şi traseism, inclusiv al tinerilor, de la un partid la altul, care, de cele mai multe ori, are drept motiv orgoliul şi profitul personal. Dar dacă, totuşi, există tineri nemulţumiţi de modul cum sînt trataţi în partidele din care fac parte, OTNL îi aşteaptă în rîndurile sale, pentru că în PNL sînt respectate cu adevărat interesele tinerilor.

Tinerii naţional-liberali îi cer lui Vasile Costiuc să recunoască public ce a declarat în discuţiile avute cu aceştia referitor la membrii unui partid, despre care el a spus că l-au ameninţat cu moartea, spunîndu-i că “le strică schemele politice”. Tinerii naţional-liberali ştiu martorii acestor declaraţii ale lui Costiuc şi se arată uluiţi de faptul că Vasile Costiuc nu a făcut conferinţă de presă pentru a spune cine l-a ameninţat cu adevărat, dar face conferinţă de presă contra PNL, fără nici un motiv, încercînd să-şi facă imagine prin minciună, dezinformare, manipulare, dar şi prin frica şi laşitatea de care dă dovadă la începutul carierei sale politice, dacă o va mai avea…

Grupul de tineri lideri ai PNL

Loading Facebook Comments ...

9 Comments

Add a Comment
 1. Buna ziua dna Pavlicenco,

  Din text reiese ca-l aveti pe careva din tinerei mereu in preajma si telefoanele dumneavoastre lucreaza doar pe speaker.

  Din ce ‘colhoz’ e grupul asta de tineri si care e varsta celui mai matur dintre ei?

  Nu s-a putut fara blamarea lui Filat nici acum. 😉

 2. Dar cine mai este si acest Costiuc? Prima data aud de asa figura.

 3. Din experienta Romaniei va pot spune ca imedia dupa revolutie securitatea si-a trimis oamenii in toate partidele inclusiv cele istorice ,asfel ca sa conduca si sa detina puterea indiferent de rezultatul alegerilor, ceea ce a si reusit .A distrus chiar partide cu traditii vechi. Sigur .toate partidele din Basarabia sunt infiltrate de KGB . Acesti agenti vor cauta momentele decisive si vor da lovituri partidelor care nu le convin . Se vede ca PNL a intrat in vizorul lor

 4. Pai,nu ne ramine decit fiecare membru PNL sa se judece cu membrii PLDM.Atunci societatea se va convinge mai lesne, ce fel de justitie avem.
  Intr-adevar:cine este acest Vasile Costiuc?Nu l-am gasit pe listele sefilor PLDM.

 5. Referitor la abordarea tinerilor PNL de catre alti politicieni: nu vad in asta o problema. Liberalismul nu este decit o doctrina, nu religie, iar PNL – un partid, nu un clan mafiot, de tip sicilian, cu reguli stricte in care „tradarea” este pedepsita cu moarte.
  S-o dus? – duca-se. Stiti, vorba ceea: noi l-am aruncat de rau, iar voi l-ati luat de bun. Deci, ca suna nu stiu cine (apropo, cine este acest Costiuc? eu personal prima data aud de el), ca nu suna – sa fie sanatosi.
  Posibil domnia sa are un deficit acut de comunicare, mai suna si el sa nu moara de plictiseala.

  Referitor la amenintarile dnei Pavlicenco: si in ce anume au constat aceste amenintari? ca ce?… Ca o sa-si puna cagule pe cap tineretul PNL si cu ranga o sa-i astepte la scara la orele 23.00? 🙂 Hai bre, nu transformati va rog in circ, ca si asa avem circ mult in politica, iar parlamentul deja s-a transformat in arena de clovni.

 6. Pt browser

  Tinerii au facut din proprie initiativa declaratia si am vazut-o abia dupa ce m-am intors la ora 23.30 de la JurnalTV, eu adaugind doar discutia la telefon.

  Nimeni nu intelege ce e cu acesti tineri, ei s epreyinta drept foarte “independenti”, insa eu nu cred ca e asa.

  A mai fost unul care, in 2001, ulterior creind PSL, a spus “gata, acum plecati si p[redati stafeta tinerilor”, neintelegind ca trebuie sa muncesti pentru a capta simpatii si voturi… Si unde a ajuns? Sub aripa unuia caruia i-a cerut sa plece, si el, adica la Diacov. probabil si astia – daca vor ajunge undeva – acolo vor ajunge.

  Intr-adevar, in privinta lui Filat asa este. Insa cel mai interesant e sa fie intrebat Costiuc pe cine a invocat el cind s-a laudat tinerilor nostri ca a fost amenintat…

 7. Dna Pavlicenco
  Sint foarte curios daca o sa renuntati la pensia de parlamentar avind in vedere ca ati luptat cu privilegiile. Conform legii aveti dreptul sa optati pentru pensia conform regulilor generale

 8. Pt Cititor

  Sa nu mai fiti chiar atit de curios legat de pensie, pt ca eu inca nu am auzit sa renunte cineva la pensia de parlamentar. Eu nu am afaceri, nu am oferit umbrele, nu am alte cistiguri si, ca sa traiuesti cu pensia simpla, trebuie sa mai lucrezi undeva. Voi fi mereu in stare sa fac asta, cind m-am consacrat atita politicii si mi-am consumat sanatatea? Nu cred. Si mie nu-mi place populismul ieftin. Eu merit nu o pensie de parlamentar, ci mai multe. Am lucrat din greu si din gros ca deputat, altii, majoritatea au krisuit si facut racket de stat.

 9. Dna Pavlicenco
  Eu nu am pus in discutie daca meritati o pensie mare sau nu. Si nici nu pot sa spun ca ar fi condamnabil daca nu ati renunta. Doar ca ma intristeaza faptul ca discutam mult de principii dar nu le respectam. Nu vreau sa ma laud dar pot sa Va spun ca deoarece consider timpit sistemul de acordare a indemniziatiilor fara a tine cont de situatia materiala am renuntat sa primesc sumele cuvenite in legatura cu nasterea copiilor. Si nici nu am incercat sa beneficiez de sistemul sovietic de asigurare cu spatiul locativ desi puteti fi sigura ca as fi putut sa fac ceva. Si ca sa nu credeti ca pretind ca sint un sfint pot sa va spun ca au existat si cazuri cind nu m/am condus de acest principiu. Dar cel mai mult ma intristeaza din raspunsul Dumneavoastra este faptul ca un comportament normal al unui deputat este trecut la capitolul merite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *