Nici PLDM, nici PCRM nu sunt pregătite să conducă?

Nici PLDM, nici PCRM nu sunt pregătite să conducă ţara în sec. XXI – susţin experţii – sau Fiecare cu masa lui rotunda. De pe http://unimedia.md/?mod=news&id=17733

capusa-verde„Nici PLDM şi nici PCRM nu sunt pregătite de a conduce Ia vruţara în sec. XXI. Puterea actuală face multe greşeli, ceea ce este de înţeles, deoarece PLDM este o forţă tânără şi fără experienţă, care azi se confruntă cu criza economică mondială şi cu rezultatele celor opt ani de guvernare comunistă”. Declaraţia a foat lansată astăzi, 25 martie, de către expertul independent Victor Doraş.

Doraş spune că diferenţe semnificative între aceste două puteri politice nu sunt, însă dacă AIE ar mai fi la putere un an, ea ar reuşi să se corecteze în multe privinţe.

Analistul politic Igor Boţan a declarat că politizarea oricăror probleme stagnează dezvoltarea ţării şi distruge economia. Acesta i-a sfătuit pe membrii PCRM să schimbe harbuzstrategia partidului, deoarece toate analizele politice şi economice pe care le fac aceştia sunt privite de societatea civilă drept o revanşă faţă de măsurile întreprinse de AIE.

„Comuniştii trebuie să se afle în opoziţie şi este normal ca ei să critice, însă trebuie să vină şi cu propuneri, soluţii, recomandări de depăşire a problemelor existente” – a menţionat Boţan.

(Stirea continua pe pagina urmatoare, aici insertam opinia vizitatorului luca. M-a amuzat sugestia vizitatorului Oligarhoo despre „harbuzul” care este, pe de asupra, verde, iar pe dinauntru – rosu)

„Nici PLDM, nici PCRM nu au dreptul sa conduca!
Din simplul motiv ca si unii, si altii mint. Sunt minciuni diferite, dar, in final, tot minciuni raman.
Minciunile si crimele bolsevicilor le cunoaste toata lumea, dar nu a fost un Nurnberg sa le condamne. De aceea, ei isi continua si azi „marsul glorios”.
PLDM nu le zice cetatenilor ca iesirea din CSI este un pas necesar si urgent pentru integrarea in UE. Or, a nu zice inseamna a minti.
PLDM minte cetatenii afirmand ca se poate intra in UE fara a se adera la NATO.
PLDM nu zice cum va rezolva problema Transnistriei si a armatei a 14-a si cum vrea sa mearga cu acestea in UE.
PLDM nu zice ca RM este al doilea stat romanesc.
PLDM nu zice cum va redresa economia si cum va scapa populatia de saracie (imprumutand bani pentru SRL „RM”?)
PLDM multe nu le zice de dragul electoratului antinational, de la care spera sa acumuleze voturi.
PLDM multe nu le zice, caci in spatele lui stau interese si bani mari.
In final, toti cei care mint si care isi fac mendrele, odata ajunsi la putere, nu au dreptul sa guverneze.”

Doraş consideră că PCRM nu poate fi numit partid de opoziţie, deoarece în urma alegerilor anticipate acesta s-a aflat la limita puterii. “Ei reprezintă 50% din populaţia ţării, deci ei de rând cu AIE sunt responsabili pentru politicile aplicate în stat”, a declarat expertul independent, specificând că în cazul în care, în urma alegerilor anticipate comuniştii revin la putere, aceştia vor aplica aceleaşi metode care au fost în aceşti opt ani, iar critica adusă astăzi nu este decât o revanşă adusă oponenţilor săi politici.

„PCRM trebuie să fie privită de către cei din Europa drept o forţă politică care se află în opoziţie, care are şanse de a veni la putere. Deocamdată, partidul crează doar impresii negative, ca fiind unul incapabil de conlucrare şi de a crea coaliţii cu partenerii săi politici”, a subliniat Boţan.

Declaraţiile au fost lansate în cadrul unei mese rotunde, la care au participat deputaţii comunişti: Zinaida Greceanâi, Igor Dodon, Oleg Reidman, Eduard Muşuc şi experţi: Alexadru Muravschi, Igor Boţan, Victor Doraş

Loading Facebook Comments ...

48 Comments

Add a Comment
 1. PNL are sansa de a se relansa cu succes in aceasta situatie!
  SUCCES.

 2. interesant cu ce tel a fost reiterat acest articol pe acest blogul ?

 3. Problema din cadrul AIE este PDM…acest partid care nu stie ce vrea face mult rau,e duplicitar si transmite mesaje cu doua sensuri,e greu pentru un occidental sa inteleaga un asemenea mesaj,pai esti pro UE sau pro Rusia?…cat timp PDM va face parte din AIE lucrurile nu vor merge bine…ei ar fi facut alianta cu PCRM-ul in mod normal insa au vazut ca comunistii se duc la vale,acum PDM are drept scop preluarea electoratului care simpatizeaza PCRM…situatia nu e deloc stabilizata politic in R.Moldova si cred ca se pun prea mari sperante in AIE…tinand cont cati spoiti(fosti comunisti actualmente democrati sau,cum e la moda,pro-europeni) s-au aciuat in jurul si in cadrul acestei aliante nici nu e de mirare ca lucrurile nu merg cum trebuie…

 4. Stimată Doamnă,

  Rânza româncei este foaaaaarte mare, asta o ştim bine…

 5. v-am mai spus , stim sa citim de pe unimedia.md, ca suntem chiar …aici ! Si ma miram sa nu luati de pe undeva icna vreun articol de rahat , dar care va place ca e .. de rau despre PLDM.Mai bine ati pune aici video cu ce-a fost ieri la Bruxels, cum a fost laudat guvernul Filat , li s-a spus ca au venit cu temele facute si cum Europa va ajuta Moldova .Este un succes al guvernului nostru cu care trebuie ttrebuie sa ne mandrim .DAR NU VETI POSTA , NU !!!!! CACI VA OFTICATI DACA E DE BINE DE AIE . DTA POSTEZI ABERATIILE UNOR RATATI , PRETINSI ANALISTI IN ECONOMIE/economia politica a lui lenin/ , fiindca vi se „unge inima” la auzul la vorbele lor…

 6. Ce vor să sugereze băieţii ăştia? Că ar putea guverna împreună, dacă fiecare de unul singur nu poate, PCRM+PLDM. TRĂIASCĂ HARBUZUL!

  P.S. E trist, de fapt. Dacă se construieşte ceva pe minciună (iar tăcerea tot minciună e), nu poate dura multă vreme. Unii deja îl bagă pe Ghimpu în istorie la categoria romantici, punând, exclusiv, cuţitul şi furculiţa în mâinile lui Filat. E prea devreme, dlor. Şi prea târziu.

 7. OLIGARHOO, de unde ai mai scos-o si pe asta :pcrm+pldm ?? ia-n citeste mai bine ..? VEDETI , doamna , cum dezinformati si manipulati , postand fel de fel de prostii de pestetot si dandu-le o tenta cu bataie lunga ? iata si rezultatul , unul a inteles ca deja cele 2 partide fac alianta . iATA SAA SE NASTE minciuna.IATA SI DEZINFORMAREA. Ca formatoare de opinie aceast luicru este condamnabil.

 8. dle Mugur nu sunt de aceiasi opinie cu a dvs. PDM este un partid extrem de necesar si reprezinta calea de disparitie a PCRM pentru ca de fapt PCRM nu a fost in stare si nici nu va fi in viitor (desi a existat o posibilitate dar am vazut cu totii cum sa terminat cu PSDM).

  Ca PDM are mult… sa aibe tot atat si la alegerile viitoare! E bine. E normal.
  O tara saraca inca mai mizeaza pe partide … sociale…

  Dar e o diferenta enorma intre o social-democratie si un comunism (care trebuie sa dispara!)

  In ceea ce priveste restul din AIE cu siguranta cel mai bine sta PLDM care desi a facut si destule greseli, totusi dl Filat a invatat unele lucruri pe parcurs si are capital in continuare (inexplicabil la prima vedere, dar ma rog nu am timp acum sa spun)

  Cu siguranta daca doreste ca si in viitor AIE sa se formeze, si mai ales ca PCRM sa scada puternic, trebuie ca PL si AMN sa faca ceva.

  Numai ca AMN face gafe politice din ce in ce mai mari… cred ca se va sparge dupa ce va scade sub pragul intrarii in parlament si vor migra toti din AMN (dar va fi prea tarziu, ca posturile bune vor fi date la acea ora)

  si a ramas PL care poate deveni o poveste de succes sau nu poate deveni.

  La modul in care se misca (foarte sinuos) nu prea a luat nici capital politic si nici vreo imagine pozitiva din AIE.
  Nici fata de ceea ce au promis in trecut…

  Si ma rog aici comentam chiar ca singura sansa ca PL sa devina vioara intai in viitorul AIE o reprezinta fuziuni cu partide extra parlamentare.

  Dar pentru asta trebuie 1. SMERENIE (in sensul nu de umilinta ci de „asculta inainte sa vorbesti”) si 2. COMPROMIS politic.

  Uitati-va la partide mari din Romania care au muuuulti mai multi membri si filiale de la PD-L la PSD si la PNL ! Ei nu stau sa discute tot felul de amanunte slabe.. ci pot si inteleg sa formeze partide mari.

  Pai cand era PNL aripa cutare, aripa cutare, si tot asa, si se razboiau si au vazut ca nu mai ajung in Parlament s-au reunificat !!! Si chiar daca erau deci tot atatea scaune de conducere (Birou Permanent) dar mai multe fractiuni reunificate, adica mai multi membri din partidele fuzionate, dar oamenii au inteles si au puncat pozitiv votul PNL care a reusit sa revina in Parlament cu estimarile si chiar sa ajunga la scoruri bunicele (18%) chiar dupa incercarea de asimilare fortata a PD

  Deci oamenii votanti mai ales cei din zona liberala nu sunt prosti. Sesizeaza tot felul de greseli si vor taxa acest lucru.

  Deci daca PL vrea sa inteleaga ceva si sa vina cu „dorim sa ajutam tara” ar trebui sa mai lase din „scaunele dansilor” care nu vor fi furate de nimeni nou venit in partid si sa accepte sa aduca „carne vie” in PL care inafara de niste glumite (IN RUSA !!!!) ale dlui Ghimpu nu prea a dat decat… apa caldutza. Adica slab, foarte slab.

  Si daca PL mizeaza pe cresterea procentului sau pe neintrarea AMN in Parlament gresesc enorm de grav ! Nu vor castiga nimic !
  Iesirea AMN din parlament va aduce un plus tuturor in mod egal (adica nu va influenta pe nimeni).

  Asta doar daca cumva PL se implica sa ASIMILEZE anumite filiale politice AMN din teritoriu, dar la fel este o lupta canibalista, si orice este facut pe la spate in mod ascuns va face ca votantul sa se indeparteze de acest lucru.

 9. Nici PLDM, nici PCRM nu au dreptul sa conduca!
  Din simplul motiv ca unii si altii mint. Sunt minciuni diferite dar in final tot minciuna ramane.
  Minciunile si crimele bolsevicilor cunoaste toata lumea dar nu a fost un Nurnberg sa-i condamne. De aceea ei isi continua si azi marsul glorios.
  PLDM nu zice cetatenilor ca iesirea din CSI este un pas necesar si urgent pentru integrarea in UE. Or, a nu zice inseamna a minti.
  PLDM minte cetatenii afirmand ca se poate intra in UE fara a adera la NATO.
  PLDM nu zice cum va rezolva problema Transnistriei si armatei a 14 si cum vrea sa mearga cu ei in UE.
  PLDM nu zice ca RM este al doilea stat romanesc.
  PLDM nu zice cum va redresa economia si cum va scapa populatia de saracie.(imprumutand bani pentru SRL RM?)
  PLDM multe nu le zice de dragul electoratului antinational de la care spera sa acumuleze voturi.
  PLDM multe nu le zice caci in spatele lui stau interese si bani mari.
  In final toti cei care mint si care isi fac mendrele odata ajunsi la putere nu au dreptul sa guverneze.

 10. Pt Radu

  Acest articol a fost replasat pe blog pentru ca, in opinia mea, este adevarat.

 11. Pt mugur

  Cine va impiedica sa votati masiv pentru alte partide?

  Cum sa spui „cat timp PDM va face parte din AIE lucrurile nu vor merge bine” Oare Filat ajungea fara PDM prim-ministru? Oare nu e de apreciat ca Diacov nu a mers cu acesti comunisti? Ce e rau ca PDM are drept scop preluarea electoratului care simpatizeaza PCRM? E mai bine sa-l ia PLDM sau MU, satelitul PLDM?

  De ce nu merg lucrurile in alianta? Ce ii impiedica pe toti sa discute, pina le pun la cale? Orgoliul, dorinta de a face imagine pe seama celuilalt? Ce altceva?

 12. Pt valeriu ciobanu

  Iar ranza moldovenilor neromani, aflati la guvernare, e si mai maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaare, asta se vede bine.

 13. Pt luca

  Siunt total de acord ce ati spus aici despre PLDM. Nici nu stiu cum s eputea spune mai bine…

 14. Pt Oligarhoo

  Excelenta sugestia cu „harbuzul”…

 15. Va felicit, Dna Pavlicenca! Sunteti o mare mesterita de copy+paste. In rest, nu prea am inteles aluzia „Acest articol a fost replasat pe blog pentru ca, in opinia mea, este adevarat.”
  Despre ce este adevarat am aflat din original. Nu e numaidecat sa insirati „moto-moto” toate articolele. Este de ajuns doar sa faceti referinta si sa postati comentariile personale. In rest, pana acum nu va prea intelege „pozitia civica”. Am mai spus, si inca o mai spun, poate va desemnati titlul de Critic Politic, a?

 16. Pt igor

  Nu candidez pentru nici un titlu. „Pozitie civica” pentru mine nu inseamna a adula PLDM, cred ca sunteti de ajuns dintre acestia, nu ne inghesuim si noi. Mai bine ati polemiza cu vizitatorul luca.

 17. PNL are un VIITOR MARE! Trebuie valorificat si realizat!

  apropo, azi am gasit in dictionar, cautind altceva, ce inseamna SCLAVIE. Si mi-a parut interesanta aceasta notiune si chiar FOARTE ACTUALA pentru a descrie in ce situatie se afla RM –
  deci
  Sclavie – stare de dependenta politica, sociala si economica in care este tinuta o tara, o clasa sociala, un individ.

  Cine a spus ca Sclavajismul se refera doar la o perioada istorica anterioara feudalismului deja depasita?
  Eu a vad foarte reala chiar acum in Republica Moldova!
  Or BASARABIA a fost tinuta in aceasta stare de sclavie inca INCEPIND cu anul 1812… (pauza fiind doar 22 de ani – 1918-1940 cind si-a revenit in cadrul Romaniei)
  Noi si acum suntem in SCLAVIE, INCLUSIV in sec XXI. Suntem dependenti, nu LIBERI fata de MARILE PUTERI care vin in casa noastra – in PARLAMENT – si ne dicteaza ce amendamente sa facem si ce nu in CONSTITUTIE etc.. amagindu-ne cu niste imprumuturi…

  Sclavajismul nu se atribuie, dupa cum vedeti, doar uneoi perioade istorice depasite.

 18. Stirea care nu va aparea niciodata pe UNIMEDIA:

  Sarbatorim Unirea Basarabiei cu Romania la Chisinau sambata, 27 martie.

  Vino la ora 14.00 in fata Academiei de Stiinte a Moldovei (vis-a-vis de hotelul National) pentru a da startul sarbatorii Unirii. Adu cu tine un tricolor (singurul simbol acceptat). Vom porni pe Calea Unirii pe bulevardul Stefan cel Mare, pana la cladirea Sfatului Tarii (str.Al.Mateevici, 111) pentru a vota inca o data unirea.

 19. Corect a spus cineva de mai sus”rinza moldovanului” unele formatiuni au in toata Moldova 2 primari in niste sate,perdute in spatiu si de acum se cred buricul pamintului?Afirmatie rupta de realitate,daca veti guverna asa cum faceti declatatii trasnet ca din pod atunci m,am lamurit cu pozitia unora?Nui iubesc pe rusi dar au o vorba potrivita „p….ti ne meschi tascati” Asa si voi.

 20. ati uitat ca mai este si PL el sigur ca poate conduce tara anume tara si nu afacerile personale….

 21. Dar cine poate sa conduca? PL si PNL? Dezamagirea e mai mare in PL? Acelasi radicalism talibanic vad la multi liberali, care nu tin cont de realitati si vor sa rastoarne totul

 22. La drept vorbind, nu mai am nici un dubiu ca d-na Pavlicenco are mare grija ca nu carecumva Guvernul Filat sa se bucure de simpatia cetatenilor. Ea admite orice fel de ADULATIE, si pentru orisicine, numai nu pentru premier si partidul acestuia . I-as sfatui pe tinerii care-si dau sama de adevaratele intentii ale acstei femei, sa mai deschida ochii si altora, ca sa vada la carul cui opinteste Pavlicenco. Nu am dovezi, dar incep sa fiu de acord cu oamenii care prin campania electorala ne mai scoteau ochii cu ATEM-ul doamnei, cu asa-zisul romanism, afisat uneori numai in detrimentul cauzei, etc., etc., etc. Chiar e dezgustator cum il apara MAREA ROMANCA pe PRORUSUL Lupu… Miroase urat de tot!

 23. Muhaha, ideea cu harbuzul e super, de azi vom spune HARBUZUL DE LA GUVERNARE!

 24. Dintre cei patru din Alianta ,( nu c-asi considera ca Filat e ideal,) nmeni inafar de Filat n-a dorit sa se impovareze cu responsabilitatea Primului Ministru si, la cata experienta are D-l Filat, ca incepator, consider ca sa descurca destul de bine. Dar NICIODATA d-na Pavlicenco nu sia permis macar o silaba de bine despre acest guvern. Sa te pretinzi, si sa fii roman, si, in acelasi timp, sa versi atatea sudori in numele lui Lupu!!??? Vede cineva aici o logica sanatoasa? E dezgustator si de-a dreptul BOLSEVICATOR sa-i inalti intr-atatea randuri osanale lui Lupu si sa n-o consideri ADULATIE. Stiu ce va zice acus d-na Pavlicenco-„Daca nu-ti place, n-ai ce cauta pe blogul meu” . Da ,doamna, numai ca eu vin pa acest blog nu de dragul Mariei cui te are, vin mai degraba-n recunoastere in barlogul inamicului….

 25. Erata SI-A PERMIS Presimt c-acus voi fi trimisa-n clasa a doua..

 26. CITATA „Nu sunt singurul de la Bruxelles, care este impresionat de ceea ce a reusit Guvernul de la Chisinau pana acum” Stefan Fule, comisar european pentru extindere si politica de vecinatate. Iata-asa, Doamna!!!

 27. Pt.valenta(sau poate valentina?)
  Sclavajismul nu se atribuie, dupa cum vedeti, doar uneoi perioade istorice depasite.
  Cine a spus ca Sclavajismul se refera doar la o perioada istorica anterioara feudalismului deja depasita?

  SCLAVAGÍSM s. n. orânduire socială în care baza relațiilor de producție o constituie proprietatea privată a stăpânului de sclavi asupra mijloacelor de producție și asupra producătorilor. (după fr. esclavagisme) …(v-ati inspirat din dictionarul lui state…atunci poate e boiero-mosierism?)

 28. Pt. doamna(!) vitalik pavlicenco…
  mai scoateti parul din ochi poate mai razgliditzi(!) ceva prin ograjioara.decit sa aruncati cu noroi de la teghirghiol in tot ce misca mai bine ati veni cu idei,planuri,ca doar asta se asteapta de la cineva inteligent…nu promovarea brandurilor de genul „harbuzul”.o zi buna si va felicit pe toti cu marea-mica unire din 27 martie 1918…

 29. Domnu Luca,
  Ai ambalat realitatea intr-un celofan si o privesti ca si cum ar fi realitatea insasi!! Cam tot asa fac si onorabilii analisti care vor sa impace si capra si varza!! Operatia asta cu harbuzul rosu -verde este de fapt zicala stiuta :afara-i vopsit gardul, inlauntrul leopardul!! Hai, ziceti voi in gura mare , pe toate gardurile , pe toate banerele : Afara din C SI!! Si sa vedem ce iese!!
  Asta e politica pasilor batuti pe loc, domnilor!! Si nu de un an- doi, ci de 20!! Iar acum se cauta si se promoveaza noi argumente , noi cosmetizari la o politica invechita si contra productiva.
  La romani , de altfel , se joaca din mosi stramosi , cunoscutul joc Batuta pe loc!! Nu te ingrijora, d-le Luca. Romania nu face exceptie de la regula. Inca.

 30. De ce vă ambalaţi, dlor postaci peledemişti? Luaţi-o şi voi mai uşurel, ca o critică menită să corecteze greşelile, care pot fi fatale pentru RM (partidele vor apare şi dispare, statul însă trebuie să rămână).

 31. D-na Pavlicenco…ceea ce a spus Valeriu Lazar zilele trecute din punctul meu de vedere e inacceptabil si ridica un serios semn de intrebare asupra credibilitatii si onestitatii PDM…a spus ceva de genul ca daca se va tergiversa prea mult intrarea in UE,R.Moldova are varianta aliantei cu Rusia..cum poate sa spuna o asemenea enormitate?…daca venea din partea vreunui comunist intelegeam dar totusi,reprezinta un partid democratic…afirmatia este o gafa si arata ca in AIE lucrurile nu sunt inca stabilizate…spun asta cu parere de rau..

 32. Totul se face prin vointa politica si lege,sa fost vointa politica atunci se putea de interzis ideologia comunista in RM si de nimicit PCRM,se putea de adoptat legea lustratia politica si de nimicit partidul pro-rus PDM in care majoritate sunt fosti comunisti din timpul URSS,se putea de schimbat statutul de nuetralitate ,prin lege de schimbat denumirea limbei sa fie limba romana,si tot asa mai departe.

  Numai ca acuma guvernantii au vointa numai sa umple buzunarile si nu a face schimbari.

 33. Cum se poate de iesit din CSI daca bisnita guvernantilor merge bine.

  Potrivit contractului care prevede dreptul exclusiv pentru livrarea producţiei alcoolice a întreprinderii “Aroma“ pe piaţa rusească.

  Potrivit documentului, acest drept exclusiv a fost oferit companiei ruseşti “MoRo“ la 23 decembrie 2009. Din partea Moldovei, acest document a fost semnat de directorul S.A. “Aroma“, Vasile Bâlici. Contractul a fost coordonat la ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare din Moldova, care şi-a aplicat ştampila pe acest document. Suma contractului constituie 10 mln euro.

  Anterior, directorul general interimar al SA “Aroma“, Vasile Bâlici, a confirmat că “la finele anului trecut a fost semnat un contract cu o firmă din Federaţia Rusă“. “Este vorba despre producţia alcoolică a companiei “Aroma“. Însă ei (compania rusă – n.r.) solicită doar un singur tip de producţie. Sunt interesanţi, în primul rând, în divinul ““Barza Albă“, a declarat Bâlici. Directorul întreprinderii a menţionat că în pofida faptului că “acordul ţine, în principiu, de toată producţia alcoolică, până în prezent comandă s-a făcut doar de “Barza Albă“.

  La rândul său, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Valeriu Cosarciuc, a declarat că semnarea acordului dintre “Aroma“ şi compania rusă pentru exportul divinului “Barza Albă“ pe piaţa din Rusia a fost supravegheată de Guvern şi personal de Vladimir Filat, care declara despre inadmisibilitatea monopolizării exportului producţiei de vinuri şi divinuri.

 34. flowers_of_liberty

  Pe 27 martie 2010 toate drumurile duc la Chişinău!

  De eşti din Cahul, de vii din Timişoara sau de la Orhei, din Bucureşti, din Iaşi sau din Ungheni, eşti tu de la Oradea, Soroca, Bălţi, Cluj ori Constanţa. De ai originile pe malurile Dâmboviţei, ale Nistrului, ale Oltului, ale Răutului, ale Jiului sau Prutului,

  VINO

  pe 27 martie 2010 în Piaţa Marii Adunări Naţionale din or. Chişinău să încingem împreună toţi fraţii o Horă a Unirii aşa cum nu n-a mai văzut vreodată Pământul Românesc.

 35. prin acest articol doamna a vrut sa spuna ca PNL poate guverna mai bine de cit PLDM si PCRM??!!)))) cu 2-3 membrii in cruce)))) mia placut cum cineva a zis mai sus „p… ne meshki tascati”!!! PLDM este cea mai puternica forta politica din Moldova in ziua de azi. Liberalii (PNL si PL) cu doctrina voastra Nationalista cam imi aminteste de o alta persoana politica Adolf Hitler. Slava domnului ca nu sunteti voi la guvernare si niciodata nu veti fi! Din cauza la asa partide comunistii si au venit la putere! in 2005 dvs, braghis si diavcov nici n-ati dovdit sa intrati in parlament cum ati inceput sa vindeti tot si pe tati!

 36. Domnu’ Titirez,

  Va intrebati ce se va intampla in cazul iesirii din CSI? Tarile Baltice nici maca nu au aderat. Azi Estonia are nivelul de viata mai ridicat ca cel din polonia, romania, bulgaria, ungaria etc. Or RM sta bine frumos pe palmaresul ultimelor 50 cu cele mai sarace si corupte tari africane.
  CSI a fost o structura falimentara din start. Un gest politic disperat cu scopul de a mentine ceea ce a ramas din urss.
  Azi Rusia „propune” crearea UE2(cit: recrearea URSS)
  Restul ce ati scris este literatura si exebitionism.
  Multumesc

 37. PNL chiar daca zice, cat i-a 1%, deci PLDM e mai pragmatic, ceea ce dvoastra nu reusiti sa intelegeti, prin toate partidele pe unde ati fost nu ati putut face echipa, tot timpul ati intrat cu echipa cuiva si apoi ati facut jocuri pe cont propriu, sunteti acelasi gen de politician ca Ghimpu care asteapta un as din maneca, la el a fost sansa cu nepotu, la dvoastra nu e si nu va ramane decat sa ramaneti decat sa criticati pe blogul dvoastra si sa transmite-ti Fluxului materialele care din orientare securista face acelasi joc…

 38. Vrem cu Ţara, vrem în UE!

  În calitate de preşedinte al Asociaţiei PRO ROMÂNIA, fost deputat în Parlamentul de la Chişinău şi vechi militant pentru cauza naţională, vin în faţa domniilor voastre să vă semnalez că a sosit momentul când trebuie să vă angajaţi neîntârziat în activitatea de Reîntregire a Ţării!

  Nu uitaţi nicio clipă că Basarabia, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa sunt teritorii naţionale româneşti, rupte de la trupul României în mod criminal în 1940 şi că R.Moldova este un stat artificial, o consecinţă directă a Pactului Molotov-Ribbentrop, pact, care a fost condamnat şi declarat nul „ab initio” de întreaga comunitate internaţională, inclusiv de cele două părţi semnatare: URSS şi Germania!

  Nu uitaţi, de asemenea, că Actul Unirii din 27 martie 1918 n-a fost anulat de nimeni şi este în vigoare şi azi, iar Acordul de Pace de la Paris din 10 februarie 1947 este lovit de nulitate, întrucât în acest „document” este stipulat un mare neadevăr: ,,Frontierele României… vor fi cele care erau în fiinţă la 01.01.1941”, ori, la acea dată Basarabia şi Nordul Bucovinei erau ocupate de ruşi şi nu exista niciun document semnat de România şi URSS cu privire la frontiere!

  Experiment eşuat

  Onorată asistenţă! Situaţia românilor din stânga Prutului este de-a dreptul dezastruoasă! Experimentul îndelungat de „independenţă” a R. Moldova a eşuat ireversibil. R.Moldova este de ani buni cel mai sărac stat, cu cel mai mic produs intern brut, dar cu cele mai mari datorii pe cap de locuitor din Europa, insolvabil şi falimentar la toate capitolele,fără securitate politică şi economică, fără resurse energetice şi zăcăminte naturale, incapabilă să-şi controleze întregul teritoriu!…

  R. Moldova nu este în stare să asigure nici minimul de existenţă cetăţenilor săi, din care cauză a emigrat circa 1.3 mln de români, în special tineri, şi exodul acestora continuă… Ca urmare – nu se mai întemeiază familii, în tot mai multe sate se închid şcolile din lipsă de copii, ni se stinge Neamul văzând cu ochii… Există pericolul real ca peste câţiva ani ponderea populaţiei băştinaşe în aceste teritorii să coboare sub 50 % din numărul total, iar de aici până la dispariţia totală nu rămâne decât un pas!

  Îndrăznesc să-mi exprim nedumerirea în legătură cu deviza “Un popor – două state!” de care vă călăuziţi în relaţia cu R.Moldova! Afirmaţiile gen “România respectă independenţa şi suveranitatea R.Moldova şi nu se amestecă în treburile ei interne” sunt, mai degrabă, manifestări de laşitate şi lipsă de patriotism! Au, cumva, ruşii mai multe drepturi în aceste teritorii decât România de se amestecă în treburile interne ale R.Moldova în modul cel mai brutal, sfidând întreaga comunitate internaţională? Şi apoi, a numi lucrurile pe nume nu înseamnă nici pe departe amestec în treburile interne ale unui “alt stat”!

  Exemplul reunificării Germaniei

  În viziunea noastră, poziţia României de “a-şi asuma rolul de avocat principal al R.Moldova pe calea integrării acesteia în UE ca stat independent” şi că “ne vom regăsi în cadrul Uniunii Europene” este total greşită şi nu face decât să prelungească calvarul prin care trece populaţia românească din stânga Prutului şi să contribuie la depopularea acestor teritorii de români! Din simplul motiv că R. Moldova n-are nicio şansă să se integreze de una singură, ca stat independent, în Uniunea Europeană, să nu-şi facă nimeni iluzii! R.Moldova nici în NATO nu poate intra (condiţie obligatorie ca un stat fost comunist să adere la UE) din cel puţin două motive:
  – nu-i permite constituţia, care stipulează că R.Moldova este un stat neutru, iar modificarea acesteia nu este posibilă nici pe cale parlamentară, nici prin referendum, ţinând cont de conjunctură politică şi starea de spirit din societate;
  R.Moldova nu-şi controlează o bună parte din teritorii şi frontiere şi nu este în stare să determine Rusia să-şi retragă trupele de ocupaţie şi armamentul de pe teritoriul său cu toată implicarea UE şi a SUA, iar NATO niciodată n-a încorporat zone de instabilitate şi insecuritate…!
  În aceste circumstanţe, unica soluţie de a salva de la pieire şi a conserva fiinţa naţională românească în teritoriile româneşti din stânga Prutului, de a le integra în structurile europene şi euroatlantice şi de a scăpa de trupele de ocupaţie şi armamentul rusesc este (Re)Unirea de urgenţă a R.Moldova cu Patria-mamă România (varianta germană)!

  Plan de Acţiuni în vederea Reunificării Ţării

  Redevenind parte integrantă a Statului Român, având în vedere că România este membră şi a NATO, şi a UE, teritoriile româneşti din stânga Prutului vor deveni imediat şi automat parte şi a NATO, şi a Uniunii Europene! (Re)Unindu-se cu Ţara (în hotarele recunoscute pe plan internaţional), problema Transnistriei va fi transferată pe agenda de preocupări a Uniunii Europene şi NATO, unicele forţe de pe glob în stare să determine Rusia să-şi onoreze obligaţiile asumate la Istanbul în 1999!Statul Român nu are nicio scuză să privească impasibil cum dispare fiinţa naţională românească în teritoriile-i înstrăinate de la est de Prut şi are obligaţia să adopte de urgenţă la cel mai înalt nivel un Plan de Acţiuni în vederea Reunificării Ţării în contextul nulităţii Pactului Molotov-Ribbentrop şi al Acordului de Pace de la Paris din 1947 şi în lumina Actului Final de la Helsinki din 1975 şi a altor Acte Internaţionale, care stipulează că frontierele dintre state pot fi modificate prin mijloace paşnice cu acordul părţilor! Ţinând cont de faptul că elementul românesc al electoratului R.Moldova se subţiază pe an ce trece, ar fi cazul ca România să întreprindă acţiuni concrete în vederea mobilizării cetăţenilor R.Moldova împrăştiaţi prin lume, care au devenit, sau sunt pe cale să devină, şi cetăţeni ai României, în alegerile din R.Moldova! Mai mult, vă sugerez să iniţiaţi neîntârziat tratative cu autorităţile de la Chişinău în vederea acordării cetăţeniei R.Moldova românilor de origine basarabeană, astfel, ca aceştia să poată participa în viaţa politică din R.Moldova!
  E timpul să conştientizaţi cu toţii: existenţa în continuare a R. Moldova ca stat independent este echivalentă cu stingerea fiinţei naţionale româneşti în aceste teritorii în foarte scurt timp! Iar dacă se va întâmpla acest lucru, România nu-şi va mai putea recupera niciodată teritoriile sale din stânga Prutului!…

  Un singur Popor – o singură Ţară!

  Ar fi cazul să vă schimbaţi tactica: nu integrarea R.Moldova în UE şi, mai apoi, Unificarea, ci tocmai invers: Reunificarea, ca o condiţie necesară şi obligatorie ca şi această parte a României să devină parte a NATO şi UE! Acum e momentul: România, este membru consolidat al NATO şi UE, are tot sprijinul acestor structuri; la Chişinău se află o conducere democratică şi proeuropeană, acţionaţi, fraţilor! Atâta timp cât va exista o frontieră artificială între români, linişte şi stabilitate în această zonă a Europei nu va fi! UE şi SUA sunt interesate şi vor sprijini (Re)Unificarea României, aşa cum au făcut-o şi în cazul celor două Germanii, pentru a asigura stabilitatea şi securitatea în Europa!

  Noi, unioniştii din stânga Prutului, facem tot ce e omeneşte posibil în sensul conştientizării concetăţenilor noştri privind necesitatea imperioasă a (Re)Unirii cu Patria-mamă România, dar fără sprijinul politic, mediatic, financiar şi logistic din partea Statului Român, a clasei politice, a mass-media din România – nu avem sorţi de izbândă!

  Suntem în aşteptarea unui semnal clar şi fără echivoc din partea autorităţilor Statului Român de demarare a procesului de Reunificare a Ţării! E timpul să ni se spună clar: dar România ne vrea? Autorităţile Statului Român, clasa politică, societatea civilă şi mass-media din România au obligaţia să acţioneze sub o singură deviză: Un singur Popor – o singură Ţară!

  Atunci, şi Dumnezeu va fi cu noi!
  Să ne refacem Ţara, fraţilor, cât încă nu-i prea târziu!

  Ilie Bratu, preşedintele Asociaţiei “PRO ROMÂNIA”

  http://www.jurnal.m d/ro/news/vrem-cu-tara-vrem-in -ue-183464/

  UNIREA!

 39. Semnez sub fiecare cuvant al Domnului Ilie Bratu

 40. pt decebalusrex
  Regele Decebal
  eu am deschis Dictionarul Limbii Romane Moderne, editat de Academia Republicii Populare Romane si Institutul de Lingvistica din Bucuresti, editia 1958. E foarte bun dictionar, cit DEX-ul de mare, dar are foarte multe fotografii, ilustratii, e ca o mica Enciclopedie.

  In acest Dictionar asa este explicata NOTIUNEA de sclavie cum am citat mai sus.
  SCLAVIE – sclavii, s.f. Stare, conditie de sclav; robie (1). Fig. Stare de dependenta politica, sociala si economica in care este tinuta o tara, o clasa sociala, un individ.
  SCLAV – (…) Persoana lipsita de orice mijloace proprii de existenta, aflata in priprietatea deplina a stapinului pentru care este obligat sa munceasca; Rob. Fig. Persoana care satisface orbeste si servil vointa altuia. (…)

  Iar daca si in mileniul III mai avem sclavi care muncesc la stapini… oare a disparut definitiv sclavagismul ca fenomen?
  Sau daca exista tari dependente de IMPRUMUTURILE si DICTATUL dinafara, oare sunt libere?
  Ma refer chiar la faptul CA NI SE DICTEAZA SA STOPAM UNIREA, SA STOPAM MODIFICAREA Constitutiei etc.

  Nu sunt o sceptica si nu vad doar negativul din tot ce se intimpla cu RM dar, am scris asa ca sa ne DUMIRIM si sa ne INTREBAM, oameni buni, oare DE CE benevol ACCEPTAM SITUATIA DE SCLAVI?

  ADICA, de ce nu ne rezervam dreptul de a hotari noi problemle interne… de ce atitea POCLOANE in fata lor, pocloane de robi ascultatori si docili, ca adica ACCEPTAM sa depindem de imprumuturile lor, care ne vor robi IN CONTINUARE si mai mult?!

  La urma urmei am spus o PARERE.

 41. apropo Regele Decebal,
  daca vrei sa stii, eu am acasa si Dictionarul lui Stati, nu numai pentru a ma amuza, dar e o MOSTRA de ce este in stare un timpit promovat de kamunisti… peste ani nici n-o sa ne vina a crede ca a wexistat asa ceva…

  la fem cum acum ne amuzam de traducerile ce se faceau in RASS Moldovenesti – carte acum este Transnistria.
  de exemplu
  расширенное кустовое собрание la Tiraspol se traducea asa: adunare crăcănată în tufiş.
  Acum ridem in hohote ca au existat cindva asa traducatori. Dar aceste „perle” sunt intr+adevar in „tezaurul” absurdului comunist.
  Vorba ceea: Ce scrii cu penita, nu se taie cu bărdiţa!
  Noapte buna si MAINE TOTI SA IESIM IN PNAM!

 42. Pt mugur

  Pacat si regretabile declaratiile lui Lazar. Probabil, fiind intr-un con de umbra, a spus asa sa nu le ia si lor PLDM intreg electoratul. Din pacate, la noi democratic inca nu inseamna univoc orientati daor spre Europa.

 43. Pt decebalusrex

  Astept dovezi ca am aruncat cu naml in PLDM sau scuze pentru ca ati spus minciuni. Nu-mi plac adulatorii.

 44. Macar innainte de SF. PASTI lasati aruncatul cu zoi in oameni , si
  scriti despre ceva etern crestinesc,si nu turnati apa la moara comunistilor.
  Stiu,ca ma cenzurati,dar ai transformat blogul in cuib de bolsevici-revansist cu masca de PNL.
  Plingeti dupa Voronin? O sa-l aveti,pe tatucul vostru,ca-i slujiti bine.

 45. Nici PLDM, nici PCRM nu sunt pregătite să conducă?
  hm, de criticat toata lumea e buna.
  Care sunt alternativele concrete ?
  Are cineva un plan (mai) bine pus la punct ?
  Daca are de ce nu-l face public ?
  Ca sa critici de dragul de a critica ca nu e bine … mi se pare pierdere de timp
  exact pe puncte trebuie sa fie si alternativa
  -1 nu e bine cutare .. ok, foarte bine, dar CUM suna alternativa ?

 46. Pt hai-hui

  Parerea mea e ca liberalii trebuie sa fie intr-un partid, toti, Social-democratii – in alt partid, toti. AMN sa decida ce este – liberala, social-liberala sau social-democrata. MAE sa decida daca este liberala sau populara. Iar crestin-popularii sa fie intr-un alt partid, toti. Si-atunci nus e vor pune piedici unul altuia, vor fi clare gastile politice si se va stabiliza partea democratica si partea comunista. Liberalii vor putea sa colaboreze cu social-democratii sau social-democratii cu satrapii, care vor trebuia sa se numeasca macar socialisti. Si-atunci vor fi echipe de guvernare mai bune, alegindu-se cei mai buni din cele trei sau patru partide – liberal, social-democrat, crestin-popular si comunistii, pina se vor contopi ca socialisti cu social-democratii.

 47. pentru hai-hui

  Ce nickname v-ati ales, ar insemna „brambura”?

  Cei de la puterea actuala stiu foarte bine cum trebuie condusa tara. La fel de bine cum au stiut a prelua puterea. Insa prioritatea pentru ei nu este programul electoral promis poporului. Prioritatea a ramas aceeasi: cum sa se mentina la putere.

  Prioritaile fiind vizibil schimbate, nu se vor putea mentine mult la putere. Electoratul deja penalizeaza „democratia” manifestata in teritorii de catre fostii „soli” ai fostei puteri dictatoriale, care actualmente s-au incadrat „cu succes” in „armata” noii guvernari. Insa acestea nu s-au debarasat de deprinderea lor dictatoriala si nu pot trai fara matrapazlicurile ramase in obisnuinta lor de zi cu zi.

  Trebuie schimbat sistemul. Aceasta nu se face! De aceea, critica este buna, trebuie sa fie examinata cum se cade si sa se intreprinda masuri. Poate critica ii determina sa schimbe macazul, sa nu ramina electoratul dezamagit si sa dea preferinta fostelor la putere forte retrograde si dictatoriale. Abia asteptam sa simtim o turnura pozitiva in demolarea sistemlui vechi de guvernare si imediat „dispozitia” multora se va schimba. Eu voi fi prima, care voi accentua totul ce se schimba in bine. Voi sustine si in continuare partida liberat-democrata. Poate critica ii determina sa schimbe macazul, sa nu ramina electoratul dezamagit. Ferit-ar Dumnezeu, electoratul dezamagit ap putea da preferinta fostelor la putere forte retrograde si dictatoriale. De ce? Pentru ca nu va exista alta alternativa in cazul in care fortele democratice se vor discredita.

  Noi pe bloguri putem lauda puterea, le putem chinta „ode” marete. Credeti ca „mos Platon de la tara” citeste bloguri? Nu! Ei achita cu greu facturile mai mari. Credeti ca dorm comunistii? Credeti ca ei ii „lauda” sau le chinta „ode” zi de zi la intilnirile lor cu alegatorii?

  Membrii PNL nu critica acolo, unde nu trebuie criticat – prin sate si raioane. La intilnirile cu oamenii nu-i poti intrerupe din expunerea lor pe chit sunt de indignati ca in teritorii a ramas totul cum a fost, ca sint dezamagiti, ca „fostii” au ramas unde au fost si ca au devenit si mai al dracului. Dintre actualele partide democratice va fi sustinut acel partid, care va reusi cu adevarat sa puna interesele societatii mai presus de interesele de partid, care va demonstra ca poate aduna in jurul sau cei mai buni oameni cu si fara partid.

  In viziunea mea acest partid ar mai putea fi PL, care inca nu are „trena grea”, pina nu este implicat inca in mari scandaluri. Daca nu se va produce unirea fortelor democratice cu cei mai profesionisti oameni in frunte, fara persoane compromise, cred ca in alegeri se vor avinta toate partidele existente, fiecare cu „ambitul” lui. Ce vom avea ca si rezultat? O „ceapa degerata” si un „bau-bau” din nou la putere.

  Eu am scris mereu pe bloguri ca nu sunt cu nimic motivata si nu pretind in general la vreo functie politica sau executiva. Nu am nicio motivatie sa critic de dragul criticii, dar nici sa laud chind treburile nu merg asa cum eu as considera ca e bine. Deoarece am votat pentru ca aceasta clasa politica sa vina la putere, insist ca ei, care sunt platiti din bugetul taii, unde se acumuleaza si banii munciti de mine, sa nu uite:

  In fiecare zi, la fiecare intrunire cu organele politice si executive prima fraza trebuie sa fie: „Sa nu uitati ca voi sunteti platiti din bugetul tarii, pe care il platesc toti, indiferent de etnie, confesiune si apartenenta politica, acesti platitori sunt SEFII nostri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *